Vuokratyön hyvät ja huonot puolet?

mollisucks

Olen nyt harkinnut vuokratyöläiseksi ryhtymistä, koska maalarin kurssit käyty ja paikkoja hakiessa vaaditaan aina työkokemusta jota ei ole, Kurssit suoritin hyvin arvosanoin ja aikaisempaakin työhistoriaa muilta aloilta on 15v.

Vuokratyötä en ole aikaisemmin tehnyt, miten menee palkkaus, lomat, työ-kalut ja vaatteet ym.

Antakaas jotakin tietoa, vinkkiä ja kokemuksia. Kiitos

13

6231

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Eienääikinä

   Ite oon yhteensä n. 2v pätkissä tehny opteamilla ja varamiespalvelussa.

   Palkka ollut tessin mukainen, lomia ja pekkasia ei kerry vaan maksetaan jokaisessa tilissä, työkalut asiakasfirmalta ja yleensä myös kamppeet. Ihan perseestähän nuissa vuokrafirmoissa olo on mut palkan niistäkin saa... Irtisanomisaika on muutama minuutti ja muutenki olet kuin toisen luokan kansalainen. Ainut hyvä puoli on se että itekki voi lähtä samantien nykimään ilman irtisanomisaikoja

  • Itse oo tehnyt keikkatyötä useammalle alalle VMP eli varamiespalvelun kautta ja ihan tyytyväinen oon ollut. Toki palkka ei vastaa ihan tavoitteitani mutta pärjää sillä kyllä. Hyvin on töitä ollut tarjolla.
   Työasut olen hankkinut itse, koska sopivia asuja ei välttämättä ole joka paikassa tarjolla, samoin työkengät/turvajalkineet joista VMP maksaa puolet kuittia vastaan.
   Alkuun keikkaa on ollut "päivä kerrallaan" mutta jo aika pian sain pitempiä sijaisuuksia.
   Pakkka muodostuu puhtaasti tuntipalkasta, siihen tulee tietysti korvaus ilta/yötyöstä tai viikonloppuna tehdyistä työtunneista ja maksetaan 15 ja viimenen päivä joten hyvin säännöllisesti eikä virheitä ole ollut. Palkkaan tulee lomakorvaus 9 pros. joten virallista lomaa ei lomana ole. Jos haluan pitempiä vapaita, riittää kun ilmoitan ne päivät jolloin en ole käytettävissä (tosin palkkaakaan ei sit tule).
   Tehtyjen työkeikkojen kuittaaminen on yksinkertaisen kätevää netissä. Ensin kuittaat itse työvuoron tehdyksi, jonka jälkeen vasta työkohteen esimies hyväksyy sen ja tehty keikka siirtyy palkanlaskentaan automaattisesti. Vain me keikat maksetaan joista molemmat kuittaukset on tehty. Itse voit seurata työkeikkojesi maksutilannetta vaikka päivittäin.
   Keikkakutsu voi tulla nopeestikin eli ns.pikahälytyksenä eli lähes samantien joutuu lähtemään. Työkutsu tulee tekstiviestinä tai puhelimitse joten kannattaa vastata soittoon kun huomaat että keikkafirmasta soitellaan. Pitemmät sijaisuudet selviää työkohteessa usein jo viikoiksi etukäteen. Pikalähtöjen vuoksi pidän aina puhtaat työvaatteet ja kengät laukussa lähtövalmiina. Työpäivän pituus vaihtelee melkoisesti, itselläni lyhin keikka on ollut 3,5h ja pisimmillään 12h. Keskimäärin työtä kuitenkin on 6-8h/pv. Voin myös itse sopia työkohteessa mahdollisesti tulevista keikoista suoraan ja ilmoitan vain tekstiviestinä tai soittamalla että olen sopinut täällä seuraavat työvuorot... Tuntikirjauspohjan laittaa VMP valmiiksi joten tarkistan sen ja teen tarvittaessa muutoksia sen mukaan miten työvuoro on mennyt.

   Tällä hetkellä olen kuitenkin olen suorassa työsuhteessa nykyiseen työpaikkaani, mutta silti teen keikkaa välillä VMP kautta edelleen.
   Työmatkojen osalta pidän itse läppärille laatimaani ajopäiväkirjaa verottajaa varten. Kirjaan siihen jokaisen keikan työmatkat tarkasti.
   Keikkatyössä on hyvät sekä huonot puolensa, mutta pääsääntöisesti olen ollut tyytyväinen. Jos pikalähtö ei ole sinun juttusi tai aamuvarhain työhön lähtö tuntuu hankalalle, keikkatyö tuskin sopii sinulle. VMP myös selkeästi kannustaa hakemaan itsenäisesti vakituisempaa työtä joten toki otan pitempiaikaisia sijaisuuksia muualtakin vastaan ja teen keikkaa vain tarvittaessa ja halutessani. Hyvä puolensa keikka työssä onkin juuri vapaus.

   • esdeffe

    joku uuvatti menee vuokrafirmaan töihin ja vielä maksaa työvaatteista?!


   • esdeffe kirjoitti:

    joku uuvatti menee vuokrafirmaan töihin ja vielä maksaa työvaatteista?!

    Mitä ihmeellistä siinä on? Kaikissa työkohteissa ei aina ole sopivia työasuja joten ei ole kiva pitää jotai hirveää "teltttaa"päällään. Varsinkin asiakaspalvelutyössä on kiva olla asiallisesti pukeutunut. Ja kyllä työnantaja usein jotenkin huomio noita hankintoja eli ihan kaikesta ei tarvi täyttä hintaa itse maksaa.
    Itse olen suht hoikka vartaloltani ja usein työpaikoissa tarjolla useita numeroita liian suuria vaatteita joten mieluummin sijoitan hiukan hyviin asiallisiin ja helppohoitoisiin työvaatteisiin jotka ovat myös kestäviä ja nykyisin myös muodikkaitakin. Hyvä työasu tuntuu kivalta päällä ja muodikas pirteän värinen asu voittaa aina perinteiset valkoiset hoitajan takit ja housut. Lisäksi ne kuivuvat pesun jälkeen nopeasti eivätkä vaadi erikseen silitystä.


  • mollisucks

   Mitenkäs sumplitte noi tuet asumistuki ym? Eikös ne mene aina katkolle, kun tienaa jotain?

  • Sovellettua päivärshaa saa kelasta kun tekee keikkaa. Mutta kela vaatii selvitykset työvuoroista ja työpäivien pituudesta sekä kopiot tilinauhoista. Tarkemmin saat siitä selville kelan sivuilta hakemalla sovellettu työmarkkinatuki

  • kaikenkokenutduunari

   Olet aina puhelimen vankina. Palkka huono ja lomapäiviä ei kerry. Milloinkaan et voi rentoutua, sillä työkutsu voi tulla milloin vain.

   Normi työsuhteessa sentään tiedät milloin on oikeasti lomaa ja voi rentoutua. Vuokrafirmassa työskentely on yllättävän raskasta henkisesti.

   • Dxcv

    Riippuu firmasta. On firmoja, joissa täytyy "taistella" joka hemmetin työvuorosta. Sitten on firmoja, jotka palkkaavat määräaikaisuuksia, esim 1kk tai 6kk. Se on käytännössä ihan tavallista työssäkäyntiä. Itsellä oli aikoinaan jonkinlainen välimuoto. Työn kestoa ei oltu tarkasti määritelty ja oli nollasoppari, mutta se oli kuin mikä tahansa kokopäivätyö. Sillä ehdolla, että työnantaja saattoi saman päivän aikana sanoa, että huomenna ei olekaan enää tulemista... En tiedä, onko tällaista enää. Nyt kun olen katsellut toimihenkilötöitä, niin näyttäisivät olevan ihan asiallisia määräaikaisuuksia.


  • näinkinkäynyt

   Kysymys ihan työturvallisuudesta, kuuluuko työnantajan järjestää turvajalkineet, jos kohteessa niitä vaaditaan? Tarkotan ihan vaikkapa viikon kestävää keikkaa ja työkohteessa pitää olla ko. jalkineet, mutta työnantajalla ei ole niitä antaa. Saako edes työskennellä sitte noissa tiloissa ilman vaadittuja suojavarusteita?

  • liitonmies

   Lyhyesti sanottuna, vuokra-firmoja koskee samat velvoitteet kuin muitakin työnantajia.

   Vuokratyönantajat eivät pääse luistamaan työlainsäädännön ja työehtosopimusten ohi.

  • viisas-manne

   Vuokratyöpaikat ovat orjakauppiaita ja kyllä pitää itsensä alentaa että näihin paskapuljuihin lähtee suosiolla, lähes ilmaiseksi töihin.
   Pikavipit, vuokratyö, vuokra-asuminen = perseaukisten ja epätoivoisten elämää, ei siis elämää lainkaan...mannekin nauraa tuolle touhulle ja nostaa sossutukensa vielä Ruotsissa samana päivänä.

   • ööuuy

    Kyllä täytyy olla tosi epätoivoinen jos menee vuokrafirmaan kusetettavaksi! Vuokratyöstä pitäisi päästä eroon! Itse olisin mieluummin työtön kuin vuokrafirman kautta töissä


  • Sigx

   Olet kyllä oikeassa ne vakituiset ketkä on siellä vittuillaan uusille työn tekijälle kun tulee siellä on epä määräistä sairasta porukkaa uusia sorretaan ja työ vaatteita ei saa puhtaita kaapista varastetaan tavaroita .ei tää ole oikein .hävetkää.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohunäyttelijä Aku Hirviniemi täyttää tänään pyöreät 40 vuotta. Onnea kaikesta huolimatta!

   Näyttelijä, juontaja Hirviniemi on ollut otsikoissa ja hänen keikkojaan sekä tuotantojaan on peruttu julkisuuteen nousse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   173
   3629
  2. Miten sinä juhlistat Suomen itsenäisyyttä 6.12. - Onko millaisia perinteitä?

   Itsenäisyyspäivä on näinä aikoina entistä tärkeämpi osa suomalaisuutta ja merkittävä juhlan aihe meistä monelle. Miten s
   Maailman menoa
   411
   1952
  3. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   45
   960
  4. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   60
   842
  5. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   833
  6. Sinä siellä

   Kerro vielä oliko se aitoa rakkautta ja olet päässyt eteenpäin
   Ikävä
   101
   821
  7. Eläköönhuuto veteraaneillemme!

   Huomenna 6.12. valtiojohto kutsuvieraidensa kera juhlii jotain olematonta - itsenäisyyttämme, jota ei enää ole! Tuon ol
   Maailman menoa
   290
   808
  8. Laita tähän ketjuun jokin tunniste teistä mistä hän voisi sinut

   tunnistaa. Jokin teidän kahden välillä tapahtuneesta tai mistä olette kahden kesken keskustelleet. Älkää laittako nimiä
   Ikävä
   21
   796
  9. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   252
   776
  10. Nainen, joudutko muuttamaan pois vuokseni

   Koska koko ajan olet vaarassa törmätä minuun ja se on tosi kiusallinen ja vaivaannuttava tilanne sinulle. Miten olla koh
   Ikävä
   77
   757
  Aihe