Siivekäs jänis

Unohtunut

Muistaako kukaan, oliko jollakin vuotsolaisella kuva jäniksestä jolla oli siivet?

27

392

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raitis-bubu

      Alkoholi vaikuttaa kehoon monella eri tavalla. Yleisimmät vaikutukset päihtymystilasta ja maksan poksahduksesta ovat yleisessä tiedossa useimmilla, mutta alkoholi tekee keholle paljon muutakin. Oletko kärryillä, mitä sinussa tapahtuu kun otat? Hillitty juominen saattaa edesauttaa terveenä pysymistä, mutta rankempi ottaminen ei terveyttä edistä. Healthyliving.msn.com -sivusto listasi alkoholin vaikutuksia kehoon. Lue lista ennen kuin korkkaat seuraavan!

      Nestetasapaino

      Alkoholi sotkee kehon niiden hormonien tasapainon, jotka huolehtivat nestetasapainon säilymisestä. Alkoholi poistaa nestettä, mikä voi johtaa nestehukkaan. Nestehukka voi aiheuttaa päänsärkyä, pahoinvointia, väsymystä sekä ripulia.

      Rinnat

      Jopa yksi alkoholijuoma päivässä voi nostaa rintasyöpäriskiä. Alkoholi nostaa kehon estrogeenitasoa, mikä taas voi nostaa riskiä sairastua rintasyöpään. Toinen teoria on, että alkoholi heikentää maksan kykyä poistaa myrkkyjä kehosta, mikä voi edesauttaa syövänkin puhkeamista.

      Vatsa

      Alkoholi kiihdyttää vatsasolujen toimintaa, minkä johdosta vatsahappoja erittyy enemmän. Tästä syystä alkoholinkäyttö voi saada vatsan ärtyneeksi ja pahentaa vatsavaivoja.

      Haima

      Rankka alkoholinkulutus on eräs suurimmista syistä haimatulehdukseen, ja myös haimasyövän aiheuttaja.

      Maksa

      Alkoholin suurkulutus saa maksan rasvamäärän kasvamaan. Se aiheuttaa niin sanotun rasvamaksan. Alkoholinkäyttö voi saada myös maksan tulehtumaan. Aikaa myöten riskinä on maksakirroosi, eli vakava maksan toimintahäiriö, jossa maksasolut eivät enää kykene uusiutumaan. Lopulta maksan toiminta voi loppua kokonaan.

      Huomaa: tiettyjen lääkeaineiden ja alkoholin yhdistelmä voi saada maksan vahingoittumaan jo kolmen alkoholiannoksen jälkeen. Tällaisia lääkeaineita ovat muun muassa parasetamoli sekä jotkin kolesterolin alentamiseen tarkoitetut lääkkeet. Jos käytät lääkitystä, varmista aina lääkäriltä, voiko lääkityksen aikana nauttia alkoholia.

      Aivot

      Keskinkertainenkin alkoholinkulutus voi ajan myötä edesauttaa Alzheimerin taudin tai dementian puhkeamista. Ikääntymisen myötä aivosoluja kuolee, mikä hidastaa tai ehkäisee aivojen hermostojen yhteyttä kehoon.

      Raju alkoholinkäyttö tappaa aivosoluja. Pahimmillaan raju juopottelu tuhoaa muistia pysyvästi. Raskas juominen voi myös muuttaa aivotoimintaa siten, että se vaikuttaa kaikkeen ihmisen elämässä, esimerkiksi sosiaalisiin suhteisiin. On tutkittu, että alkoholistin aivot eivät enää tunnista toisista ihmisistä esimerkiksi kasvojen ilmeitä niin hyvin. Tämä osaltaan vaikeuttaa ihmissuhteiden hoitamista.

      Sydän

      Kohtuullinen alkoholinkulutus voi olla sydämelle hyväksi, koska se nostaa hyvän kolesterolin määrää, vähentää tulehdusta ja ehkäisee veritulppien syntymistä. Kohtuullinen juominen voi myös auttaa keski-ikäisiä naisia välttämään sydän- ja verisuonisairauksia estrogeenitasoa nostamalla. Terveysedut saavutetaan kuitenkin vain kohtuullisella alkoholinkäytöllä.

      Verenpaine

      Keskinkertainenkin alkoholin juominen (etenkin tyhjään vatsaan) on yhdistetty korkeaan verenpaineeseen, mikä on riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin tai saada halvaus.

      Luut

      Kohtuullinen alkoholinkäyttö voi parantaa luiden kestävyyttä, sillä se lisää estrogenin ja testosteronihormonien määrää kehossa. Nämä hormonit vahvistavat myös luita.

      Edut saadaan eritoten viinistä ja oluesta niiden sisältämien ainesosien vuoksi.

      Sen sijaan rankempi alkoholinkulutus vesittää saavutetut hyödyt, sillä luut alkavat haurastua rankan alkoholinkäytön seurauksena. Osteoporoosin ja luunmurtumien riski kasvaa. Lisäksi, koska alkoholi aiheuttaa nestehukkaa, se huuhtoo myös kalsiumia pois kehosta. Kalsiumin väheneminen haurastuttaa myös luita.

      Lue lisää:

      Alkoholi ja lääkkeet

      Hyvä, paha alkoholi

      Nuorten mielestä alkoholi kuuluu normaaliin elämään

      Alkoholin kohtuukäytöstä ei lisähyötyä

      Alkoholin käyttö huipussaan joulukuussa – Varo alkoholimyrkytystä ja tunnista oireet!

    • Unohtunut

      Hyvä juttu, mutta jänis ja siivet oli kyseessä. Raittius hyvä, mutta olisi tärkeää saada tietää kellä oli kyseinen kuva.

    • enolekuullut

      No olikohan se sitten täytetty,paperiin/pahviin piirretty,vai peräti ihan elävä oikea jänis? Jos se olikin ihan oikea siivekäs jänis niin ????????????????????????????

    • PupuAkmeeli

      Taitaa olla että Akmeeli se vain on käyny kylillä katsomassa meininkiä.Eihän tuo uimalla ole sinne enää päässyt jokia pitkin.
      On se vaan veijari ollut hänkin

    • Unohtanut

      Paperiin/pahviin piirretty

    • unohtunut

      Se onkin valokuva varmaan täytetystä jäniksestä jolle on laitettu linnun siivet. Se on unohtunut kenellä oli tälläkeinoin täytetystä eläimestä valokuva. Mulla on kuva jossa ihminen pitää tätä jäniskuvaa käsissään ja esittää sitä kameraan

    • Jeesiön-homo-Ritari

      Jeesiössä näitä nähdään useinkin.

    • kurkoja

      ihan aamula mullaki oli pehmeä jänis kourassa.

    • tepsukkalainen

      Jaa tuo onkin vanha juttu eli Virttiövaarasta käynyt reissun Vuotsossa

    • unohtunut

      Pitää varmaan mennä Vuotsosta kyseleen.

    • höpö-mikko

      No pannaanpas tämäkin hyvin alkanut ketju sitten tavallaan höpinäksi. Elikkä esim. Kysymys,mikä on wistaakelispukki? Vastauksen annan myöhemmin ehkä.

      • höpö-mikko

        Joo kerronpas nyt sitten vastauksen kysymykseen mikä on winstaakelspukki. Se on siis winstaakelspukki,eikä wistaakelis,niinkuin oli tuossa alkuperäisessä viestissä oli kirjainvirhe .
        Edesmennyt kittiläläinen mies kertoi oman versionsa aikoinaan. Winstaakelspukki on kun kävelee syömättä ja juomatta Kemistä Sallaan yhäsoittoa. Onko järkeä vai ei siihen en ota kantaa!!


    • susirajalta

      En tiedä mutta nyt on kunnon Pyryparta liikkeelle täällä etelämpänäkin. Tulee lapsuusajan talvet mieleen. Wistaskkelipukki taitaa olla Viriaapelipukki.

      • Menivaikeeks

        No mikäs sitten on viriaalipukki?


    • Pyryttäjäpukki

      Viriaalipukki on sellainen joka on pukki silloin kun itse haluaa eikä vain joulunaikaan

    • Ikimuistoinen

      Kun olin treffeillä noita-akan kanssa, niin kyllä silloin vauhtia riitti ja päätä huimasi vaikkei siipiä ollutkaan

    • Unohtunut

      Ei taida kukaan muistaa kyseistä kuvaa

      • Anonyymi

        Mä muistan


    • Anonyymi

      Mikä teitä vuotsolaisia vaivaa?

    • Anonyymi

      Tuossa luin kirppistä ja sieltä löytyi oikea aarre eli
      "Jeesuksen vanha Helkama Regent myytävänä Jämsässä, 60 ekua"
      eli nyt menee kyllä aika halvalla vai mitä jiesiön jässäkät

      • Anonyymi

        Eli se aasi juttukin oli tarua


    • Anonyymi

      Se luuraa riipissä.

    • Anonyymi

      Oletteko huomanneet, että poromiehet pieree aivan uskomattoman paljon, ja pierut TODELLA haisee! Ehkä paikalliset on tottuneet niihin, mutta turisti tai junantuoma kyllä ikävästi haistaa nämä poromiehet. Osasyynä voi olla se, että kalsareita ei vaihdeta kovinkaan usein, ja niin on pinttynyt melkoset jarruraidat...

    • Anonyymi

      Eikös sillä taiteilija Palsalla ollut kuvia siivekkäistä jäniksistä?

    • Anonyymi

      Riistakeskus päätti, että 12% Suomen ilveksistä tapetaan, jotta ihmiset eivät pelkäisi niitä. Ihmeellisiä vellihousuja Riistakeskuksessa, sillä kuka ihme pelkäisi ilvestä? Todellinen syy: halu hupitappaa eläimiä. =riistakeskus=
      on varsinainen farssi.

      • Anonyymi

        Raakalaiset nauttivat puollustuskyvyttömien eläinten tappamisesta. Riistakeskus johtaa maata ja sen luontoa? Eikö lait ja asetukset ole enää voimassa? Hävetkää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raakalaiset nauttivat puollustuskyvyttömien eläinten tappamisesta. Riistakeskus johtaa maata ja sen luontoa? Eikö lait ja asetukset ole enää voimassa? Hävetkää!

        Vuosia olen seurannut näitä metsästäjien touhuja. Pitkään yritin ymmärtää.,mutta ei jumalauta. Tällä sakilla on oikeesti vikaa päässä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4955
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3134
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1243
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1217
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe