Ohjelmistosuunnittelija palkka?

Jepa21000

Mitä nykyään koulusta valmistunut (AMK) ohjelmistosuunnittelija voi pyytää palkkaa?

13

7580

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sohvalla.suunnittelija

      Minäkin olen työnsuunnittelija, suunnittelen työntekoa. Sohvalla suunnitella suhauttelen, välillä ihan pärähtääkin. Paljonko on palkkani?

    • Habaneeroz

      2700 ja siitä ylöspäin, riippuen kokemuksestasi.

      • TuskinVain

        Höpö höpö.

        Ohjelmsitosuunnittelin, siis aloittajan, keskipalkka on noin 2400€/kk. Tuo on siis keskipalkka.

        Eli haitari on siinä alta 2000€, päätyen johonkin 3000€:n paikkeille. Suoraan koulusta tulleille tuo 2000€ on aika lähellä totuutta.


    • palkkaansaharmitteleva

      Tämä on mulle myös ajankohtainen kysymys. Tai noh, menin tekemään vuoden määräaikaisen sopimuksen vuoden lopussa, joten nyt olen palkkaan ja paikkaan sidottu. Nyt harmittaa, lähdinkö töihin liian pienellä palkalla.

      Minulla ei ole it-alan koulutusta, mutta humanistiselta alalta tutkinto. Teen sysadminin ja koodarin hommia. Palkka on vain vähän päälle kolmen tonnin. Ehkä sekin vähän harmittaa, että teen myös noita sysadminin hommia, koska ne ovat hieman stressaavia.

      Mietin vain sitä, että paljon olisi realistista pyytää, jos hakisin töihin pääkaupunkiseudulle? Onko esim. 4500e / kk liian vähän? Se on kuitenkin muutenkin kalliimpaa aluetta. Tonnihan tuosta menee jo asunnon vuokraan.

    • YoungTalentCGI

      Omana kokemuksena voin sanoa, että IT-talot haluavat juuri palkata osaavia alta 30 v työtekijöitä. Jos sinulla on edes pari vuotta kokemusta vaativasta sovelluskehityksestä ja ulkoinen habitus kunnossa, niin saat aika vapaasti hinnoitella osaamisesi. Olen itse töissä pääkaupunkiseudulla ja palkka on mukavat 5K€/kk. Ei paha.

    • Rekrysetä

      Tulenpa tähän sanomaan vielä oman näkemykseni palkkapyynnöistä. Toimin Tampereella muutaman vuoden tiiminvetäjänä ja vuoden 2017 ajan vastasin myös osittain rekryttoinnista ja luin läpi kaikki taloon tulleet hakemukset. Yhteensä n. 200 lukemani hakemuksen pienin palkkapyyntö oli vuonna 2017 muistikuvani mukaan 2500€, kukaan jo työssä oleva ei esittänyt alle 3000€ palkkatoiveita. Isoin palkkatoive oli 6000€, keskiarvo oli jossain 3800-4500 välillä ja perus koodarihommiin haettiin. Paikkoja täytettäessä pyynnöistä pyrittiin toki tinkimään (toteutuneet sopimukset taisi olla 3500€ - 4500€ perus koodaushommasta)

      Vasta valmistuneena palkkatoiveen asettaminen voi olla vaikeaa. Voi olla parasta esittää pyyntö jonkinmoisella haitarilla (esim. 2500-3300€/kk tehtävän sisällöstä riippuen)

    • Koodari

      Kannattaa muistaa, että ohjelmistosuunnittelija vain ideo jotain käyttöliittymiä, kun ohjelmistokehittäjä tekee suunnittelun lisäksi myös koodauksen. Jälkimmäisellä palkka huomattavasti parempi

      • Anonyymi

        Ohjelmistosuunnittelijan nimike ei todellakaan pidä sisällään vain ideointia ja suunnittelua. Kyllä ne ohjelmistosuunnittelijatkin osallistuu monenlaiseen palaan projektin vaiheessa, tähän kuuluu myös ohjelmointi ja toteutus. Yleisesti ottaen pelkällä koodarillahan näyttäisi olevan keskimääräisesti jopa heikompi palkkaus kuin ohjelmistosuunnittelijalla


    • Anonyymi

      Itse ainakin koodaan ohjelmistosuunnitelijana C/C kielellä sulautettuja järjestelmiä. Ei se nimike kerro työtehtävästä välttämättä yhtään mitään. Niinkuin ei filosofian maisterin tutkintokaan.

    • Anonyymi

      Ohjelmistosuunnittelija suunnittelen koko "koko halutun asian toimintaa", käyttöliittymää sekä ohjemiston rakennetta sekä teen koodin. Palkka 3te/kk. Kokemusta 10 vuotta. En suosittele alaa...enkä varsinkaan työpaikkaani.

      • Anonyymi

        Ketään ei voi omistaa. Parhaimpia työntekijöitä ei saada töihin pakottamalla, manipuloimalla, alistamalla, vainoamalla, kiusaamalla, ahdistelemalla, määräilemällä. Parhaimmat työntekijät tulevat jos tulevat ja hakeutuvat itse vapaaehtoisesti töihin. Jos eivät tule on syytä katsoa peiliin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketään ei voi omistaa. Parhaimpia työntekijöitä ei saada töihin pakottamalla, manipuloimalla, alistamalla, vainoamalla, kiusaamalla, ahdistelemalla, määräilemällä. Parhaimmat työntekijät tulevat jos tulevat ja hakeutuvat itse vapaaehtoisesti töihin. Jos eivät tule on syytä katsoa peiliin.

        Jos juoksee omasta mielestään potentiaalisen työntekijän perässä päivästä päivään henkilön vapaa-aikana vuosikymmeniä kaupoissa, harrastuksissa, ravintoloissa, kouluissa jne jne , harjoittaa aktiivista maalittamista, soluttautumista, kiusaamista, ihmissuhteiden, harrastusten ja muiden työpaikkojen ja ammattialojen aktiivista sabotaasia, yksityiselämän asioiden vuotamista jne. niin että kohdehenkilö huomaa kaiken esiintyen oman maan muka hyviksenä kuitenkin todellisuudessa käyttäytyen vihollisen tavoin niin kuka hullu tulee tälläiselle töihin?

        Jos kapeaa, mutta pitkää leipää haluaa niin yhtä hyvin voi mennä vaikkapa isolle siivousyritykselle töihin rivisiivoojaksi. Kyllä sielläkin riittää kapeaa, mutta pitkää leipää…loppuelämäksi.


    • Anonyymi

      Nykyään on niin kova pula osaavista koodinvääntäjistä, että alle 3000e/kk ei missään olosuhteessa kannata suostua, jos yhtään on kokemusta vyön alla. Tietysti työnantajat yrittävät polkea alle, mutta tiedä arvosi! Ikä ja "vanhentuneet teknologiat" eivät myöskään ole syy dissata, koska nykyteknologiat ovat huomattavasti vanhoja helpompi oppia, esim. Reactin oppii parissa päivässä, mikä on yhtään tehnyt sivuja jQueryllä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe