SAK:n jäsenkato kasvaa, kuka maksaa viulut?

valtajavastuu

Talouselämä-lehti 27/2017 kirjoittaa ay-liikkeen tilanteesta. Ammattiliittojen maksavien jäsenten kokonaismäärä laskee. Samoin järjestäymisaste laskee.

Tällä hetkellä n. 30% jäsenistä ei maksa jäsenmaksua. Onko niin, että SAK:n noin 300.000 jäsentä, jotka eivät maksa jäsenmaksua saavat kuitenkin verotuksessa vähentää "jäsenmaksun"? Toimitetaanko heille SAK:n liitosta todistus tätä varten? Se olisi veropetokseen auttamista.

Palkansaajien ja työttömien järjestäytymisaste on tätä nykyä 60%. Alle 30-vuotiailla se on alle 40%. Yksi näistä järjestäytymättömistä nuorista lupauksista kertoo: " En koe liiton jäsenyydestä mitään suurempaa hyötyä". Hän sanoo arvostavansa ay-liikkeen työtä, vaikka ay-liikkeen talouspoliittista valta-asemaa hän pitää epädeokraattisena. Hän sanoo ymmärtävänsä järjestäytymisen merkityksen. Liitot eivät ole hänen mielestään pysyneet perässä työelämän kehityksessä. Hän ei halua olla jäsen vain vahvistaakseen ay-liikkeen mandaattia.

SAK:n jäsenmaksutuloista yli puolet menee johdon palkkoihin! Ay-liikkeellä on edessään yt-neuvotteluja, kun jäsenkato kasvaa. Kuka maksaa viulut?

2

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • imdebb

      "... jotka eivät maksa jäsenmaksua saavat kuitenkin verotuksessa vähentää "jäsenmaksun"? Toimitetaanko heille SAK:n liitosta todistus tätä varten? Se olisi veropetokseen auttamista."

      Voi kiesus mikä idiootti :))))))))))))))))))

    • PieniPiruVasempaan

      Ajat ovat muuttuneet. Työvoima ja työ eivät enää ole rajojen sisäpuolella vaan molemmat liikkuvat vapaasti - ainakin pois Suomesta. Ehkä nuoret näkevät, että AY-liikkeen mahdollisuus vaikuttaa on pienentynyt koska työ menee sinne, missä sitä kannattaa teettää.

      Jos työn teettäminen ei ole suomessa kannattavaa, se vähenee. AY-liikkeen perinteiset keinot eli lakot ja korkeampien palkkojen vaatiminen vähentää Suomen kiinnostavuutta.

      AY-liike voisi niin halutessaan luoda meille stabiilit ja hyvin ennakoitavissa olevat työmarkkinat, jotka houkuttelevat joustavuudella, koulutetulla työvoimalla ja pitkälle etukäteen ennakoitavissa olevilla henkilöstökuluilla.

      Asia on kuitenkin niin, että mitä houkuttelevampi työmarkkina on, sitä enemmän siellä kannattaa maksaa palkkoja. Houkuttelevuus lisää kysyntää ja kysyntä lisää tarjontaa ja hintoja. Pitkällä tähtäimellä parhaat työolot ja palkat saavutetaan houkuttelevuudella. Toinen vaihtoehto on pistä kapuloita rattaisiin, jolloin työ vain vähenee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1897
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1306
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1206
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1182
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1171
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1166
    Aihe