Asiakeskustelua Helsingin Velodromista

paitsiolinja

Olympiakylä

Velodromin läheisyydessä on Helsingin olympialaisia varten rakennettu kisakylä. Alue on rakennettu kahdessa vaiheessa, vuosina 1938-1940 sekä 1948-1952. Olympialaisiin kytkeytyy myös Soutustadion ja Velodromi. Yritän selittää tämän yhteyden kansantajuisesti teille, valitettavasti ihmismieli ei ole kehittynyt ymmärtämään suurten vanhojen vaikutusta meidän maailmankaikkeuteemme, mutta uskon poikkeuksen vahvistavan säännön. Amerikkalaisen jalkapallon pelaajillahan on tunnetusti ja todistetusti jatkuvista iskuista johtuen aivojen hermoradoissa ei niin vähäistäkään poikkeavuutta, tämä on tärkein syy, miksi itse pystyn ymmärtämään suurten vanhojen juonija, ja miksi sinäkin toivon mukaan pystyt ymmärtämään.

Vuoden 1940 olympialaiset myönnettiin Tokion kaupungille. Olympiakisojen oli määrä olla osa Japanin valtion 2 600-vuotisjuhlallisuuksia, sillä myyttisen ensimmäisen keisarin Jinmun valtaannousu oli ajoitettu vuoteen 660 eaa.

Kuitenkin japanilaisten laajentumispyrkimysten takia kiinalaiset jäivät heidän jalkojensa alle ja tästä alkoi ihmismielestä käsin tarkasteltuna pitkähkö ylilyöntien sarja, mutta suurten vanhojen näkökulmasta asiat etenivät luonnollisella radallaan, joten ei voi pitää yllättävänä tapahtumaketjua, jonka seurauksena japanilaiset kisajärjestäjät luopuivat olympialaisista vuonna 1938, mikä taas siirsi olympiakisat Helsinkiin.

Kaikki tämä kuului suunnitelmaan, kuten myöskin Molotov–Ribbentrop-sopimus 23. elokuuta vuonna 1939, jossa jaettiin Suomi sekä Baltia Saksan ja Neuvostoliiton kesken. Olympialaiset saivat jälleen kerran väistyä verenvuodatuksen tieltä, onhan tätä harrastettu ikuisuuksien ajan, kun taas modernit olympialaiset alkoivat vasta vuonna 1896.

Huomattavaa on tosin olympialaisten käyttäminen käsikassarana suurten vanhojen toimesta. Tämä onkin ainoita keinoja, joiden avulla ihmismieli, kaikista rajallisuuksistaan huolimatta, voi käsitellä ja ymmärtää asioiden syy-seuraussuhteita. Olympialaisten myötä katukuvaan, ihmisten näkökenttään, kohosivat olympialaisten suorituspaikat. Rakennuksilla oli ja on edelleen toinen synkempi käyttötarkoitus kuin mitä aikaisemmin on ajateltu. Harva tätä on sisäistänyt tahi ymmärtänyt.

Olympialaisten lisäksi käsikassarana ovat tässä suuressa ja sairaassa suunnitelmassa toimineet kotiavustajat, omaishoitajat, nämä luotettavat pikku apurit, jotka ovat yksilön tasolla vieneet suunnitelmaa eteenpäin. Näin detaljitietona meidän kesken mainittakoon maaliskuun viidennentoista päivän tapahtumat Olympiakylässä vuonna 2008, kun 42-vuotias, kotiavustajana toiminut mies varasti hoidettavaltaan viisi sataa euroa, minkä seurauksena oli työsuhteen irtisanominen. Tämä käynnisti dramaattisen tapahtumaketjun jälleen kerran. Entinen omaishoitaja teeskenteli käyskentelevänsä töissä kolme viikkoa, kunnes osti lentolipun Bangkokiin, jonka jälkeen kuristi ja lihanuijalla nuiji vaimonsa hengiltä. Yksittäinen väkivallanpurkausko? En voi millään tuudittautua tähän näkemykseen, totuus on armottomampi.

Jotain kertoo alueen pahansuopaisuuden lonkeroiden leviämisestä se, että aivan olympiakylän vieressä, mukavalla pikkuporvarillisella asuinalueella tapahtui vuonna 2001 kesäkuun kahdennenkymmenennen päivän kääntyessä iltaa ikävähkö kidutussurma. Edelleenkö yksittäistapaus? Ei todellakaan! Näiden esimerkkien avulla voikin siis Olympiakylää kutsua Helvetin esikartanoksi, ja mikä pahinta, eihän tästä ole kuin lyhyt matka itse Helvettiin, Helsingin Velodromille, paikkaan jota myöskin Veridromiksi kutsutaan.

4

639

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paitsiolinja

      Helsingin Velodromi

      Rakennuksen rakentamiseen ryhdyttiin vuonna 1938 ja valmista oli vuonna 1940. Harva ulkopuolinen kiinnittää huomiota Velodromiin käyskennellessään arkisissa mietteissään Mäkelänkatua edestakaisin, mutta meille tuomituille rakennus on tullut suurten vanhojen suunnitelmien kautta tutuksi. Käpylän urheilupuiston alue oli merkitty maisemapuistoksi jo Eliel Saarisen Suur-Helsingin asemakaavassa. Velodromi suunniteltiin ensiksi rakennettavan puusta, mutta jostain syystä valettiin ikuiseen muotoonsa teräsbetonista. Tässä onkin perinteisesti ajateltu syy rakennuksen säilymiseen toisen maailmansodan kurimuksesta, vaikka totuushan on, ettei rakennus voinut millään tavalla tuhoutua, ei tuolloin, eikä nykyäänkään, eikä myöskään tulevaisuudessa.

      Ehkä enemmistö meistä on keskittynyt kiroamaan tekonurmen huonoa kuntoa, minkä seurauksena harva on kiinnittänyt huomiota kaikkialle levittäytyvään pyöräilyrataan. Seuraavat tilastot eivät ole sattumaa. Pyöräilyradan kallistus on suurimmillaan 37,5 astetta ja matalimmillaan pääkatsomon edessä 16 astetta. Rakennuksen akselipituus on 166,8 metriä ja leveys 98,5 metriä. Ovatko nämä numerotkin sattumaa? Eivät todellakaan, ainoastaan yksi todiste lisää suurten vanhojen saatanallisista suunnitelmista.
      Lukujen yhteenlaskettu tulos on 318,8. En voi pitää sattumana, että gnostilaisuudessa luku 318 edustaa Kristusta. Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa, luvussa neljätoista, jae neljätoista, lukee seuraavaa: ” Kun Abram kuuli, että hänen sukulaisensa oli otettu vangiksi, aseisti hän luotettavimmat palvelijansa, jotka olivat hänen kodissaan syntyneet, kolmesataa kahdeksantoista miestä, ja ajoi vihollisia takaa aina Daaniin saakka.” Jälleen luku 318 esiintyy ja olen antanut itseni ymmärtää, että puhuttaessa luotettavimmista palvelijoista, tarkoitetaan tällä Velodromilla pelaavia amerikkalaisen jalkapallon pelaajia. Aikaisemmat tutkijat ovat luulleet Daanin tarkoittavan maantieteellistä paikkaa, mutta Velodromin kontekstissa, olen taipuvainen näkemään Daanin viittauksena nimeen, eli nimeen Dan. Nimen alkuperä on heprean kielestä tarkoittaen hän on minut tuominnut. Miten järkeenkäypää tämä onkaan, onhan meidät kaikki tuomittu toistamaan suurten vanhojen suunnitelmaa Velodromilla.
      Elämä on julmaa determinismiä, kuinka jokainen peli, jokainen touchdown, jokainen henkilökohtainen rangaistus, jokainen voiton-, häviön-, onnistumisen-, epäonnistumisen hetki on ollut ja tulee olemaan etukäteen määrätty.
      Luku 318 esiintyy pyhässä kirjassa ainoastaan kerran, kuinka tämä voi olla mahdollista, ellei numero olisi pyhä, ja tällöinhän tämä ei voisi olla sattumaa. Herätkää ihmiset, tulevaisuuden saatanalliset suunnitelmat ovat läsnä sekä nähtävissä ympärillänne. Herätkää ennen kuin on liian myöhäistä. Kääntäkää katseenne kohti taivasta, koska Jupiterin massa on 318 Maapallon massa. En edes tohdi ironisesti kirjoittaa tähän: ”sattumaako?”, koska sitä se ei ole, kaikki kytkeytyy yhteen. Kaikilla edellä mainituilla tekijöillä on omat pirullinen osuutensa suuressa suunnitelmassa.

      Helsingin kartalla vedettäessä suoria viivoja Ekelundin suunnittelemien rakennusten välillä, on tuloksena saatanallinen viivojen sekamelska. Kyllä. Totuus on, että jo Eliel Saarinen tiesi vähintään alitajuntaisesti Velodromin paikalla olevan jotain mysteeristä, ehkäpä jopa jotain hyvinkin pahaa, mitään muuta syytä en keksi sille miksi alue oli jätetty kaavoittamatta. Olympialaisten myötä vanhalle uhrialueelle rakennettiin aikaa kestävä uhrialttari. Ovaalinmuotoista helvetillistä ikuisuutta. Aika oli kypsä tälle!

      Oletteko kiinnittäneet huomiota, kuinka Velodromilla on aina tietyn lajien edustajat ovat harjoitelleet jonkin aikaa, kunnes he lähtevät, eivätkä enää palaa? Lista on pitkä: joukkuevoimistelu, moottoripyöräily, voimannosto, jalkapallo ja niin edelleen. Miksi Velodromin tekonurmi imee kaiken ihon ja veren? Miksi tämä toistuu, vaikka tekonurmi vaihdettaisiin vuosittain? Koska suurten vanhojen nälkä on loputon. Miksi amerikkalaisen jalkapallon pelaajat pelailevat edelleen Velodromilla? Sitä en tiedä, mutta joku kyllä tietää Helsingin kokoisessa kaupungissa minun lisäkseni totuuden. Sinä totuuden tietäjä, etkö tunne huonoa omatuntoa, kaikista niistä uhreista, jotka olet uhrannut, etkö tunne?

      Muistan edelleen ensimmäisen kertani Velodromilla. Saavuin Velodromille aurinkokatsomon takana olevasta metsästä, en tuolloin vielä tiennyt Velodromin olemassaoloa. Itse asiassa Velodromilta kuuluva pahatahtoinen jyminä houkutteli minua seuraamaan ääntä. Nousin pienen pusikon läpi maastossa, kunnes saavuin aurinkokatsomon korkeimmille portaille, ja se näky, se edelleen vainoaa minua: valkoisiksi kalkitut katsomot, valkoiset kurvit muodostivat täydellisen ympyrän, josta oli mahdotonta poistua, vihreä tekonurmi. Kaikki oli valkoista, kaikki oli vihreää, aivan kuin olisin pudonnut Rhodesin lipun läpi toiseen todellisuuteen. Henki virtasi minusta poispäin syöksyen, kaaduin katsomon valkoiselle ruiskubetonille, kohtasin suuret

    • paitsiolinja

      Taas se aika vuodesta, valitettavasti.

      Hyvä lukija(t),
      olen joutunut pohtimaan vakavasti elämään liittyviä asioita: päätösristeilyjä ja Helsingin Velodromia. Jokin meitä suurempi voima tuntuu vaikuttavan näiden kahden välillä, säteillen vaikutustaan meihin tavallisiin kuolevaisiin. Nykyisessä tavassamme elää, jossa olemme valinneet jumalaksemme teknologian, uskonnoksemme maanisuuteen asti menevän individualismin, samalla olemme kuitenkin kääntäneet katseemme totuudelta, kätkeneet sen mielemme varjoihin. Kuinka väärässä olemmekaan, kuinka eksyksissä olemmekaan, kuinka vähän puhumme siitä, mistä meidän pitäisi puhua. Jo metsäuskontojen aikana oli meillä ihmisillä tapana, ettei ikävästä tahi jopa vaarallisesta asiasta sovi puhua oikealla nimellä, sehän merkitsi pahan kutsumista luokseen. Tämän takia meillä on nykyään monia kutsumanimiä metsän pyhälle eläimelle karhulle: kontio, otso, mesikämmen ja niin edelleen. Valitettavasti meillä on monia nimiä Helsingin Velodromille.

      Olen valmis kutsumaan pahan luokseni, minulla ei ole enää mitään menetettävää: Velodromi, Helsingin Velodromi, Saatanan Veridromi! Teidän on ollut pakko huomata, että Velodromissa on jotain pahaa, jotain sanoin kuvaamatonta, sen tuntee alitajunnassa, tiedon siitä, että jotain väärää tässä on. Tämä tieto sielussani olen joutunut elämään jo pitkään. Haluan varoittaa teitä, joten julkaisen tutkimukseni Internetissä ilman eri maksua.

      Ymmärtääksemme Velodromia, on meidän ymmärrettävä miestä, jonka sairaassa mielessä, kärsimättömästi sielua repivä ajatus, on käsiä pitkin vaeltanut paperille, paperilta perustuksiin, perustuksista taivaisiin. Velodromin on suunnitellut arkkitehti Hilding Ekelund, kyllä Hilding Ekelund! Hänen käsialaansa ovat myöskin Töölön kirkko, Soutustadion, Olympiakylä, Karhupuiston lippakioski, vain joitain mainitakseni. Vaikuttava retrospektiivi, sitä en kiellä, mutta tarkastellaanpa tarkemmin hänen suunnitelmiaan rakennuksia ja erityisesti näiden rakennusten vaikutusta meihin ihmisiin. Ekelundin arkkitehtuurin väkivalta tulee esiin rakennuksien muodoissa: se on kauhua elää ja tehdä työtä näissä lasin, teräksen ja betonin sarkofageissa. Sellaisessa kuolemisen kauhu ei ole erotettavissa siellä elämisen kauhusta. Nämä arkkitehtoniset hirviöt ovat aina herättäneet monimielistä viehtymystä, puoleensavetävyyden ja vastenmielisyyden ristiriitaa. Siten jossain on aina piillyt toive niiden katoamisesta.

      Töölön kirkko

      Rakennus valmistui vuonna 1930, edustaen 1920-luvun klassismia, vielä tähän aikaan funkkiksen puhtaat muodot eivät olleet vielä ehtineet puhutella Ekelundia, kuinka suuri helpotus tämä varmasti on ollut aikalaisille. Jo rakennuksessa itsessään on nähtävissä suurten vanhojen riittien vaatimat ihmisuhrit. Kirkon alttaritaulu on jäänyt keskeneräiseksi, koska tätä öljyvärimaalausta nimeltä Iankaikkinen elämä, maalannut taiteilija Henry Eriksson kuoli liikenneonnettomuudessa vuonna 1930. Sattumaako? En voi tähän uskoa. Lahjakas kitaristi Petri Walli hyppäsi täältä ikuisuuteen kirkon kellotornista 28.6.1995, ainoastaan kellotornin freskot todistivat tätä dramaattista tapahtumaa. Tämä ei todellakaan ole enää sattumaa.

      Pienenä sivujuonteena voisin mainita Ior Bockin liittyvän vahvasti tähän tapahtumaan, pitihän Petri Walli Bockia itse saatanana. Itse en usko Ior Bockin olevan saatana, onhan jo nimi Ior ruotsinnos Nalle Puhista tutusta Ihaa-aasista, oikealta nimeltään hän oli Bror Holger Bertil Svedlin, mutta tärkein kysymys: voiko itse saatanaa puukottaa? Bockia puukotettiin ensimmäisen kerran vuonna 1999, jolloin hän otti neljä syvää viiltoa itseensä, menettäen kävelykykynsä ja viimeinen naula arkkuun tuli 23.10.2010, kun hänen intialainen omaishoitaja puukotti hänet lopullisesti hengiltä. Maallinen oikeuslaitos jätti tekijän tuomitsematta, tajusivathan oikeuden oppineet, ettei heillä ole kompetenssia puuttua suurten vanhojen voimien tekemisiin.

      Eihän syysmyrskyjäkään tuomita oikeudessa aiheuttamistaan vahingoista, jopa kaikkeen sekaantuvat vakuutusyhtiöt pysyvät poissa heidän tieltään, ovat jopa keksineet eufismin tälle toiminnalle: force majeure.

    • Lmpmll

      Suomi sairastaa. Potilaat jätetty heitteille.

    • vierestä-seurannut

      Lajin veteraaneille enemmän määrärahoja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe