Kalustoa hyvin liikkeellä, missä kunnan koneet?

Ihmettelempävaan

Lunta tuli taas kertaheitolla reilusti, hyvä niin., saatiin maa valkoiseksi. Kone- ja autokalustoa onkin ollut suhteellisen hyvin tänään liikkeellä, niin tielaitoksen kuin yksityistenkin, ympäri Kemijärven aluetta. Yksi asia vaan ihmetyttää näin veronmaksajan näkökulmasta. Miksi kaupunki ei käytä uutta ja hyväkuntoistakin konekalustoa silloin kun sille olisi tarvetta, kuten tänään runsaan lumen tulon aikana, vaan kaluston annetaan seisoa tyhjän panttina hallitiloissa. Koti-Lappi lehdessä tilintarkastajan esille tuoma infrayhtiö tuonee parannusta tehokkaampaan resurssien käyttöön? Kyllä asia on niin, että jos kaupunki ei osaa käyttää omia voimavaroja tehokkaammin, niin eiköhän ole ulkoistamisen aika muuallakin kuin konetöissä. Kyllä varmaan yksityiset yrittäjät ihmettelevät tätä touhua!

66

1136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 5410

      Ei mennene montakaan vuotta kun Kemijärven palveluita hoitavat suuret yksityiset firmat. Terveyspalvelut vanhustenhoidot ym. Kiintöjen hoitoon, löytyy tekijöitä.
      Jos tehokkaasti ajatellaan ja yhteiskunnan varoja haluttaisiin säästää silloin pohjoissuomessakin pitäisi tehdä kuntaliitoksia, kuten muuallakin on tehty, silloin pärjäyyäisiin puolella nykyisistä henkilöstömääristä. Eikä tarvisi politiikkojakaan kinastelemassa keskenään.

    • uurastajat

      Pittähän kunnan konemiesten saaha levätäkki. Viikon painaneet niska limassa. Ovakko kerenneet ruoka tahi kahvitaukoakaan pitämään ?

      • Työtöntyönhakija

        Mukava täällä purnata asioista mistä ei tiedetä yht mittäää. :(


    • tuoviskat

      kyllä se on vaan niin et parempi ammattimiesten käydä ensin työt tekeen niin voi kaupungin oma iskuryhmä sit tulla arkipäivänä hiukan ajeleen ja esitteleen uutta ja puhdasta kalustoa st1 pihalle,,ja sit hyvissä ajoin kalusto takas lämpimään hallliin taas.
      ei sitä uusia koneita nyt passaa töihin viedä,voi vaikka sotkeutuu.

      • Pipokiristäääää

        Ainaki kokemusta löytyy..näiltä länkkärikuskeilta.Tunnen tapaukset pitemältä ajalta.Pulinat pois ja jokainen keskittyy omaan tekemiseen.


    • Helpporatkaisu

      Eiköhän ongelma saada ratkaistua töiden työaika järjestelyllä. Vastuu on luonnollisesti työnjohdolla, joustavuutta peliin ja virkamiesmäisyys pois. Käväisin eilen Rovaniemellä ja kyllä siellä oli kaupungin kalusto töissä, miksei se onnistu Kemijärvelläkin.

      • katsotaanpa.tapahtuuko

        Turha luulo. Ei kun yksityisille kaikki kone ja autohommat.Kone- ja autokalusto myyntiin. Työt tehään silloin kun niitä on.Näin tekevät yrittäjät. Siellä teknisesä lautakunnassaon mestari Esa Pöyliö joka tietää. Panis töpinäksi.


      • Kivenkovaa

        Missä tämä tietoniekka on työssä ?. Varmaan korvaamaton henkilö työnantajalleen .


    • infrayhtiö

      Kaupunkiin esitetty infra yhtiö voisi ulkoistaa kilpailumenettelyllä koko katuverkon talvityöt kuten myös kiinteistön hoidon. Tarjoajia riittää yllin kyllin. Saatava säästö olisi jo merkittävä.

      • epäilevä.yrjänä

        Mitäs säästöä siitä infrasta sit syntyy jos kaikki kiinteistöhuolto henkilöstö pomoinenn jää kuntaan ?


    • Extyöntekiä

      Pakkasta 20 ja kunnan koneet hinkkaa ajoväyliä tyhjää 3 päivää sateiden jälkeen.
      Ei yksityinen ole hinkkaamassa viikko tolkulla. Todellinen käyttö aste koneilla 30-40 prosenttia kirjanpidossa 70 prosenttia

      • huoletont.on

        Mitä tekee tekninen lautakunta ,Esat ja Teemut ym ? Ei mitään ..


    • eituusäästöä

      Niin sanoppa se, vahusten hoito ulkoistettiin yhdistyksille ja maksetaan siitä heille. Oma väki jäi istumaan ja pyörittelemään peukaloita palkkansa edestä.

    • Nojohanonnyt

      Ei voi olla enää totta. Kadut täynnä sohjoa ja kaupungin kone ajeli aura ylhäällä täällä Halosentien alueella. Mikä tässä oikein mättää.

      • Tietäää

        Ne on annettu urkalla urkakointi yritykselle


      • järki.hoi.herrat

        No myykää se kaupungin kone sit pois jollekkin yritykselle. Tyhjänpattina kaupungilla.


    • EiSuolaa

      Nyt on sulat tiet....

    • taastätä

      Terveiset täältä Seinälän perältä. Eilen maanantai aamuna satoi aika runsaastikin märkää nuoska lunta. Nyt on jo tiistai ilta eikä katuja ole vieläkään aurattu. Eipä kyllä enää kannattakaan kun märkä lumi on polantunut uraiseksi kadun pintaan. Sama vika kuulemma muuallakin. Mikä tässä oikein mättää, kunnalla on koneita aivan nokko, kertokaa hyvät ihmiset jotka tietää jotain asiasta. Ei kai lumenauraus pitäisi kovin vaikea laji olla.

      • poikkjmki

        säästetään aurojen teriä,,tiemestari kananen ei saa laitettua länkkäri teamia liikkeel kun pojil tärkeämpää hommaa,on omat projektit ja uudet koneet sotkeentuu tuol märässä kelissä..
        ja ei sitä ehdi kun aamul alkaa päivä hallil kahvil ja sit jo yhdeksän tauko painaa jo päälle,,ja st1 on viel käytävä,,eli ei vaan ehdi. ja eihän uudel länkkäril nyt ajeta paskakelil..


    • Tarttiteheräjotain

      Ei paljon homma muuttunut vaikka mestari vaihtui nuorempaan. Sama marionettinukke homma jatkuu. Sallassa on kunnan omilla kuskeilla vakio auralinja. Pitävät sen kunnossa ja ovat silloin vapaalla kun on mahdollista.

      • sivustaseuraaaaan

        ei tiemestari mitään määrääkemijärvellä..siel on tuovisen klaani joka määrää,ei kana mitään uskalla sanoa,ei tuollainen nuori pojankloppi mitään saa aikaiseksi,se niin nössö.


      • kahvitaukoja

        Koskahan tekninen lautakunta herää todellisuuten ? Siellä on entisiä mestareita ,Teemut ja Esat ym..Totta niiden pitäs jo tajuta tää touhu ? Kaupunki ei tarvi omia koneita ja kuorma-autoja. Meillä kempassa on osaavia yrityksiä jokka hoitais hommat. Kunnan kuskit voisivat sit olla KOKO päivän ST-1..?


      • Kepul

        Poliitikko on politikko kiertää ja kaartaa oikealta ja vasemmalta.
        Selvää vastausta ei löydy


    • keljuttaa

      Olenpa laittanut merkille että kyllä omia pihoja puhdistetaan kunnankoneilla muttei saada katuja aurattua! Eikö tämä uusi tiemestari hallitse hommia vain eikö uskalla puuttua toimintaan? Ihme touhua veronmaksajien rahoilla!

      • johtamisen.aakkoset

        Jos omia pihoja aurataan kaupunkin koneilla . Son lopputilin paikka jos talossa on pomo tahi mestari.


    • Tarttiteheräjotain

      Ei aurauksia voi hoitaa virasto ajoilla. Totta tuon tajuaa jokainen. Uudet koneet/auto aivan tyhjänpanttina. Työt tehtävä silloin kun töitä oikeasti on tai kamppeet myyntiin.

    • Tarttiteheräjotain

      Noniin. Kattokaahan taas. Vkl vasten sataa lunta. Maanantai aamuna kunnan omat koneet lähtee kynsimään puhtaita katuja jotka yksityinen auraa viikonloppuna.

    • onhansehommoooo

      kyllä oli hieno katsoo lauantai aamul keskustassa kun paikallisen urakoitsian kolme pyöräkuormaajaa puhdisti keskustaa lumesta,kyllä niillä pojilla homma käytti ,,
      mutta ei näkynyt yhtään kaupungin logolla olevaa lumityökonetta,taitavat oottaa maanantaita lämpimässä hallissa..niinhän ne tienaavat varmaan hyvin.

    • Tarttiteheräjotain

      Ei missään kunnassa toimita näin. Mikä sen määrää sen koneen käyttöasteen. Se koneen oma tuntimittari vai todellinen tuottava ja järkevä työ. Jos mittaria käytetään niin tottakai se on korkea. Oikeasti se on 20-30%.

    • koneita_riittää

      Kertokaapa olisiko yhtään asiaa joka Kemijärvellä toimisi? Missä vika, jos muualla asiat rullaa?
      Monssa kunnassa on käytänö, jossa kunnalla on vain erikoiskoneet, kuten tiehöylät, ja kuorma-autojakin. Yksityisillä on traktorikalusto, joita saa edullisesti päivästä, ja ajasta riippumatta.

      Yleinen käytäntä on myös kokonaisurakointi jossa urakoitsia ottaa tarjousten perusteella teitä ja alueita hoidettavaksi. Tien laidassa on kyltti ja puhelinnumero hoitavasta urakoitsiasta.

      Urakoitsijatkin hoitavat hyvin ja huonosti sen huomaa pääteilläkin selvästi missä kunnossapitäjä vaihtuu.

      • taas.ootellaan

        Oiskohan jo aika teknisen lautakunnan ottaa asiaksi myydä kaupunkin koneet ja kilpailuttaa urakoitsijat? Ei tätä kaupunkin touhua kuntalaiset ikuisesti jaksa maksaa- Eikös Pöyliön Esa ala jo laittaan asian järjestykseen. Hänhän on alan miehiä.


      • entkemppalainen

        Kuka hän on,missä työskentelee tämä kempan pelastaja. Vai mitä tässä on tarkoitus pelastaa...


    • rpijfqwe

      jospa syy onkin huono ja vanha kalusto,pitäisikö kaupungin ostaa pari uudenpaa länkkäriä viel ja eikö se höyläkin oo aika vanha....
      kyllähän tälläisen rikkaan ja 7000-8000 asukkaan kunnassa nyt pitäis enempi olla uusia koneita kaupungilla..

      • riittäkö-koneita

        Urakoitsijoillakin koneet ovat monessa käytössä, osa on turvesoilla ja osalla taas on maanviljelystä jossa on valmiina jo järeätkin koneet. Yhteiskunnalla tulee viikonloppu, ja ylityön teettäminen kalliiksi, kun yksityinen koneen omistaja tekee työt samalla tuntihinnalla.

        Pienemmät kunnat hankkivat erikoiskoneet omaksi koska niiden käyttö on vähäistä ja kausiluontoista. Suuremmilla paikkakunnilla yksityisillä on täydellisemmät palvelut.

        Kaupunkien on kuitenkin huolehdittava onko kattavaa konekalustoa yksityisiltä markkinoilta tarjolla silloin kyllä oma kalusto on tarpeen.


      • maalaisjärkeä.tarvis

        Urakoitsijat osaa kyllä ostaa sellaisia koneita joille on kysyntää. Turhia verukkeita. Kaupunki ei tarvi koneita ja autoja. Tarjontaa on. Tekevät töitä silloin kun niitä on..Siis tilauksesta. Elikkä kaupunkille riittä yksi pätevä tiemestari joka kilpailuttaa urakoitsijat ja tilaa töitä tarvittaessa. Valtava säästö .


      • näinkin_menee
        maalaisjärkeä.tarvis kirjoitti:

        Urakoitsijat osaa kyllä ostaa sellaisia koneita joille on kysyntää. Turhia verukkeita. Kaupunki ei tarvi koneita ja autoja. Tarjontaa on. Tekevät töitä silloin kun niitä on..Siis tilauksesta. Elikkä kaupunkille riittä yksi pätevä tiemestari joka kilpailuttaa urakoitsijat ja tilaa töitä tarvittaessa. Valtava säästö .

        Onnistuu vain jos kaupunki jaetaan alueisiin ja pyydetään kokonaisurakka kunnossapidosta j jossa tarkkaan määritellään milloin on kunnossapitotarve. Sopimuksessa voidaan määritellä aurataanko pyörätiet ensin ja onko viikonloppuisin sama vaatimustaso.

        Näin alueet olisivat urakoitsijan vastuulla, ja asiakkailla olisi tiedossa kuka kulloistakin kohdetta hoitaa. Jos laatusaso on heikkoa silloin ei pyydetä tarjousta seuraavana vuonna.


      • Tarttiteheräjotain
        näinkin_menee kirjoitti:

        Onnistuu vain jos kaupunki jaetaan alueisiin ja pyydetään kokonaisurakka kunnossapidosta j jossa tarkkaan määritellään milloin on kunnossapitotarve. Sopimuksessa voidaan määritellä aurataanko pyörätiet ensin ja onko viikonloppuisin sama vaatimustaso.

        Näin alueet olisivat urakoitsijan vastuulla, ja asiakkailla olisi tiedossa kuka kulloistakin kohdetta hoitaa. Jos laatusaso on heikkoa silloin ei pyydetä tarjousta seuraavana vuonna.

        Kyllä puhut asiaa.


      • erperrffrr

        no eihän se höylä liiku muutenkaan vaan tiet pidetään auki kuorma-autolla ja pyöräkuormaajilla/traktorikaivuri,ja niihin ei tuollaista lumistopparia ole,,joten pukakkaa vaan omat liittymänne tai muuttakaa kerrostaloon tai vanhainkotiin.


      • kitindsojw

        tämän videon levittäjä itki jo fasebookissa kun hänen liittymää ei puhdisteta,kyllä se naakan pitää itse nyt putsata,huvittavaa että kiinteistöasioista pitäis hänen tietää ja itkee kun joutuu maksaan kiinteistöveroo ja ei putsata liittymää,,,siis kiinteistöverohan ei ole mikään vanha katumaksu jos naakka ei sitä satu tietään..hänen vuodatukset ja tuo sama video on kemijärven puska sivuilla..


      • Ymmärryshoi

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinteistövero_Suomessa
        Kiinteistövero korvasi kiinteistöjen harkintaverotuksen, asuntotulon verotuksen ja katumaksun. !
        Kiinteistövero on vanha katumaksu!.
        Lukutaito on hyvä hallita!


      • Ymmärryshoi

        Kiinteistövero Suomessa – Wikipedia
        Tuolta löytyy!


      • lumi.lentää
        erperrffrr kirjoitti:

        no eihän se höylä liiku muutenkaan vaan tiet pidetään auki kuorma-autolla ja pyöräkuormaajilla/traktorikaivuri,ja niihin ei tuollaista lumistopparia ole,,joten pukakkaa vaan omat liittymänne tai muuttakaa kerrostaloon tai vanhainkotiin.

        Kyllä yrittäjät hankkii tommosen koneen jos kaikki konetyöt annetaan yrittäjille.


      • etkysysyyy
        Ymmärryshoi kirjoitti:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinteistövero_Suomessa
        Kiinteistövero korvasi kiinteistöjen harkintaverotuksen, asuntotulon verotuksen ja katumaksun. !
        Kiinteistövero on vanha katumaksu!.
        Lukutaito on hyvä hallita!

        paljonko siitä kiinteistöverosta sitten korvamerkitään rahaa katujen lumenpoistoon???mistä sellaisen tiedon saa??
        et senkö mukaan kaupunki auraa mitä saa kiinteistöveroja??
        entä ne taloudet jotka ovat taajamien ulkopuolella ja jotka maksavat kans kiinteistöveroa niin paljon ne saavat rahaa tästä lumitöihin??
        entä kesämökit jotka kans maksaa kiinteistöveroa??


      • vammas1
        lumi.lentää kirjoitti:

        Kyllä yrittäjät hankkii tommosen koneen jos kaikki konetyöt annetaan yrittäjille.

        että yrittäjät laittaa tiehöyliä joilla koko kaupungin alueen kadut pidetään auki ja jokainen liittymä putsataan??hohoi...niinpä tietenkin,,,ja käyvät vielä rappuset harjaamassa teille.


      • nähty.on.tääkin
        vammas1 kirjoitti:

        että yrittäjät laittaa tiehöyliä joilla koko kaupungin alueen kadut pidetään auki ja jokainen liittymä putsataan??hohoi...niinpä tietenkin,,,ja käyvät vielä rappuset harjaamassa teille.

        Joo. Yrittäjät ei joua istumaan ST1 tunteja päivässä. Yrittäjät aurailevat myös viikonloppuina.Kunnan miehet ei.


      • J.Ra
        vammas1 kirjoitti:

        että yrittäjät laittaa tiehöyliä joilla koko kaupungin alueen kadut pidetään auki ja jokainen liittymä putsataan??hohoi...niinpä tietenkin,,,ja käyvät vielä rappuset harjaamassa teille.

        Posti käy harjaamassa portaat


      • Oikeusjakohtuus

        Kaupungin kerrostalossa asuva saa asuntotuet,lumityöt tehdään ,sauna lämmitetään ja pyykkikoneet pyykkituvalla ym.Sossu antaa rahaa vielä kaljaankin!
        Täällä huudellaan ,kun ei osaa muuta tehdä,kuin lapioon nojata!

        Ei omakotitalossa asuva työnnä lumiaan kaupungin kaduille.
        Sama toisinpäin,kaupunki työntää kadulta lumet toisten tontille!
        Ps. Aurataan ne tiet sivukylillekkin. Ehkä joku tuttus,jolla on auto,käyttää sinua katsomassa.
        Eihä siitä kerrostalon ikkunasta näe,kuin toisen talon betoni seinää.


      • Faktaatietoa
        nähty.on.tääkin kirjoitti:

        Joo. Yrittäjät ei joua istumaan ST1 tunteja päivässä. Yrittäjät aurailevat myös viikonloppuina.Kunnan miehet ei.

        Millonkas ne kunnan konemiehet on st : istuneet ?. Laitappa faktatietoa. KIITOS!
        Päivä...onko tällä viikolla,viime viikolla ?. Ja jos tietoa ei löydy niin kannattee miettiä mitä naamastaan päästelee.


    • Metalli-mies

      Tuon lisälaitteen voi laittaa mihin työkoneeseen vain, (ei kuitenkaan parranajokoneeseen).
      Työkoneissa on hydraliikka-ulosottoja,joihin sen toiminnan voi kytkeä.

      • kiinnostunutihanoon

        kerroppa metallimies miten asennat tuollaisen lumistopparin pyöräkuormaajaan joka auraa teitä alue-tai lumiauralla?? ja siitä hydrauliikasta en kysy vaan ihan miten se tulee kiinni ??ja mihin ??


      • Looginen-metallimies

        https://www.youtube.com/watch?v=G8547CioO5s
        Näitä löytyy Suomesta!
        Tämä ei ole ongelma tänäpäivänä,jos tahtoa riittää!
        Työn voi tehdä kunnolla,samalla ajalla!
        Lumiaura on justiin se Nooanaikainen keksintö,jolla tukitaan liittymät.
        Täytyy ottaa:looginen ajattelutapa käyttöön!


      • iort
        Looginen-metallimies kirjoitti:

        https://www.youtube.com/watch?v=G8547CioO5s
        Näitä löytyy Suomesta!
        Tämä ei ole ongelma tänäpäivänä,jos tahtoa riittää!
        Työn voi tehdä kunnolla,samalla ajalla!
        Lumiaura on justiin se Nooanaikainen keksintö,jolla tukitaan liittymät.
        Täytyy ottaa:looginen ajattelutapa käyttöön!

        edelleen ei saa aurata katuja kauhalla..


      • Meitäon-jokajunaan

        http://kemijarvi.lapit.fi/webcam/kemijarvi_00.jpg
        Kärkiaurallako tuo kasa on tehty?
        Eikö tuo ole vapaudenkatu?
        Katsohan ne videot uudestaan ja käy kysymässä:ST1-seltä!


      • aeoer
        Meitäon-jokajunaan kirjoitti:

        http://kemijarvi.lapit.fi/webcam/kemijarvi_00.jpg
        Kärkiaurallako tuo kasa on tehty?
        Eikö tuo ole vapaudenkatu?
        Katsohan ne videot uudestaan ja käy kysymässä:ST1-seltä!

        alueauralla,ei kauhalla..
        kärkiauraa käytetään yleensä metsäautoteiden auraamiseen,ei katujen eikä teiden auraamiseen.


    • dspkd

      on täällä asiantuntioita,,,miksi ette hae tekeen päätöksiä valtuustoon..

      • taas.sataa

        Valtuustossahan on jo toellisia asiantuntijoita..mitään ei tuu tapahtumaan ennen kuin konkka tavoittaa


      • Ihminenon-viisas

      • totott

        mut kun ei saa katuja aurata siipikauhalla,kunta kieltää kun lumi ei lennä tarpeeksi pois katualueelta,,näin on määrätty..


    • ainavaanvalivali

      on se valitusta,olkaa onnellisia että kadut ja pyörätiet aurataan,ei muissakaan kunnissa ihmisten omia liittymiä aurata,ei se ole kunnana tai valtion velvollisuus,jos ei pysty omaa pihaa piettää auki niin attendo alkaa rakentaa teille pytinkii keskustaan,muuttakaa sinne valittajat.

      • naurettaviakemijär

        se on,juuri sitä ainaista valitusta,jos katuja ei aurata niin valitetaan ja jos aurataan niin valitetaan kun tulee liittymään lunta.
        valitetaan joulupuurosta uudis rakentamiseen,sellainen on kemijärvi.
        porukalla ei muuta tekemistä ole kuin valittaminen.


      • Nietosta

        Jep. Nämä valittajat on niitä joutilaita tyhjäntoimittajia. Lämpimikseen jauhetaan P..aa. No. Kuluuhan se päivä noinki. :)


    • oooooooooooop

      vitt.. lopettaisivat nuo auraajat auraamisen kokonaan,saisivat ihmiset itse aukoo väylänsä kolalla ja ihan niin hyvin kun haluaisivat ja veisivät lumet vaikka kottikärryillä heti lumenkaatopaikalle,olispa niilläkin jotain tekemistä sit.

      • Knkkualeivänpäälle

        Miten nämä avohoitopotilaat pääsisivät sitten sossuun ja keppanaa hakeen?
        Kotipalvelulla jäisi ruoka tuomatta !
        Lumi menisi kenkään ja sukat kastuisivat!
        Teitä avuttomia kun pitää ruokkia,niinkuin tiaisia lintulaudoilla.

        Tuli maksettua veroja liikaakin,kun oli hyvät tulot.
        Palautusta tulee maanantaina tilille,omiahan ne on,jotta turha kadehtia!


      • Patentoitava

      • 765349
        Knkkualeivänpäälle kirjoitti:

        Miten nämä avohoitopotilaat pääsisivät sitten sossuun ja keppanaa hakeen?
        Kotipalvelulla jäisi ruoka tuomatta !
        Lumi menisi kenkään ja sukat kastuisivat!
        Teitä avuttomia kun pitää ruokkia,niinkuin tiaisia lintulaudoilla.

        Tuli maksettua veroja liikaakin,kun oli hyvät tulot.
        Palautusta tulee maanantaina tilille,omiahan ne on,jotta turha kadehtia!

        kukapa sinua nyt kadehtii, Kemijärvellä ei liioin ole hyvätuloisia, ja jos joku oikeasti onkin ne ei kehuskele.


    • terkkkiu

      hienosti oli kadut aurattu jo aamulla ,oli urakoitsijan koneet tehneet kyl hyvää jälkeä,,ei voi moittia.
      pitää olla tyytyväinen että kadut kemijärvellä näin hyvin aurataan.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1903
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1476
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      13
      1384
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe