Totuuksia kuntouttavasta työtoiminnasta!!!

väärinkäyttöä

On käynyt ilmi, että lakia rikotaan häikäilemättömästi ja kuntoutettavia työllistetään voittoperiaatteella toimiviin yrityksiin, Tolppanen toteaa.

Näyttää myös siltä, että palkatta tehtävä työ on paisumassa kannattavaksi liiketoiminnaksi ympäri Suomen. Yritys joka onttaa kuntoutettavan kyllä työllistää, mutta palkkaa työntekijät eivät saa, työ teetetään kuntoutettavana työtoimintana ja työkokeiluna. Henkilö siis tekee työtä yritykselle ja saa siitä työmarkkinatuen ja yhdeksän euroa per päivä. Toiminnan voitto jää yrittäjän taskuun.
On käynyt ilmi, että ihminen löytää itsensä vanhasta työpaikastaan, josta hänet on puoli vuotta aiemmin irtisanottu, tekemästä omaa entistä työtään 9 €/päivä. Tilanne on kestämätön. Se on selkeää työntekijän hyväksikäyttöä ja ihmisarvon viemistä.


On vaikea kuvitella, että edes osa-aikaista palkkatyötä löytyisi työttömille, jos työvoimatoimisto tarjoaa ilmaisia, ammattitaitoisia ja työkykyisiä työntekijöitä.
Valtiolle tämä on kallista, koska valtio kustantaa tämän orjatyön.

Kuntoutujan ei missään nimessä saisi päätyä yrityksiin tekemään työtä, jolla sitten korvataan normaalia palkkatyötä. Tällaisia henkilöiden lukumäärä on kuitenkin kasvanut vuosi vuodelta ja lasketaan nykyään jo kymmenissä tuhansissa. Tämä varmaan kertoo jo kaiken väärinkäytösten määrästä.

Jos sitä rahaa kerran on ylimääräistä, käytettäköön se aitojen, oikeiden ja palkkaa maksavien työpaikkojen luontiin. Oikeita työpaikkoja me tarvitsemme, emme mitään tempputyöllistämistä. Emme tarvitse tällaisia toimintoja, joilla keinotellaan, yritetään saada palkkaa saavat työtekijät palkattomiksi kuntoutujiksi ja jotka vääristävät kilpailua.

Vielä lopuksi tätä toimintoahan on kunnat määrätty valvomaan. On kuin pukki kaalimaan vartijana. Kuntahan hyötyy jokaisesta kuntoutukseen siirretystä. Kunnat joutuvat maksamaan työttömän työmarkkinatuen. Jos työtön saadaan kuitenkin johonkin aktiivitoimenpiteeseen, johon kuntouttava työtoiminta sopii erinomaisesti, silloin työmarkkinatuen maksaakin valtio.

Tosin se saattaakin aiheuttaa oikeiden työpaikkojen menetystä ja sitä kautta lisää työttömyyttä, mutta sehän ei olekaan sitten yksittäisen kunnan ongelma. Taitaa olla veronmaksajien ongelma enemmänkin. Loppujen lopuksi kyse on vain ihmisen orjuuttamisesta ja alistamisesta ei avun annosta tai mahdollisuudesta saada oikeaa työpaikkaa!

10

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työvapauttaa

      Äänekoski on oikein malliesimerkki siitä miten orjatyöllä tuhotaan palkkatyöpaikkoja.
      Valikoimasta löytyy mm. autokorjaamo, yritysten alihankintatyöt, kotiremonttityöt, kahvila ja kierrätyskeskus.
      Siinä saa paikalliset yrittäjät kiristellä hampaitaan, kun kaupunki "työllistää", vääristää vapaan markkinatalouden ja tuhoaa verotulot.

      http://www.aanekoskenkl.fi/

      • Parsku71

        Eli olet ilmaiseksi pakolla töissä
        Käytännössä siis orjana näillä yrittäjillä jotka vielä saavat tukia joka leikataan käytännössä nyt sitten työttömilltä karensseina.
        Nyt on työttömät todella lampaita jos ei jotain tapahdu.


    • Orjatyöc

      Täällä kaupungilla on menossa trendi jossa käytetään näitä juuri yläasteelta päässeutä nuoria työharjoitteluorjina!!!!! Uskomatonta! Todella paljon tullut "uusia työntekijöitä" yhtäkkiä... törkeetä.

    • Ahneudenmarkkinoilla

      Eräs "ystäväni" soitti minulle, ja kertoi että ovat palkanneet "ihan oikean työntekijän", kun vuosia ovat kitkutelleet pätkittäin työttömien (9€/pv) työlistäjänä ja on hankalaa, kun joutuu aina uudelle työntekijälle opettamaan talon tavat. Totesi vielä, että tuleehan se kalliimmaksi, mutta eipähän sitten koko ajan vaihdu. Teki kyllä mieli vastata, että eihän se tarkoitus ole ollutkaan ilmaista työvoimaa järjestää.

      Muutama vuosi sitten luin myös erään innokkaan työnantajan kysymyksen Suomi24 palstalta ja se kuului näin, "Mistä niitä ilmaisia työntekijöitä saa? Voisikko joku neuvoa!"

      Työntekijöiden "halpuuttaminen" on johtanut siihen, että työntekijät ovat joutuneet häikäilemättömän riiston ja keinottelun kohteeksi!

    • 6543

      Tämä kuntouttava tai 9€/pv tuhoaa koko yhteiskunnan toiminnan.
      Eivät yritykset enää palkkaa ketään kun saavat näitä 9€/pv mielensä mukaan.
      Ihmisiltä laskee ostovoima, ei ole enää varaa ostaa asuntoja ja käyttää palveluja, Suomessa elintaso laskee huomattavasti.
      Samoin tämä asettaa yrittäjät eri asemaan.
      Toinen yritys/yrittäjä käyttää näitä 9€/pv orjuutettuja niin hän pystyy tarjoamaan palveluja/ tuotteita edullisemmin.
      Niin toiselta yritkseltä loppuu työt, ei pysty palkkaamaan henkilöstöä ja liikevaihto/verotulot tippuvat.
      Tämä orjuuttaminen on koko yhteiskunnan tuho.
      Nyt AY-liike toimintaa tämän estämiseksi.

    • RIKSUu

      Riihimäellä kaupunki käyttää räikeästi hyväksi työttömiä ja pakottaa niitä kierrätyskeskukseen joka muutenkin ottaa tavaroita ilmaiseksi vastaan joten tienaa huomattavasti ilmaisella työvoimalla. Myös cm merkos käyttää räikeästi koululaisia hyllyttäjinä jne.

    • Anonyymi

      "Totuuksia kuntouttavasta työtoiminnasta" On vain yksi ja se on se että se ei toimi millään tasolla.

      Mutta miksi se ei toimi? No siksi koska työttömyys ei ole työttömät tai työtön, vaan työttömyys on puuttuvat työpaikat ja nimenomaan puuttuvat palkkatyöpaikat.

      Ja kuntouttava työtoiminta ei milloinkaan eikä missään aiheuta tai ole aiheuttanut palkkatyöpaikkojen tarjonnan lisääntymistä vaan pikemminkin päinvastoin, sillä kymmenettuhannet aiemmin 100% siinä työpaikassa tehdystä vuotuisesta työajasta palkkatyöpaikkoina toimineet työpaikat ovat nyt osan vuotta palkattomia työpaikkoja koska niissä työtä tekevälle on katsottu aiheelliseksi järjestää kuntouttavaa työtoimintaa.

      Aiemmin mentiin määräaikaiseen työsuhteeseen palkkatyöpaikkaan ja tehtiin siinä töitä 6 kk:tta ja saatiin palkkaa 6:lta kuukaudelta, mutta nyt siinä työpaikassa tehdään töitä 9 kk:tta mutta saadaan palkkaa vain noin 7:ltä kuukaudelta.

      Saadaan palkkaa vain noin 7 kk:delta siksi koska 3 ensimmäistä työkuukautta on 9 euroa/työpäivä työntekoa ja vasta loput 6 kk:tta on sitten normaalisti palkattua työntekoa.

      Kuntouttava työtoiminta on perimmiltään pelkkää hurskain puhein ja aikein naamioitua silkkaa työntekijän riistoa.

      Jos se olisi jotain aitoa että kaunista ja hyvää niin kaipa jo 20 vuotta jatkuttuaan Suomessa valitsisi täystyöllisyys, onhan esim tältä palstalta tuttu kalevi ollut kuntouttavassa työtoiminnassa jo ainakin 100 kertaa ja silti ei ole työllistynyt vapaille työmarkkinoille kertaakaan, noin siis on jos kalevin kirjoituksia on uskominen ja miksi emme niitä uskoisi.

      Mutta siis mitä kuntoutettavasta kuntoutetaan? Sitä ei tiedä kukaan. Miten se kuntoutuminen tapahtuu ja miksi se tapahtuu jos tapahtuu nähtävästi vain palkatta töitä tehden? Sitäkään ei tiedä kukaan. Ja paljonko kuntoutettava on kuntoutnut kuntoutettavana ollessaan, sitäkään ei tiedetä sillä ei ole keinoa mitata mikä oli kunto kuntouttamisen alussa ja mikä se oli sen lopussa kun ei ole edes tietoa että mitä pitäisi mitata puhumatikaan siitä että olisi tietoa millä ja miten se mahdollinen kuntoutuminen mitataan.

      Lisäksi vaikka on jokseenkin varmaa että kuntoutetuissa työttömissä on ollut identtisiä kaksosia, niin silti ei ole järjestetty kenttäkokeita joissa toinen kaksonen kuntoutuisi normaalissa palkkatyösuhteessa ja toinen kuntoutuisi samalla työpaikalla samoja töitä tehden 9 euroa/työpäivä palkauksessa, jotta voitaisiin verrata että kumpi ja missä määrin heistä kuntoutui joko enempi tai sitten vähempi. Ja se että moistakaan sinänsä kiintoisaa koetta ei ole jarjestetty tai jos on järjestetty niin sen tuloksista ei mitään hiiskuta kertoo osaltaan sen että asiassa on jotain joka haiskahtaa, ja haiskahtaa nimenomaa silkalta riistolta.

      • Anonyymi

        Totuuksia kuntouttavasta työtoiminnasta on käytännössä vain noin yksi, ja se on se että kuntouttavassa työtoiminnassa olevaa kuntoutujaa ei tilastoida työttömäksi. Se on kuntouttavan työtoiminnan melkein ainoa tarkoitus, joten sillä kuntoutuuko kuntouja ei ole mitään väliä kuten ei ole silläkään vaikka ei kuntoutuisikaan.

        Mutta edellä olevan lisäksi kuntouttavalla työtoiminnalla on vielä toinenkin edellistä hiukka peitetympi päämäärä ja tarkoitus ja se on se että kuntouttavan työtoiminaan avulla ja kautta monet kuntien ja valtion organisatiot säästävät melkoisia summia niille budjetoiduista palkkarahoista teettämällä kuntouttavassa työtoiminassa olevilla niitä töitä jotka sen organisation sisällä ja toimesta täytyy tehdä. Jolloin ne niin säästetyt palkkarahat ne organisatiot sitten voivat käyttää niitten organisatioiden johtavien kultapossujen lisäpalkitsemiseen esim erillaisina matka- ym päivärahoina.

        Että mitäkö pahaa tuossa sitten on? No vaikkapa se että laissa kuntouttavasta työtoiminnasta määrätään että kuntouttavalla työtoiminnalla ei saa korvata tehtyä ja teettävissä olevaa palkkatyötä. Ja mitäs se kuntouttava työtoimintaan osallistuja tekeekään kun hän työllään säästää budjetoituja palkkarahoja? Aivan, hän työllään korvaa tehtyä ja teettävissä olevaa palkkatyötä.

        Mutta toisaalta mitä sellaista työtä millään työpaikalla voisi olla tehtävänä jota siellä työpaikalla ei milloinkaan eikä missään olosuhteissa siellä tehtäisi normaalina palkkatyönä? Ja vastaus tuohon on että sellaista työtä ei ole olemassakaan, siis jotta kuntouttavaa työtoimintaa ylipäätään voitaisiin järjestää pitää rikkoa lakia sen järjestämisestä järjestelmällisesti.

        Se että noin on kertoo yksiselitteisesti kuinka järjetön tuo laki ja sen myötä luotu kuntouttavan työtoiminnan nimellä kutsuttu määräaikaisen pakkotyön gulag työttömille on alunalkujaankin ollut ja yhä edelleen on.


    • Anonyymi

      Itselle voi valehdella jatkuvasti jos jaksaa kaiken aikaa vaan. Ei taaskaan muuta.

    • Anonyymi

      Kuntouttavaan, kuntouttavaan, marsimme näin !!
      kuntouttava työbrigaadi on se suomen high tec iskuvoima !!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe