tuloerot miten jo ennen eroa?

ghmtrtm

eli yhteen mentäessä suuret erot omaisuuksissa ja avion aikana ero vain lisääntynyt. Nyt sitten pitäisi puolittaa. miten olette menetelleen? sukan varteen ei paljon auta nostaa. Kiitos ei vastauksia olisit ajatellut aiemmin. No nyt ajattelen aiemmin vielä.

10

437

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tasanajakoauttaa

      Eiköhän se helpoin tapa saada ero olisi kaiken omaisuuden myynti ja seteli sulle ja mulle jne. Ei tarvitse tapella kumpi saa enempi jne. Silloin molemmat aloittavat elämän uudestaan ja alusta keräten uuden omaisuuden. Ja jos plussalle jäätte kaiken myynnin päätteeksi on siinä hyvä pesämuna aloitukseen. Toisaalta jos kaikki menee velkojen maksuun eipähän tuostakaan jää maksettavaa. Tuloerot ovat sitten omia. Toki jos jälkikasvua on se tietysti tuo toiselle uusia maksuja jne. Mutta kaikki maksaa myös eroissa. Kyllä tämäkin keskustelu käyty mitä meidänkin erossa olisi kyseessä. Kyllä nyt tiedän mitä mulle jää jos toinen päättää lähteä jne. Nämä asiat kannattaa sopia ja silloin on se erokin paljon helpompaa.

    • näintekisin

      Jos sinulla on enemmän omaisuutta, niin kannattaa puoliolta/ex puolisolta, ihan kysyä mitä hän haluaisi?
      Nuo tulevat kalliiksi, jos ne menevät oikeuteen ja saatte osittajan.
      Lähtökohtaisesti kaikki on yhteistä, jos ei ole avioehtoa..kuitekin ennen avioliittoa luotu omaisuus on omaa ja jos avioliiton aikana on ostanut itselleen jotain on se myös omaa....
      Mutta näitä voi olla mahdoton näyttää toteen, joten kannattaa ottaa se lähtökohta, että kaikki on yhteistä.
      Keskustelkaa, kysy..jos toinen itse tietää ettei ole yhtä paljon ansainnut, niin aika harvoin kehtaa myöskään vaatia..
      Ja toisaalta jos toista oikeasti on rakastanut, niin kyllä hänestä huolta haluaa pitää..omaisuutta voi
      ains kartuttaa lisää.

    • Turhakiemurrella

      Juu,eipä siinä kuule katsota mitä kukin on ansainnut. Puoliso ,kun ei ole tehnyt lapsia,ei pyörittänyt arkea,ei hoitanut lapsia ennen päiväkoti-ikää,ei vienyt ja hakenut hoitopaikasta,ei organisoinut harrastuksiin,ei hoitanut iltaisin ja sunnuntaisin.Kun toinen on tehnyt kaiken tämän oman työnsä lisäksi.,jotta puoliso on saanut rauhassa ansaita.Ettäkö omaisuutta ei puolitettaisi erossa,kun ei ole avioehtoa.Todellakin puolitetetaan 10 vuoden avioliiton jälkeen.Nän sanoo laki.

    • b2000

      Olen varma että eronneet (lähes aina) itse kykenevät tekemään oikeudenmukaisen ositukse, mutta kun tulee ulkopuoliset ns.. kaikkitietävät auttajat, mennään aina 100% pieleen. Eronnut pariskunta kykenee näkemään perheen tilanteen ja tätä ulkopuoliset eivät koskaan kykene tietämään, heillä on yleensä inhimillisyyttä, jota ulkopuolisilla ei ole.

      Eron alkuvaiheen tunnemyrkyt on hyvä puhua muiden pettyneiden kanssa, mutta kun puhutaan lapsista tai perheen sisäisistä asioista, on todella itsekästä levitellä luottamuksellisia asioita ulkopuolisille, asintuntijat ja terapeutit ovat tätä varten.

      Älkää koskaan alentuko siihen että perheen sisäisistä asioista, tehdään julkisia, jos et tätä ymmärrä älä tee lapsia, äläkä mene parisuhteeseen. Koska silloin haukut ja häpäiset myös omat lapssesi, lapset ovat yleensä vanhempiensa aikaansaannoksia.

      Ainoastaan itsekkäät ja ajattelemattomat vanhemmat eivät ymmärrä tätä.

    • yyuoyu

      Omaisuus ja tulot ovat eri juttu. Erossa vaikuttaa vain omaisuus. Eli tehdään ositus - molemmille jää netto-omaisuudeksi x määrää. Se kumman netto-omaisuus on suurempi maksaa tasinkoa toiselle, niin että nettoa on molemmilla yhtä paljon. Tasinkoa maksava päättää miten tasingon maksaa.

      Jos teillä on paljon omaisuutta (tai siis sinulla), niin homma kannattaa jättää lakimiehen hoidettavaksi. Ei edes maksa paljon.

      Tietysti voit kysellä puolisoltasi vaatiiko hän sinulta tasinkoa, ja tyytyisikö vähempään mitä laki sanoo. Omaisuuttahan ei ole pakko osittaa, tai se voidaan osittaa muttei puolittaa. Kaikista asioista voi sopia.. jos voi.

    • b2000

      Totuuspohjainen teksit, mutta miksi taas piti lisätä tuo (jos voi)

      • hjkghk

        "miksi taas piti lisätä tuo (jos voi) "

        Varmaankin siksi, kun aina ei voi sopia. Yksin sopiminen kun ei ole sopimista. Esim. "otan kaiken, sinä et saa mitään" ei ole sopimista. Tältä pohjalta on mahdotonta sopia.


      • b2000
        hjkghk kirjoitti:

        "miksi taas piti lisätä tuo (jos voi) "

        Varmaankin siksi, kun aina ei voi sopia. Yksin sopiminen kun ei ole sopimista. Esim. "otan kaiken, sinä et saa mitään" ei ole sopimista. Tältä pohjalta on mahdotonta sopia.

        Minulle oli käydä noin, mutta en hyväksynyt sitä ja lopulta exä sai pienemmän osuuden kuin olimme sopineet. Tämän sai aikaa exän asianajaja, en siitä onnellinen ole. Mutta minulla ei tule mieleenkään haukkua exää, koska siinä kärsivät lapset ja läheiset.

        Pesänjakaja on joskus pakollinen, mutta kallis vaihtoehto.


    • sgrerbvbx

      Kun mieheni kanssa aloimme seurustelemaan niin minulla oli 2/3 vähemmän omaisuutta kuin miehellä. Yhdessä ostettiin aikoinaan talo ja ositus laitettiin kauppoja tehdessä fifty fifty. Kun nyt 15v. myöhemmin erottiin niin sain talon myyntihinnasta 1/3 , mikä mielestäni oli oikeudenmukaista. Mies oli paljon laittanut tulojaan talon kunnostamiseen - paljon enemmän kuin minä. En myöskään vaatinut autosta osuutta, koska en ole osallistunut sen ostoon. Meillä ei ole lapsia. Jos olisi ollut silloin olisi pitänyt suhteuttaa paljonko olen ollut äitiysvapilla kotiäitinä...
      Näin saimme aikaan suht sopuisan eron ja pystymme tarvittaessa puhumaan keskenämme sekä tekemään toisillemme pikkupalveluksia.

      Tiedän että jos olisin vaatinut 50% omaisuudesta niin olisi tullut riitoja ja sitä en olisi jaksanut. Olen tyytyväinen tähän ositukseen. Toki olisi kiva omistaa enemmän mutta en halunnut ex:stä vihamiestä. Ja eikö se ahnekin saa palkkansa sitten joskus aikanaan....

      • b2000

        Näin on, elämässä joutuu tekemään ikäviäkin ratkaisuita, ettei tuhota kaikkien läheisten elämää.

        Elämä on lyhyt, kuka haluaa elää negatiivisessä elämässä, koko elämän


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1957
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1506
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      27
      1423
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe