Kemin kaupungin turvallisuus

yuijhmnbkjhjdutrdfg

Maamme on kokenut ensimmäisen ikävän tragedian, tapahtunut herättää paljon kysymyksiä ja pelkoa. Moni on nyt vasta tullut sen totuuden eteen, ettei kukaan voi koskaan tietää, missä ja milloin tapahtuu epäinhimillinen teko, jossa viattomat ovat uhreja. Miten Kemin kaupunki on varautunut tilanteeseen jossa riskit on myös meillä? Kaupungissa suurin osa nuoria miehiä turvapaikanhakijoina, joka on herättänyt paljon keskusteluja kaupunkilaisten keskuudessa.

59

1062

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yuijhghjmnbvghertyiohgfd

      Kukaan ei ole osannut vastata, miksi Kemissä otetut turvapaikan hakijat ovat nuoria miehiä, vain vähän naisia? Juuri nuoret miehet herättävät kummastusta näin pienessä kaupungissa, kun hakijoina on varmaan myös lapsiperheitä.

    • iuyhjkbfghjfvbnbfjhgfhgh

      Missä on yleensä valvonta viranomaisiin liittyen. On suorastaan ihme jos Kemissä näkyy yksi poliisiauto. Edes moporällääjiä ei saada kuriin, vaan saavat häiritä ihmisiä yökaudet. Aika pelottavaa ajaa autolla, kun takana keulii pari mopoa viritetyillä mopoilla. Jos joudut jarruttamaan, mopot ovat puskurissa kiinni, pahimmassa tapauksessa loukkaavat itsensä. Sitten vaaditaan autoilijalta korvauksia, tyyliin, ei meidän pojat! Autoilijaa syytetään äkkijarrutuksesta.

    • tyuiokjhgvbnmhgyuiiuytr

      Poliisilupasi tehostaa valvontaa tämän ikävän tapauksen vuoksi koko maassa. Mutta kuinka siinä sitten kävi? Poliisit partioi vastaanottokeskusten lähellä, maahanamuuttajille pidettiin info, kaupunkiin menoa syytä välttää, pitäkää ovet lukossa jne. Turvapaikan hakija aiheuttaa kahden ihmisen kuoleman, sitten suojellaan muita turvapaikanhakijoita. Eikö suomalaisten turvallisuus olisi tämmöisen tapauksen jälkeen, myös tärkeä asia?

    • noOtaSelvää

      "Kaupungissa suurin osa nuoria miehiä turvapaikanhakijoina, joka on herättänyt paljon keskusteluja kaupunkilaisten keskuudessa."

      Miksi kaupunkilaiset eivät keskustele heidän kanssaan jotta saisivat tietää, millaisia he ovat ja millaisia aikeita heillä on?
      Tyypillistä kemiläistä käyttäytymistä.

      • Kemiläinen88

        "Miksi kaupunkilaiset eivät keskustele heidän kanssaan jotta saisivat tietää, millaisia he ovat ja millaisia aikeita heillä on?"

        No sinähän vasta einstein olet! Kuinka moni kemiläinen hallitsee arabian kielen, jotta voisi mennä noin vaan kyselemään? Luuletko terroristien olevan niin tyhmiä, että selittäisivät terroristiset suunnitelmansa etukäteeen? Eivät ole tunnustaneet terroristisia tekojaan jälkikäteenkään vaan kieltävät ne jyrkästi.


    • muhmmadali

      Ja he avoimesti kertovat aikeensa ?

      • lähtöö

        Ainakin parempi onnistumismahdollisuus kuin keskenään päivittelemällä.
        Niin ja oletamme, että Kemin turvapaikanhakijoiden aikeet ovat hyviä ja kiinnostavia.
        Ja kertokaapa omatkin aikeenne.


      • Kemiläinen88_
        lähtöö kirjoitti:

        Ainakin parempi onnistumismahdollisuus kuin keskenään päivittelemällä.
        Niin ja oletamme, että Kemin turvapaikanhakijoiden aikeet ovat hyviä ja kiinnostavia.
        Ja kertokaapa omatkin aikeenne.

        "Ja kertokaapa omatkin aikeenne."

        Minulla ei ole eikä ole koskaan ollut terroristisia aikomuksia. En ole edes islamisti vaan kuulun evankelis-luteriaiseen kirkkoon. Mitä muuta haluat tietää?


      • 111...2222....3333.....4
        Kemiläinen88_ kirjoitti:

        "Ja kertokaapa omatkin aikeenne."

        Minulla ei ole eikä ole koskaan ollut terroristisia aikomuksia. En ole edes islamisti vaan kuulun evankelis-luteriaiseen kirkkoon. Mitä muuta haluat tietää?

        Niin no, en kysynyt mitä aikeita sinulla EI ole. Luultavasti et kuulu mihinkään kirkkoon, kunhan sanot vaan, mutta sehän ei nyt ollut aiheenakaan).


      • Kemiläinen88
        lähtöö kirjoitti:

        Ainakin parempi onnistumismahdollisuus kuin keskenään päivittelemällä.
        Niin ja oletamme, että Kemin turvapaikanhakijoiden aikeet ovat hyviä ja kiinnostavia.
        Ja kertokaapa omatkin aikeenne.

        "Niin ja oletamme, että Kemin turvapaikanhakijoiden aikeet ovat hyviä ja kiinnostavia.
        Ja kertokaapa omatkin aikeenne. "

        Enää tuskin kukaan järkevä ihminen olettaa, että kaikkien turvapaikanhakijoiden aikeet olisivat hyviä saati sitten kiinnostavia. Omista aikeistani voin kertoa, että en ole koskaan suunnitellut terroristi-iskua.


      • Santtu_90_
        lähtöö kirjoitti:

        Ainakin parempi onnistumismahdollisuus kuin keskenään päivittelemällä.
        Niin ja oletamme, että Kemin turvapaikanhakijoiden aikeet ovat hyviä ja kiinnostavia.
        Ja kertokaapa omatkin aikeenne.

        "Ainakin parempi onnistumismahdollisuus kuin keskenään päivittelemällä."

        Viranomaiset kehottavat välttämään. Sinun neuvosi ovat juuri päinvastaiset. Kehotat menemään keskusteemaan henkilöiden kanssa, joiden kielestä et ymmärrä mitään. Viimeaikaisten tapahtumien jälkeen kemiläisten ja suomalaisten asenteet yleensäkin ovat muuttuneet kielteisiksi turvapaikanhakijoita kohtaan. Ei paljon tee mieli mennä keskustelemaan. Valtaosa tutkituista on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen. Heidän joukossaan kytee vastatoimet.


    • EPPÄILIJÄ

      Eihän nämä terroristit ole mitään uhka Kemiläisille. Paljon suurempi uhka ja vaara on niistä, jotka näitä puukottajia tännekin pohjoiseen kyläpahaseen haalivat. Näille värväreille olisi vanha Siperian-juna ajatus paikallaan. Eiköhän alettaisi palvelee paikallitakin väestöä. Nyt nämä vie varattomilta senkin mikä huutaa ja haisee.

    • yuikjhgiuytrtyuiooitfghj

      Niinistö piti puheen, suomi ei voi sulkea rajojaan sulkeutumatta itse. Olen eri mieltä, näitä ongelmia ei ollut, silloin kun oli tehokas rajavalvonta. Rajojen ollessa valvonnan alaisena, ei se tarkoita että maamme sulkeutuu. Tarkoittaa ainoastaan turvallista tilannetta täällä asuville suomalaisille. Emme kuitenkaan voi ottaa kaikkia turvapaikanhakijoita vastaan, siihen ei resurssit riitä.

    • Oldiers-of-Sodin

      Kertoo jotain kirjoittajan sivistyksestä ja yleistiedosta "ensimmäinen ikävä tragedia Suomessa".

      Minusta täällä on ollut paljon ikävämpiäkin tragedioita:
      - Talvi- ja jatkosota
      - Patruunatehtaan räjähdys
      - Estonian uppoaminen
      - Kouluampumiset
      - Poliisimurhat

      Ja monta muuta. Että on inhottavaa, kun jotkut ovat selkeästi haaskalla tästä Turun tapauksesta. Heidän tavoitteensa on vain agitoida ja provosoida. Täydellinen idiootti.

      • Manumaanpuolelta

        Eilisissä uutisissa mainittiin Ruotsin hallituksen antavan 30 miljoonaa Poliiseille,että saatais levottomuudet loppumaan alueilta,joissa osasyyna väkivaltaiset" ulkoruotsalaiset"jengeineen. Ruotsin ongelmat ja syyt heijastuvat samalla tavalla kuin ongelmat esim. Ranskassa ja Saksassa, eli :Halutaanko Suomessa ennaltaehkäistä, ja oppia jotakin siitä ,ja niistä virheistä, mikä muualla on jo tapahtunut ja on jälkeenpäin peruuttamatonta.?
        Eli tarkempi kontrolli maahantuloon, ja tehokas ja nopea palautus, Kun Hyvin Kontrolloidulle ei tarvi myöntää Lisäaikaa valittamalla,jos edes pääsevät läpi.
        Paljonko on kustannukset veronmaksajille valitusajalta ja " saattolennoilta" Taskurahat matkaan mukaan?? ....9000 henkilöä on nyt, joiden maahanjääminen on evätty, mutta elelevät valitusluvan turvin! Siinä on aikaa porukalla mietiskellä....
        Samalla rahalla olis kaikki suomen jäljellä olevat veteraanit ja lotat lennätetty ulkomaille kuntoutukseen.
        Ministerit puhuu säästöistä ja leikkaavat pienelekeläisiltä ja vähätuloisilta ,mutta rahaa palaa.
        Olis moni veteraani saanut apua, ilman jokavuotista keräystä. Uusi Lastensairaalakin olisi saanut ison pesämunan. Mutta kiitos Suomen päättäville, kun haluavat leikkiä Roope-Ankkaa muun maailman silmissä!


      • Samppa_90_

        "tästä Turun tapauksesta. Heidän tavoitteensa on vain agitoida ja provosoida. "

        Terroristit agitoivat ja provosoivat. Uhrit ovat menettäneet henkensä tai vammautuneet vaikeasti. Kyllä tästä pitää voida keskustella. Se ei ole provosoimista.


    • yuiknmbnjhgfdtrrtyyii

      On varman sanomattakin selvää että aloittajan kirjoituksessa tarkoitetaan tragediaa joka liittyy ainoastaan tähän Turussa tapahtuneeseen tapaukseen. Meillä ei suomessa ole vastaavaa vielä tapahtunut, joten asia aiheellista tuoda esille. Monet haluavat joko puhuen tai kirjoittaen tuoda esiin omia tuntemuksiaan tapahtuneen johdosta.
      Ei ole korrektia nimitellä ketään edes, vaikka ei samaa mieltä ole, nimittely kertoo hyvin paljon ihmisen sivistymättömyydestä.

      • kemiläinenekonomi

        Ei kyllä käynyt selväksi. Jos asioita ei sanota niin kuin ne ovat, silloin voidaan keskustelua johtaa harhaan. Aloituksessahan tehtiin täsmälleen niin.


    • yuifghjhgfghjvbnbvbfert

      Kerrankin hyvä aloitus, kun vielä pysyisi asialinjalla, niin hyvä olisi.

    • 1.-.-.-
    • tyuioplkjhgfghjlhgftyui

      Suomi toistaa samat virheet kuin Ruotsi, ellei tee nopeita ratkaisuja. Tukholman alueella ns. katulapset iältään 8-10 vuotiaat elää kaduilla ryöstäen eläkeläisiä ja tekemällä myös muita rikoksia. Eräältä kysyttiin, miksi et ole sinulle hankitussa asuntolassa, poika vastasi ettei siellä saa polttaa tupakkaa, mutta jos lupa tulee voin ehkä mennä. Siellä on myös poliiseista vajaus, koska moni on irtisanoutunut tehtävästään, liittyen ongelmiin mitä pakolaiset ovat tuoneet.
      Kemin tilanne on myös arveluttava, jos täällä jotain tapahtuu. Poliisia näkee todella harvoin, ja poliisilaitos taitaa olla suurimmaksi osaksi päivästä vielä kiinni. Virkavalta pyytää ilmoittamaan epäilyttävistä tapauksista, sitten siihen suhtaudutaan samoin kuin Turun tragediassa.

    • yuijhghjjhvbmgfghg

      Miten Kemi aikoo varautua mahdolliseen terrori iskuun? Kunnat tulevat saamaan ohjeistuksen, mutta jää nähtäväksi noudatetaanko sitä? Poliisit eivät ole heti paikalla pitkien etäisyyksien takia. Eräs Turun iskuista pidätetty entinen katulapsi, joka on saanut karkotuksen Ruotsista ja tullut suomeen.

    • yuiolkjhghjklkjhgfghjkj

      Palautukset ovat kallis menoerä valtiolle (veronmaksajille) saattajia tarvitaan kaksi poliisia, siihen sitten matkat, sekä taskurahat 2000,-e muille, venäläisille puolet vähemmän. Jos palautettu vielä laittaa hanttiin saattajia voi olla useampikin. Jos suomen järjestelmä on yhtä huono kuin tiedon saanti muista maista, on myös riski, että palaavat uudestaan eri identiteetillä hakemaana uudestaan turvapaikkaa.

    • yuiohghjkkjhgjkbnmnbj

      Turun tapahtumaan viitaten, voidaan todeta maamme epäonnistuneen kotoutuksessa. Ei riittänyt edes 5.3 miljoonan lisäraha. Miljoonat Orpo kaivoi jostain, vaikka sitä ennen juuri totesi, ettei jaettavaa ole budjetti neuvotteluissa. Jostain syystä maahanmuuttoon löytyy aina rahaa, ja vielä päälle lisärahaa tarvittaessa. Myönnetään myös tänne jäävien karkotettujen sosiaalihuoltoon.

    • tyuijhgfghjlhgffghjjhghj

      Nyt alkaa päättäjille paljastumaan riskit, joista tähän mennessä on vaiettu. Aina pitää jotain ikävää tapahtua, ennen kuin viranomaiset huomaavat, että asialle on tarpeellista tehdä jotain. Uusien gallupien mukaan mielipiteet alkavat kääntyä. Tähän mennessä meillä on aina hyssytelty tyyliin, ei meillä, mutta muilla. Elämme aikaa jossa kukaan ei voi varmasti tietää, mitä, missä ja milloin tapahtuu. Supon olisi pitänyt reagoida useisiin vihjeisiin, vaikka meillä on myös poliisilla ilmeisesti sääntö, ei saa syyllistää, ennen kuin on näyttöä, eli ihmiset menettää henkensä. On ihan turhaa kuvitella, että ihmisillä joilla vankka uskonnollinen tausta, ja siihen liittyvä käsitykset muista uskonnoista, eivät tule koskaan muuttamaan käsitystään. Ei siihen auta kotoutus, tai raha. Heillä on eritäin vahva uskonto ja kulttuuri, joten sopeutuminen suomalaiseen elin tapaan on erittäin toivotonta.

    • yuiojhghjklkjhgfioifghjk

      Täytyy toivo tosissaan, että maamme päättäjät ovat vihdoin avanneet silmänsä, ja tekevät jotain konkreettista, että kantaväestön turvallisuus voidaan taata.

    • zxzxxxyy

      Sotainvaliidin jälkeläisenä vaikea käsittää että suomeen käveli 500 miestä päivässä ilman minkäänlaisia papereita, riskejä hyvivoivia nuoria miehiä, näinkö helppo Suomi on valloittaa? Kyllä hävettää veteraanin jälkeläisenä!

    • jkll

      Päättäjät ei ainakaan ota vastuuta tästä häpeästä, kun eivät osaa edes hävetä. On jo nähty.

    • yuijhhnmnbjhgfuytyuuyty

      Hävetä saa toisiaan heidän puolesta, jotka tämän maan puolustuksen takia terveytensä ja henkensä menettivät. Turvapaikan hakijoita kohdellaan paremmin kuin omia leipäjonon asiakkaita. Helsingin valtuusto puuhaa samaa sosiaalietuutta karkotetuille kuin muillekin turvapaikan saaneille. Siihen kuuluu täydellinen terveydenhuolto hammashoitoineen yms. Vaativat vielä että Kelan sivuille joka kielellä etujen saannista.
      Jos tämä saadaan läpi, samaa alkaa vaatimaan muutkin kunnat, joten voimme olla varmoja että tulijoita riittää jatkossakin.

    • tttttvvmmkkiiii

      En ole vielä ennen kuullut että kahden ihmisen surmaajaa ja monen ihmisen haavoittanutta henkilöä kehutaan julkisessa terveydenhuollossa, hyväkäytöksiseksi? No, nyt olen kuullut senkin.
      Ajattelen kyllä että kysymyksessä voisi olla narsistinen tapaus, siihen kuuluu myös hyvä käytös ajoittain, kuin myös fyysinen ja psyykkinen manipulointi.

    • Kissaviideoita
    • rtyuijhgfgjklkjgdfgjljc

      Vihdoinkin poliisi on saanut oikean nimen ja iän selville. Nyt nimeä pantataan , ilmeisesti syystä kun sairaala on tiedottanut surmaajan olevan hyväkäytöksinen. Oikeus varmaan huomioi tämän käytöksen sitten ns. lieventävänä asiana tuomiota mietittäessä. Harvinaisen kauan tätä ihmistä on pidetty hoidossa, ottaen huomioon ettei ampumahaava ollut kovin vakava. Suomessa kun on tapana suuremmissakin leikkauksissa laittaa potilas kävelemään jo seuraavana aamuna, ja mahdollisimman pian kotiin. Kysymyksessä on turvapaikanhakija, joten heitä hoidetaan varmaan paremmin kuin muita potilaita. Laitetaan sairaalasta huonokuntoiset vanhukset kesken toipumisen kotiin, ja joutuvat sitten kohta taas sinne uudestaan, kun eivät selviä kotona. Nyt varmaan psykiatrit tekevät turvapaikan hakijasta analyysin jonka mukaan ei ollut täydessä ymmärryksessä tekoa tehdessään. Näin sitten hän saa sen hakemansa turvapaikan pysyväksi, ja lääkityksen jälkeen voidaan sitten todeta terveeksi, päästäen pian lomille.

      • yhfgk

        Hämeenlinnan vankisairaala ei ole mikään rikkaitten laitos, mutta tätä "fiksua" kohdellaan varmaankin kuin piispaa. Teeskentelee huonokuntoista ja nauttii kun hoitajat hyysäävät. Iskee sitten yhtäkkiä kuin käärme. On valetta, että naisten ja lasten murhaajat olisivat alinta kastia. Riippuu tapauksesta.


    • Cvccvxbjdjdjdkkdkdkdfj

      Kyllä on Kemin keskustassa hiljainen, mistä lienee johtuu?

      • Nyt olis käyttöä moiselle musuliinille. Mistä löytäsin?


    • ghjkjhgfyuiuytrjhgfghj

      Turvattomaksi menee, on ihan sattuma jos täällä mustamaija liikkuu. Silloinkin ajaa suoraan poliisilaitokselle pakolaisia vastaanottamaan, jotka tulevat suoraan ruotsin puolelta turvapaikkaa hakemaan. Ovat varmaan saaneet siellä kielteisen päätöksen. Tänne on niin helppo tulla, kun on tämä vapaa liikkuvuus. Onhan monet näistä kiertäneet pitkin Eurooppaa ja löytäneet sitten tiensä tänne pikku kaupunkiin, joka on aivan äärettömän suvaitsevainen kommunistien ja sosiaalidemokraattien luotsaama punainen kaupunki. Meno on kohta kuin itänaapurilla.

    • kohtisotia

      "hakijoina on varmaan myös lapsiperheitä" niin varmaan on, peräti parisen rosenttia! tämä on pelkka musumiehitys ei muuta. Loput tulee perässä ja sit on menoa jos päättäjät ei ala nopeahkoon tajuamaan mistä on kyse.

    • kemiläinenekonomi

      Huvittavaa millaisia raukkoja täällä liikkuu, jotka pelkäävät ja pelonsekaisia kirjoituksia provosoivat.

      Tehdäänpä pieni pällitesti teille, jolla voidaan hillitä omaa pelkoa ja tehdä uhka-arvio:

      A Kumpi teidän mielestä on todennäköisempää:
      1. Kemiläinen tappaa toisen kemiläisen
      2. Kemissä tapahtuu terroristi-isku

      B Sitten voidaan jatkaa tätä kysymällä, että kumpaa pidät isompana uhkana
      1. Kemiläistä tai muuta lähialueella asuvaa suomalaista
      2. Maahanmuuttajaa, joka asuu Kemissä tai lähialueella

      Kyselyn voisi päättää seuraavasti kysymällä, kumpi on hyödyllisempi:
      1. Kemiläinen kielitaidoton työhaluton sossun elätti
      2. Maahanmuuttaja, joka haluaa opiskella ja työllistää itsensä Suomessa

    • ghghghgh

      Kummastakaan ei ole hyötyä työttömänä. Saahan sitä haluta kaikenlaista, se ei vielä johda mihinkään.

    • yuiokjhgghjklkjhgfghjkj

      Kyllä tämä vaellus pelkoa herättää, varsinkin kun emme elä enää lintukodossa edes Kemissä.
      Hyvää käytöstä kehuttiin sairaalassa Turun iskun tekijällä, ihmetystä se kyllä herätti. Toinen etsintäkuulutettu oli taa mukava ja hiljainen opiskelu tovereiden mielestä, kuitenkin pidetään erittäin vaarallisena. Siinä sitä pällitestiä sitä kaipaavalle.

      • Ensinnäkään toinen oli epäilty, joka vapautettiin syyttömänä. Toinen oli mielenhäiriössä. Kuitenkin niistä kymmenistä tuhansista tulijoista syyllistyy vain yksi häiriintynenä toimintaan.


      • tyuiokjhgghjkllkjhg

        Uskotko ihan tosissasi itsekin kirjoittamasi? Et taida oikein olla kartalla mitä muuta kaikkea on tapahtunut niin täällä Suomessa kuin muuallakin Euroopassa, todellakaan ei ole kysymys parista ihmisestä. Mielenhäiriötutkimusta ei ole vielä tehty, joten pysytään kuitenkin asiassa.


      • kemiläinenekonomi

        Jos tappaa ihmisiä satunnaisesti, kyse on mielenhäiriöstä. Nythän Kemissä oli ammuskeltu, ilmeisesti oodinin potilaat olivat siellä heiluneet. Miksiköhän tämä asia ei kiinnosta?

        Ymmärrän, että ihmisiä ahdistaa olla kotimaassaan. Mutta sitä en ymmärrä miksi ihmiset joista yhteiskunta pitää huolen, ammuskelee ja hakkaa toisiaan, Suomessahan tämä on tyypillistä. Voisipa sellaiset ihmiset lähettää pois - hyvin pitkäksi aikaa.


    • ghjkkjhuioiuytyuikjhghj

      Voi hyvä tavaton, tämä kaikki on vasta alkua mitä tulee tapahtumaan. Onhan tämä jo nähty muualla Euroopassa. Seuraavaksi on arvioitu kyberhyökkäyksiä, ja arvata sopii kuka näitä suunnittelee.

    • hjklölkjhioiggjlkjhhjk

      Oodinin pojilla ei radiotiedotteen mukaan mitään tekemistä ammuskelun kanssa.

    • yuhjnbhjhuuhjhbfhjhjkk

      Kemiin otetaan 70 pakolaista joka vuosi, mutta mikä on luku tällä hetkellä, sitä ei Korrensalo kertonut, ei myöskään miksi ovat kaikki miehiä?

      • Luhggy

        Onko näissä niitä radikalisoituneita? Onko kemiläisillä syytä olla erityisesti varuillaan?


    • jkll

      Se on salaisuus, sitä emme kerro. Tätähän se täällä on joka asiassa.

    • Musulmaani

      Pyöräilin useampana päivänä sauvosaaren keskuskoulun leikkipuiston ohi.Totesin että kovin ovat pitkiä ja tummia nuo meidän nykylapset.Eipä näyttänyt kantis lapsilla olevan mitään asiaa esim.pelata jalkapalloa.Eikö nuille voi sanoa jo voikissa ohjeeksi että leikkikentät on lapsia varten.aikuiset pelaa isommilla sorakentillä

    • JokuTolkkuOllaSentään

      olen entinen kemiläinen. kävin pitkästä aikaa kaupungissa, edellinen visiitti varmaan jo 5 vuotta sitten. tuli apea olo. löntysteleviä mamuja kadut täys, ehdottomasti enemmän kuin kantaväestöä.
      pitäisi olla kaikille selvää, ettei moisesta hyvää seuraa.

    • yuiolkjhnmnbhjjhgyuiu

      Ei kannata siis äänestää mamujen kannattajia valtuustoon. Heitä ovat vasemmisto, sosiaalidemokraatit, ja keskusta. Kaksi ensimmäistä innokkaimmat, turvapaikanhakijoiden kannattajat.

    • jkll

      Poliisikin vois kertoa, missä kaupungissa ne radikalisoituneet ovat. Ihmeellistä pimittämistä.

      • Kjguy

        Kun emme tiedä niin ei tarvitse antaa pelolle valtaa. Voimme siis käydä iltaisinkin kävelylenkeillä turvallisin mielin.


    • tyuikjhgvbnjhgfgiuytrtyu

      Oliko keskuskoulun ja leikkipuiston olevat nuoret partalapsia, jotka ovat kuitenkin yleensä iältään 20-30 vuotiaita? Täällä kun saa vapaasti valehdella ikänsä, kun on passit ja paperit sopivasti hävinnyt matkalla.

    • hgggg

      Pelkohan kasvaa juuri tietämättömyydestä.

    • eisuvaita

      Mokutusta, pimitystä ja arvopojan rappiota.

    • uiokjhbnmgioiuytiokjhgh

      Ei pelko johdu tietämättömyydestä, vaan tiedosta mitä muualla ja ympärillä tapahtuu. Tällä hetkellä elämme epätietoisuuden vallassa kun nämä taistelijat palaavat takaisin myös suomeen. Arvion mukaan he tulevat olemaan riski, maassa tapahtuvasta psykiatrisesta hoidosta huolimatatta. Tieto luo tuskaa, ei tietämättömyys.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6519
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4203
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2607
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1548
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe