Inhoan lähihoitajan työtä

Vihaantyötäni

Olen päiväkodissa töissä ja niin täynnä koko työtä. Sitä aina vähätellään kuinka lastenhoitotyö on muka "helppoa työtä" ja palkkakin on työn vaikeuteen nähden tavattoman surkea. Voi vain leikkiä lasten kanssa muka, laulella ja piirrellä. Huoh, totuus on jotain aivan muuta. Nyt meidän ryhmässä on 4 autistista lasta ja muitakin erityislapsia sekä normaaleja lapsia kaiken kukkuraksi. Poikavoittoinen ryhmä, 4 tyttöä ja 8 poikaa. On lapsia jotka purevat, raapivat ja nipistävät hoitajia, joka päivä jotain hiuksista repimistä yms. He eivät leiki ja vaeltelevat vain, saattavat karata ja heittelevät leluja ympäriinsä sikin sokin. Ei voida askarrella, muovailla tai piirtää, sillä lapset syövät ne kynät ja muovailuvahat. He eivät myöskään puhu lainkaan, ääntelevät vain. Eräs lapsi sotkee ulosteillaan huonekaluja ja seinät. Aikaa ei riitä normaaleiden lasten juttuihin, koska erityislapsi tulee heti keskeyttämään, jos esim. muovaillaan. Syövät sitten muovailuvahat yms. Ulkona täytyy vahtia koko ajan, etteivät mene väärälle alueelle, jota ei yllättäen ole edes aidattu. Edes lepohetki ei ole rauhallinen, ruokailukin on yksi perkele. Ei ehdi itse syödä, kun kakara tunkee sormia mun vesilasiini tai yrittää napata mun leipäni. Joka yö näen painajaisia töistä, ihan sama onko maanantai vai perjantai, aina tuntuu yhtä pahalta mennä sinne. Aina vielä jokin räkätauti päällä, kun autistit imevät kaikkia leluja.. Tunnen olevani ihan väärällä alalla, vaikka vasta valmistuin tähän lähihoitajan ammattiin.

15

1441

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • VoinKuvitella

   Mutta jos tunnet jo nyt noin vahvasti, eikö kannattaisi tehdä jo liike jonkun muun suhteen. Ei kannata jäädä sinne, johtaa vain loppuunpalamiseen ja ties mihin.

  • teeilmoitus

   Ei lastenhoitotyön kuuluisi tuollaista olla.Jotakin on mielestäni pahasti koko päiväkodin toiminnassa pielessä. Lapset sijoitettu ihan väärin, ei mitenkään huomioitu tosiasioita. ja hoitoisuuden tarvetta suhteessa hoitajamäärään.Tuollaiset päivät ovat ihan kammottavavia niin lasten kuin hoitajienkin suhteen. Tuostahan pitäisi tehdä viranomaisille rikos-tai lastensuojeluilmoitus niin järkyttävältä kuulostaa jos työpäivä on noin järkyttävä.

  • sellastse

   Mutta sellaisiahan pikkulapset ovat, kuin eläimiä. Osa jääkin sellaiseksi koko iäkseen.

   • Ihmisyys_katoamassa

    Työpaikoilla on näitä isoja vauvoja helvetisti, täysin sekopäitä kiusaajia jotka kuuluisivat mielisairaalojen suljetuille osastoille ilman mitään ihmiskontakteja ja sellaisia siellä päiväkodeissakin jo paapotaan pienestä alkaen.


  • teeilmoitus

   Turha tätä on puolustellaSairaat ja terveet käyttäytyvät eritavoin.Osa sairaista lapsista tarvitsee jopa oman hoitajan vierelleen kokoajan .Ei ole oikein ihmisten työpaikoista tehdä ikäänkuin helvetin esikartanoita.Sairailla lapsilla tulee olla oma hoito ja riittävästi hoitajia niin päivät eivät ole tällaisia.Ei ole oikein, että sairaat saavat terrorisoida koko ryhmää, mutta säästöjen vuoksi tällaista tapahtuu kun ei mistään mitään oikeasti vastuussa olevat välitä muusta kuin omasta uraputkestaan ja pienet pamput nuoleskelee esimiehiään ylennyksentoivossa .
   Turha syyllistää ihmisiä ja ihmitellä, moralisoida jos ihmiset ovat mieluummin työttömiä.
   Tällaiseksi yhteikunnassa suunniteltu päivädissa tapahtuva hoitotyö on myös sairaiden lasten halveksuntaa ja välinpitämättömyyttä ja paljastaa mikä todellinen arvopohja päättäjillä on tai millainen taho todellisuudessa päättää asioista.

   Samansuuntaisia asioita ilmenee nykyään myös vanhustenhoidossa sekä yleensä hoitotyössä.

  • Tottahantuokii

   Olen ymmärtävinäni. En itse haluaisi hommiisi.
   Vaihda maisemaa jos mahdollista.

  • LhMinäkin

   Lähihoitajan työstä on joissakin paikoissa tehty aivan mahdotonta. Voi kun löytäisikin järkevän ja viihtyisän työpaikan, minne olisi mukava mennä ilman pelkoa ja ärtymystä. 5v näitä hommia tehnyt. Jonkun aikaa vielä yritän ja jos ei paremmaksi muutu, keksin jotakin muuta.

  • Momomomomo

   Suomiakoille ei kelpaa mikään duuni.

   • Moikkavaanmomo

    Momomomomom voisikin varmaan ryhtyä autistien puruleluksi ammatiltaan?


  • avustajaaa

   Minä olen mies ja henkilökohtainen avustaja enkä todellakaan koskaan lue itseäni lähihoitajaksi. Henkilökohtaisena avustajana työskentelen loppuelämäni.

  • avustajaaa

   Lisään että onhan avustajillakin varmasti joskus ärsyttävät avustettavat mutta minulla ei ole. ökaikki avustettavani ovat todella mukavia. Sekä mun ei tarvitse työskennellä missään työporukan parissa kuten lähihoitajat tekevät laitoksissa ym. saan työskennellä täysin yksin ihmisten kodeissa. Myös että tämä on liikkuvaa työtä on pelkkää plussaa.

  • turhaa.kouluttamista

   Mihin tuossakin tarvitaan lähihoitajan koulutusta?
   Jos kotona olisi 4 lasta niin ne hoidetaan ilman lähihoitajan koulutusta..

   Vaihtamalla paranee, hae jonnekkin muualle hommiin.
   Ei kai tuollaista kukaan jaksa.

  • Voimia

   Voimia aloittajalle lähetän ja empatiaa tunnen. Autistisen erityislapsen äitinä tiedän, ettei erityislasten hoitaminen ole helppoa. Kuitenkin terapialla jota tehdään myös kotona ja kärsivällisyydellä on saatu paljon edistystä. Arvostan suuresti lapseni hoitajia, jotka tekevät työtä isolla sydämellä. Ei sopisi minulle. Siksi teen muunlaisia töitä, koska iltaisin olen 150% läsnäoleva äiti.

   Kannattaa miettiä onko tuo erityisryhmä sinun paikkasi. Jos et pidä työstäsi kärsivät siitä itsesi lisäksi kaikki muutkin. Autistiset lapset voivat käyttäytyä eri lailla kuin ns. normit, mutta ovat herkkiä huomaamaan tunnetiloja ja sellainen heijastuu myös käytökseen.

   Toivon, että löydät oikean tien, joka sopii sinulle ja sellaisen työn mistä pidät.

  • RauhallistaTyöpäivää

   Ihmisen ei ole tarkoitus kestää kaikkea. Apua on saatavilla, vaikka terapiasta. Kriisin kautta yleensä ratkaisu löytyy lopulta. Jos on tuommoinen erityislapsi, niin en voi kuvitella että voisit jotenkin 100% vuodattaa rakkauttasi häneen 24/7. Voi olla että itse oletat että sinun kuuluisi tehdä niin. Siis olla paras mahdollinen hoitaja ja hyvä ihminen koko ajan. Kaikki ei ole mahdollista. Et voi olla hyvä muille jos et itsekään voi hyvin. Sairasloma jos ei muu auta. Elämä on matka eikä päämäärä. Aina ei jaksa! Eikä tämä talven pimeyskään mitään mukavaaa ole, eikä kannata teeskennellä muuta!

  • viestinaloittanut

   Voi kun olisi työpaikan vaihtaminen niin helppoa, lähtisin heti helpompaan lapsiryhmään. Ei sitä niin vain löydy uutta paikkaa, vaikka kuinka toivoisi sitä . Juuri oli lomaa ja siltikään ei tunnu yhtään paremmalta mennä töihin taas, päinvastoin. Ahdistaa ihan älyttömästi ja odotan vain seuraavaa lomaa. Jatkuva väsymys päällä ja tosiaan mulla ei ole aiempaa työkokemusta tällaiselta alalta. Tuntuu aika oudolta, että edes minut valittiin tähän työtehtävään, kun olen niin vähän lapsia hoitanut. On varmasti paljon kokeneempia lastenhoitajia, joilla enemmän kokemusta erityislasten hoitamisesta. En tiedä olenko yhtään soveltuvakaan tähän työhön ja riittävän pätevä autistien kanssa toimimiseen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rasmus löytynyt

   Menehtyneenä...
   Lapua
   107
   4063
  2. Mehtään autolla

   Oliko paikallinen nuori
   Kiuruvesi
   33
   1817
  3. Miksi tuijotat

   Mutta sitten välttelet kuitenkin? :)
   Ikävä
   99
   1385
  4. Onko työperäisen maahanmuuton tarve enää sama?

   Kun avoimia työpaikkoja on lähes 40 % vähemmän? https://yle.fi/a/74-20051974 Oma väkikään ei saa töitä.
   Maailman menoa
   160
   1245
  5. Anteeksi nainen että käyttäydyin typerästi

   Saat mut aina vaan jotenkin sekaisin Ensiks en ajattele edes sua ja sit kun nään sut en muuta haluu ja se halu vaan ylt
   Ikävä
   50
   1070
  6. Kyssärii tähän päivään

   Mitkä asiat ovat esteenä kaivatun ja sun elämässäs
   Ikävä
   117
   1001
  7. Loppuko Kaupungin Herroilta polttopuut ?

   Taisi loppua Kaupunginherroilta ja työntekijöiltä polttopuut, kun on pitänyt kaataa Urheilutien varresta kaikki komeat p
   Haapavesi
   70
   956
  8. Tiedoksi sulle

   Mulla on muitakin ottajia !
   Ikävä
   121
   926
  9. Jes! Sointu Borg ja Topi Borg yhdessä TV:ssä - Eikä kyseessä ole Tanssii Tähtien Kanssa...

   Topi Borg tuli tv-kansan tuntemaksi Kirjolla sarjasta. Sointu Borg on mm. yrittäjä, kirjailija ja Rohkeasti röyhkeä -kir
   Suomalaiset julkkikset
   13
   921
  10. Hyvin se piti

   Ihan niinku ei ois mitään koskaan tapahtunutkaan. Hyvä suoritus.
   Ikävä
   80
   783
  Aihe