Selvityspyyntö työttömyysturvaoikeutesi

selvittämiseksi

Sain te-palveluista tällaisen kirjeen, eikä se ole ongelma, minulla on laittaa haettuja työpaikkoja selvitykseen, työtön siis edelleen. Mutta missään ei lue mitä se karenssi oikeen loppujen lopuksi meinaa, laskeeko tulot, kun nyttenkään ei ole omaisuutta/ varallisuutta ja saan asumistukea & lapsilisää kelasta.
Onko jollakin tietoa karanssissa olemisesta?

9

255

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 874651

      Karenssi meinaa sitä, että työttömyyskorvauksen maksaminen keskeytetään tietyksi aikaa. Kyllähän siinä aika selvästi tulot laskevat, jos yksi rahanlähde jää pois.

      • selvittämiseksi

        eikö kela maksa edes Perustoimeentulotukea? Perustoimeentulotuki laskurilla laskin että 520e kk, tosin meillä on 14 vuotta vanha auto, pitäisikö sekin realisoida, muuta varallisuutta ei oikein ole, huonekalujen ym lisäksi


      • fszgedhf

        Kyllähän sitä toki toimeentulotuen perusosan voi saada, mutta alennettuna senkin. Mutta eihän sillä pitäisi olla merkitystä, jos kerran sinulla on selvitykset työkkärille valmiina.


      • selvittämiseksi
        fszgedhf kirjoitti:

        Kyllähän sitä toki toimeentulotuen perusosan voi saada, mutta alennettuna senkin. Mutta eihän sillä pitäisi olla merkitystä, jos kerran sinulla on selvitykset työkkärille valmiina.

        Haluankin tietää muita vaihtoehtoja. Onko joku saanut hyvää ja asiantuntevaa palvelua Te- toimistosta, osaan kyllä itsekkin hakea töitä. Kyse onkin perustulosta ja haluaisin tietää mistä saa tuloa jos karenssi iskee. Lehdethän on jo täynnä 9e päivä , orjatyö juttuja. Suostuisitko sinä 9e pvä hommiin tai leikkimään toisten aikuisten kanssa mitä ihmeempiä "kanssakäymis leikkejä" tai turhia kursseja ?

        Onhan esim toimeentulotuki ym. Voisiko siinä peräti "tienata" enemmän kuin työttömyyspäivärahalla ollessa? Esim. mahdolliset lääkärilaskut, silmälasit ym tarpeelliset laskut.


      • 68452

        Niin niin, nyt alkaa hahmottua, mitä todellisuudessa siis olet kysymässä. Olisit sanonut suoraan vaan heti aloitusviestissä, ei täällä kukaan kuitenkaan tiedä kuka olet.

        Voit laskeskella oman tilanteesi mukaan vähän mikä on kannattavaa ja mikä ei. Karenssilla toimeentulotuesta voidaan ensin leikata 20% ja sen jälkeen 40%. Tienaamaan et ihan varmasti pysty.

        Ja jos minulta kysyit, niin voisin kai minä lähteäkin jonnekin leikkimään tai kursseille, mutta en usko, että omalla koulutuksellani se olisi kovin todennäköinen vaihtoehto. Olettaisin, että töitä kyllä löytyy, kun niiden aika on.


    • Kare.enssi

      Karenssi tulee ja tappaa! 😖☹️

      • oisko_noin

        höpö höpö! Karenssi kun tulee kohdalle alkaa lappaa ovista ja ikkunoista ihmisiä kyselemässä pimeisiin töihin. Tulot senkun kasvaa vaan niistä ei tarvi maksaa enää veroa! Tällä tavalla se suomi nousee.


    • autoetutyöttömille

      Se on hauska, että työttömällä pitää olla valmius lähteä töihin vaikka tunnin työmatkan päähän. Suomessa se tarkoittaa väistämättä omaa autoa.
      Autoa taas ei saa olla, jos on tarvetta nostaa toimeentulotukea tai ei ainakaan hyvää, käyttökelpoista autoa siihen tunnin työmatkaan. Muutaman satasen ritsalla ei voi kuvitella pystyvänsä käymään töissä läpi vuoden. Rämä auto tietää paljon unettomia öitä ja myöhästymisiä. Ja potkut.

      • kusetuskos

        Ja kun johtaja saa potkut tulee isot palkkiot päälle, (kultainen kädenpuristus vaikka olisi kunka tollo ollut) no kun työntekijällä loppuu työt tulee 5 päivän karenssi? Siis 5 päivää ilman tuloja? Oi tätä mahtavaa 100 vuotista suomea joka on satamiljardia vain velkaa ja kas miksi? Liian "viisaat" päättäjätkö????


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8256
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe