Kuluuko karenssi jos ei ole työnhakijana?

Irtisanoudun työstä kuukauden päästä ja saan 3 kuukauden karenssin. Lähden reissaamaan maailmalle sen 3 kuukauden ajaksi ja sen jälkeen kun tulen takaisin niin sitten vasta ilmottaudun työttömäksi työnhakijaksi. Eli alkaako se karenssi kulua vasta työttömäksi työnhakijaksi ilmoittautumisen jälkeen vai onko se karenssi jo kulunut pois sen 3 kuukauden aikana kun irtisanouduin vaikka en ole ollut työnhakijana?
81662
Äänestä

Muut lukivat myös

Vastaukset 8

Vanhimmat

Et pääse reissaamaan koska joudut vankilaan pamputettavaksi.

Äänestä

Karenssiaika alkaa siitä päivästä, jona työsuhde on päättynyt.

Äänestä

Muistetaanpa vielä se 2 viikon irtisanomisaika, joka alkaa varsinaisena irtisanoutumispäivänä, työnantaja voi asettaa työvelvoitteen tuolle ajalle, ellei työnantaja sitten sano, että pidä pois kertyneet lomapäivät.

Karenssi puolestaan kuluu vasta, kun olet ensimmäisenä työttömyyspäivänä ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistolle, jossa ilmoituksen käsittelyssä menee ainakin 2 viikkoa ja päätöksessä sitten sanotaan, että ei ole oikeutettu työttömyysetuuteen 60 pv ajalta itse aiheutetun työttömyyden vuoksi.

Karenssin jälkeen alkaa varmasti kirjeitä tulemaan TE-toimistolta liittyen erilaisiin velvoitteisiin, joihin on sitten reagoitava ja joiden laiminlyömisestä voi seurata uutta karenssia, joten hieman kyseenalaistan tämän koko suunnitelman järkevyyttä, että irtisanoudutaan näinä aikoina vakituisesta työsuhteesta ja lähdetään maailmalle humpattaan meneen ja sitten odotetaan, että kun Suomeen palataan niin työkkärin rahahanat ovat auki ja rahaa vaan ilmestyy pankkitilille.

Äänestä
  • Työnhakijalla, joka ilman pätevää syytä on eronnut työstään tai joka on itse aiheuttanut työsuhteen päättymisen, ei ole oikeutta työttömyysetuuteen 90 päivän ajaltaTYÖSUHTEEN PÄÄTTYMISEN JÄLKEEN. Jos työ olisi kestänyt enintään viisi päivää, oikeutta työttömyysetuuteen ei ole 30 päivän ajalta. (Työttömyysturvalaki 2 a luku 1 § 1 mom.)

    Työttömyyspäivärahaa maksetaan sen jälkeen, kun henkilö on ollut työttömänä työnhakijana työ- ja elinkeinotoimistossa yhteensä seitsemää täyttä työpäivää vastaavan ajan enintään kahdeksan peräkkäisen kalenteriviikon aikana. Omavastuuaika asetetaan kerran 6 luvun 7 §:ssä säädettyä työttömyyspäivärahan enimmäisaikaa kohti. (5 luku 13 § 1 mom.)

    Äänestä

  • ytresö kirjoitti:

    Työnhakijalla, joka ilman pätevää syytä on eronnut työstään tai joka on itse aiheuttanut työsuhteen päättymisen, ei ole oikeutta työttömyysetuuteen 90 päivän ajaltaTYÖSUHTEEN PÄÄTTYMISEN JÄLKEEN. Jos työ olisi kestänyt enintään viisi päivää, oikeutta työttömyysetuuteen ei ole 30 päivän ajalta. (Työttömyysturvalaki 2 a luku 1 § 1 mom.)

    Työttömyyspäivärahaa maksetaan sen jälkeen, kun henkilö on ollut työttömänä työnhakijana työ- ja elinkeinotoimistossa yhteensä seitsemää täyttä työpäivää vastaavan ajan enintään kahdeksan peräkkäisen kalenteriviikon aikana. Omavastuuaika asetetaan kerran 6 luvun 7 §:ssä säädettyä työttömyyspäivärahan enimmäisaikaa kohti. (5 luku 13 § 1 mom.)

    Tämän olisi voinut sanoa helpomminkin. Korvaukseton määräaika eli karenssi kuluu sinä aikana, kun aloittaja lomaiee. Omavastuuaika ei kulu.

    Äänestä

No ei kai sun tartte ressaa jos joku tekee mitä tekee...

Äänestä

Henkilö pyytää neuvoja ja on hyvä että saa perustellumpia vastauksia kuin joo tai ei , että osaa tehdä päätökset oikeilla tiedoilla

Äänestä
  • Aloittaja täs moi. Kenenkään on turha pauhata mistään moraalista jos itse päätän lähteä paskasta työpaikasta jossa mielenterveys kärsii kun pelkkää vittuilua päivästä toiseen ja työturvallisuus on tuntematon käsite. Esim torstaina oli kiva ajella firman autolla kun firma ei raaski ostaa edes talvirenkaita kun on rahat vähissä vaan pitää kesärenkailla luistella lumella ja jäällä. Joka tapauksessa ottaisin lopputilin mutta nyt kun on sen verran säästöjä että karenssi ei tunnu missään ja pystyn lähtemään maailmalle rentoutumaan enkä halua että työkkäri häiritsee sen 3 kuukauden aikana

    Äänestä

Kommentoi aloitusta


Mitemenee kirjoitti:

Irtisanoudun työstä kuukauden päästä ja saan 3 kuukauden karenssin. Lähden reissaamaan maailmalle sen 3 kuukauden ajaksi ja sen jälkeen kun tulen takaisin niin sitten vasta ilmottaudun työttömäksi työnhakijaksi. Eli alkaako se karenssi kulua vasta työttömäksi työnhakijaksi ilmoittautumisen jälkeen vai onko se karenssi jo kulunut pois sen 3 kuukauden aikana kun irtisanouduin vaikka en ole ollut työnhakijana?

Anonyymi
5000

Ilmoita asiaton sisältö

  • Sisältää materiaalia, joka on loukkaavaa, herjaavaa, rasistista, uhkailevaa tai ahdistelevaa.

  • Materiaali sisältää nimiä, yhteystietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja. Julkisuuden henkilöistä, julkisissa viroissa toimivista ihmisistä sekä yritysten vastuuhenkilöistä saa keskustella työhön liittyen. Myös yksityiselämään liittyvistä asioista voi keskustella siltä osin, kuin niistä on julkisesti kerrottu.

  • Sisältää lapsille haitallista tai heiltä kiellettyä materiaalia. Seksuaalinen sisältö on sallittua aiheeseen tarkoitetuilla palstoilla, joiden ikäraja on 18 vuotta.

  • Lainvastaista sisältöä voi olla mm. yksityiselämää loukkaavan tiedon levitys, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, laiton uhkaaminen, alaikäisiin liittyvä seksuaalinen sisältö/grooming, petokset, identiteettivarkaudet, kunnianloukkaukset ja tekijänoikeusrikkomukset.

  • Sisältö ei liity palstan tai keskusteluketjun aiheeseen.

  • Viesti ei ole suomea tai ruotsia (pl. International Forums), se sisältää mainontaa, se sisältää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia, se on massapostitus tai jokin muu syy.

Jaa keskustelu