Sudet seurakunnassa

On syytä ymmärtää ja painaa visusti mieleen seuraavat Raamatun sanat:

"Minä tiedän, että minun lähtöni jälkeen teidän keskuuteenne tulee julmia susia, jotka eivät laumaa säästä." (Ap.t.20:29)


Jo alkuseurakuntaan hiipivät väärät kristityt väärine oppeinensa riitaa ja hajaannuksia kylvämään. Tätä on jatkunut koko kristikunnan historian ajan. Yhtään hetkeä ei ole ollut etteikö väärät kristityt enemmän tahi vähemmän olisi olleet mukana seurakunnassa. Jotkut tämän asian tulkitsevat korvasyyhyynsä siten, että kristikunnalla ei muka koskaan ole ollut vain yhtä tunnustusta, mutta se on pahojen ja ymmärtämättömien ihmisten puhetta jotka eivät totuutta rakasta eivätkä tunne. Tällä tavoin he vetävät verhon pahuudelleen ja luopumukselleen, esiintyen kristittyinä, ollen itse hajottajia, Jumalan seurakunnan vihollisia ja vääriä veljiä.

On sanottu myös että pyrkimys puhdasoppisuuden (säilyttämiseen) poikii yhä uusia eriseuroja. Tällä tavoin on kirottu esim. uskonpuhdistuksen perintöä, selittäen että siinä muka oli kyse ymmärtämättömästä puhdasoppisuuteen pyrkimisestä. Jokainen oikea kristitty tietenkin ymmärtää tämän valheeksi.

Tosiasia kuitenkin on että ei pelkästään protestanttisuus, vaan myös katolisuus ja ortodoksisuus ovat historiansa aikana hajonneet ja jakaantuneet moniin eri haaroihin. Tämä EI tietenkään tarkoita että kristikunssa voisi olla monia tunnustuksia yhtäaikaisesti, vaan että hajaannukset johtuvat itsekkäiden, vallanhaluisten ja vääräoppisten riidankylväjien työstä jotka paholainen on lähettänyt kylvämään eriseuroja.

Se, miksi nykyaikana näyttää päältäpäin katsottuna kuin roomalaiskatolisuus ja ortodoksisuus olisivat yksimielisiä, johtuu ainoastaan siitä ettei sielunvihollisella ole niiden toiminnasta niin suurta hätää, onhan kyseisissä kiroissa ainoastaan joitakuita oikeita kristittyjä ja hekin siellä sulaa ymmärtämättömyyttään. Jos heillä olisi parempi ymmärrys, hekin sieltä pian eroaisivat. Sama koskee vapaita suuntia.

Kyseisissä kirkoissa on jo niin paljon epäjumalanpalvelusta, vääriä oppeja, pyhien palvonta, vainajienpalvontaa, reliikienpalvonta, kuvainpalvontaa, antikristillisiä oppeja niin että joka sana mikä Raamatusta löytyy, käännetään väärinpäin jos vain voidaan. Niissä vallitsee jo valmiiksi Saatanan tahtoma tila, siksi hän ei näe niin suurta vaivaa ko. yhteisöistä mutta evankelisluterilainen kirkko ja sitä opillisesti lähellä olevat yhteisöt ovat tänä maailmanaikana paholaisen joukkojen päähyökkäyksen kohteena, tavoitteenaan hävittää maan päältä kaikki oikea raamatullinen usko. Sen takia luterilaista kirkkoa niin koetellaan ja ainakin LML:n jäsenkirkot varsinkin pohjoismaissa ovat jo valitettavan pitkälle luopumassa perustastaan ja muuttumassa pelkiksi "vierellä-kulkemis-laitoksiksi".

Arkkipiispakin on sanonut julkisesti ymmärtävänsä evankeliumin keskiössä olevan lain toisen taulun käskyt eli lähimmäisenrakkauden. Tällä tavoin hän on ilmaissut ettei ole kristitty lainkaan vaan lahkolainen joka opettaa teko-oppia, nimittäin että tekemällä hyviä tekoja lähimmäiselle, ollaan toteutettu kristinuskon perimmäinen tarkoitus. Häneltä puuttuu kristillinen usko.

20

189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paavali sanoi tietävänsä mitä hänen kuoleman jälkeen tapahtuu?

      No, onko tietoa kuinka todellisuudessa kävi sille uskonlaumalle?

      • En tiedä asiaa tarkemmin, mutta jos noin on, niin arkkipiispa on hyvin jyvällä.

        Jeesus antoi tehtäviä: menkää talosta taloon ja parantakaa siellä sairaat ihmiset. Taivaspaikkaa irtoaa kun käy katsomassa sairaita ihmisiä ja vankeudessa olevia ihmisiä. On autettava köyhiä ihmisiä. Julistakaa ihmisille sanomaa minusta.


    • Eli mitä enemmän on eripuraisuutta ja riitoja, sitä lähempänä ollaan oikeaa oppia? Kuitti sille.

    • Jokainen oikea uskova ymmärtää, varsinkin jos käyttää punaisia sukkia, että vapislaiset ovat ihan parhaita. :p

      • Nyt puhut asiaa. Varsinkin tuo sukkajuttu on tärkeä harhaoppisten löytämiseksi.


      • Ksksk

        Mikset sitten käy koskaan kokouksissa?


      • Tipale kirjoitti:

        Nyt puhut asiaa. Varsinkin tuo sukkajuttu on tärkeä harhaoppisten löytämiseksi.

        Juu niin on :)


      • Ksksk
        Eerikatässämoi kirjoitti:

        Juu niin on :)

        Mikset sitten käy koskaan kokouksissa?


    • "Se, miksi nykyaikana näyttää päältäpäin katsottuna kuin roomalaiskatolisuus ja ortodoksisuus olisivat yksimielisiä, johtuu ainoastaan siitä ettei sielunvihollisella ole niiden toiminnasta niin suurta hätää, onhan kyseisissä kiroissa ainoastaan joitakuita oikeita kristittyjä ja hekin siellä sulaa ymmärtämättömyyttään. Jos heillä olisi parempi ymmärrys, hekin sieltä pian eroaisivat. Sama koskee vapaita suuntia."

      Vau, oikein muutama oikea kristitty jokaisessa vapaita suuntia myöten. On se varmaan hienoa olla ainoassa puhdasoppisessa oikeassa uskossa. Uskomatonta.

    • "Se, miksi nykyaikana näyttää päältäpäin katsottuna kuin roomalaiskatolisuus ja ortodoksisuus olisivat yksimielisiä, johtuu ainoastaan siitä ettei sielunvihollisella ole niiden toiminnasta niin suurta hätää, onhan kyseisissä kiroissa ainoastaan joitakuita oikeita kristittyjä ja hekin siellä sulaa ymmärtämättömyyttään. Jos heillä olisi parempi ymmärrys, hekin sieltä pian eroaisivat. Sama koskee vapaita suuntia."

      Vau, oikein muutama oikea kristitty jokaisessa vapaita suuntia myöten. On se varmaan hienoa olla ainoassa puhdasoppisessa oikeassa uskossa. Uskomatonta.

    • Jos uskova on ymmärtämätön, eikä tajua lähteä pois "harhaoppisten" luota, hylkääkö Jumala hänet? Onko uskovan ymmärrys hänen omassa varassaan?
      No kyllähän Jumala on kovasti pätevä viemään alkamansa työn päätökseen. Jumalaa ei estä ihmisen ymmärtämättömyys, eivät harhaoppiset, ei mikään luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta...
      Room.8 : 31. Mitä me siis tähän sanomme? Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan?
      32. Hän, joka ei säästänyt omaa Poikaansakaan, vaan antoi hänet alttiiksi kaikkien meidän edestämme, kuinka hän ei lahjoittaisi meille kaikkea muutakin hänen kanssansa?
      33. Kuka voi syyttää Jumalan valittuja? Jumala on se, joka vanhurskauttaa.
      34. Kuka voi tuomita kadotukseen? Kristus Jeesus on se, joka on kuollut, onpa vielä herätettykin, ja hän on Jumalan oikealla puolella, ja hän myös rukoilee meidän edestämme.
      35. Kuka voi meidät erottaa Kristuksen rakkaudesta? Tuskako, vai ahdistus, vai vaino, vai nälkä, vai alastomuus, vai vaara, vai miekka?
      36. Niinkuin kirjoitettu on: "Sinun tähtesi meitä surmataan kaiken päivää; meitä pidetään teuraslampaina".
      37. Mutta näissä kaikissa me saamme jalon voiton hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut.
      38. Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat,
      39. ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.

      • tekopyhää

        Mikset käy koskaan seutakunnassa mihin sinut on kastettu?


      • MitenSeOn

        Onko homouden hyväksyminen harhaoppia?


      • tekopyhää kirjoitti:

        Mikset käy koskaan seutakunnassa mihin sinut on kastettu?

        Minut on kastettu Kristukseen.


      • sitä.ei.kysytty
        Eerikatässämoi kirjoitti:

        Minut on kastettu Kristukseen.

        Mikset käy koskaan Vapiksen kokouksissa kun sinut on kerran kastettu siellä? Missä kokouksissa käyt?


      • tekopyhää
        Eerikatässämoi kirjoitti:

        Minut on kastettu Kristukseen.

        Onko homouden hyväksyminen harhaoppia.


    • Miten laajalla skaalalla olet käynyt vapaiden suuntien kokouksissa, että olet tällaisen analyysin tehnyt? Aika laaja luulisi tutkimusmateriaalisi olevan, että osaat moisia väitteitä esittää. Kutsun sinut vaikkapa nyt tulevana sunnuntaina tekemään tripin esimerkiksi Lapuan helluntaiseurakunnassa klo 11, Kauhavan Helluntaiseurakunnassa klo 16 ja Kauhavan Vapaaseurakunnassa klo 18. Tule katsomaan ja juttelemaan ihmisten kanssa. Analyysisi pohjalta ei pitäisi voida olettaa, että löytäisit matkallasi yhtään oikeaa kristittyä, mutta kukapa tietää. Ehkäpä silmäsi avautuisivat.

      • tekopyhää

        Onko homoseksin hyväksyminen harhaoppia?


      • tekopyhää kirjoitti:

        Onko homoseksin hyväksyminen harhaoppia?

        Ja taas aihe kääntyi jollain ihmeen konstilla homouteen, hohhoijaa, kyllästyttää.

        Homoseksuaaliset teot ovat Raamatun mukaan synti, siinä missä vaikkapa ahneus ja pahanpuhuminenkin.

        Tässä itseäni viisaamman kommentti:

        "Suomen vapaakirkon kirkkokunnanjohtajan Hannu Vuorisen mukaan homoseksuaalisuuden harjoittamien on syntiä, mutta homoseksuaalit eivät ole sen kummempia syntisiä kuin muutkaan.
        – Ihmiset ovat syntisiä, me kaikki olemme, ja siinä suhteessa ei ole mitään eroa homoseksuaalin tai heteroseksuaalin välillä, Vuorinen sanoo.
        – Me olemme kaikki Jumalan armon varassa. Kukin kamppailemme erinäisten syntitottumusten ja kiusausten kanssa, jotka meillä ihmisinä vaihtelee.
        Vuorisen mukaan Suomen vapaakirkossa ei käydä keskustelua siitä, pitäisikö kirkon avioliittokäsitystä muuttaa. Seksuaalivähemmistöjen kohtelusta sen sijaan puhutaan.
        – Että millä tavalla me kykenisimme elämään käytännön seurakunnallista elämää ihmisten kanssa, jotka kamppailevat seksuaalisen suuntautumisensa kanssa. Olemme yrittäneet etsiä tapoja, joilla voisimme tukea toinen toistamme."


        "https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/-homoseksuaaliset-teot-ovat-syntia-suomessa-mikaan-muu-kuin-luterilainen-kirkko-ei-pohdi-avioliiton-avaamista


    • asiallinen-aloitus

      Kyllä, seurakunnissa ja seurakunnassa on susia. Puhuvat houkuttelevasti ja tuhoavat.
      Eksyttävät totuudesta , koska se on heidän tehtävänsä.
      Raamattu todellakin varoittaa näistä.
      Kun joku Raamatun kohta kelpaa ja toinen ei, se on jo merkki siitä sudesta, joka raatelee.
      Niitä on näillä palstoilla nähtävissä paljon. Ovat kovasti "äänessä" koko ajan ja yrittävät tehdä työtään. Osan Raamatusta mitätöidä ja osalle esittää hyväksyntää.
      Ongelma on vaan se, että se on läpinäkyvää. Nämä sudet on heti havaittavissa.
      Heillä on sisällään pahuus ja pakko, jonka voimalla he puskevat heikkoja, jos vaan mitenkään mahdollista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      34
      3376
    2. Kotipizza Hyllykallio

      Meniköhän jotain pieleen? Arveletteko, että lisää arvostusta teitä kohtaan?Arveletteko, että ei vaikuta myyntiä vähentäv
      Seinäjoki
      130
      2991
    3. Ville Mykkänen, sankari vai typerys?

      Tietenkin typerys. Lähteä nyt toisten sotaan ottamaan vapaaehtoisesti luotia päähänsä. Kuvitteli raukka, että saa hyvän
      Maailman menoa
      243
      2408
    4. Mopomiitissä vakava loukkaantuminen

      IMATRAN mopomiitistä lauantai-iltana sairaalaan joutuneet kuljettajat ovat loukkaantuneet vakavasti, Kaakkois-Suomen pol
      Imatra
      158
      1817
    5. Mitä nainen ajattelet?

      Miten viettäisimme iltaa juuri nyt jos olisimme yhdessä?
      Ikävä
      135
      1044
    6. Viikonlopun päätteeksi löytäisin

      paikkani sinun kainalossasi. Telkkarissa joku leffa, sarja, ehkä ihan mielenkiintoinenkin tai sitten ei enää jaksaisi ke
      Ikävä
      7
      908
    7. Palauta kaivinkone varastamasi Kari Mannelin.

      Milloin aiot palauttaa sen lainaan ottamasi kaivinkoneen ,josta et ole maksanut mitään , myöskään , siten kuinka kävit s
      Kajaani
      27
      854
    8. J-miehelle

      Miksi kaikki päättyi näin? Vain sinut olisin halunnut, on ikävä sua. Älä ajaudu väärille teille, olet mulle Rakas.
      Ikävä
      45
      833
    9. Rupesin oikeasti odottamaan

      Että toteutuuko se meidän pusu ensiviikolla. Olisin niin onnellinen se merkitsisi paljon.
      Ikävä
      52
      804
    10. Minulla on poikaystävä!!!

      Uskokaa nyt jo! En halua vanhaa kääkkää!!!
      Ikävä
      130
      771
    Aihe