KAS Rovaniemi

maksatteliikaa

Asun satoja km etelään Rovaniemeltä, jossa yleinen vuokrataso on korkeampi kuin Rovaniemellä. Ja asukkaita on noin 25 000 enemmän kuin siellä.

Kun katsoin KAS-asuntojen kämppiä Rovaniemeltä, huomasin että teillä on vuokrat kalliimpia kuin meillä kaupungin asunnoissa. Lisäksi ei uudisrakentamista juuri lainkaan (uusimmat talot taisi olla 2000-luvun alusta) eikä monia 1970-luvun taloja ole lainkaan peruskorjattu.

Sitten oli vapaana joku kaksio keskustan tuntumassa 3. kaupunginosassa, neliöitä vain 52 ja vuokra oli jotain tyyliin 750. Sivuilla mainittiin, että asunnossa on laminaatit ja asunto on siisti, mikä ilmeisesti nosti vuokraa. Silti ihan järjetön vuokra Rovaniemen kokoisessa kaupungissa.

Itse asun remontoidussa kaupungin asuntoyhtiön asunnossa 2,2 km keskustasta, on remontoitu juuri ennen muuttoa, laminaattilattiat ja tapetit vaihdettu ja vuokra 590.

Rovaniemen KAS:n sivuilta en löydä mitään vastaavaa edes lähellekään samaan hintaan.

Täällä asuntoyhtiö peruskorjaa vanhempaa asuntokantaa, remontoi ja uudisrakentaa.

Ilmeisesti kaupungin asuntojen siirtyminen KAS-asuntoihin ei kannata. Tässä hyvä esimerkki siitä, että julkinen sektori on hyvä asia ja sen yksityistäminen kaikissa muodoissaan ja siirtyminen osaksi tällaista konsernia johtaa palveluiden rappeutumiseen.

Toivottavasti kotikaupunkini asuntoyhtiö ei tähän KAS-yhtiöön liity missään vaiheessa.

35

1740

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maksatteliikaa

      Täsmennyksenä vielä, että asun itse 60 neliön kaksiossa, jossa oli muutettaessa muutama vuosi sitten uudet laminaatit ja tapetit ja vuokra on 590. Käsittämätöntä, miten Rovaniemellä, jossa kaupungin yleinen vuokrataso on matalampi, voi kaupungin 52 neliön kaksion vuokra olla noin 750.

    • maksatteliikaa

      Jopa Korkalovaaran lähiön remontoimattomassa kaksiossa näytti vuokra olevan yli 600. Ja se oli 4 km keskustasta.

    • Hinta-kardelli

      Ylläpitämällä hienoista asuntopulaa voidaan hintatasoa pitää ylhäällä !

      • HEI-SIIRI

        miksi et rakenna itse halpoja asuntoja, vai oletko pelkkä toisten maksamilla veroilla elätevä kitisijäloinen...


      • kyllästynyt9
        HEI-SIIRI kirjoitti:

        miksi et rakenna itse halpoja asuntoja, vai oletko pelkkä toisten maksamilla veroilla elätevä kitisijäloinen...

        En ole tuo, kenelle vastaat, mutta olen 100x mielummin sosiaalipummi kuin tuollainen päivät pitkät yksinpuhelua täällä käyvä möhömaha. Etkä sinä voi kovin paljon veroja maksaa, kun et ole edes naista saanut rahoillasi ja joudut täällä itseksesi puhumaan.


    • Uudisrakentamistahan täällä on ihan hitosti. Kerrostaloja noussu jokapuolelle että saa ihan ihmetellä mistä asukkaat. KAS on jääny jalkoihin homeisilla kämpillään ja liian kovilla vuokrilla. Yksityisiltä kannattee vuokrata jos hyvää asuntoa haluaa.

    • HEI-SIIRI

      Miksi asut veronmaksajien maksamissa asunnoissa ???

      Ekkö pysty huolehtimaan edes itsestäsi ? Todella omituista, hyi.

      • Meneppäjankuttajamuualle

        Samaa scheissea kirjoittelet joka ketjuun, vaikka tulosi hädin tuskin riittävät itsesi elättämiseen. Ei sinun maksamillasi verorahoilla kerää elätetä.

        Ja mikä Siiri, mielikuvitustyttöystäväsi, kun et oikeaa naista mistään saa?


      • katkeraläski

        Se on tämä sama katkera möhömaha, joka tekee koko ajan uusia veroraha-ketjuja. Omat asiat niin per$eellään ilmeisesti, että kenelläkään muullakaan ei saisi olla mitään.


      • Hei-katkeraläski

        Jos pystyisit elämään omilla rahoillasi, et kirjoittaisi tuollaisia. Ei omilla rahoilla elävät työtätekevät ihmiset ole mitään saatanan loisia jotka maksattavat asumisensakin muilla ihmisillä, voi perkele.


    • WanhaHerrasmies

      Muutamia havaintoja KAS:lla asumisesta:

      Kiinteistönhuolto toimii erittäin heikosti, pihoja ei puhdisteta lumesta eikä roskista. Lumikone tekee lumityöt miten sattuu ja heikoitushiekkaa säästetään kuin arvotavaraa. Yleinen tapa on ajaa huoltoautolla kierros pihalla ympäri kerran viikossa ja häipyä paikalta.

      Jos asunnossa tarvitaan kiinteistönhoitajan käyntiä se unohdetaan tai kiireellisissäkin tapauksissa siirretään vähintään viikon päähän. Sitten kun tullaan paikalle ei tarvittavia varaosia ole matkassa ja mennään hakemaan niitä viikon ajaksi.

      Mikäli KAS tekee remonttia vanhoihin asuntoihin ovat materiaalit aina halvimpia ja huonoimpia. Laminaattien saaminen lattioihin on mahdottomuus vaikka liki jokaisessa asunnossa muissa yhtiöissä on jo sellaiset. KAS:lla on tyytyminen vanhaan muovimattoon. Keittiön kaapistot ja laatikot ovat halvinta lastulevyä ja heikkolaatuisinta tavaraa mitä löytyy.

      Vesilaskut kyseisessä yhtiössä ovat järjettömät, niillä ahdistetaan moni asukas häädön kohteeksi.

      Vuokrataso on korkeampi kuin yksityisellä, siitä on paljon esimerkkejä. Vilkaiskaapa mitä KAS:n vuokratasolla on tarjolla yksityisellä rintamalla niin huomaatte.

      Hyvä puoli KAS:n asunnoissa on ehdottomasti se, että niissä on turvallinen asua kunhan jaksaa maksaa vuokrat ajallaan ja ne p.rkeleen vesilaskut. Etuna on myös se, että noin suurella yhtiöllä on asuntoja ympäri kaupungin ja maisemia voi vaihtaa jos entinen asunto kyllästyttää.

    • Vaihtoon

      Samoja asioita ajattelen Kassista. Lisäisin vielä että nuo kiinteistönhoitajat ovat kuin pystyynpaskannettuja lapamatoja. Sokea reettakin huomaa että ovat entisiä kaupungin ja maalaiskunnan aikana sukulaisuussuhteilla paikkansa saaneita vässyköitä ja tottuneet olemaan helpolla. Kesäaikaan kaikki mahdollinen raskaampi työ teetätetään kesätyöntekijöille ja sitten kun muina aikoina pitäisi itse tehdä jotain niin onhan se kauhistus! On se kahvi vissiin niin hyvää siellä taukotiloissa ettei töihin kerkeä.

    • Lusmupaskat

      KAS:n kiinteistöhuolto joutaisi lopettaa kokonaan. Yksityisellä puolella hommat tapahtuu rivakasti ja sitä seurustelua työmiesten välillä on paljon vähemmän. Toivottavasti edes tulevaisuudessa saadaan nuo laiskat entiset kaupungin-ja maalaiskunnan työntekijät pois kuvioista. Varsinkin syrjäkylillä on täysi vitsi pitää palkattua kiinteistönhoitajaa jossain koulun tiloissa kahvia litkimässä ja istumaan tärkeänä paikallaan. Mitä hemmettiä joku pari KAS:n rivaria tarttee oman talonmiehen jatkuvasti päivystämään? Päivänsä nuo kuluttaa sillä että lähtee kaupungilta hakemaan pari ruuvia ja kilometrikorvaukset otetaan tietenkin täysillä. Tulee kalliita ruuveja yhteiskunnalle.

    • jkjkj

      Kaupungilla pitää olla omaa edullista asuntokantaa. Muuten vuokrien hinnat karkaa käsistä. KAS:n suhteen ongelma on, että hinnat eivät ole riittävän edullisia.

    • Vitunkassit

      En tiedä kuka nuo vuokrat KAS:n kämppiin Rovaniemellä on määrännyt mutta jos vertaat noita kämppiä yksityiseen vuokratasoon niin ero on valtava varsinkin jos laatua ajattelet.

      KAS:lla maksat vanhasta ennen 2000-lukua (osa jopa 70-luvulta) rakennetusta kämpästä hurjaa vuokraa. Ilman omaa saunaa, ei laminaattia vaan muovimattolattia joka on loppuun kulunut, keittiö vanhanaikainen maalilla korjailtu, kylmyys vaikka patterit olisivat täysillä jne. kämppä maksaa saman verran kuin yksityisellä lähes uusi saunallinen järkevästi suunniteltu lasitetulla parvekkeella varustettu lämmin asunto. Se ei ole enää mikään vitsi vaan täyttä totta. Kaupan päälle saat KAS:lla joka taloon juoppoja ja mikä pahinta narkkareita naapuriksesi tai vähintän samaan rappuun asumaan.

      • Hinnatalas

        Aivan. Niitä vanhoja asuntoja pitäisi remontoida ja vuokrien hintoja pitäisi laskea.


    • juuriniinseon

      Ja nimenomaan remontoida kerrankin laadukkailla materiaaleilla. Kyllä nykyisin lattiassa pitää olla laminaatit vuokrakämpissäkin, se on kuitenkin halpa ja hyvä lattiapäällyste.

      • kas-asukas

        Kieltämättä moni asunto kaipaisi peruskorjausta, harmi vain kun asunnoissa asuu paljon mamuja ja spurkuja niin asunnot menee huonoon kuntoon.. Kiinteistöhuoltoon olen todella tyytyväinen, nopeasti tulevat korjaamaan viat jne...


    • annepaakki

      olen samaa mieltä kas-asunnot on liian kalliita. ei työkyvyttömyyseläkeläinen pysty edes ajattelemaan meneväni kas-asuntojen vuokralle jos en löydä jostain yksityiseltä.

    • Laminaatti

      Kuka saata... idiootti kaipaa jotain perkeleen laminaatteja asuntoonsa?!? Ei kukaan täysjärkinen eikä puolivaloillakaan ajava!

    • kaskaskaskaskas

      Kerrohan miksi ei? Verrattuna vanhaan piintyneeseen muovimattoon laminaattilattia on sata kertaa kivemman näköinen ja ennenkaikkea helppo pitää puhtaana. Vai vaaditko suoraan parkettilattiaa KAS:n vuokraluukkuun? Jos olet sellainen halunnut niin älä pidätä hengitystä odotellessasi asentajia.

    • Kassilainen

      Onkohan takuuvuokra vielä 250€?
      Joskus ainakin saanut asuntoon muuttaessa astianpesukoneen.
      Remonttisetinkin on saanut joskus.
      Asukasetuja mm.3 /5 v moitteettomasta
      asumisesta.
      Naapureihin voi vaikuttaa tekemällä häiriöilmoituksen heistä jos häiritsevät.

    • HEI-PASKALOINEN---

      MIKSI ELÄT PELKÄSTÄÄN NAAPUREIDEN RAHOILLA, OLETKO MORAALITON ÄLLÖTTÄVÄ PASKALOINEN...

    • Onkos tullu laittoman isoja vesilaskuja tänä vuonna kas:in asukkaille? Kumma ku sitä toimintaa ei ole kukaan ikinä tutkinu. Ei voi olla sallittua laskuttaa ihan mitä huvittaa.

      • mikkäänsaukko

        ei pidä lutrata


      • Käsittääkseni ei ole lutraamisesta kiinni. KAS on vaan laskuttanu ihan omiaan. Asukashan ei ikinä näe mitä vesiyhtiö laskuttaa vuokranantajalta. Enoki sai jokuvuosi sitte 800€ tasauslaskun. Sossuhan se makso joten sille se oli ihan sama. Vois ketuttaa jollaki minipalkkalaisella.
        Muistaakseni oli joku juttuki paikallislehdessä ihmeellisistä tasauslaskuista


    • WilleKurnuttaa

      KAS:n lumikonekuskit sopivat auraamaan lähinnä lentokentälle, ei kerrostalojen pihalle. Eillinenkin kuski pelkäsi niin paljon autoja että jätti auratessaan metrin kaistaleet umpista autojen viereen. Kovin ajeli laajilla kaarilla parkkipaikkoja ja hyvin moni paikka jäi puhdistamatta kokonaan, liekö näkökyvyssä jotain vikaa? Toisaalta, reilut pari viikkoa sitten oli toinen kuski ja homma toimi kuin ajatus, vauhdilla teki erittäin hyvää jälkeä. Taso siis vaihtelee melkoisesti.

    • yyuuuiij

      KAS-asuntojen vuokrat ovat korkeita , koska sosiaalitoimi maksaa lähes
      kaikkien asukkaiden vuokrat , eli voi periä miltei mitä tahansa.

      Vuokratuki nostattaa keinotekoisesti vuokratasoa ja vuokranantaja rikastuu .

    • Kassilainen

      Olen aina saanut tasauslaskuista palautusta. Lämminvesi maksaa 17€, itse maksan vedestä joka kuukausi 20€. Jos teillä on asuntokohtaiset lämminvesimittarit, niin miksi ette seuraa päivittäin, viikoittain ja kuukausittain vedenkulutusta. Astianpesukone ja pyykinpesukone kannattaa ehdottomasti olla asennettu niin että ottaa kylmän veden. Ja vaihtakaa suihkupää vettäsäästävään suihkupäähän. Se vie ainakin 3 krt vähemmän vettä kuin tavallinen.

    • Läävistä-kurkkijoita

      Vanha sanonta kuuluu niin että jos säästät vettä kovasti niin se näkyy ihmisen ja kodin siisteydessä. Ja tuo pitää varsin hyvin paikkansa kun katselee noiden vedensäästäjiä ja heidän asuntojaan.

      • Kassilainen

        Suihkussa käyn joka päivä ja siivouksessa suosin ns.vedetöntä siivousta.


    • Sossunelätti

      Säästän vettä, juon kaljaa.

      • KirkastaPyhäpäivisin

        KAS:n taloissa tuo on aika yleinen säästökeino .


    • KASnSkeidaa

      KAS ilmoittelee vapaista asunnoista sivuillaan mainostaen noita luoliaan valheellisesti. Saipahan hyvät naurut kun kun kyseinen yhtiö mainosti erästä Viirinkankaalla sijaitsevaa asuntoaan sanoilla "rauhallinen talo" ja "rauhallinen alue." Kyseinen talo on täynnä rakkeja jotka pitävät jatkuvaa konserttiaan yllä yölläkin ja niitä paskotetaan jopa naapuritalojen tonteille. Narkkeja liikkuu yöaikaan ovia paukutellen, joo onpa tosi "rauhallinen talo."

      Ensinnäkin, noin vanha talo ja kulahtaneet muovimatot lattiassa olevan asunnon vuokra olisi vesimaksuineen 800 euroa/kk. Katsokaapa yksityisiltä markkinoilta kuinka hienoja asuntoja saa keskustasta halvemmalla hinnalla vuokralle.

      PS. Jos KAS:n käsitys rauhallisesta talosta ja rauhallisesta alueesta on sellainen että poliisi käy neljä kertaa syksyn aikana kiertämässä taloa ja pyrkimässä sisään jonkun narkkirosvojen vuoksi niin outo on käsityksenne.

    • eikiiiiiiitos

      olihan kyllä melkoinen asunto-ilmoitus kassilta, kävin tsekkaamassa
      kaikkia ne yrittää kun pitäis saaha ylikalliita homeluukkuja vuokralle!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1525
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1097
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      996
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      917
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      842
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      640
    Aihe