Rasvan lisääminen ruokavalioon

Saritallakylässä

Hei lukijat. Mulla on nyt ollut menossa ruokavalion muutosta kun kärsin jostakin sairaudesta (keliakiaa?chrohn? Tai ite epäilen ärtyneestäsuolesta) kipua, epämukavaaoloa ja pahoinvointia enimmäkseen.

No jätin aluksi leivät,pastan minimiin ja lisäsin vihanneksia ja salaatteja mahottomasti ja erijogurtteja suklaahimo jäi ja meni patukka päivässä.
No ei toiminu ku vihannekset vaa venytti enemmän suolistoa ja oli tukalaa ja se sokeri..
No nyt jätin vihannekset minimiin pidin porkkanat,kurkut ja parsan. Nyt
Lisäsin Paljon perunaa ja täysmaitoa. Suklaa vaihto muotoa taateliin vaikka taateleita aina menny.
Nyt toistaviikkoa tätä kokeilua ja vatsa paljo parempi eikä muut ruoat maistu ollenkaa :D mutta en ole varma missä vika ja rupes kolesterolin nousu pelottaa pitkällä välillä ku täysmaitoa menee litrapäivässä ja apua anemia voi tulla?

12

372

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Saritallakylässä

      Lisään että liha jäi kans pois. Kalaa menee harmiksi melko vähä.
      Ja lisäksi kaveri valittaa mun hengityksestä et voiko olla jo ketoosia?

      • vpkysyystävällisesti

        Saritallakylässä


        Mistä se ketoosi olisi tullut??


      • vm43

        Tarkista liuskoilla!


    • 56437536

      Miksi täysmaitoa juot, eikö olis parempi kevyt tai rasvaton?

    • vpeiluule

      Jos nyt jättäisit luulosairaudet pois pelistä niin palataan asiaan emailissäni (löytyy blogistani)

    • VHH-lainen

      Jos on epämääräisiä kipuja, niin syy on yleensä ruokavaliossa. Kova poika olet yrittämään, mutta ei aivan oikealla tavalla. Ensinään juurekset sisältää paljon tärkkelystä. Peruna on pahin. Tärkkelys muuttuu elimistössä sokeriksi, joten näitä tuotteita tulee välttää.Eikä sokeri ole millään muotoa terveyttä edistävää. Maanpäälliset kasvikset ovat parasta ravintoa kuten erilaiset kaalit. Proteiinia tulisi syödä noin 0,8-1 g per painokilo. Rasvaa 3-3,5 kertaa proteiinin määrästä. Ihminen tarvitsee energia, joka tulee ottaa luonnollisista rasvoista ei sokerista, jota eri viljatuotteet sisältää ja edellä mainitut juurekset.
      Takaan, että kunto paranee. Tosin joillekin tekee myös eri maitotuotteet hallaa.

    • Asettaakyseenalaiseksi

      En nyt oikee pysyny kärryillä,että mihin ap tahtoo apua. Otsikosta lukien rasvan lisäämiseen,mutta itse tekstissä ei mainita asiasta sanaakaan :D

      Rasvasta yleisesti sen verran et tehtiin suuri kananmuna tutkimus,jossa todettiin että kananmuna ei ole yhteydessä sydän ja verisuonitauteihin. Se sisältää todella paljon just tyydyttynyttä rasvaa.
      Tästä voimme päätellä,että ei tyydyttynyttä rasvaa tarvitse juosta pakoon :D ei sillä,et sitä pitäs ämpäristäkää alkaa juomaa jos rasvoja haluaa lisätä.
      Olis erittäin mielenkiintoista nähdä vaikka ne 10 tutkimusta tai yhden erittäin pitkän,jotka aikoinaan osoittivat että tyydyttyneestä rasvasta saa sydärin :D väärin tehty nekin tai pieleen tulkittu,koska jos kananmuna ois aijemmi aiheuttanu sydän ja verisuonitauteja,eipä se yhtäkkiä lopettais sen tekemistä..
      ja huvittavinta tässä on se,että tahot jotka leimataan huuhaa mediaksi,kertoivat tämän kananmunajutun ensimmäiseksi,paljon ennen tämän kyseisen tutkimuksen päätökseen saamista!

    • Asettaakyseenalaiseksi

      Tähän maitoasiaan vielä lisätäkseni. Mielestäni maito juotavana kuuluu vain poikasille,siihen asti kunnes äiti vieroittaa. Mikään muu eläin ei juo maitoa aikuisiällä eivätkä sekaannu toistensa maitoihin. Juomana toimii vesi. Meidän luonnolliseen ruokavalioon kuuluis tasan ne raaka-aineet,mitä luonto tarjoaa. Et sä poimi sokeripaketteja puusta,etkä viljaa pensaista :D keksitään koko ajan lisää ruoka-aineita,jotka on kaukana siitä,mitä syötäisiin jos elettäisiin edelleen tuolla luonnossa. Jos maito on elintärkeää luustolle,niin miksei aikuinen kissa sitä tarvitse? kisu tippuu korkealta ilman,että katkoo yhtään luuta. Tiedän,kissa on eri laji. Jos tullaan näihin lajien eroihin,niin miksi voimme testata tuotteita hiirillä? Jos tietty aine reagoi tavalla x hiireen,miksi se reagoisi samalla tavalla meihin,olemmehan täysin eri lajia? Täten ei voisi sanoa turvalliseksi mitään,mikä on testattu muulla eläinlajilla,kuin ihmisellä?
      Oon sitä mieltä,et tullaan tuhoomaa tällä älyllisyydellä itsemme täysnolla :D
      Eläinkohtaiseen ruokavalioon vielä sen verra,ettei villikissa kulje pihalla saalistaen latz tai whiskas purkkeja :D on erittäin epäreilua että otamme itsellemme eläimen ja älyllisyydellämme,vain koska voimme,syötämme kissalle mitä haluamme.

    • Päästäinenlähde

      Oma korteni kekoon, jos joku ihmettelee miksi rasvan syönnillä laihtuu, niin se on aika yksinkertaista.

      Kroppa pitää kiinni rasvoista koska se on hyvä ravinnon lähde, jos ruokaa ei ole hetkeen saatavilla.
      Toisaalta, jos ravintoa eli rasvaa on mielinmäärin saatavilla, on ihmisen keholle edullisempaa poistaa ylimääräinen paino, koska silloin pystyy hankkimaan ravintoa paremmin, ja taistelemaan vihollisia vastaan.

      Eli rasvaa paljonkin syömällä ei liho, kun kropan ei kannata säilöä lisää painoa eli energiaa kehoon kun sitä on paljon suun kautta saatavilla.

      Homma tietysti muuttuu jos sotkee mukaan hiilihydraatit, jotka pistää insuliini hormoonin käyntiin jonka kautta rasva menee suoraan varastoon, kroppa säilyttää mielummin hyvän rasvan energialähteeksi myöhemmälle käytölle, kuin huonon hiilihydraatin joka aiheuttaa tulehdustiloja kroppaan, eli huono ravinnon lähde.

      • hpv27

        Ihminen erittää koko ajan insuliinia ja tuo insuliinin eritys riittää varastoimaan kaiken ravinnon.

        Ruuan makroja on tutkittu ja havaittu, että laihtumisen takana on aina kalorivaje.


      • VHH-lainen

        Mitä?
        Ihminen ei eritä insuliinia muuten kuin suojellakseen liialliselta verensokerin nousulta. Insuliini kyllä varastoi rasvaa, joka liiallisena alkaa näkymään siellä vyötäröllä. eli pysy pois sokerista.
        Jokainen kunnon koiranomistaja tietää, ettei koiralle saa antaa sokeri, sillä se voi sairastua, mutta ihmislapselle sitä suorastaa tyrkytetään,.


    • neighbor

      ootte kaikki vaa dumbassei

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4709
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4290
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2800
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    7. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1679
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1635
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1583
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1531
    Aihe