Oikeasti köyhä näkee nälkää

KöyhäLaulajavaan

Kun suurimmat saiturit kulkee noutamassa ilmaista ruokaa suurin kassein. Joka päivä samat naamat saalistaa jopa monessa ruuanjakelupaikassa yhtenä päivänä. Ehtivät, kun autolla hurjastelevat. Köyhällä ei ole autoa eikä älypuhelinta, eikä hän voi kehuskella edes omaisuudellaan. Sellaisiakin "köyhiä" tapaa. Miten ihminen voi vajota niin alas, että kehtaa mennä hakemaan ilmaista, niin kauan kuin hän on varoissaan. Ei ujo köyhä uskalla tuppautua sisään tupaan, joka on tupaten täynnä röyhkeää väkeä.

122

2268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RuokaaKöyhälle

      Eikö ne anna sille Köyhälle ruokaa siellä kaupunginvaltuuston kokouksissa .
      Todella ajattelematonta kaupungilta pitää miestä nälässä tuolla tavoin .
      Pitäisikö äänestäjien järjestää keräys köyhälle?

      • KiittiTattista

        Sain tästä hyvät naurut!


      • Skål

        Samppanjaa kuulemma tarjoavat sille teatterissa


    • Viisuri

      Johan se on nähty, että ihminen on suunnattoman ahne....aina pitää saada lisää. He joilla on ökypalkka, haalivat palkan lisäksi vielä muita etuja. Jopa keplotellaan ja varastetaan vaikka maallista mammonaa on enemmän kuin oikeasti tarvii.

      Politiikoissakin tämä näkyy, on rahaa vakkuutuskuorissa ja lisää, lisää, lisää vaikka miten keplottelemalla ja tukia hakemalla. Palkka jolla taatusti pärjää, niin kuin se Kaikkonenkin, piti vielä varastaa säätiöltä. Moni muukin politiikan suhmuroija pärjää hyvin palkallaan, mutta rahaa pitää olla vaikka koko elämän aikana ei tarvi eikä ehdi niin paljon käyttää.

      Yrittäjä joka on omalla työllään ja ahkeruudella rahansa ansainnut sen pitäköön. Hänhän käyttää rahojaan työllistämiseen sekä firmansa kehittämiseen. Mutta ahneita epärehellisiä pellejä en osaa kunnioittaa . Omaisuus karttuu koko ajan vain yhä pienemmän joukon taskuihin ja oikeasti köyhien määrä lisääntyy.

    • Äänestyslakko

      Joo, Halla-ahokin mässäileee Brysselissä ja persujen jäljelle jäänyt eduskuntaryhmä mässäilee kansan verorahoilla puoluetuen muodossa, on se niin väärin. Laura Huhtasaarikin oli maksattanut 500 kilometrin taksikyydin veronmaksajille kun meni johonkin Rajat kiinni-mielenosoitukseen puhumaan nutipäille. Joku raja se olla pitää politiikoillakin, sitä ei vain välttämättä näytä olevan, puolueesta riippumatta. Kaikki ne ovat ihan samanlaisia sutkeja vaikka tuolla toreilla muuta puhuvat.

      • Persjalka

        Eipä noissa politiikan tekijöissä oikein umpirehellistä ole. Kaikki kahmivat kaksin käsin palkkionsa lisäksi kaikenlaisia etuja, kuuluvat vaikka mihin hallituksiin ja komiteoihin, joista lappavat kokouspalkkioita, syövät ja juovat yhteiskunnan varoilla, matkustelevat ja rälläävät. Jos oikein tiukalla seulalla alettaisiin tarkastella vaikka niiden matkoja ja vieraiden kestitsemisiä, väärinkäytöksiä löytyy ja paljon.
        Taksilla ajavat surutta valtion varoin . Eikös se Kyllöskäkin ajellut taksilla Kainuuseen Hesasta yli puolen Suomen pituudelta. Maan tapa puolustautuvat eivätkä älyä hävetä vähääkään.

        Se on tämä köyhä kansa joka maksaa KAIKEN omasta pienestä eläkkeestään ja elää nälkäkuoleman rajoilla.
        Sitten vielä kehtaavat itkeä että politiikantekijöitä ei arvosteta.
        Itse tienaavat halveksunnan, kun ovat häikäilettömän härskejä!


      • herra_palkitsee_auttajan
        Persjalka kirjoitti:

        Eipä noissa politiikan tekijöissä oikein umpirehellistä ole. Kaikki kahmivat kaksin käsin palkkionsa lisäksi kaikenlaisia etuja, kuuluvat vaikka mihin hallituksiin ja komiteoihin, joista lappavat kokouspalkkioita, syövät ja juovat yhteiskunnan varoilla, matkustelevat ja rälläävät. Jos oikein tiukalla seulalla alettaisiin tarkastella vaikka niiden matkoja ja vieraiden kestitsemisiä, väärinkäytöksiä löytyy ja paljon.
        Taksilla ajavat surutta valtion varoin . Eikös se Kyllöskäkin ajellut taksilla Kainuuseen Hesasta yli puolen Suomen pituudelta. Maan tapa puolustautuvat eivätkä älyä hävetä vähääkään.

        Se on tämä köyhä kansa joka maksaa KAIKEN omasta pienestä eläkkeestään ja elää nälkäkuoleman rajoilla.
        Sitten vielä kehtaavat itkeä että politiikantekijöitä ei arvosteta.
        Itse tienaavat halveksunnan, kun ovat häikäilettömän härskejä!

        Ainakaan Sipilä ei ole ahne kuten useimmat politikot ovat. Juha elää uskossa herran silmien alla, ja on valmis murtamaan leivän heikomman puolesta. Harva pääministeri luopuu omasta kodistaan antamalla sen hädässä oleville maahammuuttajille. Paljon on puhetta mutta harvemmalla tekoja.


    • Vitun_vesipäät

      Seuratkaapa huviksenne ruuanjakoa siinä kauppatorin jakelupisteessä. Yksikin saatanan isopäinen mölisijä kulkee siinä joka päivä ja kyttää ruokapusseja. Kesällä se kehui torikahviossa kuinka hänellä on rahaa vaikka kuinka ja pakastin on niin täynnä sitä jakoruokaa että pitää ostaa toinen kylmälaite viereen.

      Miksi tuollaistakin asiaa pitää joidenkin käyttää väärin? Onko se luonnevika?

      • ettasemmonevempula

        Ai, joko se kerkesi sinnekin vaikka on niiiin iso mies!


    • Nähnyolen

      Sitä pittää vielä kehua kuinka rikas on, ei hävetä yhtään kerjuulla käyminen, vaikka taloja ja osakkeita kehuu olevan. Jos siitä joku huomauttaa niin heti suuttuu ja sanoo hällä olevan samat oikeudet kuin muillakin.

      • tiedän-tyypin

        Se möi just oisko ollut heinäkuussa yhden osakkeensa. En tiedä, omistaako omansa lisäksi vielä muita. Rahaa on ja pirullinen luonne. Arvaatteko, miksi tässäkin kerrostalossa on tallentava kameravalvonta? Pirullisuus ei lopu ruokakassien ahnehtimiseen.


    • Pylli-täti

      No on kyllä häijy sellainen raukka joka hakee ilmaista ruokaa oikeasti köyhien suusta.

      Jos on ollut pienipalkkaisessa työssä monta kymmentä vuotta ja nyt eläkeläinen yksinasuja, niin on totisesti köyhä. Jos taloudessa sattuu olemaan kaksi pientä eläkettä saavaa, sitten kyllä pärjää jollain lailla. Mutta jos eläke on 1000€/kk tiukkaa tekee selvitä arjesta. sillä yhdellä tulolla.
      Naisaloilla kuten myyjät ja hoitajat, palkka ollut pieni ja eläke vielä pienempi.

    • KaikenlaisiaMeitäon

      Minun eläke on alle 900e. Silti en ole kuin suurimassa hädässä hakenu ruokaa. Kyllä on hyvä asia,että ruokaa ei hävitetä vaan tarvitsija saa sitä. Eri asia jos siellä kulkee väkeä, joita voi kutsua ahnehtijoiksi ja saidoiksi.

    • Poliisikertoo

      Paatero: Pakolaisrikolliset uhkana Suomelle

      Torstai 8.9.2016 klo 10.30

      Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet tulisi Mikko Paateron mukaan saada mahdollisimman nopeasti pois Suomesta.
      Mikko Paateron mukaan sadat kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat ovat jääneet Suomeen.
      Mikko Paateron mukaan sadat kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat ovat jääneet Suomeen. (INKA SOVERI)
      LUE MYÖS

      Näkökulma: Isot odotukset poliisin kovasta ytimestä

      Paatero väitteestään turvapaikanhakijoiden järjestäytymisestä: "Lisätietoa saadaan"

      Poliisiylijohtaja pelattiin ulos Aarnio-vyyhdistä - Paatero yhä katkera

      Risikko Paateron pakolaisrikollispuheista: "Lausunnot hieman hämmentävät"

      Mikko Paatero listaa tehtäviä: Nämä pois poliisilta

      Ex-poliisiylijohtaja: Ongelmia Suposta ja Tullista

      Kirjassaan Mikko Paatero pitää ensiarvoisen tärkeänä pakolaistilanteen hallintaa. Siinä pitäisi hänen mukaansa keskittyä kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden poistamiseen Suomesta.

      - Ne, jotka eivät saa oleskelulupaa, eivätkä poistu vapaaehtoisesti, ovat selkeä turvallisuusriski, Paatero toteaa.

      Vieras väkivalta

      Paatero muistuttaa, että turvapaikanhakijoiden suuresta määrästä johtuen heidän joukossaan on rikollista toimintaa.

      - Väkivalta, raiskaukset mukaan lukien, on lisääntynyt, hän toteaa.

      Paatero arvioi, että noin 2 500 turvapaikanhakijaa on Suomessa teillä tietämättömillä.

      - Ongelmaa ei voi aliarvioida. He ovat silloin asemassa, jossa elämiseen vaadittava varallisuus on saatavissa vain rikollisilla toimenpiteillä.

      - Joukossa ei tarvitse olla kuin yksi todellista terroritekoa suunnitteleva. Jos teko toteutuu, Suomi on vielä enemmän sekaisin kuin nyt.

      Vastaanottokeskukset ovat Paateron mukaan selkeitä rekrytointipaikkoja erilaisiin lainvastaisiin toimiin.

      Isku edessä

      Uusien uhkien lisäksi Paatero muistuttaa myös kantasuomalaisesta riskistä.

      - Meillä on poliisin tiedossa ja seurannassa useita kymmeniä ihmisiä, jotka ihannoivat joukkoampumisia ja koulusurmia. Heidän tavoitteenaan on tappaa enemmän ihmisiä kuin Suomessa tapahtuneissa joukkomurhissa on kuollut.

      Paateron uhkavisio on synkkä:

      - On vain ajan kysymys, koska ensimmäinen varsinainen terroriteko tapahtuu Suomessa. Uskon kuitenkin, että seuraava joukkomurhatapahtuma on todennäköisimmin uusi kouluammuntatapaus tai muu massamurha.
      RISTO KUNNAS
      [email protected]

    • hä_hä

      Joillekin kuskataan ilmaisruokaa toiseltapuolen maapalloa kun ei kaurahiutaleet kelpaa.

    • MoskuPEE

      Kyllä me varattomat ja rahattomat saamme häveten hakea pilaantumassa olevaa ruokaa jonosta. Saita roope ei ole moksiskaan kun joka päivä tunkee laukkunsa täyteen samaa ruokaa kuin meikäläiset. Ihmetellä saa minne nekin ruuat joutuu. Ei yksin asuva laiheliini mitenkään ehdi syödä kaikkea vaikka pakasteita olis montakin.Roskiin ne menee loppujen lopuksi. Jos nuo rikkaat malttaisi olla poissa ruokajonosta jäisi enemmän tosi nälkäiselle.

      • tiedän-tyypin

        Jos ei ole omaatuntoa niin ei osaa hävetä. Ruokajakelun saita roope nauttii aiheuttaessaan muille vahinkoa ja mielipahaa. Nimittelee ja haukkuu muita kaiken lisäksi.


      • Nähtyjakuultu

        Näi se on. Narsistin vikaa ja aika pahoin. Mutta hän ei ole ainoa!!!


    • molo-matti

      Ne jotka myyvät saaliinsa edelleen eivät ole saitureita, vaan pikemminkin syöpäläisiä !

    • Klyyvarirottahanse

      Lihathan nuo puliukot myyvät siinä torin laidalla ohikulkeville ihmisille. Leivät ne nakkaavat suoraan roskiin kun pääsevät kulman taakse. Eräs isonokkainen puliainen kauppasi mullekin siinä K-marketin edessä lihapakettia, näin että se tuli sieltä ruokajakelupisteestä suoraan kaupittelemaan. Kehtasi vielä valehdella että kotona meni jääkaappi rikki niin oli muka pakko myydä lihat pois.

    • Karvajaako

      Myyminenkö jatkuu? Heitä on kielletty myymästä sieltä saatavaa ruokaa. Kuka niitä valvoo? Hullu joka ostaa niiltä. No,toiset pultsarit kai, vai.

    • ralliraija

      Kaupugin pitäis puuttua tähän ruokajakelusafkan myymiseen kovemmalla kädellä.

    • Helppoa-kuin-heinän

      Onhan se tosiaankin niin penteleen väärin. Ne muutamat tyypit jotka harrastavat kyseistä hommaa ovat kyllä tiedossa. Siinä joku nälkäinen jää ilman ruokaa kun toinen saa ruokakassin ja myy sen eteenpäin saman tien jotta pääsee rahoilla ostamaan viinaa.

      Jos ruuanjakelussa olisi halua suitsia homma kuriin se olisi helppoa. Henkilökortti pöytään ja nimi listaan ja ruokakassi vain kerran kahdessa viikossa samalle henkilölle. Loppuisi joiltakin myös se älytön hamstraaminen ja saataisiin tuo lahjoitusruuan myyntikin ainakin vähemmäksi.

    • ÄläKaEhi

      Älä kaehi !!!

    • Erehdyitpahasti

      Kateuskortti vedetään nyt esille täysin väärässä paikassa, aina se ei vain toimi. Kyse on siitä että osa lahjoitusruuan hakijoista käyttää väärin apunsa. Ei kai kaupat sen vuoksi lahjoita ruokiaan että joku myy niitä ja vielä saman kaupan pihamaalla? Ja onko toisekseen sekään oikein että osa porukkaa ahnehtii itselleen vaikka joka päivä kassillisen ruokaa ja mättää sitä pakastimet täyteen kun samaan aikaan oikeasti nälkäinen jää ilman syötävää?

      • ihminenonpeto

        Onko oikein ?
        Ei varmaankaan ole oikein, mutta se nyt on ihmisluonto joka ihmisiä ohjaa. Kurjat on oppineet luonnon lait, vain vahvin selviää, eli rohmua, minkä pystyt.
        Sellaista se on, Leningradin piirityksen aikaan, siellä syötiin ihmisiä. Ei sekään ollut oiken, mutta selviytymisen kannalta kenties välttämätöntä.


      • OiJosef

        Neuvostoliitossa nyt syötiin ihmislihaa muutenkin, kuin Leningradissa .
        Luurangot käytettiin ratapenkkoihin vahvistamaan tukikerrosta .
        Siellä osattiin kierrätys jo tuolloin, kun lännessä vasta suunniteltiin .
        Oli se ihana maa !


    • eivätosaaedeshävetä

      Ja osalla ohjaa se oma kiero, ahne ja verenperintönä saatu röyhkeys toimintaa. Luoja tasoittaa vielä joskus tilit heidänkin kanssaan.

      • säälittäviäovat

        Onko ne köyhät niitä onnettomia, joilla oman elämän hallinta ollut aina heikkoa, siksi ollaan niin heikossa jamassa, missä eletään muiden tarjoamilla almuilla.
        Sitten itketään, kun joku hieman fiksumpi, on keksinyt keinon päästä vihreämmälle oksalle.


      • OnnellinenKöyhä
        säälittäviäovat kirjoitti:

        Onko ne köyhät niitä onnettomia, joilla oman elämän hallinta ollut aina heikkoa, siksi ollaan niin heikossa jamassa, missä eletään muiden tarjoamilla almuilla.
        Sitten itketään, kun joku hieman fiksumpi, on keksinyt keinon päästä vihreämmälle oksalle.

        Sieltä vihreältä oksalta on suuri vaara pudota. Ja kun tuollainen korppi sieltä tippuu, se ei selviäkään enää takaisin. Köyhät ei ole onnettomia vaan erittäin vahvoja ihmisiä. He jos kukaan jaksavat auttaa itseään ja siinä sivussa toisiakin. Luuletko, että köyhä ihminen alistuu mihinkään almuihin? Hän sinnittelee tehden työtä yöt päivät. Onneton on rikkaasta suvusta tullut luuseri, joka ei itse osaa edes nenäänsä pyyhkiä. Yritä sinä Säälittävä samaa kuin pienituloinen työtä tekevä. Et varmaan osaa edes työtä tehdä!


      • ononneton
        OnnellinenKöyhä kirjoitti:

        Sieltä vihreältä oksalta on suuri vaara pudota. Ja kun tuollainen korppi sieltä tippuu, se ei selviäkään enää takaisin. Köyhät ei ole onnettomia vaan erittäin vahvoja ihmisiä. He jos kukaan jaksavat auttaa itseään ja siinä sivussa toisiakin. Luuletko, että köyhä ihminen alistuu mihinkään almuihin? Hän sinnittelee tehden työtä yöt päivät. Onneton on rikkaasta suvusta tullut luuseri, joka ei itse osaa edes nenäänsä pyyhkiä. Yritä sinä Säälittävä samaa kuin pienituloinen työtä tekevä. Et varmaan osaa edes työtä tehdä!

        Jos on köyhäksi jäänyt, niin ei ole lähtökohtaisesti ymmärtänyt kouluttautua kunnon töihin.
        Kyllä on onneton, jos tarvitsee yhteiskunnan tai muiden apua selvitäkseen elämästään.


    • VitunKoukkunokka

      Osittain näinkin, olet oikeassa. Kateus on se voimavara Suomessa jolla pyöritettäisiin maamme sähköntuotanto jos sen voisi valjastaa jotenkin.

      Röyhkeys kuitenkin tuollaisessa ylijäämäruokien jakelussa on kyllä kaiken huippu. Miten joku kehtaa mennä käsiojossa kerjäämään ruokapussia muka nälissään ja sitten myy sen kulman takana saadakseen viinaa? Tai miten joku kehtaa olla siellä joka päivä jonottamassa vaikka pakastimet on jo täynnä lahjoitusruokaa? Oma lukunsa ovat vielä tukihuijarit jotka muka asuvat eri osoitteissa, yhteiskunnalle maksatetaan kaikkien asuntojen kulut ja otetaan toimeentulotuki tuplana ja yksinhuoltajalisät kaupanpäälle. Sitten nuo samat tyypit menevät vielä hakemaan lahjoitusruokaa kumpikin oman pussinsa kun asuvat muka eri osoitteissa. Sitten vain mennään samalla autolla siihen yhteiseen todelliseen asuntoon. Yhteiskunta on kuuleman voimaton noiden edessä, joillakin tuo sama tyyli jatkuu vielä lapsillakin.

      • sutkitvätykset

        No nuo tuollaiset onkin sitten oma lukunsa. Nuo ovat yhteiskunnan parasiittejä, tyyppejä jotka loisivat yhteiskunnan kustannuksella, vätyksiä, jotka käyttävät kaikki mahdollisuudet huijatakseen itselle jonkinlaisen elannon. Tuollaiset eivät eroa moraaliltaan rikollisista mitenkään.


    • EiRuusuja

      Ei tarvitse yleistää. On köyhiä, jotka ei käytä hyväksi ketään vaan yrittää elää omillaan. Eri asia on nuo sairaat narsistit ja muut omaa lehmäänsä vetävät.

    • voivoijavoi

      Jos nyt ei enää saa ilmaista ruokaakaa, miten meille syöttiläille käy? Ei ole autoa jolla mennä kauppaan kyttäämää jos ehtis jotain alesta saada. prismasta illalla ei tällane köyhä ehi enää löytää mitään kun pitää iltakävely tehä.

    • MietippäPasi

      Lahjoitusruuan myyjät kuriin heti sekä korkeintaan kerran viikossa pussillinen ruokaa. Tällä tavalla sitä lahjoitusruokaa saavat oikeat köyhätkin.

    • HavaintojaSoppajonosta

      Eläkeläisistä osa on tavattoman röyhkeitä noissa ruoanjakelupisteissä. Tuntuu välillä, että he olisivat kaikkein eniten sen lahjoitusruoan tarpeessa ja mulkoilevat jopa vihaisesti muita. Samoin kun soppatykkitarjoilua on keskustassa niin eläkeläiset valloittavat paikan aina ja etuilevat jonossa. Heillä kaikilla on kuitenkin paremmat tulot kuin esim. työmarkkinatuella elävillä tai pienellä sairaspäivärahalla kituuttavalla. Osan tiedän heistä ja eläkettä tulee varmasti tilille liki pari tonnia kuukaudessa, ei sellainen ihminen ole hätäavun tarpeessa mielestäni. Meneppä mihin tahansa soppatykille, ruoanjakeluun tai joululounaille joka on ilmaista niin samat eläkeläiset ovat siellä rynnimässä jonon kärkeen kyynärpäätaktiikalla. Jonottaessa kailottavat vielä työhistoriaansa ja katsovat halveksien muita.

    • Eläkemummeli

      Yksinelävä eläkeläinen joka on ollut pätkätyössä tai huonopalkkaisessa työssä tai ollut työttömänä tai maatalon emäntänä ON KÖYHÄ. Jos kaksi köyhää asuis yhessä heidän tulonsa ehkä auttais ettei tarttis hakea apua kerjuujonossa.

      • köyhätjonoon

        No eikö tuo ole ihan yksilön oma vika, jos on köyhäksi jäänyt ? Kai jokaisella on vastuu omasta elämästä. Eletään kuitenkin yhteiskunnassa, jossa on turvaverkot kunnossa, eli ei täällä nälkään kukaan kuole.
        Leipäjono on sikäli hyvä asia, että sieltä saa pierun siementä yhteiskunnan tarjoaman avun lisäksi. Menee vähän aikaisemmin vaan jonottamaan, niin eiköhän sieltä löydy.


      • Lumenpukkaaja

        Ei niitä huippuvirkoja kaikille riitä. JONKUN ON TÄSSÄKIN MAASSA TEHTÄVÄ NE HUONOPALKKAISET PASKADUUNIT!!!! Ei yhteiskunta yksinkertaisesti toimi ilman siivoojia, hoitajia, myyjiä, työmiehiä, raksamiehiä jne ja niistä töistä saa pientä palkkaa ja siitä seuraa pieni eläke. Niin se vain on!

        Olen kouluttautunut, mutta kun työttömyys ja pätkätyöt ovat olleet osani, eläke on varsin pieni.
        Muuankin insinööri oli välillä työtön, kouluttautui lisää, oli välillä kaikenmaailman sihteerikkönä sun muuta ja sai vasta nyt yli viiskymppisenä koulutustaan vastaavan työn, niin arvatenkin se vaikuttaa tulevaan eläkkeeseen.

        Kyllä tuo nimimerkki köyhätjonoon löysäsi ajattelemattaan melkoisen sammakon. Onkos hän kuullut koskaan työttömyydestä, pätkätöistä tai siitä, että itsestä riippamattomista syistä kuten sairaus tms. vaikuttaa ihmisen eläkekertymään? Jos täällä jokainen saisi itse kaiken hallita, köyhiä sekä sairaita ei olisi lainkaan!

        Jos eläkeläinen on ahne, hävetköön! Viime syksynäkin kun autokaupan avajaisissa jaettiin ilmaisia omenaämpäreitä, eläkeläiset, itsensä paksuksi syöneet pariskunnat ahnehtivat useita samaan talouteen! Samoin, kun on jokin ilmais soppatykkitarjoilu, siellä ahneet ovat ekana jonossa ja toimivat ikäänkuin eivät olisi koskaan ruokaa saaneet.

        Olen rutiköyhä, aina joutunut elämään kädestä suuhun, mutta ilmaisruokaa en ole hakenut ja soppalounaat jätän väliin suosiolla. Metsästä saa marjoja sekä sieniä -siinä minun ilmaisruuat!


      • Nährään
        köyhätjonoon kirjoitti:

        No eikö tuo ole ihan yksilön oma vika, jos on köyhäksi jäänyt ? Kai jokaisella on vastuu omasta elämästä. Eletään kuitenkin yhteiskunnassa, jossa on turvaverkot kunnossa, eli ei täällä nälkään kukaan kuole.
        Leipäjono on sikäli hyvä asia, että sieltä saa pierun siementä yhteiskunnan tarjoaman avun lisäksi. Menee vähän aikaisemmin vaan jonottamaan, niin eiköhän sieltä löydy.

        Saattaapa vielä sinunkin nilkkaas sattua. Varo vähän mitä kirjoitat, ajattelet tai sanot.


      • elämämonellevaikeaa
        Nährään kirjoitti:

        Saattaapa vielä sinunkin nilkkaas sattua. Varo vähän mitä kirjoitat, ajattelet tai sanot.

        Totuus sattuu usein, se on aika raadollista. Tässä tapauksessa se on niin, että yritteliäs yksilö löytää aina töitä, ei jää koskaan köyhäksi. Osa ihmisistä taas on vähemmän aloitekykyisiä, eikä heillä riitä eväät selvitä vaikeista tilanteista. Heitä varten on tähän maahan turvaverkot luotu.


    • HavaintojaSoppajonosta

      Tottakai on, sitä en kiistäkkään. Se vain on ikävä piirre että vakavaraiset, hyvällä eläkkeellä olevat ihmiset täyttävät nuo ruoanjakelupisteet, soppajonot ja kaiken mahdollisen mistä jotain vain saa ilmaiseksi. Heitä on aika paljon rovaniemellä.

    • Sinnipussi

      Se joka tarvitsee ruokaa ei välttämättä tiiä, mistä sitä sais. Jos on opiskelija toiselta paikkakunnalta, ei hän ehkä ajattelekaan menevänsä kerjuujonoon. Hän vain puree kyntensä ja huulensa ja oppii sisukkaaksi köyhäksi, kuten minä.

    • Syyyys

      Täällä ei ole köyhiä, tekoköyhiä kyllä riittää.

    • KKKKkkkkok

      Opiskelija, jolla ei ole varakkaita vanhempia on takuulla köyhä!

    • ProOpiskelijat

      Heillä on toki etuutena joko ilmainen tai ainakin erittäin edullinen lounas oppilaitoksessaan. Silti opiskelijoiden asema on todella huono verrattuna esim. eläkeläisiin jotka valittavat koko ajan köyhyyttä ja kurjuutta vaikka tienaavat kolminkertaisesti sen mitä opiskelijat. Ja ketkä siellä ruokajakeluissa ovat aina ensimmäisenä kyttäämässä, juuri nuo eläkeläiset joilla on aikaa.

      Opiskelijat joutuvat ja ovat joutuneet jo vuosikymmenen painamaan pitkää päivää (jopa 8 h) työharjoitteluksi nimetyssä opintoihin kuuluvassa jaksossa. Rovaniemelläkin on yksityisiä yrityksiä jotka muka oikein jalona tarjoavat noita harjoittelupaikkoja koska saavat siinä ilmaisen nöyrän ja pelkäävän nuoren työntekijän orjakseen. Harjoittelija saa peräti opintorahan 250 euroa kuukaudessa kun painaa kahdeksan tunnin päivää hiki hatussa aivan kuten muutkin noissa "työpaikoissa." Ei se opiskelija ehdi soppatykeille eikä ruokapussien jakeluihin kun pitää tehdä töitä ja kaiken lisäksi ilmaiseksi!

    • Mummusevain

      Miten siinä jaksaa lisäksi vielä opiskella? Nälässä ja väsyneenä ei voi edes kunnolla nukkua. Ilmaisjonossa on joka ainut päivä samat eläkeläiset tai muut, jotka pärjää varmasti, ettei kumpikin taloudessa asuva tarvitsis raahata isoja kasseja pilaantumaan ja roskiin heitettäväksi. Miten opiskelija löytäisi tämän jakelupisteen, tai onhan niitä montakin. Asukastuvalle vaan kylmästi kello 9 tai ainakin ennen kuin klo on 9.30. Silloin alkaa vuoronumeroiden arvonta. Perjantaina ennen 10.30. Mene opiskelija sinne rohkeasti sekaan vaan. Jos sulla ei ole kotia rovaniemellä , ilmeisesti joudut näkemään nälkää viikonlopun.Perjantaina saattaisit saada jotain suuhunpantavaa siksi ajaksi .

    • kiitosmummeli

      Mummusevain on oikealla asialla. Ymmärrät opiskelijoiden hätää, se on hienoa! Menkää vain opiskelijat reilusti noihin jalkopisteisiin ja hakekaa myös Roin Srk:n ruoka-apua. Teissä on maamme tulevaisuus ja ennemmin te ansaitsette hyvää kuin sellaiset tyypit jotka kolmekymppisenä vain vetelehtii sossunrahoilla eivätkä ole koskaan töitä tehneet.

    • NuoretEnsin

      Nuoret ei varmaan lue tällaista palstaa. Voitte informoida heitä, jos tunnette opiskelijan, joka tarvitsee ruoka-apua. Tämä on tärkeä asia. Olen itsekin ollut köyhä opiskelija, tiedän hädän.

    • dkjfjdfkfdjjf

      Oppilatokset voisivat tiedottaa vaikka s-postiin tai pikaviesteillä noista mahdollisuuksista. Ennemmin se köyhä opiskelija ansaitsee ne ilmaiset ruokapussit kuin naukuvat eläkeläiset tai elämäntapa-sosiaalipummit.

      • NuoretEnsin

        Tämä on tottavie tosi.


    • Nuomai

      Eikö ne köyhät opiskelijat uskalla mennä asukastuvalle hakemaan ruokapussia? Menkää joukolla sinne, että ne eläkeläiset ja huume ym hörhötkin ihmettelis ja pelkäis, ettei ehdi taas täyttää reppujaan, kuten joka päivä.

    • PelleilyäKokoTouhu

      Asukastuvalla ei ole homma oikein hallinnassa. Samat tyypit heiluvat paikan isäntinä ja haalivat itselleen kaiken lahjoitusruuan. Hyvä systeemi olisi ottaa henkötiedot esiin ja ylös ruokapussia haettaessa ja max. 1 pussi viikossa henkilöä kohti. Nyt nämä hamstraajat hakevat joka aamu säkin ruokaa sieltä ja osa kauppaa sitä eteenpäinkin.

      Opiskelijoille soisin kyllä ennenmmin ruokaa ilmaiseksi kuin pummeille.

    • MariSko12

      Olen pannut merkille saman asian. Miten voi olla mahdollista, että nuo samat naamat päivä päivältä vuosi vuodelta jahtaa ilmaista ruokaa. Luulisi, että mahat repeää tuollaisesta syömisestä. Eikä kenenkään pakastimet kestä ikuista säilömistäkään. Juuri pilaantumaisillaan olevaa ruokaa ei kannata pakastaa, ei se siellä parane. Tosiaan joku järki tähänkin hommaan.

    • NytRyhtiäJakeluun

      Samaa mieltä kahden edellisen kirjoittajan kanssa! Asukastuvan koko homma uusiksi, sellainen tyyppi vetämään ruoka-apua joka uskaltaa torpata nuo muutamat ahneet paskiaiset ja väärinkäyttäjät ruokajakelussa. Osa noista on vielä maalta kaupunkiin muuttaneita ja leveilevät rahoillaan, mökeillään ja maillaan sekä lähes uusilla autoillaan. Tuskinpa sellaiset ihmiset ovat välittömän ruoka-avun tarpeessa joka aamu?

    • Totuuden-torvi_

      Jooja, koska hörhöjen sotskurahat menee viimeistä ropoa myöten huumeisiin,
      niin sulkemalla nämä hanat, päästäisiin näistä eroon , jo parin kuukauden
      sisällä, Elon ja Ojalan laskuopin mukaan.

    • NarkitHirteen

      Narkit pitäisi lyödä Siperian junaan ja lukita ovet heidän vaunuistaan. Siperiassa ovet auki ja rotat ajetaan tundralle narkkaamaan jos sieltäkin löytävät huumeita. Siellä saavat sitten keskenään honottaa ja varastella toisiltaan.

    • Kukajaken

      Onhan siellä ruokaa tarvitseviakin jonoilemassa, mutta he ei käy siellä joka päivä, kuten jotkut, jotka kehuu miten monta osaketta tai taloa omistavat. Nuo sieltä pitäis karsia pois-porttikielto vaan. Miten kehtaavatkin mennä sinne, kroisokset? Eihän ne työnntekijät varmaan voi asiaa auttaa. Tekee mitä vaaditaan. Korkeampi taho päättää.

    • Päkmanni

      Ne sivusuun menneet puoluetuet toveri Torvista juuri eniten pattiin ottavatkin !

    • titityyyyyyyyyyyy

      Jotenkin sairasta tuo jankkauksesi Torvisesta. Usko jo että se persujen kannatushuippu oli ja meni, nyt on laskussuunta alkanut. Et sinä Torvista haukkumalla saa muuta kuin kannatuksenne tippumaan ja ihmiset inhoamaan puoluettanne. Tiesitkö muuten että Halla-aho (Perussuomalaiset) ylistää Bäckmannia sekä Putinia ja ihailee heitä. Hänen mielestään Suomen olisi turvallista olla Putinin vallan alla, sellainen "isänmaallinen" mies se Jussi Halla-aho on.

    • Äänetön

      Mitä tuo torvi taas toitottaa???

    • rampepellosta

      En tiijä mutta melekonen ääliö se on tuo nimimerkki päkmanni. Siitä molhan kaikki viishat sammaa mieltä.

    • enolenälkäänähnytkoskaan

      Miten voi nähä sen nälän, kyl sen tuntee nälän :)

    • Kroisospa

      Kyllä sinne vain kannattaa mennä- asukastuvalle- leipää hakemaan. Siellä ne rikkaatkin säästelee pennosiaan.

    • 111111112

      Juu. Tämä on ihan totta.

    • ködefilee

      On sanonta, mitenkä aikainen lintu nappajaa matosen, pitää paikkansa myös leipäjonossa, pihvit loppuu aina ensin.

    • Köyhinkö

      Kyllä köyhälle maistuu muukin kuin pihvi.

    • Valoajailoapäivään

      Asukastuvalla ei ensimmäinen ovella ole ensimmäinen jonossa. Joku viisas on keksinyt, että jonotusnumero arvotaan. Tällä tavalla ei tarvitse tulla tunteja ulos seisoskelemaan, ja kaikki ovat saman arvoisia.

      • näinonnäreetjanäkkileipä

        On kyllä tyhmä systeemi tuollainen arvonta. Parasta on oikea jonotus, se että ensimmäinen on ensimmäinen ja toinen toinen jne.


      • ei-ahne

        Aivan oikein, ja sitten jako päinvastaisessa järjestyksessä, elikkä huonoimmat eväät
        ensimmäisille, ja parhaat palat viimeisille !


    • HyväNäinKö

      Aina kun oli "oikea"jonotus, ihmiset ryntäili ja etuili eikä kukaan ollut tyytyväinen, paitsi ne etuilijat. Nyt odotellaan rauhassa omaa vuoroaan eikä kukaan voi valittaa, jos saa huonon numeron. Aina ei edes ensimmäiset saa parhaita eväitä.

    • Eimitäänjaettavaa

      Jakelu loppuu lörpältä ja hyvä niin. Lörppä syököön kynsiään.

    • vähään-tyytyväinen

      Heitetäänköhän sieltä ulos hiivaa ja sokeriakin ? Niistä kun on aina huutava puute.

    • KiljuKeisari

      Ei riitä tavallinen hiiva, vaadimme turbohiivaa!

    • Jonojaanat

      Voivoi - saahan sieltä niitäkin. Pitäis loppua tuo ruuanjakelu. Miksi kaupat ei laita ruokiin alennusta ennen viimeistä hetkeä, että normaalit ihmiset, jotka ei kehtaa mennä kyttäämään jonoihin, saisivat ostaa näitä kohta pilaantuvia ruokia. Mielelläni ostaisin, jos olisi mahdollista päivä-aikaan. Myöhään 20jälkeen en autottomana uskalla kulkea pimeällä.

      • unski_

        Voi olla että pelkäävät ettei monetkaan sitten osta täysihintaisia tavaroita.
        Miksi ostaa tänään , jos sen kohta saa puolihintaan ?


    • hermanni__

      Paksukaiset pitäisi ajaa pois jonoista , laihtumaan !

      • Köyhälistö

        Juuri ns. paksukaiset syö huonoa roskaruokaa eli makkaraa ja muuta höttöä. Lihavuus ei ole vaurauden merkki. Eihän köyhällä ole varaa syödä terveellisesti. Ei siellä kukaan nälkään kuolemassa oleva ole odottamassa makkaraa. Näyttävät harrastavan kerjäämistä. Onhan sekin parempi kuin maatua sisälle.


    • Ihmejakumma1

      Miten samat turvat ehtii yhtäaikaa moneen jakelupisteeseen jonottamaan ruokaa? Ihmetellä täytyy...

    • Vitunkoukkunokka

      Nehän on ne tietyt tyypit jotka kiertävät autollansa ympäri kaupunkia ja ovat aina siellä mistä jotain saa ilmaiseksi. Sujuvasti mennään hakemaan joka päivä kauppojen ruokalahjoitukset vielä muka erikseen jotta kumpikin pariskunnasta saa oman ison säkin, tekoero kun on tehty papereissa, ei käytännössä. Kaikki mahdolliset ruokajakelut joissa saa soppaa käyvät läpi, Pelastusarmeijan lahjoitukset, seurakunnan diakoniat ja muut kiertävät läpi ja sitten painuvat kirpputorille kyttäämään onko pöydästä mennyt kaupaksi tavaraa. Toimeentulotuella elävät koko ajan ja sitäkin huijaavat enemmän kun muka erikseen asuvat, veronmaksajat maksavat noiden asunnot, vedet ja sähköt. Sitten vielä muka ollaan niin virallisena sosiaalitoimiston ostamat kakkulat nokalla ja puhutaan bisneksistä ja muka kaupataan autoja.

      Kyllä jotkut ovat tehneet taiteen tuosta loisena läpi elämän elämisestä ja osalla näkyy sosiaalitoimiston elättämät penikatkin jatkavan isän ja äitinsä tyylillä aikuisena. Eikö teitä hävetä yhtään?

    • pohjaporukkaa

      Kyllä näkee hyvin tästä ketjusta miten köyhät on surkeaa sakkia, täällä kateilevat toinen toisilleen.

      • Köyhänä

        Saatat sieki jonain påivänä kuulua samaan sakkiin...Silloin ei ehkä ollakaan niin surkeaa. Köyhä voi rikastua, rikas köyhtyä. Ota se huomioon, kun haukut meitä köyhiä.


    • huijarithirteen

      Tosiasia vain on, että jos ihmiset eivät huijaisi Kelaa, sosiaalitoimistoa, ruokajakeluita yms. heillä kaikilla olisi enemmän jaettavaa ja tulot isompia. Mätämunat pilaavat kaiken, aina ja kaikkialla.

      • hermanni__

        En usko alkuunkaan että kaikilla olisi enemmän jaettavaa, eikö ole luultavampaa että päättäjät jakavat ensin liiat toisilleen, ja sitten loput
        ulkomaille, siis aivan niinkuin ennenkin. Vaikka ei huijattaisikaan, niin
        tulos olisi silti - 0 .


    • Samat-naamat-aina

      Hyssss, ei noin saa sanoa. Jos kyse on pakolaisista ja heidän kuluistaan niin silloin väitetään samantien että jos pakolaisia ei olisi niin köyhien tulot kaksinkertaistuisivat samantien.

      Ruokajakelun sutkaajat ja nuo paikasta toiseen kiertäjät ovat tosiaankin ällöttäviä pakastimensa täyttäjiä. Jonkinlainen luonteen synnynnäinen kierous ja ahneus muista välittämättä siinäkin on taustalla.

      Sikälihän noista osa on huvittavia että kun heistä muutama on maakunnasta kotoisin niin kotiseudulle mennessään he ovat muka tietämättömiä että tuollaisia ilmaisia jakeluita on olemassa. Mökille mennään muka silmät viivana ja ollaan niin kovaa työmiestä olevinaan vaikka elämä on kulunut yhteiskunnan loisena. Olen toki paljastanut heidän touhunsa erään kylän asukkaille. Ihan tahallaan.

      • tosiköyhä

        Hyppää Kemijokeen sen edellisen kirjailijan kans. Saattas helpottaa oloa.


    • Hejpådejvaan

      Sinut näköjään paljastettiin etkä voi enää leikkiä bisnesmiestä kotikylälläsi. Olet pelkkä ruokajakeluita kiertävä pummi joka huijaa toimeentulotuessakin Kelaa. Pahastippa se kolahti itsetuntoosi!

    • Hei-Hulinaa

      Vuonna 1917 suomen leipäjonoissa mellakoitiin, elintarvike pulan vuoksi .
      Nyt puuttuu enään se, että nykyisissä leipäjonoissa turhautuneet pistävät
      ranttaliksi, niin voidaan sanoa että 100 vuoden ympyrä on sulkeutunut, ja
      historia taas toistaa itseään !

    • Jonolissu

      Ei täällä tapella vaan ootellaan omaa vuoroa nöyrästi. On mukava saaha jotaki ylläriä. Koskaan ei tiiä, mitä sitä taas tännään syyään. Ei tartte suunnitella ruokalistaa.

    • VaratOnjoson

      No-ainaki saat syödäkses. Ja säästät rahaa...

      • SeOnOluttaMikäOnMennyttä

        Jo vain, ja on paljonkin mukavampaa niillä säästyneillä roposilla siemaista
        muutama huurteinen !


    • Näläkäää

      Kyllä ne säästää vaikka mihin. Ovat tosi kitupiikkejä kaikki istujat. Onneks joku kauppa myy alennusruokaa,ettei kaikki mene tekoköyhille. Köyhä saa halvalla kaupasta, jos ehtii ja jaksaa illalla köpötellä kauppaan.

    • vitut_näkee

      Aika helevetin lihavia - toistasataakiloisia "nälkämaankurkia"?

      Olisko niin, että sossun rahat ohjautuu ruoan sijaan alkoholijuomiin, limuihin, sipseihin ja tupakkiin?

    • Joojoojonokutsuu

      Varmaan menee "virkistykseen"-omin silmin olen nähnyt. Saattaa olla että kerjuuseen jää koukkuun. Muuttuu pakkoneuroosiksi autoilla jonoon.

      • Unta-ja-nälkää

        Matti myöhäiset eivät useinkaan saa enään muuta kuin lämmintä kättä jonosta !


    • PäivääNaapuri

      Jo aikoinaan eräs puliukko kauppasi EU-ruokasäkkejä suoraan jos joku halusi ostaa. Voin kuvitella, miten paljon noilla lahjoitusruuilla tehdään kauppaa nykyään kun niitä saa noin helposti ja monesta paikasta.

    • Eisilti

      Kumma kun ne ehtii joka paikkaan. Täytyy olla hyvät koneet joilla huristelee. Rahaton ja varaton ei kerkiä ees yhteen paikkaan jonoilemaan. Jotkut etuilee soppajonossakin isot ämpärit mukanaan.

    • Kairatiensyöttiläät

      Näin on, hyvillä autoillahan noista osa kiertää hakemassa kaiken mitä saavat lahjoituksena. Iljettävintä oli viimeksi Jatulin Tarhan jouluruokatarjoilussa kun eräs pariskunta ajeli kalliilla autollaan siihen syömään ja valittelivat jonossa ettei meinaa millään jaksaa syödä kun olivat käyneet samana päivänä Kriminaalihuollon joulupäivällisellä. Mies jonottti ja piti vaimolle paikkaa jonossa kun vaimo juoksi hakemaan ruokasäkkiä joita lahoitettiin ihmisille. Pöydässä ollessaan istuivat vielä eri pöytiin ja ukko kerjäsi myös ruokasäkin vielä itselleen. Ruokaa suu täynnä äijä kertoi että asukastuvallakin on joku tarjoilu seuraavana päivänä sekä ruuanjako ja pitää ehtiä sinnekin heti aamusta. Tiedän molemmat ja ikäpäivänä eivät ole töitä tehneet, aina elänneet valehtelemalla ja huijaamalla sosiaalitoimistoa sekä hyväntahtoisia lahjoittajia. Kyllä jotkut kehtaavat.

      • onnesikojajuu

        Kuka niille on sen kalliin auton lahjoittanut ?
        Varmaan niillä on myös luxuskämppä ja hieno kesähuvilakin ?


    • Olenkaikade

      Joku ainakin kehuu taloillaan ja osakkeillaan. Sanoo, että hällä on sama oikeus kuin muillakin hakea ilmaista ruokaa.

    • länkkäri123

      Joo kyllä niitä tiedetään ja huomataan nämä ahneet, joka paikassa ovat ottamassa kaiken ilmasen, joita eivät varmaankaa ehdi syödä, vaan keräävät vissiin pakasteeseen. Uuden asunnon uudella parkkipaikalla uusi auto, jolla ei arvaa kulkea noita reissuja, ku pitää leikkiä vähäosaista. Ottaa se pannuun kyllä, vaikka kuinka koittaa olla, et mitäpä se mulle kuuluu, Vaan on se niin väärin, et se on pois niiltä, jotka tosissaan tarvitsevat-

    • Lumenpukkaaja

      Hyvävaraiset ovat juurikin niitä ahneita ja siksi niillä onkin kertynyt omaisuutta. Röyhkeitä ja ilkeitä, kun pitää muistaa, että tulee heillekin aika, kun laitetaan puupalttooseen eikä käärinliinoissa ole taskuja. Erittäin hävytöntä ottaa enemmän kuin oikeasti tarvitsee.

      • olisikomahdollistase

        Voisiko olla myös mahdollista että hyvävaraiset on pääosin kyvykästä porukkaa, joiden elämn hallinta on kohdillaan. Ovat opiskelleet itselle hyvän ammatin, ja näin pärjäävät maailmassa ja saavat hieman varalisuuttakin.


    • Lumenpukkaaja

      Niinhän se tietenkin on, mutta tarviiko olla suunnattoman ahne, varsinkin kun on pärjännyt hyvin elämässä. Mutta jos ihminen ei älyä hävetä vaan vie oikeasti köyhältä ilmaisruuat, niin eiköhän ole jäänyt korvien väli kehittymättä.

      Ainakin minulla on vahva oletus, että ruokajonot on ensisijaisesti heille joilla on pieni eläke, työttömyyttä tai muuta sellaista, että rahat ei riitä perustarpeisiin. Rivoa ja räikeää eteen päin myynti tai silkka ahneus heillä jotka pärjäävät.

    • länkkäri123

      Olen itsekki nainen, pienellä, pikkusen yli tonnin eläkkeellä, koska olen vain 44 vuotta tehnyt töitä lastenhoidossa ja kaupassa En voi itse olla vailla lainkaan mitään kun tunnen muutaman niin hyvin pärjäävän, joka tarvitsee ne, kuten edelläkirjottelin. Itse maksan eläkkeestäni vuokran ja muun asumisen ja elämiseni ja koetanpa autella lapsiakin minkä satun pystyyn. Se vaatii hieman muutakin kuin kaiken ilmaisen hakemista, pitää käyttää kauppojen tarjouksia ja kausijuuresten edullisuutta , valmistaa ruokaa itse ja useaksi kerraksi kerrallaan ja harrastaa kaikkea sellasta, mikä on ilmaista, kuten lukeminen, laulaminen, ulkoilu ja makoilu ja miettiminen, mitenpä huomenna. Siinä sitä pysyy virkeänä, että jaksaa taas kävellä tarjousten perässä kaupungin ympäri.

    • kauraa-leipää-velliä

      Kuulopuheen mukaan sieltä olis haettu puraisemista hevosillekin .

    • Hihhuu

      Joo olen nähnyt,ettei loppujakaan sit ylipäiväsenä tarvi viedä kaatopaikalle,aivan oikein tehty.kyl ne käy eläinten ruoaksi

    • näinkävi

      niin.ois nyt mietittävä tätä "solidaarisuutta"kyl se on koreeta ja pyhää ku vierailijoille on enempi antaa ku samaas pöydässä omille.sanompaha vaa siin mänöö kommunisti ku kapitalisti äänesä antamaa niille jotka populismia nyt puhuu.näinkö sipilä.sul ei sittenkää ollu langat käsiis.muka. yritysjohtaja.näin sul sit kävi.

    • Näinonnnn

      Hyvä kun kunto pyssyy kohillaan juostessa tarjousten perässä. Asukastuvalla saa istua päivittäin eikä tartte juosta vaan nousta autoon ja huristella seuraavaan jonoon.

    • miemiemiemie

      Lähe sieki jonottamaan. Ei apua muuten tule,

      • Nälkäinen-

        Missä se jono on ?


    • Hemmi_

      Tenhon hevolle pitäs hakia vähän purasemista

    • Tarvettaoiskyllä

      Saakohan sieltä päivätuvalta vielä ruokaa?

    • huiyhh

      Paskasakkia ne haisevat saiturit jotka aina kerjäämässä jotaki...pesisitte itenne ennenkö tulette haisemaan asukastuvalle..

    • furru

      Minä ostin just uuden fursuit asun ja se maksoi 1500e nyt haen sapuskaa ruokajonoista kun tilille jäi enään 9000e rahhoo, pitää vielä viikonloppuna päässä käymään baarissa niin ei ole varaa ostaa ruokaa kaupasta :(

    • enolevielnähnyt

      Oikeasti köyhä näkee nälkää <----- miten ihminen voi nähdä nälkää sen paremminki tuntee sen nälän kuin näkee se on faktaa :)

    • Yhhjhyi

      Menkää kerjuulle Köyhän luo. Antaa varmaan näkkäriä jos nuolette....

    • Ovaskinen

      Köyhät joutaa kuolla nälkään loisimasta.

      • PidäVarasi

        Rikas voi köyhtyä- köyhä rikastua. Miten sulle sitten käy, kun oletkin persaukinen ja minä en anna sinulle leipää?


    • Anonyymi

      Mä mietin osa aikatyöstä kotiin kävellessä,että voisko vielä syödä voikukan lehtiä. Kauhea nälkä ja soviteltu päiväraha ei ole vielä tullut. Palkka tulee joka kuun 15. päivä. Hyvin tässä on laihtunut,ei voi kukaan haukkua läskiksi.

    • Anonyymi

      Täällä on toimeentulo-sun muut monet tuet ja ruokaa saa jonottaen,älkää vinkuko tyhjää.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1475
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe