Gootti - Sofi Oksanen

Aki

Käykääpäs tuolla tutustumassa kirjailija Sofi Oksasen goottiyhdistykseen.

http://www.kapsi.fi/~lichgate/html/taustahahmot.html

Olenkin jo pitemmän aikaa uumoillut, josko rastatukkaisella Sofilla olisi jotain goottailua meneillään.. sieltähän se löytyi. :)

19

9306

Vastaukset

 • Yhdistys gooteille. Ehkä vuosisadan tarpeellisin keksintö.. Ihmisillä näyttää olevan liikaa vapaa-aikaa.

 • Jossakin lehdessä oli Sofi Oksasesta alastonkuva. Aika järkyttävän näköinen, etten sanoisi. Kyllä siinä tarviikin peittävää vaatetusta ja roisisti meikkiä.

  • Sofi korostaa vähän turhaan joka yhteydessä kuinka Gootti onkaan ja kuinka ainutlaatuista on perustaa goottiyhdistys (hyvää markkinointia sinänsä!), mutta uskon että hän on muuten ihan mukava ihminen. Ulkonäkökommentit ovat muutenkin täysin epäasiallisia, oli kyseessä kuka tahansa muulla kuin ulkonäöllä mainetta havitteleva pikkujulkkis. Sofi tunnetaan kuitenkin lähinnä kehutusta kirjastaan Stalinin lehmät, jossa hän kuvaa mm. omakohtaisiin kokemuksiin peilaten syömishäiriötä (lähihistorian viitekehyksessä). Joten ajatelkaa vähän ihmiset, ennen kuin teilaatte nuoren, erikoisen näköisen naisen vartalon pelkän lehtikuvan perusteella.
   Ja muutenkin tuollaiset mielipiteet voisi jättää oman pään sisään.


  • Morsian79 kirjoitti:

   Sofi korostaa vähän turhaan joka yhteydessä kuinka Gootti onkaan ja kuinka ainutlaatuista on perustaa goottiyhdistys (hyvää markkinointia sinänsä!), mutta uskon että hän on muuten ihan mukava ihminen. Ulkonäkökommentit ovat muutenkin täysin epäasiallisia, oli kyseessä kuka tahansa muulla kuin ulkonäöllä mainetta havitteleva pikkujulkkis. Sofi tunnetaan kuitenkin lähinnä kehutusta kirjastaan Stalinin lehmät, jossa hän kuvaa mm. omakohtaisiin kokemuksiin peilaten syömishäiriötä (lähihistorian viitekehyksessä). Joten ajatelkaa vähän ihmiset, ennen kuin teilaatte nuoren, erikoisen näköisen naisen vartalon pelkän lehtikuvan perusteella.
   Ja muutenkin tuollaiset mielipiteet voisi jättää oman pään sisään.

   Kröhöm, jos mainittu Sofi Oksanen tosiaan on alastomana jossain lehdessä poseerannut, niin eikö hän silloin vapaaehtoisesti ole "alistunut"(pervoa, joo tiedetään) ihmisten ulkonäköarvosteluille? Tuskin kukaan häntä on revolveri ohimolla pakottanut niihin kuviin. Sitä saa mitä pyytää. Minusta julkisuudessa alastomana esiintyminen on kuin kerjäisi verta nenästään, kielikuvallisesti ilmaistuna.


  • ...linkistä Sofin alastonkuvaan! Miten sitä voi arvioida, jos ei näe itse:)


  • Hyi, että meet toisen ulkonäköä arvostelemaan. Katso itse peiliisi ja mieti- missä vika.


  • VampirellaRosenred kirjoitti:

   Kröhöm, jos mainittu Sofi Oksanen tosiaan on alastomana jossain lehdessä poseerannut, niin eikö hän silloin vapaaehtoisesti ole "alistunut"(pervoa, joo tiedetään) ihmisten ulkonäköarvosteluille? Tuskin kukaan häntä on revolveri ohimolla pakottanut niihin kuviin. Sitä saa mitä pyytää. Minusta julkisuudessa alastomana esiintyminen on kuin kerjäisi verta nenästään, kielikuvallisesti ilmaistuna.

   Sofi oli alasti Helsingin sanomien kuukausiliitteessä, jossa ovat olleet alasti mm. niin ministerit kuin muutkin yhteiskunnalliset vaikuttajat. Siinä on sarja, jossa ihmiset kertovat suhteestaan ruumiiseensa. Sarjan kuvia on ottanut mm. Heli Rekula, jonka näyttely on tällä hetkellä Kiasmassa.

   Ei, kaikki alastomuus ei ole pornoa. Ja minusta kyseinen sarja Hesarin kuukausiliitteessä on erinomainen ja tuo varsin terveen tuulahduksen tässä yhteiskunnassa, jossa media näyttää yleensä vain yhdenlaiseen muottiin menevää kroppaa.


  • Lässyn lässyn-

   Sofi Oksanen on ihan normaalin näköinen nainen. Hyvän kokoiset rinnatkin. Ei ole Sofissa mitään muuta erikoista kuin ne meikit ja se tukka. Jos laittautuisi normaalisti, niin näyttääisikin ihan keneltä tahansa. Mutta en sano tätä pahalla, vaan Sofi on ihan kaunis.


 • Tässä hieman lisää Sofin käsityksistä siitä, mitä on goottina oleminen:

  http://www.kaltio.fi/index.php?296

  "Helsingissä asuva Stalinin lehmät -romaanin kirjoittanut esikoiskirjailija, gootti Sofi Oksanen tuo goottien luonnehdintaan mukaan lisää näkökulmia:
  - Painottaisin fetisismin ja feminismin merkitystä oman goottiuteni taustalla.

  Pienestä saakka Oksanen on suosinut violettia ja mustaa, keskiaikaisia konsertteja muun musiikin lisäksi – ja perinteistä goottiestetiikkaa. Häntä viehättävät niin PVC, saumasukat kuin tatuoinnitkin. Goottius on Oksaselle fetisismiä, jota hän toteuttaa itse itsessään, ja joka viehättää muissa.

  Hän mieltää goottiuden feminiinisemmäksi suunnaksi kuin muut rockin genret ja kokee sen siksikin omakseen:

  - Goottiestetiikka viehättää siksi, ettei se pyri minimalisoimaan naisen naiseuden merkkejä eikä siten ole ristiriidassa poliittisen vakaumukseni kanssa. Omaan feministiseen manifestiini kuului aikoinaan se, että lopetin pitkien housujen käytön vuosiksi ja keskityin hameisiin ja korkokenkiin protestina yhteiskuntamme liiallista maskuliinistumista vastaan.

  Oksanen luonnehtii goottiestetiikkaa elämän ja kuoleman tasapainon estetiikaksi. Hänen mukaansa kuoleman vastustaminen ja sitä vastaan taistelu kasvaa kasvamistaan.

  - Kuolema on väistämätön osa elämää, perinteinen goottilainen hautausmaaestetiikka ymmärtää sen, toisin kuin tämän päivän muu maailma. Ihmiset, jotka taas näkevät mainitsemani estetiikan synkkyytenä ja kuoleman romantisointina, eivät huomaa sitä, että hautausmaaestetiikkaan kuuluvat myös kynttilät. Kuvittele nyt goottia, joka ei viihtyisi kynttilänvalossa! Kynttiläthän symboloivat aina elämää.

  Oksasen mukaan goottius voi tarjota jollekin omaa identiteettiään etsivälle vaihtoehdon sikäli, että se saattaa näyttää, ainakin ulkoisesti, hyvin selkeältä identiteetiltä, joltakin millä on selvät rajat ja selvät paradigmat. Sitä kautta goottius voi olla jollekin nuorelle ohimenevä vaihe, initiaatioriitti.

  - Sen vuoksi meihin vanhempiinkin saatetaan suhtautua ikään kuin meillä olisi jokin vaihe menossa ja kohta tulisimme aikuisiksi ja unohtaisimme nahkatakin komeron nurkkaan. Sitä kuulee aina silloin tällöin, että milloin tuo vaihe loppuu ja että kyllä tuo ohi menee."

 • Tätä on aito gootti!

  • Aito gootti ottaa kirveen ja lähtee hajottamaan Roomaa.


 • vittu te olette sairaita. gootti sitä ja gootti tätä. ehkä turhin kaikista "tyyleistä" mitä tiedän. ja kattokaa tosiaan peiliin :)

 • Sofi Oksanen voi olla fiksu ja kauniskin mutta miksi hän tuntuu halveksivan suomalaisia?Väittää ettei suomalaisilla ole kielitaitoa!Anteeksi vain mutta itse olen koulussa lukenut viittä kieltä enkä mitään pakkoruotsia,vaan ruotsi oli meidän ensimmäinen uusi kielemme suomen jälkeen kun oppari aloitettiin 10-11 vuotiaana.Sitä seurasi englanti ja muutaman vuoden päästä keskipitkä saksa ja lyhyt ranska.Kirjoitin siis äidinkieleni suomen sekä pitkän ruotsin ja englannin sekä lukion saksan.Ranskaa en kirjoittanut mutta sitä olen kyllä puhunut ja käyttänytkin.Miten niin kielitaidottomia?Täällä meilläpäin asuu ryssiä ja virolaisia jotka heti kättelyssä ilmoittavat ei puhuvansa suomea.Puhutaan sitten englantia pyykkituvassa.Mikä akka tämä oikein luulee olevansa?On ottanut Suomen hyvinvointivaltion tuomat edut ja halveksii suomalaisia.Kyllä kansa tietää mitä ryssä on tehnyt ilman Oksaskaakin,mokoma hiuskarvoja nostattava pelle!

  • Oksanen on sekopää feministi, joka halveksuu suomalaisia ja miehiä, ja ennenkaikkea suomalaisia miehiä. Muija on myös kulttuurimarxisti, mikä ei ole yllätys, onhan hän feministi. Sofia ei ensinkään häiritse se, että hänen tsemppaamansa monikulttuuriset unelmat eivät osaa kieliä, eikä sekään, että nämä eristäytyvät länsimaisesta yhteiskunnasta luomalla omia rinnakkaisyhteiskuntia, joissa mennään heidän ehdoillaan.
   Suomalaiset ovat suhteellisen kielitaitoisia. Englanninkielisissä maissa ei pahemmin tarvitse osatakaan muita kieliä, kun äidinkieli on maailmankieli, mutta eihän Sofi heitä kumminkaan halveksu kielitaidottomuutensa takia. Japanissakin harva osaa puhua englantia, mutta sehän onkin parempaa kulttuuria.
   Tuo vitun Harriet Potter on samaa kamaa kuin kollegansa leikkikirjailija Jari Tervo; ollaan itse olevinaan jotain helvetin hienoa ja samalla mollataan suomalaista ja länsimaista kulttuuria. Edellämainittu voisi lentää luudallansa huit vittuun ja jälkimmäinenkin voisi vaikka lähteä etsimään tätä.


 • Mistä löytää Sofin alastonkuvan?

 • Hienotunteisuutta ja ei pidä sekoittaa asioita. Minullakin joskus väärinymmäryksiä, joita en osaa tulkita vähäisen tiedon pohjalta. Menee anteeksipyyntöjen puolelle. Hyvä niin. Erehtyminen minullekin sallittua.
  Mediakin käyttää meitä raaásti. Hän tekee kuitenkin suomalaisen kirjallisuuden eteen kaikkensa, olkaamme siitä kiitollisia.
  Tuon ulkokuoren alla on lämmin sydän ja ihminen, vaikka ei sitä aina ulkopuolinen saa kaikesta infosta selville. Kaikilla omat plussamme ja miinuksemme, olkaamme kuitenkin inhimillisiä olentoja, ihmisiä. Etenkin toisillemme.

 • Kyllä minä ruiskisin Sofin saumasukille!

 • oikeesti sofilla on tosi iso perse eikä sillä oo mitään hienoa filosofiaa tossa takana. se peittää isoo persrttään kiinnittämällä huomion muualle

 • Sofilla on kyllä maan parhaat suihinottohuulet. Eipä tarviisi kauaa imee, kun lasti jo lentäisi.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Erika ja viisuvalinta

  Cicciolina todella reipas ja mukaansatempaava esitys. Toivottavasti Erika pääsee kisoihin mukaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Maailman menoa
  131
  3966
 2. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  95
  3753
 3. Coronavirus-hysteria

  Mihinkähän mittakaavoihin tuo hysteria pääsee? Luuletteko, että kohta vaikkapa bussilastillinen tyhjenee jonkun yskäistyä seuraavassa etapissa? Entä m
  Maailman menoa
  87
  2334
 4. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  30
  1061
 5. Tampereella tapetaan.

  Keski-ikäinen mies löytyi murhattuna Tampereella – verta vuotava tekijä karkuteillä, poliisi varoittaa vaarallisuudesta
  Tampere
  35
  500