Onko muuta vaihtoehtoa kuin leikata (paljon)?

Huonothiukset

Hei.
Minulla on erittäin huonokuntoiset hiukset, ja haluaisin niille jotain apua. Tehokeinona olisi tietenkin leikata niitä (hiukset ulottuu noin puoleen selkään), mutten välttämättä haluaisi tehdä niin, ellei ole "aivan pakko". Olen kasvattanut näitä kolmisen vuotta, kasvaa hitaasti, ja kuten tästä lopputuloksestani huomaa, se ei olekaan kovin nätti (auki / ponnarilla ollessaan). Nutturalla tai letillä jos pitää, niin silloin sietää katsella.

Hiukset ovat siis päälaelta kohtuullisen kiiltävät ja sileät ja hyväkuntoisen oloiset. Mutta heti takaraivolta, saati niskavilloista ja noin 10-15 cm latvoista ne ovat kuivat, korppumaiset, karkeat, kiillottomat, sojottelevat minne sattuu, ajoittain kaksihaaraisia täynnä (yritän leikellä niitä pois aina välillä), kamalan ohuen ja elottoman näköiset. Ja sellaiset "pörröiset", eivät siis laskeudu kovin "sileästi" selkää alas, vaan ihan sellaisena pehkona. Hiuslaatuni on näemmä herkästi takkuuntuva myös, ainakin heti on niskassa takkuja, jos pitää tukan auki ja takinkaulus "hankaa" niskavilloihin.

Hiuksia irtoilee harjaan älyttömiä määriä. Jos vetää poninhännälle, häntä ei ole "yhtenäinen", vaan jakaantuu 3-4 "puikkoon", joita ei saa edes harjaamalla pysymään nätisti ruodussa.

Miten hoidan näitä: en värjäile enää, edellisestä värjäyksestä on kolmisen vuotta, ja silloinkin värjäsin aina mustalla (vaalennus kuulemma rasittaa eniten). En käytä lämpörautoja ollenkaan, fööniäkin todella harvoin. Pesen päivittäin Garnier Respons -shampoolla ja hoitoaineella, koska urheilen päivittäin ja hikoilen siinä sen verran, että pelkällä vedellä huuhtaistessa hiukset ovat seuraavan päivän rasvaiset, latteat ja yksinkertaisesti karmeat. Kaksi kertaa viikossa käytän hiusnaamiota näihin (annan vaikuttaa 10-20 min.) Pesen hiukset usein viileällä vedellä, mutta meneehän niihin toki sitä lämmintäkin vettä siinä muun suihkun yhteydessä..

Hiuslenksuina käytän niitä "puhelinjohtolenksuja", koska ne eivät kuulemma hierrä ja hankaa ihan niin paljoa, kuin jotkin kangaslenksut. Kiinnityskohtaa vaihtelen myös, välillä on ponnari tai nuttura melkein päälaella, välillä takaraivolla, välillä on letillä. Päivittäin pidettävä kiinni töiden takia. Syön suhteellisen monipuolisesti ja juon vettä ainakin 1-1,5 litraa päivässä, minkä myös pitäisi kaiketikin vaikuttaa.

Olisko vinkkejä, miten saisi elottomuutta pois ja hiusten kuntoa paremmaksi? Tuntuu, että vaikka mitä teen, eivät kohennu. Kerran leikkasin vähän reilummin niitä latvoja (5-6cm), päivän tai kaksi oli ihan ok, sitten korppuuntuminen ja haaraisuus kiipesivät ylöspäin. En haluaisi ihan radikaalisti leikellä, koska kasvatus on niin hidasta, mutta.... No, onko muuta tehtävisssä?

6

114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • shampoo_vaihtoon

      Shampoomerkki kannattaa vaihtaa - hiuksista tulee huonokuntoiset kun niitä pesee satoja kertoja garnierin shamppoolla. Tilalle esim. New Wash -merkkistä shampoota joka ei vaurioita hiuksia ollenkaan.

    • Vichyshampoo

      Latvoista vähän pois (laita ponnarille ja katkase päästä sen verran kuin haluat) ja kannattaa ostaa Apteekista Vichy Decour Nourishing Reparative Conditioner -shampoota ja hoitoainetta. Shampoo tukan tyveen, ei pituuksiin, ja hoitoaine taasen sinne pituuksiin, ei tyveen. Antaa kiiltoa ja korjaa hieman hiuksia. Eihän se niitä haaroittuneita latvoja takaisin yhteen laita, mutta jos latvoja katkoo ensin saksilla ja sitten muuta tukkaa koettaa auttaa tuolla. :)

    • Oonainaihmetelly

      mitä tarkoitetaan pituuksilla!!?? Jos ihmisellä on vaikka 100 000 hiusta niin ne on kaikki eri pituisia. Siellä voi olla 30 000 hiusta jotka ei saa hoitoainetta ollenkaan jos laitetaan vaan sinne pisimpien hiusten latvoihin! Mikä ajatus siinä on että vain ne kaikkein pisimmät hiukset takkuuntuu?

      • päätäyskakshaarasia

        En tiedä olenko käsittänyt tätä oikein, mutta _minulle_ tuo "pituudet" on tässä yhteydessä tarkoittanut sitä osaa tukasta, mikä ei ole "ihan lähellä päänahkaa", tosi epämääräinen selitys, tiedän, mutta vähän hankala selittää just tuon takia, miten kuvailitkin: niitähän voi olla eri mittaisina, koska niitä on paljon eri kasvuvaiheissa. Itsellä on alun alkaenkin nykyisessä tukassa ainakin kolmea eri pituutta aiemman sivusiilin ja muiden toispuoleisten leikkausten takia, ja sitten päälle vielä ne luonnostaan eri vaiheessa olevat hiukset......

        Hoitoaineesta puhuttaessa olis kai oleellista lähinnä se, ettei sitä hierota sinne päänahkaan.

        Takkuuntumisesta taas, niin se ei sinänsä ole vain pisimpien hiusten yksinoikeus, mutta mitä pitempään hius kasvaa, sitä huonommaksi sen latva tulee. Itsellä ainakin näin. Siksi niitä huonoja latvoja täytyy leikkoa pois, kun ne ovat muutoin täynnä kaksihaaraisia (jotka ainakin omassa päässä edistävät takkuuntumista ja hamppuuntumista hyi..) ja jos kakshaarasia ei leikkaa pois, se hius ikään kuin murtoo koko ajan vain ylöspäin. Lopputuloksena on sitten kauttaaltaan huonokuntoinen, hauraan oloinen ja "kuollut" pehko. Tapahtunut pari kertaa, kun en ole malttanut leikellä....


      • Vanhojahiuksia

        Koska ne ovat kaikkein vanhimmat karvat.
        Vanhat aina riutuu ja heikkenee, jopa ihmiset.


    • huonothiukset

      Leikkasin 6cm latvoista pois. Pari päivää meni hyvin ja sai sormet vedettyä hiusten läpi ilman tökeltämistä. Pesuväliä pidensin myös jokatoiseen päivään (ja hankin tuota Vichy-pesuainetta, New Washia en löytänyt).

      Ja nyt latvat haaroittuneet taas, vaikka tässä on siis ihan oikeasti mennyt vasta jotain viikko siitä, kun leikkasin niistä ton 6cm. Ärsyttää... :(

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      68
      3129
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2781
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2588
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2578
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2446
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2295
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1723
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1677
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      36
      1525
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1396
    Aihe