Onko sukulaisen suosiminen taustalla?

sukulaisuusko

Kymmenen kuukauden viransijaisuus muuttui Sallan kunnnajohtajan päätösessä kummalliseksi ja ilimeisesti hallituksen puheenjohtajan vaimon sukulaisuus takana. Terkkariin piti valita osastojohtaja kymmeksi kuudaudeksi ja virkamiehet tekivät valinnan haastattelun pohjalta. eipä tämä yhtä-äkkiä kelvannukkaan kunnanjohtajalle joka käytti otto-oikeutta ja vie asian kunnanhallitukselle (8.5). Näkyy netissä olevalla kunnanhallituksen esityslistalla. Nytten kannattaa olla tarkkana mitä päätetään. Henkilö jota ei tehtävään valittu on kunnanhallituksen pj:n vaimon serkun avopuoliso ja on jo aikaisemmikin jätetty valtitttematta henkilökohtaiset ominaisuuksien vuoksi (= ei oikein kait osaa johtaa). Kylillä kerrotaan että silloinki oli yritetty sulaissuhteiden ja takaoven kautta vaikuttaa päätökseen. Silloin ei onnistunut. Mitenkähän nyt mahtaa käyvä?

12

851

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näyttääköhyvältä

      "Hyvältä näyttää". Kepumafian ensiaskeleita merkataan. Voi olla mielenkiintoista seurata miten nelivuotiskausi mennään kepun yksinvallan merkeissä. Sitä äänensä käyttäneet halusivat, antaa kepulle yksinvallan, hyväveli, hyväsisko, sulle mulle, sukulaisten suosiminen,ehdokaspalkinnot tulee varmasti nostamaan päätään tulevina vuosina, onko sitten hyvä, miettikää itse !

      • juttuVINKKIjakoon

        Järkyttävää; ensin persut sössivät, möläyttelivät, mokasivat ja menettivät äänestäjiensä luottamuksen: kiitos Aholan, Kantolan ja P. Askan. Oikein heille - ei siinä mitään!

        Tuo on todella järkyttävää, miten E. Parkkinen Kepu kehtaavat. Kannattaisi tehdä kysely esim hallintojohtajalla, onko kaikki asiat tehty laillisesti.

        Taidanpa tehdä juttuvinkin Suomen Kuvalehdelle, YLE:n Motille ja parille muulle tuntemalleni journalistille.

        Saadaan tolkku Sallan kepumafian sukulaisuussuhteisiin ja totuus esiin!


    • velierkkivääräleuka

      Mitä tarkoittaa kepun yksinkertainen enemmistö??? Kepu sai vaaleissa alle puolet annetuista äänistä muistaakseni 46%. Siis annetuista äänistä. Kun äänioikeutetuista ei äänestänyt noin 40% todellisuudessa kepun saama äänimäärä on alle 30% äänioikeutetuista. Miten on mahdollista että kepu tekee mitä vain alle 30% kannatuksella. Kaikki ymmärtävät tämän ongelman. Ei edes kepulla ole hauskaa.

      • pohjanäkyvissä

        Valta turmelee; sehän on vanha tosiasia. Kepun tosin on turmellut nurkkakuntainen lyhytnäköisyys.

        Nyt esim P Salmijärvi voisi nousta esiin ja esiintyä yhtä jämäkästi kuin isoisänsä aikoinaan. Mitähän hän tuumaisi nykymenosta?

        Kuinka alas voi kepu vaipua... Olemmeko edes nähneet vielä pohjaa?


    • Persuvelipolitiikkaa

      Persujen Aska sentään tunnnusti reilusti että kunnan virkoihin otetaan aina persu (eikä esim kommari kute Aska totesi) jos valta riittää. Kepu tekee samaa mutta ei uskalla sitä tunnustaa.

    • kepuHUIJAAaina

      Kesäkuun alussa tulee voimaan uusi säädös, ja kuntapäättäjät joutuvat kertomaan sidonnaisuuksistaan julkisuuteen.

      Tiedot pitää löytyä kunnan verkkosivuilta. Tämähän koskee paitsi kunnanvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajia myös osaa virkamiehistä.

      Saapa nähdä, mitä sieltä paljastuu.

      http://yle.fi/uutiset/3-9599280

    • epvalvoo

      Onnistutaanko uudella hallintosäännöllä kiertämään lakia, ei pitäisi olla mahdollista, voi kuitenkin kepulta onnistua. Onneksi kunnassa on lakimiestaustainen kunnanjohtaja, luusisi hänen valvoan laillisuuspuolen kondikseen.

    • loökopkk

      sallassa on toiminut pitemmän aikaa hyväveli verkosto ja se näkyy kyllä.ei ole kuin sukulaisen sukulainen ja kaikki muut tuttavat myös samalla työpaikalla.

      • näin_meillä_ja_muualla

        Pienten kuntien ongelma, virkoihin valitaan poliittisesti sopivin. Eipä tarvi ihmetellä jos kunnan asioiden hoitoa ei voi koskaan rinnastaa esi yrityksiin, jossa pitää asioiden hoitua ja tehdä voittoakin.
        Isommilla paikkakunnilla missä kunnan eri toimialueet on jaettu kunnallisiksi liikelaitoksi, ja joissa tulosta tarkistellaan asia on jo toisin. Henkilöstö valitaan koulutuksen ja työhistorian mukaan ja yleensä vielä haastateluihin kutsutut vielä sygolooki tekee omat arvionsa. Tähän varmaan ollaan menossa kun poliittiset suhteet tasaantuvat. Niinkauan kuin jollain puolueella on saneluvalta he toki käyttää sen hyväksi.


      • tutkimisenpaikka123

        Poliittisesti sopivin - niinhän se menee. Oma (lue: puolueen etu) ajaa kaiken edelle. Ei haittaa vaikka kunta ja kuntalaiset kärsivät.

        Onko tietoa, minkä värinen jäsenkirja Erkki Parkkisella on? Vilahtaako lompakossa vihreä? Onko saappaissa sontaa? Löytyykö kepun johtohahmoista Parkkisen sukulaisia?

        Tutkimisen paikka!


      • Eivas
        tutkimisenpaikka123 kirjoitti:

        Poliittisesti sopivin - niinhän se menee. Oma (lue: puolueen etu) ajaa kaiken edelle. Ei haittaa vaikka kunta ja kuntalaiset kärsivät.

        Onko tietoa, minkä värinen jäsenkirja Erkki Parkkisella on? Vilahtaako lompakossa vihreä? Onko saappaissa sontaa? Löytyykö kepun johtohahmoista Parkkisen sukulaisia?

        Tutkimisen paikka!

        Vasemmistoliitto on väri jäsenkirjassa


    • kuka.rupee

      Kyllä tosiaan pitäisi MOT:lle lähettää vinkki Sallan asioista.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4582
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe