Kemihaaran kadonneet retkeilijät

Ihmettelijä..myös

Kovasti on ihmetystä kerännyt kyseiset kadonneet. Oiskohan tuossa käynyt niin, että eksyivät jo menomatkalla ja olivat nälkäisiä ja uupuneita kun tapasivat sivullisen joka neuvoi reitin ja lainasi varusteitaan. Lähtivät kyllä oikeaan suuntaan Kemihaaraa kohti mutta kulku hidastui väsymyksestä ja nälästä johtuen ja tuli pimeä ja uusi eksyminen reitiltä ja seurauksena kuolema.

Ei tuota oikein muuten voi kuvitella tapahtuneeksi.

4

529

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • korpivaellus_vaarallista

      Sää sumuinen ja tihkusateinen juuri tuohon aikaan päiväkausia - näkyvyys tästä johtuen heikko - myös myöhemmin etsimään menneille sää tuotti suuria vaikeuksia.
      Tuollaisessa kelissä eksyy helposti ne, ketkä on eksyäkseen. Normikännyköiden kuuluvuus myös tuolla alueella heikohko ja varmaan tyypillisesti akut heikoissa kantimissa ja mitään varavirtalähdettä ei mukana - oikein tyypillinen tapaus kaupungistunut vanhahko metsässä liikkuja.

      Aivan ehdoton mukana oltava nykyään tuollaisissa olosuhteissa useampiakin varavirtalähteitä, kiikkuu sitten vaaran huipulle ja yrittää sieltä korkeimmalta kohdalta saada kuuluvuuskenttää kännylleen.
      Jos mukana vaan äypouni ja satelliitti gps paikannus sovellus päällä koko ajan, akku korkkaa hengettömäksi kolmen, neljän tunnin käytön jälkeen. Isompiakkuisetkaan ei kestä kovin montaa tuntia pidempään jatkuvasti päällä pitää niitä paikannus sovelluksia.

      Noihin olosuhteisiin harkitsisin vakavasti satelliittipuhelinta tms. parempi kuuluvuuksista aparaattia mukana kannettavaksi ja riittävää määrää varavirtaa, minimissään kuitenkin useampia noita varavirtalähteitä niihin normikännyihin.

      Huono sää, akut loppu kännyistä - muutenkin niissä jo kuuluvuus heikko siellä - siihen eksymisestä juontuva hätä, tulentekovälineet loppu tai kastuneet, eväät loppu. Kaiken kaikkiaan huonohko eränkäynti taito, vanhuus ja siitä tulevat ongelmat ja sitten mennään tuommoisiin paikkoihin tuollaiseen aikaan tuommoisilla varusteilla, siitä ei hyvää seuraa.

    • tarinoita.takamettistä

      Jos mietitään että kun eksyy ja hätä on suuri, silloin kannattaa pysähtyä ja tehdä sopivaan paikkaan nuotio lämpimänä pysyäkseen. Tämä vaatii että mukana on jonkin sorttiset tulentekovälineet, vaikkapa se retkikirveskin repussa auttaa kummasti puiden pilkkomiseen siihen nuotioon ja jos oikein hyvin on varustautunut, jokin sahausvärkkikin vielä katkaisuun - kenties jokin pieni pressu lisäksi jotta voi virittää jonkinlaisen suojalaavun päällensä sateen suojaksi.
      Isohkon sopivan puun juurellakin säilyy kyllä oksien alla kuivana muutenkin.

      Kun saa tulet tehtyä ja poltettavan puun saanti on varmistettu, mikäs hätä siellä tulilla loikoillessa sitten enää on odotella vaikka pidempäänkin.

      Tilanne on tietysti toinen, jos matkakumppani tuupertuu rintakipujaan valitellen maahan ja rukoilee apua hakemaan - että koeta nyt nopeasti mennä sinne eräkämpälle, jos siellä vielä olisi joku jolla on toimiva kännykkä millä hälyttää apua - eivätkä omat kännyt akut simahtaneina toimi enää.
      Sitten siinä lähtee sitä apua nopeasti hakemaan ja eksyy itsekin - ilman niitä tulentekovälineitä edes - ja saattaapa saada hädissään itsekin vielä laakin ja tuupertua välille.

    • Kentiser

      Onko vieläkään löydetty rouvaa? UP

      • eietsitä

        Ei ole löytynyt


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1841
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1759
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      115
      1705
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1551
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1528
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      23
      1426
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1415
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1222
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe