Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tuntemattomalle juttelee. Milloin sopivaa?

todellavaikeeta

Tuo naisiin tutustuminen on kyllä todella vaikeeta, jos on ujo. Joudun tavattomasti psyykkaamaan ennen kuin uskallan tehdä mitään aloitetta. Vaikka baareja pidettäiskin normaalina paikkana, on se käytännössä kuitenkin hankalaa. Esimerkiksi, jos menet juttelee toisesta pöydästä jollekin porukalle, saatat joutua noloon tilanteeseen, kun kaikki alkaa tuijottaa ja pitää sua ihme hyypiönä. Toki asian voi tehdä huomaamattomastikin, jos on taitoja, kuten taitavilla pelimiehillä usein on. Toisin sanoen, jos jokin asia on yleisesti normaalia, kuten baarista iskeminen, ei asia kuitenkaan ole ihan niin yksinkertainen.
Entä ihan arkiset tilanteet, jos näet kiinnostavan naisen. Iltapäivisin ihmiset toki ovat usein kiireisiä, joten silloin hyvin epätodennäköistä saada mitään keskustelua ellei nainen esimerkiksi pysähdy jollekin penkille joksikin aikaa. Tällaisissa tilanteissa olen joskus saaanut jonkun keskustelun aikaseks, jos se jotenkin liittyy johonkin tilanteeseen, joka on yleisesti kaikilla tiedossa esim joku tapahtuma. Olennaista, että olet rento etkä hermostunut, kun alat juttelee ja niin asiallinen kuin mahdollista, Täälä tavalla luulis ainakin, että vältyt ahdistelu syytöksiltä. Nämä asiat siis kuntoon: puheen aihe mahdollisimman kaukana seksistä, äänen sävy, katse, ilmeet niin asiallisia kuin mahdollista, jottei tulisi vääriä tulkintoja. Jos ei toinen vastaa keskustelun aloitukseen tai jatka, lopetat heti. Tässä herää kysymys, onko toinen ujo, jolloin salpautuminen johtuu ujoudesta vai kokeeko hän sinut muuten vastenmieliseksi. Tämä ongelma kun on läsnä kaikkialla, jossa ihmiset kohtaavat ja joku tekee aloitteen ja toinen vastaa siihen joko jatkamalla luontevasti keskustelua tai salpautuu. Itse toki tulkitsen aina tilanteen sillä tavalla, että lopetan siihen paikkaan, jos nainen ei jatka keskustelua tai vastaa vaan niukkasanaisesti ja voi muutenkin kehonkielestä, äänensävystä ja muusta päätellä, ettei ole kiinnostunut. Siksi ainakin itselleni valikoituu ainoastaan niitä sosiaalisesti rohkeita naisia, jotka reagoivat positiivisesti, kun heille juttelee. Tai ainakin antavat kehonkielellään ja halukkuudella jatkaa keskustelua vastaamalla keskustelun aloitteeseen luontevasti.
Netistä on mielestäni todella hankalaa, koska on jotenkin vaikeeta aluksi vain kirjotella, kun ei näe toisen sanatonta viestintää tai katsekontaktia. Hymiöt kun on tietoisesti laitettu, vaikka toinen tuntisikin toisella tavalla hymiön kirjoittaessa. Se on kuitenkin eri asia, kun ihmisen kohtaa oikeassa elämässä. Siksi mielestäni luontevammin pääsee alkuun, kun osais vaan tutustua sellaisissa paikoissa, joissa nyt ihmisiä tapaa.
Harrastukset, opiskelupaikka tai mikä tahansa muu seillainen, jossa samat ihmiset kokoontuu säännöllisesti on mahdollinen, mutta ei ongelmaton. Jos olet kiinnostunut jostakin ja jotenkin et onnistu, voi olla vaikea mennä heti seuraavaan naiseen. Kuka haluaa olla sellaisen kanssa joka kaikkia yrittää. Sellaisessa paikassa, jossa ihmiset näkee toistuvasti täytyy olla mielestäni todella taitava lukee toista ihmistä ennenkuin uskaltaa kysyä treffeille. Ei vain onnistu, että kysyt yhtä treffeille, ei suostu ja sitten kysyt heti toista. Olen kuullut ihmisiltä, että harrastuksissa tutustuu luontevasti, mutta näillä ihmisillä on pakko olla iskemisen taidot korkealla. Vielä yksi ongelma sellaisissa paikoissa joissa samat ihmiset kokoontuu säännöllisesti, on sukupuolen määrä. Näin miehenä olisi eduksi, jos naisia olisi vähän enemmän. Jos naisia on huomattavasti vähemmän, on ilmiselvää, että ryhmässä on melkein kaikki varattuja.
Eli pistäkää kommentteja, miten olisi luontevaa ja missä aloittaa keskustelu tuntemattoman kanssa ja millä tavalla. Tämän metoo kampanjan jälkeen kyllä on huoli herännyt, uskaltaako naisille kovin helposti mennä juttelee, vaikka puhuisikin ihan asia aiheita, jotka on kaukana seksistä. Jo pelkkä "väärä" sana vahingossakin voidaan tulkita kaksimieliseksi, vaikka ei itse ollenkaan ajanut lauseessa takaa mitään kaksimielistä. "Ajaa takaa" voidaan tulkita monella tavalla. Vielä tästä metoo kampanjasta ja siitä heränneestä huolestuneesta keskustelusta, mielestäni tässä asiassa pitäisi olla hyvin selkeä, jos on jonkun miehen tekemän keskustelualoitteen tulkinnut väärin ja jotenkin selkeästi ilmaista asia (on toki poikkeuksia, joissa ahdistelu on ilmiselvää). On todella tärkeä, että kaikkia miehiä, jotka tekevät aloitteen, ei heti leimattaisi joksikin ahdistelijoiksi, ettei jokaista keskustelun aloitetta heti tulkittaisi kaksimieliseksi ja harmaalla alueella asia otettais kohteliaasti puheeksi ja vahingossa "väärää" sanaa käyttävä pyytää anteeks ja sanoo, ettei todellaaan tarkoittanut mitään seksiin liittyvää.
Asia nyt vaan menee niin, että mies näkee kiinnostavalta vaikuttavan naisen paikoissa, missä liikkuu ihmisiä ja miettii, olisko luontevaa tutustua, miettii tilaisuutta, milloin sopiva aloittaa ja mikä sopiva puheenaihe. Suurin osa on normaalia parisuhteen etsintää.

7

242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • todellavaikeeta

      Lisäisin vielä, että kokemuksia, mielipiteitä kaikista niistä tilanteista, paikoista, joissa olette kumppaninne löytäneet. Onko kokemuksia kuinka paljon baareista, yökerhoista, yökerhojonot, kassajonot, kahvilat, kahvilajonot, kirjakaupat esimerkiksi kirjoja tai lehtiä katsellessa hyllystä, jolloin saa helposti yhteisistä kiinnostuksenkohteista keskustelua, kirjastot, jos kiinnostava ihminen lukee vaikka samaa lehteä viereisessä pöydässä, valikoimassa kirjoja tai leffoja, leffavuokraamot, juna-aseman odotuspenkit, bussipysäkki.

    • kovaahommaaon

      Näiden palstojen mukaanhan iskemiset hoidetaan valtaosin tindereissä, ja osittain myös vielä baareissa. Kaupoissa naiset ovat ostoksilla, kuntosalillla ja lenkkipolulla kuntoilemassa ja kirjastossa etsimässä kirjoja, nämä eivät ole mitään iskupaikkoja. Täytyy siis olla korkean statuksen komea mies, että saa ehkä tinderin kautta tai sitten taitava baariplayeri. Suomessa mahdollisuudet ovat nämä. Muistakaa myös #MeToo kun epävarmoina lähestytte, ruman miehen kömpelö iskuyritys voidaan tulkita häirinnäksi.

      • todellavaikeeta

        Jos mahdollisuudet mielestäsi ovat vain nämä tai sanotaanko 90% nämä, oliskohan lopultakin naiseniskuvalmentajan ammatti mahdollinen suomessa, kun tuli tämä metoo kampanja, jolloin todellakin on mahdollista, että missä tahansa lähestytkin kömpelösti naista, vaikka tarkoitus olisikin vilpitön parisuhteen etsintä, voit saada häirikön maineen ja lennät välittömästi baarista ulos. Ja onkohan enää tulemista takas? No helsingissähän baareja riittää, mutta miten sitten nämä pienemmät kaupungit? Taitaa olla jo muutaman mokaamisen jälkeen hyvästit parisuhteen etsinnöille, vaikka tarkoitus olisikin ollut vilpitön joka kerralla, mutta kun vain tietynlaisilla miehillä on oikeus lähestyä naista siitä huolimatta, vaikka tekisit kaiken oikein (et koskettele, et puhu mitään seksiin viittaavaa, et katsele naista pitkään vaan niin perusilmeellä kuin mahdollista ja vain 2 sekuntia. puhut mahdollisimman monotoonisella äänellä, jotta ei vois tehdä ainuttakaan väärin tulkintaa). Riittää vain, että et satu miellyttämään naista ulkoisesti ja tutustumisyrityksesi on jollain tavalla erilainen kuin tyypillisen baariplayerin.


    • mexte

      Yleensä lähestytään sellasia ihmisiä jotka esim. hymyilee takasin kun niille hymyilee. Sun pitää käyttää ensin pari sekkaa siihen, että viestittääkö se nainen sulle takasin että se olis susta kiinnostunut. Ei kai nyt ihan kaikkia kannata alkaa iskemään ja seuraan tuppautumaan jos ne sillä kehonkielellään viesti että ei ole kiinnostusta sinuun tai keskusteluun tai kohtaamiseen.

      • todellavaikeeta

        Tuo hymyily on hyvin tulkinnanvarainen asia. Jos hymyilet väärin, olet ahdistelija, vaikka olisitkin yrittänyt vain saada keskustelun jollain tavalla alkuun. Itse olen tavattoman ujo ja varovainen ja siksi välttelen katsekontaktin ottamista, jotta en ainakaan mokaisi. Katsekontaktin ottaminen on joillekin ihmisille todella vaikeeta ainakin, jos puhutaan tyylikkäästä katsekontaktista. Toljottaminen taas sujuu kaikilta. Mutta vaikka jotkut ei osaisikaan ottaa tyylikästä katsekontaktia, se ei tarkoita sitä, etteikö tällaiset ihmiset olisi halukkaita parisuhteeseen. Heiltä vain puuttuu jokin taito, jota mahdollisesti kulttuurissamme arvostetaan ehkä vähän liikaakin.
        Kehonkielen tulkinta on osalle vaikeeta ja osan kehonkielikin ja puhetyyli toimii jotenkin eri tavalla, joten kehonkielikään ei ole aina erehtymätön, eikä kerro ihmisen todellisista pyrkimyksistään, kuten jo alussa mainitsin, jos ihminen on ujo. Vaikka alotteen tekeminen laitettas kokonaan naisen vastuulle, ei se välttämättä ole mun tilanteessa pelastus, koska ujouteni takia olen lähes aina varautunut uusien ihmisten seurassa. Mulle on joskus naisetkin tehneet aloitteita, kun ovat olleet vähän alkoholia ottaneet, mutta itse olen ollut melko vaikeena ja hermostunut, enkä varmastikaan ollenkaan luonteva jatkaa keskustelua. Näissäkään tapauksissa ongelma ei ole useinkaan ollut se, ettenkö olisi ollut halukas tutustuu, vaan siinä, etten ole pystynyt. Ja olen omalta osaltani kyllä 100% varma siitä, että silloin oma kehonkieleni ei ole kertonut asiasta ainakaan koko totuutta. Jos nainen on ollut aluksi kiinnostunut, ei lopulta ollutkaan, koska en vaikuttanut kiinnostavalta, koska en osannut olla luonteva. Kyse oli siis sosiaalisten taitojen taitovajeesta! Joku ymmärtäväinen pelimies olisi varmasti ollut korvaamaton apu tuossa tilanteessa. Olisin voinut päästä pitemmälle, kun tämä olisi voinut ohjailla tilannetta jonkin aikaa. Mistä sen voi tietää, mitä kaikkia vahvuuksia minusta olisi tullut myöhemmin esiin kun oltais vaan ensin tutustuttu. Olen kyllä lukenut suomi24 sivulta kommentteja ujoudesta ja käsittääkseni tämä piirre ymmärretään suomalaisessa kulttuurissa enemmänkin negatiivisena.


      • eikerromitään

        Nojaa, monet naiset hymyilevät kyllä kaikille vastaantulijoille.


      • todellavaikeeta

        En ole koskaan tuollaista havainnut. Jos olet havainnut tuollaista usein, olet kyllä onnenpekka!
        Mutta toisaalta, jos hymyilee kaikille, on myös melko vaikea päätellä todellista kiinnostusta ainakaan hymyn perusteella. Mun mielestä naiset eivät hymyile vastaantulijoille ainakaan pääsääntöisesti. Jos joskus on mulle hymyilly, olen kyllä silloin saattanut jotain small talkia puhua, mutta ei se vielä ollenkaan kato sitä, että siitä vielä parisuhdetta syntyis. Valovuosien päässä ollaan parisuhteesta, jos pääseekin joskus luontevassa tilanteessa jotain small talkia puhumaan kiinnostavannäköisen naisen kanssa. Tärkeintä kuitenkin, ettei siitä masennu, vaan yrittää aina kuitenkin nähdä sen jotenkin positiivisena asiana, vaikka mitään ei syntyisikään.
        Itseasiassa aina on mahdollista, että näette joskus uudestaan, jos sattuu olemaan vaikka sama kauppakeskus, jossa joskus on tullut luontevassa tilanteessa puhuttua small talkia. Onko kellään kokemuksia tällaisesta?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe