Mikä ihme tätä miestä vaivaa?

tienpäässä

Nyt tarvitaan teidän miesten apua. Olen seurustellut jo monta vuotta todella ihanan miehen kanssa. Ihanan siinä mielessä, että vapaa-aika ja sellainen kevyt menee todella hyvin ja riidellään todella harvoin... Mutta syy miksi varmaan riidellään niin harvoin on, koska ei koskaan puhuta mistään vakavasta ja eikä meillä ole edes yhteistä taloutta tai perhettä suunnitteilla.

Syy siihen, ettei ole yhteistä taloutta on varmaankin minussa. En ole suostunut muuttamaan yhteen tai edes sitä, että muuttaisin lähemmäksi. Nyt varmaan mietitte miksi. Tässä on syy.

Miesystäväni täyttää kohta 32v. Hän asuu yhä vanhemmillaan, hänellä ei ole koulutusta eikä ole myöskään töitä. Tapasin hänet kun itse en myöskään opiskellut tai ollut töissä, sairastin silloin. Nyt olen itse viimeistelemässä opiskeluni ennen työelämään suuntaamista, mieheni ei vieläkään tee mitään.
Olen yrittänyt kysellä onko hän ajatellut, jos menisi töihin tai aikooko opiskella jotain itselleen mieluista ammattia niin aina tulee sama juttu: Juu hän on ajatellut ja ehkä hän voisi ottaa muutaman verkkokurssiin. Tätä hän on sanonut jo monta vuotta ja kysyn häneltä nämä kysymykset ehkä kerran tai kaksi vuodessa (yleisemmin aikoina kun itse menen takaisin kouluun).

Hän pelaa kaikki päivät tietokoneella tai katsoo jotain ohjelmia telkkarista. Hän kyllä aina tykkää mainita siitä, miten hän ollessaan 19v työskenteli muutaman kuukauden isän työpaikassa. Sen jälkeen ei ole kertaakaan ollut töissä.

Ollaan myös keskusteltu jos hän tarvitsisi ohjausta ja tukea, ammattiauttajaa jos on masennusta (minulla on sitä ollut joten tiedän, että opiskelu on vaikeaa jos on masennus päällä), mutta mihinkään ei mene ja on sitä mieltä, ettei ongelmaa ole.

Voinko tehdä tässä tilanteessa mitään? Alan olemaan siinä pisteessä, että parempi jättää suhde siihen ja etsiä itselleni sellainen henkilö, joka tahtoo tehdä elämällään jotain eikä vain asua vanhemmillaan. Mies on myös käyttänyt syyksi sitä, että vanhemmat saattavat muuttaa toiselle paikkakunnalle ja siksi hän ei voi vielä hakea kouluihin - hän siis suunnittelee koko elämänsä vanhempien menojen m ukaan ja kai ajattelee, että asuu vanhemmillaan koko elämänsä.

En halua muuttaa hänen kanssaan yhteen, koska pelkään että hän vain siirtyy vanhemmistaan minuun ja sitten minun kuuluu elättää hänet kuin äiti.

Kannattaako pysyä vai kannattaako etsiä muualta?

5

436

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vinkkinäsulle

      Kysypä sinkut palstalta. Tämä palsta on kuollut, mutta siellä saa nopeasti asiallisia vastauksia.

    • Et voi tehdä mitään hänen suhteen. Vain ihminen itse voi auttaa itseään.
      Mikäli ei tee mitään asian eteen, ei tapahdu muutosta.

      Mikäli muutat lähemmäksi, hän ravaa usein luonasi syystä jos toisesta.
      Lisäksi, kun hänen vanhempansa muuttaa, hän hakeutuu kurssille ja pyytää sinua majoittamaan hänet, koska vanhempien luota kurssimatka olisi ylipitkä.
      Toki hänen vanhempansa saattaa muuttaa korttelin päähän ja sanoa sinulle heidän muuttaneen sadan kilometrin päähän.

      Tulevaisuudenkuva on synkkä. Sinä käyty töissä, teet ruokaa, siivoat ja hän pelaa pleikkarilla ja lupaa joku päivä pyrkivänsä kurssille, sitä tekemättä. Sillä aina löytyy joku syy miksi ei.

    • Lipotyrrt

      Lopeta suhde tuon kaverin kanssa et saa hyvää elämää hän on haihattelija joka on jäänyt teinin asteelle.ei ole mitään kunnianhimoa päästä elämässä eteenpäin,on tottunut elämään jonkun muun siivellä.

    • erilainenmiesjust32

      Tämä "mies" on todellakin 15vuotias teini mieleltään.
      Tiedän itsekin muutaman vastaavan tyypin.
      Ei tuossa iässä kuulu asua vanhempien kanssa jos on niin sanotusti täyspäinen. Pleikkarit ja tietsikat käy tietysti aikuisillekin ajanvietteeksi ( mullakin on molemmat pelikoneena) mutta näitä käytetään koulun tai töiden jälkeen tunti max kaksi.

      Ei sulla tule olemaan tulevaisuutta hänen kanssaan. Ei muuta kuin uutta "miehekkäämpää" otusta kehiin niin kyllä se elämä kantaa...

    • Mikä sinut on tähän mennessä pitänyt tuossa suhteessa?

      Ei kovin moni nainen pitkään tuollaista katsele.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1535
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1107
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1006
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      674
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe