Rahat loppu koko ajan ja säästöt hupenee

nolo_homma

Onko kohtalotovereita: Olet joutunut vaihtamaan työpaikkaa ja samalla palkka pieneni merkittävästi.

On se vaan hankalaa, kun on tottunut tiettyyn palkkaan ja elintasoon, vaikken sinänsä koskaan leveästi ole elänytkään! Tienasin ennen 3000 euroa/kk, netto. YT-neuvottelujen tuloksena meni duuni ja nykyinen työni maksaa palkkaa mukavat 2000 euroa/kk, netto.

On tässä vähän tottumista, kun nettokuukausipalkka pienenee 1000 euroa. Tuosta 3000 euron netosta jäi aikanaan säästöön joka kuukausi 0-500 euroa, riippuen millainen kuukausi oli. Joskus ei siis välttämättä jäänyt mitään säästöön! Mutta nykyään palkka on 2000 euroa/kk. Kulut on kuitenkin samat kuin ennen eli rahaa menee 2500-3000 euroa/kk. Tämä yhtälö ei vaadi laajan matematiikan opiskelua, jotta realiteetit tajuaa: tienaan 2000 euroa/kk ja rahaa menee 2500-3000 euroa/kk.

Ei kovin kauan ole varaa jatkaa näin, mutta minkäs teet. Poltetaan ne kaikki säästöt, mitä sain aikaisemmasta työstäni.

8

1176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mamaikka

      Kuinka puupää täytyy ihmisen olla, kun ei osaa menojaan vähentää tulojen mukaan? Ei tarvita lukion pitkää matematiikkaa, alakoulun matematiikka riittäisi hyvin, jos edes sen osaisi.

      • nolo_homma

        Ei kaikkia kuluja voi karsia, eikä kuulukaan. Esim. asuntolainaa kuuluu pystyä lyhentämään kohtuullisen reipasta tahtia. Eihän elämässä ole mitään mieltä, jos koko ajan täytyy nuukailla. Ei kuulosta elämältä.

        Teen 40-60 tunnin työviikkoa ja sinä ehdotat, että pitäisi elää kuin persaukinen opiskelija? Niin elinkin, kun olin korkeakouluopiskelija aikanaan! Elin 18-28 vuotiaana, kuten persaukinen opiskelija elää! Mutta ei tässä kohtaa elämää vedetä enää nuudelilla, pussiperunamuusilla ja Saarioisen broilerpyöryköillä.


    • 784651

      Sulla on siis joku 4-5 henkilön perhe elätettävänä vai?

      • nolo_homma

        Päinvastoin: elän yksin ja maksan kaiken yksin: asunto, auto, vakuutukset, ruoka, sähkö, vesi, netti, jne. jne. Kukaan muu ei tienaa talouteeni euroakaan. Jos auto menee huoltoon ja lasku on 800 euroa, maksan sen kokonaan omistani. Maksan kaiken yksin.

        Juuri heinäkuussa tuli auton vuotuinen ajoneuvovero: 390 euroa. Kyllä tuollainen tuntuu, kun yksin saa kaiken maksaa. Ei jää 2000 euron netosta mitään käteen. Päinvastoin. Säästöillä eletään "velaksi" joka kuukausi!


      • 784651
        nolo_homma kirjoitti:

        Päinvastoin: elän yksin ja maksan kaiken yksin: asunto, auto, vakuutukset, ruoka, sähkö, vesi, netti, jne. jne. Kukaan muu ei tienaa talouteeni euroakaan. Jos auto menee huoltoon ja lasku on 800 euroa, maksan sen kokonaan omistani. Maksan kaiken yksin.

        Juuri heinäkuussa tuli auton vuotuinen ajoneuvovero: 390 euroa. Kyllä tuollainen tuntuu, kun yksin saa kaiken maksaa. Ei jää 2000 euron netosta mitään käteen. Päinvastoin. Säästöillä eletään "velaksi" joka kuukausi!

        Heh. Nyt jääkin enää arvailtavaksi trollaatko vai onko vika ihan oikeasti korvien välissä.


    • just-to-say

      No nyt varmaankin huomaat kuinka helppoa olisi ollut säästää 1000 euroa kuukaudessa.

    • voikovitutukseenkuolla

      No joo, kyllä on! Vaihdoin työtä ja palkka putosi 1800:sta 1200:aan euroon, joka entisestään kutistui osa-aikaistamisen myötä 800:aan ja sittenpä se yhtäkkiä loppuikin! Nyt sitten haen töitä, mutta tämä selvittely kassalle kestää ja kestää; aina jotain lisäselvityksiä, eikä työnantajalta millään tahdo saada vaadittuja lippuja ja lappuja, viimeinen osa-aikapalkka tuli heinäkuussa ja sen jälkeen ei ole tullut latin latia mistään... Luottokortin luotto on jo käytetty tappiin asti, säästöjä ei ollut eikä ole, alkaa pikku hiljaa hymyt hyytyä. Ja, ketuttaa kyllä!

    • maksa_itsellesi_ensin

      Kun saat kk-palkan niin "maksa" aina ensin itsellesi. Oli tilanne mikä tahansa. Tarkoittaa pottia jonka laitat passiivisesti tienaamaan,Esim 20 prosenttia kk-palkastasi. Sijoita ja investoi. Lopuilla palkkarahoilla maksat vuokrat yms. arkipäivän menot ja huvit. Kovin paljoa ei omalla pankkitilillä kannata pitää. Korkeintaan ns. turvapuskuri. Inflaatio syö koko ajan pankkitilin säästöjä. Kannattaa muistaa, että pankit eivät ole hyväntekeväisyyslaitoksia. Pankki tekee vain bisnestä asiakkaan rahoilla. Älä säästä vaan investoi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6729
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4360
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2783
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1643
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1141
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe