Ne teki sen tahallaan

Nyt_riitti

103

4082

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MitäIhmisetAjattelevat

      Onhan tuo aika surkeaa, että erottamista hoitaneen tilapäisen valiokunnan "kirjuri" vaaransi satasen tuntityökorvausta vastaan koko ammatillisen tulevaisuutensa.

      • VoikoollaKittilässäkin

        Mehiläisyhdyskunnassakin Kuningatar sanelee ja muut tekee.


    • vedenjakajalla

      On kyllä tulossa sellaiset oikeusjutut, että seurata pittää.

      Niissä oikeudenkäynneissä ratkaistaan luottamusmiesten asema päätöksenteossa.

      Itse olen tähän mennessä uskonut, että voin äänestää oman harkintani mukaan enkä jonkun käskyn mukaan enkä äänestämisestä jotakin vastaan tai jonkun puolesta joudu syytteeseen. Valtuutettuhan on äänestäjien edustaja julkisessa päätöksenteossa.

      Jos olen ollut "väärin" äänestetyn päätöksen äänestäjä, päätöksestä on voinut tehdä oikaisuvaatimuksen, valituksen hallinto-oikeuteen jne. Asiat ovat sitten muuttuneet tai ei muuttuneet. Demokratia on toteutunut.

      Jos olisin päättäjä missä tahansa, harkitsisin tarkkaan osallistumista mihinkään päätöksentekoon ennen kuin viimeinen oikeuden päätös on tullut näissä asioissa.

      Oikeuden päätöksen jälkeen harkitsisin tarkkaan osallistumista koko poliittiseen toimintaan, ehdolle asettautumiseen jne.

      Tällä hetkellä en ole onneksi missään julkisessa tai poliittisessa toiminnassa mukana.

      • miepätiiän

        Jos,jos ja jos. Jos 'jos' sanaa ei olis, niin lehmätkin lentäis. Ei tarvita mitään kirjanoppineisuutta, tarvii vain käyttää omaa aivokapasiteettiaan (jos sellaista on,ellei ole, niin kannattaa pysytellä lapiohommissa). Vallan ja rahanahneus panee ihmiset tekemään mitä vain. Ja tyhmyydestä tunnetusti sakotetaan. Jälkikäteen on turha vesistellä, pitäisi ajatella etukäteen tekemisiään tai tekemättä jättämistä.


      • vedenjakajalla

        Niin muuten pysynkin muissa hommissa.

        En ole nytkään missään noissa hommissa eikä tarvitse vesistellä. En ole edes kittiläläinen.

        Tuossa vain pohdiskelin.


      • VoikoOllaTotta

        Voiko olla totta, että vieläkin yritetään tällaista hurskastelua ja käsienpesua? Syytteet ovat tulleet rikoslain perusteella. Onko kirjoittaja tietämätön, että rikoslaissa on pykälät esim. törkeälle virka-aseman väärinkäyttämiselle ym. Millaista tapausta varten nämä pykälät siellä sitten ovat, jos niitä ei nyt meneillään olevassa Kittilän casessa voitaisi käyttää ?

        Niin, ja tietojen mukaan varoituksia kyllä jaettiin ennen raskauttavia äänestyksiä.


      • Eikömenekaaliin

        Minäkään en enää harrastaisi poliittista päätöksentekoa, jos huomaisin että yhdessä tehdyistä laittomista päätöksistä joutuukin rikosoikeuteen.

        Ennenhän kaikki oli paremmin, kun kavereiden kanssa demokraattisesti päätettiin laittomiakin asioita eikä kukaan uskaltanut huomauttaa.


      • Rautalangastasinulle

        Jos me päätämme demokraattisesti ja yksimielisesti ryöstää pankin ja saamme siitä syytteet, kajotaanko tässä päättäjien itsemääräämisoikeuteen? Tästä on Kittilässä kysymys.


      • Humör

        Pakkohon tuon klo 17:15 kommentin täytyy olla huumorilla kirjoitettu. Ei sitä muuten voi ymmärtää. Vielä tuo ilmaisu "yhdessä tehty", niinkuin lieventävänä asianhaarana :)


      • mieeppäilen

        Kyllä sulla Humör jotain on jäänyt pimentoon, jos et ymmärrä mitä 'klo 17:25' tarkoittaa. Onkohan Kittilän "päättäjilläkin" samanlainen luetun ymmärtämisvaje? Se selittäis jo paljon...


      • Humör
        mieeppäilen kirjoitti:

        Kyllä sulla Humör jotain on jäänyt pimentoon, jos et ymmärrä mitä 'klo 17:25' tarkoittaa. Onkohan Kittilän "päättäjilläkin" samanlainen luetun ymmärtämisvaje? Se selittäis jo paljon...

        Etpä tainnut alkuunkaan ymmärtää mitä tarkoitin. Luin tuon 17:15 kommentin niin, ettei se voi olla Kittilän tilanteen tässä vaiheessa enää vakavalla naamalla kirjoitettu vaan sen täytyy olla ironiaa (eräs huumorin muoto, katso tarkemmin Wikipediasta).


      • mieeppäilen

        Uskoisin, että 95prosenttia lukijoista ymmärtää, että kommentti 17:15 oli huumorilla kirjoitettu. Se, miksi kommentoin sinun Humör kirjoitusta, johtui siitä, että ymmärsin sinun kuuluvan niihin 5prosenttiin, jotka joko eivät ymmärrä sitä, tai jäävät miettimään mitä siinä tarkoitetaan. Kun nyt olet varmistunut asiasta, että se oli "pilke silmäkulmassa kirjoitettu", niin asiahan on siltäosin kunnossa.


    • kahleetkinttuun

      Seuraukset kärsittävä ja itse maksettava ! Tuomion saaneet eivät ole syyttömiä.

      • voikoollamahd

        Toivottavasti selviää sekin, kuka on se suurin takapiru, että saadaan sinnekkin lähettää lasku?

        SK kirjoitti:
        "On mielenkiintoinen kysymys, miksi kunnanhallituksen puheenjohtaja Rajala lipesi hallituksen omasta esityksestä. Ja sama kysymys koskee Pekkalaa.

        Heidän edellään – äänestyksen tapahtuessa aakkosjärjestyksessä – usea kokematon varavaltuutettu äänesti kunnanhallituksen esityksen puolesta ottaen tietämättään tai tietoisesti riskin.

        Suomen Kuvalehti pyysi Rajalaa ja Pekkalaa kommentoimaan äänestysratkaisujaan kunnanvaltuustossa. Kumpikaan ei vastannut Suomen Kuvalehden sähköpostitse lähettämään kommenttipyyntöön."

        Oliko käsky könkäältä?


    • kysynvaanmuttaenväitä

      Tarppa on osallistunut aktiivisesti keskusteluihin, mutta jo pitkään jääväillyt itseään äänestyksistä - varovaisuussyistä, ja käyttänyt Pekkalaa varamiehenään. Pekkala on ilmeisesti haistellut "palaneen käryä" ja alkanut äänestämään tyhjää.
      Petrus junttasi päätöstä kunnanhalituksessa, mutta muina miehinä äänesteli tyhjää valtuustossa. Petrus ei ole koskaan ollut penaalin terävimpiä kyniä. Hän kyllä osaa toimia ohjeen mukaisesti ja antaa miehekkäitä, lyhyenkarheita lausuntoja toimittajille " saa ministeriön virkamiehet tulla itse pidättämään...jne". Petrus on ilmeisesti hiljaa mielessään ruvennut epäilemään saamiaan ohjeita ja äänestelee tyhjää. Me tarvitsemme päättäjiä, emme tarvitse tyhjän äänestäjiä !!!!

      Petruksen taidot punnitaan seuraavassa kunnanhallituksen kokouksessa. Miten käy laillisuusvalvontakysymyksen, vai ollakko paikalla ollenkaan. En minä väitä, mutta kysyn vaan......

      • Ohjeitako

        Onko tämä "ohjeiden" anto kuntapäättäjille, ohjeiden mukaan toimiminen sekä siihen mahdollisesti liittyvät väärinkäytökset poliisin aktiivisen tutkimuksen kohteena vai tarvitaanko välttämättä uusia ilmiantoja?


      • voikoollamahd

        Kaikki todisteet annetuista "ohjeista" ovat tervetulleita.Varsinkin päättäjäporukan ulkopuolelta tulleet?


    • aivanturhaa

      Ei pelasta ”tyhjää” äänestäminen! On raukkamaista valtuutettuna tässä vaiheessa äänestää tyhjää ja yrittää luikerrella vastuusta!

    • tosinoloa

      Ei tuo ollut ensimmäinen kerta, kun kh. puhjoht.Rajala väiti vastuutaan. Kh.n kokouksessa 24.10.2017 § 364 Rajala esitti oikein kirjallisin perusteluin S Ylinampaa vs. kunnanjohtajan sijaiseksi. Perinteisen 6 - 2 äänestystuloksen jälkeen Rajalan esitys tuli päätökseksi. Rajala itsekin äänesti "jaa".
      Kunnanvaltuuston kokouksessa 31.10.2017 § 76 Rajala poistui varovaisuussyistä tämän pykälän käsittelyn ajaksi, vaikka oli oikein omalla nimellään valmistellut S Ylinamman valinnan hallituksessa valtuustoon vietäväksi.
      Kuitenkin tämä päätös palautui vielä laillisuusvalvonta-asiana hallitukseen kun eivät osanneet valita esittelijää. Pieniä muotovirheitä????? Helevetti mitä värkkäämistä !!

      Pitääkö kuntalaisten maksaa tällaisesta luottamustehtävien hoitamisesta? Minä en luota pätkääkään tällaisiin päätöksentekijöihin !!!

      • kysynvaanmuttaenväitä

        Mitähän näiden miesten päässä tarkoittaa sana "jäävi"? Asioita valmistellaan tehokkaasti ja päätöksentekotilanteessa ollaan varovaisuussyistä jäävejä. Kuka neuvoisi ?
        Rajala joutaa asettaa syytteeseen jatketusta sutkaamisesta !


    • TrackRecord

      Olisiko niin, että tässä yritetään kerätä track recordia sille, että syytteiden noston jälkeen jääviyskysymystä on yritetty hoitaa. Kuvitellaan, että tulevassa oikeudenkäynnissä esitettynä se luettaisiin syytetylle eduksi. En tiedä.
      Mitähän kolleegat valtuustossa ajattelee ?

    • lexkittilä

      Mitähän hauskaa tänään päätetään? Olisiko lobbareilta tullut uusia ohjeistuksia?

    • Kittilä-kittiläläisille

      Kun mitään oikeita syytteitä ei ole, niin oikeudessa ei myöskään jaeta tuomioita pienistä muotovirheistä. Turha kuvitella, että sk:n vihanlietsonta johtaa mihinkään. Lopputulema on, että hommat olisi hissikaupoista kj:n potkuihin ja kaikki siltä väliltä hoitaa tarkemmin ja tyylikkäämmin mutta mitään rikoksia ei ole tapahtunut.

      • Eivoiollatottakaan

        Kun Könkäältä kajahti.


      • läksjaläks

        No nehän palautti pidättämisasian uudelleenvalmisteluun. Voiko enää näkyvämpää ajanpeluuta ja kaikkien aliarvostamista enää ollakkaan. Sais selvitysmies tulla vaikka huomenna, kyllä tämä peli on nähty. Ei se muuksi muutu, kepuministerinkin syytä ottaa asia vakavasti. Kepulandian mallikunta Kittilä toimii . Kukakhan on könkhältä peräkopissa lähteny, oottaako joku lentokentällä lähtölupaa. Vai joks läks.


      • Kittilänlakihautaan

        Ei muotovirheistä tuomioita jaetakaan. Rikoksista sen sijaan jaetaan. Syytteet onkin annettu rikoksista.

        Nyt syytettyjen tulee todistaa, etteivät ole tehneet rikosta. Se onkin hankala asia todentaa, kun viimeisten kolmen vuoden päätökset todistavat rikosten tapahtuneen.

        Onneksi laki toimii, eikä joku Kittilän laki voi päättää mikä on rikos ja mikä ei.


      • Eikönäin

        Ei kai se laki niin päin toimi - syyttäjällä on todistusvelvollisuus rikoksista. Jos ei selvää näyttöä, ratkaistaan syytetyn eduksi.


      • Aikaapelataan
        Eikönäin kirjoitti:

        Ei kai se laki niin päin toimi - syyttäjällä on todistusvelvollisuus rikoksista. Jos ei selvää näyttöä, ratkaistaan syytetyn eduksi.

        Eiköhän näyttöjä ole tullut ihan tarpeeksi, viimeksi tänään 😆


      • Tyuiojy
        Eikönäin kirjoitti:

        Ei kai se laki niin päin toimi - syyttäjällä on todistusvelvollisuus rikoksista. Jos ei selvää näyttöä, ratkaistaan syytetyn eduksi.

        Kun syyte on törkeästä virkarikoksesta, niin teko on vakava ja näyttö vahva. Syytettyjä ei epäillä muotovirheestä vaan lakien rikkomisesta. Tutkinta ja syyteharkinta on tehty.

        Asia ei ajanpeluulla ja naurettavilla selittelyillä muuksi muutu.
        Ainakin kaksi tutkintaa näkyy olevan kesken. Ja ovathan ne tilinpäätöksetkin selvittävinään.


      • läksjaläks

        Tätä vauhtia kohta nollaääntäkin saaneet ehdokkaat ovat valtuustossa.... vaan eipä ole, selvityshenkilöt tulee, son varma jo.


      • älä.ole.tuhma

        >>>>>>>>>>Kittilä-kittiläläisille
        21.11.2017 18:48
        UUSI
        Kun mitään oikeita syytteitä ei ole, niin oikeudessa ei myöskään jaeta tuomioita pienistä muotovirheistä. Turha kuvitella, että sk:n vihanlietsonta johtaa mihinkään. Lopputulema on, että hommat olisi hissikaupoista kj:n potkuihin ja kaikki siltä väliltä hoitaa tarkemmin ja tyylikkäämmin mutta mitään rikoksia ei ole tapahtunut.<<<<<<<<<

        Oletko sie pöljä???? Lue taas uudestaan kun olet unohtanut
        https://www.aamulehti.fi/uutiset/nama-ovat-kittilan-syytetyt-ja-heidan-syytteensa-20<<0459070


    • Kittilä-kittiläläisille

      No, ei ole kyllä törkeitä juttuja nämä: kj erotettu ilman jotain lisäkuulemista (ei ne millään kuulemisilla luottamukset palaudu, jos rikosilmotuksia tehhään päättäjiltä kysymättä), joku mitätön muutaman tonnin lakimieslasku, hissikaupat kilpailutettu vähän oudosti mutta hyvässä tarkoituksessa, ja tässäkö kaikki!? Joku jättäny ittensä jääväämättä joskus, sattuuhan sitä.

      Näin pienistä ei mitään seuraa. Tuomari voi huomauttaa, että jossain kohtia vähän oiottu ja luotettu enemmistöpäätöksiin liian kanssa, epätarkkuuksia lain nouattamisen kanssa toki, mutta hyvällä taholla ja kunnan eduksi on aina kaikki yrittäneet toimia. Kaikkihan sen näkkee ettei tästä ketään tuomita. Nahkapäätös tulossa.

      Tullee olemaan SK:lle vaikia pala nieltäväksi.

      • lukutaito

        hukassa ja käsityskykykin, oikeustajua juuri lainkaan. Hyvää yötä siltikkin!


      • Oligarkkienlaki

        Ketkä kaikki näkee?

        Viisi miljoonaa suomalaista vai 5000 kittilälaistä?

        Suomen lakia tässä kaiketi noudatetaan.

        Muutoin olen sitä mieltä, että Kittilä saisi erota Suomesta. Tai vaikka liittyä Venäjään.


      • Tyypillistä

        Niin, eiköhän se ole melkein sääntö että rikoksiin syyllistyneiden on yleensä vaikea ymmärtää tekojensa vakavuutta saati tunnustaa niitä. Mutta tutkinnan hoitaakin poliisi ja syyttäjälaitos. Nyt on syytteet jaettu ja kaikkien tiedossa. Kannattaa valmistautua käräjille. Ei ne syytteet täällä netissä porisemalla nollaudu.


      • olemmeoikeusvaltiossa

        Hyvällä tahdolla könkään eduksi toimineet...voi sinua.


      • OmaKuntaOmaLupa

        Kaikki alkoi hankintalain rikkomisesta.
        Kunnanjohtaja olisi tehnyt virkarikosten jos ei olisi tehnyt rikosilmoitusta.
        Rikosilmoituksen jälkeen alkoi sylttytehdas painostaa ja lopulta kostivat irtisanomalla perusteita kunnanjohtajan.
        Tämän jälkeen valtuustolla ja päättäjät eivät ole nauttineet luottamusta.
        Nyt päättäjät ovat syytteessä ja kuntalaiset maksumiehenä. Jokos ne tytäryhtiöt ovat alkaneet tuottamaan voittoa? Muuten pitää nostaa veroprosenttia.


    • Kittilä-kittiläläisille

      Koko homma on pelkkä arvovaltakiista. Vai muka " raskaita virkarikoksia", pyh.

      • onpapöljä

        Taitaa se olla könkään arvovaltainen siellä vänkäämäss.
        Näyttää olevan luetun ymmärtäminen hakusess.


      • Että...silleen

        Ettei vaan ole tämän kittiläkittiläläisille nimimerkin takana varjokokouksien sihteeri joka kantoi poliisille "todisteita"eli pöytäkirjoja. Kehuen samalla toimittaneensa sellaisia papereita mitä kunnasta ei löydy. Ylpeili myös olevansa kokousten puheejohtajan kanssa kunnan aivot.


    • kalteri_tango

      Pahimmat änkyrät juntturoivat vastaan vielä Sukevanlinnasta käsinkin,
      että " mitään ette voi....... " !

    • Harkintapetti

      Petoksen yritys joka meni mönkään? Siis kunnalta virkavastuulla toimiva yrittää huijata rahaa sellaiseen maksuun, joka ei kuulu kunnan maksettavaksi. Se ei muuksi muutu. Voiko tälläisen tempun tehnyt olla päättäjänä. Kun ei osaa pitää kunnan ja jonkun muiden rahoja erillään. Onko tällaisella ihmisellä harkintakykyä.

      • Luntatupaantaas

        Aamulla olivat taas virkavallan edustajat kunnantalolla. Olivat varmaan
        vain aamukaffella kahviossa? ’Kittilä kittiläläisille’-nimimerkki voi varmasti
        valaista asiaa, oletan? Muotovirheitä jne.....


      • voikoollamahd

        Jos ne tekee sitä uutta sarjaa televisioon.
        Lähin omainen on viranomainen...


    • Voittamaton2

      Kunallinen demokratia ei anna oikeutta tehdä harkitusti lainvastaisia päätöksiä! Mikäli näin todetaan tapahtuneen, niin tuomioistuimen asiana on antaa tarpeelliseksi katsomansa rangaistus. Ketään ei voi tuomita summanmutikassa, mutta kyllä Kittilän tapauksessa vaikuttaa hyvin erikoiselta luottamushenkilöiden jääräpäinen päätöksentekokulttuuri. Jos tuntee tehneensä virheellisen päätöksen ( tai se muutoin osoitettn), niin pitäisi alkaa katumisharjoituksiin ja nöyrtyä.

    • Kittilä-kittiläläisille

      Käräjillähän on tapa, että kaikki tällänen paisuttelu ja ylimääränen kouhkaaminen pyyhkäistään pois ja katsotaan ne varsinaiset asiat, jotka jäävät pöydälle. Niiden mukaan sitten tuomiot, jos sellaisiin johtavia seikkoja edes jää jäljelle. Lehdistön vaahtoaminen ei vaikuta asioiden käsittelyyn, eikä kateellisten 'mitä sylki suuhun tuo' -väitökset.

      Nyt näyttää siltä, että pöydälle jää kovin vähän varsinaista asiaa.

      • VoikoollaKittilässäkin

        Mitä ilmeisimmin on kepulta tullut jonkinlainen lupaus, että painetaan ikäänkuin villasella tehdyt rikkeet. Mutta loppupeleissä kepu ei määrää rangaistuksia, vaikka jotkut siellä könkäällä niin luulevatkin. Kyllä se on Suomen laki, ja tässä tapauksessa ei ole lievenbtäviä
        asianhaaroja, vaikka "kukkulan kunkkuja" tielle osuisikin.


      • Luntatulee

        Täytyy myöntää että ihailen sinun jästipäistä puolusteluvimmaa!
        Vähän samanlaista vääntöä suorittavat muutamat syytteessäolevien
        jälkeläiset. Mitään väärää ei ole äidit eikä iskät tehneet! Syyttöminä
        syytteessä. Ei tule kuin pikkusakot muotovirheistä! Voi luoja tuota
        tyhmyyden summaa! Kunnanhallituksen puheenjohtajakin jo toivoo
        selvitysmiehiä kun ei ymmärretä lakitekstiä! Halleluja!!


      • tosinoloa

        Kittilän kunnanhallituksessa ja - valtuustossa, nyt jo neljä vuotta kestänyt, lainvastaisten päätösten tehtailu ei ole arvovaltakiista. Siellä on kepulaiset, vassarit, persut, kokoomuslaiset ja ynnämuut tehtailleet sulassa sovussa päätöksiä, jotka täyttävät jatketun törkeän rikoksen tunnusmerkit. Kaikki päätökset on luettavissa kunnanhallituksen ja - valtuuston pöytäkirjoista

        Hallintojohtaja on palauttanut päätöksiä oikaistavaksi, perusteluineen ---> hallintosääntöä muutettiin niin, että saadaan hallintojohtaja pois tieltä. Juttu hävittiin korkeimmassa hallinto oikeudessa kokonaisuudessaan. Merkittiin kunnassa tiedoksi.
        Kunnanvaltuuston puheenjohtaja pidätti hallituksen päätöksenteosta tutkinnan alaisissa asioissa. Valtuutetut aikovat ensin erottaa valtuuston puheenjohtaja, mutta huomattuaan sen liian laajakantoiseksi projektiksi, päätyivät nuhtelemaan valtuuston puheenjohtajaa ja tekivät hänestä tutkintapyynnön poliisille. Juttu hävittiin hallinto oikeudessa. Merkittiin kunnassa tiedoksi.
        Kummassakaan tapauksessa ei edes henkilökohtaista anteeksipyyntöä siitä, että valtuutetut lähtivät estämään laittomin keinoin virkamiehen ja luottamustehtävään valitun henkilön tekemää laillisuusvalvontaa.
        Tämä touhu täyttää jatketun, törkeän virka-aseman väärinkäytön tunnusmerkit. Oikeuden arvioitavaksi jää lähinnä se, että ovatko syytetyt valtuuteut olleet täydessä ymmärryksessä näitä päätöksiä tehdessään.


      • Luntatulee

        Asia on juuri noin!


      • oikeuskunniaan

        Vai onko heitä tietoisesti johdettu harhaan eräältä"korkeemmalta taholta", lupailemalla sitä sun tätä?
        Hyvä tarkennus "tosinoloa" nimim.


    • kysynvaanmuttaenväitä

      22.11.2017 Lapin Kansan jutusta päätellen Petrus lukee näitä palstoja. Tänään julkaistussa haastattelussa hän vastaa kohteliaasti ja ymmärrystä päättäjille toivoen valaisee asiaa laajemmin. "Hänelle on edelleenkin epäselvää mistä rikoksista Kittilän kunnan luottamushenkilöitä syytetään"
      Haloo .... Haloo... Petrus!!! Muutamia tapauksia mainitakseni. Sinä olit aplodeeraamassa valtuuston kokouksessa, kun Mäkelä erotettiin kj.n paikalta, taisitta vielä juhlia tapahtumaa raketein Levillä. Sinä olit mukana Keskustan kunnallisjärjestön kokouksessa, kun päätitte maksaa Kittilän kepulaisten rahoilla Eilavaaran laskun. Seuraavaa Eilavaaran laskua junttasitte valtuutetuille, Mäkisen poissa ollessa, niin kauan, että maksetuksi tuli. Varmaan sinulta vielä tullaan kysymään tämän maksun perään. Sinulla on perspektiiviä tähän tapahtumasarjaan.

      Petrus, olet ollut Kittilän kunnanhallituksen puheenjohtajana, muistaakseni keväästä 2016 lähtien. Olet hyvin jämerällä otteella ohjaillut kunnan päätöksentekoa, asioita ei ole lähdetty käsittelemään, vaan sinun lomilta paluuta on maltettu odotella. Sinua on selvästikin tarvittu päätöksenteossa. Kuitenkin sinä olet valtuustossa jo kahdesti luistanut tilanteesta, jossa sinun valmistelemasta asiasta on yritetty tehdä päätöstä.
      Sinulle on epäselvää mistä rikoksista valtuutettuja syytetään. Sinua ei kiukaan pyydä tuomariksi, riittää kun olet rehellinen, lakia noudattava kunnanhallituksen puheenjohtaja. Sinulla on hallussa paperit, joihin syytteet on selkeästi kirjoitettu. Jos et vieläkään ymmärrä, tule pois sieltä meidän veromarkkoja tuhlaamasta.

      • voikoollamahd

        Könkään komennossa tekevät päätöksiä. Onko "edut" riittävät, että kannattaa riskeerata tulevaisuutensa jonkun kukkulan henkilön takia? Lehdet ainakin könkään talutusnuorassa Lapissa.


      • voikoollamahd

        Hänellä on näitä "yhteisiä mielikuvia".

        Kunnanjohtajan erottamisesta SK ssa:

        "Inkeri Yritys oli kesäkuun 2014 alussa kunnanjohtajan erottamista valmistelleen tilapäisen valiokunnan kuultavana ja havaitsi, että kuultavista ei aiota tehdä edes kuulemismuistiota. Anna Mäkelä ei saisi tietää, kuka kuultavista kertoo hänestä mitäkin.

        Tämän puutteen sekä Pohjois-Suomen hallinto-oikeus että korkein hallinto-oikeus nostivat esiin todetessaan Mäkelän irtisanomisen lainvastaiseksi. Yritys joutui kirjoittamaan itse oman kuulemismuistionsa, jotta saattoi varmistua asioiden oikeellisuudesta edes omalla kohdallaan.

        Muiden kuultavien näkemykset luottamuspulasta käsiteltiin ”yhteisin mielikuvin”. "


      • oikeuskunniaan

        Mitä jos syytteeseen asetettuja Kittilän kuntapäättäjiä kohdeltaisiin samalla tavalla kuin erotettua Anna Mäkelää?


      • kysynvaanmuttenväitä

        Nimimerkki "oikeuskunniaan" oikeassa olet. Samat päättäjät, jotka nakkasivat Mäkelän pellolle vääristellyin perusteluin, kesken prosessin ja vielä toista vuotta peittelivät päätöstään uusilla laittomilla päätöksillä tahkoavat nyt, miten syytettyjen valtuutettujen oikeusturvasta pidetään huolta.
        Arvelekko, että Petrus olisi syyttäjän13.n päivän ilmoituksen jälkeen välittömästi seuraavassa hallituksen kokouksessa, , räväyttänyt pöytään esityksen; "Syytetyt erotetaan luottamustehtävista enempiä kyselemättä ja vastineita odottelematta." Ja nuijinut esityksen läpi 9 - 0. Aplodit päälle ja asia valtuustoon, jossa tyhjää äänestäneiltä niistetään nenä, tyhjällä äänestyslapulla.

        Mitäpä arvelet?


      • voikoollamahd

        Omatunto:

        Omatunto on ihmisen sisäinen kokemus, jonka oletetaan neuvovan ihmistä erilaisissa tilanteissa. Yleensä omantunnon "olemassaolo" havaitaan, kun yksilö katuu tekoaan tai jättää tekemättä vääränä pitämänsä teon.

        Ehkä se puuttuu joiltakin päättäjiltä.


    • Mutta_menkööt

      Jälleen pyydetään yksi uusi asiantuntija laatimaan lausuntoa. Ja sekin maksaa. Koskahan veronmaksajat älähtää. Aikaa pelataan ja toivovat, että valtionvarainministeriö tulee Kittilään katsomaan, kuinka hyvin Kittilällä menee. Heh heh. Kohta näkevät, miten hyvin menee, kun ne laitetaan kotia rahapusseja kaivelemaan.

    • kittilä-kittiläläisille

      Kyllähän näitä kunnanjohtajia Suomessa erotellaan, mutta ei siitä tarvitsisi tällaista möykettä nostaa ja väittää jotain virkarikoksia tapahtuneen niin kuin nyt tehdään. Mitä meni väsäilemään rikosilmoituksia omapäisesti neuvottelematta päättäjien kanssa. Luottamus meni ja potkut tuli. Mitä tuosta vaahtoamaan, vaikka prosessissa joku pilkkusääntö jäikin huomiotta. Ei mitään rikoksia kuitenkaan ole tapahtunut. Näin tulee oikeus päättämään oikeusvaltiossa.

      • VoikoollaKittilässäkin

        Jos poliisihenkilö pysäyttää Kittilän kunnan päättäjähenkilön ratsiassa, muutaman promillen maistissa, niin poliisinko kuuluu kysyä että mitäs täälläpäin nyt kuuluu tehdä? Siis ystävällisesti ja hyvässä hengessä ettei autoileva päättäjä vaan vedä hernettä nenään. Ja ettei kukkulalla vaan hermostuta.?


      • Että...silleen

        Taitaa housut tutista kun mettärahat on tuhlattu eikä ole enään mistä kaataa. Siinä voipi käydä niin ettei perittävää jää. Olisikohan pitänyt lukea esityslistojen asiat eikä luottaa siihen mitä muut sanoo. Tässä tapauksessa tyhmästä päästä saa kärsiä koko suku


      • Turhautumistako

        Tyyppi taitaa olla äärimmäisen turhautunut ja provosoitunut tilanteesta. Toistelee vaan samoja lauseita päivästä toiseen. Jos mitään rikoksia ei ole tapahtunut, miksi et tyynesti odota oikeudenkäynnin alkua? Se lienee selvä, että maailmanjärjestys Kittilässä tulee muuttumaan.


      • voikoollamahd

        Toivottavasti ne takapirut saadaan pelistä pois "ystävällisessä" hengessä, ettei tarvi heitä oikeuden päätöksillä siirtää syrjään.


    • SaastunutVesi

      Ketä Kittilässä pelätään? Vai onko Hölmölä Kittilän uusi nimi.


      Kunnanhallituksen puheenjohtajan Pekka Rajalan, kesk., mielestä luottamushenkilöitä ei voi ”hyllyttää”, kun ei ole tiedossa minkä rikoksen he ovat tehneet. Syytteiden perusteluja ei julkaista ennen oikeuskäsittelyä. Rajalan mukaan perusteluja tietämättä ei luottamushenkilöitä voi asettaa sivuun ja ottaa siitä vastuuta.

      – En ole lakeja lukenut, mutta maalaisjärkeni sanoo, että en voi lähteä ketään tuomitsemaan, jos en tiedä mistä se on syytetty. Jos luottamustehtävästä hyllytetään, se on jo tuomio, Rajala kokee tilanteen.

      – Näen tilanteen niin, että joko he [syytetyt] voivat itse lähteä syrjään, tai sitten valtiovarainministeriö tulee ja hyllyttää, jolloin asia on heidän vastuullaan.

      https://kuntalehti.fi/uutiset/paatoksenteko/selvitys-pykalien-kaytosta-ei-vielakaan-riittanyt-kittilan-kunnanhallitukselle-syytettyjen-aseman-kasittely-uuteen-valmisteluun/

      • voikoollamahd

        Könkään pelko on "viisauden" alku? Ilmeisesti.


      • voikoollamahd

        Tarkoittanee sitä että Rajala hamuaa vain valtaa, mutta karttaa vastuunottoa.
        Niinkuin lehti kirjoitti:

        "Kittilässä odotellaan jo ministeriön selvitystyöryhmää:
        "Toivon, että he tulevat", sanoo kunnanhallituksen puheenjohtaja
        Kunnanhallituksen puheenjohtajan Pekka Rajalan mielestä päättäjien pidättäminen tehtävistään olisi liian raaka päätös. "

        Mutta liian "raakaa" ei ole hänen mielestään kuntalaisten oikeuksien polkeminen.

        Luottamushenkilön tulee edistää kunnan ja sen asukkaiden parasta sekä toimia luottamustehtävässään arvokkaasti tehtävän edellyttämällä tavalla

        56  §
        Valtuuston päätösten laillisuuden valvonta

        Jos kunnanhallitus katsoo, että valtuuston päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä taikka että valtuusto on ylittänyt toimivaltansa tai että päätös on muuten lainvastainen, kunnanhallituksen on jätettävä päätös täytäntöön panematta. Asia on viipymättä saatettava valtuuston uudelleen käsiteltäväksi.

        Jos valtuusto pysyy päätöksessään, kunnanhallituksen on saatettava lääninoikeuden ratkaistavaksi, onko täytäntöönpanolle laillisia esteitä. Lääninoikeus ei saa ratkaista asiaa ennen kuin valitusaika päätöksestä on kulunut.

        Päätöstä vastaan äänestänyt tai eriävän mielipiteen ilmoittanut ei ole vastuussa päätöksestä. Esittelijä on vastuussa hänen esittelystään tehdystä päätöksestä, jollei hän ole ilmoittanut eriävää mielipidettä.


    • kuva-arvoitusko

      Pekka on kuvauttanut itsensä taulun edessä, jossa taustalla häämöttää se
      sakujen polttama Puulinna. Onkohan siinä jotain enteellistä sympoliikkaa ?

    • Kittilä-kittiläläisille

      Kittilässä on jämptit johtajat, jotka eivät paniikin lietsonnan edessä taivu. Kansa on edustajansa valinnut. Heitä ei niin vain syrjään siirretäkään! Seiskäämme yhdessä rintamassa demokratian, isänmaan ja kunnallisen itsehallinnon puolesta! Suomi on oikeusvaltio eivätkä tuomioistuimet taivu lehtien nostattaman tekopyhän moralisoinnin ja lainmukaisuutta penäävien katkeroiden edessä. Asiat ratkaisevat! Jos niitä "raskaita virkarikoksia" ei vaan löydy, niin ei niitä sitten löydy, vaikka koko SK:n toimittajakunta itkisi ja rukoilisi.

      • Luntatulee

        Sulla on ’kittilä-kittiläläisille’ jäänyt levy päälle! Suosittelen pikaisesti siirtymistä lääkedosetin kimppuun! Lääkkeet on jääneet ottamatta useina päivinä!😂


      • oikeuskunniaan

        Kittilässä vallitsee ns. näennäisdemokratia.
        Ollaan melko lähellä diktatuuria. Sekö on tavoitteenne?


      • HarkitsepaVielä

        Muistaakseni ensimmäistäkään kuvalehden juttua ei ole osoitettu virheelliseksi. Mutta, hyvä mies (tai nainen), eihän syytteitä niiden perusteella ole nostettu (lehdistö hoitelee omaa tehtäväänsä paljastamalla väärinkäytöksiä) vaan kuukausia kestäneiden KRP:n tutkimusten perusteella. Tuolla asenteella ja sanomalla ei tulla pärjäämään oikeudenkäynnissä.


      • ookkonäähoopo

        "kittilä-kittiläläisille" ei ole vieläkään ymmärtänyt, että näitä juttuja on tehtaillut tasaiseen tahtiin Kittilän kunnanhallitus ja - valtuusto, ihan muistiinpanojen kanssa. Niistä on lehdistöllä ollut helppo poimia luotettavaa uutisoitavaa. Syytteitäkään lehdistön edustajat päätä, he vain uutisoivat niistä.
        Olet vahva uskossasi, mutta muista "Luottamus hyvä, kontrolli paras".


      • mieeppäilen

        Toivossa on hyvä elää, niin myös Uskossa, jos asiaa kysyttäisiin esim. lapamadolta. Kuulostaa siltä, että "kittilä-kittiläläisille" on samantapainen loinen, koska hänkin haluaa elää uskossa.


    • lekxkittilä

      Oikeasti ihmettelen kuinka monta Kittilän
      valtuutettua on voideltu. Näiden pitkien keskustelujen perusteella hyvin paljon…. riippuvaisia tavalla taikka toisella Levin avaruudesta. Kuinka pöljä on siis Kittilän äänestäjä?
      Veikkaukseni on että täysi torvi-----siis ei omaa aivotoimintaa. Jää nähtäväksi olinko oikeassa

      • VoikoollaKittilässäkin

        Tavallinen veronmaksaja Kittilässä ylläpitää valtavaa oman edun tavoittelu joukkoa, jotka vain muttamat henkilöt ovat saaneet kierrettyä pikkusormensa ympärille.
        Kiristys, uhkailu ja pelottelu aseinaan?


      • näinsevainon

        Ei Kittiläläiset äänestäjät tyhmiä ole! Trollaus ja uhkailu on ollut niin vahvaa, ettei juuri ole uskallettu ottaa asioihin julkisesti kantaa. Kuitenkin jo kevään kuntavaaleissa sähläripuolueet kepu, vassarit, persut ja kokoomus menettivät yhteensä 10 paikkaa ja 30 % äänistä. Se on kovempi tulos kuin Soinin jytky viime eduskuntavaaleissa.

        Oikeutta puolustaneista kolme ei halunnut/ jaksanut enää asettua ehdolle ja osa sähläreistä ymmärsi jäädä pois kevään kuntavaaleista. Vain kolme sähläriä nosti kannatustaan edellisistä vaaleista.

        Näitä sekopäisiä, kalliita vaalien jälkeisiä kh.n ja kv.n kokouksia ei olisi tarvinnut käydä, jos syytteet olisi ehditty nostaa ennen kevään kuntavaaleja, koska valituksi ei olisi tullut yhtään syytteessä olevaa luottamushenkilöä.

        Kittiläläiset olisivat uskaltaneet ottaa kantaa äänestyskopissa. Silmään kuseminen riittää!!!


    • KirveleejaKorventaaKauan

      Kyllä se järki palailee äänestäjillekin, viimeistään silloin kun maksavat
      "luottomiesten" tekemiä turhia kuluja ja laskuja, heh !

    • Kittilä-kittiläläisille

      No, joko olette pöyristelleet tarpeeksi? Mitään ette kuitenkaan voi. Kun oikeita rikoksia ei ole, niin ei niistä voi tuomitakaan. Kukaan päättäjistä ei ole omanvoitonpyynnistä toiminut, eikä kunnan etua vastaan. Epälojaalit toimijat saavat lähteä. Ja Levin businekset kuuluu kittiläläisille.

      • oikeuskunniaan

        Tarkoitat että rehelliset joutuvat lähtemään ja kuntaan jää se vähemmän rehellinen
        porukka. Olisi mielenkiintoista seurata jos se toteutuisi, mutta laki taitaa olla esteenä. Valitettavasti. Levin kävijämäärät tulevat putoamaan teidän toilailujenne takia.


      • Maksavaasiakas

        En ole Kittilästä. Enkä koskaan enää kanna rahojani Leville. Päättäkää itse miksi. Lompakkoni on kuitenkin minun. Samoin kuin moraali.


      • VoikoollaKittilässäkin

        13 haki Kittilän kunnanjohtajaksi

        Kittilän vs. kunnanjohtajan paikkaa on
        hakenut 13 ihmistä. Kunnanhallitus
        päätti marraskuun alussa jatkaa haku-
        aikaa, koska tehtävään oli vähän riit-
        tävän kokeneita tai kouluttautuneita
        hakijoita.

        Tänään päättyneessä haussa paikkaa haki
        13 henkilöä, joista yksi oli jo
        aikaisemmin lokakuussa paikkaa
        hakeneiden joukossa.

        Viransijaista etsitään vuodeksi 2018.
        Kittilän kuntaa painavat useiden
        kuntapäättäjien rikossyytteet.


    • joukkovoima

      toivon hartaasti, että nämä tunarit joutuisivat itse henkilökohtaisiin korvausvastuuseen, ettei laiteta syyttömien veronmaksajien maksettavaksi. On muuten varsinaisen kovakorvaista porukkaa, muistelen lukeneeni jostakin, että joukossa on jopa ikänsä juristin tittelillä matkustanut virkamies ja vieläpä käyttänyt varatuomarin arvoa erii asiapapereissa. Kysyä voisi onko koulutus menyt näin kovasti hukkaan. Että Kittilän kohdalla se kaikenlaista maa päällään on kantanut ja näyttää kantavan

      • leviläinen

        Olihan siellä Torsti Patakangas, jos sitä tarkoitit. Hotelli Levitunturi kuulemma "ammottaa tyhjyttään". Kyllä se alkaa tulemaan pää vetävän käteen näemmä täälläkin Levillä.
        Kohta saa "kittilä-kittläläiselle" nimim. suhmuroijakavereiden kanssa kävellä tyhjällä narikalla ja huutaa "mitään ette meille voi !!!!"
        Juhlimista seuraa aina krapula, kestipä se juhlimem miten pitkään tahansa. Mitä pitempään juhlii, sen ankarampi krapula.


    • Tiitelitaateli

      Vai muotovirheitä? Todellakaan niistä ei tulisi tutkintaa ja syytteitä. Ja nyt nostetu syytteet ovat todella raskaita.

      • Kittilä-kittiläläisille

        Niin nimikkeet mutta sisältö on höttöä. Mitä todella raskasta on muka tapahtunut?


    • Oikeusvoittaa

      On todellakin odotettavaa, että kaikki syytteet kaatuu. Kovin on huteralla pohjalla kaikki. Jos syytteet olisivat pitäviä, käytäisiin oikeutta jo nyt, tai olisi jo käyty. Syyttäjä yrittää vain pitkittää ja löytää heppoisten väitteittensä tueksi lisänäyttöä, ei löydy. Jutut raukeaa ja antteeksipyynnöt Päivikiltä ja veljeltään tullaan esittämään. Hehän tätä köyhäin loukkoa yksinään ylläpitävät yrittäjyydellään ja uutteruudellaan.

      • Luntatulee

        No just!😀


    • Että...silleen

      Suomessa on valitettavan hidasta enenkuin " lain koura" tavoittaa. Kittilän kunnan suhmuroijat ovat keränneet toistuvilla lainvastaisilla päätöksillänsä syytöksensä virkarikoksistansa. Varjohallituksen kokouspöytäkirjat on kaikki laittomia joten kun niitä on krp:n kuulusteluihin kannettu "todisteina" onkin isketty kirveellä omaan nilkkaan. Tehtailevat vieläkin lisää laittomia päätöksiä. Onneksi ensi kuussa tulee ns.Eilavaaran laskusta syytteet. Tammikuun alussa kunnanhallituksessa vaihtuu porukkaa kun Kurulan Timon, Maunulan Akin lisäksi päätöksen teosta joutuu siirtymään syrjään myös Rajalan Pekka, Salosen Tarmo, Kautton Sakari, Palosaari Raija, Molkoselkä Vilho sekä muut jotka teki päätöksen maksaa Eilavaan 2 lasku. Syytteen saa myös Mäkitalo Markku ja asianajaja Juntura.

      • voikoollamahd

        Eiköhän se anteeksipyyntö ole ihan päinvastoin. Kuntalaisia tässä on kusetettu ja maksatettu
        yhtä ja toista. Ja kuntalaisten oikeus oikeudenmukaiseen ja hyvään hallintoon on viety.
        Taisi kukkulalta tulla se anteeksipyyntövaatimus?


      • Kittilä-kittiläläisille

        Mitä on maksatettu?


    • IsoA1955

      Höplää keskustelua.

      Vähintään viisi vuotta on syytetyt liisterissä. Sen jälkeen nähdään heilahtaako joidenkin kohdalla häkki vai selviääkö yhteisvastuulisesti satojen tonnien korvauksilla. Toki joku takarivin taavi voi selvitä syyteittäkin.

      Ison osan kohdalla elämä on raskasta kun lopputulemaa haetaan. Asia on esillä yöllä, kotona, marjastaessa ja maitokoupassa. Kaikki eivät tule henkilökohtaisesti tätäkestämään.

      • Kittilä-kittiläläisille

        Mitä korvataan sadoilla tonneilla?


    • Eimaksaja

      Olisiko laittomat potkut joita ei kunta korvaa vaan päätöksen tekijät? Riittääkö se vai lisätäänkö siihen extraa päälle. Kannattaa alkaa säästämään korvauksiin jo rahaa.

    • ymmärränköoikein

      Entäs se hissikauppa, mistä kaikki alkoi? Reilut 6 miljoonaa olisi maksettu uusista hisseistä ilman kunnon kilpailutusta. Lopulta selvittiin pari miljoonaa halvemmalla kun asia tuli ilmi.

      Kuinka kauan tuollaista suhmurointia oli jatkunut ja kuka ne ylimääräiset miljoonat maksoi? Hissiyhtiö eli kunta eli kuntalaiset?

      • kysynvaanmuttaenväitä

        Levillä oli v 2013 vain Doppelmayr hiihtohissejä. Em. hissihankinta perusteltiin Levin hissien huoltovarmuudella. Ei kannata hankkia Leitneriä, koska joudutaan hajottamaan huoltoa useampaan eri hissimerkkiin. Järkevää ja ymmärrettävää !!! Jouni toimii järkevästi !!!

        Miksi Doppelmayr hissitarjous putosi yli kuudesta miljoonasta alle viiden miljoonan euron, kun Leitnerin tarjous tuli julki? Jounin sähköpostikirjeenvaihto asian tiimoilta Doppelmayrin kanssa on julkaistu.

        Oliko Doppelmayrin aiemmin Leville myytyjen hissien hinnassa yhtä paljon "ilmaa", kuin tässä tarjouksessa? Jos oli, niin lahjoitettiinko rahat Doppelmayrille kyselemättä, vai käytettiinkö niitä tilausten "voiteluun"? Kenen rahoja ne olivat --> Levi Ski Resort Oy Ltd.n osakkaiden --> Kittiläläistenkin rahoja.

        Tämä varmasti on rikostutkinnan kohteena !!!

        Kysyn vaan, mutta en väitä.........


      • VoikoollaKittilässäkin
        kysynvaanmuttaenväitä kirjoitti:

        Levillä oli v 2013 vain Doppelmayr hiihtohissejä. Em. hissihankinta perusteltiin Levin hissien huoltovarmuudella. Ei kannata hankkia Leitneriä, koska joudutaan hajottamaan huoltoa useampaan eri hissimerkkiin. Järkevää ja ymmärrettävää !!! Jouni toimii järkevästi !!!

        Miksi Doppelmayr hissitarjous putosi yli kuudesta miljoonasta alle viiden miljoonan euron, kun Leitnerin tarjous tuli julki? Jounin sähköpostikirjeenvaihto asian tiimoilta Doppelmayrin kanssa on julkaistu.

        Oliko Doppelmayrin aiemmin Leville myytyjen hissien hinnassa yhtä paljon "ilmaa", kuin tässä tarjouksessa? Jos oli, niin lahjoitettiinko rahat Doppelmayrille kyselemättä, vai käytettiinkö niitä tilausten "voiteluun"? Kenen rahoja ne olivat --> Levi Ski Resort Oy Ltd.n osakkaiden --> Kittiläläistenkin rahoja.

        Tämä varmasti on rikostutkinnan kohteena !!!

        Kysyn vaan, mutta en väitä.........

        Krp: n on helppo seurata rahavirtoja . Kaikki pengotaan nyt. Karkuun eivät pääse.


      • leviläinen

        Yleensä, lähes aina jäävät kiinni ahneuttaan. Eivät osaa lopettaa ajoissa. Jouni vain yksinkertaisesti ahnehti liikaa ja kuvitteli, että voi tehdä mitä vain, koska ennenkin se oli onnistunut. Sitten tuli Anna Mäkelä, joka puhalsi pelin poikki. Hän on erittäin älykäs ja osaava nainen, jota saamme kiittää siitä, että emme me veronmaksajat menettäneet enempää veroeuroja Palosaarien klaanille.


      • VoikoollaKittilässäkin

        Aikaisemmin tapahtunut:

        Joulun tienoilla Kittilän kärkivaikuttajat ryhtyivät edistämään Jouni Palosaaren palauttamista hissiyhtiön toimitusjohtajaksi. SK:n käsiinsä saama kirje on dokumentti tästä.

        Toimitusjohtaja Päivikki Palosaari kirjoitti vaikuttajajoukolle sähköpostissa kirjeen, joka on päivätty 26. joulukuuta.

        Kirjeessään Päivikki Palosaari kertoo muun muassa häpeävänsä kittiläläisyyttään Jouni Palosaaren saaman kohtelun takia. Hän kysyy, ”mitä nyt siis tulee tehdä?”.

        Ja sitten Päivikki Palosaari vastaa kysymykseensä:

        ”Meneillään oleva sirkus on saatava loppumaan. Keskeisessä asemassa tämän asian ratkaisemisessa on Kittilän kunnan päättäjät ja me yrittäjät ja tapa miten sitä johdetaan.
        – – –
        Minun mielestäni, Kittilän kunnan on pikimmiten käytettävä omistajaohjausta 16.12.2013 tekemän kunnanhallituksen ohjeistuksen mukaisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Hissiyhtiön hallinta on tällä hetkellä saatava täysin kittiläläisten haltuun.”

        Kun Levin Matkailukeskus Oy:n suurin omistaja on ammattiliitto Pro ja jo erotetun hissiyhtiön hallituksessa istui Antti Rinne, uutisoinneissa mielenkiinto on kohdentunut paljolti häneen.

        SK:n haastattelemat kittiläläiset mainitsevat, että kunnan raitilla Antti Rinne ja Anna Mäkelä nousevat katuparlamenteissa ”syyllisiksi”. Ensimmäinen on ay-liikkeen ”järjestöjyrä”, toinen ”junan tuoma etelän virkanainen”.

        Mutta katuparlamentitkaan eivät kykene ratkaisemaan sitä ongelmaa, että hissiyhtiön toiseksi suurin omistaja on jäänyt yhtiöön osakkaaksi ilman hallituspaikkaa. Kovassa bisnesmaailmassa tuskin yksikään osakas jäisi ilman hallituspaikkaa 42 prosentin omistuksillaan.

        Ammattiliitto Pron talous- ja hallintojohtaja Jani Salenius hoitaa käytännössä liiton omistajaohjausta. Hän sanoo, että Levin Matkailukeskus Oy joutuu miettimään tarkoin omia jatkotoimiaan.

        Osa niistä on jo vireillä. Levin Matkailukeskus Oy vaatii muun muassa ylimääräisen yhtiökokouksen koolle.

        ”Haluamme selvyyden siihen, miksi yhtiön uusi hallitus on vetänyt tutkintapyynnöt pois ja palauttanut Jouni Palosaaren toimitusjohtajaksi. Hän ei nauti Levin Matkailukeskus Oy:n luottamusta niin kauan kuin epäselvyyksiä ei selvitetä”, Salenius tiivistää.

        Saleniuksen mukaan on mahdollista, että Levin Matkailukeskus Oy tutkii kevään aikana huolella osakassopimukset ja muut sitoumukset, jotka liittyvät hissiyhtiön omistajuuteen.

        ”Eteen voi nousta jopa kysymys siitä, onko mielekästä pysytellä osakkaana hissiyhtiössä, jossa enemmistöosakas kohtelee merkittävää vähemmistöosakasta ikään kuin vähemmistöosakasta ei olisi olemassakaan.”

        Jos kunta joutuisi esimerkiksi pakkolunastamaan Levin Matkailukeskus Oy:n omistusosuuden, arvioiden mukaan sille koituisi suuruusluokaltaan yli kymmenen miljoonan euron lasku.

        SK:n kuulemat lainoppineet sanovat, että aivan liian harvoin keskusteluun nousee kuntien sekä kuntien yhtiöiden päätöksentekijöiden mahdollinen henkilökohtainen korvausvastuu.

        On mahdollista, että Levin hissiyhtiön ympärillä askarrellaan vielä pitkään juridiikan parissa.

        Mutta juridiikkaakin isompi kysymys on se, miksi kuntapäättäjät eivät antaneet selvittää, mitä hissiyhtiössä todellisuudessa oli tapahtunut.

        Sitä kysyy myös yksi SK:n kuulemista oikeusoppineista: ”Eikö tutkinnan vieminen päätökseen olisi ollut kuntaomistajien ja kuntalaisten etu?”


    • pippurista

      Ahneus ja kateus on vitsaus ja kuoppa on kaivettu hautajaisia on tulossa iloitkaamme ja nauttikaamme tästä odotusajasta kaikki saavat ansionsa mukaan toiset vähemmän ja toiset enemmän sitä kakkua. Syyllinen löytyy aina kun seurataan rahavirtoja vain ja ainoastaan raha ratkaisee muuta on turha väittää. Vantaan kaupunginjohtaja Peltoniemi sdp kärysi rahavirtoja seuraamalla.

    • Mersus

      Hissikauppa ja Mäkelän potkut ovat sikäli erillisiä asioista, että huolimatta siitä, mikä oikeuden päätös hissikaupasta tuleekin, niin Mäkelän potkut olivat silti laittomat.

      En tiedä, voiko epäasiallisesta kilpailutuksesta syntyä sellaisia suoria kuluja, että niitä voitaisiin periä. Mutta Mäkelän palkka ja korvaus laittomasta irtisanomisesta synnyttävät todellakin kuluja ja mielenkiintoista on, kuka ne maksaa.

      • Investointisuma

        Muistetaan myös, että Mäkelä on edelleen Kittilän laillinen kunnanjohtaja. Tämäkin piti olla jo sovittu, mutta eipä vaan olekaan vielä. Ja Mäkelän vika se ei ole. Yksikään asia kunnassa ei ole edennyt näiden luottamusmiesten toimesta vielä onnelliseen loppuun asti.

        Hissifirmasta sen verran, että Jouni laittoi usean miljoonan edestä haisemaan investointirahoja ilman lupaa. Ehkä joku olisi voinut sanoa, että niillä kunnan miljoonilla olisi saanut muutakin aikaan kuin yhtiölle nollatuloksen. Tokihan niillä investoinneilla parannetaan sitten mm.majoitus- ja ravintolapalveluiden tulosta.


      • voikoollamahd

        Ilmeisesti pimeää rahaa liikkui johonkin "taskuun"


    • IsoA1955

      Mäkelän erottamisen korvauksiin viittasin aiemmin tänään klo 8.25 viestissä. Hänet potkittiin pois laittomasti ja tästä tuomio tulee. Ja työsuhde jatkuu edelleen joten Eurot juoksee joka päivältä. Korjauksin pätee tämä: "Virka- ja vahingonkorvausvastuu, luottamushenkilö on toimessaan rikosoikeudellisessa virkavastuussa" johon sisältyy korvausvastuu aiheuttamistaan vahingoista. Palkan lisäksi oikeuskulut päälle.

      Hissiasia on sitten vielä ihan eri tarina. Se alkaa aueta kunhan poliisi saa tutkintansa tehtyä ja nähdään syytääkö syytäjä. Viisi vuotta sitäkin puidaan ja tuleeko tuomia, korvausvastuut ja muut painaa mielessä syytettyjä koko ajan. Irti tästäkään ei pääse vaan katkeraan loppuun tämäkin hoidetaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4336
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2209
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1724
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1468
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1400
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1195
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe