Kasvojen rasvoittumisen ehkäisy

4365654

Olen 29v mies ja teinistä asti kärsinyt hyvin rasvaisista kasvoista ja lievästä aknesta. Nyt erityisesti tuo rasvoittuminen on ongelma, jo 2-3h pesun jälkeen kasvot kiiltää rasvasta. Tuo kauneudenhoito ei ole niin tuttua niin voisiko täällä joku vinkata rasvoittuvien kasvojen hoidosta?

Tähän asti olen vain saippualla pessyt mutta ajattelin nyt kokeilla muitakin keinoja. Ostin lorealin rasvaisille kasvoille tarkoitettua rakeista puhdistusgeelia ja rasvasille kasvoille tarkoitetua kosteusvoidetta. Lisäksi käytän Epiduoa (adapaleeni/bentsoyyliperoksidi) akneen joka 2. tai 3. yö riipuen kuivuuko iho liikaa, Epiduo pitää aknen kurissa mutta ei auta rasvoittumiseen.

Mikä olisi noiden lisäksi sellainen perus "resepti" rasvoittumisen ehkäisyyn? Ohjeet ovat ihan erilaisia riippuen mistä lukee.
-esim salesyylihappoa sisältävä kasvovesi jota käytetään myös akneen (onko tämä parempi kuin tuo rakeinen puhdistusgeeli vai kannattaako molempia käyttää samalla?)
-savinaamio kerran viikossa?
-Ihon kunnollinen kuorinta kerra viikossa? Millä aineella tätä tehdään? Ilmeisesti tuo rakeinen puhdistusgeelikin vähän kuorii mutta jostain luin että salesyylihapolla kuoritaan ja kuorintaa tehtäisiin kerran viikossa tai jopa kerran kuukaudessa? Tuota rakeista Loreal pure&matt face scrubbia käytetään pävittäin.

Onko näiden lisäksi muita keinoja ehkäistä rasvoittumista?

7

120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NaiseltaNeuvoja

      Itse kärsin myös kasvojen rasvaisesta ihosta. Nyt olen ikuisesti kiitollinen ystävälleni, joka pelasti minut pulmasta. Hän antoi vinkin:
      - pese kasvot iltaisin lämpimällä vedellä.
      - pese kasvot aamuisin viileällä vedellä.
      - älä käytä saippua, pesuaineita yms.

      Tällä keinoin kasvojen rasvoittuminen, finnien muodostuminen loppui. Nyt minulla on kaunis iho, josta kuulen kehuja silloin tällöin.

      En tarvitse edes meikkejä ja värivoiteita. Silloin kun olen meikannut, poistan meikit apteekin miedoimmalla pesuaineella ja tällä hetkellä se on: Favora puhdistusgeelivoide. En tiedä myydäänkö tätä enää apteekissa, vai onko jokin uusi tuote korvannut tämän.

    • lgjiop

      Mä kokeilin luonnonkosmetiikkaa. Illalla putsasin kasvot ja rasvasin. Aamulla oli selkeä ero normaaliin kasvot ei ollu rasvaset niin kuin "normaaleilla" tuotteilla olisi käynyt.

    • MissDee

      Kun ihon puhdistaa väärin, siinä lähtee iholta sen normaali suojaava rasvakerros -- siksi pesun jälkeen iho erittää talia.

      Puhdistuksen on siis oltava hellävarainen, ei mitään rakeita eikä ihoa kuivattavaa tai ärsyttävää. Ärystys lisää punaisuutta ja kuivumista.

      Rakeinen puhdistusgeeli ei siis sovi.

      Kemiallinen kuorinta on yleensä se parempi eli ns. BHA:ta eli salisyylihappoa sisältävä putsari on parempi. Sitä voi käyttää kuorintaan niin että kerran viikossa jättää sen iholla n. 15 minuutiksi. Voi olla tehokkaampi.

      Savinaamiota voi kokeilla kerran viikossa myös.

      Olisi hyvä löytää kosteusvoide, jota laittaa aamuin illoin ja joka ei sisällä mitään tukkivia aineita ja jättää mattapinnan iholle. Ehkä apteekista Avenen Cleanance Mattifying Emulsion.

      Rasvoittuminen johtuu hormoneista, joten niille ei paljon voi tehdä. Joillekin auttaa ruokavalio, jossa vältetään sokeria, maitotuotteita, valkoista viljaa, ja huonolaatuisia rasvoja. Jos jättä maitotuotteet pois, pitää varmistaa että saa kalsiumia tarpeeksi muusta.

      • NaiseltaNeuvoja

        Tuota kosteusvoidettakaan ei tarvita, kun ei pese puhdistusaineilla kaikkea ihon omaa rasvaa pois. Siksi pelkkä vesipesu riittääkin. Iholta lähtee lika ja ylimääräinen rasva, mutta iho ei kuivu.
        - pese kasvot iltaisin lämpimällä vedellä.
        - pese kasvot aamuisin viileällä vedellä.

        Rasvoittumista ja aknea hillitsee myös ulkoilu ja riittävä veden juonti (2-3 litraa päivässä). Kannattaa myös katsoa mitä suuhunsa laittaa. Voisi jättää maitotuotteiden, sokerin, vehnän ja teollisesti muunneltujen rasvojen lisäksi pois kaikki lisäainepitoiset elintarvikkeet. Siinä on haastetta, myönnän, mutta se palkitsee.


    • VesiOnLääke

      Sinulla avaaja on tyypillinen kemikaaleilla ylihoidettu iho. Yritä elää lunnonmukaisemmin, ulkoile, juo vettä, nuku tarpeeksi ja pese kasvot vain vedellä. Miehillä onkin yleensä hyvä iho, kun harvemmin he viitsivät käyttää mitään ylimääräistä ihollaan.

      Lieväkin akne kuuluu murrosikään ja 29-vuotias on aikuinen, joten myös lääkärikikäynti voisi olla aiheellinen. riippuu lääkäristä, millaisia ohjeita saat, mutta älä sorru ihoa kuivataviin aineisiin. Rasvaiselle iholle tarvitaan rasvaa ja parasta on ihon oma rasva. Älä pese sitä pois!

    • pelkkä_vesi_riittää

      Kasvoja ei kannata missään tapauksessa pestä saippualla. Rasvan ylituotanto vähenee normaaliksi, kun alat pestä kasvoja pelkällä vedellä. Myös kuorinta-aineet ja naamiot kannattaa jättää pois.

      Vesi on kasvojen puhdistus- ja hoitoaineena paljon parempi ja hellävaraisempi kuin kalleimmatkaan hoitoaineet ja voiteet, tosin siinä ei puhdistusteho riitä jos käyttää meikkejä. Jos ei meikkaa, on vesi kaikkein paras aine.

    • WithDeli

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3789
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2284
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe