Miten Suomen huippu-urheilu voi?

palaako.vain.rahaa

On perustettu jos jonkinlaista virkaa mutta ne urheilijat vielä puuttuvat. Joko seuraavan 10 vuoden sisällä saadaan yksi mitalisti MM-kisoihin. Onhan se vähän noloa, jos 34 vuotias Pitkämäki, jonka oma ennätys on vuodelta 2005, on ainoa edes pistesijoille pääsevä Lontoon kisoissa.
Porukan paljoudesta ei huippujen etsintä ole kiinni. Pitääkö Mika Lehtimäen erota, jos hypyistä ja heitoista ei tule tulosta?
https://www.olympiakomitea.fi/yhteystiedot/

17

649

Vastaukset

 • Kimi ja Valtteri voivat ihan hyvin, voisivat lahjoittaa vähän rahaa hikiurheilijoillekin.

  • Sano ykskin syy minkätähden niille pitäis jakaa ilmaista rahaa...sitähän on jaossa timanttiliigan kisoissa, kaupunkimaratoneilla jne. Pitäs vaan käydä kuittaamassa rahat pois,


 • Pitäisi tilata postimyynnistä näitä tummia urheilijoita. Niinhän ne muutkin maat tekevät.

 • Suomen yleen on satsattu puolimiljardia vuodessa ja sitä ei voinut olla näkemättä mm kisoissa. Kameroita, toimittajia, asiantuntijoita ym ym riittää joka oksalle tekemään juttua parista suomalaisestakin ns huippu urheilijasta jotka pienten urheiluapurahojen turvin sivutoiminaan yrittivät parhaansa.
  Olisikohan asetelman kääntäminen toisinpäin jonkinlainen lääke menestymättömyyteen? Puolimiljardia vuosittain siis laitettaisiin ammatti urheiluun ja valmentajiin. Yle toimintaa supistettaisiin 95%. Kisapaikalle lähettäisiin vain 1 selostaja. Olisko näillä suomella kohta maailman parhaita urheilijoita?

  • "5 000 euron suuruinen valmennus- ja harjoitteluapuraha on tarkoitettu sellaisille nuorille urheilijoille, jotka myös muiden kuin yllä mainittujen kansainvälisten näyttöjen sekä urheilu-uran kehityksen perusteella arvioidaan tulevaisuuden arvokilpailumenestyjiksi. "

   10000 tai 20000 euroa voi saada, jos on jo menestynyt kansainvälisesti tai on kansainvälisellä huipulla eikä ole paljon muita tuloja.

   Miettikääs, mitä nykyaikana tekee 5000 euron summalla? Paljonko turhat johtajat saavat kk-palkkaa ja kokouspalkkioita?

   https://www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/huippuvaiheen-ohjelma/urheilijat/urheilija-apurahat/


 • Suomalaisessa huippu-urheilussa käytetään yksilö- ja seuratasolla aivan liian usein markettilaatuisia, korkeintaan food grade laatuluokan, urheilujuomia ja lisäravinteita jotka eivät imeydy elimistöön läheskään niin hyvin kuin pitäisi. Tämä kävelykilpailu oli ikävä muistutus siitä tosiasiasta. Tässä asiassa mm. ruotsalaiset ovat meitä vuosikymmeniä edellä ja ymmärtävät ravinnon sekä lisäravinteiden laadun vaikutuksen huippu-urheilussa, ja osittain sen takia myös pärjäävät mm. yleisurheilussa paremmin kuin suomalaiset. Koskahan Suomen huippu-urheilussa ja liitoissa aletaan asia ymmärtämään ja lopetetaan se markettijauhojen syöttäminen ja juottaminen huippu-urheilijoille?

  • dexal on kotimainen.


 • NYT RYYPÄTÄÄN!!!
  Kume sen kunjajs otean AINNA moukut Kosken.Korvaa kun nää Suommalaset muka huipu-urreilijat kuluttaa Veron- Maksajien rahojsa sielä Perllinissä.
  Nyt ryypätää JOKA PÄIVÄ kun Suommalasillen ÖÖ-luokan "urhheilijoillen" osotetaan heitän oikea Ei oo Perliinisä.
  Mut se on SULn velvolisus ostaa meillen Viinaa!

 • Onhan meillä Kimi, ollut palkintopallilla taas neljässä kisassa peräkkäin.

  • Ratin vääntäminen ei ole urheilua.


  • Kyllä on ja paljon tunnetumpaa/arvostetumpaa maailmalla kuin esim kepin viskaaminen tai muut marginaalkilajit missä edes raha ei liiku.


  • menee_huonosti kirjoitti:

   Ratin vääntäminen ei ole urheilua.

   Helpompi on juosta kerran kesässä 100 metriä tai hypätä 3 kertaa pituutta ja karsiutua kuin ajaa formulaa max 350 km/h 1,5 tuntia kerrallaan ja 20 kertaa kesässä plus harjoitukset, aika-ajot ja testit päälle


  • mietipä.uudelleen kirjoitti:

   Helpompi on juosta kerran kesässä 100 metriä tai hypätä 3 kertaa pituutta ja karsiutua kuin ajaa formulaa max 350 km/h 1,5 tuntia kerrallaan ja 20 kertaa kesässä plus harjoitukset, aika-ajot ja testit päälle

   autokuski ei tarvitse harjoitella kun moottori vie ja testata ei nykyään saa kuin pari kertaa vuodessa, mutta se 100 metrin juoksija harjoittelee 8 - 11 kertaa viikossa + kisat päälle


  • Mietippäsinä, sinulle kommentti. Oletko asiantuntija..luulen, että et tiedä Formuloista yhtään mitään, etkä ehkä yleisurheilustakaan.


  • Nonnu kirjoitti:

   Mietippäsinä, sinulle kommentti. Oletko asiantuntija..luulen, että et tiedä Formuloista yhtään mitään, etkä ehkä yleisurheilustakaan.

   Tiedän kaiken formuloista!


 • Mika Kojonkoski oli ja on kävelevä katastrooffi , mitä urheiluun tulee.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  275
  3849
 2. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  101
  1346
 3. Tunsiko joku HA n ja missä oli töissä

  Myllymäen kaupunginosa liittyi surulliseen kaupunginosien joukkoon missä on tapahtunut kantasuomalaisten murha laittoman maahanmuuttajan toimesta. Pää
  Hämeenlinna
  40
  525