Kepulaiset

rötös

Keskustan pitkäaikaisen kansanedustajan ja entisen lapsiasiavaltuutetun Maria Kaisa Aulan, 55, nimi poistui elokuun alussa sopeutumiseläkettä saavien entisten kansanedustajien listalta. Vielä heinäkuussa Aulan nimi oli listalla.

Aula toimi keskustan kansanedustajana vuosina 1991-2003, puolueen varapuheenjohtajana vuosina 1994-2002 ja kolmen keskustalaisen pääministerin (Esko Aho, Anneli Jäätteenmäki ja Matti Vanhanen)talouspoliittisena neuvonantajana.

Eduskunnan jätettyään Aulasta tuli vuonna 2005 Suomen ensimmäinen lapsiasiavaltuutettu. Hän jätti tehtävänsä yllättäen keväällä 2014. Eronsa syyksi Aula ilmoitti lapsiasiavaltuutetun toimiston vähäiset resurssit ja työn kuormittavuuden.

Aulan palkka lapsiasiavaltuutettuna oli loppuvaiheessa 6 915 euroa kuukaudessa. Vertailun vuoksi: lääkärien keskipalkka oli viime vuonna 6 547 euroa kuukaudessa.

Aula on toiminut Väestöliiton hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2014 sekä sosiaali- ja terveysministeriön Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman (LAPE) ohjausryhmän puheenjohtajana vuodesta 2015.

Lisäksi Aula toimi vuonna 2016 työ- ja elinkeinoministeriön selvityshenkilönä. Aula on myös kotipaikkakuntansa Viitasaaren seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtaja.

Kaikista edellä mainituista tehtävistä on maksettu Aulalle tai hänen omaa nimeä kantavalle yritykselleen palkkaa tai palkkioita samalla, kun hän on nostanut kansanedustajan sopeutumiseläkettä.

Aula on keskustan entinen varapuheenjohtaja ja toiminut kolmen keskustalaisen pääministerin (Esko Aho, Anneli Jäätteenmäki ja Matti Vanhanen) talouspoliittisena neuvonantajana. Kuvassa Aula (vas.), Vanhanen ja Jäätteenmäki vuonna 2000.

2

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nuotiijethän

      Aulan vuosina 2016-2017 nostama sopeutumiseläke herättää kysymyksiä, koska hänellä on ollut samaan aikaan lukuisia, merkittäviäkin tulonlähteitä. Keva tarkistaa edunsaajien tulotiedot jälkikäteen, mutta vain ansiotulojen osalta.

      Pelkästään Väestöliitto, sosiaali- ja terveysministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö ovat maksaneet Aulalle ja hänen yritykselleen viimeisen kahden vuoden aikana yhteensä yli 90 000 euroa.

      Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan se on maksanut Aulalle vuosina 2016-2017 yhteensä 60 000 euroa. Summasta 30 000 euroa on maksettu suoraan Aulalle ja 30 000 euroa Aulan nimeä kantavalle konsulttiyhtiölle, Maria Kaisa Aula Oy:lle.

    • Lumenpukkaaja

      Taas yksi umpirehellinen lappilainen. Kumma juttu tuo, että mitä enemmän tienaat, sitä enemmän pitää saada lisää. On nämä poliitikot ja päättävässä asemassa olevat huonoja taloutensa hoitajia, kun mikään ei riitä. Samanaikaisesti ne on päättämässä sellaisten ihmisten asioista, joiden pitää tulla toimeen jopa alle 1000 € kuukausituloilla. Kätevää ottaa palkkiota konsulttiyhtiölle, näin kierretään ja otetaan sopeutusraha omaan pussiin. Nämä ne osaa!!!!

      Politiikan toimijoille riittää yhteiskunnan varoja yllin kyllin. Vasta oli Kepun eliitti laivaristeilyllä ja taatusti yksikään ei maksanut mitää omasta kukkarostaan, iloitsivat, söivät ja varsinkin joivat ja kansa maksoi. On puoluetuet, sopetumiseläkkeet ja sen monenmoiset sihteerit sekä avustajat eduskunnassa ja Vanhanen kertoi edellisen pressavaalikampanjansa maksaneen 2 miljoonaa!!!! Kuinkahan paljon nyt lapetaan rahaa, vaikka Vanhasella ei ole minkäänlaista menestymisen mahdollisuutta. Edes omat ei äänestä!

      Tuo kansanedustajan sopeuttamiseläke on tämän maan eniten väärinkäytetty raha ja työttömiltä sekä muilta kytätään joka sentti. Esim. opiskelijoiden asumistuki jne, jne. Jos kaikki se raha mitä päättävässä asemassa olevat käyttävät omiin etuhinsa ohjattaisiin vanhusten ja vammaisten olojen parantamiseen niin silloin se menisi oikeaan kohteeseen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      70
      6850
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4440
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2883
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2121
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1475
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1111
    Aihe