Tarina parisuhteen loppumisesta

Vastatuulessa73

Tapasin 2 vuotta sitten ihanan miehen jollaista en olisi uskonutkaan olevankaan olemassa. Hän piti minusta huolta välitti ja tunsin olevani rakastettu. Kaikki kuitenkin muuttui muutamassa kuukaudessa. Alkoi kontrollointi ja jouduin kertomaan joka tekstiviestistä mikä tuli ja huomasin että kumppanini tutki salaa puhelimeni tiedot kun olin unohtanut sen kotiin. Kerran tulin töistä, niin huomasin että hän oli huonolla tuulella ja kysyinkin että mikä nyt on? Oli tutkinut nettiselaimen historian ja oli huomannut että olin käynyt lukemassa iltasanomia ja sieltä tiettyä artikkelia joka loukkasi häntä! Kaupassa käynnistäkin tuli helvettiä sillä hän kuvitteli että katsoin siellä miehiä joka ei todellakaan pitänyt paikkansa mutta hänen mielikuvituksessaan asia oli niin. Televisio ja radio olivat myös hänen kontrollin alla että niistäkin tuli vallanväline joista ei saanut vapaasti nauttia! Oli elettävä hänen tahtonsa mukaan ellei halunnut riitaa. Henkinen puoleni alkoi mennä lopuksi niin huonoon kuntoon että oli irrottauduttava suhteesta mutta senkin tein liian myöhään että itsetuntoni oli mennyt täysin ja mielialalääkkeet tulivat elämääni. Nyt menen päivä kerrallaan ja yritän saada elämästä kiinni mutta vaikeata on. Ennen suhdetta oli harrastuksia joista nautin mutta nyt ne eivät enää tuota minulle mitään iloa. Toivon että vielä tulee se päivä jolloin koen onnellisuuden jostain asiasta vaikka nyt se tuntuukin kaukaiselta haavelta.

7

272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyselijä-77

      MIkä oli se ote joka miehellä oli sinuun että et eronnut heti kun mies alkoi muuttumaan kummalliseksi?

    • Hei Vastatuulessa73

      Kirjoituksesi lopussa ilmaiset toiveen, että jonain päivänä koet vielä toipuneesi ja voit olla onnellinen. Nyt se tuntuu vasta kaukaiselta haaveelta. Mutta se, että haaveilet ja toivot sitä, kertoo siitä, että olet jo matkalla kohti terveempää, omempaa elämääsi. Olet kyennyt irrottautumaan kontrolloivasta ja tuhoavasta suhteesta. Se on valtavan isoa rohkeutta ja voimaa vaatinut muutos.

      Nyt sinulla on mahdollisuus alkaa hiljalleen voimistaa itseäsi koettelemustesi jälkeen. Lääkkeiden lisäksi voinet saada keskusteluapua, esim. psykiatriselta sairaanhoitajalta tai ainakin hän voi neuvoa sinua eteenpäin. Itsetuntoasi voit kohentaa monin eri tavoin. Yksi tärkeä kanava on löytää omanlainen itseilmaisun muoto. Onpa se sitten piirtäminen maalaaminen, tanssi, musiikki, liikunta, kirjoittaminen, mikä tahansa, on tärkeää, että voit alkaa löytää omaa sisintäsi ja jollain tavalla tuoda se esiin myös toisten ihmisten nähtäväksi. Myös muiden läheistesi (tai vieraampienkin) kannustus ja tuki on tärkeää. Moni hyötyy myös vertaisryhmistä, joissa jollain tavalla samaa läpi käyneet voivat kuunnella ja tukea toisiaan ja tulla ymmärretyksi.

      Toivotan sinulle edelleen isoa toivoa ja voimaa lähteä kohti uutta, omannäköistäsi elämää


      Merja, diakoni

      • ei_kuunteleva_kirkko

        Merja suosittaa erittäin usein tanssia, maalausta, kirjoittamista. Vakioneuvo. Älä mene hulluinhuonehoitsulle, hänellä on kädet täynnä töitä jakaessa nappia osastolla. Pyydä diakoni Merjalta keskustelu aika.


      • sound_tracker
        ei_kuunteleva_kirkko kirjoitti:

        Merja suosittaa erittäin usein tanssia, maalausta, kirjoittamista. Vakioneuvo. Älä mene hulluinhuonehoitsulle, hänellä on kädet täynnä töitä jakaessa nappia osastolla. Pyydä diakoni Merjalta keskustelu aika.

        Oletko tyhmä, vai pelkästään ilkeä? Kaikki luova toiminta käy terapiasta. Etenkin tanssi vapauttaa myös kropan jännityksistä ja auttaa kokonaisvaltaisesti. Samoin musiikki.


    • pdoifjoewijer

      Useimmissa kaupungeissa toimii narsitien uhrien vertaistukiryhmä. Googleta olisiko sinullekin sellainen tarjolla. Itse elin 4 vuotta narsistin kanssa aikoinaan, ja lapsenkin saimme. Ero oli rankka, eli ei se hulluus siihen loppunut, että suhde päättyi.

      Nyt tapahtuneesta on vuosia, ja olen todellakin onnellinen. :) Olen myös vuosia elänyt tasapainoisessa parisuhteessa. Tukiryhmässä en ole köynyt enää vuosiin, koska ei ole tarvetta, mutta silloin pahimpaan kipuun ja eron aikaan se oli erinomainen väylä purkaa tunteita. Ymmärsi paremmin, että muutkin ovat kokeneet vastaavaa.

    • ryssw

      "Tapasin 2 vuotta sitten ihanan miehen jollaista en olisi uskonutkaan olevankaan olemassa."
      Jo tuolloin kaksi vuotta sitten olisi hälytyskellojen pitänyt soida. Sillä aivan uskomattoman ihania miehiä ei olekaan olemassa. Se mikä vaikuttaa liian hyvältä ei ole totta.

      Joka tapauksessa pääasia, että pääsit miehestä eroon, ja olet nyt hoidossa. Kaikkea hyvää sinulle.

      PS. kaikenlaista kummaa ja sairasta olen kuullut, mutten sitä, että kumppanin uutisten lukuakin pitää kontrolloida. Voi tsiisus! Varmasti pääset miehestä nopeammin yli, kun opettelet myöntämään tosiasiat ja opettelet ensin vihaa, sitten välinpitämättömyyttä. Mies on oikeasti tosi paska.

    • Kiltti-ja-Kunnollinen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2012
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1559
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      145
      1448
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1318
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1260
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      274
      1090
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1002
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      124
      991
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      110
      967
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      51
      802
    Aihe