Kova vimma hakata metsiä joka puolella

puupäälokka

Nyt on kova vimma hakata mettiä joka puolella Sodista. Kaikkialla on puupinoja, törkeän näköistä metsää jäänyt katseltavaksi. Kun omistajat kerää puut ja "hillot", kuka vastaa teiden kunnostuksesta, asfalttiteiden lakaisusta ? -jätetäänkö kaikki isot risukasat metsiin mätänemään? -miksi ei tehdä haketta? Risukot kumossa maastoissa ovat todella rumia monessa taajamakohdassa. Jos on kova rahapula tai tarve muka "maisemoida" niin tehkää sitten loppuun asti. Nyt on todella rumaa, kun puunseipäitä ristiin rastiin ja poikittain. Lisäksi kaikki risuläjät jätetty mätänemään ja ovat todella rumia katsella, ei paranna maisemaa.

25

346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lokkalokanlokanlokka

      Niin, kyllä on monessa paikkaa kauniit metsiköt hävinneet kun on aivan amatöörimäisesti muka siivottu metsää.

    • Entinenmetsuuri

      Risukasat ja hakkuutähteet kyllä lahoaa ja maatuu muutamassa vuodessa maahan samalla raviten jäljellä jäänyttä hoidettua metsää. Ja kyllähän motokoneen kuljettjat / metsän kaatajat ovat todella hyviä ammattimiehiä ja osaavat hommansa erinomaisesti tehden siitiä jälkiä leimikoissa.

    • Länkienläpi

      Käy siistimässä. Kysy maanomistajalta lupa ja roudaa risut veks!

    • Ukkojäärä

      Teollisuus vaatii yhä enemmän puuta.
      Mistä sitä otetaan kun koko lappi on parturoitu?
      Tämän voi jokainen erämaissa liikkuva omin silmin todeta.

    • Puu_kasvaa

      Mitä enemmän hakataan puuta metsistä, sitä enemmän metsä kasvaa uutta puuta tilalle. Näin se vaan on kylmä totuus ja se asia minunkin on totuuden nimissä ollut pakko myöntää kun hakkuita on vuosikymmeniä tullut sivusta seurattua.

      • puupäämetturi

        Kasvaa se puu kyllä,mutta täälä lapissa hyvin hitaasti. Väärää metsänistutus ja siemennystä harjoitettiin vielä 80-90 luvullakin,ehkä vieläkin jossainmäärin. Esim. tuotiin siemenet ja taimet eteläsuomen kasvualueilta. Taimet istutetaan ja siemenent kylvetään niiden omilta kasvualueilta saaduista taimista ja siemenistä,näin saadan paras mahdollinen kasvutulos puille. On myöskin siirrytty keveämpiluontoiseen muokkausmenetelmään hakkuualueilla. Pöhiköjen raivausta ja taimikoden harvennusta on esim valtionmailla tuhansia hehtaareita rästissä. jne.....


      • Anonyymi

        Jossaki se raja tulle vastaan, vai?


    • MännynlatvanPunatulkku

      60-luvulla koulupoikina ja -tyttöinä heti koulujen loputtua paineltiin luukkupöksyt jalassa istuttamaan puuntaimia ympäri Soankylän kairoja,Pomokairaa,Lokkaa,Auvojärveä ym ym tuli ramuttua kuokka kädessä.
      Jokin aikaa sitten eräs mettäherra tuli kehumaan,että on se nuoriso tehnyt mahtavan hyvää jälkeä silloin.Nyt korjataan hyvää satoa.Luettelin hänelle,että missä savotoilla olen noissa homissa kierrellyt ja sen kunniaksi tarjosi illan paikkakunnan 5 tähden hotelliravintolassa.
      Samalla muisteltiin sitä parkua Osaran aukeista.Naurattihan se niin peevelisti.

      • Osaran_aukeat_on_ok

        Jep, 1960-1990 lukujen välillä avohakatut ja oja-auratut hakkuuaukeat työntävät nyt hyvää männikköä metsäteollisuuden tarpeisiin. Silloin hommat osattiin ja nähtiin metsäteollisuuden tulevaisuuteen visionääreinä.


    • mettäherrakorpienkuninga

      Joka moittii jälkeä, näyttäköön mallin siitä miten hommat pitäisi hoitaa. Ottakoon mukaan laskukoneen ja pari maantuotto taulukkoa. Lisäksi voi vertailla myynnissä olevia metsätilojen hintoja, hakkuumahdollisuuksia, ja pääoman korkoja. Ps. Harsintahakkaajat älköön vaivautuko ;)

    • rämelikkö

      kannatan ajatusta että kaikki lapin viimeisetkin vajaatuottoiset rämekuusikot ja joutomaat pitäisi hakata pois ja pistää ne uuteen kasvuun

      • käkipäissään

        Ei rämeellä kasva puu yhtään toope.


      • 54_9

        Huonommin ja hitaammin rämeillä puu kasvaa kuin kovilla mailla...
        Kuivatusojitus auttaa hieman, mutta tuotto on heikkoa


    • ScorpionKing
    • metsäherranalapissa

      Mitä tähän keksisi, jotta kommentti poistetaan sääntöjen vastaisena?

    • metturi

      Mun mielestä nykyaikaiset monitoimikoneella tehtävät harvennushakkuut ovat hyvännäköisiä. Hakkuiden jälkeisiä tuloksia voi itse kukin käydä toteamassa metsissä. Parin kolmen vuoden jälkeen istutusmännikön harvennuksesta metsä näyttää jo kunnon metsältä.

    • Anonyymi

      Nyt putin laittoi suomen metsinenhoitorästit työnalle. Enerkiapuun kysyntä tullenee olemaan hirveen suurta lähivuosina suomessa.

      • Anonyymi

        No mikä ettei. Suomessahan on mettää ja puuta enemmän kuin koskaan. Justeerit ja pokasahat terään ja metsään. Moottorisahat luonnollisesti roviolle.


    • Anonyymi

      Suomesta tuli uusiutuvan energian suosikkimaa. Näkyy etenkin tuulivoimassa, jossa rajoitteena ei ole investointirahat, vaan luvat. Investoinnit aurinkosähköön myös kiihtymässä Fingridin mukaan. Tämä investointiboomi tulee jatkuessaan muuttamaan Suomen teollisen rakenteen.

      Bloombergin mukaan suomalainen uusi tuulivoima Euroopan 2. edullisinta ja aurinkosähkö 3. edullisinta.

      Aurinkosähkön liittymiskyselyt @fingrid_oyj kantaverkkoon lisääntyneet voimakkaasti. Kasvua ~100% vuodessa, kyselyiden kokonaismäärä lähestyy jo 20 GW.

    • Anonyymi

      Suomessa hyvämaineisena pidetty kaivosyhtiö on myrkyttänyt tuhansia ihmisiä Sambiassa. Viiankiaavan Natura-alueelle kaivosta suunnitteleva yhtiö kertoo näyttävänsä suuntaa kestävälle kaivostoiminnalle Suomessa. Näin helppoa siis on luoda mielikuvia eettisistä mineraaleista.

      • Anonyymi

        100 000 sambialaista lasta ja naista väittää AngloAmerican :n kaivostoiminnan aiheuttaneen vammoja lyijysaasteen seurauksena. Olemme hakeneet väliintuloa ennennäkemättömään ryhmäkanneoikeuteen esittämällä yhteishakemuksen @Follow_SALC kanssa.


    • Anonyymi

      "Metsätaloudessa" puheet pehmenee ja teot raaistuu. Hyvä, että on suojelualueita. Näkevät tulevat sukupolvet millainen on oikea metsä. Puupelto ei ole metsä.

      • Anonyymi

        Kait se satukin hölkkää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kait se satukin hölkkää.

        Se on viisautta, mieki hölkkään niin saa pitempään hölökkästä


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      189
      7616
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4392
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2155
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2079
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1899
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1716
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      38
      1712
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1649
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1438
    Aihe