Olen harkinnut muuttoa toiselle paikkakunnalle, mutta olen työtön ja työmarkkinatuella. Kaikki omaisuuteni on vanhassa omassa talossani, jonka siis myisin ja ostaisin uudelta paikkakunnalta samanarvoisen asunnon kodikseni. Uudella paikkakunnalla olisi paremmat mahdollisuudet saada jotain oman koulutukseni työtä, ainakin yhteydet työpaikkoihin olisivat paremmat kuin entisellä asuinpaikalla.
Onko kenelläkään tietoa, miten tällainen suunnitelma voisi toteutua? Kahden asunnon loukkuun en voi mennä/pääse, mikään pankki ei myönnä lainaa, ei edes väliaikaista, työttömälle. Vanha kiinteistö kattaa uuden hankinnan täysin, mutta tämä siirtymävaihe on kimuranttia.
Olen nalkissa tässä tilanteessa. Vanha kunta mielellään "heittäisi" minut pois sanktiomaksujen takia, mutta muutto tuntuu olevan vaikeata järjestää ilman säästöjä ja tulottomuuden takia. Olen ollut työelämässä aikaisemmin yli 25 vuotta ja olen ilman maksuhäiriöitä.
Asunnon hinta on alle 80.000 euroa, joten kovin isoista rahoista ei ole kysymys.
muutto työttömänä
53
2607
Vastaukset
- fdfdgrrt
Myyt asuntosi ja kun kauppa tehty ja rahat tilillä vuokraat itsellesi asunnon muutamaksi kuukaudeksi tai muu väliaikaisratkaisu sukulaisten ystävien luo ja katselet rauhassa uutta asuntoa.
Tavaroille sitten joku varastovuokraus kriittisesti jo nyt tarkistaen mikä tavara tapeellista eli roskiin myyden jne..
https://kotinyt.lumo.fi/vuokra-asunnot
palvelusta saa esim vuokra-asunnon heti ja sopimus tehdään aluksi 3 kuukaudeksi joka hyvä aika katsella rauhassa uuttaa omistusasuntoa- linnut
Joo, tuo olisi hyvä ratkaisu, mutta paikkakunnalle jonne haluaisin muuttaa, ei ole vuokra-asuntoja tarjolla tai vapaana. En uskalla myydä taloa alta pois ilman varmuutta, että uusi koti löytyy varmasti. Perheen muutto ei ole yksinkertaista. Olenkin nyt etsimässä ensin asuntoa, muutamia on jo ollut ehdollakin, mutta pankki ei suostu edes neuvottelemaan noin kahden kuukauden "pikalainasta" jolla saisin uuden ostettua heti. Vanha menee kyllä kaupaksi, sen uskon.
Harmillista, ettei esimerkiksi Takuusäätiö tms. yleishyödyllinen taho puolla lainahakemusta tällaisessa tilanteessa. Luulisi olevan kaikkien etu se, että työtön saa todennäköisesti jälleen työtä. Tilanne olisi win-win kaikille, kun asiat järjestyisivät.
En ole rikas ihminen ja kaikki omaisuuteni on tässä kotikiinteistössä, jota olen pitänyt "vanhuuden varalla" ja ilman halua tehdä realisointia. Se on hankittu edellisten vuosikymmenien työllä perheen kodiksi.
- Lawetorder
Et mainitse mitään lisätietoja, koska nykyisessä tontin koko ratkaisee paljon verrattuna uuteen kohteeseen.
Kiinteistöä vastaan lainaa ja jos oikein hyviä ystäviä isäksi takaan jolloin lainan määrää voidaan korottaa (pankista kiinni onnistuuko).
Hanki nykyiselle varma ostaja, tehkää alustava kauppasopimus nykyisestä.
Marssi pankkiin sopimuksen ja lisätakaajien kanssa, uskon että lainaa irtoaa noilla.
Katsele etukäteen uudelta paikkakunnalta raameihin sopiva asunto, tee alustava sopimus siitä ja ei kun asunnon vaihtoon.
Pankki haluaa aina varmistaa saatavansa, joten alustava sopimus auttaa lainan saannissa, kun laitatte sopimusehdoksi lainan saannin pankista eli ei lainaa, ei kauppoja ja toisin päin.
Tuon kokeilu ei maksa mitään, vaivan ehkä.- linnut
Kiitos, hyviä neuvoja.
Olen miettinyt sitä ehdollistakin asuntokauppaa, jossa ehtona uuden ostolle on vanhan kauppa, mutta osa myyjistä suhtautuu nihkeästi siihen ja ymmärrän sen hyvin. Omalla kohdalla se olisi just kurja tilanne sekin. Kytkyt joka taholla.
Kiinteistöni on pikkutila ja uusi maksaisi vähemmän kuin tämä. Outoa on, ettei pankille riitä vakuudeksi vanha uusi, ja vain syystä että olen työtön.
Onhan työttömänkin "tulot" vakioita ja pystyisin maksamaan kuukausierän ihan kuin nytkin, pienet summat on kyseessä. Kun joka tapauksessa tilanne olisi vain väliaikainen ja maksaisin uuden ostohinnan heti pois kun vanhasta rahat on saatu. - linnut
linnut kirjoitti:
Kiitos, hyviä neuvoja.
Olen miettinyt sitä ehdollistakin asuntokauppaa, jossa ehtona uuden ostolle on vanhan kauppa, mutta osa myyjistä suhtautuu nihkeästi siihen ja ymmärrän sen hyvin. Omalla kohdalla se olisi just kurja tilanne sekin. Kytkyt joka taholla.
Kiinteistöni on pikkutila ja uusi maksaisi vähemmän kuin tämä. Outoa on, ettei pankille riitä vakuudeksi vanha uusi, ja vain syystä että olen työtön.
Onhan työttömänkin "tulot" vakioita ja pystyisin maksamaan kuukausierän ihan kuin nytkin, pienet summat on kyseessä. Kun joka tapauksessa tilanne olisi vain väliaikainen ja maksaisin uuden ostohinnan heti pois kun vanhasta rahat on saatu.Lisään vielä, että oma kiinteistö on velaton.
- fdfdgrrt
Eihän sen väliaikaisen vuokra-asunnon tarvitse olla siellä minne lopullisesti olet menossa vaan otat mistä saat. Ja ei millään pahalla mutta asuntokauppa varsinkin taantuvalla paikkakunnalla niin ei ole uskon asia, joten toivottavasti et pety nykykiinteistösi arvoon markkinoilla. Moni on pettynyt.
- linnut
Toi on hyvä pointti. Nykyiset markkinahinnat putoaa vaan, on tämä kummaa aikaa. Ennen oma maa jalkojen alla oli tae vaikka mihin, nykyisin sekin on vain pallo jalassa.
Vuokrat on aika kalliita. Noi, mitä katsoin, ovat kaikki yli 600 euron.
Oman talon kuukausikulut ovat alle 300 euron kuussa. Tosin, asuntotukea sitten saisi kai. Jotenkin tämä työttömän status on monella lailla kurja, se jos mikä on kannustinloukku! Monet unohtavat, että työtönkin maksaa elämisestään ihan siinä kuin muutkin.
Ja huom, kuka tahansa muukin asunnonostaja voi yllättäen ollakin huomenna työtön. Takuita jatkumosta ei enää ole juuri kenelläkään.
Työttömän tuet ovat aina kuitenkin vakiot, jos suostuu rooliinsa. Hmm...
- entiedäenempää
Oletko kysynyt sossusta, maksaisivatko/antaisivat maksusitoumuksen takuuvuokraan? Muuttaisihan yksi tuensaaja pois kunnasta.
En tiedä miten suhtautuvat, mutta kysyminen ei maksa mitään!
Joskus oli puhetta sosiaalisista lainoista. Miten niitten kanssa on nykyään, kertokaas joku viisaampi.- linnut
Täytyy tuotakin miettiä yhtenä keinona. Itsekin olen sitä mieltä, että kunta olisi TOSI tyytyväinen kun saisi pakattua minut co muuttoautoon :)
- entiedäenempää
Otat huomioon perheenjäsenesi muuttoa suunnitellessasi. Ja ajattelet heidän tulevia opinto- ja työllistymiskuvioitaan etkä halua kasvattaa lapsistasi toisen polven työttömiä pohjoiseen pikkukylään. Hyvä niin!
Koulua ja opiskelua ajatellen kesä olisi hyvä aika muuttaa. Alastasi riippuu, miten työnhaku sujuu kesäisin. Ehkä sun pitää ensin löytää se työpaikka (edes pätkä). Joskus isoja vuokra-asuntoja löytyy perheen käyttöön.
Hyvää jatkoa Sinulle, vaikka eläkepäivät itsellesi häämöttävätkin (ja työn saaminen on vaikeaa). Olet saanut hyviäkin pointteja tästä keskustelusta. Unohda ne huonot.
- Hanetola22
Mistä aloittaja on saanut tuon hinnan pikkutilalleen?
Onko markkinoita ? Kuka on se ihminen/perhe joka sen ostaisi ja miksi?
Ostajankin pitäisi olla joku etätyöläinen tms että saisi siellä elantonsa..- linnut
Arvioin ihan myynti-ilmoitusten perusteella, katselin lähiseudun hintoja suht koht vastaavista. En asu Uudellamaalla :) Tämä on pieni ja kiva kunta, lähistöllä kilsan säteellä on palveluja ja koulukin toimii. 60 kilometrin säteellä on uusia työpaikkojakin esim. raksahommiin. En vain satu olemaan sen alan osaaja.
- wrfvbnjuhgv
Maalla oleva kiinteistö ilman työpaikkoja on arvoltaan noin 0 euroa... Joku voi ostaa kesämökiksi jos on lähellä vesistöjä. Jos vettä ei näköpiirissäkään niin... Sanosin että peli on selvä... Tuskin kukaan ostaa millään hinnalla tai vain muutaman tontun saa, jos joku tarttee harrastetilaa tai varastotilaa.
- eiannaa
Jos sul on rahaa sossu ei anna.
- fsdfd
Juu ja tehkää kaikki niinkuin täällä palstalla sanovat ja oletkin UUNO.
- linnut
Loppupäätelmänä taitaa olla, ettei kannata yrittää muuttaa edes työllistymisen takia.
Jos muutan väliaikaiseen vuokra-asuntoon, se on kallis ratkaisu vähätuloiselle, koska jo muutto maksaa paljon ja uusi vuokra tulee olemaan tuplasti kalliimpi kuin tämä nykyinen asumismuoto kuluineen. Luultavasti sossu ei auta muutossa suuremmin, joten jään miinukselle kuukausiksi. Työmarkkinatuesta ei muutoinkaan paljon nyhjäistä muuta kuin pelkät perusruokakulut.
Luultavasti toimeentuloakaan ei saa jatkossa, koska on tämä vanha "möksä" myymättä ja realisoimatta. Ja jos en sitä saa ollenkaan myydyksi, joudun kuitenkin jotenkin ylläpitämään sitä joillain perusmaksuin, pikkulämmöin yms. kuluin.
Tällaista asuntovankeutta tämä. Ja sitten hallitus puhuu työllistymisen puolesta suu vaahdossa! Milläs toteutuu moinen, jos jää nalkkiin joka taholla.
Jotenkin tuntuu siltä, että työtätekevänä olenkin ollut huijattu, koska asuntolainamaksuihin meni 15 vuotta. Silloin luulin, että tämä säästäminen on elämän peruskivi.
Kattia kanssa, sanoo tämä poispotkittu ammattilainen. - sdggddsg
No ei vitus kannata...työtönhän sinä olisit kuitenkin. Eihänne toisetkaan muuta niin miksi sinäkään.
- sdggsdg
Mistä sinä vuokra asunnon kun joka paikassa on melkosen jonotkin ? Vuokra kun kaupungissa nousee oletkin tyhjän päällä...ei kannata.
- szfszf
Eikö liiton rahakin ole nykyään se 400 päivää että siinähän sitä . Sinne samaan kuntsaan käy monen tie..kelaan. Järkevää touhuilua.
- mene.hirteen
Turha muutenkaan tulla kyselee keltään mitäs teet milläs elät kun vittuakaan se ei sulle kuulu jos et itekään tee mitään.
- bvnvbnvbnvb
Semmonen on tullut kuin liikkuvuusavustus
http://www.kela.fi/liikkuvuusavustus
eli muuttoon duunin takia tai duunissa käynti kauempaa.
Eli jos hommaiskin sen duunin ensin, tekis pitkiä matkoja tai viikonloput kotona duunin papereilla olisi varmaan pankissakin tarvittaessa parempi vastaanotto. - meneeee
Mene.hirteen
Mene.hirteen
Mene.hirteen
Mene.hirteen
Mene.hirteen
Mene.hirteen
Mene.hirteen
Mene.hirteen
Mene.hirteen
Mene.hirteen - kusettusko
Työnhaku maksaa noin 0 euroa .
- voimiateille
Voisitko jatkaa työn hakemista siltä suunnittelemaltasi uudelta paikkakunnalta, ja jos tärppää, laitat kotisi myyntiin ja käyt kotoa käsin töissä, kunnes talo löytää uuden omistajan. Sitten sinulla olisi varaa ostaa asunto lähempää työtä. Mutta siinä on sekin ongelma, että saamasi työpaikka ei välttämättä olisi pitkäaikainen. Sitten kaiken tämän jälkeen voisit taas olla työtön. Varmaan olet pohtinutkin etätyön mahdollisuutta, mutta pohdi lisää. Voisitko kouluttautua johonkin, aloittaa pienimuotoisen yrityksen? Huono hallinto väittää suunnittelevansa poikkeuksellisesti jotain myönteistäkin, eli aikovat ryhtyä sallimaan itsensä työllistämisen yrittäjänä työmarkkinatuen ohessa. Tosin se kestäisi vain neljä kuukautta, ja sitten pitäisi yrityksen jo tuottaa riittävästi voittoa elämiseen. Miten käy, jos ei tuotakaan? Annetaanko sinulle neljän kuukauden karenssi, vähintään, jos et taas romuta yritystäsi perin pohjin ja matele takaisin työkkäriin lakki kourassa?
Jotenkin kaikki tämä kuulostaa loogisemmalta, jos muistaa, että tämä hallinto ei pyri maaseudun elävänä pitämisen sallimiseen, täystyöllisyyteen, pienyrittäjyyden sallimiseen eikä omistusasumiseen. Se pyrkii kaikkien pakottamiseen asumaan isommissa kaupungeissa, maaseudun autioittamiseen ja myymiseen raaka-ainevaroiksi isoille ulkomaisille yhtiöille, ihmisten orjuuttamiseen palkattomiin tai nälkäpalkkaisiin töihin, perheiden hajottamiseen jne. Jos 'he' saavat aikaan sen ounastellun talousromahduksen ja mahdollisesti sodan, omalla pikkutilalla voi ehkä selviytyä paremmin kuin kaupungissa tai vuokralla. Toivon, että löydät teille sopivimman vaihtoehdon ja saatte pitää kotinne, jos se on teille rakas. Ei ainakaan kannata lähteä työpaikkaunelmien perään, ellei ole konkreettista työpaikkaa tarjolla. Se ei paljon lohduta, jos uuden paikkakunnan työttömyysprosentti (se virallinen, alakanttiin arvioitu) on hiukan pienempi kuin kotikunnassasi, jos sinä yhä kuuluisit siihen työttömään prosenttiin. - dsdsdsdsfghd
Tosiaan perse edellä puuhun menemisen aikomusta on nämä aloittajan ajatukset. Ajatuksissa ei sinänsä ole vikaa mutta järjestyksessä on. Ensin se työpaikka, sitten asunnonmyynti ja viimeisenä vasta kun kaikki näytttää hyvältä niin rauhassa uuden ostoa.
Tottakai tuossa tulee epämukavia tilapäisjärjestelyjä mutta sellaista se elämä on. Liikkeelle vain askel kerrallaan ettei loppuelämäksi sammaloidu sinne kotitilalle. - faarao4
Hyvin erikoinen on ajattelu. Kirjoittaja ei kerro paikkakuntaa mihin haluaa mutta kertoo sen että vuokra-asuntoja ei ole siellä tarjolla. Kyseessä siis pieni paikka jossa haaveissa olisi joku itselle sopiva työpaikka tarjolla jonka haaveen mukaan pitäisi ostaa sieltä asunto.
On tosiaan nyt ajateltava "hiukan" uusiksi kuinka pitäisi edetä.- linnut
Hiukan on tässä ajateltu, kiitos vaan tsempistä.
Muutto olisi pohjoisesta pikkukunnasta etelämmän kasvukeskuksen liepeille. Töitä ei ole täällä, ei suunnitteillakaan. Uudella paikkakunnalla on oman alani koulutusta, olisi yhteydet työnantajiin ja mahdollisuus saada pätkätyötä edes silloin tällöin.
Yrittäjyyttä en enää aloita, eläke häämöttää jo ja olen väsynyt siihen pakkoajatukseen.
No, ollaan työttömänä. Kyllä tämä tästä taas. - linnut
Tarkennuksena, että perheeseen kuuluu muitakin kuin vain minä. Muutto tulee suunnitella fiksusti, ettei kaikkien elämä mene pieleen.
Luulisi, että tämä ongelma on ihan arkipäivää kovin monelle työttömälle perheelliselle. Kun työ loppuu, loppuu asunnon "tarve" sillä paikkakunnalla. Ja jos olet vähävarainen, et voi noin vain hypätä uuteen kuvioon. Kahta asuntoa ei ole varaa pitää, eikä oikein uskalla luottaa sossun apuunkaan ihan kaikessa.
Uuden paikkakunnan etu olisi myös jokseenkin hallittavat välimatkat työn hakuun. Täällä pohjoisessa puhutaan aina useista sadoista kilometreistä. Vaikea homma ja Suomi on pitkä, kylmä ja pimeä maa, ja huonolla vanhalla autolla ei paljon siellä porhalla.
- muutkinsaa
Kyllä sossusta pitäis saada muuttoavustosta kun vaihtaa paikkakuntaa vaikka pitemmällekkin "utsjoki" pitäis olla faktaa uudesta asunnosta ja "työn,koulutuksen jne perässä hyvä selityskin.
- persepuuhun
Ethän sinä vaan saa sossulta jos sulla on rahaa.
- herlokki
Muuttokustannukset perustoimeentulotuessa
Kela voi myöntää perustoimeentulotukea muuttoon liittyviin välttämättömiin menoihin, kuten muuttokuorman kuljetukseen. Hoitaessasi muuton itse, toimeentulotuen laskelmaasi voidaan huomioida muuttoraha menona. Muuttorahan suuruus on 120 tai 180 euroa. Rahan suuruus riippuu muuttomatkan pituudesta. Erityistilanteissa, esimerkiksi terveydellisin perustein, Kela voi antaa myös maksusitoumuksen muuttopalvelun käyttöön.
Muuttokustannuksia voidaan hyväksyä esimerkiksi seuraavista syistä:
avo- tai avioero
terveydelliset syyt
perhekoon muutos
asunnottomuus
asunnottomuuden uhka (esim. määräaikainen vuokrasopimus päättyy)
työpaikan tai opiskelupaikan saanti toiselta paikkakunnalta
asunnon vaihtaminen edullisempaan
Muuttokustannuksia ei voida hyväksyä, jos muuton syynä on
mukavuussyyt (esim. sauna, piha, kaupunginosan vaihto)
paikkakunnan vaihto, jos muutto ei ole perusteltu työpaikan tai opiskelun vuoksi.
Esimerkki
Mirja eroaa avomiehestään ja muuttaa toiseen asuntoon eri puolelle kaupunkia. Mirja huolehtii muuttokuljetuksen järjestämisestä itse. 120 euron muuttoraha huomioidaan menona hänen toimeentulotuen laskelmassaan. * - hfdghjgh
Asunnon arvo ei ole se, mitä kiinteistöfirmat ovat arvioivinaan, eikä se, mihin hintaan lähiympäristöstä on myyty. Asunnon arvo on se, mitä yksi ostaja haluaa asunnosta maksaa. Piste. Kannattaa siis ensin myydä ja sitten etsiä työpaikka ja sieltä asunto. Mutta tämä kaikki on sitä vaikeampaa, mitä useampia jäseniä perheessä on. Jos ei saa myytyä, velattoman asunnon voi lahjoittaa jollekin yhdistykselle ja aloittaa tyhjätaskuna jossain muualla. Kahta asuntoa ei työttömällä ole varaa pitää (kokeiltu on).
- sdggddgss
On niin isot muuttoavut että ei niillä pitkälle pötkitä hahahahahaa.
- linnut
Eilen telkussa A-talk-keskustelussa tämä yksityisen työnvälitysfirman toimari kovasti yritti painottaa muuton tärkeyttä työllistymiseen. Aivan niin, taitaa olla käsitykset ihan tajun tuolla puolen rouvalla. Tai sitten nuo neropatit kuvittelee että kaikki työttömät ovat 20-40v, sinkkuja ja asunnottomia.
Huvittavinta on pankkien suhtautuminen työttömään. Jo ensi keskustelussa tuli suurta halveksuntaa ja mitätöintiä. Ja juuri muutama vuosi sitten sama pankki piti minuakin avainasiakkaana! Näin haihtuu maallinen kunnia. Mainekin siis meni, mutta unelmat sentään jäi :) - sdgdgs
Ei mikään toimeentulotuella oleva tule koskaan muuttamaan kun ei se pysty kalliimpaa asuntoa saamaan heh. Se on selvä .
- linnut
Työmarkkinatuella oleva, ihan perusihminen, jolla on pitkä työura, vankka ammatillinen koulutus ja osaaminen. Jopa elämää jäljellä. Halvempaan on tarkoitus muuttaa, mutta sekin on mahdotonta.
Pitääkö haastaa yhteiskunta oikeuteen, kun pilaavat kaiken :) - sdgsd
Älä muille kiukuttele kun me muutkin ollaan jonotettu sitä asuntoo.
- sdggsdsdf
Ja jos ne luottotiedot on ryssitty vuokralle on mahdoton päästä.
- saffsdfsds
Vai vielä työtön sais lainaa kun ei oo koskaan.
- yu8ioihugfcvbhjnkm
Kuinka tietämätön voi vielä olla oikeuskelpoinen Suomessa??? Ja hankkii vielä jälkikasvua???
Kun talo myydään, laitetaan jo ilmoitukseen, milloin talon luovutus on. Esim. toukokuussa 2017, elokuussa 2017 tai sopimuksen mukaan. Talon myynnissä voi mennä vaikka vuosi pohjoisen pikkupaikkakunnalla. Myyjillä on usein aivan epärealistinen käsitys oman asuntonsa arvosta. Yläkanttiin tietenkin. Myynti-ilmoituksia seuraamalla saa tietoonsa hintapyynnöt, ei toteutuneiden kauppojen kauppahintoja. Voi olla, että tönöä ei saa lainkaan myydyksi tai myyntihinta on puolet siitä, mitä myyjä kuvitteli.
Jos haluaa muuttaa eikä ole rahaa sitä toteuttaa, toimitaan näin:
Tönö myyntiin realistisella hinnalla.
Asutaan talossa kunnes se on saatu myytyä luovutuspäivään asti.
Kun talon myynnistä on tehty kirjallinen esisopimus, aletaan kuumeisesti etsiä asuntoa uudelta paikkakunnalta. Jos ei sopivaa ostettavaa löydy, mennään vuokralle. Siihen saa sossusta rahaa (muuttokustannukset takuuvuokra), kun näyttää oman talon esisopimuksen. Sossu todennäköisesti perii rahat takaisin. Tosin sossu voi periä vain etuuksista.
Jos sopiva ostettava asunto löytyy uudelta paikkakunnalta, tehdään siitä kaupat esisopimuksella. Oman talon kaupasta saatu käsiraha käytetään uuden talon käsirahaksi.
Menikö perille?- tryrtuiubn
Talon myynti ei ole kenellekään helppo juttu, eikä ilmeisesti sinullekaan, joten ei kannata ottaa noin ylimielistä asennetta. Itsekin sanot: "Kun talo myydään, laitetaan jo ilmoitukseen, milloin talon luovutus on. Esim. toukokuussa 2017, elokuussa 2017 tai sopimuksen mukaan. Talon myynnissä voi mennä vaikka vuosi pohjoisen pikkupaikkakunnalla." Huomaatko, miten ristiriitaista ajatuksesi on? Toisaalta tiedät, että myynti voi venyä pitkällekin (jos edes myydyksi saa), mutta toisaalta neuvot, että pitäisi laittaa luovutuspäivä ilmoitukseen. Eli ajattelit siis myyjän tietävän, milloin ostaja löytyy? No, jälkiviisaudellahan sen tietääkin, sitten joskus.
Minä muutin 45-vuotiaaksi asti yli kaksikymmentä kertaa, kävin ulkomaillakin, mutta nyt en kotiani jätä, ennen kuin h irmuhallinto tai pankki sen minulta riistää ahneuksissaan. Asumiskulut veroineen, sähköineen, jätekuluineen ja tiemaksuineen alle 300 kuussa. Mistä voisi kahdelle ihmiselle vuokrata asunnon tuolla hinnalla? Ja tosiaan myydäkään ei kannata, koska ei taida olla paikkakuntaa Suomessa, josta voisi sanoa varmuudella työtä löytyvän kahdelle ikääntyneelle. Sitten voisi harkita uudelleen, jos edes toinen meistä löytäisi 'pysyvän' palkkatyön jostain. Mutta siirtymäaika olisi taloudellisesti hyvin raskas, ja talo saattaisi mennä alta, ennen kuin koti olisi myyty. Kahta asuntoa ei ole varaa pitää kuukautta tai paria pitempään.
- idioottii
Sä jouvvut ite maksamaan melkein koko muuton kuitenkin lopuks...ei ne kaikkea korvaa. Sitten sulta kysellään tulot kun hommailet kämppää pelkkä olemassa oleva raha ei riitä.
- liikkuva-vuokralla-asuva
Valitettavasti kaikkien kiinteistöjen arvo on alan asiantuntijoiden laskenut noin 10-15 vuotta maaseudulla. Ystäväni on samanlaisessa tilanteessa. Muutti pienelle paikkakunnalle 14 vuotta sitten hyvän työtilanteen takia, koska siellä sattui olemaan teollisuutta paikkakunnan mittasuhteisiin nähden hyvin. Osti rivitalo-kaksion ja maksoi siitä noin 40.000€. Osakkeen kunto oli keskitasoa parempi, mutta kaveri kätevänä käsistään teki siihen noin 8000€ rempan ollessaan töissä. Sitten lama sammutti paikkakunnan valot ja työllistävä teollisuus hävisi. Vain eläkeläiset jäivät paikkakunnalle. Nyt hän haluaisi muuttaa työn perässä, mutta ostajia ei asunnon loistokunnosta ja hyvästä paikasta huolimatta löydy. Viimein päätti alentaa hintaa 28.000 euroon ja siitä huolimatta ei ostajia. Vaikka olisi ollut, tappio olisi ollut valtava.
Sanoisin, että nykyaikana omistusasunnot kaikissa muodoissansa ovat erittäin riskialttiita ostaa, oli asunnon tarkoitus sitten mikä hyvänsä.
Jos asunnolla on kysyntää vuokra-asuntona, niin vuokraaminen on yksi vaihtoehto. Suurilapsiset perheet vuokraavat mielellään omakotitaloja ja niistä saa suurinpiirtein karkeasti laskien tonnin kuussa ja ei tarvitse maksaa vesi-, sähkö- eikä muitakaan laskuja, jotka määritellään vuokrasopimuksessa. Ongelma on vain se, että suurilapsinen perhe voi olla ilman tuloja ja kela suhtautuu toimeentulotuessa nimenomaan omakotitalo-asumiseen erittäin kielteisesti normilaskuissaan, joten vuokralaisen kanssa voi tulla ongelmia, kun vuokralaiset eivät maksa esimerkiksi sähkölaskujaan!- linnut
Hyvin kuvaat tätä pattitilannetta.
Olen miettinyt tuotakin vuokrausmahdollisuutta, mutta siinäkin on sudenkuoppansa. Ja uutta asuntoa/taloa en siis kuitenkaan pysty ostamaan, koska raha on kiinni vanhassa ja uudelle ei saa rahoitusta eikä ostaa voi mitään ennen myyntiä.
Uuden työn saanti, pätkätyön tms., ei anna takeita sekään minkään työuran jatkumosta. Taivasalle en uskalla lähteä tämän karavaanin kanssa, se on liian iso riski.
Nykyinen työmarkkinatilanne on eriarvoistava, syrjäseudun työtön on paarialuokkaa, oli sitten miten nuhteeton ja velaton tahansa. Jos olisin tehnyt urani etelän kasvukeskuksen liepeillä, tämä kiinteä omaisuus olisi jotenkin aina realisoitavissa, se olisi jopa eläketurvani.
Nyt kun Suomi kuihduttaa ihan tahallaan maaseudun elävyyden, me sen palvelujen ylläpitäjät olemme pudonneet ihan kokonaan ulos työmarkkinoilta.
Jotenkin tämä asuntokuvio on liian raskas, muuttaja joutuu melkoiseen pyöritykseen yhteiskunnan taholta, ja vain syystä että on työtön. Työmarkkinatukeen oma asunto ei vaikuta, mutta kaikkeen muuhun se sitten vaikuttaakin. Asumistuki on "kotikohtainen" ja sen määrä on riippuvainen asumismuodosta. Ok-taloon saa vain pienen muutaman kympin summan ja vuokrattuun jopa satasia. Toimeentulotuki edellyttää, että myymätön kiinteistö realisoidaan, muuten ei tipu tukea. Jos saisin vuokratuloa, se vaikuttaisi niin asumis- kuin toimeentulotukeenkin, jotka kaiketi loppuisivat kuin seinään.
Itselleni ja perheelleni olisi paras ratkaisu jonkinlainen kiinteistöjen vaihtokauppa. Joku toinen muuttaisi tänne maalle ja me työn perässä etelään. Kukaan ei tosin enää halua maaseudun romantiikkaa, tai jos haluaa, ei varmaan uskalla hypätä tuntemattomaan kiturinkiin :)) - liikkuva-vuokralla-asuva
linnut kirjoitti:
Hyvin kuvaat tätä pattitilannetta.
Olen miettinyt tuotakin vuokrausmahdollisuutta, mutta siinäkin on sudenkuoppansa. Ja uutta asuntoa/taloa en siis kuitenkaan pysty ostamaan, koska raha on kiinni vanhassa ja uudelle ei saa rahoitusta eikä ostaa voi mitään ennen myyntiä.
Uuden työn saanti, pätkätyön tms., ei anna takeita sekään minkään työuran jatkumosta. Taivasalle en uskalla lähteä tämän karavaanin kanssa, se on liian iso riski.
Nykyinen työmarkkinatilanne on eriarvoistava, syrjäseudun työtön on paarialuokkaa, oli sitten miten nuhteeton ja velaton tahansa. Jos olisin tehnyt urani etelän kasvukeskuksen liepeillä, tämä kiinteä omaisuus olisi jotenkin aina realisoitavissa, se olisi jopa eläketurvani.
Nyt kun Suomi kuihduttaa ihan tahallaan maaseudun elävyyden, me sen palvelujen ylläpitäjät olemme pudonneet ihan kokonaan ulos työmarkkinoilta.
Jotenkin tämä asuntokuvio on liian raskas, muuttaja joutuu melkoiseen pyöritykseen yhteiskunnan taholta, ja vain syystä että on työtön. Työmarkkinatukeen oma asunto ei vaikuta, mutta kaikkeen muuhun se sitten vaikuttaakin. Asumistuki on "kotikohtainen" ja sen määrä on riippuvainen asumismuodosta. Ok-taloon saa vain pienen muutaman kympin summan ja vuokrattuun jopa satasia. Toimeentulotuki edellyttää, että myymätön kiinteistö realisoidaan, muuten ei tipu tukea. Jos saisin vuokratuloa, se vaikuttaisi niin asumis- kuin toimeentulotukeenkin, jotka kaiketi loppuisivat kuin seinään.
Itselleni ja perheelleni olisi paras ratkaisu jonkinlainen kiinteistöjen vaihtokauppa. Joku toinen muuttaisi tänne maalle ja me työn perässä etelään. Kukaan ei tosin enää halua maaseudun romantiikkaa, tai jos haluaa, ei varmaan uskalla hypätä tuntemattomaan kiturinkiin :))Oletko minkä ikäinen? 10 vuotta työttömänä olleet pääsevät eläkkeelle 62-vuotiaana normaalin 65 vuoden sijaan. Noin lonkalta laskettuna jos olisit nyt ollut
a) 4 vuotta työttömänä ja
b) olisit 56 vuotias,
niin eläkkeelle olisi 6 vuotta aikaa. Jos olet nuorempi mies ja kuitenkin 10 vuotta työttömänä, niin eläkettä saa odottaa syntymävuoden aperusteella 62 ikävuoteen asti melko pitkään.
Tämä kaikki tietysti voi toteutua vain, elleivät hallitukset tee muutoksia nykyisiin lakeihin.
Onmyös mahdollista ja jossakin määrin jopa hieman todennäköistäkin, että hallitus voi putkauttaa uuden Lex-Lindtrömin, koska sen ulkopuolelle niukasti jääneet kokevat sen suurena vääryytenä ja sitähän se on. Erillislakien säätämisessä olisi oltava erittäin tarkka, koska jopa yhdenvertaisuuslain tulkinnassa Lex-Lindstömit ovat hyvin arveluttavia ja saattavat olla ristiriidassa sen kanssa. Jos näin on, niin laista pitäisi tehdä pysyvä ja jopa alentaa tuota 10 vuotta (toisaalta taas tässäkin olisi yhdenvertaisuuslaki koetuksella...). Mielestäni Lex-Lindström pitäisi käsitellä eduskunnassa ja säätää siitä pysyvä laki. - linnut
Kuulun just siihen ikäluokkaan, joka jäi kaiken ulkopuolelle. Liian nuori eläkkeelle, liian vanha työhön. Lex L tulisi todella muuttaa koskemaan myös samassa tilanteessa olevia työttömiä, niitä myöhemmin syntyneitä kuin 1956. Koko laki tai eläketuki on aivan outo hallituksen heitto, koska se on kertaluonteinen ja saajaryhmä rajattu tiukasti. Jos Lex Taipale auttoi vanhat rapajuopot (sanon tämän hellästi :)) eläkkeelle edes, tämä Lindströmin vastaava ei koske oikeastaan mitään ryhmää. Ei ikä ole mikään määre ryhmittää työttömiä, meitä on kaikenlaisia ammattiosaajia ja kaiken kuntoisia.
Eläkeikääni on vielä viitisen vuotta. Töihin en enää täällä pääse, koska niitä ei ole. Etelä-Suomen halvimmat alueet olisivat realistisia kukkarolle, mutta muutto on vaikeaa. Työ kiinnostaa, tietysti kuten suurinta osaa meistä, mutta ihan kaikkea ei sen saamiseksi täydy uhrata.
Tällä keskustelulla olen tuonut esille tämänkin näkökulman työttömän työnsaantiin. Kun hallitus virnuilee ja keksii mitä kummallisimpia keinoja nöyryyttää työtä vailla olevaa, olisi hyvä poliitikkojen tajuta myös käytännön tosiasioita. Joskus on melkein mahdotonta muuttaa työn perässä, ainakin hyvin vaikeaksi se on tehty. Ei siinä kepitys auta.
Joskus tuntuu siltä, että tämä kaikki kiinteistöjen ympärillä vellova vähättelykeskustelu on talousmiesten viimeinen keino saada maaseudun talon omistaja uskomaan, että arvoton on koko omaisuus! Kohta tulee jokin "iso käsi" joka armollisesti lupaa ostaa syrjäkylien tilat muutamalla satasella. Iso Herra Etelän kaupungista, joo.
Näin myydään talonpojan maat taas herrojen omistukseen. Suomen maa siirtyy taskusta toiseen, vain sen raivaaja ja rakentaja saa taasko nähdä nälkää.
Herrojen katala juoni! - 568775
linnut kirjoitti:
Hyvin kuvaat tätä pattitilannetta.
Olen miettinyt tuotakin vuokrausmahdollisuutta, mutta siinäkin on sudenkuoppansa. Ja uutta asuntoa/taloa en siis kuitenkaan pysty ostamaan, koska raha on kiinni vanhassa ja uudelle ei saa rahoitusta eikä ostaa voi mitään ennen myyntiä.
Uuden työn saanti, pätkätyön tms., ei anna takeita sekään minkään työuran jatkumosta. Taivasalle en uskalla lähteä tämän karavaanin kanssa, se on liian iso riski.
Nykyinen työmarkkinatilanne on eriarvoistava, syrjäseudun työtön on paarialuokkaa, oli sitten miten nuhteeton ja velaton tahansa. Jos olisin tehnyt urani etelän kasvukeskuksen liepeillä, tämä kiinteä omaisuus olisi jotenkin aina realisoitavissa, se olisi jopa eläketurvani.
Nyt kun Suomi kuihduttaa ihan tahallaan maaseudun elävyyden, me sen palvelujen ylläpitäjät olemme pudonneet ihan kokonaan ulos työmarkkinoilta.
Jotenkin tämä asuntokuvio on liian raskas, muuttaja joutuu melkoiseen pyöritykseen yhteiskunnan taholta, ja vain syystä että on työtön. Työmarkkinatukeen oma asunto ei vaikuta, mutta kaikkeen muuhun se sitten vaikuttaakin. Asumistuki on "kotikohtainen" ja sen määrä on riippuvainen asumismuodosta. Ok-taloon saa vain pienen muutaman kympin summan ja vuokrattuun jopa satasia. Toimeentulotuki edellyttää, että myymätön kiinteistö realisoidaan, muuten ei tipu tukea. Jos saisin vuokratuloa, se vaikuttaisi niin asumis- kuin toimeentulotukeenkin, jotka kaiketi loppuisivat kuin seinään.
Itselleni ja perheelleni olisi paras ratkaisu jonkinlainen kiinteistöjen vaihtokauppa. Joku toinen muuttaisi tänne maalle ja me työn perässä etelään. Kukaan ei tosin enää halua maaseudun romantiikkaa, tai jos haluaa, ei varmaan uskalla hypätä tuntemattomaan kiturinkiin :))laita toimeentulotukeen että kämppä on muutaman tonnin miinusta rempan takia niin saat omaisuuden tappiolliseksi. itse teen niin. sama auton kanssa. missään nimessä kiinteistöä ei pidä laskea plussaksi koska siitähän on kuluja eli miinusta. asunnon arvo on käsite jota ei kannata selittää sossun ämmille ja se ei ole se summa minkä maksoit.
- 618845324
asunnon arvo tietenkin siis nollaan, sama auton kanssa ja kaiken muunkin
- hgjtryikjh
linnut kirjoitti:
Kuulun just siihen ikäluokkaan, joka jäi kaiken ulkopuolelle. Liian nuori eläkkeelle, liian vanha työhön. Lex L tulisi todella muuttaa koskemaan myös samassa tilanteessa olevia työttömiä, niitä myöhemmin syntyneitä kuin 1956. Koko laki tai eläketuki on aivan outo hallituksen heitto, koska se on kertaluonteinen ja saajaryhmä rajattu tiukasti. Jos Lex Taipale auttoi vanhat rapajuopot (sanon tämän hellästi :)) eläkkeelle edes, tämä Lindströmin vastaava ei koske oikeastaan mitään ryhmää. Ei ikä ole mikään määre ryhmittää työttömiä, meitä on kaikenlaisia ammattiosaajia ja kaiken kuntoisia.
Eläkeikääni on vielä viitisen vuotta. Töihin en enää täällä pääse, koska niitä ei ole. Etelä-Suomen halvimmat alueet olisivat realistisia kukkarolle, mutta muutto on vaikeaa. Työ kiinnostaa, tietysti kuten suurinta osaa meistä, mutta ihan kaikkea ei sen saamiseksi täydy uhrata.
Tällä keskustelulla olen tuonut esille tämänkin näkökulman työttömän työnsaantiin. Kun hallitus virnuilee ja keksii mitä kummallisimpia keinoja nöyryyttää työtä vailla olevaa, olisi hyvä poliitikkojen tajuta myös käytännön tosiasioita. Joskus on melkein mahdotonta muuttaa työn perässä, ainakin hyvin vaikeaksi se on tehty. Ei siinä kepitys auta.
Joskus tuntuu siltä, että tämä kaikki kiinteistöjen ympärillä vellova vähättelykeskustelu on talousmiesten viimeinen keino saada maaseudun talon omistaja uskomaan, että arvoton on koko omaisuus! Kohta tulee jokin "iso käsi" joka armollisesti lupaa ostaa syrjäkylien tilat muutamalla satasella. Iso Herra Etelän kaupungista, joo.
Näin myydään talonpojan maat taas herrojen omistukseen. Suomen maa siirtyy taskusta toiseen, vain sen raivaaja ja rakentaja saa taasko nähdä nälkää.
Herrojen katala juoni!Jos ja kun se kauan odotettu talouden täysi romahdus tulee, eikä kaupoista enää saa ruokaa, eikä raha ole minkään arvoista, me maaseudulla asuvat saatamme elää hiukan pitempään kuin kaupunkien yksiöihin sulloutuneet veljemme. Menen taas kääntämään tuota kasvimaata toivoen hyvää satoa. On se terapiaakin, fyysistä ja henkistä.
- hurstin
Helsingissä ei kasva kun Hurstin leipäjono...ei kannata tulla.
- Kiinnostaisi
Voisiko joku kertoa, mitä ihmiselle on tehty kun pitää päteä työttömille päätä aukomalla?
- sdsgd
Pantu perseeseen ?
- dasasfafeasdfsdsdffdfdf
Elä myy asuntoasi vaan polta se! Älä anna omaisuuttasi pois!
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 732785
- 632684
- 681792
- 241637
- 201560
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä101505- 151402
- 481257
- 381233
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91219