Osaako luterilainen vastata?

osaatko.vastata

1. Monta kertaa ihminen saisi vaihtaa sukupuoltaan?

2. Miksi yhteiskunnan pitäisi maksaa edes se yksi operaatio?

3. Jos sukupuolen vaihtamiseen ei vaadita kirurgisia tai hormonaalisia operaatioita eli ns. oma ilmoitus pitäisi riittää, niin mikä siinä sukupuolessa silloin oli edes alun perin vikana?

4. Mitä kaikkea ihmisen olemukseen liittyvää pitäisi saada virallisiin papereihin muuttaa omalla ilmoituksella, vaikka se olisi vastoin sitä mitä hän fyysisesti oikeasti on?

5. Miksi miehen, joka haluaa olla nainen, pitäisi saada säilyttää mahdollisuus lapsen siittämiseen sukupuolenvaihdoksen jälkeen?

6. Miksi naisen, joka haluaa olla mies, pitäisi saada säilyttää mahdollisuus lapsen synnyttämiseen sukupuolenvaihdoksen jälkeen?

7. Halutaanko tässä nyt muuttaa biologiaa samalla vai tehdä muutoksia biologiasta huolimatta? Ihminen kun on nisäkäs. Nisäkkäillä uros siittää ja naaras synnyttää. Olen huomannut tämän olevan suurin denialismin aiheuttaja translain uudistusta haikailevien parissa, mutta he vain jotenkin sivuuttavat tämän kokonaan. Siinä samalla he tulevat myös kieltäneeksi evoluution, vaikkeivat itse sitä tokikaan edes tajua. Sillä jos ihminen ei ole nisäkäs, niin miten evoluutio ihmisen osalta sitten selitetään?

8. Mistä lähtien yhden ihmisen tahto tulla kohdelluksi niin kuin hän haluaa on voittanut kaikkien muiden tahdon tulla kohdelluksi niin kuin he haluavat? Yhden ihmisen tahto tuntuu voittavan myös muiden oikeudet tässä tilanteessa, mutta taas se denialismi pukkaa päälle translain puolustajien puolella.

9. Pakkosterilisaatio sukupuolenvaihdoksen vaatimuksena on kuulemma väärin. Ainut vaan että ei sitä kukaan vaadi. Se tulee luonnostaan, jos sen sukupuolen haluaa oikeasti vaihtaa. Hormonihoidot ja kirurgiset toimenpiteet pitävät siitä huolen. Jos taas ei halua vaihtaa sukupuolta, niin sittenhän lisääntymiskyky jää. Mikä tässä on se ongelma?

10. Joskus kuulee väitteen, että ihminen on syntynyt väärään kehoon ja että kyse ei ole kehityshäiriöstä. Saman väitteen mukaan kyse ei myöskään ole mielenhäiriöstä vaan totisinta totta. Tiedättekö mitä tämä tarkoittaa, jos noin on? Se tarkoittaa sitä, että ihmisen sisin (eli sielu, tietoisuus, henki, tms.) ei ole yhtä ruumiin kanssa. Ne ovatkin kaksi eri asiaa. Ne syntyvät eri aikaan. Kuitenkin yksi ihminen on syntynyt, kun yksi siittiö hedelmöittää yhden munasolun ja siitä on kehittynyt ihminen. Miten tämä kokonaisuus selitetään?

11. Julkisessa keskustelussa on alettu käyttää termiä itsemäärittelyoikeus. Tässä tapahtuu täysin sama asia, kuin mitä tapahtui tasa-arvoisen avioliittolain kanssa. Keksitään termi, rummutetaan sitä eikä kukaan uskalla vastustaa sitä, koska luullaan että se termi pitää paikkansa. Tasa-arvoinen avioliittolaki ei ollut tasa-arvoista nähnytkään. Se oli yhden ryhmän etuoikeus muihin nähden. Itsemäärittelyoikeutta ei ole olemassakaan. Jos on, niin mistä sen voi käydä lukemassa?

12. Leikitään nyt sitten, että itsemäärittelyoikeus olisi totta. Mitä muita asioita se koskee kuin sukupuolta? Painoa? Ikää? Pituutta? Ihonväriä? Jos se koskee pelkästään sukupuolta, niin miksi vain ja ainoastaan sitä?

13. Jos ihminen kokee syntyneensä väärään sukupuoleen ja haluaa henkilöpaperit vaihtaa vastakkaisen sukupuolen mukaisiksi, mutta ei halua käydä kunnollista sukupuolenvaihdosprosessia läpi, niin mikä siihen on syynä? Halutaan siis edelleen olla se toinen sukupuoli, joka ei kuitenkaan haluta olla? Keho on väärä, mutta sitä ei haluta muuttaa? Ei se keho papereita muuttamalla mihinkään muutu. Eikä mieli

68

649

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyviä kysymyksiä. Toivottavasti ainakin esim. mummo ja Eerika vastaavat :D

    • VastauksiaVastaukska

      1. Sukupuoltaan pystyy vaihtamaan vain kerran jos siihen kuuluu myös sukupuolen korjaaminen identiteetin eli minäkuvan mukaiseksi. Lääkärit eivät suosittele vaihtamaan enään toistakertaa sillä se on silloin terveysriski. Uudessa leikkauksesta ja hormoni hoidosta voi seurata komplikaatioita.

      2. Yhteiskunta ei maksa tietääkseeni kirurgien suorittamia kosmeettisia toimenpiteitä. Ainoa mitä yhteiskunta tukee on sairaaloiden ja terveyden huollon ylläpito johon kuuluu muumuassa hormonihoito jos se edistää potilaan terveyttä. Tiesitkö että työttömänkin joutuu maksaa lääkärikäynnit omasta pussistaan, siksi moni työtön jättää käymättä lääkärissä tai tyytyy käymään pelkällä terveyden hoitajalla.

      3. Kyseinen ihminen kokee ja tuntee olevan vastakkaista sukupuolta kuin mitä kromosomit ja genitaalielimet ilmaisevat. Tässä tapauksessa sukupuoli-identiteetti (minäkuva) menee biologian edelle. Joskus kyse saattaa olla myös siitä että on kiinnostunut "poikien jutuista" kuten sarjakuvista ja autoista eikä "tyttöjen jutuista" kuten nukeista ja ruuanlaitosta. Tosin asiaa mutkistaa se, että nykykäsityksen mukaan ei ole olemassaerikseen tyttöjen ja poikien juttuja.

      4. Suomessa ollaan tekemässä tai oikeastaan vielä suunnittelemassa uudistusta jossa henkilön sukupuolta ja ikää ei enään merkittäisiin virallisiin papereihin ja asiakirjoihin. Tähän uudistukseen muumuassa kuuluu, että jokaisen suomalaisen sosiaaliturvatunnus saatetaan tulla vielä uusimaan sukupuolineutraaleiksi.

      5 ja 6. Miksiköhän miehen, joka haluaa olla nainen, pitäisi saada säilyttää mahdollisuus lapseen? Pirun hyvä kysymys, siihen minulla ei ole vastausta. Se on pieni ristiriita että kokee olevansa nainen mutta haluaa olla yhä mies, tai päinvastaisesti että kokee olevansa mies mutta haluaa olla yhä nainen. Kai se on se ajattelu tapa "minun ruumiini, minun päätökseni."

      7. Biologiaa ei olla muuttamassa mihinkään, sukupuolellinen lisääntyminen säilyy yhä uroksen ja naaraan välisenä. Tässä on enemmänkin kyse siitä, että otetaan enemmän huomioon ja korotetaan yksilön oma identiteetti ja kokemus kuin mihin aiemmin ihmiskunnassa on totuttu. Ainä ajanmyötä ajattelutavat ja arvot muuttuvat, itse esimerkiksi vakaasti uskon että kloonaaminen tulee tulevaisuudessa korvaamaam öisääntymisen kokonaan ja näille meidän jutuillemme tullaan nauramaan.

      8. Siitä lähtien yhden ihmisen tahto tulla kohdelluksi niin kuin hän haluaa on korostunut kun ollaan ryhdytty ottamaan paremmin huomioon jokainen yksilö yksilönä ja jokaisen yksilöiden yksilölliset tarpeet. Tämä liittyy pitkälti siihen ajatyelutapojen ja arvojen muuttumiseen, joillekkin toki yksilökeskeisyys voi olla liian imelää, siirappista ja pinnallista kuten kuulee toisinaan tätä kehitystä moitittavan.

      9. Pakkosterilisaatio sukupuolenvaihdoksen yhteydessä on väistämätöntä, mikäli haluaa aloittaa hormonihoidon ja tehdä sukupuolenkorjaus leikkauksen. Siis mikäli hormoni hoito ei tee vaihtajasta hedelmätöntä, niin leikkaus tekee lisääntymks kyvyttömän. Pitäisi sen jokaisen maalaisjärjen omaavan tajuta.

      10. "Joskus kuulee väitteen." Joskus kuulee vaikka mitä, mutta ei se tarkoit että huhut olisivat kaikki totta. Esimerkiksi sinä lirkutat uusplatonisesta sielusta, mutra ihmisen sisin on oikeasti tietoisuus. Ihmisen tietoisuuteen kuuluu myös minäkuva eli identiteetti. Se vastaa kysymyksiin kuka minä olen ja mikä minä olen. Identiteettiä rakennetaan koko ihmiselämän ajan ja se muuttuu sekä vaihtuu useita kertoja ihmisen elämän aikana.

      11. Jos et ole huomannut, itse määräämis oikeudesta on puhutta aina, tai ainakin niin kauan kuin minä olen ollut olemassa (synnyin siinä 1990-luvun pulivälissä). Itsemääräämisoikeus eli autonomia tarkoittaa ihmisen tai ihmisryhmän oikeutta määrätä itseensä liittyvissä asioissa. Itsemääräämisoikeus koskee kuitenkin vain sinua itseäsi ja sinun kehoasi. Et kuitenkaan voi määrätä muita tai mitä muut saavat olla. Siihen päättyy jokaisen yksilön toimivalta. Sen jälkeen on vain kunnioitettava niiden muidenkin kanssaihmisten omaa itsemääräämisoikeutta.

      12. Leikitään nyt sitten, että itsemäärittelyoikeus olisi totta. Koskeeko se sukupuolta? Miksi ei. Entä painoa? Miksi ei. Entä ikää? Miksi ei. Entä pituutta? Miksi ei. Entä ihonväriä? Miksi ei. Ei sen tarvitse koskea eikä se itsemääräämisoikeus koskeekkan ianoastaan vain sukupuolta.

      13. Jos joku kokee syntyneensä väärään sukupuoleen ja haluaa myös vaihtaa sen papereihin, ilman sitä sukupuolenvaihdosprosessia - niin se syy siihen on, että yksilön identiteetti ja halut ovat keskenään vielä ristiriidassa. Tälläiset sukupuolenvaihtaja minun mielestäni ovat juuri niitä uppiniskaisia sukupuolittajia, jotka vaativat naisten olevan stereotyyppisiä naisia jotka saa olla vain kiinnostuneita niistä "tyttöjen asioista" kuten nukeista ja miesten olevan niitä stereotyyppisiä miehiä jotka saa olla vain kiinnostuneita niistä "poikien asioista" kuten autoista. Sukupuolittajille on väärin jos mies on kiinnostunut kokkaamisesta ja nainen koodaamisesta.

      • jamaailmapelastuu

        "Lääkärit eivät suosittele vaihtamaan enään toistakertaa sillä se on silloin terveysriski. Uudessa leikkauksesta ja hormoni hoidosta voi seurata komplikaatioita."

        Eli koko leikkaus on alunperinkin jo riski ja aina leikkauksissa on riski komplikaatioihin ja hormoni hoito ei ole koskaan vielä onnistunut kokonaan.


        "3. Kyseinen ihminen kokee ja tuntee olevan vastakkaista sukupuolta kuin mitä kromosomit ja genitaalielimet ilmaisevat. Tässä tapauksessa sukupuoli-identiteetti (minäkuva) menee biologian edelle."

        Ja myös psyyke ei tule mukana vaikka tuntuisi miltä tahansa. Tätä todistavat uusintakorjausta haluavat henkliöt.

        Miksi he haluavat sukupuolenvaihtoa kun kuitenkin halutaan että ei ole enää sukupuolia ollenkaan?



        "Tähän uudistukseen muumuassa kuuluu, että jokaisen suomalaisen sosiaaliturvatunnus saatetaan tulla vielä uusimaan sukupuolineutraaleiksi."

        Ja kuitenkin halutaan sukupuolenvaihdoksia. Eikö ole sitten parempi että on sukupuoleton, jos kerran homojärjestöt tähän jo pyrkii.



        "Se on pieni ristiriita että kokee olevansa nainen mutta haluaa olla yhä mies, tai päinvastaisesti että kokee olevansa mies mutta haluaa olla yhä nainen. "

        Tällainen sekasotku siitä näköjään näiden mieliin sitten kehittyy. Ei enää tiedä edes kuka on on - - ja sitten istutaan terapioissa.



        " Tässä on enemmänkin kyse siitä, että otetaan enemmän huomioon ja korotetaan yksilön oma identiteetti ja kokemus kuin mihin aiemmin ihmiskunnassa on totuttu. "

        Mikä muuttuu koko ajan, mutta se psyyke pysyy samana kunnes ajaudutaan sellaiseen sotkuun elämässä, että ei enää kukaan ota selvää.


        "Tämä liittyy pitkälti siihen ajatyelutapojen ja arvojen muuttumiseen, joillekkin toki yksilökeskeisyys voi olla liian imelää, siirappista ja pinnallista kuten kuulee toisinaan tätä kehitystä moitittavan."

        Ja sitten kun nämä ajattelutavat muuttuu, niin taas mennään hoitoihin -- kunnes tulee loppu.



        ". Esimerkiksi sinä lirkutat uusplatonisesta sielusta, mutra ihmisen sisin on oikeasti tietoisuus. Ihmisen tietoisuuteen kuuluu myös minäkuva eli identiteetti. "

        Ja sitten vielä se psyyke, joka toimii kaiken tällaisen esteenä ja elää omaa elämäänsä riippumatta omista tuntemuksista ja poliittisista ilmastoista.



        "Itsemääräämisoikeus eli autonomia tarkoittaa ihmisen tai ihmisryhmän oikeutta määrätä itseensä liittyvissä asioissa. Itsemääräämisoikeus koskee kuitenkin vain sinua itseäsi ja sinun kehoasi. "

        Ja näin olemme saavuttaneet narsistien yhteiskunnan, jossa se itsekäs ihminen on kaiken keskus ja some-vihamielisyys rehottaa, kun narsisit iskee yhteen. Ja työpaikka-, koulu- ja kotikiusaamiset lisääntyy päivittäin kunnes kaikki tuhoaa toisensa.


      • jamaailmapelastuu kirjoitti:

        "Lääkärit eivät suosittele vaihtamaan enään toistakertaa sillä se on silloin terveysriski. Uudessa leikkauksesta ja hormoni hoidosta voi seurata komplikaatioita."

        Eli koko leikkaus on alunperinkin jo riski ja aina leikkauksissa on riski komplikaatioihin ja hormoni hoito ei ole koskaan vielä onnistunut kokonaan.


        "3. Kyseinen ihminen kokee ja tuntee olevan vastakkaista sukupuolta kuin mitä kromosomit ja genitaalielimet ilmaisevat. Tässä tapauksessa sukupuoli-identiteetti (minäkuva) menee biologian edelle."

        Ja myös psyyke ei tule mukana vaikka tuntuisi miltä tahansa. Tätä todistavat uusintakorjausta haluavat henkliöt.

        Miksi he haluavat sukupuolenvaihtoa kun kuitenkin halutaan että ei ole enää sukupuolia ollenkaan?



        "Tähän uudistukseen muumuassa kuuluu, että jokaisen suomalaisen sosiaaliturvatunnus saatetaan tulla vielä uusimaan sukupuolineutraaleiksi."

        Ja kuitenkin halutaan sukupuolenvaihdoksia. Eikö ole sitten parempi että on sukupuoleton, jos kerran homojärjestöt tähän jo pyrkii.



        "Se on pieni ristiriita että kokee olevansa nainen mutta haluaa olla yhä mies, tai päinvastaisesti että kokee olevansa mies mutta haluaa olla yhä nainen. "

        Tällainen sekasotku siitä näköjään näiden mieliin sitten kehittyy. Ei enää tiedä edes kuka on on - - ja sitten istutaan terapioissa.



        " Tässä on enemmänkin kyse siitä, että otetaan enemmän huomioon ja korotetaan yksilön oma identiteetti ja kokemus kuin mihin aiemmin ihmiskunnassa on totuttu. "

        Mikä muuttuu koko ajan, mutta se psyyke pysyy samana kunnes ajaudutaan sellaiseen sotkuun elämässä, että ei enää kukaan ota selvää.


        "Tämä liittyy pitkälti siihen ajatyelutapojen ja arvojen muuttumiseen, joillekkin toki yksilökeskeisyys voi olla liian imelää, siirappista ja pinnallista kuten kuulee toisinaan tätä kehitystä moitittavan."

        Ja sitten kun nämä ajattelutavat muuttuu, niin taas mennään hoitoihin -- kunnes tulee loppu.



        ". Esimerkiksi sinä lirkutat uusplatonisesta sielusta, mutra ihmisen sisin on oikeasti tietoisuus. Ihmisen tietoisuuteen kuuluu myös minäkuva eli identiteetti. "

        Ja sitten vielä se psyyke, joka toimii kaiken tällaisen esteenä ja elää omaa elämäänsä riippumatta omista tuntemuksista ja poliittisista ilmastoista.



        "Itsemääräämisoikeus eli autonomia tarkoittaa ihmisen tai ihmisryhmän oikeutta määrätä itseensä liittyvissä asioissa. Itsemääräämisoikeus koskee kuitenkin vain sinua itseäsi ja sinun kehoasi. "

        Ja näin olemme saavuttaneet narsistien yhteiskunnan, jossa se itsekäs ihminen on kaiken keskus ja some-vihamielisyys rehottaa, kun narsisit iskee yhteen. Ja työpaikka-, koulu- ja kotikiusaamiset lisääntyy päivittäin kunnes kaikki tuhoaa toisensa.

        Sinulla ainakin on varsin omalaatuinen logiikka. Miten itsemäärämisoikeus liittyy narsismiin?


    • 1. Eikös se toinen korjaus olisi paluu alkuperäiseen eli oikeaan sukupuoleen?

      2. Tarkoitatko, että sukupuoli on sairaus tai vamma jos sitä pitää lääketietellisesti hoitaa?

      3. Tarkoitatko, että ihmisen kokemus on määräävämpi kuin ihmisen geenit ja solut? Sukupuolessa
      ei ole vikaa vaan ihmisen kokemuksessa.

      4. Mikä sillä on tarkoitus, että ihmisellä ei ole sukupuolta eikä ikää? Kuka sellaista haluaa?

      5. - 6. Nuo kertovat millaista petosta on se, että väitetään sukupuolta voitavan vaihtaa.

      7. Nisäkäs on aina joko uros tai naaras vaikka joku yrittääkin poistaa itsestään oman sukupuolensa merkkejä ja korvata niitä vastakkaisen sukupuolen merkeillä.

      8. Ihminen on yksilö miksi syntyy, mies tai nainen. Sitä kunnioittakaamme!

      9. Sterisaato on oman sukupuolensa merkkien häivyttämistä mutta koskaaan ei kuitenkaan saada miestä synnyttämään ja naista siittämään.

      10. Tunteet ja kokemukset muuttuvat elämänaikana mutta geenit ja solut eivät koskaan muutu toisen sukupuolen vastaaviksi.

      11. On asioita joista vaan ihminen ei voi itse määrätä. Yksi niistä on sukupuoli jonka saa synnyinlahjanaan.

      12. Sukupuoleensa ja ikäänsä ihminen ei voi itse vaikuttaa millään tavalla.

      13. Sukupuolta ei voida muttaa mutta miehelle voidaan antaa naisen hetu ja mies voi jäljilellä naista ja samoin nainen miestä.
      Kautta aikain on ollut naisellisia miehiä ja miesmäisiä naisia mutta silti he ovat sitä sukupuolta kuin heidän kromosominsa ja solunsa ovat eli joiksi he ovat syntyneet.

      Promillen luokkaa on ne fyysiset kehityshäiriöt ihmisillä joita myös on olemassa mutta he eivät vaadi muuttaa maamme lakeja.

      • Tämä siis nikille VastauksiaVastaukska


      • IkäOnIsoKysymys

        "ikäänsä ihminen ei voi itse vaikuttaa millään tavalla."

        Olen syntynyt perheen esikoisena 1996. Henkisesti olen noin 55-60 vuotias, mutta fyysisesti noin 13-15 vuotias. Muista tiedoista minulla ei ole hajuakaan, pitäisi käydä tarkemmissa testeissä jotta saisin tietää. Silti ainakin bussissa joudun näyttämään henkkareita jotta saan aikuisten lipun, muuten kuski ei usko ja tyrkyttää lasten lippu. Minkä ikäinen siis olen?

        www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/voit-olla-nuorempi-tai-vanhempi-kuin-luulet


      • IkäOnIsoKysymys kirjoitti:

        "ikäänsä ihminen ei voi itse vaikuttaa millään tavalla."

        Olen syntynyt perheen esikoisena 1996. Henkisesti olen noin 55-60 vuotias, mutta fyysisesti noin 13-15 vuotias. Muista tiedoista minulla ei ole hajuakaan, pitäisi käydä tarkemmissa testeissä jotta saisin tietää. Silti ainakin bussissa joudun näyttämään henkkareita jotta saan aikuisten lipun, muuten kuski ei usko ja tyrkyttää lasten lippu. Minkä ikäinen siis olen?

        www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/voit-olla-nuorempi-tai-vanhempi-kuin-luulet

        Maksetaanko sinulle vielä lapsilisää?


      • IkäOnIsoKysymys
        usko.vainen kirjoitti:

        Maksetaanko sinulle vielä lapsilisää?

        Ei makseta, ei minulla ole vielä lapsiakaan joten miksi Kelan pitäisi maksaa? Lapsilisää maksetaan vain niille joilla on lapsia.


      • IkäOnIsoKysymys kirjoitti:

        Ei makseta, ei minulla ole vielä lapsiakaan joten miksi Kelan pitäisi maksaa? Lapsilisää maksetaan vain niille joilla on lapsia.

        Sanoit "Henkisesti olen noin 55-60 vuotias, mutta fyysisesti noin 13-15 vuotias"


      • IkäOnIsoKysymys
        usko.vainen kirjoitti:

        Sanoit "Henkisesti olen noin 55-60 vuotias, mutta fyysisesti noin 13-15 vuotias"

        Mitä tekemistä sillä lapsilisän kanssa? Lapsilisä on niille VANHEMMILLE maksettava summa joilla on lapsia. Lapsilisän tarkoitus on kattaa lasten aiheuttamia lisäkuluja. Minulla ei lapsia ole joten empä minä mitään tee lapsilisällä.


      • IkäOnIsoKysymys kirjoitti:

        Mitä tekemistä sillä lapsilisän kanssa? Lapsilisä on niille VANHEMMILLE maksettava summa joilla on lapsia. Lapsilisän tarkoitus on kattaa lasten aiheuttamia lisäkuluja. Minulla ei lapsia ole joten empä minä mitään tee lapsilisällä.

        No mutta jos sinä tunnet itsesi 55-60 vuotiaaksi niin tuskinpa enää vanhempiesi kanssa asut 🤗 vaikka fyysisesti oletkin lapsilisäiässä.


      • IkäOnIsoKysymys
        usko.vainen kirjoitti:

        No mutta jos sinä tunnet itsesi 55-60 vuotiaaksi niin tuskinpa enää vanhempiesi kanssa asut 🤗 vaikka fyysisesti oletkin lapsilisäiässä.

        Lapsilisä kuuluu lasten vanhemmille ja sitä maksetaan Kelasta lasten vanhemmille kattamaan lapsesta aiheutuvia lisäkuluja vain sen määrätyn 16 vuoden ajan. Kun se 16 vuotta tulee täyteen, lapsilisän maksaminen lasten vanhemmille loppuu oli lapsi minkä ikäine tehansa. Itse en ole lapsilisää koskaan saanut, koska minulla ei vielä ole ollut lapsia.


      • IkäOnIsoKysymys kirjoitti:

        Lapsilisä kuuluu lasten vanhemmille ja sitä maksetaan Kelasta lasten vanhemmille kattamaan lapsesta aiheutuvia lisäkuluja vain sen määrätyn 16 vuoden ajan. Kun se 16 vuotta tulee täyteen, lapsilisän maksaminen lasten vanhemmille loppuu oli lapsi minkä ikäine tehansa. Itse en ole lapsilisää koskaan saanut, koska minulla ei vielä ole ollut lapsia.

        Saako sinun vanhempasi sinusta lapsilisää 😳.


      • IkäOnIsoKysymys
        usko.vainen kirjoitti:

        Saako sinun vanhempasi sinusta lapsilisää 😳.

        Se ei sinulle kuulu eikä se tähän aiheeseen liity.


      • IkäOnIsoKysymys kirjoitti:

        Se ei sinulle kuulu eikä se tähän aiheeseen liity.

        No, pakkohan niiden on saada jos kerran koet olevasi 13 - 15 vuorias 😂
        Ja kyllä se liittyy aiheeseen varsinkin kun itse otit kokemuksesi puheeksi.


    • On niin pitkä, että laitan osina.

      1. Monta kertaa ihminen saisi vaihtaa sukupuoltaan?

      Suurin osa ei kertaakaan, se pieni vähemmistö kerran. Tuskin kukaan kahta kertaa, joskin aina sekin mahdollisuus voi olla.

      2. Miksi yhteiskunnan pitäisi maksaa edes se yksi operaatio?

      Suomessa on yleinen sairasvakuutus, joka kattaa melkoisen määrän lääketieteellisiä operaatioita. Miksi ei siis tätäkin?

      3. Jos sukupuolen vaihtamiseen ei vaadita kirurgisia tai hormonaalisia operaatioita eli ns. oma ilmoitus pitäisi riittää, niin mikä siinä sukupuolessa silloin oli edes alun perin vikana?

      Ehkä on syntynyt muun sukupuoliseksi?

      4. Mitä kaikkea ihmisen olemukseen liittyvää pitäisi saada virallisiin papereihin muuttaa omalla ilmoituksella, vaikka se olisi vastoin sitä mitä hän fyysisesti oikeasti on?

      Mitään muuta ei käytetä mm. tilastoinnissa, paitsi ikä on toinen merkittävä asia.

      5. Miksi miehen, joka haluaa olla nainen, pitäisi saada säilyttää mahdollisuus lapsen siittämiseen sukupuolenvaihdoksen jälkeen?

      Ehkä on henkilöitä, joille lapsen biologinen alkuperä on tärkeä?

      6. Miksi naisen, joka haluaa olla mies, pitäisi saada säilyttää mahdollisuus lapsen synnyttämiseen sukupuolenvaihdoksen jälkeen?

      Sama kuin edellä.

      7. Halutaanko tässä nyt muuttaa biologiaa samalla vai tehdä muutoksia biologiasta huolimatta? Ihminen kun on nisäkäs. Nisäkkäillä uros siittää ja naaras synnyttää. Olen huomannut tämän olevan suurin denialismin aiheuttaja translain uudistusta haikailevien parissa, mutta he vain jotenkin sivuuttavat tämän kokonaan. Siinä samalla he tulevat myös kieltäneeksi evoluution, vaikkeivat itse sitä tokikaan edes tajua. Sillä jos ihminen ei ole nisäkäs, niin miten evoluutio ihmisen osalta sitten selitetään?

      Nisäkäs tarkoittaa ”tasalämpöisiä, selkärankaisia eläimiä, jotka yleensä synnyttävät eläviä poikasia. Emot ruokkivat poikasia maitorauhasten erittämällä maidolla nisäksi kutsuttujen rakenteiden kautta…”.

      Ihminen kykenee nykyään lisääntymään myös poikkeuksellisesti, jossa ei tarvita penetraatiota lainkaan. Samoin ihminen kykenee lisääntymään toisen ihmisen sukusolujen kautta sekä hedelmöittymään kohdun ulkopuolella.

      • 2.Pitääkö Kelan korvata myös rasvaimut anorektikoille ja kaikki muut ihmisen omakuvata johtuvat leikkaustarpeet?

        3.Mikä on se muunsukupuolinen?

        4. Pitääkö ihmisen saada päätää myös oma ikänsä?

        5. Onko oma lapsi tärkeämpi kuin oma sukupuoli? Haluuako lapsi, että hänen isänsä on "mies"?

        6. Miten Jumala on tarkoittanut ihmisen lisääntymään?


      • korjaan:
        5. Onko oma lapsi tärkeämpi kuin oma sukupuoli? Haluuako lapsi, että hänen äiitnsä on "mies"?


      • usko.vainen kirjoitti:

        2.Pitääkö Kelan korvata myös rasvaimut anorektikoille ja kaikki muut ihmisen omakuvata johtuvat leikkaustarpeet?

        3.Mikä on se muunsukupuolinen?

        4. Pitääkö ihmisen saada päätää myös oma ikänsä?

        5. Onko oma lapsi tärkeämpi kuin oma sukupuoli? Haluuako lapsi, että hänen isänsä on "mies"?

        6. Miten Jumala on tarkoittanut ihmisen lisääntymään?

        Osaatko tehdä muita kuin typeriä kysymyksiä?
        2.Pitääkö Kelan korvata myös rasvaimut anorektikoille ja kaikki muut ihmisen omakuvata johtuvat leikkaustarpeet?

        Anorektikolle rasvaimut??

        3.Mikä on se muunsukupuolinen?

        Tiedät kyllä, et sinä niin tyhmä ole kuin yrität näytellä.

        4. Pitääkö ihmisen saada päätää myös oma ikänsä?

        No jaa, kivaahan se olisi mieluummin elää sen henkisen iän mukaan. Mutta länsimaissa se on tärkeää.

        5. Onko oma lapsi tärkeämpi kuin oma sukupuoli? Haluuako lapsi, että hänen äiitnsä on "mies"?

        Milloin lapselta on kysytty, millaiseen perheeseen hän haluaa syntyä?

        6. Miten Jumala on tarkoittanut ihmisen lisääntymään?

        Juuri siten, kuin ehdoton enemmistö niin tekee. Lääketiede on vain kehittynyt niin paljon. Toisaalta, ei mikään paha vaikka ihmiset lisääntyisivät huomattavan paljon vähemmän kuin nyt.


      • mummomuori kirjoitti:

        Osaatko tehdä muita kuin typeriä kysymyksiä?
        2.Pitääkö Kelan korvata myös rasvaimut anorektikoille ja kaikki muut ihmisen omakuvata johtuvat leikkaustarpeet?

        Anorektikolle rasvaimut??

        3.Mikä on se muunsukupuolinen?

        Tiedät kyllä, et sinä niin tyhmä ole kuin yrität näytellä.

        4. Pitääkö ihmisen saada päätää myös oma ikänsä?

        No jaa, kivaahan se olisi mieluummin elää sen henkisen iän mukaan. Mutta länsimaissa se on tärkeää.

        5. Onko oma lapsi tärkeämpi kuin oma sukupuoli? Haluuako lapsi, että hänen äiitnsä on "mies"?

        Milloin lapselta on kysytty, millaiseen perheeseen hän haluaa syntyä?

        6. Miten Jumala on tarkoittanut ihmisen lisääntymään?

        Juuri siten, kuin ehdoton enemmistö niin tekee. Lääketiede on vain kehittynyt niin paljon. Toisaalta, ei mikään paha vaikka ihmiset lisääntyisivät huomattavan paljon vähemmän kuin nyt.

        2. Miehelle sukupuolenvaihdos leikkaus???

        3. En todellakaan tiedä joten kerro sinä ihan omin sanoin.

        4. Eli sinusta jokainen jokaisen pitäisi saada ilmoittaa oma mieleisensä ikä Kelaan?

        5. Miltä luulet lapsesta tuntuvan ja kiusataanko häntä asiasta?

        6. Hyväksytkö kaiken mitä lääketiede tekee?


      • IkäOnIsoKysymys

        Kalenterivuodet eivät kerro koko totuutya. Mummomuori saattaa olla paljon nuorempi tai vanhempi kuin luulee. Kannattaa käydä testeissä ja lukea tämä:

        www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/voit-olla-nuorempi-tai-vanhempi-kuin-luulet


      • usko.vainen kirjoitti:

        2. Miehelle sukupuolenvaihdos leikkaus???

        3. En todellakaan tiedä joten kerro sinä ihan omin sanoin.

        4. Eli sinusta jokainen jokaisen pitäisi saada ilmoittaa oma mieleisensä ikä Kelaan?

        5. Miltä luulet lapsesta tuntuvan ja kiusataanko häntä asiasta?

        6. Hyväksytkö kaiken mitä lääketiede tekee?

        Ehkä sinä olet jotain alakouluikää, koska kyselet etkä edes kuuntele kun sinulle vastataan :D


      • mummomuori kirjoitti:

        Ehkä sinä olet jotain alakouluikää, koska kyselet etkä edes kuuntele kun sinulle vastataan :D

        Minä luin mitä vastasit ja odotan vastauksiasi edeleenkin :D


      • By.theway
        mummomuori kirjoitti:

        Ehkä sinä olet jotain alakouluikää, koska kyselet etkä edes kuuntele kun sinulle vastataan :D

        Jos ihminen on muunsukupuolinen, miten tuo muunsukupuolisuus todennetaan? Edustaako "muunsukupuolinen henkilö" mielestäsi jotakin sellaista jota biologisiin faktoihin perustuen voisi oikeutetusti nimittää sukupuoleksi?


      • By.theway kirjoitti:

        Jos ihminen on muunsukupuolinen, miten tuo muunsukupuolisuus todennetaan? Edustaako "muunsukupuolinen henkilö" mielestäsi jotakin sellaista jota biologisiin faktoihin perustuen voisi oikeutetusti nimittää sukupuoleksi?

        Mielestäni tähän kuuluvat ne, joiden sukuelinten perusteella ei voi täsmällisesti asiaa määritellä. Samoin ehkä osa heistä, jotka eivät halua muuttaa esim. leikkausten avulla sukuelimiään.


      • By.theway
        mummomuori kirjoitti:

        Mielestäni tähän kuuluvat ne, joiden sukuelinten perusteella ei voi täsmällisesti asiaa määritellä. Samoin ehkä osa heistä, jotka eivät halua muuttaa esim. leikkausten avulla sukuelimiään.

        Mielestäni vastauksesi tuo oivasti ilmi äärijärjestönne epäjohdonmukaisuuden ja tuplastandardit.

        Muunsukupuolisuuden määrittävänä tekijänä käytät siis niitä havaittavissa olevia ulkoisia merkkejä, joiden perusteella vastasyntynyt ei kuulu kategoriaan tyttö eikä poika. Sen sijaan jos Sinkkonen toteaa, että tytöllä on tytön sukupuolta määrittävät ja vastaavasti pojalla on pojan sukupuolta määrittävät havaittavissa olevat ulkoiset merkit, äärijärjestönne tuomitsee lausunnon jyrkästi lasta leimaavana ja tiettyyn ominaisuuteen typistävänä, koska äärijärjestönne ei salli puhetta Suomen lain mukaisesta biologisiin tosiasioihin perustuvasta sukupuolen binäärijaosta, vaan vaatii siirtymistä pseudotieteelliseen ideologiaperusteiseen keskusteluun, jossa enemmistön olisi nyökyteltävä vähemmistön sanelulle, or else ban FB pieruporukan lupaama paskamyrsky. Tätä kaikkea on toki sangen hupaisaa seurata, mutta äärijärjestönne tekee itseään tykö sangen lapsellisin keinoin.

        Vastasit vain ensimmäiseen kysymykseeni joten toistan toisen johon jätit vastaamatta:

        Edustaako "muunsukupuolinen henkilö" mielestäsi jotakin sellaista, jota biologisiin faktoihin perustuen voi oikeutetusti nimittää (erilliseksi) sukupuoleksi?


      • By.theway kirjoitti:

        Mielestäni vastauksesi tuo oivasti ilmi äärijärjestönne epäjohdonmukaisuuden ja tuplastandardit.

        Muunsukupuolisuuden määrittävänä tekijänä käytät siis niitä havaittavissa olevia ulkoisia merkkejä, joiden perusteella vastasyntynyt ei kuulu kategoriaan tyttö eikä poika. Sen sijaan jos Sinkkonen toteaa, että tytöllä on tytön sukupuolta määrittävät ja vastaavasti pojalla on pojan sukupuolta määrittävät havaittavissa olevat ulkoiset merkit, äärijärjestönne tuomitsee lausunnon jyrkästi lasta leimaavana ja tiettyyn ominaisuuteen typistävänä, koska äärijärjestönne ei salli puhetta Suomen lain mukaisesta biologisiin tosiasioihin perustuvasta sukupuolen binäärijaosta, vaan vaatii siirtymistä pseudotieteelliseen ideologiaperusteiseen keskusteluun, jossa enemmistön olisi nyökyteltävä vähemmistön sanelulle, or else ban FB pieruporukan lupaama paskamyrsky. Tätä kaikkea on toki sangen hupaisaa seurata, mutta äärijärjestönne tekee itseään tykö sangen lapsellisin keinoin.

        Vastasit vain ensimmäiseen kysymykseeni joten toistan toisen johon jätit vastaamatta:

        Edustaako "muunsukupuolinen henkilö" mielestäsi jotakin sellaista, jota biologisiin faktoihin perustuen voi oikeutetusti nimittää (erilliseksi) sukupuoleksi?

        ”…äärijärjestönne tuomitsee lausunnon jyrkästi lasta leimaavana ja tiettyyn ominaisuuteen typistävänä...”

        Olet nyt suunnannut tämän aivan vikapaikkaan – tässä eivät ole mukana mitkään äärijärjestöt. Enkä minä kuulu enkä kannata mitään äärijärjestöjä.

        Puhutaan nyt vain olemassa olevista tosiasioita. Suomessa nyt vain syntyy lapsia, joiden sukupuoli ei ole selvä. Sen myöntää Sinkkonenkin

        ”Sinkkosen mukaan on olemassa pieni joukko ihmisiä, joiden sukupuoli ei ole selkeästi tyttö tai poika. Esimerkiksi Saksa otti äskettäin kolmannen sukupuolen mukaan viralliseen luokitukseen. ”

        Se, mihin Sinkkonen suuntaa kritiikkinsä on ”Tämän ei Sinkkosen mukaan kuitenkaan tulisi hämärtää kasvatuskeskustelua, jossa aiheena ovat lapset yleisesti.”

        Jotenkin tämä asia on saatu väännettyä siten, että sukupuolisensitiivinen kasvatus on yhdistetty näihin transukupuolisiin, jotka pitäisi minun mielestäni erottaa toisistaan. Sinkkonen kannattaa myös sukupuolisensitiviistä kasvatusta:

        ”Uransa aikana Sinkkonen on puhunut voimakkaasti eri sukupuolten välisiä stereotypioita vastaan ja etenkin poikien valinnanvapauden puolesta.”
        ”Ajatus siitä, että poikien ei pidä olla liian hyviä koulussa tai että he eivät voi harrastaa vaikkapa klassista musiikkia – sehän on aivan hölmö…”
        ”…sukupuoli on niin tärkeä osa ihmistä, ettei sitä pidä vähätellä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että lapsia pitäisi laittaa valmiisiin muotteihin sukupuolen perusteella.”
        ”Sukupuolen sisällä pitäisi olla vapaus pojan tanssia balettia ja soittaa viulua ilman, että häntä siitä kiusataan…”

        En ihan joka asiasta ole Sinkkosen kanssa samaa mieltä, mutta aika monesta. Muotoilisin vain toisin sanottavani.

        ”Edustaako "muunsukupuolinen henkilö" mielestäsi jotakin sellaista, jota biologisiin faktoihin perustuen voi oikeutetusti nimittää (erilliseksi) sukupuoleksi?”

        Vastasin tuohon. Kun biologiset määritteet eivät selkeästi ole kumpaakaan (tyttö/poika), niin silloin voidaan puhua muun sukupuolisesta. tähän kategoriaan voisi kuulua myös osa transsukupuolisista, joille esim. on tehty sukupuolenkorjaus toimenpiteitä – ihan miten he kokevat asian.

        Tämä ongelma tarkasta jaosta miehiin ja naisiin on ollut esillä urheilun saralla. Asia ei ole niin yksittäinen kuin luulisi.
        ”KOK ja IAAF lopettivat jokaisen naisurheilijan testaamisen 1990-luvulla, ja testit alettiin tehdä vain niille kilpailijoille, joiden sukupuolesta heräsi epäilyksiä.”

        Näistä varmaan jokainen muista Marja-Liisa Kirvesniemen testaukset. ”Hän ja kertoi joutuneensa urallaan useasti sukupuolitesteihin ja pitäneensä testejä loukkaavina.”

        ”Suomessa on ainakin kaksi naista, joita on epäilty urheilukentillä miehiksi kilpailusuoritustensa vuoksi.”, ”Molemmista naisista löytyi mieskromosomeja, mutta he kokivat olevansa naisia.”

        Nyt on käytetty kriteerinä testosteroni tasoja, mutta sekään ei ole selvää:

        ”…2015 Dutee Chandin tapauksen johdosta urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin tuomitsi IAAF:n testosteronitasosäännön syrjiväksi ja kumosi sen väliaikaisesti. IAAF:lle annettiin heinäkuuhun 2017 aikaa osoittaa korkean testosteronitason vaikutuksen naisten suorituksiin olevan merkittävä, jolloin sääntö olisi perusteltu, tai muuten IAAF:n sääntö kumotaan…”

        ”KOK on vaatinut vuodesta 2015 lähtien transnaisia alentamaan testosteronitasonsa miehen normaalin tason alle eli 10 nanomooliin litralta veriseerumissa 12 kuukauden ajaksi ennen kilpailusuoritusta. Samalla KOK lakkasi vaatimasta transsukupuolisilta korjausleikkauksia, hormonihoitoja tai laillisen sukupuolen vaihdosta. Naisesta mieheksi korjanneille ei ole rajoituksia.”

        Siksi kansanvälisellä tasolla keskustellaan, miten tämä jako miehiin ja naisiin pitäisi tehdä:

        ”Nykyisin testeissä on useita kohtia, joiden perusteella sukupuoli määritetään. Näitä ovat kromosomien, hormonien ja sukupuolielimien lisäksi muun muassa luonteenpiirteeseen liittyvät asiat ja sosiaaliset kyselyt. Lisäksi tärkeää on myös se, kumman sukupuolen edustajaksi urheilija itsensä kokee.”


      • hömpsönpömpsön
        mummomuori kirjoitti:

        ”…äärijärjestönne tuomitsee lausunnon jyrkästi lasta leimaavana ja tiettyyn ominaisuuteen typistävänä...”

        Olet nyt suunnannut tämän aivan vikapaikkaan – tässä eivät ole mukana mitkään äärijärjestöt. Enkä minä kuulu enkä kannata mitään äärijärjestöjä.

        Puhutaan nyt vain olemassa olevista tosiasioita. Suomessa nyt vain syntyy lapsia, joiden sukupuoli ei ole selvä. Sen myöntää Sinkkonenkin

        ”Sinkkosen mukaan on olemassa pieni joukko ihmisiä, joiden sukupuoli ei ole selkeästi tyttö tai poika. Esimerkiksi Saksa otti äskettäin kolmannen sukupuolen mukaan viralliseen luokitukseen. ”

        Se, mihin Sinkkonen suuntaa kritiikkinsä on ”Tämän ei Sinkkosen mukaan kuitenkaan tulisi hämärtää kasvatuskeskustelua, jossa aiheena ovat lapset yleisesti.”

        Jotenkin tämä asia on saatu väännettyä siten, että sukupuolisensitiivinen kasvatus on yhdistetty näihin transukupuolisiin, jotka pitäisi minun mielestäni erottaa toisistaan. Sinkkonen kannattaa myös sukupuolisensitiviistä kasvatusta:

        ”Uransa aikana Sinkkonen on puhunut voimakkaasti eri sukupuolten välisiä stereotypioita vastaan ja etenkin poikien valinnanvapauden puolesta.”
        ”Ajatus siitä, että poikien ei pidä olla liian hyviä koulussa tai että he eivät voi harrastaa vaikkapa klassista musiikkia – sehän on aivan hölmö…”
        ”…sukupuoli on niin tärkeä osa ihmistä, ettei sitä pidä vähätellä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että lapsia pitäisi laittaa valmiisiin muotteihin sukupuolen perusteella.”
        ”Sukupuolen sisällä pitäisi olla vapaus pojan tanssia balettia ja soittaa viulua ilman, että häntä siitä kiusataan…”

        En ihan joka asiasta ole Sinkkosen kanssa samaa mieltä, mutta aika monesta. Muotoilisin vain toisin sanottavani.

        ”Edustaako "muunsukupuolinen henkilö" mielestäsi jotakin sellaista, jota biologisiin faktoihin perustuen voi oikeutetusti nimittää (erilliseksi) sukupuoleksi?”

        Vastasin tuohon. Kun biologiset määritteet eivät selkeästi ole kumpaakaan (tyttö/poika), niin silloin voidaan puhua muun sukupuolisesta. tähän kategoriaan voisi kuulua myös osa transsukupuolisista, joille esim. on tehty sukupuolenkorjaus toimenpiteitä – ihan miten he kokevat asian.

        Tämä ongelma tarkasta jaosta miehiin ja naisiin on ollut esillä urheilun saralla. Asia ei ole niin yksittäinen kuin luulisi.
        ”KOK ja IAAF lopettivat jokaisen naisurheilijan testaamisen 1990-luvulla, ja testit alettiin tehdä vain niille kilpailijoille, joiden sukupuolesta heräsi epäilyksiä.”

        Näistä varmaan jokainen muista Marja-Liisa Kirvesniemen testaukset. ”Hän ja kertoi joutuneensa urallaan useasti sukupuolitesteihin ja pitäneensä testejä loukkaavina.”

        ”Suomessa on ainakin kaksi naista, joita on epäilty urheilukentillä miehiksi kilpailusuoritustensa vuoksi.”, ”Molemmista naisista löytyi mieskromosomeja, mutta he kokivat olevansa naisia.”

        Nyt on käytetty kriteerinä testosteroni tasoja, mutta sekään ei ole selvää:

        ”…2015 Dutee Chandin tapauksen johdosta urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin tuomitsi IAAF:n testosteronitasosäännön syrjiväksi ja kumosi sen väliaikaisesti. IAAF:lle annettiin heinäkuuhun 2017 aikaa osoittaa korkean testosteronitason vaikutuksen naisten suorituksiin olevan merkittävä, jolloin sääntö olisi perusteltu, tai muuten IAAF:n sääntö kumotaan…”

        ”KOK on vaatinut vuodesta 2015 lähtien transnaisia alentamaan testosteronitasonsa miehen normaalin tason alle eli 10 nanomooliin litralta veriseerumissa 12 kuukauden ajaksi ennen kilpailusuoritusta. Samalla KOK lakkasi vaatimasta transsukupuolisilta korjausleikkauksia, hormonihoitoja tai laillisen sukupuolen vaihdosta. Naisesta mieheksi korjanneille ei ole rajoituksia.”

        Siksi kansanvälisellä tasolla keskustellaan, miten tämä jako miehiin ja naisiin pitäisi tehdä:

        ”Nykyisin testeissä on useita kohtia, joiden perusteella sukupuoli määritetään. Näitä ovat kromosomien, hormonien ja sukupuolielimien lisäksi muun muassa luonteenpiirteeseen liittyvät asiat ja sosiaaliset kyselyt. Lisäksi tärkeää on myös se, kumman sukupuolen edustajaksi urheilija itsensä kokee.”

        Luuletko, että joku lukee noita postailuitasi?


      • hömpsönpömpsön kirjoitti:

        Luuletko, että joku lukee noita postailuitasi?

        Tiedän että vähän pitkiä osasta tulee ja joillakin täällä on selkeästi lukemisen vaikeuksia. Mutta laitan näistä sitten sellaisia pätkiä, että jokainen jaksaa ne lukea.

        Aihe tosin on sellainen, että taitaa joillakin syntyä vain hiljaisuus - kun todellisuus ei vastakaan sitä omaa näkemystä.


      • By.theway
        mummomuori kirjoitti:

        ”…äärijärjestönne tuomitsee lausunnon jyrkästi lasta leimaavana ja tiettyyn ominaisuuteen typistävänä...”

        Olet nyt suunnannut tämän aivan vikapaikkaan – tässä eivät ole mukana mitkään äärijärjestöt. Enkä minä kuulu enkä kannata mitään äärijärjestöjä.

        Puhutaan nyt vain olemassa olevista tosiasioita. Suomessa nyt vain syntyy lapsia, joiden sukupuoli ei ole selvä. Sen myöntää Sinkkonenkin

        ”Sinkkosen mukaan on olemassa pieni joukko ihmisiä, joiden sukupuoli ei ole selkeästi tyttö tai poika. Esimerkiksi Saksa otti äskettäin kolmannen sukupuolen mukaan viralliseen luokitukseen. ”

        Se, mihin Sinkkonen suuntaa kritiikkinsä on ”Tämän ei Sinkkosen mukaan kuitenkaan tulisi hämärtää kasvatuskeskustelua, jossa aiheena ovat lapset yleisesti.”

        Jotenkin tämä asia on saatu väännettyä siten, että sukupuolisensitiivinen kasvatus on yhdistetty näihin transukupuolisiin, jotka pitäisi minun mielestäni erottaa toisistaan. Sinkkonen kannattaa myös sukupuolisensitiviistä kasvatusta:

        ”Uransa aikana Sinkkonen on puhunut voimakkaasti eri sukupuolten välisiä stereotypioita vastaan ja etenkin poikien valinnanvapauden puolesta.”
        ”Ajatus siitä, että poikien ei pidä olla liian hyviä koulussa tai että he eivät voi harrastaa vaikkapa klassista musiikkia – sehän on aivan hölmö…”
        ”…sukupuoli on niin tärkeä osa ihmistä, ettei sitä pidä vähätellä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että lapsia pitäisi laittaa valmiisiin muotteihin sukupuolen perusteella.”
        ”Sukupuolen sisällä pitäisi olla vapaus pojan tanssia balettia ja soittaa viulua ilman, että häntä siitä kiusataan…”

        En ihan joka asiasta ole Sinkkosen kanssa samaa mieltä, mutta aika monesta. Muotoilisin vain toisin sanottavani.

        ”Edustaako "muunsukupuolinen henkilö" mielestäsi jotakin sellaista, jota biologisiin faktoihin perustuen voi oikeutetusti nimittää (erilliseksi) sukupuoleksi?”

        Vastasin tuohon. Kun biologiset määritteet eivät selkeästi ole kumpaakaan (tyttö/poika), niin silloin voidaan puhua muun sukupuolisesta. tähän kategoriaan voisi kuulua myös osa transsukupuolisista, joille esim. on tehty sukupuolenkorjaus toimenpiteitä – ihan miten he kokevat asian.

        Tämä ongelma tarkasta jaosta miehiin ja naisiin on ollut esillä urheilun saralla. Asia ei ole niin yksittäinen kuin luulisi.
        ”KOK ja IAAF lopettivat jokaisen naisurheilijan testaamisen 1990-luvulla, ja testit alettiin tehdä vain niille kilpailijoille, joiden sukupuolesta heräsi epäilyksiä.”

        Näistä varmaan jokainen muista Marja-Liisa Kirvesniemen testaukset. ”Hän ja kertoi joutuneensa urallaan useasti sukupuolitesteihin ja pitäneensä testejä loukkaavina.”

        ”Suomessa on ainakin kaksi naista, joita on epäilty urheilukentillä miehiksi kilpailusuoritustensa vuoksi.”, ”Molemmista naisista löytyi mieskromosomeja, mutta he kokivat olevansa naisia.”

        Nyt on käytetty kriteerinä testosteroni tasoja, mutta sekään ei ole selvää:

        ”…2015 Dutee Chandin tapauksen johdosta urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin tuomitsi IAAF:n testosteronitasosäännön syrjiväksi ja kumosi sen väliaikaisesti. IAAF:lle annettiin heinäkuuhun 2017 aikaa osoittaa korkean testosteronitason vaikutuksen naisten suorituksiin olevan merkittävä, jolloin sääntö olisi perusteltu, tai muuten IAAF:n sääntö kumotaan…”

        ”KOK on vaatinut vuodesta 2015 lähtien transnaisia alentamaan testosteronitasonsa miehen normaalin tason alle eli 10 nanomooliin litralta veriseerumissa 12 kuukauden ajaksi ennen kilpailusuoritusta. Samalla KOK lakkasi vaatimasta transsukupuolisilta korjausleikkauksia, hormonihoitoja tai laillisen sukupuolen vaihdosta. Naisesta mieheksi korjanneille ei ole rajoituksia.”

        Siksi kansanvälisellä tasolla keskustellaan, miten tämä jako miehiin ja naisiin pitäisi tehdä:

        ”Nykyisin testeissä on useita kohtia, joiden perusteella sukupuoli määritetään. Näitä ovat kromosomien, hormonien ja sukupuolielimien lisäksi muun muassa luonteenpiirteeseen liittyvät asiat ja sosiaaliset kyselyt. Lisäksi tärkeää on myös se, kumman sukupuolen edustajaksi urheilija itsensä kokee.”

        :) Jotenkinhan se mitä Sinkkonen kirjoitti saatiin väännettyä.

        Kun Sinkkonen totesi että tytöllä on tytön sukupuolta ilmaisevat ja pojalla vastaavasti pojan sukupuolta ilmaisevat ulkoisesti tunnistettavat merkit, ja että syntyy myös lapsia joiden sukupuolta ilmaisevat ulkoiset merkit eivät ole selkeästi tunnistettavissa, kirjoittivat toiminnallaan homoaktivisteihin samaistettavat henkilöt:

        "Sinkkonen pelkistää lapset... muniksi ja pimpsoiksi. Ennenkuulumatonta lastenpsykiatrin suusta. Lapset ovat lapsia, eivät sukuelimiä." Markku Toivonen US 12.11.2017 23:58

        "Sinkkonen toi esiin yksisilmäisen "pimppi = tyttö, pippeli = poika" -tyyppisen "sillä selvä" -näkemyksensä esiin.... julkisuudessa." Sami Mollgren US 13.11.2017 10:19

        Ensinnäkin on sanottava, että molemmat reaktiot ovat joko tahallaan vääristeleviä tai Sinkkosen suomenkielistä tekstiä ymmärtämättömiä. Toiseksi on sanottava, että ei tässä ainakaan mitään ennenkuulumatonta ole, koska näillä kriteereillä vauvan sukupuolen määrittäminen on tähän päivään asti tehty, mikä tietysti saattaa tulla järkytyksenä aktivisteille. Pääsääntöisesti asia on sillä selvä ja todettu fakta: tytöllä on x ja pojalla on y, mikä ei tarkoita Mollgrenin vetämiä yhtäläisyysmerkkejä, kun ei ole sanottu että tyttö on x ja poika y. Tässä herää jo kysymys siitä ymmärtävätkö aktivistit kieltä ja puhetta ylipäänsäkään. Kolmanneksi totean vielä sen, että sinäkin jouduit tyytymään vastauksessasi käyttämään samoja kriteerejä muunsukupuolisen määrittelemiseen kuin sukupuolen määrittelemiseen yleisesti käytetään: ulkoisesti havaittavissa olevia sukupuolen merkitsijöitä "ihan miten he asian kokevat".

        Kysymykseksi meille pääsääntöisille jää, kuinka mielekästä on sekoittaa yksinkertaisiin faktoihin jotakin mystistä sukupuolen kokemista kun puhumme lapsista. Poikkeukset tarvitsevat toki omaa erityishuomiotaan, sitä ei kukaan kiistä, mutta lapsille ei ole lupa pakkosyöttää jotakin ideologiaan pohjautuvaa fluiditeettia ja ehdottaa kokemista biologisiin faktoihin perustumattomissa asioissa, niiden osalta joiden sukupuoli on selvästi määritelty.


      • By.theway kirjoitti:

        :) Jotenkinhan se mitä Sinkkonen kirjoitti saatiin väännettyä.

        Kun Sinkkonen totesi että tytöllä on tytön sukupuolta ilmaisevat ja pojalla vastaavasti pojan sukupuolta ilmaisevat ulkoisesti tunnistettavat merkit, ja että syntyy myös lapsia joiden sukupuolta ilmaisevat ulkoiset merkit eivät ole selkeästi tunnistettavissa, kirjoittivat toiminnallaan homoaktivisteihin samaistettavat henkilöt:

        "Sinkkonen pelkistää lapset... muniksi ja pimpsoiksi. Ennenkuulumatonta lastenpsykiatrin suusta. Lapset ovat lapsia, eivät sukuelimiä." Markku Toivonen US 12.11.2017 23:58

        "Sinkkonen toi esiin yksisilmäisen "pimppi = tyttö, pippeli = poika" -tyyppisen "sillä selvä" -näkemyksensä esiin.... julkisuudessa." Sami Mollgren US 13.11.2017 10:19

        Ensinnäkin on sanottava, että molemmat reaktiot ovat joko tahallaan vääristeleviä tai Sinkkosen suomenkielistä tekstiä ymmärtämättömiä. Toiseksi on sanottava, että ei tässä ainakaan mitään ennenkuulumatonta ole, koska näillä kriteereillä vauvan sukupuolen määrittäminen on tähän päivään asti tehty, mikä tietysti saattaa tulla järkytyksenä aktivisteille. Pääsääntöisesti asia on sillä selvä ja todettu fakta: tytöllä on x ja pojalla on y, mikä ei tarkoita Mollgrenin vetämiä yhtäläisyysmerkkejä, kun ei ole sanottu että tyttö on x ja poika y. Tässä herää jo kysymys siitä ymmärtävätkö aktivistit kieltä ja puhetta ylipäänsäkään. Kolmanneksi totean vielä sen, että sinäkin jouduit tyytymään vastauksessasi käyttämään samoja kriteerejä muunsukupuolisen määrittelemiseen kuin sukupuolen määrittelemiseen yleisesti käytetään: ulkoisesti havaittavissa olevia sukupuolen merkitsijöitä "ihan miten he asian kokevat".

        Kysymykseksi meille pääsääntöisille jää, kuinka mielekästä on sekoittaa yksinkertaisiin faktoihin jotakin mystistä sukupuolen kokemista kun puhumme lapsista. Poikkeukset tarvitsevat toki omaa erityishuomiotaan, sitä ei kukaan kiistä, mutta lapsille ei ole lupa pakkosyöttää jotakin ideologiaan pohjautuvaa fluiditeettia ja ehdottaa kokemista biologisiin faktoihin perustumattomissa asioissa, niiden osalta joiden sukupuoli on selvästi määritelty.

        "... molemmat reaktiot ovat joko tahallaan vääristeleviä ..."

        Tuosta olen samaa mieltä.

        "...jouduit tyytymään vastauksessasi käyttämään samoja kriteerejä muunsukupuolisen määrittelemiseen kuin sukupuolen määrittelemiseen yleisesti käytetään...."

        Niin, sillä sukupuoli määritellään usemalla kriteerillä.

        Tuosta pakkosyötöstä olen hiukan eri mieltä, mutta totta kai se nyt on hvyin näkyvästi framilla. Etenkin kun vihamieliset ryhmät (Kuten AA-kerho) siitä tekevät melkoisen sirkuksen.

        Lapsille voi tämän esillä olevan asian kertoa aivan normaalisti, ettei aina voi kaikkien kohdalla olla täysin selvää, kumpaa sukupuolta on. Ei siitä sen enempää ehkä tarvitsekkaan puhua, sillä yleensä lapset suhtautuvat siihen varsin mutkattomasti.


      • By.theway
        mummomuori kirjoitti:

        "... molemmat reaktiot ovat joko tahallaan vääristeleviä ..."

        Tuosta olen samaa mieltä.

        "...jouduit tyytymään vastauksessasi käyttämään samoja kriteerejä muunsukupuolisen määrittelemiseen kuin sukupuolen määrittelemiseen yleisesti käytetään...."

        Niin, sillä sukupuoli määritellään usemalla kriteerillä.

        Tuosta pakkosyötöstä olen hiukan eri mieltä, mutta totta kai se nyt on hvyin näkyvästi framilla. Etenkin kun vihamieliset ryhmät (Kuten AA-kerho) siitä tekevät melkoisen sirkuksen.

        Lapsille voi tämän esillä olevan asian kertoa aivan normaalisti, ettei aina voi kaikkien kohdalla olla täysin selvää, kumpaa sukupuolta on. Ei siitä sen enempää ehkä tarvitsekkaan puhua, sillä yleensä lapset suhtautuvat siihen varsin mutkattomasti.

        Kun toistuvasti käy ilmi, että ääriseksuaaliaktivistit tahallisesti tai kielitaidottomuuttaan, liittyen jopa äidinkielen hallintaan, vääristelevät asioita, ei heitä tietenkään voida pitää kovinkaan varteenotettavina "tiedottajina". Totuudesta ja todellisuudesta irronnutta aktivismia, jota ääriseksuaalijärjestäytyneet osoittavat voisi luonnollisesti pitää vihamielisenä, jollei siinä olisi nähtävissä myös osittain psykologista ulottuvuutta. Kuitenkin toiminnan poliittinen motiivi retoriikasta päätellen on kaikkein ilmeisin. Ikävää ajatella, että kaikkien yhteisiä asioita hoidettaessa, joista herkin on lapset, kasvatus ja koulutus, toimintaa ohjaa ideologiseen valheeseen pohjautuva aggressiivinen kampanjointi. "Viharyhmä", kyllä, se on selkeästi vihervasemmistolaispoliittinen käsite demokratiaan kuuluvan vapaan keskustelun lopettamiseksi ja tiedonkulun estämiseksi, käsite jonka ainoana tarkoituksena on syrjiä ja osoittaa suvaitsemattomuutta poliittiseen agendaan kriittisesti suhtautuvia kohtaan.

        Asia on framilla lasten takia, koska feministi- ja ääriseksuaalijärjestöjen kiinnostus lapsiin on syystä tai toisesta ylikorostunut. Lapsipopulaatio koostuu tytöistä ja pojista joiden luonnollista kehitystä kohti aikuisuutta ei soisi ääriseksuaalijärjestöjen häiritsevän omalla rekrytoinnillaan. Sirkus Seta ja sen pöyristysteatteri voivat toki pyörittää aikuisviihdettä, mutta lapset eivät ole heidän.


    • 8. Mistä lähtien yhden ihmisen tahto tulla kohdelluksi niin kuin hän haluaa on voittanut kaikkien muiden tahdon tulla kohdelluksi niin kuin he haluavat? Yhden ihmisen tahto tuntuu voittavan myös muiden oikeudet tässä tilanteessa, mutta taas se denialismi pukkaa päälle translain puolustajien puolella.

      Ei se noin olekaan. Yksilöä pitää kunnioittaa hänen toiveissaan ja tahdossaan siihen pisteeseen, ettei hän loukkaa toisen vapautta.

      9. Pakkosterilisaatio sukupuolenvaihdoksen vaatimuksena on kuulemma väärin. Ainut vaan että ei sitä kukaan vaadi. Se tulee luonnostaan, jos sen sukupuolen haluaa oikeasti vaihtaa. Hormonihoidot ja kirurgiset toimenpiteet pitävät siitä huolen. Jos taas ei halua vaihtaa sukupuolta, niin sittenhän lisääntymiskyky jää. Mikä tässä on se ongelma?

      Ei, se ei tule luonnostaan. Hormonihoidon voi aina keskeyttää. Sterilisaatiota on erittäin vaikeaa purkaa. Suurin osa ei halua leikkauksia sukuelinten osalta.

      10. Joskus kuulee väitteen, että ihminen on syntynyt väärään kehoon ja että kyse ei ole kehityshäiriöstä. Saman väitteen mukaan kyse ei myöskään ole mielenhäiriöstä vaan totisinta totta. Tiedättekö mitä tämä tarkoittaa, jos noin on? Se tarkoittaa sitä, että ihmisen sisin (eli sielu, tietoisuus, henki, tms.) ei ole yhtä ruumiin kanssa. Ne ovatkin kaksi eri asiaa. Ne syntyvät eri aikaan. Kuitenkin yksi ihminen on syntynyt, kun yksi siittiö hedelmöittää yhden munasolun ja siitä on kehittynyt ihminen. Miten tämä kokonaisuus selitetään?

      Aina on ollut ihmisiä, joiden kokemus sukupuolestaan on eri kuin fyysinen ilmiasu. Voidaan toki keskustella siitä tässä yhteydessä, onko roolijako liian tiukka eikä anna tilaa näille persoonille. Näin heille tulee paineita liikaa fyysisen ulkomuodon muuttamiseen.

      Aivan, monella ihmisellä on ongelmia sen suhteen, että joku muu ulkomuodossa oleva ei sovi henkisen mielikuvaan omasta itsestä. Nämä todellakin kehittyvät vasta vanhempana.

      11. Julkisessa keskustelussa on alettu käyttää termiä itsemäärittelyoikeus. Tässä tapahtuu täysin sama asia, kuin mitä tapahtui tasa-arvoisen avioliittolain kanssa. Keksitään termi, rummutetaan sitä eikä kukaan uskalla vastustaa sitä, koska luullaan että se termi pitää paikkansa. Tasa-arvoinen avioliittolaki ei ollut tasa-arvoista nähnytkään. Se oli yhden ryhmän etuoikeus muihin nähden. Itsemäärittelyoikeutta ei ole olemassakaan. Jos on, niin mistä sen voi käydä lukemassa?

      En ymmärrä, miten avioliitossa voi olla ”yhden ryhmän” etuoikeus? Tähän saakka se tavallaan onkin sitä ollut, vain heteroilla on ollut tämä etuoikeus.

      12. Leikitään nyt sitten, että itsemäärittelyoikeus olisi totta. Mitä muita asioita se koskee kuin sukupuolta? Painoa? Ikää? Pituutta? Ihonväriä? Jos se koskee pelkästään sukupuolta, niin miksi vain ja ainoastaan sitä?

      Jaa, ihmisen mielikuvitus lienee rajana sekä lääketieteen mahdollisuudet. Näitä on mahdollista saada, jos vain rahaa riittää. Aina on sellaisia lääkäreitä, jotka rahan vuoksi ovat valmiita tekemään melkein mitä vain. Onneksi emme elä niin vapaassa markkinataloudessa, missä ei olisi mitään lakeja näistä säätämässä.

      • 8. eli ihminen saa itse määritää itsensä ja vaatia, että häntä kohdellaan sellaisena kuin hän haluaa?

        9. Miksi ihminen haluaa olla mies ja äiti yhtä aikaa?

        10. Itsensä hyväksymättömyys sellaisena kuin on on sairaus, vai onko se sairaus, ettei hyväksy?

        11. Avioliitto on aina tarkoittanut miehen ja naisen ainutlaatuista suhdetta ja se on aina ollut kaikille avoin samoilla ehdoilla.

        12. Sinusta siis rikkailla on oikeus määrittä oma sukupulensa, ikänsä, ihonvärinsä jne... ja muiden on hyväksyttävä se?


      • usko.vainen kirjoitti:

        8. eli ihminen saa itse määritää itsensä ja vaatia, että häntä kohdellaan sellaisena kuin hän haluaa?

        9. Miksi ihminen haluaa olla mies ja äiti yhtä aikaa?

        10. Itsensä hyväksymättömyys sellaisena kuin on on sairaus, vai onko se sairaus, ettei hyväksy?

        11. Avioliitto on aina tarkoittanut miehen ja naisen ainutlaatuista suhdetta ja se on aina ollut kaikille avoin samoilla ehdoilla.

        12. Sinusta siis rikkailla on oikeus määrittä oma sukupulensa, ikänsä, ihonvärinsä jne... ja muiden on hyväksyttävä se?

        Tykkäätkö sinä, jos sinua kohdellaan aivan toisin, kun toivot? Ja kyllä moni yksihuoltaja saa olla niin isänä kuin äitinäkin.

        No, rikkailla on tässä maailmassa paljon etuoikeuksia, siitä voidaan keskustella enemmänkin, onko se oikeudenmukaista vai ei.


      • mummomuori kirjoitti:

        Tykkäätkö sinä, jos sinua kohdellaan aivan toisin, kun toivot? Ja kyllä moni yksihuoltaja saa olla niin isänä kuin äitinäkin.

        No, rikkailla on tässä maailmassa paljon etuoikeuksia, siitä voidaan keskustella enemmänkin, onko se oikeudenmukaista vai ei.

        Minua tulee kohdella sellaisena kuin olen. Jos minä alan väittää olevani jotain muuta sukupuolta kuin olen tai muun ikäinen kuin olen, toivon, että joku puuttuu asiaan :D:D :D

        Kukaan isä ei voi olla äiti eikä äiti isä vaikka hoitaakin niitäkin tehtäviä.


      • IkäOnIsoKysymys

        Nyt olen kiukkuinen mummomuorille, sillä mummomuori rajaa avioliiton vain heteroiden oikeudeksi ja puhuu kuin muita ei niiden lisäksi olisi. Kyllä bi- ja aseksuaalit ovat aiemminkin saaneet avioitua siinä missä muutkin. Nyttenhän on hyvä että oikeutta laajennetaan homoihin.

        T. Kiukkuinen aseksuaali


      • IkäOnIsoKysymys kirjoitti:

        Nyt olen kiukkuinen mummomuorille, sillä mummomuori rajaa avioliiton vain heteroiden oikeudeksi ja puhuu kuin muita ei niiden lisäksi olisi. Kyllä bi- ja aseksuaalit ovat aiemminkin saaneet avioitua siinä missä muutkin. Nyttenhän on hyvä että oikeutta laajennetaan homoihin.

        T. Kiukkuinen aseksuaali

        :D ....


      • usko.vainen kirjoitti:

        Minua tulee kohdella sellaisena kuin olen. Jos minä alan väittää olevani jotain muuta sukupuolta kuin olen tai muun ikäinen kuin olen, toivon, että joku puuttuu asiaan :D:D :D

        Kukaan isä ei voi olla äiti eikä äiti isä vaikka hoitaakin niitäkin tehtäviä.

        "Minua tulee kohdella sellaisena kuin olen. Jos minä alan väittää olevani jotain muuta sukupuolta kuin olen tai muun ikäinen kuin olen, toivon, että joku puuttuu asiaan :D:D :D"

        Sinä saat ihan vapaasti toimia noin että toivot jonkun puuttuvan asiaan.

        Mutta anna toki muille sama oikeus kun haluat itsellesi: "kohdella sellaisena kun olen". Ilman että sinä määrittelet sen millainen sen toisen pitää olla.


      • Kunhan.kysyn

        9. Miksi vähemmistöjärjestö on höyrynnyt pakkosteriloinnista, vaikka sitä ei oikeasti vaaditakaan?


      • kdjbnkjn
        Kunhan.kysyn kirjoitti:

        9. Miksi vähemmistöjärjestö on höyrynnyt pakkosteriloinnista, vaikka sitä ei oikeasti vaaditakaan?

        Niinpä, eduskuntaa myöden asiaa paasataan!!!


      • Kunhan.kysyn kirjoitti:

        9. Miksi vähemmistöjärjestö on höyrynnyt pakkosteriloinnista, vaikka sitä ei oikeasti vaaditakaan?

        Kyllä niiltä vaaditaan, jotka eivät voi käyttää hormoneja.


      • Kunhan.kysyn
        mummomuori kirjoitti:

        Kyllä niiltä vaaditaan, jotka eivät voi käyttää hormoneja.

        Koska hormoneja käyttämättömän ulkoinen habitus ei muutu tavoiteltua sukupuolta vastaavaksi muutoin kuin kirurgisin toimenpitein tehtyjen muutosten osalta, miksi tämä yhtä lailla kirurgisesti suoritettava sterilointi olisi sen kummallisempi ja traagisempi toimenpide kuin esim. rintojen poisto ja sp-elimen muotoilu? Miksi transmies haluaa sittenkin olla nainen? Eikö tuo ole jo luokiteltavissa skitsofreniaksi joka vaatisi aivan toisenlaista hoitoa kuin kirurgiaa!


      • Kunhan.kysyn kirjoitti:

        Koska hormoneja käyttämättömän ulkoinen habitus ei muutu tavoiteltua sukupuolta vastaavaksi muutoin kuin kirurgisin toimenpitein tehtyjen muutosten osalta, miksi tämä yhtä lailla kirurgisesti suoritettava sterilointi olisi sen kummallisempi ja traagisempi toimenpide kuin esim. rintojen poisto ja sp-elimen muotoilu? Miksi transmies haluaa sittenkin olla nainen? Eikö tuo ole jo luokiteltavissa skitsofreniaksi joka vaatisi aivan toisenlaista hoitoa kuin kirurgiaa!

        ”…miksi tämä yhtä lailla kirurgisesti suoritettava sterilointi olisi sen kummallisempi ja traagisempi toimenpide kuin esim. rintojen poisto ja sp-elimen muotoilu?”

        Hormonihoito voidaan välillä keskeyttää ja näin saadaan mahdollisuus saada se biologinen lapsi. Leikkaus vie tämän mahdollisuuden. Kaikki eivät mene sp-elinten leikkauksiin, eivätkä niitä edes tahdo.

        Ja tämä ei täytä niitä ehtoja, joilla mielisairaus diagnosoidaan.


      • ösknbojtn
        mummomuori kirjoitti:

        ”…miksi tämä yhtä lailla kirurgisesti suoritettava sterilointi olisi sen kummallisempi ja traagisempi toimenpide kuin esim. rintojen poisto ja sp-elimen muotoilu?”

        Hormonihoito voidaan välillä keskeyttää ja näin saadaan mahdollisuus saada se biologinen lapsi. Leikkaus vie tämän mahdollisuuden. Kaikki eivät mene sp-elinten leikkauksiin, eivätkä niitä edes tahdo.

        Ja tämä ei täytä niitä ehtoja, joilla mielisairaus diagnosoidaan.

        Onko transut todellakin mielisairaita ja ailahtelevaisia?


      • Sillä.selvä
        mummomuori kirjoitti:

        ”…miksi tämä yhtä lailla kirurgisesti suoritettava sterilointi olisi sen kummallisempi ja traagisempi toimenpide kuin esim. rintojen poisto ja sp-elimen muotoilu?”

        Hormonihoito voidaan välillä keskeyttää ja näin saadaan mahdollisuus saada se biologinen lapsi. Leikkaus vie tämän mahdollisuuden. Kaikki eivät mene sp-elinten leikkauksiin, eivätkä niitä edes tahdo.

        Ja tämä ei täytä niitä ehtoja, joilla mielisairaus diagnosoidaan.

        Toisin sanoen sterilointi vie transmiehen mahdollisuuden lapsen synnyttämiseen, jota miehet eivät koskaan koska ovat miehiä.


      • ösknbojtn kirjoitti:

        Onko transut todellakin mielisairaita ja ailahtelevaisia?

        Eivät.


    • 13. Jos joku kokee syntyneensä väärään sukupuoleen ja haluaa myös vaihtaa sen papereihin, ilman sitä sukupuolenvaihdosprosessia - niin se syy siihen on, että yksilön identiteetti ja halut ovat keskenään vielä ristiriidassa. Tälläiset sukupuolenvaihtaja minun mielestäni ovat juuri niitä uppiniskaisia sukupuolittajia, jotka vaativat naisten olevan stereotyyppisiä naisia jotka saa olla vain kiinnostuneita niistä "tyttöjen asioista" kuten nukeista ja miesten olevan niitä stereotyyppisiä miehiä jotka saa olla vain kiinnostuneita niistä "poikien asioista" kuten autoista. Sukupuolittajille on väärin jos mies on kiinnostunut kokkaamisesta ja nainen koodaamisesta.

      En ihan saanut kiinni ideastasi. Etenkin tämä kohta on hiukan hämärä: ” identiteetti ja halut ovat keskenään vielä ristiriidassa.”

      Haetko jotenkin sellaista, että esim. miehet, jotka kokevat olevansa naisia (ja heillä on naisen identiteetti) ovat toisinaan jotenkin ylifeminiinisiä? Kaikkiahan eivät sellaisia ole, vaan vaikuttavat varsin tavallisilta naisilta.
      Toisaalta onhan naisiakin, jotka ovat ylifeminiinisiä, ja mm leikkaavat jättirintoja, pukeutuvat kimalluksiin ja käyttävät erittäin epäkäytännöllisiä vaatteita ja koruja.

      Ylimaskuliinisia transihmisiä en ole kyllä havainnut.

      Ja mitä tulee noihin rooleihin, voisit noita avata ehkä enemmän.

      • 13. Miten tapahtuu väärään sukupuolen syntyminen?


      • uudelleenkysymys

        13. Miten tapahtuu väärään sukupuolen syntyminen mistä puhut?


    • Niin.tai.näin.väärinpäin

      Miten usko, uskonnot ja luterilaisuus liittyvät näihin kysymyksiin?
      Emmekö lähde ajatuksesta, että kaikki Luojanluodut ovat yhtä arvokkaita.
      Ei hiuskaan putoa, ei kynsi katkea ilman Luojamme tahtoa.

      Niinpä ihmisten vaikeudet sukupuolensa kanssa ovat myös Luojan järjestämä koettelemus ihmiselle itselleen ja hänen suvulleen. Ihmisen pitää oppia nöyrtymään ja ottamaan vastaan vastoinkäymiset. Jollekin suvulle se on ehkä tärkeämpi opetus kuin joillekin toisille.

      Ihmisen ei pidä tähän iskeä tuomitsemalla. Jokaisella on taakkansa ja vaikeutensa, joillakin niin esillä, että sen mutkin huomaavat, toisilla taas niin näkymättömissä, etteivät lähimmäisetkään sitä pysty arvaamaan ja saattavat omalla käytöksellään lisätä toisen taakkaa tietämättään.

      Vakavasti puhuen, varmin omaisuus ihmiselle on hänen oma kehonsa. Sitä ei voi kukaan pois ottaa. Ihmisen pitää saada päättää omasta kehostaan, eikä siihen päätökseen tule kenenkään puuttua.
      Olisi ehkä järkevämpää muuttaa transsukupuolisen aivoitukset ja tunne-elämä omaan kehoon sopivaan muottiin, mutta siihen ei ole vielä päästy, joten joudumme leikkauksin muuttamaan ihmisen kehoa "väärästä" "oikeaksi".
      Tietoisuutemme ja tunne-elämämme ovat toistaiseksi leikkausveitsen ulottumattomissa.

      • ei.mielivaltaa

        Missä ja miten on lisätty taakkaa ja kenelle????


      • ”Emmekö lähde ajatuksesta, että kaikki Luojanluodut ovat yhtä arvokkaita.”

        Kyllä, tästä pitää lähteä aina liikkeelle. Se, että kaikki eivät synny täsmälleen ”oikeanlaisia”, joka puolestaan on ihmisten oma määritelmä, ei saa johtaa siihen, että joitakin ihmisiä pitäisi pitää arvottomina.

        ”Ihmisen ei pidä tähän iskeä tuomitsemalla…”

        Aivan.

        ”Ihmisen pitää saada päättää omasta kehostaan, eikä siihen päätökseen tule kenenkään puuttua.”

        Me elämme eurooppalaisten sekä kristillisten arvojen mukaan, jolloin jokaisella ihmisellä tulee olla päätäntävalta omaan kehoonsa.


      • ljenbwo
        mummomuori kirjoitti:

        ”Emmekö lähde ajatuksesta, että kaikki Luojanluodut ovat yhtä arvokkaita.”

        Kyllä, tästä pitää lähteä aina liikkeelle. Se, että kaikki eivät synny täsmälleen ”oikeanlaisia”, joka puolestaan on ihmisten oma määritelmä, ei saa johtaa siihen, että joitakin ihmisiä pitäisi pitää arvottomina.

        ”Ihmisen ei pidä tähän iskeä tuomitsemalla…”

        Aivan.

        ”Ihmisen pitää saada päättää omasta kehostaan, eikä siihen päätökseen tule kenenkään puuttua.”

        Me elämme eurooppalaisten sekä kristillisten arvojen mukaan, jolloin jokaisella ihmisellä tulee olla päätäntävalta omaan kehoonsa.

        Ihmisen keho on PH:n temppeli eikä sitä saa turmella hormooneilla eikä luonnottomilla leikkelyillä.

        Tarkoitako, että eurooppalaisten sekä kristillisten arvojen mukaan eläminen on liberaaliteologiaa?


      • ljenbwo kirjoitti:

        Ihmisen keho on PH:n temppeli eikä sitä saa turmella hormooneilla eikä luonnottomilla leikkelyillä.

        Tarkoitako, että eurooppalaisten sekä kristillisten arvojen mukaan eläminen on liberaaliteologiaa?

        Niin, mitäs sitten sanot heille, jotka käyttävät erilaisia hormooneja sekä "leikkelevät" omaa kehoaan hyvin eri tavoin? Oletko yhtä jyrkkä heidän suhteen?


      • ljenbwo
        mummomuori kirjoitti:

        Niin, mitäs sitten sanot heille, jotka käyttävät erilaisia hormooneja sekä "leikkelevät" omaa kehoaan hyvin eri tavoin? Oletko yhtä jyrkkä heidän suhteen?

        Toki ihminen saa omaa sukupuoltaan korostaa. Se on hyväksyttävää mutta yritys muuttaa se toiseksi sukupuoleksi on sairasta koska se ei edes ole mahdollista.


      • ljenbwo kirjoitti:

        Toki ihminen saa omaa sukupuoltaan korostaa. Se on hyväksyttävää mutta yritys muuttaa se toiseksi sukupuoleksi on sairasta koska se ei edes ole mahdollista.

        Ahaa, silloin saa leikellä itseään miten mielii ja syödä hormoneita vaikka kourakaupaulla....


      • EiNiinSanottu
        mummomuori kirjoitti:

        Ahaa, silloin saa leikellä itseään miten mielii ja syödä hormoneita vaikka kourakaupaulla....

        Ei tietenkään vaan lääkärin ohjeen mukaan!


      • EiNiinSanottu kirjoitti:

        Ei tietenkään vaan lääkärin ohjeen mukaan!

        :D Tosin useimmat tekevät niin - myös transsukupuoliset - mutta moni käyttää aivan omin päin. Kun halutaan niitä hyviä urheilutuloksia tai "sukupuolen" korostamiseen tarvittavia lihaksia. :D


      • EiNiinSanottu
        mummomuori kirjoitti:

        :D Tosin useimmat tekevät niin - myös transsukupuoliset - mutta moni käyttää aivan omin päin. Kun halutaan niitä hyviä urheilutuloksia tai "sukupuolen" korostamiseen tarvittavia lihaksia. :D

        Miksi mies söisi naishormoonia tai nainen mieshormoonia????


    • Avaus on siis minun tekemäni. Rakastan NIIIIIIIN itseäni.

    • Jos pojalla voi olla pippeli ja tytöllä voi olla pippeli ja pojalla voi olla pimppi ja tytöllä voi olla pimppi, niin miksi ihmeessä vaihtaa sukupuolta ylipäätään?

      • Hyvä kysymys 😂


      • lsmdmdk

        Kukaan ei vastaa sinulle....


      • lsmdmdk kirjoitti:

        Kukaan ei vastaa sinulle....

        Muistaakseni esittämäni kysymys oli hiljattain ylen keskusteluohjelman teemana.


      • niin.olikin
        inti kirjoitti:

        Muistaakseni esittämäni kysymys oli hiljattain ylen keskusteluohjelman teemana.

        Niin olikin.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2184
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      50
      1714
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      35
      1537
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1456
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe