Miten lopettaa suhde?

Tuppah

Tästä saattaa tulla melko pitkä vuodatus ja epäselkeä mutt toivottavasti jaksatte lukea ja ymmärrätte mitä tahdon sanoa. Olen aikamoisessa umpikujassa.

Eli olen seurustellut kaksi ja puoli vuotta mieheni kanssa. Emme ole kihloissa eikä meillä ole lapsia. Kun aloimme seurustelemaan, tiesin jo silloin että mies on hieman minua kokemattomampi mutta se oli minusta vain ihana asia ja se sai minut oikeastaan juuri ihastumaankin häneen. Hän ei ole koskaan seurustellut, oikeastaan hän on viettänyt koko elämänsä kotonaan. Ei ole kavereita eikä harrastuksia.

Myöhemmin huomasin että mies on tosiaan hölmö ja aloin häpeämän häntä. Me olemme olleet eron partaalla aika monestikin. Mies haluaa tietää miksi. Olen puhunut ajatusmaailmoistamme sekä kertonut että "minulla on vain sellainen tunne ettemme kuulu yhteen". Miehen mielestä meillä on kaikki hyvin eikä ymmärrä miksi haluaisin erota. Hän katsoo niin sydäntäsärkevästi että en ole voinut erota. Mies on muuten ihana, huomaavainen, antaa todella paljon läheisyyttä, jota en ole koskaan keneltäkään muulta saanut. Mutta olen vain kyllästynyt tähän suhteeseen. Mies ei ymmärrä yksinkertaisia asioita, hän ei osaa siivota, ei pidä huolta hygieniastaan, ei uskalla käydä kaupassa, ei osaa kokata eikä pestä pyykkiä. Sen sijaan hän vain makaa sohvalla katsoen televisiota sipsipussi kädessä. Mieheni on ylipainoinen joka on myös yksi asia joka hänessä häiritsee. Hän ei jaksa käydä lenkilläkään, mieluummin möyröttää sisällä. Hänellä ei ole koskaan rahaa, hän ei käy töissä eikä jaksa vaivautua sitä etsimäänkään. En vain jaksa enää tällaista. Miehellä oli joskus masennusta mutta hän on päässyt siitä jo yli jotenkuten. Sekin minua huolettaa, että jos jätän hänet niin mitä sitten käy? Masentuuko hän ja tekee itselleen jotain? En haluaisi sitä! Hän on niin hieno ihminen eikä ansaitsisi tulla jätetyksi. Tavallaan säälin häntä. Olen itse niin nyhverö, etten uskalla jättää häntä. En vain voi.

Olen yrittänyt vihjailla että hän voisi tehdä jotain. Olen opettanut hänelle kädestä pitäen miten pyykit pestään jne. Mutta ei tulosta ilmene. Minä olen aina se joka ne pesee. Se on saanut minut hermostumaan jo muutamaan otteeseen. Olen muutenkin ollut jo pitkään melko hermostunut ja mies on huomannut sen. Ihmettelee mistä se johtuu. En haluaisi olla miehelle ilkeä ja kertoa että "olet tyhmä, laiska ja lihava". Ei sellaista voi toiselle sanoa mutta hän ei kyllä asiaa itse huomaa. Mies ei ymmärrä miksi meidän pitäisi erota. Hän on pari kertaa ollut alakuloinen koska kuvittelee että hänessä on jotain vikaa eikä kukaan tykkää hänestä. Miten sellaiselle ihmiselle kertoo, että haluaisin erota koska en jaksa hänen yksinkertaisuuttaan ja laiskuuttaan? Mies haluaa suoran vastauksen "mikä minussa on vikana". Ja aina olen sanonut että ehkä haluamme elämältä erilaisia asioita, ajatusmaailmamme eivät kohtaa jne. Mitä minä teen? En haluaisi loukata häntä mutta en vain jaksa enää seurustella.

14

666

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dkslaaljkg

      Korosta miehen hyviä puolia ja sano, että vaikka olet hyvä mies, niin mulla on tunne että emme kuulu yhteen.

      Jos mies ei uskalla mennä kauppaan (?), ei hae töitä (ei uskalla?), ei pidä huolta hygieniasta ja on aloitekyvytön, niin ei ihan kuulosta että masennus olisi ohi? Mutta jos et enää rakasta, niin ei sitä oikein säälistäkään voi yhdessä olla. Hänhän voi löytää samantapaisen naisen, jota ei häiritse nuo asiat, jotka sinua häiritsevät.

      Erilaiset elämäntavat ja erilaisuus ovat ihan pätevä syy erota, syyttämättä ketään. Ylipainoisuudesta mainitseminen olisi julmaa, mutta jos kaikki johtuu masennuksesta niin häntä voisi kannustaa ottamaan yhteyttä terapeuttiin uudelleen eron takia.

      • Tuppah

        Kiitos asiallisesta vastauksesta. Ehkä jotain epävarmuutta on ja mies on ujo ollut aina joten sekin vielä taustalla häiritsee että ei uskalla olla "ihmisten ilmoilla". Olen yrittänyt kannustaa miestä lenkille ja tehnyt terveellistä ruokaa mutta aina se haluaa sen karkkipussin sun muuta. Pitää yrittää jotenkin keskustella asiasta...


      • dkslaaljkg
        Tuppah kirjoitti:

        Kiitos asiallisesta vastauksesta. Ehkä jotain epävarmuutta on ja mies on ujo ollut aina joten sekin vielä taustalla häiritsee että ei uskalla olla "ihmisten ilmoilla". Olen yrittänyt kannustaa miestä lenkille ja tehnyt terveellistä ruokaa mutta aina se haluaa sen karkkipussin sun muuta. Pitää yrittää jotenkin keskustella asiasta...

        Olet ilmeisesti liiankin kiltti, joten uskon sinun osaavan sanoa riittävän huomaavaisesti miehelle, että haluat erota. Miten se sanotaan (kysymys jonka esitit) niin sehän on periaatteessa hyvin yksinkertaista. - Olen pahoillani, mutta en enää halua seurustella kanssasi.

        Jos päätöksestä on aivan varma, niin ei se ole vaikeaa, koska sitä niin paljon haluaa. Mutta ehkä sittenkään et ole vielä aivan varma, kun toivot muutosta.

        Toista pitäisi rakastaa sellaisena kuin hän on, virheineenkin. Mutta moni suhde pysyy pystyssä riippuvuuden takia, pelätään olla yksin. Voisiko epäröinnissä olla siitä kyse, että myös sinä pelkäät mitä itsellesi eron jälkeen tapahtuu.


    • Surullista_

      Teet molemmille väärin, pysymällä suhteessa. Jokaisen ihmisen kuuluu itsenäistyä ja ottaa vastuuta itsestään ja elämästään. Alat pikkuhiljalleen vihaamaan miestäsi ja hän kyllä aistii sen.

      Sinulla ei ole mitään velvollisuutta tuhlata omaa elämääsi hänen kanssaan ja pitää häntä pystyssä. Tuo ei mielestäni ole mikään parisuhde, vaan toimit miehesi äitinä. Tuntuu kovilta sanat, mutta et voi enää siirtää väistämätöntä.

      Voit todella auttaa häntä pääsemään oman elämänsä alkuun ystävänä, auttaa asunnon hankkimisessa, kehoittaa hakemaan terapiaan ym.

      • Hyvätyöttänne

        Samaa mieltä tämän kirjoittajan kanssa. Se on totta, että jokaisen ihmisen täytyy kulkea se tie omaan itsenäisyyteen ja vastuullisuuteen omasta itsestään, koska muuten parisuhteessa alkaa kehittymään juuri tuo epäsuhta siis äiti-poika ilmiö ja ollaan vaikeuksissa. Siis akka alkaa nalkuttamaan ukolleen niinkuin pikkupojalle, kouluttamaan ja läksyttämään tuon tuosta tms.
        Ehkä aloittajan kannattaa vaan olla rehellinen ja kertoa miltä itsestä tuntuu ja ehdottaa pelkkää ystävyyttä, miksi alkaa kaunistelemaan asioita.


    • Miehesihän on varsin fiksu ja sinä oot se hölmö!
      Miksi miehes täytyisi mihinkään muuttua?? Eihän hänen tarvitse, koska vaikka sä nalkutat hänelle, niin sä et kuitenkaan tee mitään asioiden eteen vaan tyydyt tilanteeseen. Ja teet sitten itse ne kaikki asiat mistä sä hänelle valitat.
      Kuka hänelle tuo sipsit? Kuka pyykkää hänen pyykit? Kuka tekee sapuskat ja kuka siivoaa? Sinä! Ei hänen tarvitse muuttua vaan saa maata sohvalla kuin paskarätti. Ja sä passaat.
      Jatka siis vaan sitä passaamistasi - saatkin varmaan olla loppuelämäs sun miehesi passaajana tuolla asenteella.

      • Tuppah

        Miehen ei täydy muuttua, ei todellakaan. Ihminen on se joka on ja pysyy sellaisena. Mutta siksi kirjoitinkin tämän keskustelun, että miten voisin lopettaa suhteen ettei miehen "tarvitsisi muuttua". Olen kyllästynyt miehen persoonaan ja tapoihin. Me emme sovi yhteen. Toista ei pysty hallitsemaan mutta koska suhde ei toimi näin niin jotain on tehtävä. Minä aina joudun siivoamaan ja pyykkäämään koska mitään ei tapahdu jos en tee. Olen joskus ollut siivoamatta ja talo on kuin sikolätti. Pian alkaa jo inhottaa ja on pakko tarttua luuttuun kuitenkin. Se kyllästyttää!


      • Tuppah kirjoitti:

        Miehen ei täydy muuttua, ei todellakaan. Ihminen on se joka on ja pysyy sellaisena. Mutta siksi kirjoitinkin tämän keskustelun, että miten voisin lopettaa suhteen ettei miehen "tarvitsisi muuttua". Olen kyllästynyt miehen persoonaan ja tapoihin. Me emme sovi yhteen. Toista ei pysty hallitsemaan mutta koska suhde ei toimi näin niin jotain on tehtävä. Minä aina joudun siivoamaan ja pyykkäämään koska mitään ei tapahdu jos en tee. Olen joskus ollut siivoamatta ja talo on kuin sikolätti. Pian alkaa jo inhottaa ja on pakko tarttua luuttuun kuitenkin. Se kyllästyttää!

        Jos se asunto missä te ootte on vuokra-asunto, niin sanot vuokrasopimuksen irti ja hankit itsellesi sellaisen asunnon missä voit asua yksin. Hilaat sitten tavaras mitä nyt haluat pitää siihen uuteen ja siirrät muut ed. aunnon sopimukset yms. siihen uuteen.
        Eiköhän sun miehesi tajua, että hänet on jätetty, kun sua ei näy enää ja ruokaa ei tule, puhtaista vaatteista puhumattakaan. Miehesi jää sitten vuokranantajan kontolle, mutta hän saa kyllä miehesi ulos sieltä. Eiköhän sun aikapoikamiehesi mene takaisin äitinsä tykö jos mami häntä enää luokseen haluaa ottaa. Mutta se ei ole silloin enää sun päänsärkysi.

        Niin mä ainakin tekisin. Tosin mulla asiat ei mene koskaan tuolle tolalle, oon vislannut pelin jo poikki ennenkuin mies edes on ajatellut ängetä asumaan mun luokse.


      • Tuppoh

        Olet kyllä aivan oikeassa. En vain haluaisi olla kenellekään ilkeä. Vaikka toinen on ns. tyhmä, niin se ei ole hänen vika. Ei silti kenellekään saisi olla ilkeä. Mutta ehkä sitten on vain pakko jos ei puhe auta. Aion asiasta sanoa miehelle, että en jaksa enää. Tämä suhde on nyt tässä. Harmi vain.


    • TotuusSattuuQ

      Kyllähän nyt hyvänen aika miehen pitää jo lopulta tajuta että täysin saamaton ja epäsosiaalinen mies ei pidemmän päälle jaksa kiinnostaa naista. Jos hän ei sitä tajua niin kyllä elämän realiteetit ovat pahasti hukassa.
      Jos mies ei ole valmis yhtään ponnistelemaan elämänsä parantamiseksi niin ei se hänen rakkautensa sinua kohtaan lopulta niin suurta ole.

    • Kun olet vihjannut suhteen lopettamisesta, on miehesi tivannut rehellistä syytä siihen. Miksi ihmeessä panttaat asiaa, joka on itsellesi aivan selvä? Miehesi ei tapojaan korjaa, ei ainakaan jos et asiaa ota määrätietoisesti esille.

      Teet selväksi, että jos aiomme jatkossa asua yhdessä, sinä teet näinä päivinä nämä asiat. Mikäli haluat hänestä eron ottaa ja hän alkaa tivaamaan, että mikä vika hänessä muka on, voit aivan huoletta sanoa että tyhmyys ja laiskuus.

      Ihminen voi olla kritiikille herkkä, mutta olipa miehesi sille miten herkkä tahansa, on hänen ymmärrettävä velvollisuutensa ainakin asuinkumppanina. Sinä et ole häntä hemmotteleva ja pilalle kasvattava äiti.

      Mitä masennusalttiuteen tulee, ei se ole syy alistua kenenkään palvelijaksi. Mikäli hän kovasti uudesta asenteestasi taikka eroilmoituksestasi masentuu, voit antaa hänelle ohjeet julkisten mielenterveyspalvelujen saamiseksi. Yhdessä eläminen uhalla, että kumppani muutoin masentuu, ei ole kannattavaa, koska niissä olosuhteissa eläminen on omiaan aiheuttamaan vähintäänkin sen toisen osapuolen masentumisen, vaikka kumppani masennukselta kaiken passaamisen myötä säästyisikin.

      Luultavasti tämän ketjun aloittaja on luonteeltaan hyvä- ja helläsydäminen ihminen. Ikävä vain, että hän on päätynyt yhteen näiden ominaisuuksien hyväksikäyttäjän kanssa. Kukaan normaali ihminen ei halua pahaa taikka onnettomuutta läheiselleen. Monesti ihminen ei kuitenkaan näe omaa asemaansa ulkopuolisen silmin. Tässäkin tapauksessa aloittaja pelkää, että aiheuttaisi eroamalla vahinkoa toiselle, vaikka koko suhde perustuu hänen hyväksikäyttämiseensä, ymmärsi hyväksikäyttävä osapuoli sitä taikka ei.

      • quatarairways

        Tässä oli kaikki oleellinen pähkinänkuoressa.


    • ihmetyttäämoinen

      Ilmiselvästi joko miehesi on masentunut tai sitten hänen älykkyysosamääränsä on hyvin alhainen.

      Kyllä aikuisen miehen pitäisi muutakin osata kuin pyyhkiä oman peffansa ja avata television ja sipsipussin. Jos mies ei kykene pyytämättä käymään edes pesulla , niin kyllä pitäisi hälytyskellojen soida ja kovaa.
      Jos te tekisitte joskus lapsen, ethän sinä voisi heitä kahta koskaan kaksin jättää.

      Jos hän tosiaan on noin toistaitoinen, olisiko kehitysvammaisille tarkoitettu tuettu asumismuoto miehellesi parempi kuin noin epätasapainossa oleva parisuhde?

    • Tuppah

      Olen miettinyt myös tuota samaa, ettei mies ehkä pystyisi asumaan yksin. Ehkä hän vain "otti minut kun helpolla sai" ja minä tyhmä menin tähän lankaan josta on vaikea päästä irti. En haluaisi loukata, mutta en voi säälistäkään seurustella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe