Ajatuksia Sallan sote:n yksityittämisestä.

TRIANGELI69

Tässä YKSITYITTÄMIS KIIMASSA pitäisi pitää hengähdys tauko vuoteen 2020 saakka.
Onko arvoisat Kunnan hallituksen/valtuuston jäsenet ottaneet seuraavia asioita huomioon. suuressa KIIMASSA.

1. Maksut tulevat omaisille/vanhuksille nousemaan. Vuokrat, ateriamaksut, vaatehuolto. lääkehuolto jne. Yksityinen ei tee hyväntekeväisyys työtä vaan kaikki maksaa, mitään ei saa ilmaiseksi. Omaiset älkää odottako perintöä, tuhkatkin katoavat pesästä erillaisina maksuina.

2. Jääkohän kiintöistö puolelta porukkaa työttömäksi kun kiinteistöt myydään ja yksityinen kuitenkin kilpailuttaa huollon. Entä laitoshuoltajat, keittiötyöntekijät, hoitajat.

3. Kunnassa toimivat yritykset. Kuka kuvittelee että monikansallinen iso yritys ostaa mitään tavaraa/palvelua paikalliselta pieneltä yritykseltä. (Veikon kone, kaupat, apteekki jne). Kyyti tulee olemaan kylmää Sallalaisille yrittäjille.

4. Kuka kuvittelee että laitoshoidossa olevat vanhukset saavat jäädä makamaan omaan kuntaan. Aivan varmasti isolla yrityksellä on halu ottaa maksukykyinen vanhus muulle paikkakunalle jonon ohi. Pääasia tulee olemaan täynnä oleva hoitolaitos joka tuottaa mahdollisimman suurta voittoa.

5. Tuleeko kunnalle veron nosto paineita kun työttömyys lisääntyy ja yksityispuolella palkat tippuu , siitä seuraa työntekijä pula. Yksityinen ottaa muilta paikkakunnilta työntekijät jotka ei maksa veroja Sallaan. VERO TULOT TIPPUU.

Arvoisat päättäjät. Muistakaa se että tekin tuletta tarvitsemaan vanhuspalveluja ja silloin voi kyyti olla todella KYLMÄÄ.

15

551

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näillä_mennään

      Nyt on kyllä enään myöhäistä pohdiskella kun "kakit"alkaa olla jo housuissa. Sallassakin on vahva Keskustan kannatus, elikkä nyt tullaan saamaan mitä on haluttukkin.

      Sote meni kauppatavaraksi Kepu halusi valtaa, ja maakuntamallin. Kokoomus taas halusi yksityistämistä, elikkä nyt saatiin molemmat. Soini taas äänestää mitä Sipilä, ja Orpo käskee.

      Tulevaisuudessa esim vanhustenhoito tulee siirtymään omakustanteiseksi, elikkä joilla on omaisuutta, ne käytetään hoitoihin, ja kun ne on syöty yhteiskunta siirtyy maksajaksi.

      Ollaan siirtymässä USA:n malliin jossa jokainen tulee vastaamaan itsestään, ja kattavasta sosiaaliturvasta luovutaan asteittain.
      Nuoremmat ihmiset eteläsuomessa ottavat jo vakuutuksia itselleen, ja lapsilleen kun tietävät jo tulevan. Vakuutuskin on otettava silloin kun on suhteellisen terve ei thtiöt vakuuta valmiiksi sairaita.

    • voivoivoiv
    • vasvasvasvavsa

      Taitaa Vasemmisto pitää työntekijän puolta. Dave ja Ainasto ym.

      • 74592

        Varmasti vasemmistoliitto yrittääkin pitää työläisten puolta, sikäli kun pystyy. Onhan Sallassakin Kepu enemmistö elikkä Kepu on aina sorsinut pienituloista palkansaajaa.Nyt on valtakunnallisestikkin monelle hyvä opetus kun ovat Kepulle äänensä antaneet nyt saavat tuntea omassa selkänahassaan.

        Eteläsuomessa on yksityistäminen menossa lastentarhat, vanhustenhoitolaitokset. Kunnalle jää vain vaikeimmat tapaukset jotka yksityisille eivät kelpaa.


    • Empä-äänestäny

      Olen samaa mieltä. Mitäs äänestitte Keskustaa. Tässä on lopputulos.

    • velierkkiväärä

      Nyt valtiovalta väsää lakia jolla korvattaisiin kunnille tyhjiksi jääviä kiinteistöjä. Kyllä nyt kannattaisi panna jäitä hattuun ja odottaa mitä maakuntahallintoon siirtyminen todellisuudessa on.

    • kenuskoomieen

      Kyllä kepu hoitaa homman siihen tyyliin että hyvä tulee. Ei kai me nyt aleta kepua arvostelemaan siitä miten soten käy, kuntalaisten parastahan kepu vain ajaa mm työpaikat säilyy vaikka ei välttämättä omassa kunnassa, korvaavaa työvoimaa hankitaan kuntaan lisää, ammattitaidosta ei niin väliä eikä pätevyydestä, niin ettei tässä mitään hätää eikä huolta ole , kyllä kepu hoitaa.

      • politiikko

    • noupolitik

      Sekavaksi menee kun länsilappi yksityisti koko sosiaalipuolen. Kepun kenttäväki on aivan erimieltä kun Sipilän joukot helsingissä. Miten käy nyt muun lapin. Pitäisikö yksityistää täälläkin mm rovaniem keskussairaalan. Veikö länsilappi muun lapin rahat. Mitä tekee Salla, jäädäkkö odottamaan kepun maakuntahallintoa vaiko ykstyistää kunnan sosiaalipalvelut kuten kokoomus haluaa. Eikö olekin sekavaa, mutta kepua äänestetään vaikka toiminta kentällä on aivan vastoin puolueeliitin ajatuksia.. Kuka järkevä ihminen alkaa kunnallispoliitikoksi johonkin puolueeseen, ei kukaan.

      • politiikko

        Kyllähän muutkin ovat huomanneet mitenkä Lappi on unohdettu.
        http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/mt-sipilan-hallitus-suhtautuu-nuivasti-maaseutuun/776073/

        Sipilähän on sydämmeltään kokoomuslainen meni vain Kepun äänillä valtaan kun oli lestadiolainen ja Oulusta josta oli ainoa mahdollisuus päästä valtaan oli Kepun syleilyssä.

        Nyt saavat Kepua äänestäneet maistaa omaa lääkettään, sillä onhan hallituspolitiikka kurittanut juuri Sallan tapaisia syrjäseutuja jossa on paljon vanhuksia ja työttömiä.

        Sikäli osoitehan on oikea vaikka kepulaista pidetään kuukausi nälissään äänestää hän siitä huolimatta Kepua. Sillä hallituksella ei tarvi välittääkkään Lapista.


    • kloijuhy

      mitä vielä joko sallasta loppuu kaikki kun lehdessä oli että vuokralaiset kouluilta pois ja kunnakahviokin on loppusuoralla,oisivat ennemmin vähentäneet työmiehistä kuin muusta vai meinaavatko oottaa turistia paljon vai tuodaanko pakolaisia että rikastuvat.

    • lentäväkolamies

      Etelässä monet pikkukunnat lomauttavat taikka irtisanovat väkeään. Tämä sote pakottaa lapissa kuntia joko nostamaan paljon kunnallisveroa taikka yhdistämään kuntia. Sallan poliitikkolapasista kyllä tietää miten tulee käymään: tuttuja oman puolueen valitsemia kunna työntekijöitä iei
      irtisanota vaan tavan kuntalaiset maksavat kulissien ylläpidon jäljellejäävässä kulissikunnassa. Kun sallan asukkaista suurinosa on ikäihmisiä ei heitä jäljellejäävä kunta kiinnosta yhtään, vain sotepalvelut ovat heille tärkeitä.

    • velierkkiväärä

      Sipilä on ampunut kepun ruotuja suoriksi, saa nähdä uskaltavatko sallan kepulaiset vastustaa Sipilän tahtoa. Mutta mutta. Olen kuullut järkyttäviä kertomuksia sallalaisesta terveydenhuollosta. Uskaltakaa omaiset vaatia hoitoa tai tehkää valituksia/tarkastuspyyntöjä.

    • hhuhhuhhuu

      Sallan kunnajohto kertoi yksityistämisen tulevan jo vuoden 2017 aikana. Mitään ei kuulunut. Missä mennään, tiedottamista kaipaavat ainakin sallan sosiaalipuolen työntekijät. Ei tiedottamista hiljaisuudella hoideta.

    • kyselläänkysellään

      Perätään kuntarategian perään, kuntalaisten vaikuttamismahdollisuudet ym , kuntademogratia, kysellään tämän perään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      13442
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe