Maailmani romahti juuri

Petetty0

Olen 36 vuotias isä ja täydellisen naisen aviomies. Tutustuin vaimooni ensimmäisenä vuotena yliopistossa, minä opiskelin teologiaa hän äidinkieltä. Rakastuin tuohon niin iloiseen ja kauniiseen naiseen. Hän ei aluksi minusta oikein syttynyt, mutta puolen vuoden tutustumisen jälkeen aloimme seurustella. Tästä on siis aikaa jo 17 vuotta. Naimisissa olemme olleet 12 vuotta. Olemme niin sanottu suomalainen unelmaperhe, meillä on uudehko omakotitalo, molemmilla hyvät työt, minä työskentelen pappina ja vaimoni työskentelee opettajana. Meillä on ollut aivan loistava parisuhde. Seksielämämme on ollut tyydyttävää ja monipuolista ja sitä on ollut riittävästi. Olemme olleet parhaita ystäviä, olemme osanneet aina keskustella ja olemme nauttineet toistemme seurasta. Olemme jopa vetäneet yhdessä seurakunnan järjestämiä parisuhdekursseja.
Viime keväänä kaikki alkoi muuttua. Vaimoni kävi etäiseksi, seksi alkoi vähentyä ja siitä tuli enemmän suorittamista. Kysyin häneltä aika pian mikä on vialla. Vaimoni alkoi viettää enemmän aikaa kavereiden kanssa, iltoja ja viikonloppuja. Sitten kävi niin, että kun vaimoni kertoi lähtevänsä ystävänsä kanssa yhden yön hotellilomalle läheiseen kaupunkiin, tapasin tämän ystävän miehen kaupassa niin tuli ilmi että hänen vaimonsa on kotona, selitin asian tälle miehelle nopeasti että käsitin väärin, hän on mennyt toisen ystävänsä kanssa. Ensimmäistä kertaa aloin epäillä että vaimollani on suhde johonkin toiseen mieheen. Vaimoni tuli kotiin, kysyin oliko kivaa, vastasi lyhyesti että tottakai. En kertonut vielä mitään epäilyksisäni. Nyt maanantaina asensin hän autoonsa verkkokaupasta tilaamani seurantalaitteen ja puhelimeeni sovelluksen jonka avulla pystyin seuraamaan missä hän menee. Eilen hän kertoi että lähtee tapaamaan serkkuaan tämän serkun mökille, ja jos sattuu käymään niin, ettei ole illalla ajokunnossa niin jää sinne yöksi. No, hän lähti. Minä kutsuin lapsille hoitajan jä katsoin sovelluksesta missä päin hänen autonsa sijaitsee. Auto sijaitsi ihan muualla kuin hänen serkkunsa mökillä. Ajelin sen osoitteen lähelle, missä vaimoni auto sijaitsi ja taitoin loppumatkan kävellen. Auto seisoi läheisessä kaupungissa suuren uudehkon talon parkkipaikalla. Syyspimeässä uskalsin mennä talon pihalle ja näin ikkunasta kuinka vaimoni oli syömässä jonkun miehen kanssa. He keskustelivat, joivat viiniä ja pitivät toisiaan pöydän yli kädestä. En voinut ensin uskoa näkemääni! Nuo vaimoni rakastuneet, hymyilevät kasvot, juuri niin kuin silloin kuin me tutustuttiin toisiimme. Vaimoni nousi pöydästä ja vei astioita keittiöön, tämä mies seurasi perässä ja kaappasi vaimoni syleilyyn ja he suutelivat kiihkeästi. Tässä vaiheessa lähdin pois, en kestänyt katsoa enempää. Itkien ajelin kotiin. Lastenhoitaja lähti juuri. Vaimoltani tuli juuri viesti whatsapiin, että hän jää "mökille" yöksi kun on ottanut vähän viiniä ja saunassa .
Mitä ihmettä teen? Miten tästä eteenpäin?

36

1158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ensinnäkin, nuorena mutta elämää silti nähneenä ihmisenä sanon että myönnä rehellisesti "stalkanneesi" vähän häntä, ja kerro hänelle mitä näit. Siinä vaiheessa menee varmaan hämilleen ja yrittää keksiä tekosyitä, mutta parempi että myönnät rehellisesti kaiken, sillä valheen jäljet on lyhyet! Sun täytyy päästä purkamaan hänelle mitä näit ja teidän pitää rehellisesti keskustella miten tästä eteenpäin vaikka se kuin vaikeaa olisi! Jos et tässä vaiheessa myönnä mitä tuli nähdyksi, et sitä varmaan myöhemmin enään uskalla sanoa ja tilanne saattaa mennä liian pahaksi. Tsemppiä kovasti! Kyllä hän sinua varmasti rakastaa, mutta ehkä hän pitää sinua itsestäänselvyytenä elämässään, eikä sen takia tällä hetkellä "näe" arvoasi hänen elämässään. Tiedä häntä, mutta yrittänyttä ei laiteta! Toivo elää.

    • Luopumisentuskaa

      Ei kuulosta täydelliseltä naiselta, jos on aloittanut uuden suhteen ennen eroa. Anna mennä.

    • Raakapelivastaankin

      Itsellä niin paljon samankaltaisia kokemuksia, että taisin kovettua tulkitsemaan, että tällainen tämä maailma nyt on. En arvosta ketään, en luota kehenkään, naiset ovat minulle vain epämääräisiä ja epäluotettavia mitä lie, ei ainakaan ihmisiä, Jotain epäluotettavia ja tahdottomia olioita, jotka tulevat ja menevät miten sattuu, eikä niihin voi luottaa yhtään. En edes uskalla enää kiintyä kehenkään, tai luottaa että mitään aitoa edes olisi olemassa. Suggestoinkin itseni osaamaan nauttia "sekunneista", koska vain pieniä hetkiä voi kokea ilon hetkiä, ja saman tien kaikki onkin jo ohi.
      Naiset ovat sitoutumishaluttomia, -kyvyttömiä, -tahdottomia, ja menevät toisen luokse heti, kun "se vain on kivaa".
      Mielestäni paras lääke itsellesi on tilanteeseen absoluuttinen ylimielisyys naistasi kohtaan tästä eteenpäin. Hävetköön, ja lähteköön menemään. Tulee pyytämään pääsyä takaisin koska huomaa että maailma on loppujen lopuksi täynnä paskaa, ja olit ainoa hyvä asia mitä hänellä todellisuudessa koskaan on ollut.
      Itsellä nainen lähti lähes 15 vuotta sitten, ja halunnut takaisin jo noin 14 vuoden ajan. Takaisin ei ole tulemista, mutta tapailla häntä voin. Ota sama kova ja kylmä asenne, ja alat tapailla useita naisia tämä "exäsi" mukaanluettuna. Niin itsekin nykyään teen. Kehenkään ei kannata tunnesiteitä luoda. Ne menetät joka tapauksessa.

      • Tanssityttö-80

        Ikävää, jos kovettaa itsensä noin. Elämä ei ole yhtä antoisaa silloin. Ei asiat noin mustavalkoisia ole! Et voi tietää miten herttaisen naisen voisit vielä tavata, mutta ainakaan sitä ei tule tapahtuman, jos asennoidut noin. Nyt laitat vain vahingon kiertämään, loukkaamalla toisia!

        On meitä toisenkinlaisia naisia. Katsohan oma kirjoitukseni pettämisestä:
        https://tanssitytto.wordpress.com


    • Kaikestavoiselvitä

      Ensinnäkin toivon voimia sinulle.
      Toiseksi täytyy muistaa, että kun kerrot vaimostasi, se on sinun näkemyksesi teidän tilanteestanne, hänellä on omansa.
      Olen itse tullut petetyksi myös, joten voin hieman kuvitella, miltä sinusta saattaa tällä hetkellä tuntua.

      Miten eteenpäin. Jos et pysty järkytykseltäsi keskustelemaan vaimosi kanssa ilman, että lapset saavat osansa tästä kriisistä, puhu jollekin sukulaiselle tai luotetulle, että tarvitset nyt ajattelurauhaa ja mene vaikka yöksi sinne. Teidän pitää keskustella asioista tietenkin, mutta turvata samalla lasten korvat.
      Mieti lapsia koko ajan, eniten itseäni harmittaa se riitely, jonka lapset joutuivat kuulemaan.

      Riippuu tilanteesta, vaimolla voi olla tilapäinen tarve kokea hyviä tunteita, uusia kokemuksia jne. Voi olla, että hän vakavoituu jos tajuaa menettävänsä sinut. Toisaalta voi olla, että vaimo ei halua jatkaa liittoa. Kaikki on mahdollista. Asiat vaativat todella paljon työskentelyä. Meillä meni ehkä noin kaksi -kolme -vuotta, että asia kävi päivittäin mielessä. Nyt elämä on normalisoitunut. Se vaati senkin, että erosimme hetkeksi.

      Toivon kaikkea hyvää teille jatkoon, kriisi on myös mahdollisuus pysähtyä ja oppia uutta itsestä, oppia kuuntelemaan ja arvostamaan toista eri tavalla.

    • Ohjesulletässä

      Tässäpä yksi neuvo. Kun aikanaan puolisoni jäi kiinni kakkosen pitämisestä. Minulle se käytettiin kuvien kera. Pitkään en uskonut niitäkään. Toki epäilin välillä mutta puoliso peitti hyvin. Kun viimein kun puoliso oli jälleen työreissussa. Tuli kuva autosta sen pihalla ja osoite. No menin viimein. Siitä se lähti etenee. Kysyin ensin onko toista naista ym. Ei ole ja kaikki kiellettiin.kun näytin kuvat meni paniikkiin. Vannoi olleen ainoa käynti siellä. No kun näytin loputkin kuvat alkoi se tarina muuttua. Tuo nainen kiristää häntä on psyykkisesti sairas ja kiristää luokseen. Oli jo eroa vaatinut ym. Keskustelulla käytiin kaikki läpi ja sen jälkeen sai mahdollisuuden päättää mitä haluaa. Teki päätöksen ja halusi jäädä. Aikaa on jo vierinyt eikä uutta epäilystä ole tullut. Sinulla vain se ongelma että sinä seurasit sitä. Minulla kun joku muu käräytti ei voinut minua syyttään mistään. Kannattaa keskustella ja käydä läpi miksi "kulkee yksin jossain öitä myöten. Liikkumaan perheenä. Et anna sille enään mahdollisuutta pettämiseen jne. Kotoa ei olla pois sillä että viiniä juo. Käyt hakemassa sen kotiin illan päätteeksi.

      • Salasuhdeilmituli

        Minulla oli joku halusi tuon suhteen tuhota. Koska jos niiden suhde olisi jatkunut olisi eron ottanut ja valehdella siinäkin. Voin vain kuvitella miten olisi perustellut on suhde vähentynyt ja ollaan erkaannuttu ja ihan kaveri suhteena ym. Olisi ottanut eron salaten sen että olikin toinen jo valmiina. Kiitollinen olen tuolle joka halusi sen tuhota. Kotona kun kävimme kaikki läpi ja päätösten jälkeen suhteemme alkoi uudestaan. Nyt olemme onnellisia ja ottaneet molemmat opiksi. Hävettää puolisoa suuresti. Myös liikkuminen muuttui emme voi kulkea niin että törmäsimme tuohon naiseen. Sen ymmärrän ja liikumme eri tavoilla. Ehkä aikanaan voimme taas vapaasti kulkea tuntematta sitä "pelkoa. En voi totuutta tietää koska tuo nainen ei halunnut kanssani käydä läpi. Tiedän etteivät jatka suhdetta. Koska mieskin tietää jos kulkisi sen tykönä pitäisi auto jättää tarpeeksi kauas jne. Samoin nuo "työreissut loppuneet. Samoin rahan nostot tililtä käteisenä. Joten uskon että on nyt tehnyt rehellisesti päätöksen ja on katuvainen ja haluaa siis jatkaa kanssasi oikein. Toki voi olla ettei eroa halua etten kerro tätä kaikille ja haluaa näyttää muille ettei mitään ole tehnyt ja siksi jäi luokseni. En tiedä mikä on se syy jäämiseen. Uskon kuitenkin hyvyyteen ja tuohon että rehellisesti rakastaa. Muiden mielipiteistä en välitä enkä siitä tuomitaanko minut vai ei.


      • Äidinkieli8plus

        Onko tuo joku konekäännös jostakin vai mikä mättää? Ainakaan suomea tuo ei ole vaikka sanat onkin suomea. Sisällöstä ei saa mitään selvää!


    • olerehellinenkaikille

      Onneksi olet melko nuori keski ikäinen mies. Nyt täytyy sinun vain ottaa keskustelu hänen kanssaan näistä hänen tekemisistään ja näkemistäsi asioista. Pitää siis tehdä päätös haluatteko jatkaa yhdessä ja jos toinen haluaa erota niin se asia varmaan kannattaa toteuttaa. Eiköhän se ole ainakin tärkeä keskusteltava asia. Sen mukaan pitää sitten keskustella myös miten lasten asiat menevät myös ja kuka lapsi menee kenelle. Minulla mies lähti muiden naisten mukaan jo ennen kun oltiin menty kihloihinkaan niin noin sitoutunutta tilannetta ei miehen kanssa ole minulle tullutkaan, enkä ole lähtenyt noiden sitoutuneittenkaan miesten lyhyt aikaisiin että vietetään nyt öitä yhdessä pyyntöihin mukaan. Kaikki eivät
      pääse edes noin pitkälle kun te
      pääsitte suhteessa, eikä ole lapsiakaan. Jos olisi tullut ei sitoutumiskammoinen mies vastaan joka olisi ollut kiinnostunut minusta niin olisin halunnut sitoutua mutta jotkut ovat sanoneet myös että minulla pitäisi olla myös enemmän rahaa että jaksaisivat sitoutua kun on paremmin tienaaviaki aina. Suhde jutut ovat tietenkin monimutkaisia myös monen sukulaisten ollessa hankalia ynnä muiden ongelmien. Mutta jos veditte joskus parisuhdekurssejakin niin kyllä varmaan erostakin jaksat selvitä. Se ero on ehkä sellainen looginen ratkaisu jos luottamus on saanut
      pahan kolauksen. Pitää vaan osata sanoa asiat rehellisen suoraan toiselle ihmiselle niin asiat saa parhaiten menemään eteenpäin. Jollei jaksa olla rehellinen niin asiat voivat mennä niin suureen sotkuun suhteessa että molemmat elävät jossain kuvitelmamaailmoissa jota ei ole
      olemassakaan enää.

    • 87486274

      Mieti mikä on parasta lapsille ja menettele sen mukaan. Vaimosi on hylännyt sinut sydämessään. Turha mietiskellä paluuta vanhaan.

    • kivästäävieläkin

      Todellisuus on karua, munkin maailma romahti kun nuorehko avovaimoni ihastui toiseen mieheen, tuli ilmi että romantisilla illallisilla oli käyty, en tiedä oliko seksiä enkä halunut tietääkkään mutta fakta on se että naiset pettävät herkemmin kuin miehet. Ei voinut edes eroa ajatella, lapsi oli reilun vuoden ikäinen, asuntolainat niskassa ja muutemkin tiukkaa joten annoin asian olla ja purin hammasta mutta kun toinen paljasti kaiken tuli vielä pahempi olo. Suhde oli kestänyt kuukausia ja poissaolot avovaimo selitti illanvietoilla kaveriporukassa. Olisi kai voinut jotain päätelläkkin muutoksista arjessa mutta kun ei saanut ajatusta kasaan ja halusi uskoa vaan hyvää. Kotiin ilmestyi uusia seksikkäitäkin vaatteita joita kumppani osteli mutta eihän niitä koskaan kotona pitänyt vaan osteli salamiehensä iloksi, varmaan on mies mielellään niitä riisunut avovaimoni päältä. Jälkeenpäin kertoi että ei halunnut muuta kuin pitää hauskaa ja nauttia.

    • halloweenkurpitsa

      Nyt on pakko kommentoida tähän näin, että en oikein usko tähän aloittajan tarinaan. Saahan tänne heittää kaikenlaista juttua, eikä totuudesta tiedä.

      Ehkä pappina työskentelevä on sitten samanlainen kuin kuka tahansa "maallisen" työn tekijä. Silti tuo paljasti, että olisi autoon laitettu seurantalaite. En vaan voi uskoa, että pappi selvittää näin, onko vaimo uskoton vai ei.

    • Petetty0

      Kiitos vastauksista. Vaimoni ei ole vielä tullut kotiin, kertoi tulevansa iltapäivällä. Ajattelin levittää korttini pöytään, kertoa kaiken mitä tiedän. Ole sopinut että lapset menevät siskoni perheeseen yöksi että saamme rauhassa selvittää asioita. Ahdistaa aivan vietävästi, mutta jos vaimoni tunnustaa kaiken ja haluaa jatkaa, tulen tekemään kaikkeni suhteemme pelastamiseksi koska rakastan häntä.

      "Nyt on pakko kommentoida tähän näin, että en oikein usko tähän aloittajan tarinaan. Saahan tänne heittää kaikenlaista juttua, eikä totuudesta tiedä.

      Ehkä pappina työskentelevä on sitten samanlainen kuin kuka tahansa "maallisen" työn tekijä. Silti tuo paljasti, että olisi autoon laitettu seurantalaite. En vaan voi uskoa, että pappi selvittää näin, onko vaimo uskoton vai ei."

      Kyllä, se että olen pappi, ei tee minusta ihmisenä sen kummempaa, olet oikeassa ;) Usko tai älä, pappikin osasi tilata netistä tällaisen halvan ja yksinkertaisen seurantalaitteen: https://get-trackr.io/mobile-07/?aff_id=1160&camp_id=1336&clk_id=53328394&path=intl/gu/atlas/08&sub_id=176369&subdomain=buy&utm_campaign=GU&utm_content=321&utm_medium=176369&utm_source=1160&utm_term=53328394#1

      • niinpahoillaannäistä

        Hei, olen todella pahoilla vuoksesi. Minäkin epäilin kirjoitustasi. Ei sillä, että sillä olisi väliä, vaan sillä välitänkö osoittaa myötätuntoa, jos kyse on vain huomiohakuisuudesta.

        Sinä olet nyt kohdannut elämän nurjimman puolen. Kenen tahansa läheinen meistä, voi olla pettäjä. Se ei ole oikei, se ei ole oikein, että sinä ja muut syyttömät läheiset siitä kärsitte. Teillä on mahdollisuus korjata suhteenne, mutta kaikki riippuu siitä, millainen vaimosi on. Ihmisen luonnetta ei voi muuttaa. Monilla on lähimmäisinä ihmisiä, joilla ei ole mitään inhimillisyyttä loppupeleissä. Hän on saattanut saada peroskumppanonsa uskomaan, ettei parisuhteennem toimi, ettei teillä ole läheisyyttä ja että sinä rookut hänessä, ym. käsittämätöntä suhteeseenne liittyen. En halua pelotella sinua, että näin olisi. Tuon tason valehteleminen kertoo kuitenkin ihmisluonteesta, jota keneläkkään tuntevalla ihmisellä ei tulisi olla parina. Kun kuuntelet itseäsi, niin älä anna hämmennyksen peittää järjen ääntä päässäsi. Sinä ansaitset parempaa ja sinä tulet saamaan parempaa. Itseolen kokenut pettämisen, mutta vielä sen päälle ihmisen, joka on valheen paljastttua murunut ja siinä silmieni edessä muuttunut vastakuvaksi itsestään. Välittävästä ja huolehtivasta perheenisästä tuli pelkuri, joka pakeni vastuuta kakkossuhteen odottavaan syliin ja sai samalla minut uskomaan, että syy oli minussa. Mitään ei selvitetty, mitään ei käyty läpi. Minä kärsin järkyttävien tapahtumien traumasta yhäkin ja toivon että joku päivä lääketiede pystyisi ihmeeseen asioiden poistamiseksi päästäni. Siihen asti mikä tahansa vanhoja mieleennostava tapaus saa minut pohjamutiin.

        Parempaa onnea sinulle, sillä kovin vähän on tehtävissä tai ainkaan kukaan ei ole koskaan osannut antaa neuvoa. En siis minäkään tiedä, vaan tulevaisuus näyttää.


    • rankkaaoli

      Ikävää luettavaa mutta olen tyytyväinen että en ole ainoa petetty.

    • Petetty0

      Otin asian esille. Vaimoni ei edes yrittänyt kiistää. Ihastui keväällä työkaveriinsa ja kaveruus oli syventynyt ystävyydeksi ja mukaan oli tullut myös seksi. Hän oli lähtenyt hakemaan jännitystä ja uutta kiihkoa. Meidän suhteemme oli hänen mielestään käynyt tylsäksi. No, en sitä voi kiistää, kyllähän kaikilla varmasti jollain tavalla suhde urautuu vaikka kaikki olisi hyvin. Kerroin vaimolleni, että hän saa nyt aikaa miettiä mitä elämältään haluaa. Minä rakastan häntä ja haluan jatkaa mikäli hän jättää sivusuhteen ja lupaa olla uskollinen. Sydäntäni raastaa, mutta uskon että selviämme tästä jos molemmat pitävät sen mitä kerran alttarilla luvattiin, tahtoa rakastaa.
      Muutan nyt jokatapauksessa joksikin aikaa pois kotoa että voin miettiä rauhassa ja odotella mitä vaimoni elämältään haluaa.

      • Miksi sieltä kotoa pitää muuttaa pois, että saa ajatella rauhassa?
        Muualla vatvot kuitenkin mielessäsi, että mitähän se vaimosi nyt tekee?
        Varsinkin silloin kun sinä olet muualla ja hänellä on koko asunto omassa käytössä. Hän voi tapailla vaikka ketä, kun tietää sinun olevan muualla "miettimässä asioita".


    • pop98

      "Muutan nyt jokatapauksessa joksikin aikaa pois kotoa että voin miettiä rauhassa ja odotella mitä vaimoni elämältään haluaa. "

      -Lievästi sanottuna erittäin outoja nämä jutut..!
      Akka huoraa ja sinä lähdet kotoa, kait se nyt perkule on itsestään selvää että horatsu on se joka lähtee kiitämään..
      Kaikenlaisia nössöjä niitä onkin, ei ole ihme jos akka hakee Miestä muualta.

      Nyt annat eukolle oikeuden ja tilaisuuden jatkaa pelin pelaamista omilla säännöillään, eikä joudu "selkä seinää vasten" tekemään valintaa ja vastaamaan teoistaan. Jos heittäisit heti pellolle, hän joutuisi sen toisen luokse asumaan ja toteamaan kuinka kusipää se oikeasti on hurman takana.

    • Jatkoonpetettynä

      Elämä pettämisen jälkeen petettynä on sairaan paskaa pitkään ja koko ajan. Teit hyvän päätöksen lähteä katkolle ja jättää pettäjän ottamaan vastuu kodista ja lapsista. Hae itsellesi ammattiauttaja, jolla käyt. Muuten arki petettynä vie kaikki voimat. Romahdin itse useita kertoja pettäjän takia asian selvittyä, eikä mitään tietoa jaksaako lopulta jatkaa, onko enää mitään merkitystä yhdessä elämisellä. Arvostus ja kunnioitus puuttuu kokonaan, vaikka pettäjä kuinka yrittää.

    • Selvästinäki

      En usko tähän tarinaan. Turha yrittää uskotella tai vakuutella. Olen tullut petetyksi muutaman kerran, mutta niin tyhmä en ole, että uskoisin selvään valheeseen. Jotkut naiset ovat myös tätä yrittäneet, mutta huonosti on käynyt.
      Ihmettelen vain aloittajaa, miksi sepittänyt moisen tarinan. Mitä hyötyy tästä?

    • HuutelevaPirkko

      tässä vastaus : lopeta provoilu ja noiden juttujen keksiminen täle palstalle niin parisuhdekin jaksaa paremmin kun ei aina istu koneella provoilemassa - siis mikäli sinulla on parisuhde. Jos ei niin kannattaisi käyttää energiaa sen hommaamiseksi ennemmin kuin koneella provoiluun...Pappipa hyvinkin ..taitaa nyt pappia hekottaa kun ihmiset tosissaan etsivät ratkaisua "ongelmaan" Toki jos vaimosi on löytänyt keski-iällä rakkauden niin sehän on hienoa - uskonnollisena ihmisenä varmasti ajattelet että "puhdasrakkaus" on sitä että ei yritä omistaa toista...

    • Surullinenskorpiooni

      Luottamuksen voi rikkoa vain kerran. Selviät todennäköisesti erosta nopeammin. Asia ei unohdu koskaan, minkä tiedät varmasti. Haluatko miettiä tapahtunutta päivittäin vuositolkulla ja tuntea sitä hiljaista kipua jatkuvasti? Rakkaudelle ei tietenkään voi mitään, hänkään. Mitä omaa ja salaista teillä enää on? Hän on jo osoittanut kaiken sen saman toiselle. Enemmänkin, ollut valmis uhraamaan perheenne. Jos jäät, teet vain hiljaista eroa mielessäsi ja lopputulos on lopulta sama. Ehkä kysymys on enemmänkin siitä miten haluat lähteä. Hiljaa kituen vai heti. Vaikea arvioida kumman kestää paremmin.. Itse erosin 12 vuoden liitosta muista syistä ja rakastuin tämän jälkeen oikeastaan ensi kertaa elämässäni. Uudessa suhteessani oli hankaluutensa.. Myöhemmin kävi ilmi että naiseni oli lopulta tapaillut vuoden entistä miestään selkäni takana. Kiisti seksin, mitä epäilen, ja lisäksi petti kahden eri miehen kanssa erään hankalan jakson aikana. Näiden tapahtumien jälkeen hänessä tapahtui muutos. Ollut kaikin puolin omistautunut ja rakastava puoliso. Avoin kaikista asioistaan, puhelimet pöydällä ym. Katunut. Tavallaan koin että kun pystyi luopumaan ex miehestään, uskalsi vasta silloin rakastaa ja sitoutua kuten ehkä alusta asti halusikin. Tapahtumista nyt yli vuosi ja ovat päivittäin mielessäni. En voi koskaan saada sitä varauksetonta arvostusta takaisin jota aiemmin tunsin häntä kohtaan. Luottamus myös aika heikoissa kantimissa. Lähinnä odotan että tunteeni kuolisivat. Neuvon katkaisemaan suhteen. Itse en siihen pystynyt, enkä koe että olisin jatkamalla voittanut mitään. Päinvastoin.

    • Realityornot

      Miksi tämä ap:n juttu haiskahtaa jotenkin fuskulta..? Semmonen tunne vain on.

    • jgijepwqwourqo

      Tästä tulee varmaankin joku juttu johonkin lehteen, jossa otetaan otanta, miten ihmiset suhtautuivat tilanteeseen "avioliitossa pettäminen".

      Lisämausteeksi tullee vielä että pari olivat olevinaan molemmat akateemisia, ja mies vielä PAPPI.

      Miten ihmisten mielipiteisiin asiaa analysoidessa vaikutti se että mies oli osapuolena myös pappi.

      Saadaan kohta jokainen lehdestä tai verkkojulkaisusta tai molemmista katsella miten omia tulkintojamme on analysoitu jonkun asiantuntija raadin toimesta.

    • Petetty0

      En tietenkään mahda mitään sille, että kirjoitukseni todenperäisyyttä on epäilty. Jokainen on toki vapaa ajattelemaan mitä haluaa mutta se että epäilee, etteikö tämä tilanteeni olisi totta, kertoo enemmän tuosta epäilijästä itsestään.

      Asiaan. Muutin pois, väliaikaiseen asuntoon. Marraskuun alussa saan tilavan kaksion rivitalosta vuokralle. Olemme sopineet asumme vuoroviikoin kotona ja toinen aina tuossa vuokra-asunnossa.
      Ahdistus on ollut valtavaa. Hain ja sain muutaman päivän sairaslomaa. Eiliselle olisi ollut kaksi avioliittoon vihkimistä, mutta tuo tuntui erittäin ahdistavalta koska tällä hetkellä en olisi voinut aidosti puhua rakkaudesta ja avioliiton pyhyydestä.
      Vaimoni haluaisi että lähdemme pariterapiaan. Minä en tiedä mitä haluan, todennäköisesti en halua häntä takaisin vaikka rakastan häntä edelleen täydestä sydämestäni. En ehkä koskaan oppisi luottamaan häneen ja se vaikuttaisi varmasti koko perheen elämään. Hän kyllä vannoo rakkauttaan ja haluaisi jatkaa sitten kun minä olen siihen valmis. Kertoi myös, että on valmis odottamaan pitkänkin aikaa.
      Olen itse käynyt pari kertaa juttelemassa seurakunnan parisuhdeterapeutin kanssa ja siitä on ollut apua. Jumala yksin tietää miten tässä käy. Rukoilkaa puolestamme. Kiitos että sain purkaa tänne "roskapalstalle", olen kirjoittanut tänne viimeksi joskus yli kymmenen vuotta sitten ja aiheet ovat liittyneet uskoon, kirkkoon ja herätysliikkeisiin. Hyvää jatkoa kaikille.

      • Kaikestavoiselvitä

        Kiitos kirjoituksestasi. Hyvä muistaa sekin, että todellakin saat ottaa aikaa miettiä, mitä parisuhteelta haluat ja haluatko jatkaa enää itse suhdetta kokemuksesi jälkeen. Aika on lääke sekin, itse ainakin niin koin. Lämmin halaus täältä ja voimia edelleen.


    • Lue Raamattu se on elävä ja voimallinen Jumalan Sana. Etsi Herraa kun Hänet vielä voi löytää

      • jglesijrgsprugwjö

        Pappi lienee jo löytänyt herran. Lähinnä nyt pitää löytää nainen eikä herraa. Ongelma on maallinen, ei taivaallinen. Jos nainen on päästään sekaisin, ei siinä herroja auta kuhtua apuun.
        Kyllä pappi herransa on löytänyt, ja on taatusti herralle kuuliainen.
        Kyse on nyt maallisen naisen kuuliaisuudesta herralle, koska on itsensä herran edessä antanut avioliittolupauksensa. Jos nainen on tarpeeksi maallisten voimien eli saatanan pauloissa, ei avioliittolupaus liene merkitä mitään, ja nainen kantakoon itse vastuunsa jos on tiellä itsensä saatanan luokse.
        Ei papin tuosta itseään tarvitse syyllistää.


    • Johanna37

      Siis ''pappi '' kirjoitti aloituksen 8 päivä. Kertoo että eilen vaimo lähti serkun mökille, siis 7 päivä.
      Ja jo 9 päivä pappi päivittää tänne että nyt muutan pois!

      Huhhuh onpa nopeaa toimintaa. Kun minun sukulais- tuttavapiirissä on pettämistä ollut ja on päädytty eroon, jo lasten takia on päädytty sellaiseen ratkaisuun että isä ja äiti ottavat hissukseen, edes muutama viikko on asuttu yhdessä etteivät lapset joudu paniikkiin.

      Siis kyllähän tällaista voi sattua pappi-opettajaperheissäkin, pettämistä ja eroamista.
      Mutta aloituksen romanttiset ja vuolaat sanankäänteet pistävät epäilemään. ''He suutelivat kiihkeästi...''
      Tällaista romanttista höpötystä ei pappismies kirjoita kun on juuri saanut tietää että vaimolla on salasuhde!

      Luulen että joku teini tjms on keksinyt tämän jutun.

      • sdffghgjbjjj

        Ei tämä ole keksitty, sen vaan tietää jotenkin. Ihan tavallisia ovat rajut muitokset. Ihmisillä on sisäisesti niin helvetillisen paha olo. Ei petetyksi tulemisen kuvottavuutta ja järkyttävyyttä voi verrata oikein mihinkään. Se repii ihmisestä rikki jotakin hyvin perustuslaatuista, mikäli liittoa ei saada / ei voi korjata. Ja korjattunakin se jättää surullisen mielen elämän raadollisuudesta, vaikkakin samalla ymmärrystä ja viisautta elämän karuista tosiasioista ja anteeksiantamisen vaikeudesta läheisille ihmisille.


      • TotuusSattuuXQXQ
        sdffghgjbjjj kirjoitti:

        Ei tämä ole keksitty, sen vaan tietää jotenkin. Ihan tavallisia ovat rajut muitokset. Ihmisillä on sisäisesti niin helvetillisen paha olo. Ei petetyksi tulemisen kuvottavuutta ja järkyttävyyttä voi verrata oikein mihinkään. Se repii ihmisestä rikki jotakin hyvin perustuslaatuista, mikäli liittoa ei saada / ei voi korjata. Ja korjattunakin se jättää surullisen mielen elämän raadollisuudesta, vaikkakin samalla ymmärrystä ja viisautta elämän karuista tosiasioista ja anteeksiantamisen vaikeudesta läheisille ihmisille.

        "Ei tämä ole keksitty, sen vaan tietää jotenkin. Ihan tavallisia ovat rajut muitokset. Ihmisillä on sisäisesti niin helvetillisen paha olo"

        Päinvastoin, aloituksen aitoutta panee epäilemaan juuri tuo kummallinen tyyneys jolla kirjoittaja tuntuu kaikkeen suhtautuvan, ihan kuin seuraisi omaa elämäänsä ulkopuolelta. Jokainen kirjoitus on selkeän looginen, analyyttinen ja tasalaatuinen alusta loppuun. Ei siis lainkaan sellainen kun luulisi pahasti järkyttyneen ihmisen kirjoittavan.
        Tulee mieleen huono romaani jossa kaikki on vähän kädenlämpöistä kun pitäisi oikeasti kuvata raastavia tunteita ja tuskaa.


      • oleeol

        ehkä on vielä shokissa. silloin voi olla myös ihmeen tyyne.


    • olipassettiä

      Cool story, bro.

      Täydellinen nainen, petos, seurantalaite, vaimon jäljitys synkkänä ja myrskyisenä syysyönä, sopivasti verhottomasta ikkunasta nähdyt viini-illalliset ja kiihkeät suutelut...

    • huooooo.raa

      Olisit sanonut huoralle heti, että jää vaikka loppuelämäksi, takaisin ei ole tulemista.

    • Trollirollijoo

      Hyvä trolli, kirjoita lisää!

      • Ohvovihvihvo

        Samaa mieltä. Trolli on.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5540
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3537
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1662
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1636
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1092
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe