Riittävä sosiaaliturva kuuluu ihmisoikeuksiin

TotuusVapauttaaSinut

Pakkotyön teettäminen rikkoo ihmisoikeuksia. Lissabonin sopimuksen ihmisoikeuksia, Euroopan ihmisoikeuksia, kansainvälisiä ihmisoikeuksia.

Miksi jopa kokoomus keskusta johtoinen YLE:n aamu tv tänään 16.10.2017 meni mukaan vihan levittämiseen ja vihakirjoittamiseen jossa leimataan työttömiä ja köyhällistöä? Myös Mtv3 aamu tv Esko Ahon (kesk) on mukana vihan levittämisessä työttömiä kohtaan. Kaikki puhuvat työn teettämisestä mutta eivät palkasta ja kansalaisten ihmisoikeuksista.
Se että viikon ajan kokoomus ideologian kannattajien omistamat Iltamoska lehdet nosti yksittäistapauksen esille niin se on tietoinen tempaus. Jolla piiloitellaan hallituspuolueiden rikoksia ihmisoikeuksia kohtaan. Onko tarkoitus pitää yllä nykyisen hallituspuolueiden angendaa jotta Sauli Niinistö voittaisi 2018 presidentinvaaalit?

Elämme sensuurikoneiston aikaa jossa valtamediassa vallitsee vain hallituksen virallinentotuus.
Epäilen että tämäkin aloitus sensuroidaan pois.

Kun avoimia työpaikkoja on noin 50.000 on julmaa ja valheelista epärehellistä syyllistää yli 500.000 työtöntä. Joilla valtaosalla ei ole normaalia palkkatyötä saatavilla, vaan nyt 9€ päivätyöt ovat muka oikeata työtä, vaikka ei saa tessin mukaista palkkaaa.

Ne verenimiä vampyyrit haluaa vain siivota tilastoja ja palkattomat orjatyöt vääristää yritäjien välistä kilpailua. Vasemmistoliittoa kiinnostaa enemmän matujen asiat kuin työväenluokan asiat.

Elämme jälleen sadistien ja fasistien ihannoimaa aikaa jossa.... Työ vapauttaa !

Ei uutta auringon alla! (mal.3:5, hes.34, neh.5, ef.6:9). Vain vanhurskaus kansakunnat nostaa. Määräosa leipää kuuluu kaikille, kertoo isämeidän rukous. Jeesus opetti älkää alistuko minkäänlaiseen orjuutee, huom ei minkäänlaiseen. Jumala ompi linnamme ja turvamme! Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä , nimessä Adonai Yeshua HaMashiach, Aamen

22

194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • StoppiVihaUutisille

      Maija Sakslin oli ihmisoikeusliiton varapuheenjohtaja kun kirjoitti tuolta sivulta löytyvän tekstin... Riittävä sosiaalityrvakuuluu ihmisoikeuksiin.
      https://www.adressit.com/kirje_yklle

    • näinsemeneessss

      Olen sitä mieltä että minimaalinen sosiaaliturva pitäisi olla kokonaan vastikkeeton. Enempää sen ei tarvitsisi olla kuin nykyisin, mutta vastikkeeton kyllä. Ihmisellä menee nykyisin ihan hemmetisti turhia voimia tapellessa TE-byrokratian kanssa siinä, missä sosiaaliturvankin kanssa jos sinne tippuu. Homma perustuu juoksuttamiseen palkattoman työn ja "kuntoutuksen" perässä, joka syö pois aikaa palkkatyön hakemisesta ja muusta järkevästä, työkykyä ylläpitävästä.

      Sosiaaliturvassakin pitäisi olla suojaosuus keikkatöitä varten, kuten työmarkkinatuessa, tai millä sitten nimitettäisiinkään sitä, perustulo, kenties? Vastikkeeton tottakai. Työpätkiä tehdessä menee aivan turhaan aikaa ja hermoja sekä jaksamista hukkaan selvitellessä muutaman satasen tuloja, joka lisäksi joko A) viivästyttää työmarkkinatuen maksatusta vaikka pieni suojaosuus siinä on olemassa tai B) sosiaaliturvalla olevan suhteen syö lisäksi tienatun osan pois sosiaaliturvasta (perustoimeentulotuesta), koska suojaosaa ei käytännössä ole (se on 50euroa).

      Kyse ei ole siitä ettei keikkatöitä kannattaisi tehdä siksi, että tuet ovat liian hyvät - viimesijaiset etuudet (poislukien ansiosidonnainen, joka ei ole viimesijainen, siis) eivät todellakaan ole liian hyvät, ne jäävät sanktioimattominakin alle köyhyysrajan yhdistettynä, ja EU on niiden alhaisesta tasosta jo Suomelle antanut noottia.

      Keikkatyö ei siis jää tekemättä siksi, että tuet ovat liian hyvät, vaan siksi, että sen tekeminen aiheuttaa paitsi harmia tukiasioissa ja niiden viivästymisessä, siitä ei jää käteen etenkään sosiaaliturvalla ollessa yhtään sen enempää. Ratkaisu ei ole tukien vähentäminen ja suojaosuuden nosto perustoimeentulotuessa, koska viimesijaiset tuet ovat yhdistettynä jo alle köyhyysrajan (noin n.1000e/kk kaikkeen vuokrasta ja ruoasta lähtien), vaan nykyisen tukitason pitäminen ja suojaosuuden nosto sen lisäksi - sekä mahdollisesti siirtyminen vastikkeettomaan viimesijaiseen etuuteen.

      Vastikkeeton tarkoittaisi byrokratian karsimista minimiin, joka tarkoittaisi samalla mitään tuottamattomien suojatyöpaikkojen, eli karensseja jakavien ja työttömiä valvovien virkailijoiden vapauttamista tehtävistään, jolloin säästettäisi palkkakuluissa tai resursseja voitaisi jakaa oikeasti mm. sosiaalista apua pyytäville, ja siksi toisekseen koko monimutkaisen valvontajärjestelmän lakkauttaminen sellaisenaan toisi lisäsäästöjä, kun vastikkeettomassa viimesijaisessa etuudessa ei olisi ehtoja mitä suuren virkakoneiston turvin valvoa.

      Nykyisellään hallitus ajaa Työmarkkinatorijärjestelmää, ja ehkäpä älypuhelinsovellusta, sekä lisäehtoja työmarkkinatuen nauttimisen edellytykseksi läpi, joka vaatii automatisoitua kallista järjestelmää ylläpidettäväksi, ja lisää virkamiehiä asioita ratkomaan - rahaa poltetaan siis aivan hukkaan, kun tarjolla on vain palkatonta työtä, kuntoutusta, harjoitteluja ym.

      Nykyhallituksen agenda tuntuukin olevan syyllistää työttömät, ja tällä sokaista duunarit tappelemaan työttömien kanssa siten, etteivät he tajua sokeana kaivavansa omaa kuoppaansa. Sillä agendaan kuuluu syyllistämisen kautta oikeuttaa duunareiden silmissä työttömien käyttäminen työsopimuksettomana, palkattomana työvoimana; osallisuuden nimissä, tukien nauttimisen edellytyksenä. Tällä voidaan härskisti porsaanreiän kautta kiertää työehtosopimukset, jotka ammattiliitot ovat saaneet solmituksi työntekijän oikeuksien turvaamiseksi osaltaan. Kun tämä "tukien osallisuus" saadaan laajamittaisesti käyttöön, niin se on kohta hyvästit työehtosopimuksille, minimipalkoille, sekä työsopimuksille ja niitä koskeville, työntekijän etua turvaaille lakipykälille konsanaan!

      Hallitus koittaa viedän ensimmäisenä työttömiltä oikeuden tehdä työtä työsopimuksella ja alakohtaisen työehtosopimuksen minimipalkalla. Sitten kun tämä tarpeeksi laajamittaisesti tulee käyttöön, niin sama kohtalo on duunarillakin edessä.

      • Ihmisoikeusliitto

        Maija Sakslin (s. 1960)[1] on suomalainen juristi ja tutkija, joka on toiminut eduskunnan apulaisoikeusasiamiehenä vuodesta 2010 alkaen. Hän siirtyi tehtävään Kansaneläkelaitoksen vastaavan tutkijan tehtävistä. Apulaisoikeusasiamies Sakslin ratkaisee asiat, jotka koskevat muun muassa sosiaalihuoltoa, lasten oikeuksia, verotusta, ulosottoa ja ympäristöä.

        Sakslin on koulutukseltaan oikeustieteen lisensiaatti. Hän on toiminut Ihmisoikeusliitto ry:n puheenjohtajana vuosina 2001–2006.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Maija_Sakslin


    • StopSäätyYhteiskunalle

      EUROOPAN PERUSTUSLAKI
      (ps.etsi netistä perustuslain viimeisin päivitetty versio jossa on kaikki kohdat)

      I OSASTO/IHMISARVO
      II-65 artikla

      Orjuuden ja pakkotyön kielto.
      1. Ketään ei saa pitää orjana tai maaorjana.
      2. Ketään ei saa vaatia tekemään pakkotyötä tai muuta pakollista työtä.
      3. Ihmiskauppa kielletään.

      • LakiSanooNäin

        Työvelvollisuus ei ole orjuutta, työvelvollisuus on poikkeustilassa kuten sodan, kriisin, laman tai ylivelkaantumisen aikana käyttöön otettava kamsalaosvelvoite.

        Finlex - Valmiuslaki 1552 / 2011 - 14 luku - Työvelvollisuus

        95 § Työvelvolliset

        Jos 3 §:n 1 ja 2 kohdassa tarkoitetuissa poikkeusoloissa työnvälityspakko ja irtisanomisoikeuden rajoittaminen eivät ole riittäviä toimenpiteitä maanpuolustuksen, väestön suojaamisen, välttämättömän terveydenhuollon tai vähimmäistoimeentulon taikka huoltovarmuuden kannalta erityisen merkityksellisen tuotannon turvaamiseksi, on jokainen Suomessa asuva, jolla on kotikuntalain (201/1994) mukaan kotikunta Suomessa ja joka on täyttänyt 18 mutta ei 68 vuotta, velvollinen tekemään tämän lain tarkoituksen toteuttamiseksi välttämätöntä työtä.

        Lisäksi 3 §:n 4 ja 5 kohdassa tarkoitetuissa poikkeusoloissa on jokainen Suomessa asuva, jolla on kotikuntalain mukaan kotikunta Suomessa, joka toimii terveydenhuollon alalla, on saanut koulutusta tällä alalla ja joka on täyttänyt 18 mutta ei 68 vuotta, velvollinen tekemään tämän lain tarkoituksen toteuttamiseksi välttämätöntä työtä terveydenhuollossa. Määräys tällaiseen työhön voidaan antaa korkeintaan kahdeksi viikoksi kerrallaan. Määräys voidaan uusia kerran.

        96 § Työvelvollisen ilmoittautumisvelvollisuus

        Työvelvollisen tulee tietojen antamista ja työhön määräämistä varten kutsusta ilmoittautua asuin- tai oleskelupaikkansa työvoimaviranomaiselle.

        Työvoimaviranomaisen kutsu voidaan antaa tiedoksi tavallisena tiedoksiantona tai yleistiedoksiantona siten kuin hallintolain (434/2003) 10 luvussa säädetään.

        97 § Työmääräys

        Työvoimaviranomainen antaa työvelvolliselle työmääräyksen, josta käyvät ilmi ainakin seuraavat tiedot:
        1) työvelvollisen nimi;
        2) työnantajan nimi;
        3) työpaikan osoite;
        4) tehtävä;
        5) ajankohta, jolloin työvelvollisen tulee ottaa työvelvollisuustyö vastaan.

        98 § Työmääräyksen antamisen rajoitukset

        Työmääräystä ei saa antaa henkilölle:
        1) joka ei voi työn vaatimaksi ajaksi poistua kotoaan jatkuvaa huolenpitoa tarvitsevan lapsen tai muun henkilön hoitamisen vuoksi, jos hoitoa ei voida muuten järjestää;
        2) joka jätetään palvelukseen kutsumatta asevelvollisuuslain 89 §:n mukaisesti;
        3) joka on puolustusvoimien palveluksessa; tai
        4) joka on etukäteen varattu väestönsuojelutehtäviin tai täydennyspoliisitehtäviin.
        Jos henkilö on julkisessa virassa tai toimessa taikka tarpeellinen sellaisen julkisen tai yksityisen laitoksen tai yrityksen palveluksessa, jonka toiminnan jatkuminen on poikkeusoloissa välttämätöntä tämän lain tarkoituksen toteuttamiseksi, häntä ei saa määrätä muuhun työhön, ellei erityinen syy sitä vaadi.

        99 § Työmääräystä annettaessa huomioon otettavat seikat

        Työvoimaviranomainen saa antaa työvelvolliselle työmääräyksen vain sellaiseen työhön, jota tämä pystyy kohtuudella tekemään ottaen huomioon hänen ikänsä, terveydentilansa, mahdollinen vammaisuutensa, perhesuhteensa, koulutuksensa, aikaisempi työkokemuksensa sekä tehtäväksi määrättävän työn luonne. Jos työvelvolliselle ei voida antaa määräystä kokopäivätyöhön, hänet voidaan määrätä tekemään työtä osa-aikaisesti. Jos työvelvollinen vetoaa siihen, ettei hän terveydellisistä syistä voi tehdä työmääräyksessä mainittua työtä, hänen on esitettävä luotettava selvitys terveydentilastaan työvoimaviranomaisen asettamassa kohtuullisessa määräajassa.

        Alle seitsemänvuotiaan tai pysyvästi taikka pitkäaikaisesti sairaan lapsen huoltajalle saadaan antaa työmääräys julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta annetun lain (916/2012) 1 luvun 9 §:ssä tarkoitetun työssäkäyntialueen ulkopuolelle vain, jos maanpuolustuksen kannalta tärkeän tuotannon ylläpitäminen sitä henkilön erityinen koulutus tai muu siihen rinnastettava syy huomioon ottaen välttämättä vaatii. (29.12.2016/1455)

        Lähde: Finlex www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2011/20111552#L14


      • 167-176
        LakiSanooNäin kirjoitti:

        Työvelvollisuus ei ole orjuutta, työvelvollisuus on poikkeustilassa kuten sodan, kriisin, laman tai ylivelkaantumisen aikana käyttöön otettava kamsalaosvelvoite.

        Finlex - Valmiuslaki 1552 / 2011 - 14 luku - Työvelvollisuus

        95 § Työvelvolliset

        Jos 3 §:n 1 ja 2 kohdassa tarkoitetuissa poikkeusoloissa työnvälityspakko ja irtisanomisoikeuden rajoittaminen eivät ole riittäviä toimenpiteitä maanpuolustuksen, väestön suojaamisen, välttämättömän terveydenhuollon tai vähimmäistoimeentulon taikka huoltovarmuuden kannalta erityisen merkityksellisen tuotannon turvaamiseksi, on jokainen Suomessa asuva, jolla on kotikuntalain (201/1994) mukaan kotikunta Suomessa ja joka on täyttänyt 18 mutta ei 68 vuotta, velvollinen tekemään tämän lain tarkoituksen toteuttamiseksi välttämätöntä työtä.

        Lisäksi 3 §:n 4 ja 5 kohdassa tarkoitetuissa poikkeusoloissa on jokainen Suomessa asuva, jolla on kotikuntalain mukaan kotikunta Suomessa, joka toimii terveydenhuollon alalla, on saanut koulutusta tällä alalla ja joka on täyttänyt 18 mutta ei 68 vuotta, velvollinen tekemään tämän lain tarkoituksen toteuttamiseksi välttämätöntä työtä terveydenhuollossa. Määräys tällaiseen työhön voidaan antaa korkeintaan kahdeksi viikoksi kerrallaan. Määräys voidaan uusia kerran.

        96 § Työvelvollisen ilmoittautumisvelvollisuus

        Työvelvollisen tulee tietojen antamista ja työhön määräämistä varten kutsusta ilmoittautua asuin- tai oleskelupaikkansa työvoimaviranomaiselle.

        Työvoimaviranomaisen kutsu voidaan antaa tiedoksi tavallisena tiedoksiantona tai yleistiedoksiantona siten kuin hallintolain (434/2003) 10 luvussa säädetään.

        97 § Työmääräys

        Työvoimaviranomainen antaa työvelvolliselle työmääräyksen, josta käyvät ilmi ainakin seuraavat tiedot:
        1) työvelvollisen nimi;
        2) työnantajan nimi;
        3) työpaikan osoite;
        4) tehtävä;
        5) ajankohta, jolloin työvelvollisen tulee ottaa työvelvollisuustyö vastaan.

        98 § Työmääräyksen antamisen rajoitukset

        Työmääräystä ei saa antaa henkilölle:
        1) joka ei voi työn vaatimaksi ajaksi poistua kotoaan jatkuvaa huolenpitoa tarvitsevan lapsen tai muun henkilön hoitamisen vuoksi, jos hoitoa ei voida muuten järjestää;
        2) joka jätetään palvelukseen kutsumatta asevelvollisuuslain 89 §:n mukaisesti;
        3) joka on puolustusvoimien palveluksessa; tai
        4) joka on etukäteen varattu väestönsuojelutehtäviin tai täydennyspoliisitehtäviin.
        Jos henkilö on julkisessa virassa tai toimessa taikka tarpeellinen sellaisen julkisen tai yksityisen laitoksen tai yrityksen palveluksessa, jonka toiminnan jatkuminen on poikkeusoloissa välttämätöntä tämän lain tarkoituksen toteuttamiseksi, häntä ei saa määrätä muuhun työhön, ellei erityinen syy sitä vaadi.

        99 § Työmääräystä annettaessa huomioon otettavat seikat

        Työvoimaviranomainen saa antaa työvelvolliselle työmääräyksen vain sellaiseen työhön, jota tämä pystyy kohtuudella tekemään ottaen huomioon hänen ikänsä, terveydentilansa, mahdollinen vammaisuutensa, perhesuhteensa, koulutuksensa, aikaisempi työkokemuksensa sekä tehtäväksi määrättävän työn luonne. Jos työvelvolliselle ei voida antaa määräystä kokopäivätyöhön, hänet voidaan määrätä tekemään työtä osa-aikaisesti. Jos työvelvollinen vetoaa siihen, ettei hän terveydellisistä syistä voi tehdä työmääräyksessä mainittua työtä, hänen on esitettävä luotettava selvitys terveydentilastaan työvoimaviranomaisen asettamassa kohtuullisessa määräajassa.

        Alle seitsemänvuotiaan tai pysyvästi taikka pitkäaikaisesti sairaan lapsen huoltajalle saadaan antaa työmääräys julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta annetun lain (916/2012) 1 luvun 9 §:ssä tarkoitetun työssäkäyntialueen ulkopuolelle vain, jos maanpuolustuksen kannalta tärkeän tuotannon ylläpitäminen sitä henkilön erityinen koulutus tai muu siihen rinnastettava syy huomioon ottaen välttämättä vaatii. (29.12.2016/1455)

        Lähde: Finlex www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2011/20111552#L14

        Nyt ei ole poikkeusolot voimassa koska lain 2:6§:n mukaista valtioneuvoston asetusta ei ole annettu.
        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2011/20111552#L2P6


    • PieniPiruVasempaan

      Paljon on nähty vaivaa, mutta yksi asia on unohtunut ja sen mukana kaikki:

      Vapaaehtoinen ei ole pakkotyötä.


      Työttömyyspäiväraha on ehdollinen raha, jonka saa vain tietty ryhmä. Sitä ei ole pakko hakea, mutta jos sitä hakee, sen ehtoihin pitää sitoutua. Ihan vastaavasati palkan saamisen ehtona on työsuoritus, joka on PAKKO tehdä :D

      • TESSINKURKO

        Tarkennan vielä että luokittelevat tilastoissa työksi työn joissa maksetaan 9€ päivä palkkaa.


      • EmmeSuostuPelkäämää

        Kiristäminen ja uhkailu ei ole vapaaehtoista.
        Varsinkin kun siihen on liitetty sanktioita, jotka toteutuessa ajaa työttömän tilaan jossa taloudellisista syistä työttömän fyysinen ja henkinen terveys on vaarassa.
        Tarkoittamasi "vapaaehtoisuus" on käskyttämistä kyykyttämistä sortamista.

        Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Jeesus on voittaja :)


      • NuoletkoKenkäni

        Sekin on vapaaehtoista, kun pidän pistoolia ohimollasi ja kysyn teetkö mitä pyydän.


      • 167-176

        Laki ei aseta työvelvoitetta kuntouttavassa työtoiminnassa ja siksi siitä tehdäänkin "sopimus" joka työn tekemiseen velvoittaa ja voi se velvoittaa moneen muuhunkin mihin laki ei velvoita. Laki ei tunne tuollaista sopimusta vaan kuntouttavasta työtoiminnasta joka on sosiaalipalvelu pitäisi lain mukaan tehdä päätös jota ei tehdä koska siitä saisi valittaa. Käytännössä tuollainen "sopmimus" on sisilialainen tarjous.
        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2000/20000812#L2P6


      • ffhfgjfgh

        Ei, vapaaehtoistyön he näkevät 'harrastamisena', jota ei ehkä aina olla estämässäkään, mutta sitä he eivät tyrannisointikiimassaan hyväksy työnhakijan uraa ja työllistymistä parantavaksi toiminnaksi. Tyranniakoneiston mielestä ilmaistyön on oltava pakollista, epämiellyttävää, nöyryyttävää ja turhauttavaa, ja sen tarkoituksena on musertaa, ei auttaa pitämään yllä toimivaa yhteiskuntaa. Eli he pakottavat kiristämällä ja uhkailemalla orjaksi, tai... Sanatarkkoja dialogeja noista tilaisuuksista löytyy netistä.


    • ksdlfsfjdkjfjl

      Ei se ihme että suomi on vähän väliä ihmisoikeustuomioistuimessa syytettynä, tämä maa on ihan taparikollinen...
      Toimeentulotuenkin ehtona taitaa olla että pitää olla työnhakijana TE-toimistossa josta sitten laittavat palkattomiin harjoitteluihin joista ei ole mitään hyötyä kenellekään.
      Sellaisen työn tekeminen on täysin turhaa mistä ei makseta palkkaa koska sellainen työ ei vastaa tarkoitustaan toimeentulon tuojana. Työtä tehdään vain toimeentulon vuoksi.
      Jos TE-toimistoissa ei ole tarjolla kuin palkatonta työtä, turhapa sinne on edes ilmoittautua työnhakijaksi kun tyhjän saa pyytämättäkin. Se vaan että toimeentulotuki siihen pakottaa on kyllä väärin. Tässä maassa ei nykyään paljon muuta harjoitetakaan kuin vääryyksiä kansalaisia vastaan!

      • Vhhuhhjjj

        Ei ole toimeentulotuen ehtona mutta sanktio tukeen on tilanteeseen lakiin määritelty jos ei ilmoittaudu työnhakijaksi.


    • palsutustodellisuuteen

      Sosiaaliturva ei kuulu luonnostaan kenenkään oikeuksiin. Sosiaaliturva on poliittinen kysymys ja kansan tahdon varassa.

      Sosiaaliturvaa ei ole aina ollut. Silti on eletty ja ihmiset ovat lisääntyneet.

      Sinä joka huudat sosiaaliturvan perään, ole hyvä, mene töihin ja osallistu sen sosiaaliturvan luomiseen itsellesi ja muille. Ilman työtä ei ole olemassa mitään sosiaaliturva.

      • 167-176

        "Sosiaaliturva ei kuulu luonnostaan kenenkään oikeuksiin. Sosiaaliturva on poliittinen kysymys ja kansan tahdon varassa."
        Kansan valitsema eduskunta on päättänyt perustuslaissa ja useissa muissa laeissa sosiaaliturvasta ja suomi on myös sitoutunut siihen useilla kansainvälisillä sopimuksilla. Nyt sitten virkanilkit jotka kuvittelevat olevansa lain yläpuolella tekevät kaikkensa tuon kansan tahdon mukaisen sosiaaliturvan saannin estämiseksi. Kyseessä on järjestäytynyt virkarikollisuus.


      • mene.itse.viidakkoon

        Yhteiskuntahan on kehittynyt poliittisillapäätöksillä siihen suuntaan että työtä on koko ajan yhä vähemmän tarjolla jolloin myös työllä toimeentulonhankkimismahdollisuuudet hupenevat koko ajan. Valta tuo myös vastuun ja sosiaaliturvalla täytyy sitten hoitaa ilman työtä jääneiden toimeentulo. Vain sivistymätön paviaaniyhteiskunta jättää ihmiset heitteille oman onnensa nojaan!!


    • missävastuu

      Missä on näiden sosiaaliturvan perään huutajien ja ihmisoikeuksiin vetoajien vastuu omasta itsestään ja muista?

    • poikkeuslaki-voimaan

      Mistä mukamas enää löytyy palkkatyötä kun ihmisiä pakotetaan tekemään ilmaiseksi töitä mistä vielä aikaisemmin maksettiin oikeata palkkaa?

      Silloin kun on tällainen aika ettei työpaikkoja enää ole niin pitäisi kaikki ilmaistyö ja vuokratyö sekä ulkomaalaisen työvoimankäyttö poikkeuslailla kieltää vankeuden uhalla teettäjälleen sekä miljoonan euron sakolla sekä toimenpidekiellolla yrittäjänä.

      Tämähän olisi helppo toteuttaa mutta Suomessa kun ollaan niin poliittista tahtoa ei ole ja valehdellaan kaiken olevan mahdotonta toteuttaa EU:n selän takana.

      • PieniPiruVasempaan

        Suomessa ainoastaan työttömyyskorvaus on ehdolinen, kaikki muut tuet saa sohvalla maaten.

        Ketään ei pakoteta mihinkään, jota ei halua tehdä - paitsi töissä olevat, joiden on pakko tehdä taksvärkkiä valtiolle puolet työajasta,

        Mitä, jos ensin tasoitettaisiin puntit niin, että kaikkien pitää tehdä puoli vuotta hommia valtiolle tai kunnalle omien kykyjensä mukaan?


      • Virkapummit_kyykkyyn

        Mitä, jos mieluummin lopetettaisiin kaltaistesi virkahaitakkeiden hyysääminen ja sen sijaan järjestettäisiin ihmisille oikeita töitä?


      • en.jouda.kunnalle.töihin
        PieniPiruVasempaan kirjoitti:

        Suomessa ainoastaan työttömyyskorvaus on ehdolinen, kaikki muut tuet saa sohvalla maaten.

        Ketään ei pakoteta mihinkään, jota ei halua tehdä - paitsi töissä olevat, joiden on pakko tehdä taksvärkkiä valtiolle puolet työajasta,

        Mitä, jos ensin tasoitettaisiin puntit niin, että kaikkien pitää tehdä puoli vuotta hommia valtiolle tai kunnalle omien kykyjensä mukaan?

        Tarkoitatko että kaikkien työttömien pitäisi tehdä puoli vuotta hommia valtiolle tai kunnalle vai meinasitko että myös yksityisissä yrityksissä työskentelevät pakko-otettaisiin valtion hommiin puoleksi vuodeksi :D Mahtaisi firmat tykätä moisesta järjestelystä...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6402
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4123
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      268
      2543
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1508
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1367
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe