Miksi YLE Areena ei toimi millään laitteella?

MB53

Onko teillä samanlaisia ongelmia? Tosi ärsyttävää.

13

558

  Vastaukset

  • Joo me huomattiin tänään sama! Ei Samsungin TV:llä toimi. Tietokoneella kylläkin. Vastausta etsimme mekin, yhä.

  • Areena on käyttökelvoton. Miksi Yle ei poista Flashia ja siirry Youtube-malliseen videopohjaan?

   • Ei minun pöytäkoneessani ole Flashia asennettuna lainkaan ja YLE Areena toimii hienosti. Selaimena Firefox ESR ja käyttöjärjestelmänä openSUSE.

    Teen varmaan jotain väärin...


   • Win7/IE tai Firefox vaatii Flashin.


  • Areena toimii Sonyn UHD-telkulla hyvin, ja hysin se toimii tällä Asus-läppärilläkin. Sonyn Android ei tosin ole kovin luotettava järjestelmä, ja bugejakin on ollut. Niitä varten olen saanut kymmenen ohjelmistopäivitystä, ja nyt vihdoin suurimmat ongelmat on korjattu.

  • Hyvinhän tuo toimii.

  • Miksi YLEn Areena vaatii yhä Flashin? Ylen sivuilta ei löydy suoraa vastausta. Ylen video- ja äänitarjonta menee harakoille, koska en halua koneelleni Flashia. Jopa Flashin tekijäkin suosittelee luopumista tekeleestään, mutta Yle ja tämän päivän uutisen mukaan myös VR pitävät sitkeästi kiinni menneestä. Pätevä syy täytyy olla eli miksi?
   Vaihtaminen toiseen ohjelmistoon ei voi viedä ikuisuutta, joten vaihtamisen hitaus tai vaikeuskaan ei kelpaa selitykseksi.

   • Kaikki rahat menevät Matti Röngän meikkaamiseen.


  • Osaiskos joku auttaa. Kesällä tuli ongelmia YLE-Areenan videoiden kanssa, kun yhtäkkiä ilmaantui aiemmin tuntematon vika: suurin osa tietokoneella (Windows 7) katsotuista videoista (paitsi Yle-uutiset ja muutamat muut videot) eivät enää suostuneet toimimaan. Ne kyllä lähtivät käyntiin, mutta pian (10-20sek.) kuva pysähtyi ja alkoi kokonaan alusta uudelleen. Sitten taas sama juttu kuva pysähtyi ja alkoi alusta, uudelleen ja uudelleen, kunnes aikajana ilmoitti koko videon katsotun loppuun. Otin yhteyttä Yleen ja sain joitakin ohjeita, mm. mittautin koneen suoritustehon (ja päivitin Flashin). Koneen suoritusteho tosin on heikko, mutta mittauksen mukaan se on kuitenkin riittävä videoiden katsomiseen. YLE:n antamat ohjeet eivät kuitenkaan kaikilta osin vastanneet tilannetta, joten otin yhteyttä YLE:n tekniseen tukeen. Vaikka soitin kahteen kertaan ja molemmilla kerroilla puhuin eri henkilön kanssa ei näillä kummallakaan tyypillä ollut pienintäkään halua auttaa ongelmassa (On muuten kokemukseni mukaan ensimmäinen kerta kun tekninen tuki ei viitsi tehdä mitään, ilmeisesti YLE:ssä on parempaa tekemistä kuin hoitaa työtään). Muutenkin, mutta varsinkin kun maksan YLE_veron, olisi noilla härskeillä tyypeillä totisesti velvollisuus auttaa apua tarvitsevia!

   Olen jotenkuten ja suurella vaivalla keplottelemalla yleensä saanut videot lopulta toimimaan, mutta tilanne on alkanut pahentua viime aikoina, ja nyt tänään tätä kirjoittaessani on takana pitkä yritys saada Silta-sarjan erästä jaksoa nähtäväksi, mutta turhaan. Kun en saanut teknisestä tuesta apua selvittää mahdollisia asetuksista johtuvia ongelmia, haluaisin varmistaa voisiko esimerkiksi näytön ohjaimella tai ajureiden uusimisella vaikuttaa asiaan? Myös muut hyvät vinkit kelpaavat.

   • Oletko kokeillut eri selaimilla?


  • Tilanne korjaantuu heti, kun yle-vero poistetaan.

  • Ongelma on aktiivinen nytkin...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   190
   7358
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   5256
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   4119
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3131