Ruma Kemin kaupunki

tyuijhgvbnjhgftyuioiuyt

Kaupunki laittoi kyselyn kuntalaisilta, miten Kemin imagoa voidaan nostaa? Ilmoitettiin myös ettei yksityisen omistuksessa oleville kaupunki voi tehdä mitään. Mielestäni ränsistyneet rakennukset pitää purkaa, mutta jos ei tätä tehdä, eikö kiinteistön omistajalla ole velvollisuus kuitenkin pitää rakennus jollakin lailla siistissä kunnossa? Meillä on valitettavasti keskustassa paljon kohteita jotka rumentavat koko kaupungin. Mansikkanokalle tehdään pysyvä lumilinna, ja jos turistit edelleen tulevat Kemiin, mitä he näkevät ensimmäiseksi? Linja-auto kurvaa Etelärantakatua pitkin, jossa molemmin puolin katua hirveän näköisiä hökkeleitä, ainut poikkeus risteyksessä oleva uudehko kerrostalo. Saamani tiedon mukaan linja-autot kyllä on ohjeistuttu ajamaan Mansikkanokalle eri reittiä, mutta näin ei kuitenkaan tapahdu, on ilmeisesti helpompi oikaista. Liikennettä haittaa etelärantakadulla myös kadun ahtaus, vaikka parkkeeraus sallittu eri päivinä eri puolelle katua, mutta kuka sitä nyt noudattaa, onkin toinen juttu. Parkkeeratut autot kadun varressa ja iso linja-auto tukkii tien kiitettävästi. Sanoin henkilökohtaisesti tästä ongelmasta asianomaiselle kaupungin virkamiehelle, valitettavasti hän ei ottanut asiaan sen kummempaa kantaa. Jos Kemin kaupungin imagoa aiotaan kohottaa, se vaatii kyllä paljon toimenpiteitä myös yksityisiltä vanhojen talojen omistajilta. Kaupunki on kooltaan pieni ja kaikki mikä ei ole kaunista, korostuu näin pienessä kaupungissa.

11

167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EPPÄILIJÄ

      Mitä helkkaria. Kemi on siisti demofraattienen, tasaarvoinen, viihtyisä kaupunki, kuten mikä tahansa lähiidän tai Afrikan kaupunki. Kulttuuria on runsaasti, elintaso on korkea, kaupunkiin muuttaa runsaasti muualta Suomesta ihmisiä. Mitä arvostella, kun olemme paratiisissa,kaikissa kaupungeissa ei ole näin ihastuttavaa.

    • Urhon (Kimara) rumilustakin sietävät ja väittävät se olevan toisen omaisuutta?
      Höpö höpö, kyllä se on vuokrattu ruotsissa asuville "työnsankareille" jotka huomautuksista huolimatta eivät tee asialle mitään. Eivätkä tule tekemäänkään.
      Veikkaanpa, että ovat jättäneet kiinteistöverot ja tontinvuokratkin maksamatta. Kyllä kaupungilla on oikeus sanoa vuokrasopimus irti tollaisilta ympäristörikollisilta ja ottaa kiinteisto haltuunsa ja purkaa pois ennen kuin sattuu jotain vakavampaa.
      Kerrassaan säälittävää touhua, kuten miltei aina. Ei muu kiinnosta kuin rantabulevardit ja lumilinnan lasikopit.

      PPP Loossi 67

    • ghghghgh

      Todellakin ollaan vielä hukassa tuon matkailun kaahauksen kanssa.

    • yuikjhgbnmguiuytghjkjhg

      Etelärantakadulla alkupäässä varmaan vihreiden suojelukohde tien vasemmalla puolella heti vasemmalla. Päättelin siitä kun piipusta nousee koivu, jota kiinalaiset turistit kuvasivat innokkaasti viime kesänä. Onhan se todellakin nähtävyys ja varmaan suojelukohde.

    • yuikjhnbhjkuiiuyhjkjhkjh

      Kemissä on varmaan kaikki nämä ränsistyneet kohteet suojeltuja. Eikö näillä yksityisillä omistajilla ole mitään velvollisuutta pitää niitä kunnossa? Kun punaisessa Kemissä ollaan, niin tekisivät kuin Venäjällä kun jenkki presidentti tuli käymään, niin talojen julkisivut kunnostettiin siltä seinältä mistä autosaattue kulki? Näin voitaisiin tehdä ainakin etelärantakadulla josta turistien bussit ajavat suoraan Mansikkanokalle. Siinä kun on useampi ulkopuolista kunnostamista vaativa rakennus.

      • suojelulla.kiire

        Etelärantakadun talo, aita ja tontti ei ole suojeltu, mutta asialla olisi kiire. Ties koska sinne ilmestyy puskutraktorit. Vanhojen suojelusta kiinnostuneet, tehdään nyt yhdessä suojeluhakemus!


      • 1.-.-.-
        suojelulla.kiire kirjoitti:

        Etelärantakadun talo, aita ja tontti ei ole suojeltu, mutta asialla olisi kiire. Ties koska sinne ilmestyy puskutraktorit. Vanhojen suojelusta kiinnostuneet, tehdään nyt yhdessä suojeluhakemus!

        Etelärantakadun tontin haltija on kaikkien tiedossa, mutta kun asunnot ei mee kaupaksi.
        http://www.mkurtti.com/uudet-asunnot/item/38-asunto-oy-kemin-etelarantakatu-2
        Valitusta kaupungille, jotta Kurtti tekis jotain.


      • rumuus.ei.ainoa.haitta
        1.-.-.- kirjoitti:

        Etelärantakadun tontin haltija on kaikkien tiedossa, mutta kun asunnot ei mee kaupaksi.
        http://www.mkurtti.com/uudet-asunnot/item/38-asunto-oy-kemin-etelarantakatu-2
        Valitusta kaupungille, jotta Kurtti tekis jotain.

        Kuinkan on pian jalkakäytävän ja kadunreunan hoito? Noilla tienoin täytyy pomppia toiselta puolen tietä toiselle ja taas takasin toiselle, ja välissä on kohta jossa samalla kohtaa molemmin puolin hoitamatta, ei muuta kuin tarttua rollaattoriin ja koettaa sitä lykätä keskellä tietä.


    • syvitsy

      Ainakin sillä, että kouluissa on aikaan saavat rehtorit. Ei riitä, että "rehtori" vaatii oppilaita käyttäytymään " omalla tavallaan", häntä pitää kutsua tietyllä nimellä (sanoi vielä, ettei sillä lempinimellä saanut sanoa) , oppilaitten pitää nousta seisomaan rehtorin saapuessa luokkaan.
      Kyllä kuultiin, kuinka eläkkeelle jäänyttä rehtoria kaikki kaipasi, Eipä tuo yliopisto koulu tuo kokemusta työelämään, eikä korkeakoulutus.
      Vaikka omat lapset viettävät aikaansa koulun pihalla, "äidin" lopetettua työpäivänsä, ei tuo näköjään kokemusta työelämään.
      Jotkut opettajatkin ajattelevat asioita oppilaittensa parhaaksi, kuin korkeakoulutettu "nykyinen rehtori"

      • Tuliko

        väärään osastoon?


    • Kaupukilainen

      Lija_autoasemaalle olisi luoda tomivaksi asiakkatakin varten lipujen saaminen sitä varteen myös kylmien ja sadeiten sujaa ei tuulikaapin olisi kiini.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5275
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3287
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1415
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe