Golf on hölmöä

Ällöttävää

Kun näen golf kentän nousee itselläni pintaan negatiivisia tuntemuksia. Inhoan golf-kenttiä, niiden tympeitä, luonoltaan köyhiä nurmikoita ja muuta siellä olevaa hoidettua kuoppaa, nyppylää, puuta, pensasta jne. luonnon irvikuvaa, jonka nämä lajitoverit ovat kaikessa viisaudessaan rakentaneet. En usko, että kukaan luontoa, elämää ymmärtävä harrastaa golffia. laji on tietynlaisen ihmistyypin turhamainen ajatuspieru, joka vie suurehkon maa-alan pois järkevämmältä toiminnalta, joita voi järjellä perustella esim. viljelyala, lentokenttä, jopa urheilukenttäkin on monin puolin parempi, perustelluin, järkevin, kuin valtava hoidettu nurmikko, turhine rakennelmineen. Esteettisesti golf kenttä on silmääni ruma, johtuen juuri sen luonnon köyhyydestä ja näistä mahdollisesti siellä kävelevistä pallon lyöjistä, joiden päänsisäinen maailma ilmentää tulevaa maailman loppua ja teot, elämä antaa, rakentaa sille pohjaa. Tympeätä, iljettävää, en keksi mitään hyvää golffista, saa aikaiseksi itsessäni vihan tunteita.

20

2177

Vastaukset

 • Tuliko hyvä mieli?
  Mitähän yritit oikein sanoa?
  Ota copy paste kirjoituksestas ja lähetä se iltapäivälehdille ja tietty golf.fi sivulle.
  Kyllä olet melkoinen ajattelija ja mielestäni kaikkien pitäisi saada lukea tuollaisen tulevan nobel voittajan kirjoituksia

  • on varmaan vitun raskas laji kun pitää kepin kantajat olla erikseen näille pelle pelajille, hikolluttaa varmaan vitusti , MIKSI suihku tiloja ei ole .


  • kaapeli12 kirjoitti:

   on varmaan vitun raskas laji kun pitää kepin kantajat olla erikseen näille pelle pelajille, hikolluttaa varmaan vitusti , MIKSI suihku tiloja ei ole .

   Onhan niillä siellä niitä golf autoja, joilla pulskeat golfin pelaajat kärräilevät itseään reiältä toiselle.
   Ovat niin huono kuntoisia, että henkilöautolla ajetaan golfkentälle ja golf autolla kärrätään golf kentällä.
   Naurettavan näköistä, kun pyylevä punakka golfpelaajan pullukka kampeaa itsensä golf autosta ulos lyömään golfpalloa ja sen jälkeen ängetään golf autoon ja ajaetaan lähemmäksi palloa.
   Mä en viittis kiertää yhtä ja samaa golfkenttää koko kesän, kun sitä täytyy yrittää kiertää mahdollisimman paljon, kun on kalliit jäsen ja pelimaksut maksettu, että saa mahdollisimman monta kertaa kierrettyä, että yhden kierroksen hinta olis laskettuna mahdollisimman alhainen.


 • Golffista tulee itselleni pahamieli, eikä mieli muutu tämänsuhteen esim. kirjoittamalla, mikäli edellinen tätä kysyi, tarkoitti eli ei tullut hyvä mieli.
  vastaus seuraavaan kysymykseen; en yrittänyt sanoa, artikuloida, vaan kirjoitin mielipiteeni tästä omastamielestäni hölmöstä ja haitallisesta "urheilulajista", toki maailmasta löytyy vieläkin mielipuolisempaa toimintaa, johon en nyt puutu.
  Syy, miksi golf on kuvaamani kaltaista on lyhyesti kirjoitettuna seuraava. Mielestäni ainoa konkreettinen PYHÄ on maa, vesi, ilma, johon ihminen voi puuttua ja joka ylläpitää elämää, on suuri pyhäinhäväistys pilata maa-ala esim. golf-kentällä, koska siihen ei ole riittäviä perusteita. Golffaaja ei tietenkään tätä ymmärrä, koska elämän tuntemus rajoittuu muutamaan sukulaiseen, tuttavaan ja niihinkin huonosti, no tietenkin Fasebuuki, mutta se ei lisää ymmärrystä, jos ei osaa olla elämän puolella, elämällä oikein, mieluiten rikastuttaen kuin köyhdyttäen elonpiiriään, tähän tarvitaan tietoa ja sen tuomaa ymmärrystä. Kun esim. tiedetään, tunnetaan eläin, kasvi jne. lajeja, niin silloin osataan paremmin ymmärtää tätä elämänkokonaisuutta, joka elintärkeä elämän jatkuvuudelle. Luonnon kokonaiselämä, tästä olemme täysin riippuvaisia maapallolla auringon alla.
  Tämä golf on vain pieni kauneusvirhe suuressa maankuvassa, mutta se ajatusmaailma, käsitykset, elämäntapa joka teihin golffaajiin liittyy on suurempi tekijä, kuin golf-kentät, jotka vain ilmentävät tätä typeryyttä ja itselleni epämieluisaa irvikuvaa. Voisiko joku kertoa, mikä ideologia tähän sisältyy? vai onko se vain, kuten arvaan, tiedän yksi haitallinen, pieni elämäntapa muiden pöljyyksien joukossa, joita teette päivin, öin ilman sen kummempaa tarkoitusta.

 • Odotan vastauksia teiltä golffaajat, kertokaa kuinka hyvä olo tulee golffatessa? viheriöllä "luonnon helmassa ", varmaankin finannssi, avioero, hankittu keuhkosyöpä tai muu ikävyys unohtuu, kun palloa reikään lyöpi, jos nyt ylipäätään on huolia välinpitämättömällä ihmispololla.

 • Pssssstt... Mä oon vegaani

 • Golf-kentällä aikoinaan työskennelleenä voisin sanoa muutaman jutun. Golfin pelaajat voi jakaa neljään kategoriaan. Ensin on golf-urheilijat. Sitten ovat karmeat rikkaat ämmät lammasmaisine miehineen. Seuraavaksi tulevat kokoomusnuoret jotka kuvittelevat golfin kuuluvan rikkaaseen elämäntyyliin. Neljäs kategoria ovat polttariporukat ja muut hupiveikot ja tähän kuuluvat entiset NHL-pelaajat jotka jatkavat golfin harrastamista kun sen Amerikassa olivat oppineet. Sanomattakin selvää on että golfia osaavat pelata parhaiten urheilijat ja heistä ei mitään pahaa sanottavaa. Sen sijaan huonoimpia ovat rikkaat akat golf-vetimissään. He eivät osaa mitään mutta vermeet on viimeisen päälle. Ja noloimpia ovat kokoomusnuoret jotka opiskelevat lääketiedettä, kauppatiedettä tai oikeustieteitä ja yrittävät niin kovasti päästä piireihin. Myötähäpeän tunne on kova heidän kohdallaan. Polttarijengit ja muut ovat rennolla asenteella mukana ja silloinhan golf voi olla kivaakin. Tässä analyysi ex-golf-kenttätyöläiseltä olkaa hyvät! Kenties tunnistatte itsenne.

 • Kun näen golf kentän nousee itselläni pintaan positiivisia tuntemuksia. Rakastan golf-kenttiä, niiden hienoja, luonoltaan rikkaita nurmikoita ja muuta siellä olevaa hoidettua kuoppaa, nyppylää, puuta, pensasta jne. luonnon kaunistuksia, jonka nämä lajitoverit ovat kaikessa viisaudessaan rakentaneet. En usko, että kukaan luontoa, elämää ymmärtävä voisi olla harrastamatta golffia. laji ei ole tietynlaisen ihmistyypin turhamainen ajatuspieru, joka veisi suurehkon maa-alan pois järkevämmältä toiminnalta, joita voisi muka järjellä perustella esim. viljelyala, lentokenttä, jopa urheilukenttäkin on monin puolin huonompi, kuin valtava hoidettu nurmikko, tarpellisine rakennelmineen. Esteettisesti golf kenttä on silmääni kaunis, johtuen juuri sen luonnon monimuotoisuudesta ja näistä mahdollisesti siellä kävelevistä pallon lyöjistä, joiden päänsisäinen maailma ilmentää tulevaa maailmaa ja teot rakentaa sille pohjaa. Kiehtovaa, ihanaa, , en keksi mitään huonoa golffista, saa aikaiseksi itsessäni rakkauden tunteita.

 • Kun ei täydellisesti plagioi, vaan osaa kääntää asiat päinvastoin, ei uskoisi golffaajaksi tämän perusteella eli toivoa kehittyä ihmisenä, ajattelijana on hitusen, onnittelut saavutuksesta.
  Määritelmä: Ihminen on yksi laji, mutta olemalla "oikeasti" ihminen, niin se vaatii tietoa, ymmärrystä, että osaa, tahtoo huomioida muut, tarkoittaen elämää kokonaisuutena. Elämä luo, ylläpitää elämää, oikea ihminen käsittää tämän ja huomioitsee muiden elollisten tarpeet.
  Eli en pidä oikeasti valistuneina ihmisinä golffin harrastajia, muita älykääpiöitä, jotka tällä pallolla mellastavat hölmöyksiä tehden, älyvapaata elämäntapaansa harjoittaen.

 • Golf mailman katsotuin yksilöurheilulaji, ehkä myös harrastetuin.

 • Eräs sukulaiseni, joka on pelanut golffia yli 20 vuotta on yrittänyt saada minua golf harrastuksen pariin, kuvitellen, että golf minua jotenkin kiinnostaisi.
  Kesällä olin katsomassa hänen kanssaan golf kisoja.
  Pitkästyttävää seuraamista tuollainen golf kisojen katsominen.
  Ihmetyttää vaan golffareiden äärimmäisen huono keskittymis kyky.
  Tuttava opasti lyönti alueella, kun golf kilpailija oli menossa lyömään palloa, että meidän täytyy siirtyä sivummalle, olla hiljaa, eikä saa liikkua, koska golffari keskittyy lyöntiin.
  Mitä se golffari katsoo toisaalle, minne on lyömässä.
  Eikö silloin katsota sinne puttausalueelle, jossa se lippu on reiässä, eikä vastakkaiseen suuntaan.

  Golffareiden mielestä golf on hauska ja mukava peli, ei minun mielestäni ainakaan, jos kentällä pitää tekeytyä patsaaksi, eikä saa puhua, kun golffari lyö, on aika huono keskittymiskyky golffareilla.
  Eikä golf ole mikään rentouttava peli, koska siinä rangaistaan, jos hidastelee kentällä.
  Sitten tämä naurettava pukeutumis etiketti. Paikkakuntani golfkentällä ei saa lyhythihaisella paidalla esiintyä, vaikka olisi +35 asteen helle, niin pitää olla pitkähihainen kauluspaita ja suorat housut.
  Se kuuluu kuulemma pukeutumis etikettiin puseron hihat.
  Kas kun ei vielä kravattia ja pikkutakkia vaadita.

  Meikäläisestä ei saa golffin pelaajaa, ei kiinnosta kiertää samaa kenttää, eikä maksaa järjettömän kalliita pelimaksuja, että pääsee lyömään valkoista palloa.

 • Kolffin varusteista kysyisin, minkäläinen maila ja onko reijällä väliä, pohja siitä kuiten löytyy. Voiko lyödä toisen palloa, jos oma pallo on lumperossa, eikä osaa uida? Olen kuullut, että kolffi on kuntoa vaativa urheilulaji, riittääkö jos on harrastanut vain korttipeleja rantaringissä aikaisemmin eli miten paljon aeroopista voimaa vaatii tämä mailan heilutus? A. matalapaineen vallitessa B. korkeapaineen ollessa ilmassa. Olen kuullut, että on myös väliä mihin ilmansuuntaan lyöpi palleron, pitääkö tämä paikkansa, vai onko vain huhupuhetta??
  Kiitos jo etukäteen vastauksista ja asiallisesta kolffipalstasta tai kentästä paremminkin, koska tilaahan se vaatii ja palstaakin on hyvä olla omiksitarpeiksi.
  Vielä löpyksi, jos lumilinkoon asentaisi laukut, niin silloinhan voisi ympärivuoden kolffata, onko tästä kokumuksia teillä, tarkoitan nyt ammattilaisia, jotka saavat hilloa ja hyvää elintasoa kolffista? Kiitos vielä kauhiasti asiallista vastauksista.
  Päämääräni on vimpletonin tenniskilpailun jälkeen alkaa paneutumaan varsinaisesti koffiin tai johonkin lyöntiurheiluun, mitä neuvoja näin alkutaipaleella olevalle antaisitte?

  • Golffin harrastamiseen riittää, että on hyväpalkkainen toimitusjohtajan virka hoivakotifirmassa, jolloin hoidettavilta vanhuksilta ja dementikoilta voi nyhtää golfpelissä tarvittavat summat, usein ylikin. äarkeintä golfissa on tietenkin asusteet, pieniä krokotiilin kuvia on oltava puseroissa ja niin edelleen. Pelin jälkeen seurustellan sitten klubilla kaltaistensa seurassa, mutta pöytään ei haluta itseään köyhempiä, koska niiden kanssa ei kannata verkostoitua, vaan ne on lystin maksajia.


 • "Kun näen golf kentän nousee itselläni pintaan negatiivisia tuntemuksia."

  Tunnen ihan toisin;

  Itse en ole koskaan pelannut golffia, mutta tietyllä tapaa tunnen ja aavistan, mikä siinä kiehtoo. Oikeastaan välttelen kokeilua, kun tunnistaa itsessään kaksi faktaa. Arvelisin jääväni siihen aika helposti koukkuun. Toinen syy on se, että kalenterissa on ainoastaan seitsemän päivää, ja vuodessa vain 30 lomapäivää. Ja kaikkia nykyisiäkään juttuja ei oikein ehdi hoitaa... Ehkäpä sitten eläkkeellä, jos vielä sokeri sulaa silloin suussa...

 • Hienoa että jotkut löytää jotain sisältöä elämäänsä golfista. Harmi että se tulee luonnon kustannuksella. Eikä se olisi niin paha jos me ei jo raiskattaisi niin paljon luontoa muutenkin, mutta kun me raiskataan.

  Ite olen harrastanut paljon eräilyä aikoinaan, siinä pääsee näkemään aitoa luontoa juurikaan pilaamatta sitä. Ja käy kyllä kuntoilusta kun kantaa isoa rinkkaa ryteikössä. Kokeilin kerran teininä golfia kun äiti sitä harrasti, ei kyllä yhtään sytyttänyt. Tuli vain vihaiseksi kun tajusi että näinkin paljon luontoa piti tuhota tämmöisen turhakkeen takia.

  • Keimolan Golfkenttä tuhosi hienon luonto-alueen, rikas luonto vaihdettiin tähän golf hulluuteen. Jos seudusta olisi tehty esim. uudenlainen luontopuisto, paikallisen luonnon pohjalta, niin nyt olisi arvokas elämän tyyssija olemassa, mutta tätä ei ymmärretty ja tuhovoimat saivat pilata alueen.


 • Golf on tottakai typerää mutta mikä urheilu ei olisi.

 • Aikuiset ihmiset lyö kepeillä pieniä palloja maassa oleviin reikiin. Menisivät vaikka auttamaan vanhuksia ja sairaita .

 • Hermothan siinä menee kun pallo ei mene reikään vaikka kuinka yrittää. Sitten pitää ottaa viinaa ja pillereitä.

 • Trumpin vihaisuus voi johtua golfista.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  89
  3605
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  15
  1674
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  59
  1282