Kadehdin siskoani

HuonompiSisko

Koen olevani hirveä ihminen kun olen siskolleni niin kateellinen ja katkera. Meitä on aina kohdeltu perheessä tasapuolisesti, mutta kadehdin koska siskoni on kaikessa aina selvästi parempi kuin minä.

Minä olen tavallisen näköinen ja suoravartaloinen. siskoni on aivan mielettömän kaunis ja muodokasvartaloinen.
Valmistuin myöhässä kun vaihtelin opiskelupaikkaa etsiessäni omaa juttuani, siskoni valmistui ajallaan.
Minulla on ollut masennusta ja sairaslomia masennuksen seurauksena, siskollani ei.
Siskoni on monessa asiassa lahjakas, kuten laulamisessa. Minä en ole missään mitenkään erinomainen.
Peruskoulussa opettajat vertasivat minua ja siskoani toisiimme. arvosanamme olivat samaa luokkaa, mutta opettajien mielestä minä olin vääränlainen persoona, kun olin ujo ja hiljainen. Siskoni oli sellainen sosiaalinen, avoin ja esiintyjätyyppinen.
Siskoni on aina ollut todella suosittu ja minä sellainen jonka on vaikeampaa saada kavereita ja yleensä olen kavereilleni "varakaveri". Minun seurassani ollaan kun ei saada muutakaan kaveria.
Kerran seurustelin erään miehen kanssa ja kun vein hänet perheeni luo näytille, hän ihastui siskooni. Tosissani pelkään että näin käy jatkossakin jos tapaan jonkun.

En tuo kateuttani esiin mitenkään mutta sisäisesti olen todella katkera ja välillä tuntuu kuin suorastaan vihaisin siskoani tämän takia.
Olisi kiva kuulla jos jollakulla kokemusta vastaavasta :) tai jotain neuvoja miten tästä pääsisi eroon..

4

123

  Vastaukset

  • Mulla on aivan samanlainen ongelma! Veljeni on aina minua parempi, suositumpi, parempi ja vielä meidän perheessä Äiti kohtelee epäreilusti minua kohtaan! Ymmärrän tunteesi!

   Mä suosittelen puhumaan jollekin tästä asiasta tai jtn. Ja kerro että olet kateellinen. Ja yritä olla vertaamatta sinua siskoosi.

   Tsemppiä :)

  • Tästä aiheesta on olemassa kirja, joka kannattaisi lukea.
   Francesco Alberoni: Kateus

  • "Minä olen tavallisen näköinen ja suoravartaloinen. siskoni on aivan mielettömän kaunis ja muodokasvartaloinen." Tähän ei nyt osaa mitään sanoa, kun menee niin makukysymykseksi.

   "Valmistuin myöhässä kun vaihtelin opiskelupaikkaa etsiessäni omaa juttuani, siskoni valmistui ajallaan." Ei pätkän vertaa väliä. Voin vakuuttaa, että minulla meni varmaan vielä kauemmin valmistumiseen.

   "Minulla on ollut masennusta ja sairaslomia masennuksen seurauksena, siskollani ei." Sinä olet siis selvinnyt masennuksesta? Todella hieno juttu, läheisillä tuota ollut ja ihailtavaa kun siitä synkästä alhosta pääsee pois.

   "Siskoni on monessa asiassa lahjakas, kuten laulamisessa. Minä en ole missään mitenkään erinomainen." Eli et ole riittävästi kokeillut asioita, jossain olet varmasti erinomainen.

   "Peruskoulussa opettajat vertasivat minua ja siskoani toisiimme. arvosanamme olivat samaa luokkaa, mutta opettajien mielestä minä olin vääränlainen persoona, kun olin ujo ja hiljainen. Siskoni oli sellainen sosiaalinen, avoin ja esiintyjätyyppinen." Aivan järkyttävä opettaja. Ei ihmekään jos sinulle vertailumoodi jäänyt päälle.

   "Siskoni on aina ollut todella suosittu ja minä sellainen jonka on vaikeampaa saada kavereita ja yleensä olen kavereilleni "varakaveri". Minun seurassani ollaan kun ei saada muutakaan kaveria." Palaan lopussa

   "Kerran seurustelin erään miehen kanssa ja kun vein hänet perheeni luo näytille, hän ihastui siskooni. Tosissani pelkään että näin käy jatkossakin jos tapaan jonkun."

   Sun luonnetyyppi ei ole muodissa, mutta minä sain kuvan, että olet pyrit olemaan kanssaihmisiä kohtaan reilu ja huomioiva. Nytkin keskityt kovasti kuvaamaan tilannetta siskosi kannalta reilusti. Tulee niin kovasti mieleen se oma läheinen (joka masennuksestakin kärsinyt). Aivan mielettömän myötätuntoinen, kiltti ja huomioi mahtavasti ympärillä olevia ihmisiä, Kaunis ja etenkin tyylitaju aivan mahtava. Ainoa huono puoli se, että itse on täysin sokea omille hyville puolilleen ja arvioi itsensä jatkuvasti alakanttiin.

   Olen aivan varma, että siskosi löytäisi sinusta piirteitä joita ihailee tai joissa kokee sinun olevan "parempi". Tuossa listassa on myös asioita, jotka ovat selkeästi hakemalla haettu (esim. valmistuminen).

  • Todella syvältä miehen käytös. Ei jatkoon.

  Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   162
   4284
  2. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   93
   4062
  3. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   18
   2369
  4. Senaatintorilla 10.000 mielenosoittajaa. Koronasta viis

   Senaatintorilla hirmuinen Black livers matter miekkari menossa. https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006528841.html
   Maailman menoa
   214
   2047
  5. Stefan maksoi velkansa

   Stefan maksoi eläkeyhtiölle velkansa. Siitä saitte kaikki kateelliset ja katkerat luuserit.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   1941