Onko Ossilla moraali vai ei?

PieniPiruVasempaan

Ossi tietenkin menee julkisuuteen ja mainostaa kirjaansa. On selvää, ettei kirjan jälkeen häntä enää pidetä työttömänä, joten hän ei menetä mitään, mitä ei muutenkaan olisi menettänyt. Siinä mielessä marttyyrin viittaa ei kannata vetää kovin tiukalle.

Minua jäi väivaamaan onko Ossilla oikeasti moraalia vai onko kyse vain oman edun tavoittelemisesta muiden kustannuksella.
Moraalin yleinen periaate on, että sen pitää soveltua kaikille samalla tavalla eikä se voi valikoida ihmisiä.

Ossin ajatuksena on ettei ihmisen tarvitse tehdä sitä, mitä ei halua. Vaikka lehtijutuissa ei asiaa ronkita kovin syvältä, voi olettaa, että kyse on sen hetkisestä tilasta eli joka hetki voi päättää, jos ei halua tehdä jotain asiaa. Halu on myös puhtaasti ihmisen itsensä sisältä tuleva eikä ulkoisesti annettu.

Ossin ajatusmallissa muoden työllä eläminen on sallittua koska hänen mukaansa on rikkaita elävät muiden työllä. Perustelua ei haittaa se, että rikkaiden verot ovat niin pieni osa kokonaiskertymästä, että hän elää enimmäkseen muiden tavallisten työtätekevien veroilla. Käytännössä se tarkoittaa sitä ettei ole mitään väliä elääkö rikkaan vai köyhän veroilla koska sitä ei voi valita ja suurin osa tuista maksetaan keskituloisten palkasta joka tapauksessa.

Jotta ajatuksesta olisi moraaliksi, niin jokaisella ihmisellä, myös töitä tekevällä ja rikkaillakin pitäisi olla sama oikeus olla tekemättä sellaista työtä, josta eivät pidä. Implisittisesti jokaisella pitäisi työhän katsomatta olla oikeus käyttää oma aikansa haluammallaan tavalla vain itsensä tai valitsemansa tahon hyväksi kuten Ossi.

Tästä suraa, että kenenkään ei pitäisi tehdä töitä verottajan hyväksi, jos ei sit halua. Demarit julistavat rakanstavansa veroja, joten he saavat käyttää vaikka kaiken aikansa verottajalle. Muut puolestaan saavat Ossin moraalin mukaan olla käyttämättä aikaansa verojen maksamiseen.

Heidän tulee saada jostain riittävän hyvä elintaso niin, että voivat käyttä työstä saamansa palkan vain itselleen. Aivan samalla tavalla kuin Ossi käytti oman tukensa kirjansa tekemiseen.


Jos joku kysyy, mistä raha tulisi, vastaan kuin Ossi: se on pkovapalkkaisten poliitikkojen työtä etsiä raha :D

44

271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • täydellinenjuoni

      Koko juttu on vain tempaus jolla valtaeliitti saa duunarit tappelemaan köyhimpien ja vähäosaisimpien kanssa, ja huomio suunnataan pois tukiaisia nauttivista mm. kuntouttavaa työtoimintaa (palkatonta, työsopimuksetonta) järjestävistä sosiaalipummiyhdistyksistä.

      Tämä on juuri se otsikko jolla saadaan hieman vähä-älyisemmät ja lyhytnäköiset duunarit öyhöttämään sosiaalisessa mediassa sitä kuinka työttömille pitäisi pistää nappi otsaan, viedä saunan taa, tai vähintään katkaista tuet ja "metsään asumaan metsän antimilla" (aivan kuin tätä oikeutta ei rajoittaisi monikin laillinen seikka, tai tekisi mahdottomaksi).

      Juuri tällaisilla työttömiä syyllistävillä ja vihaa lietsovilla lehtiartikkeleilla saadaan oikeutettua se "osallisuus / aktivoiminen" tukien eteen - joka on hienompi nimi sille kikalle - että voidaan tarjota työtä ilman palkkaa ja työsopimusta.

      Aktivointi ja osallisuus on vain härski tapa jättää yksi osa kansasta täysin alakohtaisten työehtosopimusten MINIMIPALKAN ulkopuolelle ja EVÄTÄ HEILTÄ OIKEUS TYÖSOPIMUKSEEN.

      Miksei aktivoitaisi ihan TES-minimin mukaisella palkalla ja työsopimuksella? Miksei osallisuudesta maksettaisi ihan työsopimuksen alaisesti alakohtaista minimipalkkaa? No, valtaeliitin yrittäjäporvaristo on havainnut nyt tämän ajan hengen, sekä sosiaalisen median valtakauden, olevan täydellinen hetki iskeä vihanlietsonnan kautta - ilmaistyövoiman toivossa ja työehtosopimusten mitätöimisessä. Viedään samalla oikeus työsopimukseenkin.

      Kansan kahtiajako on alkanut.

      • PieniPiruVasempaan

        Siis kyseessä on eliitin salaliitto?
        Toisaalta duunarit maksavat suurimman osan veroista. Eikö heillä ole oikeutta vaatia rahojen tehokasta ja oikeudenmukaista käyttöä?


      • hjhjhgjjgh
        PieniPiruVasempaan kirjoitti:

        Siis kyseessä on eliitin salaliitto?
        Toisaalta duunarit maksavat suurimman osan veroista. Eikö heillä ole oikeutta vaatia rahojen tehokasta ja oikeudenmukaista käyttöä?

        Vaikuttaa kyllä hiukan tekemällä tehdyllä kun ulkoinen habituskaan kun juuri käyty työttömälle arvokkaassa parturissakin ja vaatteetkaan vuosikymmenen takaa kuten normaalisti.
        Lusmuilukaan vuosia oikein uskottavaa kun muualla kyllä keppiä alkaa tulla hyvin äkkiä jos ilmeinen yhteistyöhaluttomuus.Saadaan vain taas sopivasti syytää kurittaa työttömiä lisää mikä lähinnä tarkoitus ennen vaaleja mikä ei sitten puolueeseen lyö leimaa.


      • Ajatelkaa_itse

        Olet oikeassa ja tämä on täysin masinoitu hyökkäys ja mielipidevaikutus työttömiä kohtaan ja motiivina kiristää entisestään tukijärjestelmää ja tehdä työttömistä hylkiöitä = orjatyöt päättäjien mielessä.

        Tämä "kehitys" on oksettavaa.


      • Jakkepeetu
        PieniPiruVasempaan kirjoitti:

        Siis kyseessä on eliitin salaliitto?
        Toisaalta duunarit maksavat suurimman osan veroista. Eikö heillä ole oikeutta vaatia rahojen tehokasta ja oikeudenmukaista käyttöä?

        Ei tässä ole mitään salaliittoa vaan roskalehdet haluavat klikkauksia. Tietysti hallituksen mieleen, kun voidaan taas osoittaa luusereita ja kiristää hanoja.

        Oletko tyhmä vai etkö näen mitä tapahtuu ???


    • Totuutta.pukkaa

      Koko juttu on yritys saada firmoille 9 euron orjia ja vaihtaa palkansaajia juuri näihin 9 euroa päivässä tyyppeihin.

      Ossi sen sijaan ei menetä mitään. Mutta se TE-Toimiston johtaja joka meni hourailemaan että Ossin tuet on katkaistu toivottavasti saa kenkää. Sillä ysittäisen asiakkaan asioista ei koskaan saa puhua julkisuudessa.

      • luonnonvarathupenee

        9rurolla ei ostella mitään, eikä rakenneta eikä matkustella, köyhä ihminen on ns. ekokansalainen, pienellä hhiilijalanjälkemme. Näin he mahdollistavat eliitin elämästä nautiskelun.


    • MitäsSitten__

      Mitä sitten vaikka olisi valmis tekemään työtä mistä ei erityisemmin pidä jos työnantaja ei halua palkata sinua? Ossin tapauksessa, vaikka hän hakisi ahkerasti melkeinpä mitä vaan työtä häntä ei välttämättä palkata yhtään mihinkään. Työpaikat menevät hyvin usein pelkästään suhteilla ja poliittisilla nimityksillä. Halu tehdä mitä tahansa työtä ei auta yhtään asiaa jos kukaan kuitenkaan ei halua palkata tai työnantajalla on se asenneongelma puhumattakaan siitä, että työpaikkoja ei vaan ole niille kaikille 700 000 ihmiselle.

      Toisekseen, en tiedä tietenkään, mutta jos oletettaisiin Ossin asuvan omistustusasunnossa tai sitten esim. vanhempien nurkissa/joku rikas yksityishenkilö maksaisi hänen asumisen tai hän nukkuisi kaduilla, metsissä tms. hän ei saa silloin asumistukea. Tällöin käteen jäävä osuus tuo n. 500 e on todella paljon, koska monella vuokralla asuvalla jää vain satanen tai kaksi pakollisten laskujen jälkeen. Tällöin toki hän ei myöskään nosta niin paljoa yhteiskunnan tukia. Jos hänellä on omistusasunto niin ei hän ainakaan velkainen tai luottotiedoton voi olla kuten moni muu. Ainakin hyvin fiksusti hän on osannut käyttää rahaa, olettaisin. Toisaalta hön on voinut myös periä asunnon tai muutakin omaisuutta/rahaa tai hänellä voi olla säästössä rahaa, en tietenkään tiedä, mutta näin voisi olla.

      Kuitenkin kaikki huomio ja viha kohdistetaan tähän eikä siihen kepulaiseen ämmään. 500 e on paljon pienempi kuin satoja tuhansia tai miljoonia. Monet ovat varmasti hassanneet rahaa miljoonia johonkin toimimattomiin hömpötyksiin, joista on jäänyt ihmisiä sen takia työttömiksi.

      • orjaeliitti

        Ongelma on myös nykyisessä otsikoinnissa ja terminologiassa, jossa valtapuolueet ja eliitti kritisoi työttömiä median avustuksella siitä, että "TYÖNTEKO" tai "TYÖT" eivät kelpaa työttömille.

        Sitten vähintään 3/4 kerrasta jutun taustalta paljastuu mikä tahansa muu, kuin työ, josta maksetaan työsopimuksen alaisesti tuntipalkkaa: täysprovisio (puhelinmyynti), kuntouttava työtoiminta (ei palkkaa), ym.

        Eliitti ja yrittäjistö käyttää tahallaan pelkkää nimikettä "TYÖ", koska sillä voidaan antaa kuva siitä, että työtön on kieltäytynyt työehtosopimusten mukaisesta työstä, vaikka tosiasiassa kyseessä on työ, josta PALKKAA EI TYÖEHTOSOPIMUKSEN MUKAISESTI TYÖSOPIMUKSELLA OLE TARJOTTU.

        Kyllä työtä aina riittää, ja orjat joille työnsä teettäjän ei tarvitse maksaa palkkaa, toki kelpaavat yrittäjille niin kauan kuin tämmöinen hulluus maassamme sallitaan. Itseasiassa työntekijä- ja antajaosapuolet ovat alakohtaisesti ehdoista sopineet vuosikymmenien saatossa, joka on mahdollistanut hyvinvointivaltion, jossa ei ole orjia, vaan työstä hyötyvät sekä työnsä tekijät että työnantajat.

        Nykyhallitus haluaa romuttaa tämän, ottaa työntekijöiltä kaikki oikeudet minimipalkkoihin ja työsopimukseen pois, ja palauttaa Suomen fantasioimaansa orja-aikaan, jolloin palkalle ei ole minimiehtoja, jolloin työntekijällä ei ole laillista turvaa.


    • loppulähestyy

      Jos Ossin Työmarkkinatuki katkaistaan, niin sossu maksaa kyllä puuttuvan osan! Ossi antaa ihan vapaehtoisesti oman mahdollisen työpaikkansa jollekulle, joka on sitä vailla. Olen antanut oman työpaikkani a myös, ja elelen vaatimattomasti hyvällä omalltunnolla pienen hiilijalajäljen jättäen. Työttömiä tarvitaan luonnon ym. pelastamiseksi! Miettikää, jos me kaikki olisimme töissä niin kuinka paljon enemmän rakentaisimme taloja ja mökkejä rannat täyteen, lentäisimme ympäri maailmaa, hiihtelisimme Alpeilla , Lapissa jne. Jokaisella perheenjäsenellä olisi auto jne. !luonnonvarat tulisi käytettyä nopeasti loppuun. Rikkaidekin elä:mää ja lentelemistä pitäisi rajoittaa. Olkaa siis kiitollisia, että me ekokansalaiset annamme omalla vvastimattomuudellamme, ja kuuluisalla vastuunkannollamme teille vielä toistaiseksi rajoittamattoman mahdollisuuden lennellä ympäri maailmaa ja saastuttaa ilmastoa .

    • raikastailmaa

      Me köyhät ,,vapaaehtoisesti köyhät jätämme pienen hiili jalanjäljen. Tähän kaksinaismoraaliseen maailmaan,jossa samanaikaisesti kehoitetaan taloudellisen kasvun vimmassa ostamaan, ostamaan, ja yllättäen jäätiköt sulaa, eli miten? Työttömät ovat tarpeellisia, ja ihan tarkoituksella ylläpidettävä huono-osaisten joukko, jota yhteiskunta tarvitse. Rikkaiden täytyy saada tuhota luontoa, lentelemällä ympäri palloa!

    • PieniPiruVasempaan

      Kun lukee kirjoituksia, niin niistä erottuu muitakin ryhmiä, jotka perustelevat itselleen miksi kieltäytyä työttömyyspäivärahan velvoitteita.

      Yhdelle porukalle on yhteistä ikioma työn määritelmä, jonka mukaan palkan pitäisi olla vähintään jonkun tietyn suuruinen, muuten henkilö väittää ettei kyse ole työstä. Palkan suuruus voi olla melkein mikä vaan, mutta ammattimiehen palkkaa ja ajatusta siitä, että kaikki omat menot pitäisi pystyä maksamaan palkasta ovat esitettyjä kriteereitä. Nämä siis riippumatta omasta osaamisesta tai menoista.

      Toinen porukka perustelee työllistämistoimenpiteiden välttelyä sillä, että siitä hyötyy joku muu. Yleensä vedotaan poliittiseen vakaumukseen, jonka mukaan kapitalisti ei saa hyötyä.

      Kolmas henkisesti laiskin porukka sanoo ykskantaan ettei ole hyötyä ja siinä sivussa haukkuu kaikki, jotka yrittävät auttaa. Näitä yhdistää epärealistinen minäkuva, eräänlainen besserwisserismi.

      Osseja on moneen junaan ja jokaisella on itselleen kelpaava perustelu siitä miksi ei tarvitse tai jopa on väärin tehdä mitään. Ossille täytyy nostaa hattua siitä, että ei mene sieltä mistä aita on matalin. Fiksun ihmisen on vaikea hyväksyä löyhiä perusteita ja Sooikin tajuaa sen,. että hänen valintansa toimii vain, jos muut tekevät työt hänen puolestaan ja maksavat hänen elämisensä. Se ilmeiseti hieman kaihertaa.

      Tähän sitten pakollinen:
      Kaikki työttömät eivät välttele työtä. Työttömyysturvaa väärinkäyttävät haittaavat kaikkein eniten niitä, jotka aidosti etsivät ja haluavat työtä.

      • Näyttöä_oltava

        Niin, reaalimaailmassa on monimutkaisia asioita. On palkkoja ja on kulukorvauksia. Kuntouttava työtoiminta ei ole (palkka)työtä eikä tm-tuki tai kulukorvaus ole palkka. Jos jonkin palvelun esitetään edistävän työllistymistä, siitä pitäisi olla jotain näyttöä. Ei esimerkiksi lääketieteessä tai tekniikassakaan ole tapana hyväksyä mitä tahansa väitteitä mistä tahansa ihan purematta, miksi pitäisi työllistämisessäkään?

        Tietääkseni mm. kuntouttavan työtoiminnan edistävästä vaikutuksesta työllistymiseen ei ole mitään näyttöä, lähinnä päin vastoin. Ainakaan siinä THL:n taannoisessa tutkimuksessa ei viitteitä tehosta työllistymisen osalta löytynyt.


    • mietippäsitä

      Luonnonvarat ja luonto ei kestä täystyöllisyyttä ja siis kapitalismi pitää suurta joukkoa työttöminä! Kauan sitten jo päätetty asia!! Työttömät mahdollistaa kapitalistin luontoa tuhoavan härskin elämän!

      • PieniPiruVasempaan

        Voi olla, että luonto ei kestä kulutusta, mutta Ossilla ei ole mitään ongelmia ottaa rahaa vastaan. Perusteluna ei ollut luontoarvot tai tavoitteena kulutuksen minimointi.

        Lunnon ja ympäristön huomioon ottaminen on mahdollista vain korkealla elintasolla.


    • lupanauttiaelämästä

      Työttömien pitäminen on eliitin salaliitto ja päätetty hiljaisuudessa jo kauan sitten näi kö?

    • mielenkiintoinenjuttu

      Itse näen aika pitkälti hänellä oman edun tavoittelun eli julkisuuden tuominen kirjalleen ja odotus että kirjasta tulisi menestyvä sitä kautta.

      Tässä Ossin jutussa itseäni hämää se että hän ei tunnu ymmärtävän sitä että jos ei itse ole valmis kantamaan korttansa millään tavalla kekoon jotta yhteiskunta toimii se ei ole oikea ajattelutapa. Se asenne että välttelee työtä kaikinkeinoin on minun moraalin mukaan kuvottavaa kun odottaa muiden kustantavan hänen elämänsä. Jos joku jää työttämäksi ja sinä aikana löytää itsestään kirjailijan kyvyt ja luo mestariteoksen minä nostan hänelle hattua. Tämä ei kuitenkaan toteudu tässä tapauksessa. Yksi Suomen hyvinvointivaltion menestyksen tekijöistä on hyvä turvaverkko ihmisille ja osoittaa inhimillisyyttä jos ihminen sairastuu eikä kykene työelämään häntä ei kuitenkaan heitetä kadulle kuolemaan. Aina löytyy ihmisiä jotka käyttävät systeemejä hyväksi mutta turha on julkisuudessa odottaa ymmärrystä itseään kohtaan jos tarkoituksena on vain kerätä tukia ettei itse tarvitse tehdä mitään yhteiskunnan hyvinvoinnin eteen.

      Kukaan ei pakota ihmisiä Suomessa töihin mutta silloin täytyy olla valmis elättämään itse itsensä eikä vaatia työelämään liittyviä tukia. Tässä asiassa kannattaisi katsoa peiliin. Muiden syyllistämisen maku paistaa läpi.

      Tulevaisuudessa ihmisten täytyy ottaa enemmän vastuuta itsestään ja olla oman elämänsä herroja ja rouvia. Hän kirjoittaa romaanin työnvälttelemisestä eli ihan päinvastaisesta asiasta laittaen itsensä edustamaan tätä asiaa. En ymmärrä tätä ajatuksenjuoksua tämän takana. Odottaako hän ihailua ja arvostusta vai haluaako hän nostaa aiheen esille jos me kaikki olemme tekemättä mitään ja annetaan yhteiskunnan romahtaa koska ketään ei kiinnosta kuin levätä laakereillaan.

    • emmetodellakaan

      Ei ihme,että lapsia tekee vain eliitti. Meiltä köyhiltä ei ole kysytty haluammeko tulla tänne veronmaksajiksi ja pientä eliittiä palvelemaan..

      • njsdjndsfjndf

        Oletko kokeillut yrittäjyyttä jolloin sinun ei tarvitse palvella eliittiä?


      • Verotusdenialistille
        njsdjndsfjndf kirjoitti:

        Oletko kokeillut yrittäjyyttä jolloin sinun ei tarvitse palvella eliittiä?

        Onko lääkkeet ottamatta vai onko tullut vedettyä koko purkki kerralla?


    • Kelallaeimitäänomaa

      Yhdellä oli moraali ripustettuna kaulaan. Hmmn, parempi sekin, kuin mamun iskemänä.

    • TyönOrja

      On tapana moittia henkilöitä, jota eivät halua noudattaa yhteiskunnan asettamia sääntöjä, mutta ovat vaatimassa oikeuksia. Ossin tapaiset tyypit ovat moitteensa ansainneet. Joku kirjoittikin sen mikä pitää paikkansa: Suomessa ei tarvitse tehdä työtä, ja yhteiskunta kyllä pitää huolen siitä, ettei kelmi ja työtä alempiarvoisten ajanvietteenä pitävä ketalekaan pääse kuolemaan nälkään tai sairauksiin. Ossilla on ilmeisesti hieman selitettävää, jos aikoo tulla kirjailijana suosituksi, koska käyttäytyy nyt kuin psykopaatti. On kuitenkin mahdollista, että tuo työn karttelu on ollut vain mainosta tulevien kirjojen myyntiä varten. Eihän Ossi ole tyhmyri. Vaikka onkin käsittämättömän röyhkeä kusipää, ja hänen hyötynsä muille ihmisille on olla vain varoittavana esimerkkinä. Toki monet poliitikot yltävät samaan.

      • 651287

        Olen erimieltä, Ossi on ihminen, hänelle kuuluu toimeentulo yms. ymmärsin Ossin haastattelun perusteella että hän tekisi töitä jos olisi jotain kiinnostavaa ja kehittävää tarjolla. Hänelle ei ole. Ihmisten pitäisi vaatia enemmän ja miettiä elämän laatua enemmän kuin rahaa.


    • bbznzndnd

      Kirja kyllä kuulostaa sen verran mielenkiintoiselta, että voisipa käydä varastamassa sen.

    • PieniPiruVasempaan

      Nyt on tullut useampiakin avautumisia aiheesta.
      Ymmärrän hyvin, jos joku on sitä mieltä ettei työn tekeminen ole häntä varten.
      En kuitenkaan ymmärrä, että työttömyystuki on heidän mielestään kuitenkin heitä varten.

    • moraalikäsite

      Jokaisella ihmisellä on moraali siinä missä perse. Kysymys olisi kuulunut asetella tyyliin: onko Ossilla korkea moraali vai ei?

    • PieniPiruVasempaan

      Toisaalta Ossilla ja Sonjalla meni yksi asia pieleen: heillä ei ole oikeutta työttömyyskorvaukseen. Muilta osin eläminen toisten kustannuksella on täysin laillista.

      • eivieläpäätetty

        Tästä ei vielä ole olemassa ratkaisua. Se ratkotaan onko vai eikö, mutta ei kannata nuolaista ennenkuin tipahtaa.


    • 651287

      Oliko pointtisi tuo rahan puute? Raha on ihmisen keksintöä ja se miten talous toimii tällä hetkellä ei ole hyväksi ihmisille. Tee töitä tehokkaammin ja nosta eläkeikääsi, kuka jaksaa, kuinka tehokas pitää olla? Tosi asia on että kaikille ei riitä työtä ja oikeasti aika moni työ on oikeasti turhaa jopa vahingollista ihmiskunnalle luonnolle yms.

      Minusta kysymys on siitä, omallakin kohdalla, mitä teet kun ei (ole) tarvitse tehdä työtä? Mistä se elämän mielekkyys otetaan? Ossi on mielestäni edellä kävijä. Erään naispuolisen professorin sanoin Ateena 2.0 asukas.

      • PieniPiruVasempaan

        Pointti on siinä, että työtä on koska Ossin eläminen maksetaan työtä tekemällä. Sitä työtä ei tee Ossi vaan joku muu.

        Jos puhutaan työn vähyydestä, siihen voidaan vaikuttaa jakamalla työtä eri tavalla.
        Ossin tapauksessa se ei kuitenkaan toimi koska Ossi ei tee mitään ihan periaatteesta. Vaikka työtä jakaisi kuinka tasaisesti ja uudella tavalla, Ossi ei tekisi sitä kuitenkaan.

        Sinulla on ajatusvirhe siinä, että perustelet Ossin päätöstä työn vähyydellä koska Ossikin olisi saanut työtä, mutta kieltäytyi siitä. Edelläkävijä hän varmaan on, muttei kestävällä tavalla.


      • bwhrebhwerh

        Edelläkävijöitä ovat ihmiset jotka työttömäksi jouduttuaan luovat itselleen uuden elämän valittamatta sitä että joutuisi jotain tekemään sen eteen. He keräävät vaikka pulloja jotta saa ruokaa kaupasta. Se on totta että työnteko ja talous ei ole ihmisen kannalta paras systeemi ja varmasti tämä joskus maailmassa muuttuu. Siitä alkaa jo merkkejä olemaan ilmassa. Itse uskon että seuraava suuri talouslama pakottaa ihmiskunnan miettimään muuta kuin rahan perässä juoksemista.

        Minun mielestä Ossi pilasi oman edelläkävijän esimerkkiytensä juuri omalla asenteella jonka julkisesti toi esiin.


      • ihmisarvo.kaikilla
        PieniPiruVasempaan kirjoitti:

        Pointti on siinä, että työtä on koska Ossin eläminen maksetaan työtä tekemällä. Sitä työtä ei tee Ossi vaan joku muu.

        Jos puhutaan työn vähyydestä, siihen voidaan vaikuttaa jakamalla työtä eri tavalla.
        Ossin tapauksessa se ei kuitenkaan toimi koska Ossi ei tee mitään ihan periaatteesta. Vaikka työtä jakaisi kuinka tasaisesti ja uudella tavalla, Ossi ei tekisi sitä kuitenkaan.

        Sinulla on ajatusvirhe siinä, että perustelet Ossin päätöstä työn vähyydellä koska Ossikin olisi saanut työtä, mutta kieltäytyi siitä. Edelläkävijä hän varmaan on, muttei kestävällä tavalla.

        Missä niin sanotaan että Ossi Nyman olisi saanut työtä, josta kieltäytynyt?

        http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710162200463423_u0.shtml
        Tämän jutun mukaan hän on hakenut töitä, mutta ei ole saanut.

        Mitä tulee asian moraaliseen puoleen, minimitoimeentulolla elänyt kirjan kirjoittanut on nyt julistettu valtakunnassa syntipukiksi, jota vaaditaan joko työleirille tai saunan taakse. Köyhää kirjailijanalkua on rangaistava! Miksi? Moraali on löyhässä ja matalalla juuri niillä ihmisillä jotka pyrkivät tekemään maasta fasistisen paikan jossa ei ole edes elämisen oikeutta.


      • bwhrebhwerh
        ihmisarvo.kaikilla kirjoitti:

        Missä niin sanotaan että Ossi Nyman olisi saanut työtä, josta kieltäytynyt?

        http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710162200463423_u0.shtml
        Tämän jutun mukaan hän on hakenut töitä, mutta ei ole saanut.

        Mitä tulee asian moraaliseen puoleen, minimitoimeentulolla elänyt kirjan kirjoittanut on nyt julistettu valtakunnassa syntipukiksi, jota vaaditaan joko työleirille tai saunan taakse. Köyhää kirjailijanalkua on rangaistava! Miksi? Moraali on löyhässä ja matalalla juuri niillä ihmisillä jotka pyrkivät tekemään maasta fasistisen paikan jossa ei ole edes elämisen oikeutta.

        http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710132200457976_u0.shtml

        "- Koko aikuisiän olen taistellut työkkärin kanssa ja yrittänyt pysyä poissa töistä, että saisin tehdä mitä itse haluan, mutta saisin silti työmarkkinatukea, Nyman kertoo Helsingin Sanomille."

        Tässä hän kertoo ihan päinvastaista. Tämä tuilla kikkailu ja asenne on se mikä sai ihmiset tuohtumaan ei se että hän kirjoittaa kirjaa mikä on ihan hyvä asia.


      • ihmisarvo.kaikilla
        bwhrebhwerh kirjoitti:

        http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710132200457976_u0.shtml

        "- Koko aikuisiän olen taistellut työkkärin kanssa ja yrittänyt pysyä poissa töistä, että saisin tehdä mitä itse haluan, mutta saisin silti työmarkkinatukea, Nyman kertoo Helsingin Sanomille."

        Tässä hän kertoo ihan päinvastaista. Tämä tuilla kikkailu ja asenne on se mikä sai ihmiset tuohtumaan ei se että hän kirjoittaa kirjaa mikä on ihan hyvä asia.

        Ihmisen on elettävä. Koska ei ole muuta mahdollisuutta, on tuon ikäisen työkykyisen ihmisen haettava työttömyyskorvausta. Kansalaispalkka ajaisi saman asian, mutta sellaista meillä ei valitettavasti ole.

        Siinä mitään kikkailuja tarvita, että ihminen, joka ei ole koskaan saanut normaalia palkkatyötä, pysyy työttömänä.

        Sadat tuhannet suomalaiset on pysyvästi syrjäytetty työelämästä. Nämä asiat juontavat 90-luvun lamaan ja oikeistohallituksiin.


      • bwhrebhwerh

      • PieniPiruVasempaan
        ihmisarvo.kaikilla kirjoitti:

        Ihmisen on elettävä. Koska ei ole muuta mahdollisuutta, on tuon ikäisen työkykyisen ihmisen haettava työttömyyskorvausta. Kansalaispalkka ajaisi saman asian, mutta sellaista meillä ei valitettavasti ole.

        Siinä mitään kikkailuja tarvita, että ihminen, joka ei ole koskaan saanut normaalia palkkatyötä, pysyy työttömänä.

        Sadat tuhannet suomalaiset on pysyvästi syrjäytetty työelämästä. Nämä asiat juontavat 90-luvun lamaan ja oikeistohallituksiin.

        Ossi olisi saanut työtä, jos olisi halunnut.

        Jos hän taas olisi halunnut ottaa työtä vastaan, hän olisi oikeutettu korvaukseen eikä siinä olisi mitään ongelmaa.

        Ongelman muodostaa, että hän ei halua töitä, mutta haluaa työtä haluavien korvauksen.


      • PieniPiruVasempaan

      • dildo999993
        bwhrebhwerh kirjoitti:

        Edelläkävijöitä ovat ihmiset jotka työttömäksi jouduttuaan luovat itselleen uuden elämän valittamatta sitä että joutuisi jotain tekemään sen eteen. He keräävät vaikka pulloja jotta saa ruokaa kaupasta. Se on totta että työnteko ja talous ei ole ihmisen kannalta paras systeemi ja varmasti tämä joskus maailmassa muuttuu. Siitä alkaa jo merkkejä olemaan ilmassa. Itse uskon että seuraava suuri talouslama pakottaa ihmiskunnan miettimään muuta kuin rahan perässä juoksemista.

        Minun mielestä Ossi pilasi oman edelläkävijän esimerkkiytensä juuri omalla asenteella jonka julkisesti toi esiin.

        Suurin osa työttömistä haluaa vain tienata sen elantonsa samoin MINIMIehdoin kuin työssäkäyvätkin, tekemällä töitä TYÖSOPIMUKSELLA TYÖEHTOSOPIMUKSEN määrittelemin ehdoin. Ongelma on siinä, että heidät halutaan OSALLISTAA eri ehdoin "töihin" kuin työsopimuksella työssäkäyvät, eli palkatta, tuilla, kiertämällä työehtosopimukset ja työsopimuksen laillinen sitovuus.

        Ja hyvät naiset sekä herran, SE ON AIIIIIVAN VÄÄÄÄÄRINNN!


      • ihmisarvo.kaikilla
        PieniPiruVasempaan kirjoitti:

        Ossi olisi saanut työtä, jos olisi halunnut.

        Jos hän taas olisi halunnut ottaa työtä vastaan, hän olisi oikeutettu korvaukseen eikä siinä olisi mitään ongelmaa.

        Ongelman muodostaa, että hän ei halua töitä, mutta haluaa työtä haluavien korvauksen.

        "Ossi olisi saanut työtä, jos olisi halunnut."

        Mitä työtä ja millä palkalla?

        "Ongelman muodostaa, että hän ei halua töitä, mutta haluaa työtä haluavien korvauksen."

        Kukaan järjissään oleva ei halua 9 euron päiväkorvauksella orjatöitä. Niiden töiden välttelystä on kyse.

        Ongelma on pikemminkin siinä, että maastamme puuttuu järkevä sosiaaliturvajärjestelmä, kansalaispalkan tapainen perusturva, joka mahdollistaisi luovan ja järkevän toiminnan kiusaamatta ihmisiä.

        Ongelma on siinä, että kulttuurityöläiset on ajettu työttömiksi, ja siinä että sivistymättömät ihmiset jotka eivät ole eläissään tehneet yhtään mitään luovaa, haluavat tappaa kulttuurityöntekijät nälkään.

        Ossi Nyman on kirjoittanut todella hienon kirjan. Valitettavasti isänmaa ei häntä siitä arvosta.


      • kulttuurityöläiset
        ihmisarvo.kaikilla kirjoitti:

        "Ossi olisi saanut työtä, jos olisi halunnut."

        Mitä työtä ja millä palkalla?

        "Ongelman muodostaa, että hän ei halua töitä, mutta haluaa työtä haluavien korvauksen."

        Kukaan järjissään oleva ei halua 9 euron päiväkorvauksella orjatöitä. Niiden töiden välttelystä on kyse.

        Ongelma on pikemminkin siinä, että maastamme puuttuu järkevä sosiaaliturvajärjestelmä, kansalaispalkan tapainen perusturva, joka mahdollistaisi luovan ja järkevän toiminnan kiusaamatta ihmisiä.

        Ongelma on siinä, että kulttuurityöläiset on ajettu työttömiksi, ja siinä että sivistymättömät ihmiset jotka eivät ole eläissään tehneet yhtään mitään luovaa, haluavat tappaa kulttuurityöntekijät nälkään.

        Ossi Nyman on kirjoittanut todella hienon kirjan. Valitettavasti isänmaa ei häntä siitä arvosta.

        "Ongelma on siinä, kulttuurityöläiset on ajettu työttömiksi"

        Käsittääkseni millään aikakaudella ei ole juurikaan arvostettu kulttuurityöläisiä? Vasta jälkikäteen kun oma toimeentulo ei ole ollut riippuvainen kulttuurityöläisten toimeentulosta on saatettu ymmärtää ko. työn arvo. Aikalaisista arvostusta jakavat ainoastaan riittävän rikkaat (riistäjät, verotusoikeuden ottaneet tai yleensä vain maan valloittajat).
        Kun oma perustoimeentulo on turvattu voi harrastaa kultturia!


      • bulllaaa
        kulttuurityöläiset kirjoitti:

        "Ongelma on siinä, kulttuurityöläiset on ajettu työttömiksi"

        Käsittääkseni millään aikakaudella ei ole juurikaan arvostettu kulttuurityöläisiä? Vasta jälkikäteen kun oma toimeentulo ei ole ollut riippuvainen kulttuurityöläisten toimeentulosta on saatettu ymmärtää ko. työn arvo. Aikalaisista arvostusta jakavat ainoastaan riittävän rikkaat (riistäjät, verotusoikeuden ottaneet tai yleensä vain maan valloittajat).
        Kun oma perustoimeentulo on turvattu voi harrastaa kultturia!

        Maailmaa on rakennettu satoja vuosia materialismin ja fyysisen työn kautta. Rautatiet, rakennukset, tiet jne. Kulttuuri eri muodoissa liittyy ihmisen itsensä toteuttamisen ei fyysisellä tavalla. Raskasta työntekoa arvostetaan kun sillä on rakennettu maailma tähän mennessä. Tulevaisuus rakennetaan kuitenkin ihmisen luovuuden ja mielikuvituksen taidoille.


      • bulllaaa
        ihmisarvo.kaikilla kirjoitti:

        "Ossi olisi saanut työtä, jos olisi halunnut."

        Mitä työtä ja millä palkalla?

        "Ongelman muodostaa, että hän ei halua töitä, mutta haluaa työtä haluavien korvauksen."

        Kukaan järjissään oleva ei halua 9 euron päiväkorvauksella orjatöitä. Niiden töiden välttelystä on kyse.

        Ongelma on pikemminkin siinä, että maastamme puuttuu järkevä sosiaaliturvajärjestelmä, kansalaispalkan tapainen perusturva, joka mahdollistaisi luovan ja järkevän toiminnan kiusaamatta ihmisiä.

        Ongelma on siinä, että kulttuurityöläiset on ajettu työttömiksi, ja siinä että sivistymättömät ihmiset jotka eivät ole eläissään tehneet yhtään mitään luovaa, haluavat tappaa kulttuurityöntekijät nälkään.

        Ossi Nyman on kirjoittanut todella hienon kirjan. Valitettavasti isänmaa ei häntä siitä arvosta.

        Mikä tuon kirjan sanoma ja juoni on tiivistettynä?


      • PieniPiruVasempaan
        bulllaaa kirjoitti:

        Maailmaa on rakennettu satoja vuosia materialismin ja fyysisen työn kautta. Rautatiet, rakennukset, tiet jne. Kulttuuri eri muodoissa liittyy ihmisen itsensä toteuttamisen ei fyysisellä tavalla. Raskasta työntekoa arvostetaan kun sillä on rakennettu maailma tähän mennessä. Tulevaisuus rakennetaan kuitenkin ihmisen luovuuden ja mielikuvituksen taidoille.

        Kulttuurityössä on vaikeutena sen arvon määrittäminen. Kulttuuripiireissä suhtaudutaan usein halveksuvasti sellaiseen kulttuuriin, josta kansa on valmis maksamaan. Esimerkkinä käy vaikka Uuno Turhapuro tai jääkiekko.

        On totta, että on suuria taiteilijoita, joita ei arvostettu elinaikanaan. Toisaalta on vielä enemmän huonoja taiteilijoita, joita ei arvostettu elinaikanaan. Suurin osa suurista taiteiljoista saa arvostusta eläessään.
        Jokainen kulttuurityöläinen voi olla tulevaisuuden kuollut mestari, mutta niin harvat ovat ettei jokaista ole järkevä kohdella mestarina ihan varmuuden vuoksi.

        Jos kulttuurityöntekijä haluaa saada arvostusta, hänen on järkevä tehdä asioita, jota hänen tavoittelemansa yleisö arvostaa ja josta se on valmis maksamaan. Kulttuurissa ja viihteessä liikkuu paljon rahaa, mutta sitä saa vain parhaat.

        Jos taiteilija ei osaa tehdä sellaista, millä elämisen voi kustantaa, hän ei ole yhtään parempi kuin laatoittaja, jonka jälki ei riitä työnsaantiin. Tämä riippumatta siitä, mitä oma porukka väittää.


    • sapienti-sat

      Kristfrid Ganander kirjoitti jo 1784, että se on parempi, että muutamat vähät rotat kalvavat ja jyrsivät meidän yhteistä vapauttamme, kuin että antaa isoille kissoille luvan, rottain ulos hävittämisen varjon alla, kokonansa kukistaa vapautta ja julman tyranneuden ylös rakentaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      361
      4314
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1809
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      64
      1549
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1370
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1341
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      53
      1333
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1325
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1215
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    Aihe