1200 Kcal dieetti

Senopia

Hei, haluaisin kuulla kokemuksia 1200 Kcal dieetistä ja kilokalorien laskutavasta. Punnitsen puurohiutaleet, salaatin , juurekset, lihan ym raakana. Miten punnita esim. itse leivottu sämpylä, kastikkeet, keitot??? Punnitaan kaikki ainekset raakana? Lihamakaronilaatikko? Please, auttakaa! Olen reilusti ylipainoinen, painoindeksi 34.

33

12825

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Näin_se_homma_menee_alas

   Tuo 1200 kcal on aivan liian vähän. Koskaan ei pitäisi mennä alle 1500 kcal ja jos painoindeksi on 34 niin en menisi alle 1800 kcal.

   Ja totuus laihdutuskuureista on se, että niistä ei ole apua. Koska jos laihdutat vuodessa 3 kuukautta, sun paino määräytyy kuitenkin sen mukaan mitä teet ne muut 9 kuukautta. Tai jos laihdutat kitudietillä vuodessa 20 kiloa, niin kun lopetat dietin saat 30 kg takaisin seuraavan 6 kk aikana. Turhaa hommaa.

   Rupea mielummin painonhallintaan. Eli koita löytää sellainen ruokavalio, jota pystyt helposti noudattamaan loppuelämäsi. Usko minua, et todellakaan jaksa laskea joka kaloria kauempaa kuin muutaman kuukauden saati loppuelämääsi. Älä tähtää suuriin muutoksiin muutamassa viikossa tai kuukaudessa, vaan aseta pidemmän ajan tavoitteita, jotka eivät ole numeerisia. Koska loppujen lopuksi, sillä ei ole mitään väliä paljonko painaa --- mikä on tärkeintä on se, mikä on kehosi koostumus.

   Jos haluat laskea kaloreita, tee se vain alussa niin että opit hahmottamaan ruokien kalorimääriä (noin summittaisesti).

   Kuitenikin parempi tapa syödä on se, että satsaa säännöllisiin aterioihin, eikä napostele. Syö kunnon aterioita. Jos olet sellainen, joka tykkää santsata ja syödä isoja annoksia, lopeta se, ja tee kerralla ateria, jossa kontrolloitu kalorimäärä.

   Kokoa ateriasetti, jossa on sopivan pienet lautaset: 1) lautanen enintään 15 cm läpimitta proteiinille 2) lautanen keitolle, n. 3-4 dl vetoinen 3) lautanen 18 cm pääruoalle ja 4) kookas kulho n. 20 cm salaatille.

   Lautaselle 1 laitat kämmenesi kokoisen palan kalaa, kanaa, lihaa, juustoa, tofua, tms.
   Lautaselle 2 keittoa, joka tehty ilman kermaa ja jauhoja, tai bataattimuusia
   Lautaselle 3 keitettyjä vihanneksia 100% tai 85% (loput 15% voi olla täysjyväriisiä tai -pastaa, perunamuusia, yms. jos pakko tai pala leipää).
   lautaselle 4 eli salaattikulhoon salaattivihanneksia niin paljon kuin kippo vetää.

   Syö joko annokset 1 2 4 tai 1 3 4. (vaihtoehdossa jossa ei ole riisiä tai pastaa tms., voi öljyä käyttää vähän runsaammin).

   Tuoreita tai kuivattuja yrttejä ja vihreitä vihanneksia voi syödä niin paljon kuin sielu sietää (huom avokado on hedelmä). Harva on lihonut porkkanallakaan saati tomaatilla. Itujakin saa laittaa. Kurpitsaakin voi syödä kohtuullisia määriä. Vihanneksista teet siis sekä salaatin että lämpimät vihannekset lautaselle 3. Joukkoon lisäät neitsytoliiviöljyä ja hieman suolaa.
   Keiton teet myös vihanneksista, pinaatti, yms.

   Vältä kastikkeita, eikä mitään leivitettyä. Valkoiset viljat ja sokeri pois. Jälkkäriksi hedelmää ja hieman kookosmaitoa. Välipalaksi hedelmää. Ripottele ruokaan pieniä määriä pähkinää ja siemeniä.

   Kaiken teollisen ja naposteluun tarkoitetun ruoan jätät kokonaan pois. Jos pakko joskus herkutella, valitse muutama pala tummaa suklaata, kuivattuja (sokeroimattomia) hedelmiä, tai ääritilassa paahda poppareita itse.

   Ei tarvii laskea kaloreita, eikä paastota ja silti laihtuu. Ja noin voi jatkaa loppuelämänsä.

   • Anonyymi

    oikeesti .voinko saada yhden lautasmallin jossa on 1200 kaloria ,ilman vaihtoehtoja.kiitos


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    oikeesti .voinko saada yhden lautasmallin jossa on 1200 kaloria ,ilman vaihtoehtoja.kiitos

    AP halusi reilut 3v sitten kuulla kokemuksia 1200 Kcal dieetistä.

    Kysymys on harhaanjohtava tai epäoleellinen. Laihduttaja ei tarvitse lainkaan energiaa, ei ollenkaan, koska laihduttajalla energiavarasto kulkee aina mukana, kupeilla.

    Niin kauan kun laihduttajalla on läskiä, hänen ei tarvitse olla tippaakaan huolisssaan siitä, saako hän riittävästi energiaa. Silloin kun laihduttaja ei saa kaikkea kuluttamaansa energiaa dietaarisesti, niin hänen elimistönsä ottaa sen energian, mikä jää dietaarisesti saamatta, läskistä.

    Mutta energiaa tulee väkisinkin jonkin verran, koska laihduttajan tarvitsee saada terveydelle välttämättömät suojaravinteet.


   • Anonyymi kirjoitti:

    oikeesti .voinko saada yhden lautasmallin jossa on 1200 kaloria ,ilman vaihtoehtoja.kiitos

    Miksi? Jos laihduttaa syömällä 1 200 kcal päivässä, ei sitä kaikkea oo tarkoitus syödä kerralla.


  • Muuanukkeli

   Ehei! Syö mitä mielesi tekee. Kuluta kalorit liikunnalla.

  • veijo9873763

   Aloittaja

   Kitudieettisi on tuomittu epäonnistumaan.

   Mitä sitten syödä?   Luonnollista, mielellään rasvaista ruokaa, lihaa, lintuja, kalaa, oliivi- ja rapsiöljyä sekä täysrasvaisia meijerituotteita kuten voita ja kermaa. Jos sinulla yllämainituilla on vaikeuksia saada painoa putoamaan ts. pitämään verensokerisi alhaalla voit yrittää välttää maitoa ja juustoa suurissa määrissä. Maito sisältää jonkun verran hiilihydraattia laktoosin muodossa ja juusto kaseiinia joka voi nostaa verensokeria. Vihanneksia voit syödä rajattomasti. Varo kuitenkin juureksia ja palkokasveja sillä joissa usein on paljon hiilihydraatteja. Syö pelkästään silloin kun sinulla on todella nälkä ja syö itsesi kylläiseksi. Mikään ei pakoita sinua syömään kolmea suurta ateriaa päivässä välipaloineen vaan päätät itse milloin ja kuinka usein syöt. Juo vettä, kahvia ja teetätai kuivaa valkoviiniä (voi jopa olla hyödyllistä, tiede ei ole yksimielinen) jollei sinulla ole ongelmaa alkoholista. Makeaa pelkästään suurissa juhlissa/juhlapyhinä ja mieluiten itse valmistettua jolloin tiedät kuinka paljon sokeria saat itseesi.   Liikunta


   Et pysty liikkumaan itseäsi laihaksi mutta liikunnasta on monia terveyshyötyjä. Harrasta liikuntaa joka mielestäsi on hauskaa. Se on sinulle paras liikuntamuoto. Liiku niin paljon kuin haluat mutta älä odota että se laihduttaa.

   Pelkkä liikunnan lisääminen ei toimi laihdutuksessa jollet samalla muuta ravintoasi.

   Ylläoleva asiantuntijalta joka ei usko vanhoihin satuihin.

   • kannustaa.pitää

    Kitudieettisi on tuomittu epäonnistumaan.

    -Älä sano noin. Laihduttajaa täytyy kannustaa. Moni on pudottanut painoa onnistuneesti ihan perinteisin menetelmin kaloreita laskemalla ja syömällä lautasmallin mukaan. Kyllä se onnistuu.


   • veijo89638763
    kannustaa.pitää kirjoitti:

    Kitudieettisi on tuomittu epäonnistumaan.

    -Älä sano noin. Laihduttajaa täytyy kannustaa. Moni on pudottanut painoa onnistuneesti ihan perinteisin menetelmin kaloreita laskemalla ja syömällä lautasmallin mukaan. Kyllä se onnistuu.

    kannustaa.pitää

    kannustaisitko myös pyromaania??


  • kalorien.laskenta

   Kaikki punnitaan raakana. Jos teet sämpylöitä, niin kaikki aineet puntarin kautta ja kalorimäärät ylös. Lopuksi jaat saadun kokonaiskalorimäärän sämpylöiden määrällä, niin tulee yhden sämpylän kalorit. Näin kaikkien ruokien kanssa.

   Jos teet puuroa ja laitat esim 50g hiutaleita ja jaat puoleksi pakkauksessa olevan kalorimäärän 100g kohti. Helppoa.

   Entä jos otat pieniä määriä jotain esim kymmeniä grammoja?
   Jos jossain elintarvikkeessa on esim 400 kaloria per 100g, niin jaat sen tarvittaessa kymmenellä, jolloin saat 10grammat kalorit, jotka on siis 40. Jos otat tuotetta 30g niin kerrot 40x3 on 120 kaloria.

   Salaateissa ja juureksissa on niin vähän kaloreita että jätä ne laskematta, jos et aivan järkyttäviä määriä syö.

   • laskuesimerkki

    Kuvitellaan että tuotteessa on 376 kaloria sadassa gramassa ja otat sitä 37 grammaa.
    Miten lasketaan? Lasketaan ensin yhden gramman kalorit. Eli 376 jaetaan sadalla, se tekee 3.76.
    Tämä summa kerrotaan otetun annoksen määrällä eli 3,76 x37 on 139,12 kaloria, eli pyöreästi 140.


   • veijo908639863

    laskuesimerkki

    Ojasta allikkoon.


   • laskuesimerkki kirjoitti:

    Kuvitellaan että tuotteessa on 376 kaloria sadassa gramassa ja otat sitä 37 grammaa.
    Miten lasketaan? Lasketaan ensin yhden gramman kalorit. Eli 376 jaetaan sadalla, se tekee 3.76.
    Tämä summa kerrotaan otetun annoksen määrällä eli 3,76 x37 on 139,12 kaloria, eli pyöreästi 140.

    Tai sit vaan 376x0,37. Tuotteiden kcal-määrät on yleensä ilmoitettu per 100g tuotetta. 37 grammaa on 0,37 satagrammaista. Jos syöt samaa tuotetta kilon, laskukaava on yksinkertaisimmillaan 376x10, koska kilo on sama kuin 10 satagrammaista. Kun muuttaa painoja sadoiksi grammoiksi, ennen pilkkua tulee täydet sadat grammat, oli niitä 5 tai 50, pilkun jälkeen ensin kymmenet grammat ja sen jälkeen grammat ja toki voi laskea tarkemminkin ku gramman tarkkuudella, mutta ei siitä käytännössä oo mitään hyötyä, joten gramman tarkkuus kyllä riittää. 9grammaa samaa tuotetta olisi 376x0,09.

    En tiedä miksi pitäisi tehdä asioista vaikeampia kuin ne on.. riittää et kertoo kcal määrän tuotteen painolla, muistaen merkitä paino satoina grammoina.

    125g= 1,25 sataa grammaa. 75g=0,75 sataa grammaa jne.

    Laskiessa käytä tietysti sellaista tapaa mikä itselle on loogisin! Mulle loogisin on se, missä tehdään vähiten laskutoimituksia ja tulos tulee kerralla suoraan.


  • kaloreista

   1200 kaloria on melko vähän. Voit tehdä niin että syöt joinain päivinä vähän enemmän estääksesi säästöliekkiä esim 1500. Kalorimäärän ei tarvi olla jokapäivä aivan sama. Vähän seurata miten paino alkaa pudota ja sen mukaan kalorit.

  • veijo730793

   laskuesimerkki

   Mukavaahan se matematiikka on mutta miksipä laskeskella? Kaloriteoria ei toimi ihmiselle niinkuin luulet. Pelkkää itsensä pettämistä.

   • toimii.se

    Kyllä se Veijo toimii. Se toimii tarpeeksi hyvin, vaikka muillakin asioilla voi olla merkitystä. Niin on laihdutettu iät ja ajat. Sen avulla saa syömisen hallintaan.


   • Montatapaalaihtua

    Moni laihduttaja haluaa syödä normaalisti ja kaikkia ruokia myöskin hiilihydraatteja.Se karppaus ja rasvalla läträys ei ole kaikkien juttu. Entä jos joku on kasvissyöjä? Tuntuu että suosittelet kermaa voita ja lihaa kaikkiin tapauksiin. Eikö sun pitäis selvittää yksilölliset toiveet.


   • veijo536
    toimii.se kirjoitti:

    Kyllä se Veijo toimii. Se toimii tarpeeksi hyvin, vaikka muillakin asioilla voi olla merkitystä. Niin on laihdutettu iät ja ajat. Sen avulla saa syömisen hallintaan.

    Kiitos kun poistatit vastaukseni joka kaataa täysin jokelluksesi.


   • veijo98630963
    toimii.se kirjoitti:

    Kyllä se Veijo toimii. Se toimii tarpeeksi hyvin, vaikka muillakin asioilla voi olla merkitystä. Niin on laihdutettu iät ja ajat. Sen avulla saa syömisen hallintaan.

    toimii.se

    Siltä näyttää kun katsot tilastoja:

    Diabetesepidemia ja liikalihavien määrä vain kasvaa ja pahenee.


  • faktat

   Netti on täynnä normaalipainoisten viisastelua siitä, että kalorivaje on kitudieetti ja että pitäisi vain lisätä liikuntaa.
   Lihavalle liikunta voi olla tuskaa ja ylimääräinen energiankulutus tulee helposti ylikompensoitua syömisellä.
   Sitten nämä 1800 kcal -viisastelijat eivät tajua paria juttua:
   1. Naiselle 1800 kcal saattaa olla painon ylläpitotaso
   2. 180 cm pitkälle miehelle 1800 kcal voi johtaa puolen kilon pudotukseen viikossa, joka tarkoittaa että 20 kg ylipainon poistamiseen menee 40 viikkoa. On aika hiton vaikeata pysytellä dieetillä 40 viikkoa. Siinä alkaa tulla kaikenlaista itsepetosta kuvioon mukaan, ja lopulta laihduttaja luulee syövänsä 1800 kcal, mutta saa todellisuudessa huomattavasti enemmän.

   Valtaosalle ylipainoisista sopii parhaiten kilo viikossa proteinpainottisella ruokavaliolla. Liikunta alkaa maistua aivan itsestään, kun kilot ovat karisseet.

  • veio9879873

   Klaorien laskeminen voi olla mukavaa touhua mutta täysin tarpeetonta. kaloriteoria ei toimi ihmisen kohdalla niinkuin useimmat luulee,

   • KysynVaan-76

    Miksi ihminen ei noudattaisi fysiikan lakeja kuten koko muukin universumi?
    Kaloriteoriassa ei ole mitään väärää mutta vikaa on useimmiten niin kulutuksen kuin syömisenkin kalorilaskuissa.


   • hpv27
    KysynVaan-76 kirjoitti:

    Miksi ihminen ei noudattaisi fysiikan lakeja kuten koko muukin universumi?
    Kaloriteoriassa ei ole mitään väärää mutta vikaa on useimmiten niin kulutuksen kuin syömisenkin kalorilaskuissa.

    Veijon uskonnon mukaan lihomisen aiheuttaa insuliini eikä liika energia. Siis päivässä 1 kg keitinperunaa (500 kcal) lihottaa mutta puoli kiloa voita (3600 kcal) eii lihota jos energiankulutus on 2500 kcal.


   • Anonyymi
    KysynVaan-76 kirjoitti:

    Miksi ihminen ei noudattaisi fysiikan lakeja kuten koko muukin universumi?
    Kaloriteoriassa ei ole mitään väärää mutta vikaa on useimmiten niin kulutuksen kuin syömisenkin kalorilaskuissa.

    Kaloriteoria ei toimi, koska ihmiset kuluttavat kaloreita eri tahtiin, eikä se riipu pelkästään koosta vaan aineenvaihdunnasta.
    Toiseksi liian vähillä kaloreilla menee säästöliekille ja se ei ole toivottavaa. Tuolloin joutuu loppuikänsä kituuttamaan aina vähemmällä ja vähemmällä ravinnolla. Vanhemmiten ravintoaineita ja myös rasvaa tarvitaan, muuten iskee dementia.
    Parhain vaihtoehto on syödä terveellisesti 4-5 kertaa päivässä ja liikkua.


  • hpv27

   Dr Ludwig suosittaa täysjyvää. Asia selviää hyvin Harvardin artikkelista 'Dr. David Ludwig clears up carbohydrate confusion'. Ludwigin dieetissä tulee hiilihydraatista 25-40% eikä hän suosita voita vaan kasviöljyjä.

  • Satu-17kg

   Miksi on niin vaikea pysyä asiassa? Aloittaja pyysi kokemuksia 1200 kcal dieetistä ja kaipasi ohjeita ruoka-aineiden punnitsemiseen.

   Tuollainen eipäs-juupas -keskustelu ei tee oikeutta vhh-dieetille. Hyvää asiaa ei tarvitse tuputtaa muille. Se, joka on kiinnostunut vhh:sta, menee toiseen ketjuun, jossa käsitellään vhh:ta. Tai jos on kiinnostunut väittelemään kumpi parempi -aiheesta, niin perustakaa sille väitelylle oma ketju. Älkää sotketo kaikken muiden viestien ketjuja kiistelyllänne, joka ei liity ketjun aiheeseen.

   Oma kokemukseni 1200 kcal dieetistä on, että kyllä sillä vähän aikaa laihtuu, mutta en ole jaksanut noudattaa pitkään. Itselleni on sopinut parhaiten joko hyvin nopeasti painoa pudottava erittäin niukkaenergiainen dieetti sekä toisaalta on toiminut hyvin myös sellainen hyvin hidas painonpudotus, joka tulee osaksi arkea elämäntapamuutoksen kautta.

   1200 kcal dieetissä olen punninnut sämpylän kypsänä. Sämpylä on minusta kuitenkin ongelmallinen 1200 kcal dieetissä, koska siinä on niin paljon energiaa suhteessa siihen, että se ei tuo kovin hyvin kylläisyyden tunnetta.

   Lihamakaronilaatikkoa en ole syönyt 1200 kcal dieetillä. Toki makaronilaatikon voi tehdä monella tavalla, voi käyttää kasviksia ja tomaattisosetta jne. mutta jo pasta itsessään sisältää niin paljon energiaa, että ongelma tulee siitä kun ruoka-annos jää niin pieneksi, että ei tule kylläiseksi.

   Keittoa tehdessä olen laskenut raaka-aineiden energiamäärät ja mitannut annoskoon. Esimerkiksi jos teen 2 litran kattilallisen keittoa ja laitan siihen raaka-aineita, joista tulee energiaa yhteensä 1000 kcal, niin valmiissa keitossa on 500 kcal/1 litra. Siitä on helppo laskea annoksen energiamäärä, olipa annos sitten 2,5 dl tai 0,5 l tai jotain siltä väliltä.

  • oletko-ihan-varma

   Sämpylät pois ja ottaa energian ravintorikkaista tutotteista, kuten hyvistä rasvoista, kasviksista ja kananmunista. Myös on katsottavan, että proteiinia on riittävästi.
   Tuollaiset 1200 kcal:n dieetit voivat olla terveydelle hankalia, eikä laihtuminen ole pysyvää ilman täydellistä ruoka remonttia. Tämä tarkoittaa sitä, että kunnon heikennettyä huonon ruokavalion jodosta palataan taksisin entisiin ja paino alka jälleenn nousta. Aloitetaan jonkun kuukauden/vuoden päästä prosessi uudestaan. Tätä kutsutaan jojoiluksi.

  • Anonyymi

   AP kysyi reilut 3v sittten: "Miten punnita esim. itse leivottu sämpylä, kastikkeet, keitot??? Punnitaan kaikki ainekset raakana? "

   1) Punnitse ja kirjaa käytetyt raaka-ainesosat ja paino, ja laske niiden perusteella kCal määrät. Aivan kaikkista.

   2) Valmista satsi. Kun valmistaa/uunittaa enintään 125°C lämpötilassa niin ei tarvitse läträtä lisättyillä öljyillä eikä lisättyillä rasvoilla, jotka lihottavat herkästi. Raaka-aineissa itsessään olevat olevat hyvät öljyt/rasvat eivät kärähdä pilalle e.m lämpötilassa, ja järjellisestä valmistuslämpötilasta on myös se etu että ei ole tarvetta silikoonilla kyllästetylle leivinpaperille, peltiin ei pala mikään kiinni. Silikooni ei välttämättä ole terveeellistä.

   3) Punnitse valmistettu satsi, se on valmistuksen yhteydessä keventynyt koska siitä on haihtunut vettä. Mutta koska tiedossa on raaka-aineiden sisältämä energiamäärä niin valmistetun satsin energiatiheys on helppo laskea: Raaka-kalorit jaettuna valmiin satsin grammamäärällä * 100.

  • Musta kalorien laskeminen toimii hyvin. Ja mun onneksi tykkään vihanneksista ym, kasviksista, ja nyt kun laskemisen takia tajuu, että joissain ruuissa/valmistusaineissa on kaloreita 10 kertainen määrä verrattuna johonkin toiseen, niin kyllä se auttaa tekemään oikeita valintoja, kun kalorimäärä per vuorokausi on tiukasti rajattu. Samoja valintoja on tarkoitus jatkaa loppu ikä, ei punnita ruokia ja tietoisesti laskee loppuikää, koska kyllä sen oppii nopeemmin mitä kannattaa ja mitä ei kannata syödä ihan riittävän hyvin, ja miltä suunnilleen näyttää 100g mitäkin tuotetta. Nyt esim. tein keittoa, johon tuli kukka- ja parsakaalia ja vähän jauhelihaa (jatkossa aion korvata sen soijarouheella), kaloreita 310ckal/litra keittoa. Ihan huoletta saa syödä niin paljon kun mahaan mahtuu.

   Iltalehdessä ollut juttu ruokien energiatiheydestä oli musta hyödyllinen. En jaksa etsii linkkiä nyt, mut voin myöhemmin etsiä, jos et itse löydä. Pitää vaan muistaa, et ihminen tarvii hyvää rasvaa ja hyvässä(kin) rasvassa on väistämättä paljon kaloreita, mutta runsasrasvaisia tuotteita, kuten pähkinöitä ja siemeniä, öljyä ym. lukuunottamatta (joita syön hyvien rasvojen saamiseksi, mut varovaisia määriä) en oikeestaan syö mitään ruokaa, missä on energiaa enemmän kuin 200kcal/100g tuotetta, valtaosassa ruuan valmistuaineista on aina alle 100kcal/100g.

   Energiatiheysjuttu meni jotenkin niin, et kaikki missä on kilokaloreita max 100kcal/100g tuotetta on koodiväriltään tummanvihreitä, joka tarkoittaa, et syö niin paljon kuin haluut ihan rauhassa, niistä saa mahan täyteen, eikä liho. Max 200kcal/100g on vaaleenvihreellä koodilla, edelleen syöminen sallittu. Vähärasvaiset lihat ja kalat on tällä alueella enimmäkseen, ja koska koodivalo on edelleen vihreä, näitä saa syödä, miel. yhdistettyinä tuotteisiin jotka saa tummanvihreen koodin. 200-300kcal/100g on keltainen koodiväri, tarkoittaa et pysää ja mieti hetki. Keltainen on sallittua aluetta, mut tiedostaen, et nyt on jo raskaampaa tavaraa. Keltaisten ruokien kohdalla kannattaa miettiä voiko niitä laimentaa esim. lisäämällä kasviksia ruokaan tai samalle aterialle runsaasti, jolloin sitä keltaista ruokaa menee sit pienempi määrä tai se on "laimennettu" ja lisättyjen kasvisten ansiosta siirtyykin vihreelle alueelle, eli sallittuihin. 300-400kcal on vaalea punainen alue ja yli 400kcal/100g tuotetta punainen. Parempi jos et syö näitä ollenkaan, (lukuunottamatta hyviä rasvoja!) mut jos syöt, niin ei joka päivä ja syö varovainen määrä. Tällä alueella on sipsit, karkit ym ja puhdas rasva esim. öljyt. Pieni loraus öljyä salaatin päällä ei oo kielletty, jos loraus on oikeesti pieni, niin se nostaa muuten tummanvihreellä olevan salaatin vaaleenvihreelle alueelle, eli ruuaksi, jonka energiatiheys per 100g valmista tuotetta ei oo liian korkea.

   Konkreettinen esimerkki: jos teet leivän, jonka päälle paat rasvaa ja kinkkua, mahd juustoakin, lopputulos sisältää suuremman määrän energiaa per 100g valmista voileipää kuin sama leipä, johon lisäät sen lisäks salaattia, tomaattia, kurkkua, paprikaa, persiljaa ym. kasviksia. Kasvikset on niin kevyitä, että ne "laimentaa" voileivän kaloreita, kun lasketaan se kcal-määrä/100g. Tää tuntui musta aluksi oudolta, että vaikka kasvisten lisääminen ei tuo kuin pari kcal lisää annokseen, niin eikö muka olis kuitenkin parempi syödä pelkkää kinkkua, koska siinä kerran on vähemmän kcal/leipä kuin jos laitan päälle lisäksi kaikki kasvishörhelöt. Mut vastaus on et kyllä kannattaa laittaa. Miksi? Sun vatsa ei tiedä ootko syönyt pelkkää voita vai pelkkää salaattia, se tulee täyteen tietystä määrästä ruokaa. Ei grammoista, vaan tietystä tilavuusmitasta. Maha tulee täydemmäksi leivästä, jossa on iso kasa kasviksia päällä, kuin se ois tullut pelkästä kinkusta leivän päällä, ja kalorimäärä ei lisääntynyt merkittävästi, ei juuri ollenkaan. Energiatiheys/100g valmista leipää laski selkeesti, sallitulle alueelle. Mitä enemmän pystyt syömään ruokaa, jossa kcal alle 100(max 200)kcal/100g tuotetta, sen vähemmän mahaan edes mahtuu mitään epäterveellistä.

   En oo 1 200 kcal / vrk dieetillä, mutta kuitenkin kalorien rajaamiseen ja laskemiseen perustuvalla. Olin aloittaessa lievästi ylipainoinen ja nyt tiputan painoa BMI:n normaalipainon sisällä, joten se lähtee hitaasti. (BMI ei toimi kaikille, haluun takaisin painoon, jossa oon voinut hyvin aikaisemmin.) Ekat 5 kg lähti 14 pvässä, ekat 10 kg 60 pvässä. Vyötärö kaventunut 17cm. Runsas ylipaino lähtee nopeemmin laskuun kuin lievä, mut hidastuu mitä lähemmäs normaalia pääsee. Varaudu siihen, niin ei tuu turhautumista, kaikille käy niin ja siihen on syyt. Mulle asioiden kirjaaminen ja laskeminen ei tunnu rasitteelta, vaikka joku täällä ennusti et tällaiset dieetit kaatuu siihen. Mulla se helpottaa kun kirjaa paperille. Sit on ikäänkuin enemmän syitä tehdä oikein, ku siitä jää todisteet tai jotain..

   Muista myös, et jos tää tapa ei toimi sulle, niin joku muu toimii. Onnee muutokselle! Ootko saanut jo tuloksia?

  • Anonyymi

   Turvallinen tapa laihduttaan on syödä vähintään 1300 kcal päivässä. Että en suosittele, kun olen itsekkin kokeillut ja energiaa oli kokoajan vähän.

   • Anonyymi

    Oot reilut viisi vuotta myöhässä.Miksi ihmiset vastailee vanhoihin aloituksiin?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oot reilut viisi vuotta myöhässä.Miksi ihmiset vastailee vanhoihin aloituksiin?

    Tuollaista toimintaa kutsutaan nekrottamiseksi. Nekrottaminen (nettikeskustelussa:) palata vanhaan ketjuun ja nostaa se takaisin aukiolevien keskustelujen joukkoon.

    Nekrologi = muistokirjoitus vainajasta.


  Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mistä kaupungeista ikävöijät olette ?

   Mistä kaupungista olet?
   Ikävä
   102
   1770
  2. Tunnut niin oikealta kuin osa minua

   Olenko oikeassa? Eihän tässä puutu kuin samat tuntemukset sinulta. Nainen, mitä tämä on? Jotain todella outoa tässä on,
   Ikävä
   88
   1556
  3. Kohunäyttelijä Aku Hirviniemi täyttää tänään pyöreät 40 vuotta. Onnea kaikesta huolimatta!

   Näyttelijä, juontaja Hirviniemi on ollut otsikoissa ja hänen keikkojaan sekä tuotantojaan on peruttu julkisuuteen nousse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   31
   1105
  4. Nainen, täällä minä vain sinua ikävöin

   Joka päivä riudun ja ajatus sinusta viiltää syvälle, se, miten ihanaa olisi kokea sinut lähelläni. Mieleni askartelee si
   Ikävä
   59
   1078
  5. Miten sinä juhlistat Suomen itsenäisyyttä 6.12. - Onko millaisia perinteitä?

   Itsenäisyyspäivä on näinä aikoina entistä tärkeämpi osa suomalaisuutta ja merkittävä juhlan aihe meistä monelle. Miten s
   Maailman menoa
   252
   957
  6. Vaatii kaupungilta kuusinumeroista summaa

   Onko ahneudella ja kieroudella rajaa? Itse tekee väärin, saa oikeutetusti potkut ja on nyt etukäteen suunnitellusti käsi
   Haapavesi
   72
   917
  7. En mä vaan ymmärrä miten noin kaunis voi olla sinkku

   Sähän olet uskomattoman upea nainen kaikinpuolin.
   Ikävä
   56
   806
  8. Jos joskus pääsen halaamaan sinua

   niin voi olla, että en päästä enää ollenkaan irti. Sitten on hankala mm. käydä töissä, mutta eipä voi mitään.
   Ikävä
   58
   789
  9. Ikävä sinua, voimmeko tavata?

   Anteeksi se minun viestini aikoinaan. Perun (jos se on vielä mahdollista) viestini sisällön ja olen pahoillani, jos se l
   Ikävä
   36
   770
  10. Voitko ystävällisesti

   Vastata siihen mitä kirjoitin Oletko valmis kasvotusten puhumaan vai kidutatko lopunelämäsi minua
   Ikävä
   60
   700
  Aihe