Hoitoako Sallassa

Paljonkuullut

Kuuntelin lähiomaisen kertomusta terveyskeskuksen osaston henkilöstön käyttäytymisestä. Kertomus hoitotyötä tekevien asenteesta hoidettaviaan kohtaa oli hämmentävä. Kun kuulin samaa toiseltakin henkilöltä aloin miettiä pitääkö nuo karut kertomukset paikkaansa. Sallaan ollaan jatkuvasti hakemassa uusia ihmisiä sosiaalipuolen töihin; eivätkö työihmiset halua olla tuollaisissa paikoissa töissä. Kertokaa omia kertomuksia, jos näitä tapauksian on useita, jonkun on tähän puututtava.

55

2682

  Vastaukset

  • Valitettavasti nämä jutut vaikuttavat olevan tosia. Usein kuultu. Jotkut hoitajat jopa pelottavia! Rankkaa ja ahdistavaa kuultavaa potilaalta, joka miettii, että milloin se "hirmu" tulee jälleen työvuoroon. Mutta kuka tosiaan uskaltaa puuttua, ettei vaikeuta esim. läheisensä oloa osastolla?

  • Oma tontti ja omat vastuut on hyvä osata hoitaa ihan itse.

  • Valitettavaa, mutta totta! -Sallan arvauskeskus sijoittuu Suomen mittapuussa asteikon alapäähän.

   Itselläni on työterveyshuolto työnantajan puolesta, ja käyn tarvittaessa Rovaniemellä saamassa ammattiapua.

   Tein kerran testin Sallan arvauskeskukseen kärsiessäni keväistä allergiaa. Lehmä Sallan arvauskeskuksessa arvuutteli oireita ja antoi diagnoosin: laktoosi-intoleranssi.

   Välttäkää kaikin mahdollisin keinoin Sallan arvauskeskusta.

   • Jos ei Sallan terveyskeskuksen pätevää, kirjoituksestasi päätellen eipä asiakkaissakaan ole hurraamista. Jos lehmä antaa diagnoosit, mitä sitten on potilas. Elikkä kyllä te olette saaneet toisenne.


   • Komppaan edellistä. Sitä yleensä saa mitä tilaa ja niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Täällä Suomi24:ssä on tuo kielenkäyttö aivan karmeaa, ihan samaa ei uskalleta tehdä niissä foorumeissa, joissa täytyy olla profiili.


  • Ei tämä asiakkaiden asiaton kohtelu ole pelkästään terveyskeskuksen ongelma. Sallassa joudutaan ottamaan töihin täysin soveltumattomia henkilöitä kun muita ei saada. Johtajilla on suuri vastuu hoitotyön onnistumisessa enkä tarkoita johtajilla kunnantoimistolla istuvia johtajia. Sallassa maksetaan huonompaa palkkaa hoitotyötä tekeville kuin monessa muussa kunnassa, olisko tälläkin vaikutusta asiaan. Ainostaa lääkäreille korjataan palkkausta vähänväliä. Mitä tekevät ammattiliitot.

  • hoitoalalle lähtee töihin pösilöt jokka ei osaa edes omista asioistansa huolehtia siinä ei ammattiliitotkaan auta kun vika on korvien välissä

   • Valinnanvapaus tulee kovaa vauhtia, ja yksityiset hoitokodit. Ai mene aikaakaan kun Attendo tarjoaa rahattomalle kunnalle sievoista summaa Hopeaharjusta ja tekeepä laitoksia lisääkin.

    Muutama vuosi kunnalle on jopa edullista siksi kunnes paikat on yksityisen hoitofirman omistuksessa, alkaa tuloksen teko. Hoidon taso laskee, ja henkilökunnan palkat putoaa.
    Hoitohenkilökunta vaihtuu nopeasti jotka pystyvät muuttamaan hakeutuvat suurempiin paikkoihin.
    Maahanmuuttajia on ja lisää tulee heissä on paljon jotka haluavat tehdä työtä halvemmallakin. Halpatyömarkkinoita on jo vuosia haalittu Suomeen nyt on vain alettava tottumaan siihen että pepun voi pyyhkiä ja vaipat vaihtaa irakilainen hoitsu.


   • Vaihtelu virkistää. Voipi olla viksumpikin ja ystävällisempikin hoitsu se irakilainen. Kuka jaksaa katella ärväkkeitä päivästä toiseen.


   • älä_huolta_kanna kirjoitti:

    Valinnanvapaus tulee kovaa vauhtia, ja yksityiset hoitokodit. Ai mene aikaakaan kun Attendo tarjoaa rahattomalle kunnalle sievoista summaa Hopeaharjusta ja tekeepä laitoksia lisääkin.

    Muutama vuosi kunnalle on jopa edullista siksi kunnes paikat on yksityisen hoitofirman omistuksessa, alkaa tuloksen teko. Hoidon taso laskee, ja henkilökunnan palkat putoaa.
    Hoitohenkilökunta vaihtuu nopeasti jotka pystyvät muuttamaan hakeutuvat suurempiin paikkoihin.
    Maahanmuuttajia on ja lisää tulee heissä on paljon jotka haluavat tehdä työtä halvemmallakin. Halpatyömarkkinoita on jo vuosia haalittu Suomeen nyt on vain alettava tottumaan siihen että pepun voi pyyhkiä ja vaipat vaihtaa irakilainen hoitsu.

    Näinhän se meni.


   • Kopioidaan mielipide tähän:

    Isääni hoidetaan kuin sielutonta nukkea
    Äitini pyynnöt isäni paremmasta hoidosta kaikuvat kuuroille korville.

    Julkaistu: 23.5. 2:00

    Helsingin Sanomissa kerrottiin (21.5.) Jari Pirhosen väitöstutkimuksesta, jonka mukaan vanhuksen persoona voi kadota hoidossa. Lisäisin tähän, että hoito voi murentaa vanhusten ihmisarvon.

    Isäni on ollut hoidettavana pienen maaseutukunnan terveyskeskuksen vuodeosastolla vajaan vuoden ajan. Hän sairastaa harvinaista Parkinsonin taudin alalajia. Sairaus muun muassa rapauttaa lihasvoiman, käytännössä omatoimisen liikkumisen, pään ja silmien liikkeet sekä vaikeuttaa nielemistä. Isäni on siis täysin muiden hoidon ja avun varassa.

    Äitini hoiti häntä kotona pitkään, mutta kun hoitaminen kävi ylivoimaisen raskaaksi ja alkoi vaarantaa äidin oman terveyden, isän saaminen ulkopuoliseen hoitoon oli välttämätöntä.

    Äiti käy isän luona joka päivä, mikä on isän kannalta elintärkeää. Isäni ei saa riittävästi ruokaa, koska hän ei näe edessään olevaa ruokalautasta. Kun haarukka ei enää osu ruokaan, hoitajat ajattelevat, että isä on syönyt tarpeeksi ja kärräävät hänet pyörätuolissa takaisin huoneeseen. Isäni on jatkuvasti aliravittu ja laihtuu, vaikka makaa päivät pitkät paikallaan. Äitini vie hänelle ruokaa ja syöttää sekä pyytää hoitajia valvomaan isän syömistä, mutta mikään ei muutu.

    Isä on sairaudestaan huolimatta järjissään ja omanarvonsa tunteva ihminen, joka ei haluaisi olla muiden hoidettavana. Hän ei siis pyydä mielellään apua vaan tyytyy kohtaloonsa. Hän onneksi kertoo äidilleni saamastaan kohtelusta. Yöllä, kun tulee tarve päästä vessaan, hän saattaa soittaa kutsukelloa, mutta kun häntä on kieltäydytty viemästä samassa huoneessa olevaan vessaan ja käsketty tekemään tarpeensa vaippaan, luulen, että hän vähitellen lakkaa pyytämästä apua. Hän ei pysy enää omin jaloin pystyssä vaan kaatuu herkästi, mistä seuraa tietysti vähintään mustelmia.

    Koska nieleminen on vaikeaa, kurkkuun kertyy paljon limaa. Siksi hän saa kohtauksia, jotka voivat olla hengenvaarallisia, ellei joku ole nostamassa häntä istuvaan asentoon ja puhdistamassa kurkkua. Äitini on onneksi ollut paikalla, kun kohtauksia on tullut. Isä makaa omassa huoneessaan ovi suljettuna, eikä hänen yskimisensä kuulu ulkopuolelle.

    Äitini pyynnöt kaikuvat kuuroille korville. Isän pieni eläke menee hoitoon, joka on lähes olematonta. Vuodeosastolla olevat asukkaat eivät puhu eivätkä valita, heitä tuodaan ja viedään pyörätuoleissa kuin sieluttomia nukkeja.

    Luulin pitkään, että vanhustenhoidon luokattomasta tasosta puhuvat liioittelevat, mutta valitettavasti se on täysin totta. Kiitos äidilleni, joka jaksaa huolehtia isästäni niidenkin puolesta, joille tämä tehtävä kuuluisi.

    Tytär


  • Joo huolissaan saa olla tästä asiasta ihan tosissaan. Mutta sen verran puolustusta kuitenkin, että esim. päivystyspuolella olen saanut ihan hyvää hoitoa. Sekä hoitaja, että lääkäri todella ystävällisiä. Tarttis saada vaan uutta verta Sallan terveyskeskukseenkin ja muuallekin.

   • SPR verenluovutuksesta saa uutta verta


  • Eipä nuo tk:n lähihoitajat kaikki osaa edes kunnolla lukia, lopuilla kiinnostaa juoruilu ja syöminen enemmän kuin työnteko, ei siinä lisäpalkka auta.

   • Lienevät sitten lihavia saamelaisia.meinaan jos koko ajan syövät.


   • ---ja juominen...


  • unohtelee reppua joka päivä, illat pelin ääressä kylillä, eipä ole läksynluvusta kyse, eipä juuri kotona viihdy. mikä se on?

   • hmmm jotenkin pyörii kielem päällä oppimis vai käytösvaikeus vai mikässon


  • Hoitohenkilöstö osaa ihan hyvin asiat, ovat asiallisia, osalla todella korkeamoraali tehdä työtä, onhan totta että kaikissa ammattikunnissa on petraamista, osalla hoitajista on ammattitaitoisempi ote työhönsä kuin lääkäreillä. Lääkäreiden ammattitaidossa on petraamisen varaa, ei kuulosta kovin ammattitaitoiselta henkilöstöltä jos pitää huutaa. ärjyä, viskellä papereita pitkin lattioita asiakkaiden nähden, sättiä hoitajia milloin mistäkin asiasta, vanha sanonta on että kun järkiloppuu alkaa huutaminen. ( palkka ei tasapainossa osaamiseen). On myös aivan käsittämätöntä Sallan terveyskeskuksessa olevat jonot ja hoitoon pääsy ajat, se jos mikä kertoo ammattitaidottomuudesta hoitaa asioita, (tämän olen itse saanut kokea) näitä asioita ei valvo kukaan, vaikka kunnan päättävien elimien se tulisi hoitaa, eli so-terveyslautakunnan tehtävänä on puuttua epäkohtiin, mutta toiminta ei ole kyllä kehumisen arvoista, ja tiedossa on tasan tarkkaan mitä pitäs tehdä, uskallus vain puuttuu. Nyt jos koskaan on aika laittaa SOTEJOHTAJAN paikka uudelleen hakuun ja yrittää etsiä henkilö jolla on auktoriteetti, koulutus, ammattitaito ja kyky tehdä sotejohtajan duunia kunniallisesti, eikä toimia kuten nyt on toiminut aivan käsittämättömän ala-arvoista työtä. Nythän on nähtävillä mitä sotejohtajassa haettiin, haettiin lääkäreiden oma klaani jotta saa pompotella asioita omassa pienessä piirissä, tämä on jo yleinen puheen aihe kylillä. Tämä jos mikä näkyy ammattitaitoisten henkilöiden hakemisessa töihin, pysyvyydessä, jaksamisessa, sijaisten saannissa, muuttohalukkuudessa ym. Nyt jos koskaan on aika uudella valtuustolla korjata ja tehdä ryhtiliike tähän asiaan, eli siis palauttaa sotejohtajn virka uudelleen haettavaksi. Poliittisten päättäjien tulisi katsoa kuntalaisten etua, edullisuutta, hoitoon pääsyä ym. kaikessa tulee olla ensisijainen edunsaaja kuntalainen. Nämä kaikki vaikuttaa yleiseen ilmapiiriin, on aivan selvää että sotejohtaja on näyttönsä nyt antanut mikä ei kyllä kovin isoa postiivista merkkiä ansaitse, ei kuulosta kovin ammttitaitoiselta menettelyltä jos puhutaan että sairaanhoitaja on lääkäreiden esimies, ihan sama jos duunari johtais koko kuntaa, pätevä ja sopiva on eri asia

   • Sote johtaja äkkiä vaihtoon. Sampi kaveri lääkäri. Eivät hallitse hommiaan. Kukas se niitten pomo on?


  • Yhdyn edelliseen ( siis mielipiteeseen ).

   • minäkin yhdyn mielelläin


   • Yhdyn tuohon. Miksi piti valita epäpätevä sotejohtaja. Sosiaalipuoli on hätää kärsimässä kun asiaa tuntematon saa päättää miten asiat hoidetaan.


   • Aivan järjen köyhyyttä koko homma. Tulosta pitää saaha keinolla millä hyvänsä. Ei ole rapevat oltavat ja paha olo heijastuu laajalti.


  • Atendoko puhuu asiaa. Asiat ovat juurikin niin kuin sanot. Sallassa ei ole pitkään aikaan ollut ammattitaitoista sosiaalijohtajaa. Johtajan pitäisi tukea alaisiaan, kuunnella ongelmia ja olla ratkaisemassa niitä. Hävettää seurata nykyjohtajien toimintaa. Pieniä asioita pompotellaan johtajalta toiselle, jonkinlainen neste nousee päähän uusille johtajille. Kaikissa sosiaalipuolen yksiköissä on henkilöstö kriisissä. Johtajat yrittävät vain peitellä asioita. Niin taitaa tehdä kunnanjohtajakin, joka kaikissa tilaisuuksissa yrittää tuoda sallasta yltiöpositiivisen kuvan. Mitään nekatiivista ei saa tuoda julki.

  • Juuri näin, rohkeus puuttuu niiltä joiden pitäisi puuttua ongelmiin ja joille niihin puuttuminen kuuluu, tapahtuuko Sallassa laiminlyöntiä kun ei puututa ongelmiin, ongelmia todella on. Nyt ei auta vaikka jonku varpaat voivatkin litistyä, vai onko maan ja kunnan tapa "ei korppi korpin silmää noki" ?

  • Yllätys yllätys! Eikös paikallistuntemus taannutkaan hyvää johtajuutta? Sen varjollahan tämän sotejohtajan pestin valinta aikoinaan seliteltiin. Missäs se tuollon paljon mainostettu johtajuuskokemus nyt näkyy? Vastuu sairaanhoitajana toimiminen on "vähän" eri asia kuin olla johtajana tällaselle laivalle. Pikkusen liian isot saappaat taisi olla ja itsesuojeluvaistokin hämärty vissiin siihen samaan syssyyn. Ja kunnanvaltuutetut saa ottaa tästä epäonnistuneesta valinnasta kyllä kaiken "kunnian"! Kuntalaiset eli omaiset, potilaat, asiakkaat ja hoitajat vaan on niitä jotka pulittavat nyt tästä suuresta viisaudesta, kiitos!

   • Hyvin usein pikkukunnissa "paikallistuntemus" on se peruste jolla saadaan oman kunnan ihminen valittua, usein ohi ansioituneemmankin. Joskus kannattaisi valita muualta tulevakin ansioiden perusteella. En nyt viittaa tähän äskeiseen tapaukseen millään lailla, vaan kommentoin ihan yleisellä tasolla.


   • pienetkunnat kirjoitti:

    Hyvin usein pikkukunnissa "paikallistuntemus" on se peruste jolla saadaan oman kunnan ihminen valittua, usein ohi ansioituneemmankin. Joskus kannattaisi valita muualta tulevakin ansioiden perusteella. En nyt viittaa tähän äskeiseen tapaukseen millään lailla, vaan kommentoin ihan yleisellä tasolla.

    Sallan tapausta en tunne, kuitenkin pienten kuntie pahe poliittinen valinta joka ajaa kaiken edelle. Näin monestakin syystä palkitaan oman puolueen kannattaja ja samalla saadaan nöyrä käskytettävä joka tanssii valitsijoitensa pillin mukaa.

    Jos haluttaisiin saada toimiva koneisto pyörittämään palveluita pitäisi valinnat suorittaa aivan riippumaton konsultti, jolla ei ole siteitä mihinkään suuntaan, vaan valitaan henkilö joka on pätevin valittavaan tehtävään. Näin tekee yksityispuoli jolla homma pitää toimia jos mieli olla alalla.


   • tähän_vielä_mennään kirjoitti:

    Sallan tapausta en tunne, kuitenkin pienten kuntie pahe poliittinen valinta joka ajaa kaiken edelle. Näin monestakin syystä palkitaan oman puolueen kannattaja ja samalla saadaan nöyrä käskytettävä joka tanssii valitsijoitensa pillin mukaa.

    Jos haluttaisiin saada toimiva koneisto pyörittämään palveluita pitäisi valinnat suorittaa aivan riippumaton konsultti, jolla ei ole siteitä mihinkään suuntaan, vaan valitaan henkilö joka on pätevin valittavaan tehtävään. Näin tekee yksityispuoli jolla homma pitää toimia jos mieli olla alalla.

    Tuo puoluehomma on täysin naurettavaa. Kannatan kirjoittamaasi.


  • Komppaan edellisiä ja haluaisin lisätä sen, että miksi meillä tässä pinnessä kunnassa on koulussa 3 johtajaa???? Toki sote johtajan päätös oli aivan väärä, senhän tietää kaikki, oltiin niin lääkääreitten kavereita, en mainitse nimiä ;) kaikki sen tietää :) Ja palateksini tähän kolujen johtajiin, tässä kunnassa niin vähän oppilaita, ni miksi meillä 3 johtajaa????? ja niistäki sitten johtajien puolisoille annetaan töitä kun ovat niitä johtajien puolisoita!

  • Attendolta hyvä ja osuva kirjoitus jossa on asiaa, yhdyn myös asiaaan, nyt voi tosiaan varpaat litistyä joltakin mutta se kuuluu asiaan, olis todella hyvä että asia laitettaisiin uudelleen jakoon ja hakuun, se on pitkässäjuoksussa kakkien etu. Huhu kertoo sotejohtajan viimeisistä tempauksista osastonhoitajan valinnassa, kuuluu polttaneen päreet kun ei mennytkään hänen ja pienen piirin mukaisesti.

  • Olen ollut politiikassa mukana ja tiedän tämän poliittisen kähminnän. Valitettavsati se on niin että kun esim kepulaisena valitaan sosiaalijohtajaksi olet aina kepun etuja ajava. Kyllä se monta kertaa kävi aikoinaan niin, että kun sosiaalijohtaja (ei kepu mutta paras mitä minä tiedän) esitti kunnanvirkaan valittavaksi hänen mielestään sopivinta , sosiaalilautakunnan kepulaiset maanviljelijät yms vaihtoivat oman tilalle. Mitä järkeä on edes esittää ketään; eikö olisi parasta tuoda paikkaa hakeneiden nimet tietoon ja joku poliitikko valitsee omansa.

  • Tekeekö lääkärit Sallassa omia/lääkeyhtiön maksamia lääkekokeiluja?

   • Alaiset tekevät Sallassa kehnoa työtä? Totuus on, että ennenmmin tai myöhemmin huono johtaminen valuu alaspäin ja vaikuttaa koko organisaatioon. Viime kädessä organisaation heikkoa menestystä selittävät johtamisongelmat, kuten Sallan sosiaali- ja terveyspuolellakin on. Huonoissa johtajissa on yksi yhteinen ongelma: he harvoin tietävät olevansa huonoja johtajia. Ja jos tietävätkin, he tuskin haluavat myöntää sitä itselleenkään. Alaiset voivat surkeasti, sitä on vaikea tulkita muuksi kuin merkiksi huonosta johtamisesta. Valitettavasti huonoista johtajista vaietaan - syitä etsitään jopa alaisista... Kaikkitietävän johtajan kanssa seurustelu muistuttaa kultakalamaljassa uiskentelua. SIINÄ OIKEA MAAILMA JÄÄ ULKOPUOLELLE. Hyvä johtaja toimii täsmälleen päinvastoin. He eivät edes yritä osasta tai hallita kaikkea. Heikoilla johtajilla on aina kiire ja näkee vain muissa huonoa. Jos Sallassa hoitajilla on vaikeaa, on ehkä johtajilla aika vaihtaa kurssia ja katsoa peiliin. Heidän siis "johtajien" tehtävänä on tuoda ratkaisumalleja, toivoa ja suuntaa, mutta heidän suustaan tulee pelottelua, ratkaisukyvyttömyttä, valittamista ja jopa täydellistä näköalattomuutta. Hyvällä johtajalla tulisi olla kykyä ohjata, antaa suuntaa, tuoda toivoa, intoa, energiaa, mikä olisi paras tarjous työnantajalta työntekijöilleen. Missä "työn imua" vielä löytyy siellä yksikin huono johtaja saa sen sammumaan. Olisiko kaikessa valittamisessa ehkä tästä kysymys?

    Hoitajat tekee varmasti parhaansa, siitä ei ole epäilystäkään. Hoitajien vaatimukset saada vanhustenhoitoon lisää väkeä ovat kaikuneet kuuroille korville. Omaiset haukkuvat hoitajia tajuamatta sitä, että hoitajat eivät ehdi eikä olla kaikkien hoidettavien luona yhtä aikaa. Vanhustenhoito on niin raskasta työtä, että sitä äkkinäinen ei edes ymmärrä. Itse työ on raskasta ja vastuu vielä lisää sitä. Hoitajilla on noudatettava hoitolaitosten määräyksiä esim. minkä verran vaippoja käytetään jne... Hoitajat ovat olleet liian hiljaa haukkumisen keskellä ja liian paljon kyykyllään palkanmaksajaansa säästötavoitteineen. Kysymme vain, kuka hoitaa vanhukset tulevaisuudessa, kun tälle alalle ei kohta kukaan enään sylkykupiksi kouluttaudu? Hoitajat ajetaan aina vaan ahtaammalle ja paha olo on sekä hoidettavilla että hoitajilla. Hoitajien nuppiluku voi tuntua suurelta, mutta kun heidät jaetaan 24/7, ei montaa ole vuoroa kohti. Ylitöitä ja tupalavuoroja tehdään hoidettavien turvallisuutta ja parasta ajatellen. Jos hoitotyöntekijät eivät olisi näin JOUSTAVIA , voitaisiin puhua ihmisten heitteillejätöstä. Jokainen täysijärkinen tajuaa kyllä, että hoitolaitosten huono tila ei johdu hoitajista, vaan päättäjistä. He päättävät millä hoitaja määrällä osastot hoidetaan, minkä verran välineisiin ja tarvikkeisiin on varattu rahaa. Joka ammattikunnassa on mustat lampaansa, mutta he eivät koko ammattiryhmän mainetta vie.


   • Tyhjentävästi ja todella selkeästi sekä nasevasti sanottu! Kunpa nämä viisaat sanat menisivät tietoisuuteen ja tajuntaan myös niille silmille ja korville, joiden pitäisi näitä oikeasti lukea ja kuulla; eli päättäjille sekä kyseisille johtajille ja virkamiehille.


  • Sallassa arvauskeskusta johdetaan ankaralla auktoriteetillä. Sotejohtajasta kehittymässä hyvää vauhtia samanlainen johtaja.
   Naistyöpaikka ja naisjohtajat :(


   • Tuonne vaan valittamaan ku hoitajat ei passaa ku täyshoitolassa! Omin avuin liikkuvaa potilasta jopa vaaditaan hakemaan itse vettä lasiinsa, eikä täytetä lasia vaikka potilas soittaa hälytyskellolla " palvelijatytön" paikalle. Omin silmin em tapauksen nähnyt kun olin omaistani tapaamassa. Valituksen koppavasta hoitajasta aikoi hieno rouva tehdä :)


   • Tuollainen hoitsu ei saa kenenkään sympatioita. Yök


  • Saa se niiden sympatiat joita pitää hoitaa ja joiden hoitoajasta rouvan passaaminen on pois.

   • Se on sitä kuntouttavaa työotetta, että ei tehdä puolesta sitä minkä asiakas/potilas kykenee itsekin tekemään. Passaaminen passivoittaa.


   • Kuka henkilö kirjoittelee Sallan suomi24-palstalla halveksivasti ja julkisesti potilaastaan niin, että tämä on tunnistettavissa? Sallan kunnan palveluksessa oleva hoitajako? Etkö tiedä, että kunnianloukkauksesta voit joutua käräjille? Raskauttavaksi tekijäksi voidaan katsoa hoitohenkilöstöä velvoittava vaitiolovelvollisuus.


   • juristi79 kirjoitti:

    Kuka henkilö kirjoittelee Sallan suomi24-palstalla halveksivasti ja julkisesti potilaastaan niin, että tämä on tunnistettavissa? Sallan kunnan palveluksessa oleva hoitajako? Etkö tiedä, että kunnianloukkauksesta voit joutua käräjille? Raskauttavaksi tekijäksi voidaan katsoa hoitohenkilöstöä velvoittava vaitiolovelvollisuus.

    NO nyt osui turisti79 asian ytimeen. Noin ei todellakaan sovi toimia.


  • Tais taas se koira älähtää johon kalikka kalahti :) Tunnistit siis itsesi

  • Voi pojat! Mitä järjen juoksua ja argumentointia......

   • Kyllä kyseessä on akkojen välinen kitinä. Miehet eivät kitise; paitsi tietenkin persut, jos heitä miehiksi voidaan kutsua!


  • Sallassa harjoitetaan vihapuhetta tiettyä ryhmää kohtaan, mikä vielä pahinta , se saa yleisen hyväksynnän, käsittämätöntä käytöstä, muka suvaitsevaisia ollaan.

  • Hox! Nyt voi valita kiireettömän hoidon paikan! Asumme Sallassa mutta vaihdoimme heti sairaala Lapponian asiakkaiksi kun se tuli mahdolliseksi. Olemme saaneet KIITETTÄVÄN HYVÄÄ HOITOA JA KOHTELUA! Suosittelen kaikille! Jopa erikoislääkärit tulevat Lapponiaan, joten ei tarvitse mennä LKS:ään asti. Olemme tosi tyytyväisiä ja kiitollisia Lapponialle.

  • ainakin sallassa annetaan sairaslomaa pienestäkin vaivasta jos osaa oikein valehdella,niin kuin jotkut vakkarit tekee.

  • Johtajat ei osaa hommiaan. Sotepuolikin taitaa mennä retuperälle, kun ei osata hoitaa .

  • Nyt on joku asian ytimessä. Uusi sote johtaja hakuun ja pian.

   • Äläpä huoli, sotepomon uusin visio terkkarin supistamisesta menee käsille! Poliittisine perseennuolijoineen häviää 5-0. Nimim pikkusen harhautin


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   90
   3648