Oletko saanut potkut?

Paratiisisijoittajat

Miksi Sipilän hallitus ruoskii työttömiä? Samalla kun on useamman kerran yrittänyt hyväksyttää isojen veronkiertäjien armahduslakia?
Yksi näkökulma asiaan saattaa selvitä ao. linkistä:
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15061641/paratiisisijoittajat-suomessa-ja-maailmalla

2

<50

  Vastaukset

  • "EN HALUA ETTÄ VERORAHOILLANI MAKSETAAN MUIDEN ELÄMINEN"
   - Työttömyystuesta menee veroja, kuten myös työttömän ostamista tuotteista tai palveluista. Kaikki siis maksavat veroja ja kaikki hyötyvät veroista, myös sinä työssäkävijä. Ilman veroja et olisi esimerkiksi saanut ilmaista koulutusta tai kouluruokaa.

   "KUN MINÄ TEEN TÖITÄ, TYÖTÖN MAKAA SOHVALLA TAI JUO KALJAA BAARISSA"
   - Kukaan ei makaa sohvalla kellon ympäri, ellei ole liikuntarajoitteinen. Työtön ei voi käydä baarissa kaljalla kovin montaa kertaa vuodessa, sillä työttömyystuet eivät ole isot. Pakollisten laskujen jälkeen työttömyysrahasta ei jää juuri mitään jäljelle ja monet työttömät joutuvat lisäksi turvautumaan leipäjonoihin.

   "ON EPÄREILUA, ETTÄ TYÖTTÖMÄLLE MAKSETAAN KOTONA MAKAAMISESTA, KUN MINÄ RAADAN TÖISSÄ"
   - Jos todella olet kateellinen työttömille, voit aivan hyvin irtisanoa itsesi töistä ja antaa paikkasi jollekin joka on nyt työttömänä. Moni työtön tulisi mielellään tilallesi.

   "KYLLÄ TÖITÄ TEKEVÄLLE AINA TÖITÄ LÖYTYY"
   - Töitä kyllä, muttei työtä josta maksettaisiin kuukausipalkkaa. Kaikilla ei myöskään osaamista jokaikiselle alalle mitä maastamme löytyy.

   "JOS EI LÖYDY TÖITÄ, TÄYTYY MENNÄ OPISKELEMAAN TAI PERUSTAA OMA YRITYS"
   - Oletko todella sitä mieltä, että köyhän kannattaisi noin vain aloittaa oma yritys? Se on todella riskialtista tänä päivänä ja jos liikeidea ei ole hyvä, voi siitä seurata konkurssi ja paha velkaantuminen loppuiäksi. Kaikilla ihmisillä ei ole myöskään päätä opiskeluun varsinkaan jos ala ei itseä kiinnosta. On turha käydä koulua jos siellä ei opi mitään.

   "TYÖTÖN SAA NIIN PALJON TUKIA, ETTEI OLE IHME ETTÄ HÄN HALUAA OLLA TYÖTTÖMÄNÄ"
   - Hyvin harva haluaa olla työtön ja moni työtön saa rahaa alle 520 euroa, mikä ei todellakaan ole suuri summa. Kaikki työttömät eivät saa esimerkiksi asumistukea. Tuosta summasta täytyy maksaa asuminen, syöminen, puhelin- ja nettilasku, sähkölasku, vaatteet ja hygieniatarvikkeet. Laskeppa mielessäsi, paljonko tuosta n. 500 eurosta jää jäljelle käteen noiden pakollisten menojen jälkeen. Useimmilla ihmisillä on elämässään haaveita, joihin tarvitsee rahaa. Se voi olla esimerkiksi matka, hääjuhlat, hyväntekeväisyyslahjoitus, auto, omakotitalo tai vaikkapa rintojen pienennysleikkaus! Työtön ei voisi ikinä toteuttaa mitään tällaisista haaveista, koska työttömyysrahasta ei oikeasti jää mitään käteen. Lisäksi jos sattuu vaikka yllättävä tapaturma, joka vaatii sairaalahoitoa ja reseptilääkitystä, työtön saattaa jäädä kokonaan ilman hoitoa.

   "TYÖTTÖMÄN TULISI OLLA VALMIS MUUTTAMAAN TYÖPAIKAN PERÄSSÄ"
   - Moni työtön on perheellinen ja moni työtön asuu paikassa, jonka lähettyvillä tärkeimmät sukulaiset ja ystävät sijaitsevat. Ei ketään voi pakottaa hylkäämään omaa perhettään ja puolisoaan työn vuoksi.

   "TYÖTTÖMÄT OVAT LAISKOJA"
   - Miten voit sanoa tietäväsi, onko joku ihminen laiska vai ei? Työtön saattaa käyttää useita tunteja päivästään työn etsimiseen. Työtön saattaa harrastaa tai opiskella jotakin ja se ei voi silloin olla laiskottelua.

   "TYÖTTÖMÄN PITÄISI TEHDÄ TÖITÄ TYÖTTÖMYYSPÄIVÄRAHANSA ETEEN"
   - Kannattaisit siis orjatyötä? Siinä tapauksessa työllisten palkan täytyisi alentua työttömien tasolle, koska sehän olisi epäreilua että toinen saisi n. 1500 euroa enemmän saman työmäärän tekemisestä.

   "TYÖTTÖMÄN EI TULISI SAADA MITÄÄN ETUUKSIA"
   - Joku päivä myös sinä voit olla tahtomattasi työtön. Mieti sitä, ennen kuin alat polkemaan työttömiä.

  • Ystävälliset terveiset - neuvottelut on käyty kabineteissa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   323
   6370
  2. Hallitus halveksii Suomen nuoria

   Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
   Maailman menoa
   163
   2931
  3. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   71
   1030
  4. Voi myötähäpeän määrää

   Joku tämän kylän Tollo mukana nelosen roskasarjassa
   Suomussalmi
   15
   620