Kirkonkylä rumin kunnan kylistä

Pihat

On todella surkeaa katsella rapistuvaa Pelkosenniemen kirkonkylän yleisilmettä. Tänä vuonna on sentään jotain tienvarsia siistitty raivaamalla ja pressuja vanhan kaupan ikkunoista suoritettu. Olen usein todennut, että kaikki syrjäkylän pihapiiritkin ovatkaa siistiä ja idyllisiä verrattuna kunta "keskukseen". Kuntakeskus on Pelkosenniemen kunnan rumin kylä.

30

1378

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jotain...Hyvääkin

      No toisten kiinteistöjä ei voi siistiä vaikka halukkaitakin olisi.
      Yksityiset ovat kuitenkin omiaan siistineet, mutta joidenkin muualla asuvien tontit ovat törkyä

    • Purkua

      Eikö joku lakikin velvoita siistimään tai purkamaan rötisköt? Mutta mitenpä tyhjätasku perikuntia tai omistajia pakotetaan siihen.?

    • asdasdasdadsd

      Milläs vitulla niitä siistit kun ei riitä kiinteistöhuollon miehiä

    • Ambion

      Kunhan saatas nuo nykyset ees töihin.

    • Ähkyyi

      Joo ruma on

    • Jotain.hyvääkin

      Ihan jees kyläkeskus jos vertaatte muohin kuntiin niin Kemijärvi ja isommat paikkakunnat pystyvät järjestämään puutarhurit ja muut ympäristöstä vastaavat töihin paremmalla tulopohjalla. Rahastahan se on kiinni niinkuin kaikki muukin ei yksi pitkäaikaistyötön ehdi koko kylää raivata ja siivota

    • Ähkyyi

      Ei ole uusi koulu .

    • luontoapuun

      Antaa ryteikköjen kasvaa tien reunassa. Sitten peittyvät luonnollisesti rapistuneet rakennukset.

    • Pihat

      Asuinympäristön siisteys ja järjestys ei vaadi niinkään rahaa vaan viitseliäisyyttä ja aikaa. Jokaisella kiinteistöllä lienee omistaja, hylätyillä liike- ja pankkikiinteistöilläkin tai sitten vuokralainen, joka on velvollinen huolehtimaan omista rojuistaan. Palkattu maisematyöntekijä tekee arvokasta ja laadukasta työtä, hänelle kiitos siitä, sillä sekin työ vaatii ammattitaitoa ja osaamista. Mutta kaikkea rummuttaa ei voi ulkoistaa yhteiskunnan vastuulle, emme me tänne syrjäkylillekään odota tai edes saa yhteiskuntaa pihoja hoitamaan ja väärällä olevia nurkkia korjaamaan tai liiterin takusta raivaamaan. Tottahan myös sekin, ettei kuntakeskuksessa ole oikein suunnitelmallisuutta esimerkiksi nk. tori ympäristön osalta, laitetaan ne patsaat minne sattuu "tipahtamaan".

    • Niinmakaakupetaa

      Patsaat on laitettu siten, että suvut joista patsaat on tulleet haluavat olla eturivinporukkaa.
      Lohipatsas on rantapuolella koska lohi ei nouse kemijokeen ilman tankkiautoa ja rantapusikkoon joutas narkkarin patsaskin.

      • Hulipunpaa

        ei kaikki juopot patsasta saakkaan. Ja mistä sitä tietää etes esittää vuoden puli- patsasta muille,ku osa killittää piilossa kotona .


      • asukki

        kaikkia perk....n hevos ym. patsaita niitä laitetaankin, samoin kuin tajukankaan huttu-ukko ( hah hah ) sehän on tekijän omakuva, aivan saman näköinen.


      • Kaljalokki

        Kohta pystytämmä patsaan jollekki kylän kulukukoirallekki.


    • Ilikepelkosenniemi

      I likePelkosenniemi

    • KauniitOnPyhälläMaisemat

      Kunnan keskus pitäisi siirtää pyhälle. Siellä on kaunista eikä rapistuvia tönöjö tienposkissa :)

      • Tahtotilakuntoon

        Sellainen kunta kuin Pelkosenniemi on nimeltään se on myös olemassa Pyhätunturi nimistä kuntaa ei ole olemassa ei myöskään Pyhätunturin kuntakeskusta.

        Pyhätunturi on sievä kylä Pelkosenniemellä...hieman syrjäinen jos vertaa etäisyyksiä muista Pelkosenniemen kylistä kirkonkylään ja etäisyyttä Pyhältä kirkonkylään. Pidetään kuitenkin huolta myös näistä syrjäisimmistä kunnan kylistä ja järjestetään pyhän lapsille päivähoito ajantasaiseksi vastaamaan tämän päivän tarpeita.
        Eikös vain?


      • Kotimaisemat
        Tahtotilakuntoon kirjoitti:

        Sellainen kunta kuin Pelkosenniemi on nimeltään se on myös olemassa Pyhätunturi nimistä kuntaa ei ole olemassa ei myöskään Pyhätunturin kuntakeskusta.

        Pyhätunturi on sievä kylä Pelkosenniemellä...hieman syrjäinen jos vertaa etäisyyksiä muista Pelkosenniemen kylistä kirkonkylään ja etäisyyttä Pyhältä kirkonkylään. Pidetään kuitenkin huolta myös näistä syrjäisimmistä kunnan kylistä ja järjestetään pyhän lapsille päivähoito ajantasaiseksi vastaamaan tämän päivän tarpeita.
        Eikös vain?

        Asiaa kirjoitat, Pelkosenniemi on ollut jo 100 vuotta olemassa! Kirkonkylä on ihan keskus Kemijoen rantamilla, siltakin on Valopilkku nimeltään! Nyt sitä vain, niinkuin sanotkin "tahtotila kuntoon", jokainen tekemään kotikunnan hyväksi positiivisiä asioita, myös sanoissa positiivisyyttä! Kaikista kuntalaisista on pidettävä huolta, Pyhän hoitoasiat kuntoon ja koululaisille kirkonkylälle opinahjo! Käyttäkäämme myös oman kylän palveluja ja kun esität toiveita ja niitä toeutetaan, ole silloin mukana myös, älkäämme vain valittako " tavan vuoksi", ottakaamme asioista selvää, meillä on täällä vaikka mitä mahdollisuuksia! Ei se "ruoho ole vihreämpää aidan toisella puolella", joka paikassa on omat hyvät ja huonot puolensa!Meillä on luonto lähellä, on Kemijoki, Pyhätunturi,laaja erämaa jokamiehen oikeuksineen! Sitä on vain joskus mentävä kauemmaksi, että näkee lähelle! Mukavaa syksyä!


    • Pravda2

      Minusta Pelkosenniemi on Lapin rumin kuntakeskus, ylivoimaisesti. Melkein kuin Venäjällä oltais.

      • Tahtotilakuntoon

        No silloinhan sinulla on kotoinen tunnelma


    • hävetkäänousukkaat

      pyhätunturilaiset haukkuu perinteikästä pelkosenniemen kirkonkylää

    • Pihat

      Toivon todella, että tänä talvena voimaan tullut työttömien aktiivimalli mahdollistaisi ja myös velvoittaisi ympäristönhoidon palkkaamaan Pelkosenniemelle siistijöitä, kunnan omistamien alueiden ja rakennusten entraamiseen. Yksityiset voivat hoitaa itse pihansa ja ympäristönsä. Mikäli vanhukset tai muut vajaakuntoiset eivät itse jaksa, Sykkeen työntekijät vois tehdä apuna tai kunnan aktiiviset vapaaehtoiset työttömät. Seuraan kirkonkylän "kasvojen kohotusta" ohikulkiessani hyvin hoidetulle syrjäkylälle.

    • Anonyymi

      Oli ilo lukea, että vihdoinkin yritetään tehdä kirkonkylän yleisilmeelle jotain; mm. avustamalla yksityisiä " köyhiä" purkamaan loppuun ränsistyneet rakennukset, 100 000 määräraha oli varattu ( ent rahassa 600 000 mk). Tuolla rahalla tulisi jo jotain näkyvää saadakin, ohiajettavan kirkonkylän ilmeeseen.

      On kyllä mennyt aikaa, siitä kuin tämän puheenaiheen aloitin, nyt jo toimitaan!

      • Anonyymi

        Järjestetään kirkonkylään ”rumin ja törkein piha” -kilpailu. Tulokset kuvineen lehteen. Kiinteistön omistajan nimi jätettäköön julkaisematta. Josko se saisi uutta ilmettä kyläkuvaan.


    • Anonyymi

      Todellakin kirkonkylä kaipaa ehostusta, on todella vastenmielisen näköinen rapistuvine tönöineen pusikoineen. Kaasu pohjaan ja äkkiä muualle, ei houkuttele pysähtymään. Enää kun vkp:kaan ei saa harjoitusmielessä niitä polttaa. Eikö tähän saisi jotain Leader -rahaa, on sitä vaan turhenpaakin käytetty?

      • Anonyymi

        Mitkä talot saa purkutuomion katselmuksen seurauksena? Toivottavasti katselmoijat tajuavat, että talo voi näyttää huonokuntoiselta mutta on täysin terve. Että ei turhaan pureta.


      • Anonyymi

        Olisiko hevosen kuivalihavellin keittämisestä talkoilla myyntiin mitään apua?


    • Anonyymi

      Tiedossahan on että syrjäseutujen talot, uudetkin ovat lähes arvottomia, ei niihin saa lainaa että sellaisen ostais. Jälleenmyyntiarvo on nolla.

    • Anonyymi

      Onko siis kuntakeskuksen, kirkonkylän talot arvottomampua, kuin syrjäkylien? Jos jotain pitää kunnossa, niin kuitenkin aina tavarasta saa "käyvän hinnan".

      • Anonyymi

        Kirkko kylässä ei nosta kiinteistön arvoa. Niemi on kuollut syrjäkylä.


    • Anonyymi

      Joo onhan se 10 t€ ihan käypä hinta, mutta onko ostajia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1645
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1509
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      68
      1419
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      38
      1373
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1314
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1248
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1126
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe