sanonta ja sen sisältö

weerees

hei

mitä mielestäsi vanha sanonta "hädässä ystävä tunnetaan" tarkoittaa?
Miksi ajattelet niin?

Onko sinulla omakohtaisia kokemuksia?

23

2855

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Varma.Koskitar.SE

      Se tarkoittaa sitä, että kun jollakulla sinut tuntevalla on hätä, hän heittäytyy ystäväksesi saadakseen apua. Sitten kun apu on saatu, sitten ystävää ei enää tarvita ja saat painua vaikka hevon vittuun häiritsemästä. Tätä se sananlasku tarkoittaa.

      Sitten kun ikää tulee riittävästi opit mitä tarkoittaa sanonta "Suo siellä, vetelä täällä". Sängyssä sen huomaat. Iäkkäämmällä naisella on todella lähinnä suo ja wanhalla miehelläkin impotenssin takia vetelä.

      Muita elämänviisauksia:
      - Ei oppineet ojaa kaiva
      - Rehelliset maa perii

      • jyväsHyväläinen

        "Pata kattilaa soimaa", musta kylki kummallakin, (entisellä Suomen kielellä, MOLEMMILLA). Pääskynen ei sanonut "päivääkään",heh. Hyvä näinkin, sano PÄSSI, kun päätä leikattiin. Hiljaisessa vedessä ne kalatkin kutee ? Se ei koske Lohikaloja. Kyllä näitä riittää, hmmm.


      • Anonyymi

        XD ffffffff qwerty


    • näinpäyllättää

      Tarkoittaa, että todellinen ystävä on vierelläsi vaikeina aikoina. Kokemusta on, todellisen ystävän todellisesta avusta ja ystävyydestä. Ja siitäkin, että ne todelliset ystävät ovat aivan yllättäviä ihmisiä eivätkä niitä, joille itse on ollut avuksi.

      • Anonyymi

        Tähän voisin sanoa ihan vähän just tuollasesta.
        Itse oon laittanut kaiken likoon toisen "hädän" vuoksi.
        Toisen jolle en ole yhtään mitään, Yhtikäs mitään.
        Ihmisen jota pakoilin ja pelkäsin, ja tavallaan pelkään edelleen. Silti tein kaiken mahdollisen toisen vuoksi, vaikka itse kärsin siitä. Sellasta se on kun ei voi hyväksyä vääryyttä. Ja tuo toinen ei varmasti oisi uskonut että kaiken jälkeen joku oisi vierellä.


    • kiojiojiojojoi

      Sitä että kaverit ovat niitä, jotka pitävät yhteyttä kun menee hyvin ja voidaan vaikka yhdessä pitää hauskaa. Ystävät tai varsinkin tosiystävät taas ovat niitä, jotka pitävät yhteyttä myös silloin, kun menee huonosti ja voidaan vaikka itkeä yhdessä. Jos on itse tukenut toista vaikeilla hetkillä mutta sinut vastaavasti jätetään yksin vaikeiden aikojen keskellä niin mitä todennäköisemmin kyse ei ole ystävyydestä

      • Anonyymi

        👍👍👍👍👍👍


    • pankkiasiakas

      Se tarkoittaa sitä, että ollaan kavereita, kunnes pyydät kaveriltasi rahaa lainaksi, kaverille tuli kiireinen kutsu häipyä paikalta.

    • oleeol

      Kaveri ei aidosti ja oikeasti välitä sinusta. Sen näkee vaikeana aikana. Hänellä ei ole sinniä tukea ja kuunnella vaan poistuu takavasemmalle jos ei heti niin melko pian. Saattaa myöhemmin vinkua takaisin "ystäväksesi". Ei ole luottoa tuommoisen jälkeen. Kokemusta on.

    • kamukamu

      Edes parhaalta kaverilta ei pidäkään pyytää rahaa lainaksi. Sillä tavalla parhaiten pidät ystävyytenne hengissä. Kaverilla ei välttämättä edes ole rahaa lainattavaksi asti, ja joutuu sitä sitten sulle selittämään. Sinä taas et välttämättä usko ja luulet, että toinen ei vaan halua lainata. Ystävyyteen on jo lyöty särö. Ystävää ei pidä koskaan laittaa vaikeaan asemaan eikä ikinä saa käyttää toista hyväksi, vaikka kuinka hyvä ystävä olisi. Eri asia, jos toinen auttaa ilman pyytämistä.

      On kamalaa, kun ystävä alkaa valittaa rahanpuutetta ja esittää - vaikka ehkä turhankin korostetusti - kuinka kauheaan tilanteeseen nyt joutuu, jos ei saa jostain rahaa vaikka lainaksi. Eikä sitä ylimääräistä rahaa ole itselläkään, tai vaikka juuri vähän olisikin, niin luovu nyt niistä sitten toisen hyväksi ja jää itse ilman. Onko oikein? Sitten vaan jää odottamaan, että saakohan koskaan rahojaan takaisin. Kukaan ei halua joutua tuollaiseen tilanteeseen.

      Jos annan tai lainaan jollekin rahaa, annan ihan omasta aloitteestani ja tahdostani ja olen sitten laskenut myös sen varaan, että tulen toimeen vaikka en takaisin niitä saisikaan.

    • Anonyymi

      Toiveajattelua, ei mitään tekemistä tosielämän kanssa.

      • Anonyymi

        Niinpä. Itse oppinut ettei kannata apuja niiltä odottaa, joita on itse auttanut, yleensä kääntävät selän ja heittävät sut sivuun tärkeimpien tuttavien edestä. Yritänkin pärjätä yksinäni, on pakkokin, ei mun murheet ja surut ketään kiinnosta. Oppinut pitämään suuni kiinni omista asioista. Enkä toista kertaa rupea tukihenkilöksi sellaselle, joka itse on heittänyt mut hiiteen.


    • Anonyymi

      >> Se tarkoittaa sitä, että kun jollakulla sinut tuntevalla on hätä, hän heittäytyy ystäväksesi saadakseen apua. Sitten kun apu on saatu, sitten ystävää ei enää tarvita ja saat painua vaikka hevon vittuun häiritsemästä. <<

      Tosi ystävä tulee ns. hätiin, kun muut eivät vaivaudu. Sitä tarkoittaa "hädässä ystävä tunnetaan"-sananlasku.

      Minullakin sellainen ystävä on. Tosin hän ei muuten ole lainkaan minusta kiinnostunut. Joten saattaa se hätiin tullut ystäväkin olla sellainen henkilö, joka saa jotkut ihme "kiksit" omasta "hyvyydestään" (tyyliin "minä se sitten olen niin laupias samarialainen"), mutta häipyy sitten taas, eikä välitä pitää mitään yhteyttä muina aikoina.

    • Anonyymi

      Mietipä itse, pidätkö häneen yhteyttä ja oletko hänestä kiinnostunut? Miten hän voi?

      • Anonyymi

        Ei tarvitse miettiä. Monta vuotta asetelma on ollut yksipuolinen, minä otan aina ensin yhteyttä ja kyselen.

        Ja ilmeisesti ei kovin hyvin voi sellainen persoona.


    • Anonyymi

      Minulle se tarkoittaa sitä, että voin kertoa ystävälle asioista, jotka minua painavat. Tiedän, kenelle voin kertoa mistäkin asiasta. Kaikkia ei tarvitse rasittaa esim. asioilla, joihin heillä ei ole omakohtaista tuntumaa. Hädässä tunnen kulloiseenkin murheeseen sopivan, "oikean" ystävän. Se, että luottaa hädässään toiseen ihmiseen, lähentää ystävyksiä. Oppii myös vaistoamaan toisen hätätilanteet.

    • Anonyymi

      Omakohtaista kokemusta on niin että huomasin ettei niitä ystäviä olekaan, on vaan hyväksikäyttäjiä. Itse autoin aina kun pyydettiin, mutta sitten kun itse olisin apua tarvinnut niin eipä heistä , joita olin itse auttanut, kenestäkään ollut minua auttamaan vaan piti vieras pyytää. Pari kertaa kun näin kävi ja kaikenlaisia verukkeita heiltä kuulin niin lopetin itsekin heidän auttamisen, koska niistä oli myös kuluja itselleni, esim bussimatkat. Nykyään ei olla missään tekemisissä kun muuttoni myötä pääsin kokonaan eroon.

    • Anonyymi

      Hädässä ystävä tunnetaan pitää paikkansa. Jos sinulla on vaikeuksia, silloin tulet näkemään, ketkä ovat oikeita ystäviä ja ketkä eivät ole.

    • Anonyymi

      Luukkaan evankeliumi17:9

      • Anonyymi

        Ei saa kiitosta ei tosiaan. Ainoastaan pskaa.


    • Anonyymi

      Eipä sellaisia näy missään.

    • Anonyymi

      Ystävä ei jätä silloin kun toinen tarvitsee tukea. Sitä että ystävä tekee uhrauksia toisen eteen jos toinen sitä tarvitsee.

      • Anonyymi

        Ylempänä kerroin yhdestä tapauksesta. Teen kaikkeni, rakkaitteni vuoksi makso mitä makso.. yksin silti vaan olen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2943
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      265
      1229
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1221
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1041
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      1003
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      980
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      936
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      897
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      41
      877
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      43
      789
    Aihe