Hei sinä"isi"

Tyhmyystiivistyy

Yksinkertaisuuttasi tulet menettämään ne ainoat, aidohkot ihmisuhteesi. Tulet katumaan sitä vielä loppuelämäsi. Mutta joo muista se oma napa, sehän sulle on aina ollut a ja o, alkon lisäksi. Mutta mitäpä muuta tuollaiselta ikuiselta teiniltä voisi odottaa.

20

422

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fykzty

      Alkoholi. Se ei ole yksinkertaisuutta vaan riippuvuutta. Kuten päihdeongelmat aina. Olisi tietysti hyvä, jos isin lapset näkisivät todellisuuden, päihderiippuvuuden.

      • hyvänenaikaa

        Miksi ihmeessä se olisi lapsille hyvä?????? Eikö kaikken paras olisi, jos isä parantuisi ja kaikki läheiset ihmiset olisivat häneen taistelussaan tukena..?


      • näinon_
        hyvänenaikaa kirjoitti:

        Miksi ihmeessä se olisi lapsille hyvä?????? Eikö kaikken paras olisi, jos isä parantuisi ja kaikki läheiset ihmiset olisivat häneen taistelussaan tukena..?

        Tosiasioiden näkeminen on hyväksi kaikille, myös lapsille. Niin kauan kuin isä itse näe päihdeongelmaansa tosiasiana, hänellä ei ole mahdollisuutta "parantua". Lainausmerkit siksi, ettei päihdeongelma on olemassa lopun iän, vaikka ihminen olisi juomatta vuosikymmeniäkin.


    • Tyhmyystiivistyy

      Ja riippuvainen ihminen voi olla myös lisäksi yksinkertainen ja itserakas.

      • toute

        Riippuvaiset ihmiset ovat usein hyvinkin kyvykkäitä, taitavia ja sosiaalisia.


    • kärsiikärsii

      Toivottavasti äidillä on järkeä, ettei lapset kärsi liikaa

      • Zzzzzzzzzzzzz

        Mitkä lapset, vain hänellä on lapsi sekin jo 23v


    • Kolmepientäpoikaa

      Toivottavasti tää ei tymemmäksi enää mene :D

    • Äläpuhupaskaa

      Täytyy tietää mistä puhuu, koska aina saa mahdollisuuden puhevuorolle. Muuten syöt sanasi tulevaisuudessa.

    • daddycooll

      Eihän tätä kestä selvinpäin.

    • näinon_

      Yritäpä ymmärtää, riippuvuus ei ole yksinkertaisuutta, vaan mielen sairautta, jossa voi olla useitakin mielenterveyden häiriöitä takana.

      • Kaikillaon

        Ja sitten voi yrittää ymmärtää, että jokaisella on tavalla tai toisella riippuvuus johonkin asiaan..se että onko se haitallinen itselle tai muille, voi sitten olla eriasia.
        Toisten on pakko lukea joka päivä, toisten pakko painaa duunia liikaa, toiset kattelevat telkkua päivät pitkät, toiset juovat, polttavat jne..jokaisella jotani..se on varma.


      • iilfiuluf
        Kaikillaon kirjoitti:

        Ja sitten voi yrittää ymmärtää, että jokaisella on tavalla tai toisella riippuvuus johonkin asiaan..se että onko se haitallinen itselle tai muille, voi sitten olla eriasia.
        Toisten on pakko lukea joka päivä, toisten pakko painaa duunia liikaa, toiset kattelevat telkkua päivät pitkät, toiset juovat, polttavat jne..jokaisella jotani..se on varma.

        Elämä on täynnä valintoja meillä jokaisella. Se on erittäin hieno asia - vapaus valita. Sellaista ei ihan joka maassa ole. Eipä ollut Suomessakaan vielä sata vuotta sitten, mutta nyt on. Kukaan ei pakota ketään painamaan liikaa duunia, katselemaan telkkua päivät pitkät, yms. ne ovat valintoja.

        Riippuvuus on riippuvuus, jos siitä on itselle/toisille haittaa. Riippuvuudet ovat tosiaan mielenterveyden häiriötiloja, joihin on saatavissa hoitoa kunhan hakee. Valinta sekin.

        "..jokaisella jotani..se on varma."
        Niin, lähes jokaisella voi olla jotain elämän jossain vaiheessa. Kun tiedostaa asian, korjaa sen, tai hakee apua. Ei pidä tyytyä ajattelemaan, että on vain esim. alkoholin viaton uhri. Muiden syy mitä kumoan kurkustani alas.

        Itsekuri, itsensä johtaminen on sellainen juttu, että jos niitä on, niin mikäli riippuvuuksia ilmenee, pääsee niistä parhaiten eroon. Tätä ei voi koskaan liikaa korostaa. Nykyisin on menty esim. laihduttamisessa väärään, liian lempeään/lepsuun suuntaan. Aivan sama, jos ylikiloja on vaikkapa viisi, pääseekö niistä eroon vai ei (ellei jo ole diabetes) . Mutta jos ylikiloja on 40 ja höpötetään, että oma kroppa pitää hyväksyä sellaisenaan, vaikka on jo diabetes, niin se on kuolemaksi. Sen sijaan pitäisi opettaa terveitä elämäntapoja, lujuutta/itsekuria. Jokainen laihtuu, jos syö vähemmän kuin kuluttaa.


    • Länsiautot

      Lopetin kokonaan alkoholin käytön omin avuin. Ei siinä tarvittu akkain ja ukkoin neuvoja. Itsekuri on on kaikki kaikessa ja joka asiassa. Koirat ei nurkille kuse siinäkään mielessä. Asunnottomana vuokralaisena tms. Velaksi ei ole eletty koskaan.

    • Kylläosaa

      Länsiautot kirjoittaa asiaa. Panetelkaa , mutta mies osaa.

    • Miestenmiehet

      Tällaisia miehiä on Suomi täynnä. Siitä saatte kiittää Kelan ja sosiaalitoimiston olemassaoloa. Saatte asua ilmaiseksi ja yhteiskunta kustantaa elämänne.

    • Jauhotsuuhun

      On se mies ei tule koirat kintuille kusemaan.

    • VällyPieru

      Mistäs toi kurppa ny mäkättää?

    • haha-63

      Alkoholiriippuvuus = sairaus. Ei tyhmyyttä. Onneksi. Sillä alkoholista pääsee paremmin eroon kuin tyhmyydestä...

    • jkuio

      Minusta on aivan järkyttävää sellainen asia. Ero on tullut alkoholin suurkulutuksesta ja kumppani haluaa päästä eroon, sitä en ymmärrä lainkaan, että pienet lapset laitetaan tämän juopon isän luokse vaikkapa joka toinen viikonloppu. Isä ei varmasti jätä juomatta silloinkaan, kuka valvoo, että lapset ovat turvassa, saavat ruokaa, sillä kyllä sen isän kaveri on kuningas alkoholi, ei hän lapsiaan jaksa ajatella.
      En ymmärrä muita kuin valvottuja tapaamisia. Olen omin silmin nähnyt kuinka isä roikotti iltayöstä lastaan mukana juopporetkellään ja siinä vaiheessa oli itse jo melkoisessa tilassa.

      Jo eroatte jonkun tällaisen syyn johdosta, älkää nyt sitten lapsianne laittako tämän sairaan ihmisen luokse, voi, olla juoppo, narkkari, tai mielenterveys sairautena. ei ole lasten paikka olla tällaisten sairaiden kanssa hetkeäkään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1451
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1255
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1195
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe