100k ajettu bensa vai 160k ajettu diesel

Nuhapumppu

Kiikarissa olis n. 100k ajettu pikkupaku 1.4 L koneella. Tehojen ja tavaratilan puolesta kyseinen laite on täysin nuhapumppu, mutta tarpeeseeni silti täysin riittävä.

Samaan rahaan saisi 160k ajetun 1.2 L dieselin. Tämä olis tai ainakin pitäis olla käyttökustannuksiltaan edukkaampi, mutta itseäni jänskättää, miten tollanen nuhadiesel kestää kilometrejä? Joten arvon tietäjät, kumpaa suosisitte?

3

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ÄitiVaiTytär

      Siinäpä paha pähkinä,kumman otat jos molemmat on liikaa ajettuja??
      Tehopuolta jos ajattelet niin molemmilla varmasti ihan ok pärjää,oletan ettet niillä mitään betonisäkkejä tai rautamöhkäleitä työksesi kuskaile vaan menee kevyempään tarpeeseen tai ihan yksityiskäyttöönkin mahdollisesti.
      Kukaan ei oikein varmaan vielä osaa sanoa moisten pikkudiedeleiden kestoista yhtikäs mittään muuta kuin että kun paljon tehoa otetaan pienestä koneesta ja yritetään se saada menemään hyvin vähällä menovedellä putipuhtain päästöin niin enteet on huonot.
      Sama juttu bensakoneissa ja kaikki merkit enteet maalaisjärjen kera antaa lopputuloksena ettei niillä kestotestejä voiteta eikä 200 tuhatta taideta ihan siitä vaan saavuttaa...kuten muuten ei pikkasen isommillakaan nykytekniikan riemuvoitoilla.
      Korjaamalla enempi tai vähempi niin tokikin,huollot on avainasemassa,ajotapa ja toki merkkienkin välillä eroja on turha sitä kieltää on.
      Mikäli jompaankumpaan päädyt niin vaihtele moottoriöljyt virallinen vaihtoväli puolittaen ja olipa manuaaliloota/automaatti niin öljynvaihdot sinnekkin sillointällöin.
      Onko huoltokirjat oikeasti kunnossa , omistushistoria tiedossa,katsastettu koska ja toivottavasti Suomi autoja,muuten ne km lukemat on 80% tod näk iso vitsi ja huoltokirja tehty km mukaan jälkikäteen=)

    • Nuhapumppu

      Kiitos vastauksesta. :)

      Joo. Ideana siis käyttää pikkupakua lähinnä roudaamaan kaikkee pientä tarvetta mökille ja takaisin. Bensavehje oli leasing autona Koneella, joten oletan että autosta on pidetty huolta ok. Huoltokirjan mukaan määräaikaishuollot on ainakin tehty kuten pitääkin. Löysin bensavehkeestä 55 tkm ajetun ja tämän sitten lopulta nappasin.

      Diesel koneen yksi kestävyyttä lisäävä seikka on alhaisemmat kierrosluvut. Tossa pikkukoneessa vähän jänskätti, et jos kierroksia oltiin huudatettu dieselille epäkivasti. 55 tkm bensa vs 160 tkm diesel tuumasin, et tilanne on aika no brainer ja bensa todennäköisesti fiksumpi. Dieseliin kuitenkin kun saattaa tulla todennäköisemmin huoltoja, jotka nopeasti syö dieselin kanssa säästyneet eurot.

    • TytärLöytyi

      Hyvä kun löysit sopivan ja 55tkm ei ole ollenkaan paha,päinvastoin auto parhassa vedossaan.
      Kuten arvelinkin niin yksityiskäyttöön etsiskelit ja moiseen paku on itsellänikin.
      Noihin km lukemiin ei pahemmin huoltokirjoilla nykyautoissa ole merkintöjä tullut,taitaa olla kerran tai 2 öljyt vaihdettu,ei muuta.
      Takuukorjauksia ei välttämättä merkitä huoltokirjoihin ja voi yhtä hyvin olla ettei mitään ole tarvinnut tehdäkkään.
      Enpä tiedä onko pikkudieseleissä välttämättä miten pienet kierrosluvut,ei ainakaan kaikissa ja toki riippuu välityksistä ja vaikkapa ajonopeuksista.
      Bensakoneissa ei tietysti semmoisia vikoja voi olla kuin dieseleissä ja päinvastoin,makuasia mihin kukin päätyy eikä kaikkia pakuja edes bensana täällä saa vaikka maailmalla moisia olisikin.
      Kaikista pienimpiä kylläkin ja arvattavasti tämä on joku niitä pikku Ford Transiteja,Berlingo tms?
      Dieselhän periaatteessa ja ennenvanhaan oli paljonkin kestävämpi ja ehkä triplasti halutumpikin pakuna mutta nykydieselit ei ole enää kuin väkipakolla saatelaitteilla tukehdutettuja ja itsensä tukkivia ongelmapesiä ellei niitä huolla kunnolla ja ennakoiden,puolita huoltovälit oli bensa tai dsl.
      Bensakoneet myös monimutkaisuuden ja päästöjen pelossa vikavalojaan herkästi vilkuttavia eikä kestävyys ole kuin mainoslause niissäkään,tehoja tilavuuteen nähden aivan liikaa.
      Näillä kuitenkin mennään=)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 121
      2753
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2520
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2111
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1479
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1439
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe