Rautavaaran lukio

Lukiolainenkin

Loppuuko se lukio?

447

3166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tämäonsurullista

      Kyllä se vain siltä näyttää.

      Kunnan alasajo alkaa saman tien. Siinä eivät auta mitkään ideointipalaverit enää.

      Aikanaan, sotien jälkeen, silloinen maalaisliitto ja SKDL olivat vallassa ja luotsasivat kuntaa nousuun.

      1970-luvun puolivälissä silloiset kunnan luottamusmiehet ja virkamiehet tekivät lujasti töitä saadakseen lukion kuntaan. Niistä koulutuksen suomista hedelmistä ovat saaneet nauttia nykyiset päättäjät ja rautavaaralaislähtöiset virkamiehet perhekuntineen. Nyt he ovat ajamassa heillekin oppia antaneen opinahjon alas.

      Poliittisesti näyttää siltä, että erityisesti vasemmisto ajaa lukion lakkauttamista ja samalla käynnistää kunnan alasajon.

      Tietenkin molempiin toimiin on tarvitu esittelijät.

      Näinä päivinä, kun Isänmaamme Suomi täyttää 100 vuotta, Rautavaaran alasajo alkoi.

      • Anonyymi

        Erittäin hyvin sanottu. Lukion lakkauttajat ovat taas liikkeellä kunnanjohtaja Ruotsalaisen johdolla.


    • ikäväätaistelua

      Katsokaahan Rautavaaran fb-sivuilta kunnanjohtajan antamia viimeisiä lukuja.

      Lukiota ei tarvitse lakkauttaa taloudellisista syistä.

      Onkohan syyt todellisuudessa poliitikkojen valtataistelusta ja virkamiesten arvovaltataistelusta johtuvia.

      Sietää kysyä, onko tuollainen asioidenhoito vastuullista toimintaa.

      Häviäjiä noissa taisteluissa ovat rautavaaralaiset perheet ja nuoret.

    • Hallintosääntö

      Rautavaaran kunnanhallitus päätti 4.12.2017 §:ssä 360 lukiosta näin:

      Katsoin kunnan kotisivua: Kunnanhallitus 4.12.2017 § 360/Näin lukiosta päätettiin:

      Kj:n ehdotus:
      Kunnanhallitus päättää palauttaa asian hyvinvointilautakunnalle uuselleen valmisteltavaksi. Valmistelussa tulee ottaa huomioon lukion välittömät ja välilliset sosiaaliset ja taloudelliset vaikutukset oppilaille, lapsiperheille, opettajille, kunnan palveluille ja paikkakunnan yritystoiminnalle.

      Esittelijän/kunnanjohtajan perustelut löytyvät liitteistä:
      - Avoimessa keskustelutilaisuudesta 14.11.2017 lukiosta saatu palaute: Lukio säilytettävä ja lukiolle kehittämissuunnitelma
      - Hallintolaki § 41/Annetut kirjalliset kannanotot: lukion opiskelija ottamista ei saa lopettaa syksyllä 2018. Lukiota tulee alkaa kehittää: erityislukio, kaksoistutkinto, oppilasmaksut jne.

      Päätös:
      Asiasta käydyn keskustelun aikana jäsen Arto Hakkarainen (vas) ehdotti jäsenten Kirsi Koskelon (vas) ja Hannele Pursiaisen kannattamana (sdp), että kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle hyvinvointilautakunnan 02.11. 2017 §:ssä 28 tekemän päätöksen mukaisesti: Lukion opiskelijaksi ottaminen lopetetaan syksystä 2018 lukien.

      Julistettuaan keskustelun päättyneeksi puheenjohtaja totesi, koska on tehty kunnanjohtajan ehdotuksesta poikkeava kannatettu ehdotus, on asiasta suoritettava äänestys.

      Puheenjohtaja ehdotti äänestystavaksi nimenhuutoäänestystä, jossa kunnanjohtajan ehdo-tusta kannattava äänestää "Jaa" ja jäsen Arto Hakkaraisen ehdotusta kannattava äänestää "Ei".

      Puheenjohtajan tekemä äänestystapa hyväksyttiin yksimielisesti.

      Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä annettiin yhteensä seitsemän (7) ääntä. "Jaa"-ääniä kolme (3): Matti Ahonen (kesk), Maija Kärkkäinen (kd) ja Rauni Pursiainen (kesk) sekä "Ei"-ääniä neljä (4): Arto Hakkarainen (vas), Kirsi Koskelo (vas), Hannele Pursiainen (sdp) ja Jukka Korkalainen (sdp).

      Puheenjohtaja totesi, että äänin kolme (3) "Jaa-ääntä ja neljä (4)"Ei-ääntä hyväksyneen jäsen Arto Hakkaraisen ehdotuksen:
      - kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle hyvinvointilautakunnan 02.11. 2017 §:ssä 28 tekemän päätöksen mukaisesti: Lukion opiskelijaksi ottaminen lopetetaan syksystä 2018 lukien.

      Kunnanjohtaja Unto Murto ilmotti jättävänsä pöytäkirjaan perustellun eriävän mielipiteensä (KuntaL § 106). Eriävä mielipide:
      " Esitin asian palauttamista uudelleen valmisteltavaksi hyvinvointilautakunnalle voimassa olevan kuntalain, hallintolain sekä kunnan hallintosäännön (5 § Hyvinvointilautakunnan tehtävät ja toimivalta) ja hyvän hallintotavan mukaisesti, koska alla mainittuja asioita ei ole käsitelty ja valmisteltu hyvinvointilautakunnassa:

      - hyvinvointilautakunnan kokouksessa nro 3/02.11.2017 §:n 28 jaettiin kokouksessa mm. seuraavat asiakirjat, eikä niitä edes kirjattu pöytäkirjaan:
      * lehtori Seppo Toivasen 30.10.2017 laatima kannanotto lukion oppilaaksi ottamisenasiaan
      * Rautavaara Yrittäjät ry/puheenjohtaja Marianna Kauhasen kanta 31.10.2017: Lukio-ope-
      tus luo elinvoimaa Rautavaaralle
      * opetusneuvos Matti Rinteen 1.11.2017 Kuntalaisaloite: Lukion säilyttäminen

      - avoimessa keskustelutilaisuudessa 14.11.2017 saatu palaute lu- kiosta ja sen kehittämisestä. Paikalla oli 41 henkilöä.

      - hallintolain 41 §:n mukaisesti 16 henkilön jättämät kirjalliset kannanotot 30.11.2017 men-nessä lukion säilyttämisestä ja kehittämissuunnitelman laadinnasta sekä kuntalainen Ilkka Roinisen ja muiden jättämä kansalaisadressi 30.11.2017 yhteensä 152 hlöä: Säilytetään Rautavaaran lukio. Lukiolla on iso merkitys kunnan elin- voimaisuuteen. Lukio vahvistaa myös muiden palveluiden säilymistä kylällä."

      • todellistatotuutta

        Ihan ok tuo kirjoitus.

        Tänä aamuna oli sitten kirjoitettu muutakin, tietenkin kunnanjohtajan kirjoittelun kritisointia.

        Kas, kun ei kritisoitu muutama vuosi sitten toimintaa, joka aiheutti AVI:n puuttumisen asiaan ja oikein uhkasakko uhan tultua kuvaan. Syy oli alunperin aivan muiden ihmisten aiheuttama kuin kunnanjohtajan. Silloinkin jätettiin julkaisematta totuuksia mm. opettajakunnan pätevyyksistä. Jokainen, joka ajatteli asioita, tiesi, miksi ei julkaistu ja tajuaa sen vieläkin. Kyse oli vielä ns. muodollisesti kelpoisten opettajien pätevyyksistä opettamiinsa aineisiin. Koko ruma kaplakkahan lähti liikkeelle, kun yhtä opettajaa ruvettiin savustamaan työnantajan toimesta. Ei onneksi onnistuttu siinä, vaikka kaikki keinot otettiin käyttöön.

        Siinä tapauksessa on ollut ja on edelleenkin monelle ihmettelemistä. Aika moni tuntee asian Rautavaaralla ja laajemminkin.

        Ei muisti ole niin lyhyt kuin luullaan.


      • totuuttakaikki

        Kunnanjohtaja on kirjoittanut koko ajan asiallista faktaa. Muutamat ovat sitten kovasti, jopa omasta organisaatioista, yrittäneet väitteillään kumota tätä kunnanjohtajan dokumentoitua, tosiasioihin perustuvaa näkemystä kunnan nykytilasta. Eihän se hyvä ole, mutta kehittämisellä on aina sijansa. Sitä on nykyinen kunnanjohtaja vastustuksesta huolimatta tehnyt paljon.

        Tätä keskustelua seuranneille ja kunnantilaa ja asioidenhoitoa tunteville on kyllä käynyt selväksi, mistä on kyse. Tällä hetkellä on selvää poliittista ja arvovaltakiistaa havaittavissa. Onhan kunnassa tulossa lähivuosina mm. kunnanjohtajan virka täytettäväksi ja muitakin oleellisia virkajärjestelyjä on avoinna. Nämä on hoidettava paikallisin voimin ennen kuin kunta liitetään vaikkapa Kuopioon. Sen jälkeen ei pelkällä rautavaaralaisella asioiden tulkinnalla selvitä. Pienellä paikkakunnalla kun on tapana "suhmuroida" päätöksiä ja jos kukaan ei huomaa tai uskalla valittaa tulevien vaikeuksien ja painostuksen pelossa, "suhmuroinnit " jäävät voimaan, ovatpa minkälaisia tahansa ja ovatpa sitten hyvän hallintotavan mukaisia tai eivät. Tämää pätee monissa pikkukunnissa.

        Viime vuosina muutamat virkamiehet ovat kunnassa toimineet, sanoakseni härskisti, työnantajan edustajina. Toiminta ei kunnolla kestä päivänvaloa ja sen takia sitä on piiloteltu kaikin mahdollisin keinoin. Luottamusmiesten taholta on esitetty kommentteja ja pelätty kunnan maineen menetystä, jos asiat ja tapahtumat tulevat julki.

        On helppo jakaa henkilökuntaa siten, että painostus ja epäasiallinen kohtelu onnistuu. Annetaan joillekin etuja, mitä ei kaikille samaa työtä tekeville anneta. Tuo on jo eriarvoistamista ja etuja saanut porukka pidetään tällä tavalla hiljaisena ja nöyränä. Epätasa-arvoisesti kohdeltua voi sitten käsitellä miten halutaan. Epäasiallista kohtelua voidaan tehdä niin salakavalasti ja muiden huomaamatta kuin mahdollista, jos asianomainen ei itse uskalla tuoda sitä esille. Harva uskaltaa, jos epäasiallisesti kohteleva on esimies. Kanssatyöntekijän vastaavan kohtelun uskaltaa helpommin tuoda julki.

        Viime aikojen fb-kirjoittelussa on ollut havaittavissa kaikenlaista hurskastelua ja ehkä luullaan, että viime vuosien epäasiallinen esimieskäyttäytyminen on unohtunut. Ei suinkaan ole unohtunut.

        "Hyvä kuuluu kauas, mutta paha vielä kauemmas." Mainitut viimevuosien tapahtumat johtamisessa ja esimieskäyttäytymisessä ovat vielä hyvässä muistissa, dokumentit tallessa aina AVI:n päätöksiä myöten. Ne ovat niin kunnan, AVI:n kuin yksityisarkistossa. Ovat mielenkiintoista, ihmettelyä ja jopa kauhistelua herättänyttä luettavaa. Onhan se ollut hurjaa työntekijän kohtelua.

        Kaikkea tuota taustaa vasten ei tarvitse ihmetellä muutamia, lukion lakkauttamisen yhteydessä, esitettyjä kommentteja. Rumaltahan se on tuntunut ja antaa huonon kuvan Rautavaaran ylimmän johdon toimintatavoista. Kunnanjohtaja ei ole osallistunut tuollaiseen, vaan hän on esitellyt dokumentoituun perustuvaa faktaa mollaamatta ketään.


      • Anonyymi
        todellistatotuutta kirjoitti:

        Ihan ok tuo kirjoitus.

        Tänä aamuna oli sitten kirjoitettu muutakin, tietenkin kunnanjohtajan kirjoittelun kritisointia.

        Kas, kun ei kritisoitu muutama vuosi sitten toimintaa, joka aiheutti AVI:n puuttumisen asiaan ja oikein uhkasakko uhan tultua kuvaan. Syy oli alunperin aivan muiden ihmisten aiheuttama kuin kunnanjohtajan. Silloinkin jätettiin julkaisematta totuuksia mm. opettajakunnan pätevyyksistä. Jokainen, joka ajatteli asioita, tiesi, miksi ei julkaistu ja tajuaa sen vieläkin. Kyse oli vielä ns. muodollisesti kelpoisten opettajien pätevyyksistä opettamiinsa aineisiin. Koko ruma kaplakkahan lähti liikkeelle, kun yhtä opettajaa ruvettiin savustamaan työnantajan toimesta. Ei onneksi onnistuttu siinä, vaikka kaikki keinot otettiin käyttöön.

        Siinä tapauksessa on ollut ja on edelleenkin monelle ihmettelemistä. Aika moni tuntee asian Rautavaaralla ja laajemminkin.

        Ei muisti ole niin lyhyt kuin luullaan.

        Onneksi kunnanjohtaja Murto pelasti lukion.


      • Anonyymi

        Kj Murron perusteltu Eriävä mielipide on täyttä faktaa.


      • Anonyymi

        Tämä löytyy pöytäkirjasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi kunnanjohtaja Murto pelasti lukion.

        Kiitos.


      • Anonyymi
        totuuttakaikki kirjoitti:

        Kunnanjohtaja on kirjoittanut koko ajan asiallista faktaa. Muutamat ovat sitten kovasti, jopa omasta organisaatioista, yrittäneet väitteillään kumota tätä kunnanjohtajan dokumentoitua, tosiasioihin perustuvaa näkemystä kunnan nykytilasta. Eihän se hyvä ole, mutta kehittämisellä on aina sijansa. Sitä on nykyinen kunnanjohtaja vastustuksesta huolimatta tehnyt paljon.

        Tätä keskustelua seuranneille ja kunnantilaa ja asioidenhoitoa tunteville on kyllä käynyt selväksi, mistä on kyse. Tällä hetkellä on selvää poliittista ja arvovaltakiistaa havaittavissa. Onhan kunnassa tulossa lähivuosina mm. kunnanjohtajan virka täytettäväksi ja muitakin oleellisia virkajärjestelyjä on avoinna. Nämä on hoidettava paikallisin voimin ennen kuin kunta liitetään vaikkapa Kuopioon. Sen jälkeen ei pelkällä rautavaaralaisella asioiden tulkinnalla selvitä. Pienellä paikkakunnalla kun on tapana "suhmuroida" päätöksiä ja jos kukaan ei huomaa tai uskalla valittaa tulevien vaikeuksien ja painostuksen pelossa, "suhmuroinnit " jäävät voimaan, ovatpa minkälaisia tahansa ja ovatpa sitten hyvän hallintotavan mukaisia tai eivät. Tämää pätee monissa pikkukunnissa.

        Viime vuosina muutamat virkamiehet ovat kunnassa toimineet, sanoakseni härskisti, työnantajan edustajina. Toiminta ei kunnolla kestä päivänvaloa ja sen takia sitä on piiloteltu kaikin mahdollisin keinoin. Luottamusmiesten taholta on esitetty kommentteja ja pelätty kunnan maineen menetystä, jos asiat ja tapahtumat tulevat julki.

        On helppo jakaa henkilökuntaa siten, että painostus ja epäasiallinen kohtelu onnistuu. Annetaan joillekin etuja, mitä ei kaikille samaa työtä tekeville anneta. Tuo on jo eriarvoistamista ja etuja saanut porukka pidetään tällä tavalla hiljaisena ja nöyränä. Epätasa-arvoisesti kohdeltua voi sitten käsitellä miten halutaan. Epäasiallista kohtelua voidaan tehdä niin salakavalasti ja muiden huomaamatta kuin mahdollista, jos asianomainen ei itse uskalla tuoda sitä esille. Harva uskaltaa, jos epäasiallisesti kohteleva on esimies. Kanssatyöntekijän vastaavan kohtelun uskaltaa helpommin tuoda julki.

        Viime aikojen fb-kirjoittelussa on ollut havaittavissa kaikenlaista hurskastelua ja ehkä luullaan, että viime vuosien epäasiallinen esimieskäyttäytyminen on unohtunut. Ei suinkaan ole unohtunut.

        "Hyvä kuuluu kauas, mutta paha vielä kauemmas." Mainitut viimevuosien tapahtumat johtamisessa ja esimieskäyttäytymisessä ovat vielä hyvässä muistissa, dokumentit tallessa aina AVI:n päätöksiä myöten. Ne ovat niin kunnan, AVI:n kuin yksityisarkistossa. Ovat mielenkiintoista, ihmettelyä ja jopa kauhistelua herättänyttä luettavaa. Onhan se ollut hurjaa työntekijän kohtelua.

        Kaikkea tuota taustaa vasten ei tarvitse ihmetellä muutamia, lukion lakkauttamisen yhteydessä, esitettyjä kommentteja. Rumaltahan se on tuntunut ja antaa huonon kuvan Rautavaaran ylimmän johdon toimintatavoista. Kunnanjohtaja ei ole osallistunut tuollaiseen, vaan hän on esitellyt dokumentoituun perustuvaa faktaa mollaamatta ketään.

        Tämäkin haittasi lukion kehittämistä.


      • Anonyymi
        totuuttakaikki kirjoitti:

        Kunnanjohtaja on kirjoittanut koko ajan asiallista faktaa. Muutamat ovat sitten kovasti, jopa omasta organisaatioista, yrittäneet väitteillään kumota tätä kunnanjohtajan dokumentoitua, tosiasioihin perustuvaa näkemystä kunnan nykytilasta. Eihän se hyvä ole, mutta kehittämisellä on aina sijansa. Sitä on nykyinen kunnanjohtaja vastustuksesta huolimatta tehnyt paljon.

        Tätä keskustelua seuranneille ja kunnantilaa ja asioidenhoitoa tunteville on kyllä käynyt selväksi, mistä on kyse. Tällä hetkellä on selvää poliittista ja arvovaltakiistaa havaittavissa. Onhan kunnassa tulossa lähivuosina mm. kunnanjohtajan virka täytettäväksi ja muitakin oleellisia virkajärjestelyjä on avoinna. Nämä on hoidettava paikallisin voimin ennen kuin kunta liitetään vaikkapa Kuopioon. Sen jälkeen ei pelkällä rautavaaralaisella asioiden tulkinnalla selvitä. Pienellä paikkakunnalla kun on tapana "suhmuroida" päätöksiä ja jos kukaan ei huomaa tai uskalla valittaa tulevien vaikeuksien ja painostuksen pelossa, "suhmuroinnit " jäävät voimaan, ovatpa minkälaisia tahansa ja ovatpa sitten hyvän hallintotavan mukaisia tai eivät. Tämää pätee monissa pikkukunnissa.

        Viime vuosina muutamat virkamiehet ovat kunnassa toimineet, sanoakseni härskisti, työnantajan edustajina. Toiminta ei kunnolla kestä päivänvaloa ja sen takia sitä on piiloteltu kaikin mahdollisin keinoin. Luottamusmiesten taholta on esitetty kommentteja ja pelätty kunnan maineen menetystä, jos asiat ja tapahtumat tulevat julki.

        On helppo jakaa henkilökuntaa siten, että painostus ja epäasiallinen kohtelu onnistuu. Annetaan joillekin etuja, mitä ei kaikille samaa työtä tekeville anneta. Tuo on jo eriarvoistamista ja etuja saanut porukka pidetään tällä tavalla hiljaisena ja nöyränä. Epätasa-arvoisesti kohdeltua voi sitten käsitellä miten halutaan. Epäasiallista kohtelua voidaan tehdä niin salakavalasti ja muiden huomaamatta kuin mahdollista, jos asianomainen ei itse uskalla tuoda sitä esille. Harva uskaltaa, jos epäasiallisesti kohteleva on esimies. Kanssatyöntekijän vastaavan kohtelun uskaltaa helpommin tuoda julki.

        Viime aikojen fb-kirjoittelussa on ollut havaittavissa kaikenlaista hurskastelua ja ehkä luullaan, että viime vuosien epäasiallinen esimieskäyttäytyminen on unohtunut. Ei suinkaan ole unohtunut.

        "Hyvä kuuluu kauas, mutta paha vielä kauemmas." Mainitut viimevuosien tapahtumat johtamisessa ja esimieskäyttäytymisessä ovat vielä hyvässä muistissa, dokumentit tallessa aina AVI:n päätöksiä myöten. Ne ovat niin kunnan, AVI:n kuin yksityisarkistossa. Ovat mielenkiintoista, ihmettelyä ja jopa kauhistelua herättänyttä luettavaa. Onhan se ollut hurjaa työntekijän kohtelua.

        Kaikkea tuota taustaa vasten ei tarvitse ihmetellä muutamia, lukion lakkauttamisen yhteydessä, esitettyjä kommentteja. Rumaltahan se on tuntunut ja antaa huonon kuvan Rautavaaran ylimmän johdon toimintatavoista. Kunnanjohtaja ei ole osallistunut tuollaiseen, vaan hän on esitellyt dokumentoituun perustuvaa faktaa mollaamatta ketään.

        Todellisina totta Kosto alkaa jos ilmoittaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi kunnanjohtaja Murto pelasti lukion.

        Kukapa se kissan hännän nostaisi jos ei kissa itse


    • asiatietopaikallaan

      Tämän lukiokeskustelun yhteydessä on kunnanjohtaja laittanut paljon lukuja näkösälle. Joitakin tuntuu nämä luvut rasittavan. Ei niitä toki ole kiva lukea, jos toivoo lukevansa kevyttä "läppää" ja vain yksipuolisesti kunnanjohtajaan osoitettua kritiikkiä. Sitä kun valitettavasti näyttää tulevan jopa sieltä kunnan muusta johdosta, tosin onneksi aika harvalukuisesti. Näin ollen sen voi jättää omaan arvoonsa. Tarkoitusperiä senkaltaiselle kirjoittelulle voi vain arvailla, kun on seuraillut kunnan asioita viime vuosina. Näkee myös, miten kunnanjohtajan argumentointia mm. lukiokysymyksessä asiattomasti yritetään aliarvioida.

      Noista syistä on ollut varsin aiheellista, että kunnanjohtajalla on ollut aina esittää asiakirjoihin perustuvaa, todellista tietoa tietoa Rautavaaran kunnan todellisesta tilasta ja nyt viimeksi esim. kunnan menetykset valtionapuina, jos perheet rupeavat muuttamaan pois Rautavaaralta koulutusheikennysten vuoksi.

      On vielä liian aikaista asettautua joulun viettoon, koska valtuuston kokouskin on vielä edessä ennen joulua.

      • Lukionkehittäjät

        Nyt vaatii Pirjo Korkalainen kuntalaisaloitteella Rautavaaran kunnanjohtajan erottamista.


      • seurataanpa
        Lukionkehittäjät kirjoitti:

        Nyt vaatii Pirjo Korkalainen kuntalaisaloitteella Rautavaaran kunnanjohtajan erottamista.

        Vai niin!

        Mitähän silläkin voitetaan?

        Onko tuo aivan tosi?


      • Efekti

        Vaaditaanko myös 9 valtuutetun eroa?


      • Anonyymi
        Lukionkehittäjät kirjoitti:

        Nyt vaatii Pirjo Korkalainen kuntalaisaloitteella Rautavaaran kunnanjohtajan erottamista.

        Kuka kirjoitti itsekkö?


      • Anonyymi
        Efekti kirjoitti:

        Vaaditaanko myös 9 valtuutetun eroa?

        Nyt haukutaan rehtorin valinnasta tehdystä valituksesta. Tämä Suomi 24 hukkuu oikausuntekiöiden häpäisyyn.


      • Anonyymi
        seurataanpa kirjoitti:

        Vai niin!

        Mitähän silläkin voitetaan?

        Onko tuo aivan tosi?

        Tosi se oli on pöytäkirjassa.


      • Anonyymi

        Nappi suoritus. Ei saanut jatkoaikaa.


      • Anonyymi
        Lukionkehittäjät kirjoitti:

        Nyt vaatii Pirjo Korkalainen kuntalaisaloitteella Rautavaaran kunnanjohtajan erottamista.

        Miten tämä liittyy lukion kehittämiseen?


      • Anonyymi

        Miten tämä liittyy lukion kehittämiseen?


    • vähänlexiä

      Eilen oli A-studiossa juttua Kittilästä. Olipa niin paljon yhtäläisyyksiä Rautavaaran hallinnon kanssa, kun kuunteli rikosoikeuden emeritaprofessori Terttu Utriaisen haastattelussa antamia kommentteja pienkuntien hallinnosta.

      Rautavaaralla vaan juuri kukaan ei valita päätöksistä, joko ei välitä tai ei uskalla, eikä kukaan ole markkinoinut juttuja medialle.

      Olisi Lex-Kittilällä töitä.

    • Jokutolkkukerjätessä

      Kyllä loppuu. Kun ei ole rahaa, niin ei ole rahaa. Neljän uuden oppilaan takia ei kannata lukiota ylläpitää. Valtaosa nuorista menee nytkin maalikylien lukioihin. Eikä tuo lukion olemassaolo ole Rautavaaraa kummoseen lentoon avittanut.

      • missälukionkehittäminen

        Ei Rautavaaralla näytä mikään muukaan olevan rahasta kiinni, kun kohde vaan sopii tiettyihin kuvioihin... Virkoja löytyy ja jos ei löydy, niitä perustetaan ja ... Tästä riittäisi kerrottavaa, vaikka kuinka paljon.

        No, tästä on vaikka kuinka paljon esimerkkejä.

        On se lukio "avittanut" monta rautavaaralaista lentoon ja maine on ollut, kuten sivistyskunnalla kuuluu olla.

        Minkä takia osa lukiolaisista menee? No, meneehän ne, kun koululla ei ole mitään erikoista annettavaa. Nilsiässä on alppilukio, Lapinlahdella on ... jne. Miksi ei Rautavaaralla ole ilmailulukiota? Miksei ole asiaa hoidettu?

        Sanotaan, että on yritetty. Näyttäkää asiakirjat, milloin olisi yritetty perustaa jne... Tiedän kyllä, että sanotaan, että ei ole tulijoita. Ei asian eteen ole mitään konkreettista tehty.


      • Anonyymi
        missälukionkehittäminen kirjoitti:

        Ei Rautavaaralla näytä mikään muukaan olevan rahasta kiinni, kun kohde vaan sopii tiettyihin kuvioihin... Virkoja löytyy ja jos ei löydy, niitä perustetaan ja ... Tästä riittäisi kerrottavaa, vaikka kuinka paljon.

        No, tästä on vaikka kuinka paljon esimerkkejä.

        On se lukio "avittanut" monta rautavaaralaista lentoon ja maine on ollut, kuten sivistyskunnalla kuuluu olla.

        Minkä takia osa lukiolaisista menee? No, meneehän ne, kun koululla ei ole mitään erikoista annettavaa. Nilsiässä on alppilukio, Lapinlahdella on ... jne. Miksi ei Rautavaaralla ole ilmailulukiota? Miksei ole asiaa hoidettu?

        Sanotaan, että on yritetty. Näyttäkää asiakirjat, milloin olisi yritetty perustaa jne... Tiedän kyllä, että sanotaan, että ei ole tulijoita. Ei asian eteen ole mitään konkreettista tehty.

        Hävytöntä toimintaa kunnanjohtajalta ja hallintojohtajalta: Lukion kehittämissuunnitelmaa ei ole vieläkään tuotu kunnanvaltuuston käsittelyyn. Ei ole, vaikka Hyvinvointilautakunta hyväksyi Lukion kehittämissuunnitelman jo 5.6.2019.


    • Ihmettelevävanhempi

      Ovatko lukioon jäävät ja muualle opiskelemaan lähtemään joutuneet ammattiopistolaiset ym. tasavertaisia oman kunnan tuen suhteen? Toiselle opiskelu ilmaista, mutta toisen valinnan tehnyt joutuu muuttamaan pois kotoa, maksamaan asumiskustannukset, yleisen elämisen menot, maksamaan matkat ja maksamaan opiskelukirjansa ym materiaalit.

      Miksi lukion olemassa oloa on niin kovasti puolusteltu?

      • edeslukio

        Lukio on enää viimeinen yläasteen jälkeinen toisenasteen koulu Rautavaaralla.

        Aikanaan oli ammattikoulun joitakin linjoja. Silloin ei ilmeisesti tehty tai voitu tehdä aivan kaikkea sen pitämiseksi paikkakunnalla ja olisko se vielä ollut Ylä-Savon ammattikoulun sivuosasto. Kunta ei välttämättä voinut vaikuttaakaan kovin paljon sen pysymiseksi, jos oppilaat loppuivat.

        Nyt ollaan samalla linjalla, että lukion pitämiseksi paikkakunnalla ei ole tehty eikä haluta tehdä kaikkea sen pitämiseksi kunnassa. Sen vaikutelman saa keskustelusta ja jo tehdyistä esityksistä.

        Sen jälkeen, kun lukio on poissa, paikkakunnalla ei ole yhtään toisenasteen oppilaitosta.

        Ei houkuttele ainakaan lapsiperheitä asumaan kunnassa. Onko se sitten hyvä asia?


    • KikujaMuku

      Ei tietenkään, jos opetusneuvos Rinteen lukuisat kuntalaisaloitteet lukion säilyttämisestä ja ennenkaikkea kehittämistyöstä saavat kannatusta. Hyvät perustelut lukion jatkamisesta löytyvät: Rautavaaran yrittäjät ry, 152 hlön Kansalaisadressista, OAJ Pohjois-Savon piiri/Rautavaaran osasto, Rautavaaran Nuorisosirkus, lukion ja yläasteen opettajilta, Vanhempainyhdistykseltä ja monilta perheiltä, joiden jälkikasvu menossa lukioon.

      • Anonyymi

        Opetusneuvos Matti Rinne on mies paikallaan.


    • Lukiojatkaa

      Ei lopu lukio.

    • Ristiriitaa

      Maksetaanko muualle lähtevien opiskelijoiden maksutkin?
      Miten odotetaan muualta tulevia lukio-opiskelijoita, koska he joutuvat muuttamaan kotoaan pois ja onko heille tarpeeksi asuntoja joissa valvoja?
      Jossakin selitettiin että lapsi joutuu muuttamaan vieraalle paikkakunnalle jos lukio loppuu, eikös se sama tapahdu myös silloin jos muualta tulee oppilaita?

      Selitykset ovat olleet ristiriitaisia.

      • eimuutakuinöihin

        Jos on erikoislukio ja on kiinnostunut juuri siitä alasta, tulee kyllä mielellään. Meidän on turha siitä huolehtia, miten muut pärjäävät täällä.

        Asunnot ym. ne ovat sitten niitä, mihin kehitystyössä tulee satsata.


      • oponvirantäyttäminen

        Opinto-ohjaajan virkaa ei ole täytetty pariin kymmeneen vuoteen.

        Nyt olisi tarvetta opolle ja olisi ollut jo aikoja sitten. Sitä virkaahan on hoidettu toisella kädellä ajat ja iät.


    • Kehitystä

      Passaa sitä nyt ruveta kehittämään ja heti oli rehtori rahaa vailla. Ongelma on lasten puute ja kyllähän niitä tehdä osataan, mutta ottaa sen kuustoista vuotta ennen kuin ovat lukioiässä.

      • päälliköitäriittävästi

        Virkamiesten palkkoihin ei ainakaan enää tarvitse panostaa. Heitä on tarpeeksi ja palkat ovat tarpeeksi suuria.

        Virkamiesjohdolla on nyt parin vuoden haaste.

        Yksityisellä puolella täytyy tulla tulosta tai ulos.


    • rautavaaralainen

      Kaikkien virkamiesten ja luottamushenkilöiden tulee kehittää lukiota ja Rautavaaran kuntaa. Lukion kehittämiseem tulee perustaa kehitystyöryhmä. eikä vain kirjoituksia .joita ei toteuteta Lukion kehittämiseen on haettavissa rahoitusta eri yhteisöiltä.

    • Takinkääntäjät

      Iloisella mielellä odotamme rehtorin lukion kehittämissuunnitelmia yli 10 vuoden takaa. Mitä löytyy?

      • Anonyymi

        Lukion lakkauttaminen ollut esillä vuodesta 2007.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lukion lakkauttaminen ollut esillä vuodesta 2007.

        Vieläkö jatkuu. Kysyy joka haluaa aikuis lukioon.


    • NuoretKiittää

      Ei lopu. Kiitokset 9 valtuuston jäsenelle.

      • jakoviivat

        matematiikka ok


    • Horizone

      Kuka on Rautavaaran lukion opinto-ohjaaja?

      • onkokelpoisia

        Tätä on kysytty muuallakin täällä. Opinto-ohjaajan virkaa kunnassa ei ole täytetty pariinkymmeneen vuoteen.

        Kuka on hoitanut niitä tehtäviä, on syytä kysyä sivistystoimen johdolta.


    • Hinkuakehiin

      Kirjoitatko Onkokelpoisia totta. Pitääkö paikkansa ettei opinto-ohjaajan virkaa ole ole Rautavaaaran kunnassa täytetty pariinkymmeneen vuoteen? Tämä selittää sitä ettei lukiota ole kehitetty.

      • kirjoitellaanvaan

        Näistä viroista ja tunneista ja paljosta muustakin ihmeellisestä olisi paljonkin kerrottavaa. En enää viitsi täällä kovin paljon kirjoitella. Ehkä näistä jossakin vielä kirjoitellaan. Aineistoa on.


    • AY-liike

      Mitä on tehnyt OAJ/paikallisosaston jäsenet lukion ja oppilaiden eteen?

      • leipätekeenöyräksi

        Tässäkin on hyvä kysymys.

        Ainakin osaavat oman jäsenistön polkemisen. Näyttöjä ja lausuntoja löytyy - arkistoistakin.

        Tämän lukion lakkautusuhan yhteydessä ikään kuin mallin vuoksi muutama hyvin leppeä kannanotto on julkistettu joissakin yhteyksissä. Osa porukasta jää lähivuosina eläkkeelle, joten nykyeläkejärjestelmän mukainen eläke on turvattu. Nuoremmille vakinaisille on jäljellä olevassa koulussa työtä tiedossa, varsinkin, jos on kovasti suitsutettu kaksoistutkinto taskussa. Toisaalta on helppo ymmärtää, että ei ole juuri uskallusta muuhun kuin nyrkinheiluttaminen taskussa. Valta-asetelmat ovat yhteisössä sellaiset.

        Ei-kelpoisille, määräaikaisille, jotka asuvat kiinteästi paikkakunnalla, annetaan sitten "pöydältä muruset" eli joita vakinaiset eivät ota. He eivät uskalla ottaa kantaa mihinkään suuntaan. Muut määräaikaiset häipyvät heti, kun on mahdollista.

        Näin se menee.


    • Hopealusikalla

      Kuka siellä koulussa saa tyrannisoida? Miksi et puutu?

      • asiatlöytyvät

        Näihinkin kysymyksiin löytyvät vastaukset arkistoista, useammastakin.


    • Alkaakiinnostaa

      Mistä ne arkistot löytyvät?

      • vaatiijäljitystä

        Jos Rautavaaran kunnasta on kysymys, niin missähän ne kunnan arkistot ovat. Siellä olevista asiakirjoista kyllä käy selville asiakirjojen lähettäjien osoitteet, kunnasta lähetettyjen asiakirjojen osoitteet ja jakelu. Tuon jälkeen on helppo jäljittää muita arkistoja.


      • AMPST

        Kunnan keskusarkisto on virastotalolla. Vastuuhlö oli arkistonhoitaja Elmo Nuutinen.


      • Alkaakiinnostaa

        Kiitos asiallisesta ja informoivasta tiedosta.


    • Eivoiollatotta

      Poliittisesti näyttää siltä, että erityisesti vasemmistoliitto ajaa lukion lakkauttamista ja samalla käynnistää kunnan alasajon.

    • Matikkaa

      Jotenkin tuntuu, että kunnan kouluasioiden hoito kaipaisi todella ulkopuolista näkemystä. Päättäjien kannattaisi ottaa täysin ulkopuolinen selvityksentekijä, joka tekisi lukion toiminnan kannalta perusteellisen selvityksen asiasta. Nyt ei ole vara tehdä pienintäkään virhettä. Tulokset saattaisivat olla tuhoisat niin Rautavaaran kunnalle kuin sen asukkaille ja varsinkin nuorille asukkaille.

      • yhteistyötä

        Nimimerkki "Matikkaa" on kyllä tehnyt hyvän havainnon.

        Kunnanhallituksella ja kunnanvaltuustolla olisi ollut viimeistään kesän ja syksyn aikana 2017 mahdollisuus kankkia ulkopuolista näkemystä koulutoimeen, jos olisivat halunneet. Olisivat perustaneet hyvinvointijohtajan viran ja julistaneet paikan julkiseen hakuun. Taatusti olisi ollut useita hakijoita, myös kunnan ulkopuolelta. Näin olisi ollut ainakin mahdollisuus saada ulkopuolista näkemystä koulutoimeen ja sen kehittämiseen.

        Edelliset, lyhytaikaiset sivistysosaston päälliköt katsoivat mm. että tehtävä on hyvin vaativa ja vaatii päätoimista viranhaltijaa. Ehdottivat jopa paikan laittamista julkiseen hakuun. Kj. ehdotti myös viran perustamista. Kunnanhallitus käsitteli asiaa ja muutaman kokouksen jälkeen päätyi nykyiseen ratkaisuun. Tämä oli tyypillistä rautavaaralaista, poliittista käsittelyä eli lisävalmistelua jne jne. ja lopputuloksena ei tapahdu mitään uutta.

        Kaksi vuotta on lyhyt aika ja pitäisi saada paljon aikaan. Herää kysymys, mitä on viime vuosina saatu aikaan. Onko tehty kaikkea muuta kuin koulutoimea kehitetty?

        Joka tapauksessa virkamiehillä ja uudella lukion kehittämistoimikunnalla on kädet täynnä tehtäviä. Toivon mukaan onnistuvat ja tosiaan ei ole varaa tehdä pienintäkään virhettä. Nyt jos koskaan tarvitaan myös kuntalaisten, hyvinvointilautakunnan, kunnanhallituksen ja -valtuuston tukea toimikunnan työlle.

        On aika kunnan johtavien elinten lopettaa politikointi ja puhaltaa yhteen hiileen, jotta kunnan toiminta saadaan turvatuksi.


      • maalaisjärkeä

        Mitä järkeä on palkata koulutoimen kehittäjä kun ongelma on, ettei ole oppilaita. Aivan turhaa rahan haaskausta taistella väistämätöntä lopettamista vastaan. Parasta kehittämistä on tunnustaa tosiasiat.


      • talonpoikaisjärkeä
        maalaisjärkeä kirjoitti:

        Mitä järkeä on palkata koulutoimen kehittäjä kun ongelma on, ettei ole oppilaita. Aivan turhaa rahan haaskausta taistella väistämätöntä lopettamista vastaan. Parasta kehittämistä on tunnustaa tosiasiat.

        Eikö ole sama sitten anoa heti kuntaliitos Kuopion kanssa. Se olisi kaikkein järkevin ratkaisu.

        Turha on perustaa virkoja ja vielä täyttää niitä, jos kerran ajattelutapa on tuollainen.

        Koska oppilaat loppuvat, kai ne vähenevät ja loppuvat työt koulutoimessakin. Siltä ei näytä, kun lukee kunnanhallituksen pöytäkirjoja ja palkkausperusteita.

        Nyt kuitenkin mennään valtuuston päätöksen mukaan eli koulua yritetään kehittää ja aikaa on kaksi vuotta. Tosin homma on hoidettava nopeammin.

        Mitä tulee oppilaisiin, niin tosi sekin, että ei ole kohta oppilaita. Tiedän paikkakuntia, joissa omat oppilaat ovat käyneet vähiin, mutta kunnolla erikoistunut ja profiloitunut lukio on tuonut muualta opiskelijoita. En ole nähnyt missään päätöksiä, että Rautavaaran lukiota olisi lähdetty sillä tavalla kehittämään. Rautavaaralla on tainnut mennä etsikkoaika touhutessa aivan muita juttuja. Tärkeintä on ollut savustaa ihmisiä pois.

        Nyt näyttää tulleen kunnanjohtajan vuoro, josta pitäisi päästä eroon. Lehtitietojen (Savon Sanomat 16.2.2018) mukaan syynä on se, että "toimii jatkuvasti vastoin kunnan ja kuntalaisten etua eikä piittaa poliittisten päättäjien mielipiteistä, esimerkkinä lukioasia, ja toimii epäasiallisesti työnjohtotehtävissä". Jos kuka niin nykyinen kunnanjohtaja on täysillä ajanut kunnan ja kuntalaisten etuja ja pyrkinyt koko ajan siihen, että kunta pystyisi jatkamaan toimintaansa. Tilinpäätökset osoittavat sen, että kunnan taloudessa on puskuria, vaikkakin velkamäärä on lisääntynyt. Siihen on syynä investoinnit, jolla kunta on tehty kilpailukykyiseksi nykyajan haasteisiin. Kunnanvaltuusto on päättänyt jatkaa lukion toimintaa kaksi vuotta ja satsaa kehitykseen täysillä. Eivätkö tässä ole kunnanjohtajan ja päättäjien enemmistön näkemykset yhtenevät eli kunnanjohtaja on näköjään "piitannut" poliittisten päättäjien mielipiteistä. Mitä ovat ne syyt, missä hän on toiminut epäasiallisesti työnjohtotehtävissä? Se ei olisikaan yhtään uutta Rautavaaralla. Ei ole pitkää aikaa, kun AVI on puuttunut ratkaisuillaan alaisen epäasialliseen kohteluun kunnassa. Asiasta ei kyllä ole tiedotusvälineissä kerrottu. Mistähän syystä?


      • vitsitvähissä
        talonpoikaisjärkeä kirjoitti:

        Eikö ole sama sitten anoa heti kuntaliitos Kuopion kanssa. Se olisi kaikkein järkevin ratkaisu.

        Turha on perustaa virkoja ja vielä täyttää niitä, jos kerran ajattelutapa on tuollainen.

        Koska oppilaat loppuvat, kai ne vähenevät ja loppuvat työt koulutoimessakin. Siltä ei näytä, kun lukee kunnanhallituksen pöytäkirjoja ja palkkausperusteita.

        Nyt kuitenkin mennään valtuuston päätöksen mukaan eli koulua yritetään kehittää ja aikaa on kaksi vuotta. Tosin homma on hoidettava nopeammin.

        Mitä tulee oppilaisiin, niin tosi sekin, että ei ole kohta oppilaita. Tiedän paikkakuntia, joissa omat oppilaat ovat käyneet vähiin, mutta kunnolla erikoistunut ja profiloitunut lukio on tuonut muualta opiskelijoita. En ole nähnyt missään päätöksiä, että Rautavaaran lukiota olisi lähdetty sillä tavalla kehittämään. Rautavaaralla on tainnut mennä etsikkoaika touhutessa aivan muita juttuja. Tärkeintä on ollut savustaa ihmisiä pois.

        Nyt näyttää tulleen kunnanjohtajan vuoro, josta pitäisi päästä eroon. Lehtitietojen (Savon Sanomat 16.2.2018) mukaan syynä on se, että "toimii jatkuvasti vastoin kunnan ja kuntalaisten etua eikä piittaa poliittisten päättäjien mielipiteistä, esimerkkinä lukioasia, ja toimii epäasiallisesti työnjohtotehtävissä". Jos kuka niin nykyinen kunnanjohtaja on täysillä ajanut kunnan ja kuntalaisten etuja ja pyrkinyt koko ajan siihen, että kunta pystyisi jatkamaan toimintaansa. Tilinpäätökset osoittavat sen, että kunnan taloudessa on puskuria, vaikkakin velkamäärä on lisääntynyt. Siihen on syynä investoinnit, jolla kunta on tehty kilpailukykyiseksi nykyajan haasteisiin. Kunnanvaltuusto on päättänyt jatkaa lukion toimintaa kaksi vuotta ja satsaa kehitykseen täysillä. Eivätkö tässä ole kunnanjohtajan ja päättäjien enemmistön näkemykset yhtenevät eli kunnanjohtaja on näköjään "piitannut" poliittisten päättäjien mielipiteistä. Mitä ovat ne syyt, missä hän on toiminut epäasiallisesti työnjohtotehtävissä? Se ei olisikaan yhtään uutta Rautavaaralla. Ei ole pitkää aikaa, kun AVI on puuttunut ratkaisuillaan alaisen epäasialliseen kohteluun kunnassa. Asiasta ei kyllä ole tiedotusvälineissä kerrottu. Mistähän syystä?

        Kyllä on.


      • kaipaisitarkennusta
        vitsitvähissä kirjoitti:

        Kyllä on.

        "Kyllä on." Mitä tuo tarkoittaa?


      • vitsitvähissä
        kaipaisitarkennusta kirjoitti:

        "Kyllä on." Mitä tuo tarkoittaa?

        Kyllä on sama anoa heti kuntaliitosta Kuopion kanssa.


      • Anonyymi
        yhteistyötä kirjoitti:

        Nimimerkki "Matikkaa" on kyllä tehnyt hyvän havainnon.

        Kunnanhallituksella ja kunnanvaltuustolla olisi ollut viimeistään kesän ja syksyn aikana 2017 mahdollisuus kankkia ulkopuolista näkemystä koulutoimeen, jos olisivat halunneet. Olisivat perustaneet hyvinvointijohtajan viran ja julistaneet paikan julkiseen hakuun. Taatusti olisi ollut useita hakijoita, myös kunnan ulkopuolelta. Näin olisi ollut ainakin mahdollisuus saada ulkopuolista näkemystä koulutoimeen ja sen kehittämiseen.

        Edelliset, lyhytaikaiset sivistysosaston päälliköt katsoivat mm. että tehtävä on hyvin vaativa ja vaatii päätoimista viranhaltijaa. Ehdottivat jopa paikan laittamista julkiseen hakuun. Kj. ehdotti myös viran perustamista. Kunnanhallitus käsitteli asiaa ja muutaman kokouksen jälkeen päätyi nykyiseen ratkaisuun. Tämä oli tyypillistä rautavaaralaista, poliittista käsittelyä eli lisävalmistelua jne jne. ja lopputuloksena ei tapahdu mitään uutta.

        Kaksi vuotta on lyhyt aika ja pitäisi saada paljon aikaan. Herää kysymys, mitä on viime vuosina saatu aikaan. Onko tehty kaikkea muuta kuin koulutoimea kehitetty?

        Joka tapauksessa virkamiehillä ja uudella lukion kehittämistoimikunnalla on kädet täynnä tehtäviä. Toivon mukaan onnistuvat ja tosiaan ei ole varaa tehdä pienintäkään virhettä. Nyt jos koskaan tarvitaan myös kuntalaisten, hyvinvointilautakunnan, kunnanhallituksen ja -valtuuston tukea toimikunnan työlle.

        On aika kunnan johtavien elinten lopettaa politikointi ja puhaltaa yhteen hiileen, jotta kunnan toiminta saadaan turvatuksi.

        Erittäin hyvin sanottu.


      • Anonyymi
        talonpoikaisjärkeä kirjoitti:

        Eikö ole sama sitten anoa heti kuntaliitos Kuopion kanssa. Se olisi kaikkein järkevin ratkaisu.

        Turha on perustaa virkoja ja vielä täyttää niitä, jos kerran ajattelutapa on tuollainen.

        Koska oppilaat loppuvat, kai ne vähenevät ja loppuvat työt koulutoimessakin. Siltä ei näytä, kun lukee kunnanhallituksen pöytäkirjoja ja palkkausperusteita.

        Nyt kuitenkin mennään valtuuston päätöksen mukaan eli koulua yritetään kehittää ja aikaa on kaksi vuotta. Tosin homma on hoidettava nopeammin.

        Mitä tulee oppilaisiin, niin tosi sekin, että ei ole kohta oppilaita. Tiedän paikkakuntia, joissa omat oppilaat ovat käyneet vähiin, mutta kunnolla erikoistunut ja profiloitunut lukio on tuonut muualta opiskelijoita. En ole nähnyt missään päätöksiä, että Rautavaaran lukiota olisi lähdetty sillä tavalla kehittämään. Rautavaaralla on tainnut mennä etsikkoaika touhutessa aivan muita juttuja. Tärkeintä on ollut savustaa ihmisiä pois.

        Nyt näyttää tulleen kunnanjohtajan vuoro, josta pitäisi päästä eroon. Lehtitietojen (Savon Sanomat 16.2.2018) mukaan syynä on se, että "toimii jatkuvasti vastoin kunnan ja kuntalaisten etua eikä piittaa poliittisten päättäjien mielipiteistä, esimerkkinä lukioasia, ja toimii epäasiallisesti työnjohtotehtävissä". Jos kuka niin nykyinen kunnanjohtaja on täysillä ajanut kunnan ja kuntalaisten etuja ja pyrkinyt koko ajan siihen, että kunta pystyisi jatkamaan toimintaansa. Tilinpäätökset osoittavat sen, että kunnan taloudessa on puskuria, vaikkakin velkamäärä on lisääntynyt. Siihen on syynä investoinnit, jolla kunta on tehty kilpailukykyiseksi nykyajan haasteisiin. Kunnanvaltuusto on päättänyt jatkaa lukion toimintaa kaksi vuotta ja satsaa kehitykseen täysillä. Eivätkö tässä ole kunnanjohtajan ja päättäjien enemmistön näkemykset yhtenevät eli kunnanjohtaja on näköjään "piitannut" poliittisten päättäjien mielipiteistä. Mitä ovat ne syyt, missä hän on toiminut epäasiallisesti työnjohtotehtävissä? Se ei olisikaan yhtään uutta Rautavaaralla. Ei ole pitkää aikaa, kun AVI on puuttunut ratkaisuillaan alaisen epäasialliseen kohteluun kunnassa. Asiasta ei kyllä ole tiedotusvälineissä kerrottu. Mistähän syystä?

        Mikä on nyt kunnan velkamäärä vuonna 2020?


      • Anonyymi
        yhteistyötä kirjoitti:

        Nimimerkki "Matikkaa" on kyllä tehnyt hyvän havainnon.

        Kunnanhallituksella ja kunnanvaltuustolla olisi ollut viimeistään kesän ja syksyn aikana 2017 mahdollisuus kankkia ulkopuolista näkemystä koulutoimeen, jos olisivat halunneet. Olisivat perustaneet hyvinvointijohtajan viran ja julistaneet paikan julkiseen hakuun. Taatusti olisi ollut useita hakijoita, myös kunnan ulkopuolelta. Näin olisi ollut ainakin mahdollisuus saada ulkopuolista näkemystä koulutoimeen ja sen kehittämiseen.

        Edelliset, lyhytaikaiset sivistysosaston päälliköt katsoivat mm. että tehtävä on hyvin vaativa ja vaatii päätoimista viranhaltijaa. Ehdottivat jopa paikan laittamista julkiseen hakuun. Kj. ehdotti myös viran perustamista. Kunnanhallitus käsitteli asiaa ja muutaman kokouksen jälkeen päätyi nykyiseen ratkaisuun. Tämä oli tyypillistä rautavaaralaista, poliittista käsittelyä eli lisävalmistelua jne jne. ja lopputuloksena ei tapahdu mitään uutta.

        Kaksi vuotta on lyhyt aika ja pitäisi saada paljon aikaan. Herää kysymys, mitä on viime vuosina saatu aikaan. Onko tehty kaikkea muuta kuin koulutoimea kehitetty?

        Joka tapauksessa virkamiehillä ja uudella lukion kehittämistoimikunnalla on kädet täynnä tehtäviä. Toivon mukaan onnistuvat ja tosiaan ei ole varaa tehdä pienintäkään virhettä. Nyt jos koskaan tarvitaan myös kuntalaisten, hyvinvointilautakunnan, kunnanhallituksen ja -valtuuston tukea toimikunnan työlle.

        On aika kunnan johtavien elinten lopettaa politikointi ja puhaltaa yhteen hiileen, jotta kunnan toiminta saadaan turvatuksi.

        Valtuusto ei ole käsitellyt Lukion kehittämissuunnitelmaa. Suunnitelma valmistui kesäkuussa 2019.


    • MMMMM18

      Liitttyykö ne kuntalaisaloitteeet lukioon?

    • Maksuhenkilö

      Alkaa kiinnostaa! Entisenä Pohjois-Savolaisena olen lueskellut satunnaisesti Savon Sanomia ja juttupalstoja. Kertokaa: Miksi Murtoa halutaan ulos = kansalaisaloite (Savon Sanomat 16.2.2018)
      Montako oppilasta on Rautavaaran lukiossa nyt, kolmen vuoden kuluttua, kuuden vuoden kuluttua? Montako opettajaa? Mikä on syntyvyys Rautavaaralla? Tilaston mukaan noin 4, eli 0.2%.
      Omalla paikkakunnallani syntyvyys on noin 1.2% ja lukioita 2 kpl, lukiolaisia noin 900 eli noin 300 per vuosi. Lukioiden määrää täällä on vähennetty ja pulinaa on kuunneltu. Mutta talouselämän faktat on hyväksytty. Paljonko lukion ylläpito maksaa oppilasta kohden? Onko kysessä opettajien suojatyöpaikka? Eikös tulisi halvemmaksi kuskata muutama lukiolainen tilataksilla vaikka Sonkajärvelle?

    • julkisuudessa

      Nyt olisi paljon kommentoitavaa, kun on seurannut viimeaikojen kunnanhallituksen pöytäkirjoja sekä julkista uutisointia.

      Huomion arvoista on, että keskustelun aiheet liittyvät edelleen koulutoimeen ja näyttää siltä, että eräs sukunimi pulpahtaa kovin useasti näissä esiin, olipa kyse kuntalaisaloitteen kohteesta, tekijästä tai vaikkapa käsittelijästä/esittelijästä kunnanhallituksessa.

      Mielenkiintoista seurattavaa!

    • EOAjaAOK

      Katso: www.rautavaara.f/Esityslistat ja pöytäkirjat. Joulukuussa 2017 teki kunnan asukas Vanhala kuntalaisaloitteen rehtori Korkalaisen vapauttamista tehtävistään välittömästi. Rehtori toimi vastoin kuntalaisten etua omavaltaisesti, ilman että oli olemassa lainvoimaista päätöstä lukion lakkauttamiseen.

      • Anonyymi

        Peruskuntalainen Vanhala on oikeassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Peruskuntalainen Vanhala on oikeassa.

        Vanhala valtuustoon ja Lukio säilyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanhala valtuustoon ja Lukio säilyy.

        Hyvä mies paikallaan. Nyt ei kyllä kukaan esittänyt lakkautusta. Puhaltiko uudet tuulet kun johtaja muuttui nyt ei tarvitsekaan lakkauttaa. Vai 2v on jatko vaihtuuko vielä.


    • ToivonParasta

      Aika alkaa loppua. Valtuusto teki sen, millä saatiin pari vuotta lisäaikaa = kustiin pakkasella housuun. Lämmittää hetken. "Valtuusto päätti tehdä määrätietoista ja näkyvää Rautavaaran lukion kehittämis-ja markkinointityötä"
      Millaista tuo lienee? Nyt tarvitaan aivoja, ei pinnallisia haaveiluja. Ettekö te tajua, että kunnan talous on kriisiytymässä, kuten pöytäkirjan 18.12.2017 ekassa lauseessa todetaan. Että onnistu kriisikunnan "sisällä" keksimään todellisia vetovoimaniksejä, tarvitsette puolueettoman, täysin ulkopuolisen avustajan.
      Faktat:
      Rautavaaran talous on todella heikko, ja täysin riippuvainen valtiosta.
      Rautavaara on syrjässä ja pitkän matkan päässä mistä tahansa.
      Rautavaaralta loppuvat omat lukio-opiskelijat
      Rautavaara on tylsä ja ankea paikka 14-18-vuotiaille lapsille, varsinkin jos eivät asu siellä.
      On myös nähty, että kunnanvaltuustot tekevät usein huonoja päätöksiä tunnepohjalta.
      Palkatkaa se ulkopuolinen, talousasioista jotakin ymmärtävä, vähintään sadan kilometrin etäisyydellä asuva konsultti miettimään sitä "määrätietoista ja näkyvää Rautavaaran lukion kehittämis-ja markkinointityötä"

      • eikaikkitoivomennyt

        Aika tosiaan saattaa loppua kesken.

        Turuilla ja toreilla on kyllä kerrottu, että on yritetty kehittää lukiota jo ainakin 15 vuotta. Kuka kertoisi miten ja mistä löytyisivät asiakirjat, joissa näkyy kehitys?

        Aivoja todella tarvitaan, jotta lukio saataisiin pelastettua. Aika näyttää, lähdettiinkö liikkeelle liian myöhään. Nyt on vielä mahdollisuus kuitenkin yrittää.

        Noihin faktoihin:
        Talous on heikko, mutta ei toivoton. Tuloslaskelmassa on puskuria, mutta velka/asukas on kohtuuttoman suuri. Kunta on riippuvainen valtiosta kuten lähes kaikki Suomen kunnat, varsinkin syrjäseutujen pikkukunnat. Suuri velkaantuminen on seurausta investoinneista, jotka "hoksattiin" vasta tehdä aivan viime vuosina, vaikka tarve olisi ollut jo aikaisemmin. Ne ovat kuitenkin olleet tarpeellisia kunnan ylläpitoon.

        Sanotaan, että Rautavaara on kaukana kaikesta. Tämä ei pidä paikkaansa. Lapissa on vielä pidempiä matkoja. Sata kilometriä on siellä lyhyt matka, kun taas täällä on Kuopioon 100 km ja muihin kuntakeskuksiin tai isompiin taajamiin alle sen.

        Rautavaaralta loppuvat lukio-opiskelijat, jos ei jotakin tehdä. Erikoistuminen on yksi vetoapu lukiolle. Lapissa on useampiakin lukioita, jotka ovat erikoistuneet ja vetävät opiskelijoita Helsinkiä myöten, jopa Kuopiosta. Näin ovat lukiot voineet jatkaa jopa pienten asukasmäärien kunnissa ja näin saaneet ne harvat paikalliset opiskelijat myös käydä lukionsa kotikunnassa.

        Rautavaara on varmasti ankea paikka 14-18 vuotiaille, mutta uudet, muualta lukioon tulevat opiskelijat piristäisivät sitä ankeutta. Jos on niin aktiivisia opiskelijoita, että lähtevät johonkin erikoislukioon, ovat he myös aktiivisia harrastustoiminnassa ja näin elävöittävät paikkakunnan nuorisotoimintoja.

        Niin kuin tuolla on jossakin jo käsitelty kesän ja syksyn 2017 eri ehdotuksia hyvinvointiosaston johtamistavoiksi, kunnassa on kyllä ollut esityksiä perustaa virka, joka pantaisiin julkiseen hakuun. Asia torpattiin kunnanhallituksessa ja palattiin entiseen. Tuossa olisi ollut mahdollisuus saada kuntaan uutta ajattelua tuollekin sektorille. Olikohan kunnan päättäjät ajatelleet loppuun saakka asioita vai ovatko jo henkisesti valmentautumassa kunnan alasajoon? Ehdottomasti olisi palkattava julkisen haun jälkeen koulu- ja sivistystoimen päätoiminen johtaja kehittämään koulutointa ja nyt erityisesti lukiota. On eri asia, miten enää pystyy onnistumaan, kun tilanne on päässyt tähän tilanteeseen.

        Valtuustot tekevät päätöksiä, joskus hyviä, joskus huonoja. Ei Rautavaara poikkea yleisestä poliittisesta käyttäytymisestä. Tietenkin kunnan väkimäärän pienuus saattaa aiheuttaa klikkiytymistä eri syistä kuten sukulaisuudesta jne.


    • Somellamennään

      Nimimerkille: eikaikkitoivomennyt 21.2.2018 17:39 tiedoksi, että kuntalainen Vanhala teki joulukuussa 2017 kuntalaisaloitteen: Koulukeskuksen nykyinen rehtori vaihtoon. Palkattava pätevä opinto-ojaaja. Otettava some-markkinointi käyttöön. Haettava OKM:n kokeiluijin. Mallia esim. Utajärven, Pälkäneen, Puhasjärven pienlukioista.

    • kunniakenellekuuluu

      Yhteisössä on hyvin tyypillistä, että joku sen muuten hiljainen jäsen kehittelee hyvän, toteuttamiskelpoisen idean.

      Asia menee yhteisössä lävitse.

      Kunnian ideasta usein ottaa itselleen joku toinen, äänekkäämpi ja vaikkapa esimies.

      Esimerkki: Joku on toteuttanut hyvän idean ja se toimii loistavasti ja on saanut hyvää palautetta. Se lopetetaan. Miksi? Idean isä ei ole pomo.

    • Nuortenomaääni

      Yhteishaun aika on jälleen käsillä. On hienoa huomata, että Rautavaaran oma lukio pystyy tarjoamaan erittäin kilpailukykyisen vaihtoehdon. Lukiosta tehty mainio oma video.

    • opettajantyöstä

      Olen aina uskonut, että opettajan työ on kovin vaativaa ja päätoimista, varsinkin jos on jopa erikseen maksettavia lisätunteja. Palkkaushan on, erityisesti lisätöiden kanssa, kohtuullisen hyvä verrattuna moneen muuhun ammattiin huomioiden vielä vuoden työpäivien määrä. Se on noin 30 - 40 työpäivää vähemmän kuin muilla työssäkävijöillä.

      Muutamilla opettajilla on sivutoimia ja joillakin jopa oma yritys pyöritettävänä. Mitenkähän tämä kaikki soveltuu päätoimen hoitamiseen? Pystyykö hoitamaan päätyötä täysipainoisesti?

      Yleensä kunnissa ja valtiolla vaaditaan sivutöistä sivutoimilupa. Sen saanti on monesti hyvin vaikea ja täytyy olla hyvin perusteltu, jotta päätyö ei kärsi sivutoimen hoitamisen vuoksi.

      Miten on oman yrityksen kanssa? Kuntien ja valtion tulee vaatia yrityksen pyörittämiseen myös vastaava lupa. Se on vielä perustellunpaa kuin sivutyön yhteydessä. Hyvin nopeasti käy niin, että yrityksen pyörittämisestä tulee päätyö ja päätyön hoitaminen jää sivuseikaksi ja hoidetaan "huitaisten". Päätyön tärkeimmäksi päiväksi muodostuu palkkapäivä.

      Tässäpä pohdittavaa!

    • SivutjaLuvat

      Koulutoimessa sivutoimilupa haetaan esimieheltä eli rehtorilta tai sivistyslautakunnalta. Tässä ei ole mitään ihmeelistä.

      • sivupäätoimi

        Noin yksinkertaistako se on?

        Siinä sitä sitä onkin ihmettelemistä.


    • Nepotismi

      Kunnan facebookin keskustelun aiheet liittyvät edelleen koulutoimeen ja näyttää siltä, että sukunimi Korkalainen pulpahtaa kovin useasti näissä esiin, olipa kyse kuntalaisaloitteiden kohteesta, tekijästä tai vaikkapa valmistelijasta/esittelijästä hyvinvointilautakunnassa ja kunnanhallituksessa.

      • Hämmästyttääkummastuttaa

        Samaa taitaa moni muukin vähemmän asioista perillä oleva ihmetellä. Miksi näin on?


      • Anonyymi

        Eipä nyt nimiä näy. Onko tavat muuttunut. Onko piilo leikkiä.


      • Anonyymi

        Tämä framilla 2018.


    • suosimmeomiamme

      Kannattaa lukea julkisia asiakirjoja Rautavaara sivuilta. P. K:n kuntalaisaloitteelle erottamisesta ei voi kuin naureskella, kertoo surullisen syvästi enemmän aloitteen tekijän luonteesta kuin kunnanjohtajan toiminnan moitittavuudesta. Sitten toinen asia; kysymys miksi erään perheen jäsenet saavat helpommin töitä kuin muut ????????

      • rehehellistäavoimuutta

        Toivoa sopii, että viimeaikaiset, kohua herättäneet kuntalaisaloitteet liitteineen julkaistaisiin netissä, jotta ei tarvitsisi olla erilaisten arvailujen varassa.


    • kenenkunta

      rehellistämisavoimuutta olet tosi oikeassa avoimuus olisi parasta vaikka eihän sitä täällä helpolla ooo ennenkään noudatettu. suosimmeomiamme herättää myös ajatuksia

    • ÄläHuhujaUsko

      Kari Vanhalan 10.12.2017 tekemä ja Korkalaisen 13.12. 2017 tekemä kuntalaisaloitteet ja niiden liitteet saa kunnan kirjaamon hoitajalta tietopyynnöllä. Ovat julkisia asiakirjoja.

      • pitääpäpyytää

        Kiitos tiedosta!


    • Esitutkintaan

      Rehtorin vaimon P. K:n kuntalaisaloitteelle kunnanjohtajan erottamisesta ei voi kuin naureskella. Se kertoo surullisen syvästi enemmän aloitteen tekijän luonteesta kuin kunnanjohtajan toiminnan moitittavuudesta. Miksi työnantja ei vienyt asiaa poliisille?

      • rannankylänvahti

        Ei kai muu auta kuin seurata näiden "
        itsevaltiaiden" toimia. Ja nostaa kaikki vääryydet julkisiksi, sitä he eivät tule koskaan itse tekemään. Eräs perhe ahnehtii kuolemaansa asti ja aina kiinni jäätyään alkaa sota muita vastaan, sillä meillä muilla pitäisi olla suuri kunnia olla heidän elättäjiään.


      • Anonyymi

        Eipä ollut kanttia.


      • Anonyymi

        Tutkinnassa olisi selvinnyt mm. Kuka oli erokirjeen todellinen tekijä.


      • Anonyymi
        rannankylänvahti kirjoitti:

        Ei kai muu auta kuin seurata näiden "
        itsevaltiaiden" toimia. Ja nostaa kaikki vääryydet julkisiksi, sitä he eivät tule koskaan itse tekemään. Eräs perhe ahnehtii kuolemaansa asti ja aina kiinni jäätyään alkaa sota muita vastaan, sillä meillä muilla pitäisi olla suuri kunnia olla heidän elättäjiään.

        Enpä väitä että näin olisi nyt mutta sama versio jatkuu. Jos lukee uusimpia jotain yhtenäisyyttä on. Nämä vanhat on heränneet henkiin. Sama teoria vaan jatkuu.


      • Anonyymi
        rannankylänvahti kirjoitti:

        Ei kai muu auta kuin seurata näiden "
        itsevaltiaiden" toimia. Ja nostaa kaikki vääryydet julkisiksi, sitä he eivät tule koskaan itse tekemään. Eräs perhe ahnehtii kuolemaansa asti ja aina kiinni jäätyään alkaa sota muita vastaan, sillä meillä muilla pitäisi olla suuri kunnia olla heidän elättäjiään.

        Ja tästä se kosto sitten alkoi. Aloite irtisanomisesta suivaannutti ilmeisesti niin pahoin, että sitä suuttumusta puretaan vuosi toisensa jälkeen tänne kirjoittelemalla ja suurennuslasin kanssa mahdollisia virheitä etsimällä. Voisi jopa pitää ajojahtina, ihan näin sivullisen seuraajan näkökulmasta katsottuna.


      • Anonyymi
        rannankylänvahti kirjoitti:

        Ei kai muu auta kuin seurata näiden "
        itsevaltiaiden" toimia. Ja nostaa kaikki vääryydet julkisiksi, sitä he eivät tule koskaan itse tekemään. Eräs perhe ahnehtii kuolemaansa asti ja aina kiinni jäätyään alkaa sota muita vastaan, sillä meillä muilla pitäisi olla suuri kunnia olla heidän elättäjiään.

        Useissa Rautavaaraa koskevissa keskusteluketjuissa on ihmetelty ahkeran kirjoittelijan motiivia virkamiesten ja heidän perheidensä jatkuvaan mustamaalaukseen.

        Ovatkohan syyt todellisuudessa ko. virkamiehistä johtuvia, vai onko kyseessä pitkittynyt arvovaltataistelu?

        Sietää kysyä, onko tuollainen asioidenhoito vastuullista toimintaa.

        Häviäjiä noissa taisteluissa ovat kaikki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tutkinnassa olisi selvinnyt mm. Kuka oli erokirjeen todellinen tekijä.

        Miten tämä liittyy lukion kehittämiseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten tämä liittyy lukion kehittämiseen?

        Kirjoittajasta en tiedä, mutta kirje oli ollut politikoille hyvin merkityksellinen. Kuuleman mukaan siihen loppui erään haaveet jatkopestistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjoittajasta en tiedä, mutta kirje oli ollut politikoille hyvin merkityksellinen. Kuuleman mukaan siihen loppui erään haaveet jatkopestistä.

        Tämän olikin erittäin hyvää tietoa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjoittajasta en tiedä, mutta kirje oli ollut politikoille hyvin merkityksellinen. Kuuleman mukaan siihen loppui erään haaveet jatkopestistä.

        Sehän olikin sitten todellinen nappisuoritus


      • Anonyymi

        Kyseinen kirje otettiin kyllä kunnassa hyvämaineisen kuntalaisen tiedoksiantona vakavasti. Se muiden ko asiaan liittyvien tietojen lisänä myös johti aikoinaan tiettyihin seuraamuksiin.


    • Miimiimii

      Montako opiskelijaa aloittaa opiskelun lukiossa?

    • OpoOnTärkeä

      Korostetaan paljon opinto-ohjauksen merkitystä.

      Onko Rautavaaran lukiossa järjestetty opinto-ohjausta? Kuka hän on? Onko hänellä kelpoisuutta opinto-ohjaajan tehtävään?

      Opinto-ohjaajan virkaa ei ainakaan ole täytetty kymmeniin vuosiin.

      • Anonyymi

        Mikä siinäkin on totuus?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä siinäkin on totuus?

        Niin, mikä on totuus, että ei ole täytetty?

        Kuka on ollut pitkään virallisesti lukion opinto-ohjaaja?

        Eipä ole tainnut olla pätevä?

        Onko todellisuudessa pidetty opinto-ohjaajan tunteja?

        Tässä on yksi selvitettävä aihe.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä siinäkin on totuus?

        Opinto-ohjaaja on lukion markkinoinnin avain henkilö. Miksi siiheen ei ole panostettu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Opinto-ohjaaja on lukion markkinoinnin avain henkilö. Miksi siiheen ei ole panostettu?

        Hyvä kysymys. Kenen tehtäviin on kuulunut, että lukiossa on toimiva, pätevä opnto-ohjaaja?

        Rehtori vastaa lukion toiminnasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Opinto-ohjaaja on lukion markkinoinnin avain henkilö. Miksi siiheen ei ole panostettu?

        Kyllä mua ketuttaa.


    • Arvovaltaako

      Eilen illalla ilmestyi fb:ssa lukion sivusto. Sitä oli kovasti peukutettu lyhyen ajan sisällä ja muutama myönteinen mielipide, kunnes... ja niin se poistui sieltä. Hyvä yritys fb-sivuston laittajalla oli joka tapauksessa.

      Tänä aamuna tuli sama sivusto takaisin, vaan eri henkilön toimesta.

      Oli ihmeellinen spektaakkeli.

      Hyvä, että tuli, mutta jäi kyllä "outo maku" ja ihmettely, mitä lukion ympärillä tapahtuu. Eikö kaikenlainen lukion, myönteinen julkisuus olekaan hyväksi. Se eilisiltainen sivuston laittaminen oli juuri sellainen.

    • pakeliti

      sirkus ok rautavaaralla

    • A.Tappi.Sukas

      Lukio pysyy ja toimii kunnassa. Verkkolukiona kehitetään.

    • Anonyymi

      Lukion kehittämissuunnitelma hyväksyttiin 5.6.2019 Hyvinvointilautakunnassa. Sen mukaan lukio jatkaa ja kehittyy. Uusi rehtori aloittaa lukion kehittämisen uuden elämän.

      • Anonyymi

        Kunnanjohtaja H R esittää: Palveluverkkoselvitykseen sisältyy esimerkiksi päätös kunnan lukio-opetuksen jatkosta. Kiinteistöselvityksessä kartoitetaan mahdollisuuksia luopua sellaisesta kiinteistöomaisuudesta, joka ei ole kunnan ydintoimintojen kannalta perusteltua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunnanjohtaja H R esittää: Palveluverkkoselvitykseen sisältyy esimerkiksi päätös kunnan lukio-opetuksen jatkosta. Kiinteistöselvityksessä kartoitetaan mahdollisuuksia luopua sellaisesta kiinteistöomaisuudesta, joka ei ole kunnan ydintoimintojen kannalta perusteltua.

        Suhmurointi jatkuu.


    • Anonyymi

      Lukion kohtalosta tulossa taas kova vääntö.

    • Anonyymi

      Ei missään tapauksessa lopu.

      • Anonyymi

        Mikä on tilanne vuonna 2023? Kuka on lukion opinto-ohjaaja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä on tilanne vuonna 2023? Kuka on lukion opinto-ohjaaja?

        Ei näytä kristallipallo sinne asti. Loppuuko tämä jauhamasi monologi siihen mennessä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä on tilanne vuonna 2023? Kuka on lukion opinto-ohjaaja?

        Eihän Rautavaaralle uskata palkata enää ketään. Se on nykyään niin monimutkaista.

        Normaaleiden nykyaikaisten ilmoituskanavien käyttö on joidenkin mielestä täysin väärin. Pitäisi olla ilmoitus Hesarin etusivulla. Mutta jos se on siellä, on sekin väärin. Kyllä ois pitänyt käyttää nekin rahat toisin ja postittaa kaikille Suomen opoille henkilökohtainen ilmoitus avoimesta työpaikosta. Paitsi tietyllä sukunimellä oleville. Ihan varmuuden vuoksi. Mutta ois se kirjekin ollut väärin kun nämä jotkut eivät olisi voineet tarkistaa niiden kaikkien sisältöä. Kyllä siellä ois ihan varmasti jossain jotain suhmurointia menossa.

        Jos ilmoitusvaiheesta selvittäisiin jotenkin eteenpäin ilman poliisia, ei haastatteluun voisi kuitenkaan kutsua ketään. Sama se kenet sinne valittaisiin, väärin se kuitenkin olisi. Ois se kutsuttu kuitenkin ainakin Aatamin ja Eevan kautta sukua jollekulle, josta jotkut ei pidä. Tai sillä ois vääränvärinen paita. Ja sitä paitsi ainakin Norjassa on kuultu olevan jonkun, joka varmasti on pätevämpi. Tässä vaiheessa tarvittaiskin jo KRP:n apua, ei vähemmällä selvittäisi kuitenkaan.

        Ja herra varjelkoon, jos joku kuitenkin työhön valittaisiin. Sitten alkaisi loputon valituskierre kaikkin mahdollisiin ja mahdottomiin tahoihin. Jotain valintaprosessissa ois kuitenkin mennyt joidenkin mielestä pieleen. Ihan vaan siksi kun nämä jotkut eivät sitä itse tehneet. Sen valituskierteen läpikäymiseen ei 30 vuotta riitä.

        Nettikirjoittelun määrää, lastua ja kestoa en edes viitsi mainita.

        Joten helpommalla päästään kaikki kun ei edes yritetä palkata ketään. Nyt valitetaan vaan sitä ettei ole palkattu ketään. Siitä ehkä selvitään vielä ilman virkavaltaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän Rautavaaralle uskata palkata enää ketään. Se on nykyään niin monimutkaista.

        Normaaleiden nykyaikaisten ilmoituskanavien käyttö on joidenkin mielestä täysin väärin. Pitäisi olla ilmoitus Hesarin etusivulla. Mutta jos se on siellä, on sekin väärin. Kyllä ois pitänyt käyttää nekin rahat toisin ja postittaa kaikille Suomen opoille henkilökohtainen ilmoitus avoimesta työpaikosta. Paitsi tietyllä sukunimellä oleville. Ihan varmuuden vuoksi. Mutta ois se kirjekin ollut väärin kun nämä jotkut eivät olisi voineet tarkistaa niiden kaikkien sisältöä. Kyllä siellä ois ihan varmasti jossain jotain suhmurointia menossa.

        Jos ilmoitusvaiheesta selvittäisiin jotenkin eteenpäin ilman poliisia, ei haastatteluun voisi kuitenkaan kutsua ketään. Sama se kenet sinne valittaisiin, väärin se kuitenkin olisi. Ois se kutsuttu kuitenkin ainakin Aatamin ja Eevan kautta sukua jollekulle, josta jotkut ei pidä. Tai sillä ois vääränvärinen paita. Ja sitä paitsi ainakin Norjassa on kuultu olevan jonkun, joka varmasti on pätevämpi. Tässä vaiheessa tarvittaiskin jo KRP:n apua, ei vähemmällä selvittäisi kuitenkaan.

        Ja herra varjelkoon, jos joku kuitenkin työhön valittaisiin. Sitten alkaisi loputon valituskierre kaikkin mahdollisiin ja mahdottomiin tahoihin. Jotain valintaprosessissa ois kuitenkin mennyt joidenkin mielestä pieleen. Ihan vaan siksi kun nämä jotkut eivät sitä itse tehneet. Sen valituskierteen läpikäymiseen ei 30 vuotta riitä.

        Nettikirjoittelun määrää, lastua ja kestoa en edes viitsi mainita.

        Joten helpommalla päästään kaikki kun ei edes yritetä palkata ketään. Nyt valitetaan vaan sitä ettei ole palkattu ketään. Siitä ehkä selvitään vielä ilman virkavaltaa.

        Näinpä juuri. Tietty tämän voisi kääntää sillä lailla positiiviseksi, että eipä ole niin nuukaa oikeastaan miten asia hoidetaan kun "väärin" menee kumminkin.

        Tänään on näköjään valittu asiakirjahallinnon suunnittelijakin. Mielenkiintoista nähdä, millä perusteella siitä tullaan nostamaan poru. Eiköhän tuosta jotain keksitä. Onnittelut ja osanotto valitulle! Ainakin minun myötätuntoni saattelee häntä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näinpä juuri. Tietty tämän voisi kääntää sillä lailla positiiviseksi, että eipä ole niin nuukaa oikeastaan miten asia hoidetaan kun "väärin" menee kumminkin.

        Tänään on näköjään valittu asiakirjahallinnon suunnittelijakin. Mielenkiintoista nähdä, millä perusteella siitä tullaan nostamaan poru. Eiköhän tuosta jotain keksitä. Onnittelut ja osanotto valitulle! Ainakin minun myötätuntoni saattelee häntä.

        Ilmankos olikin hetken aikaa rauhallisempaa. Kyllä siellä nyt luetaan pöytäkirjoja ja esityslistoja suurennuslasin kanssa ja etsitään virheitä.

        Onnittelut myös valitulle. Tässä kunnassa töitä riittää varmasti asiakirjahallinon puolella kun asiakirjapyyntöjä suorastaan sataa uteliailta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä on tilanne vuonna 2023? Kuka on lukion opinto-ohjaaja?

        Asiallista ja pätevää opinto-ohjausta ei ole Rautavaaralla koskaan ollut. Toivottavasti korpivaellus päättyy joskus.
        Lukion lakkauttajakängi, luihu rehtori ja nykyinen kunnanjohtaja saivat nenilleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asiallista ja pätevää opinto-ohjausta ei ole Rautavaaralla koskaan ollut. Toivottavasti korpivaellus päättyy joskus.
        Lukion lakkauttajakängi, luihu rehtori ja nykyinen kunnanjohtaja saivat nenilleen.

        Taitaa olla taas vaihteeksi jäänyt levy jumiin. Koeta välillä vaikka laulaa joululauluja, niin saat jotain muuta ajateltavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmankos olikin hetken aikaa rauhallisempaa. Kyllä siellä nyt luetaan pöytäkirjoja ja esityslistoja suurennuslasin kanssa ja etsitään virheitä.

        Onnittelut myös valitulle. Tässä kunnassa töitä riittää varmasti asiakirjahallinon puolella kun asiakirjapyyntöjä suorastaan sataa uteliailta.

        Hävinneitä asiakirjoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asiallista ja pätevää opinto-ohjausta ei ole Rautavaaralla koskaan ollut. Toivottavasti korpivaellus päättyy joskus.
        Lukion lakkauttajakängi, luihu rehtori ja nykyinen kunnanjohtaja saivat nenilleen.

        Taidatkos sen paremmin sanoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa olla taas vaihteeksi jäänyt levy jumiin. Koeta välillä vaikka laulaa joululauluja, niin saat jotain muuta ajateltavaa.

        Voi,kun osaisikin laulaa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asiallista ja pätevää opinto-ohjausta ei ole Rautavaaralla koskaan ollut. Toivottavasti korpivaellus päättyy joskus.
        Lukion lakkauttajakängi, luihu rehtori ja nykyinen kunnanjohtaja saivat nenilleen.

        Lukion haku alkaa kohta. Onko Rautavaaran lukiossa ilmaiset kirjat, tietokoneet ja ruoka?
        Kuka on opinto-ohjaaja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taidatkos sen paremmin sanoa.

        Onko aikuislukio?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lukion haku alkaa kohta. Onko Rautavaaran lukiossa ilmaiset kirjat, tietokoneet ja ruoka?
        Kuka on opinto-ohjaaja?

        Suomen hallitus on 15.10.2020 antanut esityksen maksuttomasta 2. asteen opetuksesta. Mikäli eduskunta sen hyväksyy, se toteutuu jo ensi syksystä eli ikäluokasta 2005 alkaen koko Suomessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lukion haku alkaa kohta. Onko Rautavaaran lukiossa ilmaiset kirjat, tietokoneet ja ruoka?
        Kuka on opinto-ohjaaja?

        Onko pätevä opo 20v jälkeen hoitaako rehtori vai hyvin vointilautakunta asian kuntoon. Vai nukutaanko edelleen Ruususenunta toiset 20v.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko pätevä opo 20v jälkeen hoitaako rehtori vai hyvin vointilautakunta asian kuntoon. Vai nukutaanko edelleen Ruususenunta toiset 20v.

        Kuka oli muuten lukion opo 20 vuotta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka oli muuten lukion opo 20 vuotta?

        Mitkä olivatkaan trollaajan tuntomerkit? Ja mistä sellaisen tunnistaa? Wikipedia sen meille kertoo: https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Trolli_(internet)

        Jokainen edes jokseenkin normaalilla järjellä varustettu aikuinen huomaa kyllä tämän yllä olevan kirjoittelijan tarkoitushakuisen riidanhaaston.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän Rautavaaralle uskata palkata enää ketään. Se on nykyään niin monimutkaista.

        Normaaleiden nykyaikaisten ilmoituskanavien käyttö on joidenkin mielestä täysin väärin. Pitäisi olla ilmoitus Hesarin etusivulla. Mutta jos se on siellä, on sekin väärin. Kyllä ois pitänyt käyttää nekin rahat toisin ja postittaa kaikille Suomen opoille henkilökohtainen ilmoitus avoimesta työpaikosta. Paitsi tietyllä sukunimellä oleville. Ihan varmuuden vuoksi. Mutta ois se kirjekin ollut väärin kun nämä jotkut eivät olisi voineet tarkistaa niiden kaikkien sisältöä. Kyllä siellä ois ihan varmasti jossain jotain suhmurointia menossa.

        Jos ilmoitusvaiheesta selvittäisiin jotenkin eteenpäin ilman poliisia, ei haastatteluun voisi kuitenkaan kutsua ketään. Sama se kenet sinne valittaisiin, väärin se kuitenkin olisi. Ois se kutsuttu kuitenkin ainakin Aatamin ja Eevan kautta sukua jollekulle, josta jotkut ei pidä. Tai sillä ois vääränvärinen paita. Ja sitä paitsi ainakin Norjassa on kuultu olevan jonkun, joka varmasti on pätevämpi. Tässä vaiheessa tarvittaiskin jo KRP:n apua, ei vähemmällä selvittäisi kuitenkaan.

        Ja herra varjelkoon, jos joku kuitenkin työhön valittaisiin. Sitten alkaisi loputon valituskierre kaikkin mahdollisiin ja mahdottomiin tahoihin. Jotain valintaprosessissa ois kuitenkin mennyt joidenkin mielestä pieleen. Ihan vaan siksi kun nämä jotkut eivät sitä itse tehneet. Sen valituskierteen läpikäymiseen ei 30 vuotta riitä.

        Nettikirjoittelun määrää, lastua ja kestoa en edes viitsi mainita.

        Joten helpommalla päästään kaikki kun ei edes yritetä palkata ketään. Nyt valitetaan vaan sitä ettei ole palkattu ketään. Siitä ehkä selvitään vielä ilman virkavaltaa.

        Onpa Rautavaaran oma rolli liikkeellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onpa Rautavaaran oma rolli liikkeellä.

        Tuossahan on vaan lyhyesti koottu tällä palstalla olleet kirjoittelut. Ja hyvin on koottukin! Sama se, mitä Rautsilla tehdään, tapavalittajat valittaa aina vaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuossahan on vaan lyhyesti koottu tällä palstalla olleet kirjoittelut. Ja hyvin on koottukin! Sama se, mitä Rautsilla tehdään, tapavalittajat valittaa aina vaan.

        Niin ja tapa hyväveli systeemi toimii, suvut miehittää kaikki kunnan työpaikat. Miettikää ja rollatkaa sitten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin ja tapa hyväveli systeemi toimii, suvut miehittää kaikki kunnan työpaikat. Miettikää ja rollatkaa sitten.

        Voi tuota ihmisen tyhmyyttä vielä nykypäivänä. Nytkin uudet valitut kunnan työntekijät tulevat muualta. Tai jospa onkin salaliittoteoria ja ovatkin sukua jollekin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi tuota ihmisen tyhmyyttä vielä nykypäivänä. Nytkin uudet valitut kunnan työntekijät tulevat muualta. Tai jospa onkin salaliittoteoria ja ovatkin sukua jollekin.

        Muistaakseni ihmiskunnan on todettu polveutuvan seitsemästä kantaäidistä ja taisi olla kolmesta kantaisästä. Kyllä nyt pitää DNA-testit määrätä, voi olla jopa ties kelle serkkuja kymmenennessätuhannessa polvessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi tuota ihmisen tyhmyyttä vielä nykypäivänä. Nytkin uudet valitut kunnan työntekijät tulevat muualta. Tai jospa onkin salaliittoteoria ja ovatkin sukua jollekin.

        Katso ennen ei nyt valittuja. Eipä kannata komistella. Siitä täällä joku vastustaa, hys, hys, eihän niistä saa kertoa. Suhmurointi on hyväksyttävä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistaakseni ihmiskunnan on todettu polveutuvan seitsemästä kantaäidistä ja taisi olla kolmesta kantaisästä. Kyllä nyt pitää DNA-testit määrätä, voi olla jopa ties kelle serkkuja kymmenennessätuhannessa polvessa.

        On tainneet kaikkien jälkeläiset sattua Rautavaaralle kun koko suku sattuu hyötymään vaikka toisiakin olisi tarjolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistaakseni ihmiskunnan on todettu polveutuvan seitsemästä kantaäidistä ja taisi olla kolmesta kantaisästä. Kyllä nyt pitää DNA-testit määrätä, voi olla jopa ties kelle serkkuja kymmenennessätuhannessa polvessa.

        Nyt varmaan pitäisi ottaa yhteyttä jo virkavaltaan ja tutkia asia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt varmaan pitäisi ottaa yhteyttä jo virkavaltaan ja tutkia asia.

        Näinhän saa pelotella, jos on aiheetonta. Viliseekö nytkin nimiä. Rolliko jatkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin ja tapa hyväveli systeemi toimii, suvut miehittää kaikki kunnan työpaikat. Miettikää ja rollatkaa sitten.

        Näillä valittajilla näyttää tosiaan olevan oikea lynkkausmeininki


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näillä valittajilla näyttää tosiaan olevan oikea lynkkausmeininki

        Milloin narsistin leimaa tarjotaan eikö sillä häpäistä ja yritetä lynkätä. Tosiasiat on tosia ei henkilöön kohdistuvia. Siihen on aina vedottu. Ainut millä asiat korjaantuu on reilu peli avoimuus. Tästäkin ketjusta hyvin toiminnan näkee jo ennen ei viimeaikaiset. Moni Rautavaaralainen toimintaa paheksuu. Ja muutosta vaatii.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Milloin narsistin leimaa tarjotaan eikö sillä häpäistä ja yritetä lynkätä. Tosiasiat on tosia ei henkilöön kohdistuvia. Siihen on aina vedottu. Ainut millä asiat korjaantuu on reilu peli avoimuus. Tästäkin ketjusta hyvin toiminnan näkee jo ennen ei viimeaikaiset. Moni Rautavaaralainen toimintaa paheksuu. Ja muutosta vaatii.

        Höpö höpö. Rautavaara on onnellisten ihmisten paikkakunta ja sekös sinua kirpaisee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö. Rautavaara on onnellisten ihmisten paikkakunta ja sekös sinua kirpaisee.

        Kenelle on muta ei läheskään kaikille. Tyytymättömät äänestää jaloillaan. Näin käynyt ja niin tulee käymään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö. Rautavaara on onnellisten ihmisten paikkakunta ja sekös sinua kirpaisee.

        Joitakin on kirpaissut ja kirpaisee kun joutuu tiettyjen hyvien maksumiehiksi. Kaikille samat oikeudet sitten voi kehua onnesta Rautavaaralla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joitakin on kirpaissut ja kirpaisee kun joutuu tiettyjen hyvien maksumiehiksi. Kaikille samat oikeudet sitten voi kehua onnesta Rautavaaralla.

        Joku ehdotti nimeksi Horisevan hörinöitä/24 ja tämä kommentti sopii hyvin siihen ryhmään. Ei urputtajat maksa verojaan vaaralle. He ovat paenneet omia virheitään tehneenä muualle ja huutelevat sieltä käsin. Elämä ei siis vieläkään ole kohdillaan siellä, missä ruoho on vihreämpää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joku ehdotti nimeksi Horisevan hörinöitä/24 ja tämä kommentti sopii hyvin siihen ryhmään. Ei urputtajat maksa verojaan vaaralle. He ovat paenneet omia virheitään tehneenä muualle ja huutelevat sieltä käsin. Elämä ei siis vieläkään ole kohdillaan siellä, missä ruoho on vihreämpää.

        Nyt et kyllä tiedä joku jää tunnistamatta tälläkö oletatte saavanne lisää kuntalaisia. Jos ei muuten Rautavaaran maine kirii toimistaan niin täältä. Niin hesassa seuraavat teidän toimintaa, jos joku palaa niin syntyperäiset ei tule on nähneet tavat. Nilsiä kyllä on maineensa säilyttänyt. Keskusteluissa Rautavaaralla ei ole onnellisten paluupaikka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt et kyllä tiedä joku jää tunnistamatta tälläkö oletatte saavanne lisää kuntalaisia. Jos ei muuten Rautavaaran maine kirii toimistaan niin täältä. Niin hesassa seuraavat teidän toimintaa, jos joku palaa niin syntyperäiset ei tule on nähneet tavat. Nilsiä kyllä on maineensa säilyttänyt. Keskusteluissa Rautavaaralla ei ole onnellisten paluupaikka.

        Niin se koira älähtää jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin se koira älähtää jne.

        Höpö höpö Eipä osunut. Olin muualta kokeilin summata täältä löytynyttä aineistoa niin on tuli irti ammutaan mihin sattuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt et kyllä tiedä joku jää tunnistamatta tälläkö oletatte saavanne lisää kuntalaisia. Jos ei muuten Rautavaaran maine kirii toimistaan niin täältä. Niin hesassa seuraavat teidän toimintaa, jos joku palaa niin syntyperäiset ei tule on nähneet tavat. Nilsiä kyllä on maineensa säilyttänyt. Keskusteluissa Rautavaaralla ei ole onnellisten paluupaikka.

        No eikös tämä koko jupakka ole just lähtenyt siitä että joku syntyperäinen on halunnut palata omaan synnyinkuntaansa. Ja vieläpä - hui hirveää- tekemään töitä siellä. Sitähän te täällä juuri paheksutte ja siitä valituksianne kokoon kyhäätte. Kehtaavatkin kouluttautua ja saada jotain muutakin aikaan elämässään kuin jatkuvan valittamisen. Kyllä te siitä niin olette mielenne pahoittaneet.

        Eikä normaalille ihmiselle pitäisi myöskään olla yllätys, että julkiselle keskustelupalstalle tehdyt kirjoitukset ovat julkisia. Ne tosiaan näkee muutkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö Eipä osunut. Olin muualta kokeilin summata täältä löytynyttä aineistoa niin on tuli irti ammutaan mihin sattuu.

        Höpö höpö edelleen. Osui ja upposi, mutta hyvä yritys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö edelleen. Osui ja upposi, mutta hyvä yritys.

        Ystävällinen vastaus mutta kohde väärä. Tuli on irti Rautavaaralla. Kiitos ystävällisestä vastauksesta miettikää miten käyttäydytte.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuossahan on vaan lyhyesti koottu tällä palstalla olleet kirjoittelut. Ja hyvin on koottukin! Sama se, mitä Rautsilla tehdään, tapavalittajat valittaa aina vaan.

        Sattuiko tapa syytteliät jo 2017 kuka oli tapa valittaja näkyy vertailu kohta. Sama jo silloin. Kuka se aiheita antaa. Nämä jutut on jo vanhentunut muilta osin kui 2020 joulun edellä tehdyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt varmaan pitäisi ottaa yhteyttä jo virkavaltaan ja tutkia asia.

        Jos huh, huh, nytkö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos huh, huh, nytkö.

        Slogan luonnostaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin se koira älähtää jne.

        Satuitko lukemaan hölmölän uutislähetystä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän Rautavaaralle uskata palkata enää ketään. Se on nykyään niin monimutkaista.

        Normaaleiden nykyaikaisten ilmoituskanavien käyttö on joidenkin mielestä täysin väärin. Pitäisi olla ilmoitus Hesarin etusivulla. Mutta jos se on siellä, on sekin väärin. Kyllä ois pitänyt käyttää nekin rahat toisin ja postittaa kaikille Suomen opoille henkilökohtainen ilmoitus avoimesta työpaikosta. Paitsi tietyllä sukunimellä oleville. Ihan varmuuden vuoksi. Mutta ois se kirjekin ollut väärin kun nämä jotkut eivät olisi voineet tarkistaa niiden kaikkien sisältöä. Kyllä siellä ois ihan varmasti jossain jotain suhmurointia menossa.

        Jos ilmoitusvaiheesta selvittäisiin jotenkin eteenpäin ilman poliisia, ei haastatteluun voisi kuitenkaan kutsua ketään. Sama se kenet sinne valittaisiin, väärin se kuitenkin olisi. Ois se kutsuttu kuitenkin ainakin Aatamin ja Eevan kautta sukua jollekulle, josta jotkut ei pidä. Tai sillä ois vääränvärinen paita. Ja sitä paitsi ainakin Norjassa on kuultu olevan jonkun, joka varmasti on pätevämpi. Tässä vaiheessa tarvittaiskin jo KRP:n apua, ei vähemmällä selvittäisi kuitenkaan.

        Ja herra varjelkoon, jos joku kuitenkin työhön valittaisiin. Sitten alkaisi loputon valituskierre kaikkin mahdollisiin ja mahdottomiin tahoihin. Jotain valintaprosessissa ois kuitenkin mennyt joidenkin mielestä pieleen. Ihan vaan siksi kun nämä jotkut eivät sitä itse tehneet. Sen valituskierteen läpikäymiseen ei 30 vuotta riitä.

        Nettikirjoittelun määrää, lastua ja kestoa en edes viitsi mainita.

        Joten helpommalla päästään kaikki kun ei edes yritetä palkata ketään. Nyt valitetaan vaan sitä ettei ole palkattu ketään. Siitä ehkä selvitään vielä ilman virkavaltaa.

        Onhan se alkanut jo 2007 ja näyttää jatkuvan. Tässä yksi jatkaja. Näin jos jatkatte ei 20 v eteenpäinkään riitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näinpä juuri. Tietty tämän voisi kääntää sillä lailla positiiviseksi, että eipä ole niin nuukaa oikeastaan miten asia hoidetaan kun "väärin" menee kumminkin.

        Tänään on näköjään valittu asiakirjahallinnon suunnittelijakin. Mielenkiintoista nähdä, millä perusteella siitä tullaan nostamaan poru. Eiköhän tuosta jotain keksitä. Onnittelut ja osanotto valitulle! Ainakin minun myötätuntoni saattelee häntä.

        Mistä uutisista sait tiedon. Vai slogan luonnostaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän Rautavaaralle uskata palkata enää ketään. Se on nykyään niin monimutkaista.

        Normaaleiden nykyaikaisten ilmoituskanavien käyttö on joidenkin mielestä täysin väärin. Pitäisi olla ilmoitus Hesarin etusivulla. Mutta jos se on siellä, on sekin väärin. Kyllä ois pitänyt käyttää nekin rahat toisin ja postittaa kaikille Suomen opoille henkilökohtainen ilmoitus avoimesta työpaikosta. Paitsi tietyllä sukunimellä oleville. Ihan varmuuden vuoksi. Mutta ois se kirjekin ollut väärin kun nämä jotkut eivät olisi voineet tarkistaa niiden kaikkien sisältöä. Kyllä siellä ois ihan varmasti jossain jotain suhmurointia menossa.

        Jos ilmoitusvaiheesta selvittäisiin jotenkin eteenpäin ilman poliisia, ei haastatteluun voisi kuitenkaan kutsua ketään. Sama se kenet sinne valittaisiin, väärin se kuitenkin olisi. Ois se kutsuttu kuitenkin ainakin Aatamin ja Eevan kautta sukua jollekulle, josta jotkut ei pidä. Tai sillä ois vääränvärinen paita. Ja sitä paitsi ainakin Norjassa on kuultu olevan jonkun, joka varmasti on pätevämpi. Tässä vaiheessa tarvittaiskin jo KRP:n apua, ei vähemmällä selvittäisi kuitenkaan.

        Ja herra varjelkoon, jos joku kuitenkin työhön valittaisiin. Sitten alkaisi loputon valituskierre kaikkin mahdollisiin ja mahdottomiin tahoihin. Jotain valintaprosessissa ois kuitenkin mennyt joidenkin mielestä pieleen. Ihan vaan siksi kun nämä jotkut eivät sitä itse tehneet. Sen valituskierteen läpikäymiseen ei 30 vuotta riitä.

        Nettikirjoittelun määrää, lastua ja kestoa en edes viitsi mainita.

        Joten helpommalla päästään kaikki kun ei edes yritetä palkata ketään. Nyt valitetaan vaan sitä ettei ole palkattu ketään. Siitä ehkä selvitään vielä ilman virkavaltaa.

        Aivan loistava kiteytys näistä tähän aiheeseen liittyneistä viime kuukausien horinoista! Just tuollaista se näyttää olleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joku ehdotti nimeksi Horisevan hörinöitä/24 ja tämä kommentti sopii hyvin siihen ryhmään. Ei urputtajat maksa verojaan vaaralle. He ovat paenneet omia virheitään tehneenä muualle ja huutelevat sieltä käsin. Elämä ei siis vieläkään ole kohdillaan siellä, missä ruoho on vihreämpää.

        Eipä sitä kukaan itseään pakoon pääse, vaikka minne muuttaisi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan se alkanut jo 2007 ja näyttää jatkuvan. Tässä yksi jatkaja. Näin jos jatkatte ei 20 v eteenpäinkään riitä.

        Niin, pitkäänhän ne valitukset ovat tosiaan jo jatkuneet. Kun nyt kerran itse niiden jatkajaksi tässä ilmoittauduit, niin eikö tuommoinen turhanpäiväinen urputus tosiaan jo kannata lopettaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä uutisista sait tiedon. Vai slogan luonnostaan.

        Mitä! Onko teiltä jäänyt jotain vahtimatta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan loistava kiteytys näistä tähän aiheeseen liittyneistä viime kuukausien horinoista! Just tuollaista se näyttää olleen.

        Hölmölän uutistoimiston uutisista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä sitä kukaan itseään pakoon pääse, vaikka minne muuttaisi

        Eikä omista piruistaan Rautsillakaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, pitkäänhän ne valitukset ovat tosiaan jo jatkuneet. Kun nyt kerran itse niiden jatkajaksi tässä ilmoittauduit, niin eikö tuommoinen turhanpäiväinen urputus tosiaan jo kannata lopettaa?

        Niin näyttää lukaise täällä horisevat jotka niitä aloitteita värkkäsi kunnanjohtajalle se näyttää jatkuvan. Uusin voimin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, pitkäänhän ne valitukset ovat tosiaan jo jatkuneet. Kun nyt kerran itse niiden jatkajaksi tässä ilmoittauduit, niin eikö tuommoinen turhanpäiväinen urputus tosiaan jo kannata lopettaa?

        Eipäs osunut hölmölän uutiset oikeaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, pitkäänhän ne valitukset ovat tosiaan jo jatkuneet. Kun nyt kerran itse niiden jatkajaksi tässä ilmoittauduit, niin eikö tuommoinen turhanpäiväinen urputus tosiaan jo kannata lopettaa?

        Niin suku on asialla jo silloin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin suku on asialla jo silloin.

        Koko sinun sukuko valittaa myös? Käske nyt ihmeessä niidenkin lopettaa, nyt kun itsekin niin teet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipäs osunut hölmölän uutiset oikeaan.

        Niin, ette osuneet oikeaan. Mutta jospa te sitten siellä hölmölän uutisten toimituksessa ensi kerralla sitten onnistutte!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikä omista piruistaan Rautsillakaan.

        Niin olen kuullut muidenkin kuin vain sinun sanovan. Erityisen pahoksi sanovat sellaisia piruja, joiden äänen vain asianomainen itse kuulee. Itse en tämmöisestä tiedä mitään kun minun elämässäni ei ole piruja näkynyt sen paremmin kuin kuulunutkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No eikös tämä koko jupakka ole just lähtenyt siitä että joku syntyperäinen on halunnut palata omaan synnyinkuntaansa. Ja vieläpä - hui hirveää- tekemään töitä siellä. Sitähän te täällä juuri paheksutte ja siitä valituksianne kokoon kyhäätte. Kehtaavatkin kouluttautua ja saada jotain muutakin aikaan elämässään kuin jatkuvan valittamisen. Kyllä te siitä niin olette mielenne pahoittaneet.

        Eikä normaalille ihmiselle pitäisi myöskään olla yllätys, että julkiselle keskustelupalstalle tehdyt kirjoitukset ovat julkisia. Ne tosiaan näkee muutkin.

        MITÄ TÄMÄ SY TYPERÄINEN ON MUUTTANUT, TAITAA OLLA RUTSIN MÄELTÄ. LIENE RANTAKYLÄN MUUTTANEITA.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, pitkäänhän ne valitukset ovat tosiaan jo jatkuneet. Kun nyt kerran itse niiden jatkajaksi tässä ilmoittauduit, niin eikö tuommoinen turhanpäiväinen urputus tosiaan jo kannata lopettaa?

        2017 kunnanjohtajan erottamista aloitteesta asti on seurattu. Sama suku niitä teorioitaan laulaa edelleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        MITÄ TÄMÄ SY TYPERÄINEN ON MUUTTANUT, TAITAA OLLA RUTSIN MÄELTÄ. LIENE RANTAKYLÄN MUUTTANEITA.

        RANTAKYLÄ ON JOENSUUSSA, SIELLÄ LIEKSAN SUUNNASSA. MUISTELET NYT LAPSUUSMAISEMIASI


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin näyttää lukaise täällä horisevat jotka niitä aloitteita värkkäsi kunnanjohtajalle se näyttää jatkuvan. Uusin voimin.

        Kyllä tää mainitsemasi kunnanjohtaja on ainakin täällä suomi24-palstalla ollut ihan itse varsin virkeä aloitustentekijä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        2017 kunnanjohtajan erottamista aloitteesta asti on seurattu. Sama suku niitä teorioitaan laulaa edelleen.

        Ja joku tuntuu soittelevan ukulelea kaikkien valittajien taustalla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuossahan on vaan lyhyesti koottu tällä palstalla olleet kirjoittelut. Ja hyvin on koottukin! Sama se, mitä Rautsilla tehdään, tapavalittajat valittaa aina vaan.

        Oietko asiantuntia asiasta valittavat nyt sattui arvokkaampaan ei monien arvostelemiin rupusakkiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt varmaan pitäisi ottaa yhteyttä jo virkavaltaan ja tutkia asia.

        Vieläkös on lisää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oietko asiantuntia asiasta valittavat nyt sattui arvokkaampaan ei monien arvostelemiin rupusakkiin.

        Olen. Asiantuntijan ja idiootin erottaa siitä, ettei asiantuntija hauku ketään rupusakiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, pitkäänhän ne valitukset ovat tosiaan jo jatkuneet. Kun nyt kerran itse niiden jatkajaksi tässä ilmoittauduit, niin eikö tuommoinen turhanpäiväinen urputus tosiaan jo kannata lopettaa?

        Kunnan johtajan erottaja suku. Nyt taisi sattua omaan nilkkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunnan johtajan erottaja suku. Nyt taisi sattua omaan nilkkaan.

        Voi kun ikävä. Sattuiko sinuun pahastikin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koko sinun sukuko valittaa myös? Käske nyt ihmeessä niidenkin lopettaa, nyt kun itsekin niin teet.

        Nyt teit viimeisen virheen jätä syyttömät rauhaan älä vedä horinoihisi toisia. Jos sarvenjuuriasi kutkuttaa lopeta ennenkun on myöhäistä. Meinaatko politikkojen mustalle listalle hommata heitäkin. Tämä kommenttisi on kopioit. Se on tarpeen jatkossa jos sana ei kuulu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt teit viimeisen virheen jätä syyttömät rauhaan älä vedä horinoihisi toisia. Jos sarvenjuuriasi kutkuttaa lopeta ennenkun on myöhäistä. Meinaatko politikkojen mustalle listalle hommata heitäkin. Tämä kommenttisi on kopioit. Se on tarpeen jatkossa jos sana ei kuulu.

        Kopioi samalla myös kommentti johon sillä oli vastattu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kopioi samalla myös kommentti johon sillä oli vastattu

        Elä vedä syyttömiä siitä kyse. Rähjätä toisille niinkuin huvittaa. Minun sukua et asiattomasti mustamaalaa. Minä kestän jatka vaan häpäisyä kun oletat olevasi viisas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kopioi samalla myös kommentti johon sillä oli vastattu

        Lukaise uudelleen et vastannut mihinkään kun kirjoitit aivan uuden ainakaan minun kommentti ei ole johon vastanneesi väität.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja joku tuntuu soittelevan ukulelea kaikkien valittajien taustalla

        Kyllä syytät turhaan ketään minä ainakin olen ihan itse tehnyt, mutta jos tarvitsee jatkaa on asianajaja sitten .tuskin tällainen ulkopuolisten syyttely tulee jatkossa onnistumaan. Varmasti jatkuu jos ei nyt selviä itse on sen hankkineet. Ei olisi ryhtyneet syyttelemään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä syytät turhaan ketään minä ainakin olen ihan itse tehnyt, mutta jos tarvitsee jatkaa on asianajaja sitten .tuskin tällainen ulkopuolisten syyttely tulee jatkossa onnistumaan. Varmasti jatkuu jos ei nyt selviä itse on sen hankkineet. Ei olisi ryhtyneet syyttelemään.

        Ukulelen soitto on kamalan kuuloista, muttei valitettavasti kai rikollista. Mihin sinä siinä asianajajaa tarvitset?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lukaise uudelleen et vastannut mihinkään kun kirjoitit aivan uuden ainakaan minun kommentti ei ole johon vastanneesi väität.

        Mistä sitten päättelet vastauksen olevan juuri sinulle tarkoitetun?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä uutisista sait tiedon. Vai slogan luonnostaan.

        Kyllä niitä kunnanhallituksen pöytäkirjoja selaa joskus muutkin kuin sinä. Sieltähän se tieto valinnasta oli.

        Mitä tulee tuohon kunnan slogan-juttuun, niin mikä oikeastaan sinun ongelmasi on sen kanssa? Todella typerää ja lapsellista spämmätä kaikenmaailman väännöksiä koko ajan niin, että muu keskustelu menee sotkuisemmaksi lukea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä niitä kunnanhallituksen pöytäkirjoja selaa joskus muutkin kuin sinä. Sieltähän se tieto valinnasta oli.

        Mitä tulee tuohon kunnan slogan-juttuun, niin mikä oikeastaan sinun ongelmasi on sen kanssa? Todella typerää ja lapsellista spämmätä kaikenmaailman väännöksiä koko ajan niin, että muu keskustelu menee sotkuisemmaksi lukea.

        Hauku kuka si käyttää. Kunnan päätöksen teko tämän syyttelyn sai aikaan. Tuskin olette saaneet sähköisen kokouksen puolelta josta paljon paljastuu. Kyllä sieltä joulun edellä kun tieto tuli annetusta vastineesta ilmaantui vanha ketju ja uusi häpäisevä aloitus. 19.12. Joka kyllä lähti 25.12.toivon että nyt lopetatte syyttelyn. Jos pystytte
        Totistamaan että on jotakin väärää tehty, niin jatkakaa. Kyllä ne tiedot vuotaa sieltä jotka pääsee tietoihin
        Tein oikaisun 12.5.20 aikaa olisi ollut vielä 18.5. Asti heti 15.5.ensimäinensyyttely tuli. Heti 16.5 aamulla yksityisviestillä jatkui. Jostakin vuotaa kun seula se on tarkastettava mistä. Joten olisi aihe vähän syyttelyä hiljentää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä niitä kunnanhallituksen pöytäkirjoja selaa joskus muutkin kuin sinä. Sieltähän se tieto valinnasta oli.

        Mitä tulee tuohon kunnan slogan-juttuun, niin mikä oikeastaan sinun ongelmasi on sen kanssa? Todella typerää ja lapsellista spämmätä kaikenmaailman väännöksiä koko ajan niin, että muu keskustelu menee sotkuisemmaksi lukea.

        Syyttelemäsi slookanin käyttäjä en ole. Hauku ketä haluat, minun suku ei täällä pyöri. Jos tietäisivät ja lukisivat ei ehken jatkuisi. Kerran jo ilmoitti suoraan henkilölle silloin esiintyi nimellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä niitä kunnanhallituksen pöytäkirjoja selaa joskus muutkin kuin sinä. Sieltähän se tieto valinnasta oli.

        Mitä tulee tuohon kunnan slogan-juttuun, niin mikä oikeastaan sinun ongelmasi on sen kanssa? Todella typerää ja lapsellista spämmätä kaikenmaailman väännöksiä koko ajan niin, että muu keskustelu menee sotkuisemmaksi lukea.

        En ole späsmännyt. Olen rehellisesti tunnustanut tehneeni valituksen ja siinä olleet ja syyttelyt jo ennen oikaisun menoa sen sai aikaan. Eikä asia ole sillä puolella korjaantunut katsotaan loppuun. Kyllä asian osaiset tietää mistä johtuu. Vaikuttaa että ainakin läheltä on täällä syyttelevät. Lopulla nähdään ketkä ellei nyt hiljenee. Toukokuulta 2020 olen ensikerran kieltänyt kun ulkopuolinen ilmoitti. Silloin oli tuotu yksi päätös ja syytelty. Tärkeämpää olisi tehdä kuntaan aloite lahon kuntaa pilaavan mökin purkamiseksi. Samaksi tunnisti kuin nimellä tehty. Kopioituna löytyy ja päivämäärällä toukokuulla alussa. Pysyikö kommentit asiallisena. Melskatkaa siellä yksityis palstalla. Jonka 19.12 Rautavaaralaiset pyysi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, pitkäänhän ne valitukset ovat tosiaan jo jatkuneet. Kun nyt kerran itse niiden jatkajaksi tässä ilmoittauduit, niin eikö tuommoinen turhanpäiväinen urputus tosiaan jo kannata lopettaa?

        En ole v2007 enkä 2017, en vielä 2018,2019,tällaistä rähinä paikkaa edes tiennyt. Joten ole ennen 2020 toukokuuta tätä edes katsonut. Mutta nyt luulisi olevan selvä jos syyttelette jatkossa. Nyt on tarkoitus saada kunnan päätöksen tekoon muutosta että päätökset koskee käsiteltävää asiaa ei henkilöitä oli kuka vaan.,kaikki on oltava tasa arvoisia. Näin ei Rautavaaralla ole ollut kymmeniin vuosiin vaikka viran haltiat on yrittänyt. Näitä valituksia välttääkseen kunnan päätöksenteossa on tapahduttava muutos. Kyllä Kittilä tauti on Rautavaaraa vaivannut niin kauan kun muistan politikot on päsmärinä, siellä ne mesojat löytyy. Tehkää nyt viimein muutos.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole v2007 enkä 2017, en vielä 2018,2019,tällaistä rähinä paikkaa edes tiennyt. Joten ole ennen 2020 toukokuuta tätä edes katsonut. Mutta nyt luulisi olevan selvä jos syyttelette jatkossa. Nyt on tarkoitus saada kunnan päätöksen tekoon muutosta että päätökset koskee käsiteltävää asiaa ei henkilöitä oli kuka vaan.,kaikki on oltava tasa arvoisia. Näin ei Rautavaaralla ole ollut kymmeniin vuosiin vaikka viran haltiat on yrittänyt. Näitä valituksia välttääkseen kunnan päätöksenteossa on tapahduttava muutos. Kyllä Kittilä tauti on Rautavaaraa vaivannut niin kauan kun muistan politikot on päsmärinä, siellä ne mesojat löytyy. Tehkää nyt viimein muutos.

        No mikäs olikaan mielestäsi syy, että nyt ei oli muka tasa-arvoista? Sitähän se juuri taitaa olla nykyisin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Elä vedä syyttömiä siitä kyse. Rähjätä toisille niinkuin huvittaa. Minun sukua et asiattomasti mustamaalaa. Minä kestän jatka vaan häpäisyä kun oletat olevasi viisas.

        Onko isokin suku? Kenties sukua politikoille. Onko suku saanut pienellä paikkakunnalla töitä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No mikäs olikaan mielestäsi syy, että nyt ei oli muka tasa-arvoista? Sitähän se juuri taitaa olla nykyisin.

        Nyt en ole tarkoittanut mutta kyse on tulkinnasta koska oli pitkällä työkokemuksella ja vielä korkeammin koulutettuja. Sen on toisetkin oikaisun tekijät todennut omissa valituksissa an. Henkilöön ei ole liittynyt niinkuin on syytelty. Nyt kannattaa rauhoittua ja odottaa hallinto oikeuden ratkaisu. Lopettaa summassa rähisy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko isokin suku? Kenties sukua politikoille. Onko suku saanut pienellä paikkakunnalla töitä?

        Ei ole saanut Rautavaaralta kuin Metsäkartanolta hyvät suosittelut yli 20v sitten itse olin 37v ja viranhaltioita ei pysty moityimaan syyt 2.esimiehissä.on kyllä kaikki saanut töitä kuka kiinteä kohdetta halunnut Kuopiossa yksi yli 20v kehuu työnantajaa. Osa on lähtenyt muualle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt en ole tarkoittanut mutta kyse on tulkinnasta koska oli pitkällä työkokemuksella ja vielä korkeammin koulutettuja. Sen on toisetkin oikaisun tekijät todennut omissa valituksissa an. Henkilöön ei ole liittynyt niinkuin on syytelty. Nyt kannattaa rauhoittua ja odottaa hallinto oikeuden ratkaisu. Lopettaa summassa rähisy.

        Siis tämä on vain sinun tulkinta pätevyyksistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole saanut Rautavaaralta kuin Metsäkartanolta hyvät suosittelut yli 20v sitten itse olin 37v ja viranhaltioita ei pysty moityimaan syyt 2.esimiehissä.on kyllä kaikki saanut töitä kuka kiinteä kohdetta halunnut Kuopiossa yksi yli 20v kehuu työnantajaa. Osa on lähtenyt muualle.

        Onhan sinulla varmaan enempikin muita sukulaisia kunnassa töissä. Miten lie heidän suhteen.


      • Anonyymi

        "Ei nimi miestä pahenna, jos ei mies itse nimeä."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hauku kuka si käyttää. Kunnan päätöksen teko tämän syyttelyn sai aikaan. Tuskin olette saaneet sähköisen kokouksen puolelta josta paljon paljastuu. Kyllä sieltä joulun edellä kun tieto tuli annetusta vastineesta ilmaantui vanha ketju ja uusi häpäisevä aloitus. 19.12. Joka kyllä lähti 25.12.toivon että nyt lopetatte syyttelyn. Jos pystytte
        Totistamaan että on jotakin väärää tehty, niin jatkakaa. Kyllä ne tiedot vuotaa sieltä jotka pääsee tietoihin
        Tein oikaisun 12.5.20 aikaa olisi ollut vielä 18.5. Asti heti 15.5.ensimäinensyyttely tuli. Heti 16.5 aamulla yksityisviestillä jatkui. Jostakin vuotaa kun seula se on tarkastettava mistä. Joten olisi aihe vähän syyttelyä hiljentää.

        Tiesitkö, että kunnalle saapuvat asiakirjat ovat pääsääntöisesti julkisia heti saavuttuaan? Poikkeuksena ovat lähinnä kilpailutusten tarjoukset ja muutenkin salaiset asiakirjat. Julkisista asioista tehdyt oikaisuvaatimukset ovat heti kuntaan tultuaan kokonaan julkisia valittajan nimeä myöten. Eli kuka tahansa on voinut kysäistä kunnasta, onko tullut oikaisuvaatimuksia ja jos on, niin ne on täytynyt kysyjälle antaa. Ei siinä siis mitään sen kummempaa seulan vuotamista ole tarvittu, tai muuta salaliittoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No mikäs olikaan mielestäsi syy, että nyt ei oli muka tasa-arvoista? Sitähän se juuri taitaa olla nykyisin.

        En kommentoi aika näyttää. Jätän herrojen haltuun ratkaisun, kysy toisilta valituksen tehneeiltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En kommentoi aika näyttää. Jätän herrojen haltuun ratkaisun, kysy toisilta valituksen tehneeiltä.

        Ne eivät taida metelöidä siitä niin kuin eräs.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis tämä on vain sinun tulkinta pätevyyksistä.

        Mitään tulkintaa en ole tehnyt kaikki toisetkin on saman tuoneet esiin. Hallinto oikeus ratkaisee. Minä en täällä siitä asiasta enää kommentoi yhtään kertaa. Ratkaiskaa jos olette lakimiehiä,.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan sinulla varmaan enempikin muita sukulaisia kunnassa töissä. Miten lie heidän suhteen.

        Ei minulla ole ketään eikä ole ollut. Kuopion kaupungin, entisen Nilsiän terveyskeskuksesta aloitti yli 20 v sitten. Ketään sukua edes ole kuin ykköshenget vanhemmat sisarukset lähti jo 60 luvulla eivätkä Rautavaaralle kaipailee. Eipä politikoiden apuja ole tullut eikä kukaan edes pyytänyt. Keskustellaan kun hallinto oikeus asian ratkaisee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitään tulkintaa en ole tehnyt kaikki toisetkin on saman tuoneet esiin. Hallinto oikeus ratkaisee. Minä en täällä siitä asiasta enää kommentoi yhtään kertaa. Ratkaiskaa jos olette lakimiehiä,.

        Olet usein ollut sitä mieltä, että sinun kommentit ovat totta. Mitenkähän lie todellinen totuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiesitkö, että kunnalle saapuvat asiakirjat ovat pääsääntöisesti julkisia heti saavuttuaan? Poikkeuksena ovat lähinnä kilpailutusten tarjoukset ja muutenkin salaiset asiakirjat. Julkisista asioista tehdyt oikaisuvaatimukset ovat heti kuntaan tultuaan kokonaan julkisia valittajan nimeä myöten. Eli kuka tahansa on voinut kysäistä kunnasta, onko tullut oikaisuvaatimuksia ja jos on, niin ne on täytynyt kysyjälle antaa. Ei siinä siis mitään sen kummempaa seulan vuotamista ole tarvittu, tai muuta salaliittoa.

        Kuka mihinkin ryhtyy, niin oletettavasti tietää tämän ja kestää seuraamukset. Onko nyt käynyt toisin ja olisiko tämä tieto pitänyt pitää salassa? On sanonta, että ken leikkiin ryhtyy, hän leikin kestäköön . Reilu peli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet usein ollut sitä mieltä, että sinun kommentit ovat totta. Mitenkähän lie todellinen totuus.

        Riippuu siitä mistä kyse. Ei kannata kaikkia minun syyksi tehdä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiesitkö, että kunnalle saapuvat asiakirjat ovat pääsääntöisesti julkisia heti saavuttuaan? Poikkeuksena ovat lähinnä kilpailutusten tarjoukset ja muutenkin salaiset asiakirjat. Julkisista asioista tehdyt oikaisuvaatimukset ovat heti kuntaan tultuaan kokonaan julkisia valittajan nimeä myöten. Eli kuka tahansa on voinut kysäistä kunnasta, onko tullut oikaisuvaatimuksia ja jos on, niin ne on täytynyt kysyjälle antaa. Ei siinä siis mitään sen kummempaa seulan vuotamista ole tarvittu, tai muuta salaliittoa.

        Juuri näin. Ei siinä salaliittoteoriota tarvitse pohtia, kun on samaan aikaan itse aktiivisesti täällä tuonut esiin asiaa, tehden samalla vielä omilla kirjoituksillaan itsestään tunnistettavan henkilön.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiesitkö, että kunnalle saapuvat asiakirjat ovat pääsääntöisesti julkisia heti saavuttuaan? Poikkeuksena ovat lähinnä kilpailutusten tarjoukset ja muutenkin salaiset asiakirjat. Julkisista asioista tehdyt oikaisuvaatimukset ovat heti kuntaan tultuaan kokonaan julkisia valittajan nimeä myöten. Eli kuka tahansa on voinut kysäistä kunnasta, onko tullut oikaisuvaatimuksia ja jos on, niin ne on täytynyt kysyjälle antaa. Ei siinä siis mitään sen kummempaa seulan vuotamista ole tarvittu, tai muuta salaliittoa.

        Kyllä eikä siinä mitään, mutta kyllä kaikkia ette tiedä siinä syy. Vai vuotiko salassspidettäviä joita ei ole tarkoitettu. Lukekaa sitten nekin vastapuolen antamat sähköisen kokouksen puolelta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka mihinkin ryhtyy, niin oletettavasti tietää tämän ja kestää seuraamukset. Onko nyt käynyt toisin ja olisiko tämä tieto pitänyt pitää salassa? On sanonta, että ken leikkiin ryhtyy, hän leikin kestäköön . Reilu peli.

        Kyllä kestetään mutta vastapuoli se näyttää apureineen kärsijäksi..... Kärsimisestä ei ole kyse usko hyvä ihminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin. Ei siinä salaliittoteoriota tarvitse pohtia, kun on samaan aikaan itse aktiivisesti täällä tuonut esiin asiaa, tehden samalla vielä omilla kirjoituksillaan itsestään tunnistettavan henkilön.

        En ole salannut enkä häpeä kunta päättäjät oi kyllä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä kestetään mutta vastapuoli se näyttää apureineen kärsijäksi..... Kärsimisestä ei ole kyse usko hyvä ihminen.

        Vaikea uskoa, kun kommenttisi ovat niin hermostuneita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei minulla ole ketään eikä ole ollut. Kuopion kaupungin, entisen Nilsiän terveyskeskuksesta aloitti yli 20 v sitten. Ketään sukua edes ole kuin ykköshenget vanhemmat sisarukset lähti jo 60 luvulla eivätkä Rautavaaralle kaipailee. Eipä politikoiden apuja ole tullut eikä kukaan edes pyytänyt. Keskustellaan kun hallinto oikeus asian ratkaisee.

        Kyllä aina löytyy sukua ja sukulaisen sukua ja ystäviä sekä tuttavia. Samoin niitä työpaikkoja, mikäli ajatusmaailma menee tuota rataa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä aina löytyy sukua ja sukulaisen sukua ja ystäviä sekä tuttavia. Samoin niitä työpaikkoja, mikäli ajatusmaailma menee tuota rataa.

        Vastaan tähän että minun sukulaisia ei sukulaisen sukulaisia ole Rautavaaralla missään luottamustoimista eikä ole kun siellä hiljaisten puolella joku, jo pitkään ollut. Minä en työtä tarvitse ja minut on pyydetty en tarvinnut hakea. Minun perilliset ei kukaan ole edes hakenut kuntaan hyvin on työtä saaneet muualta. Minun vanhemmat läksi lähes 60v sitten samoin sisarukset. Kummankaan puolen sukua ei ole Rautavaaralla. Joten ei kannata olettaa että perilliset on ollut työtä kinuamassa jä jääneet valitsematta. Tämä tästä selvennyksenä kun näytti vielä jatkuvan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastaan tähän että minun sukulaisia ei sukulaisen sukulaisia ole Rautavaaralla missään luottamustoimista eikä ole kun siellä hiljaisten puolella joku, jo pitkään ollut. Minä en työtä tarvitse ja minut on pyydetty en tarvinnut hakea. Minun perilliset ei kukaan ole edes hakenut kuntaan hyvin on työtä saaneet muualta. Minun vanhemmat läksi lähes 60v sitten samoin sisarukset. Kummankaan puolen sukua ei ole Rautavaaralla. Joten ei kannata olettaa että perilliset on ollut työtä kinuamassa jä jääneet valitsematta. Tämä tästä selvennyksenä kun näytti vielä jatkuvan.

        Kyllähän sinulta paljonkin sukua vaaralta löytyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän sinulta paljonkin sukua vaaralta löytyy.

        Nyt rähiset väärälle henkilölle.


      • Anonyymi

        Ikävä vastata mitään. Rollit heiluu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ikävä vastata mitään. Rollit heiluu.

        Siis todellako, tämä antaa ymmärtää, että mahdollisesti olivat.


      • Anonyymi

        Taisi olla yleinen suuttumus. Paljon kuulin uhkauksia nyt rauhoittui miten muu mylläkkä loppuneen vai lopettaako joku, pahasti kiehuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taisi olla yleinen suuttumus. Paljon kuulin uhkauksia nyt rauhoittui miten muu mylläkkä loppuneen vai lopettaako joku, pahasti kiehuu.

        Onhan se ikävä, kun sen takia suututaan ja kirjat muualle muutetaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan se ikävä, kun sen takia suututaan ja kirjat muualle muutetaan.

        Kirjojen minnekkään muuttamisesta en ole kertonut käy lue ne ketkä vastusti lukion säilyttämistä eläkä urki. Meinaatko kiusattavia etsiä loppuuko entiset. Eiköhän olisi aika lopettaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis todellako, tämä antaa ymmärtää, että mahdollisesti olivat.

        Trolli liikenteessä vahti vuorossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjojen minnekkään muuttamisesta en ole kertonut käy lue ne ketkä vastusti lukion säilyttämistä eläkä urki. Meinaatko kiusattavia etsiä loppuuko entiset. Eiköhän olisi aika lopettaa.

        Uskon, että harmittaa tuollainen pois muuttaminen. Toisaaltaan ethän sinäkään vaaralle veroja maksa (pelkkä kiinteistövero ei paljon merkitse) ja siksi onkin helppo muualta käsin annella ohjeita kunnalle ja kuntalaisille. Mitähän mieltä olet, että onkohan se kiusaamista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskon, että harmittaa tuollainen pois muuttaminen. Toisaaltaan ethän sinäkään vaaralle veroja maksa (pelkkä kiinteistövero ei paljon merkitse) ja siksi onkin helppo muualta käsin annella ohjeita kunnalle ja kuntalaisille. Mitähän mieltä olet, että onkohan se kiusaamista?

        Olisi älynneet puuttua työpaikka ja politikkojen kiusaamiseen olisin maksanut verot minäkin. Kannattaa syyttää itseään, en tule enää kiusattavaksi. Kohtelu oli sellaista että lääkärin palvelutkin oli hankittava itse yksityiseltä. Parhaalla vuodella maksoin 100.000mummonmarkkaa ja sain haukunnat palkaksi kovasta työstä. Häpäissyt suurin kunnioitus. Elä Laula enää luuletko että tulisin kun nyt täälläkin näkee mikä on mielipide. Mitä kiinteistöveroon tulee on riittävän paljon tyhjästä maksaa. Toivon että rauhoitu syyttelemästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiesitkö, että kunnalle saapuvat asiakirjat ovat pääsääntöisesti julkisia heti saavuttuaan? Poikkeuksena ovat lähinnä kilpailutusten tarjoukset ja muutenkin salaiset asiakirjat. Julkisista asioista tehdyt oikaisuvaatimukset ovat heti kuntaan tultuaan kokonaan julkisia valittajan nimeä myöten. Eli kuka tahansa on voinut kysäistä kunnasta, onko tullut oikaisuvaatimuksia ja jos on, niin ne on täytynyt kysyjälle antaa. Ei siinä siis mitään sen kummempaa seulan vuotamista ole tarvittu, tai muuta salaliittoa.

        Ettekö, Rautavaaran pösilöt, osaa jo mennä omalle palstallenne?
        Piti keskustella lukiosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastaan tähän että minun sukulaisia ei sukulaisen sukulaisia ole Rautavaaralla missään luottamustoimista eikä ole kun siellä hiljaisten puolella joku, jo pitkään ollut. Minä en työtä tarvitse ja minut on pyydetty en tarvinnut hakea. Minun perilliset ei kukaan ole edes hakenut kuntaan hyvin on työtä saaneet muualta. Minun vanhemmat läksi lähes 60v sitten samoin sisarukset. Kummankaan puolen sukua ei ole Rautavaaralla. Joten ei kannata olettaa että perilliset on ollut työtä kinuamassa jä jääneet valitsematta. Tämä tästä selvennyksenä kun näytti vielä jatkuvan.

        Ettekö, Rautavaaran pösilöt, osaa jo mennä omalle palstallenne?
        Piti keskustella lukiosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisi älynneet puuttua työpaikka ja politikkojen kiusaamiseen olisin maksanut verot minäkin. Kannattaa syyttää itseään, en tule enää kiusattavaksi. Kohtelu oli sellaista että lääkärin palvelutkin oli hankittava itse yksityiseltä. Parhaalla vuodella maksoin 100.000mummonmarkkaa ja sain haukunnat palkaksi kovasta työstä. Häpäissyt suurin kunnioitus. Elä Laula enää luuletko että tulisin kun nyt täälläkin näkee mikä on mielipide. Mitä kiinteistöveroon tulee on riittävän paljon tyhjästä maksaa. Toivon että rauhoitu syyttelemästä.

        No älä nyt missään nimessä väärin ymmärrä, sillä ei kai kukaan ole sanonut, että sinun tai muidenkaan täytyisi takaisin tulla. Asu vain rauhassa vaikka Kiinassa.
        Ei taida olla enää samat päätöksiä tekemässä kuin -90 luvulla. Turhaan syyttelet nykyisiä päättäjiä vanhoista jutuistasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ettekö, Rautavaaran pösilöt, osaa jo mennä omalle palstallenne?
        Piti keskustella lukiosta.

        Taitaa olla että ei ole ketä haukkua ja häpäistä. Onpa jo vedelty muualta kuntaan veromarkkoja tuojia joko uusia syytettäviä löytyisi. Tietty porukka siellä rähjää on siellä ystävälloisiäkin ihmisiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Trolli liikenteessä vahti vuorossa.

        Ai teillä on nykyään tapana ilmoittaa kun vuoro vaihtuu. Onhan se siinä samalla kiva antaa raportti päivän tapahtumista toisille trollaajakavereille. Mukavaa iltavuoroa sinulle!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ettekö, Rautavaaran pösilöt, osaa jo mennä omalle palstallenne?
        Piti keskustella lukiosta.

        Tämä nyt on niin tyhjänpäiväinen keskusteluketju muutenkin, että samapa tuo mistä täällä keskustellaan. Yhtä jankkausta se on joka tapauksessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No älä nyt missään nimessä väärin ymmärrä, sillä ei kai kukaan ole sanonut, että sinun tai muidenkaan täytyisi takaisin tulla. Asu vain rauhassa vaikka Kiinassa.
        Ei taida olla enää samat päätöksiä tekemässä kuin -90 luvulla. Turhaan syyttelet nykyisiä päättäjiä vanhoista jutuistasi.

        Kyse ei ole mistään 90 luvusta ihan tältä vuosikymmeneltä. En kuvittelekaan riittävän katkerana läksin enkä usko että miksikään on muuttunut. Kyllä täältä näkee selvästi. Viranhaltiat on kyllä asiallisia,eipä siellä vika kokonaan ollutkaan. Lukiota en vastustanut ja sekin on jokaisen oma mielipide ja sitä on kunnioitettava.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai teillä on nykyään tapana ilmoittaa kun vuoro vaihtuu. Onhan se siinä samalla kiva antaa raportti päivän tapahtumista toisille trollaajakavereille. Mukavaa iltavuoroa sinulle!

        Tämmöisiä se rautavaara päällänsä kantaa. Hyvin toisten ihmisten kunnioitus on opittu Eipä uutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyse ei ole mistään 90 luvusta ihan tältä vuosikymmeneltä. En kuvittelekaan riittävän katkerana läksin enkä usko että miksikään on muuttunut. Kyllä täältä näkee selvästi. Viranhaltiat on kyllä asiallisia,eipä siellä vika kokonaan ollutkaan. Lukiota en vastustanut ja sekin on jokaisen oma mielipide ja sitä on kunnioitettava.

        Moni asia on kunkin oma ja niitä tulee kunnioittaa. Hyvä kun kirjoitit ja nyt kun vielä sinäkin sen sisäistäisit. Kyllä olet ihan itse kirjoittanut 30 vuotta kestäneistä asioistasi jne , joten eiköhän koko kunta jo tiedä ne. Ei tainnut kukaan kysyä sinun suhtautumisesta lukioon, sillä eihän sillä ole merkitystä. Eikös keskustelu ollut veroeuroista, jotka lähti kunnasta asian tiimoilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moni asia on kunkin oma ja niitä tulee kunnioittaa. Hyvä kun kirjoitit ja nyt kun vielä sinäkin sen sisäistäisit. Kyllä olet ihan itse kirjoittanut 30 vuotta kestäneistä asioistasi jne , joten eiköhän koko kunta jo tiedä ne. Ei tainnut kukaan kysyä sinun suhtautumisesta lukioon, sillä eihän sillä ole merkitystä. Eikös keskustelu ollut veroeuroista, jotka lähti kunnasta asian tiimoilta.

        Minä olen sisäistänyt paremminkin sinä Elä neuvo kehitä niitä räksyttäjiä. Kuka olisi 30 v kieroilu ja kestänyt ja kunnalle veromarkkoja hankkinut. Jos kannatat että vääryyden teko on oikein jatka opetustasi. Kyllä tämä rähinä ei asiaa ainakaan paranna. Nyt nokkiminen loppuu. Asiat on totta ja se löytyy kunnanhallituksen pöytäkirjasta 15.8.2016 työpaikkakiusaaminen on todistettavasti ak lkanut jo 28.12.1992 eikä ennen eläkeikää loppunut. mutta kun tämä juttu selviää miina mainosta tulee. Räksyttäkää Rautavaaralaiset riittävästi. Sieltä syyttelyt rehtorin valinnan valituksesta lähti ja nyt saa luvan loppua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moni asia on kunkin oma ja niitä tulee kunnioittaa. Hyvä kun kirjoitit ja nyt kun vielä sinäkin sen sisäistäisit. Kyllä olet ihan itse kirjoittanut 30 vuotta kestäneistä asioistasi jne , joten eiköhän koko kunta jo tiedä ne. Ei tainnut kukaan kysyä sinun suhtautumisesta lukioon, sillä eihän sillä ole merkitystä. Eikös keskustelu ollut veroeuroista, jotka lähti kunnasta asian tiimoilta.

        Kirjoitin kuntalaisina pyydettyyn atressiin nimen jos haluat siitäkin saiverralla.


      • Anonyymi

        Opeta itseäsi Elä toisia minä en sinun ohjeita kuuntele mäne opeta jotta ei samanlaisia rähisiöitä lisisi kun entiset. Eiköhän hiljenee tai muuttukaa omalle palstalle ne jota pyysitte. Nyt ei kelpaa siellä heilua. Tämä saa riittää.


      • Anonyymi

        Kyllä toimintanne ei kiitettävää ole olet kuitenkin tunnistettava ei ihan mukavimpa oma sikaan ole. Joten enpä sinuna näihin yhdistyisi ohjailemaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Opeta itseäsi Elä toisia minä en sinun ohjeita kuuntele mäne opeta jotta ei samanlaisia rähisiöitä lisisi kun entiset. Eiköhän hiljenee tai muuttukaa omalle palstalle ne jota pyysitte. Nyt ei kelpaa siellä heilua. Tämä saa riittää.

        Niin mikä riittää? Meinaatko lopettaa kirjoittamisen?
        Kuka lie pyytänyt mitä mainitset, mutta en tiedä ikävä kyllä siitä mitään. Ei kannata rähistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin mikä riittää? Meinaatko lopettaa kirjoittamisen?
        Kuka lie pyytänyt mitä mainitset, mutta en tiedä ikävä kyllä siitä mitään. Ei kannata rähistä.

        Meinasi tulla sinun oppiin lukioon niitä sivistyssanoja lukemaan. Ajattelin täällä vielä harjoitella jos aihetta annatte. Pitkäksi hän teiltä siellä olla palstallenna tulee kun täällä niin hyvin viihdytte.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä toimintanne ei kiitettävää ole olet kuitenkin tunnistettava ei ihan mukavimpa oma sikaan ole. Joten enpä sinuna näihin yhdistyisi ohjailemaan.

        Miksi monikko vaikka olen tietääkseni yksi elävä ihminen? En ole vielä kertaakaan haukkunut sinua, enkä varsinkaan käyttänyt noita voimasanojasi. Mielestäni on kohteliasta huomauttaa, jos keskustelun tyyli muuttuu sanoiltaan liian epäystävälliseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi monikko vaikka olen tietääkseni yksi elävä ihminen? En ole vielä kertaakaan haukkunut sinua, enkä varsinkaan käyttänyt noita voimasanojasi. Mielestäni on kohteliasta huomauttaa, jos keskustelun tyyli muuttuu sanoiltaan liian epäystävälliseksi.

        Sillä tulen oppiisi opettelemaan niitä sivistyssanoja ne mitä käytin kuvaa hyvin täällä teikäläisten toimintaa. Miksi ette pysyneet siinä rehtorin valinnassa kun syyttelyt aloititte. Kyllä hyvin ties dän ketä ne syytteliät on. Ja selviää kyllä jos jatkatte. Jatkakaa siellä omalla palstalla ne niin ei tarvitse arvostella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämmöisiä se rautavaara päällänsä kantaa. Hyvin toisten ihmisten kunnioitus on opittu Eipä uutta.

        Kehtaavatkin loukata rähisijöistä, räksyttäjistä, hölmöläisistä, kieroilijoista ja häpäisijöistä koko ajan puhuvia toivottamalla heille mukavaa iltaa. Ihan kohtuutonta tuollainen positiivisuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kehtaavatkin loukata rähisijöistä, räksyttäjistä, hölmöläisistä, kieroilijoista ja häpäisijöistä koko ajan puhuvia toivottamalla heille mukavaa iltaa. Ihan kohtuutonta tuollainen positiivisuus.

        Kuulepas nyt Elä syytä minua ne mitä luettelit ei kuulu minun juttuihin en ole kenellekään vielä toivottanut mitään iltaa. Kyllä hyvin positiivista on omat kirjoituksenne. Mutta loistavaa miten osaatte mainostaa Rautavaaraa kuntalaiset han kunnan tekee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulepas nyt Elä syytä minua ne mitä luettelit ei kuulu minun juttuihin en ole kenellekään vielä toivottanut mitään iltaa. Kyllä hyvin positiivista on omat kirjoituksenne. Mutta loistavaa miten osaatte mainostaa Rautavaaraa kuntalaiset han kunnan tekee.

        Miksi sitten taas kerran suutut asiasta, joka ei koske sinua?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meinasi tulla sinun oppiin lukioon niitä sivistyssanoja lukemaan. Ajattelin täällä vielä harjoitella jos aihetta annatte. Pitkäksi hän teiltä siellä olla palstallenna tulee kun täällä niin hyvin viihdytte.

        Voi että on silmissä vain tietyt ihmiset. Aukaise silmäsi isoksi, että huomaisit muitakin näkeväsi. En ole lähelläkään hän, ketä ajattelet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin olen kuullut muidenkin kuin vain sinun sanovan. Erityisen pahoksi sanovat sellaisia piruja, joiden äänen vain asianomainen itse kuulee. Itse en tämmöisestä tiedä mitään kun minun elämässäni ei ole piruja näkynyt sen paremmin kuin kuulunutkaan.

        Miten tämä liittyy Lukion??????
        Lukutaito?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        MITÄ TÄMÄ SY TYPERÄINEN ON MUUTTANUT, TAITAA OLLA RUTSIN MÄELTÄ. LIENE RANTAKYLÄN MUUTTANEITA.

        Mite tämä liittyy Lukioon? Ruotsin mäki?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja joku tuntuu soittelevan ukulelea kaikkien valittajien taustalla

        Pilliinpuhaltajan mollisoinnut ne soi. Muuten miten liittyy lukioomme?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunnan johtajan erottaja suku. Nyt taisi sattua omaan nilkkaan.

        Onneksi kunnanjohtaja pelasti yhdessä 9 valtuutetun kanssa lukion vuonna 2017.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ukulelen soitto on kamalan kuuloista, muttei valitettavasti kai rikollista. Mihin sinä siinä asianajajaa tarvitset?

        Miten liittyy lukioon?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syyttelemäsi slookanin käyttäjä en ole. Hauku ketä haluat, minun suku ei täällä pyöri. Jos tietäisivät ja lukisivat ei ehken jatkuisi. Kerran jo ilmoitti suoraan henkilölle silloin esiintyi nimellä.

        Miten liittyy lukion kehittämiseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asiallista ja pätevää opinto-ohjausta ei ole Rautavaaralla koskaan ollut. Toivottavasti korpivaellus päättyy joskus.
        Lukion lakkauttajakängi, luihu rehtori ja nykyinen kunnanjohtaja saivat nenilleen.

        Mikäs sulle tuli?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten liittyy lukion kehittämiseen?

        Kuka sitä lukiota kerkiää miettiä, kun tämän päivän kuumimmat nostot ovat Keiteleen lentomäki ja Vieremän kylän uimarannan paskovien lokkiparkojen kova tilanne näin talvisaikaan. Onneksi nostit ne esiin, ois nekin jääneet muuten kokonaan huomaamatta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koko sinun sukuko valittaa myös? Käske nyt ihmeessä niidenkin lopettaa, nyt kun itsekin niin teet.

        Katso ketjun alusta olisiko tuttuja nyt suivaantujille nyt ei ole lukion lakkautus vaan rehtorin valinta syy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katso ketjun alusta olisiko tuttuja nyt suivaantujille nyt ei ole lukion lakkautus vaan rehtorin valinta syy.

        Ei yhtään tuttua paitsi nämä sinun apulaiset ja nyt on kyllä syy se, että kuntalaiset ovat kyllästyneet teidän urputtamiseen. Tuokin sana on muuten opittu teiltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne eivät taida metelöidä siitä niin kuin eräs.

        Sama rähinä kuin 2017 kun Rehtori halusi lukion lakkauttaa. Nyt rähistään rehtorin valinnasta tetehyyn valituksiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sama rähinä kuin 2017 kun Rehtori halusi lukion lakkauttaa. Nyt rähistään rehtorin valinnasta tetehyyn valituksiin.

        Taidat olla itse suurin rähisijä syyttelyineen. Aina joku hampaissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiesitkö, että kunnalle saapuvat asiakirjat ovat pääsääntöisesti julkisia heti saavuttuaan? Poikkeuksena ovat lähinnä kilpailutusten tarjoukset ja muutenkin salaiset asiakirjat. Julkisista asioista tehdyt oikaisuvaatimukset ovat heti kuntaan tultuaan kokonaan julkisia valittajan nimeä myöten. Eli kuka tahansa on voinut kysäistä kunnasta, onko tullut oikaisuvaatimuksia ja jos on, niin ne on täytynyt kysyjälle antaa. Ei siinä siis mitään sen kummempaa seulan vuotamista ole tarvittu, tai muuta salaliittoa.

        Entäs miksi salataan lokitiedot, hyvinvointi lautakunnan kokous 15.6.20020 pyk. 45 mainitsee rehtori on voinut nähdä hakiat. Onko salassa pidettävä perustuuko lakiin oliko rehtorilla oikeus esteellisenä tutkia. Tutkiiko vai ei. Siihen haluttaisi tieto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan sinulla varmaan enempikin muita sukulaisia kunnassa töissä. Miten lie heidän suhteen.

        Kuuluuko sinulle kenenkään suku missä om toissä. Pidä huoli omista asioistasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi että on silmissä vain tietyt ihmiset. Aukaise silmäsi isoksi, että huomaisit muitakin näkeväsi. En ole lähelläkään hän, ketä ajattelet.

        Eikös täällä saa kommenttiisi kukaan vastata. Ei tuossa kukaan ihmisistä kerro. Rauhoitu onko aihetta ohjeistaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taidat olla itse suurin rähisijä syyttelyineen. Aina joku hampaissa.

        Liittyykö lukion kehittämiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuuluuko sinulle kenenkään suku missä om toissä. Pidä huoli omista asioistasi.

        Mikäs sinun suvusta paremman tekee kuin toisista. Muista mesot aina minkä ehdit


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiesitkö, että kunnalle saapuvat asiakirjat ovat pääsääntöisesti julkisia heti saavuttuaan? Poikkeuksena ovat lähinnä kilpailutusten tarjoukset ja muutenkin salaiset asiakirjat. Julkisista asioista tehdyt oikaisuvaatimukset ovat heti kuntaan tultuaan kokonaan julkisia valittajan nimeä myöten. Eli kuka tahansa on voinut kysäistä kunnasta, onko tullut oikaisuvaatimuksia ja jos on, niin ne on täytynyt kysyjälle antaa. Ei siinä siis mitään sen kummempaa seulan vuotamista ole tarvittu, tai muuta salaliittoa.

        Entäs se salattu lokitieto se olisi haluttu kuntalaisina tietää. Tutkiiko rehtori jäävinä hakiatietoja. Ilmenee hyvinvointi lautakunnan pöytäkirjasta 15.6.2020 pyk. 45 kiinnostaa kun syyttelyt valittajista puhuttaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikäs sinun suvusta paremman tekee kuin toisista. Muista mesot aina minkä ehdit

        Mitä sinulle kuuluu toisten suku.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä sinulle kuuluu toisten suku.

        Samoin, mitäpä ne muut suvut sinullekaan kuuluvat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pilliinpuhaltajan mollisoinnut ne soi. Muuten miten liittyy lukioomme?

        Mollivoittoista on ollut koko keskustelu, pilliin pitäisi jonkun puhaltaa että saisi tämän omakehun, pöytäkirjaspämmäyksen ja poliittisen jargonin loppumaan ja tämä kaikki tapahtuu ukukelen soidessa taustalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sattuiko tapa syytteliät jo 2017 kuka oli tapa valittaja näkyy vertailu kohta. Sama jo silloin. Kuka se aiheita antaa. Nämä jutut on jo vanhentunut muilta osin kui 2020 joulun edellä tehdyt.

        Miten tämä liittyy lukion kehittämiseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Slogan luonnostaan.

        Miten tämä liittyy lukion kehittämiseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mite tämä liittyy Lukioon? Ruotsin mäki?

        Unohdit laittaa tällä kertaa caps lockin päälle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entäs se salattu lokitieto se olisi haluttu kuntalaisina tietää. Tutkiiko rehtori jäävinä hakiatietoja. Ilmenee hyvinvointi lautakunnan pöytäkirjasta 15.6.2020 pyk. 45 kiinnostaa kun syyttelyt valittajista puhuttaa.

        Ehkä siksi kun lokitiedot on salaisia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entäs miksi salataan lokitiedot, hyvinvointi lautakunnan kokous 15.6.20020 pyk. 45 mainitsee rehtori on voinut nähdä hakiat. Onko salassa pidettävä perustuuko lakiin oliko rehtorilla oikeus esteellisenä tutkia. Tutkiiko vai ei. Siihen haluttaisi tieto.

        Tähän vastaaminenko ei kiinnosta, syyttelijöitä tätä nyt halutaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä siksi kun lokitiedot on salaisia?

        Kyllä salaisuus murtuu, onhan epäily joka on pöytäkirjassa. Asian ratkaisemiseksi se tarvitaan. Hiljeneekö sitten syyttely.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä salaisuus murtuu, onhan epäily joka on pöytäkirjassa. Asian ratkaisemiseksi se tarvitaan. Hiljeneekö sitten syyttely.

        Asiahan on jo kerran täällä keskusteltu. Mitä sitten vaikka olisi nähnyt hakemukset? Miten itsensä valinnasta jäävännyt ihminen on voinut vaikuttanut valintaan? Ja jääviyshän on syntynyt vasta sillä hetkellä kun teidän syyttelemänne henkilö on saanut tietää lähisukulaisensa hakeneen ko virkaa, ei yhtään aiemmin. Ja lokitiedot ovat tosiaan salaisia, ei niitä kenelle vaan asiasta uteliaalle missään anneta. Että mitä sinä nyt tästä haluat vielä keskustella?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asiahan on jo kerran täällä keskusteltu. Mitä sitten vaikka olisi nähnyt hakemukset? Miten itsensä valinnasta jäävännyt ihminen on voinut vaikuttanut valintaan? Ja jääviyshän on syntynyt vasta sillä hetkellä kun teidän syyttelemänne henkilö on saanut tietää lähisukulaisensa hakeneen ko virkaa, ei yhtään aiemmin. Ja lokitiedot ovat tosiaan salaisia, ei niitä kenelle vaan asiasta uteliaalle missään anneta. Että mitä sinä nyt tästä haluat vielä keskustella?

        Kyllä ei niitä uteliaisuudessa pyydetäkkään. Enkä puutu yksityiskohtiin. Ennenkuin Rehtori asia on ratkaistu ne joku tarkastaa. Enempää en kerro.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ei niitä uteliaisuudessa pyydetäkkään. Enkä puutu yksityiskohtiin. Ennenkuin Rehtori asia on ratkaistu ne joku tarkastaa. Enempää en kerro.

        Eli ette sitten kuitenkaan halua keskustella asiasta? Ihme touhua tuommoinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuossahan on vaan lyhyesti koottu tällä palstalla olleet kirjoittelut. Ja hyvin on koottukin! Sama se, mitä Rautsilla tehdään, tapavalittajat valittaa aina vaan.

        Mistä ne löytyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli ette sitten kuitenkaan halua keskustella asiasta? Ihme touhua tuommoinen.

        Täällä se ei ratkea enkä halua siitä enää keskustella. Jos kiinnostaa käykää lukemassa kunnasta. Pyytäkää sähköisen kokouksen puolelta jos antavat minä en kerro mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täällä se ei ratkea enkä halua siitä enää keskustella. Jos kiinnostaa käykää lukemassa kunnasta. Pyytäkää sähköisen kokouksen puolelta jos antavat minä en kerro mitään.

        Tämä oli mielenkiintoinen juttu kokonaisuudessaan. Ensin täällä oikein porukalla jauhetaan asiaa ja tuodaan omia teorioita salaliitto epäilyjen kera ja sitten kun keskusteluun tuli muita henkilöitä mukaan, niin pitäisikin olla hiljaa. Toisten tulisi sietää mitä vain, mutta oma hipiä ei kestä pienintäkään säröä, vaan ollaan viemässä asioita milloin minnekin taholle KRP:tä myöten. En voi muuta kuin ihmetellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä oli mielenkiintoinen juttu kokonaisuudessaan. Ensin täällä oikein porukalla jauhetaan asiaa ja tuodaan omia teorioita salaliitto epäilyjen kera ja sitten kun keskusteluun tuli muita henkilöitä mukaan, niin pitäisikin olla hiljaa. Toisten tulisi sietää mitä vain, mutta oma hipiä ei kestä pienintäkään säröä, vaan ollaan viemässä asioita milloin minnekin taholle KRP:tä myöten. En voi muuta kuin ihmetellä.

        Toivon että et jankkaa enää. Mitään salaliittoteorioita en ole kertonut. Käy lukase valitukset niissäkään ei niitä ole. Kyse on siitä että tämä ei ole se paikka minne näiden selvittely kuuluu. Ja vielä vähempi kun asia on vielä kesken. Mitään joka muuten ei voisi kertoa. Jokainen voi itse selvittää. Olen useaan kertaan sanonut että on normaali kunnallisvalitus. Ei mikään henkilöön kohdistettu niinkuin väitetään. Voitaisiko jättää nyt ja odottaa hallinto oikeuden päätös.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä oli mielenkiintoinen juttu kokonaisuudessaan. Ensin täällä oikein porukalla jauhetaan asiaa ja tuodaan omia teorioita salaliitto epäilyjen kera ja sitten kun keskusteluun tuli muita henkilöitä mukaan, niin pitäisikin olla hiljaa. Toisten tulisi sietää mitä vain, mutta oma hipiä ei kestä pienintäkään säröä, vaan ollaan viemässä asioita milloin minnekin taholle KRP:tä myöten. En voi muuta kuin ihmetellä.

        Kukaan ei varmasti vie asioita minnekkään ellei tarkoituksella häpäistä ja syytellä. Siitä ei ole että en kestä takaisi annan jos häpäistään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joitakin on kirpaissut ja kirpaisee kun joutuu tiettyjen hyvien maksumiehiksi. Kaikille samat oikeudet sitten voi kehua onnesta Rautavaaralla.

        Miten tämä liittyy lukion kehittämiseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä syytät turhaan ketään minä ainakin olen ihan itse tehnyt, mutta jos tarvitsee jatkaa on asianajaja sitten .tuskin tällainen ulkopuolisten syyttely tulee jatkossa onnistumaan. Varmasti jatkuu jos ei nyt selviä itse on sen hankkineet. Ei olisi ryhtyneet syyttelemään.

        Miten tämä liittyy lukion kehittämiseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisi älynneet puuttua työpaikka ja politikkojen kiusaamiseen olisin maksanut verot minäkin. Kannattaa syyttää itseään, en tule enää kiusattavaksi. Kohtelu oli sellaista että lääkärin palvelutkin oli hankittava itse yksityiseltä. Parhaalla vuodella maksoin 100.000mummonmarkkaa ja sain haukunnat palkaksi kovasta työstä. Häpäissyt suurin kunnioitus. Elä Laula enää luuletko että tulisin kun nyt täälläkin näkee mikä on mielipide. Mitä kiinteistöveroon tulee on riittävän paljon tyhjästä maksaa. Toivon että rauhoitu syyttelemästä.

        Miten tämä liittyy lukion kehittämiseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivon että et jankkaa enää. Mitään salaliittoteorioita en ole kertonut. Käy lukase valitukset niissäkään ei niitä ole. Kyse on siitä että tämä ei ole se paikka minne näiden selvittely kuuluu. Ja vielä vähempi kun asia on vielä kesken. Mitään joka muuten ei voisi kertoa. Jokainen voi itse selvittää. Olen useaan kertaan sanonut että on normaali kunnallisvalitus. Ei mikään henkilöön kohdistettu niinkuin väitetään. Voitaisiko jättää nyt ja odottaa hallinto oikeuden päätös.

        Muistat varmaan, että salaliittokeskusteluakin tähän ryhmään on mahtunut. Ei todellakaan olisi kuulunut selvitellä täällä moniakaan asioita myöskään sinun itse, mutta niin vain olet tehnyt. Tietyn suvun hakija oli syy meteliin ja senkin olet sinä sekä ystäväsi omalla tavallanne tehneet selväksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä ne löytyy.

        Ennen niillä oli terävä kynä, nykyään ne on digimaneja. Joillakin on ollut joskus blogejakin, mutta eipä niitä kukaan viitsinyt lukea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mollivoittoista on ollut koko keskustelu, pilliin pitäisi jonkun puhaltaa että saisi tämän omakehun, pöytäkirjaspämmäyksen ja poliittisen jargonin loppumaan ja tämä kaikki tapahtuu ukukelen soidessa taustalla.

        Nyt tulee loppumaan odottakaa vähän aikaa kohta soittaa toiset kuin kertomasi ukukeleen. Ei uskoisi miten sairasta voi olla. Mistään asiasta ei voi normaalisti keskustella. Osoittaa kyllä hyvin mitä on Rautavaaran päätöksenteko. Näkee päätöksistä jos samat siellä heiluu. Vai ne moneen kertaan mainutut trollit sielläkin on päättämässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistat varmaan, että salaliittokeskusteluakin tähän ryhmään on mahtunut. Ei todellakaan olisi kuulunut selvitellä täällä moniakaan asioita myöskään sinun itse, mutta niin vain olet tehnyt. Tietyn suvun hakija oli syy meteliin ja senkin olet sinä sekä ystäväsi omalla tavallanne tehneet selväksi.

        Nythän se tullaan näkemään nyt ei mäne läpihuutojuttuna koska tahallinen syyttely alkoi. Minä en salaa mitä vääryyttä on tehty. Nyt sattui vain arvokkaanpi, niin kaikki mahdolliset häpäisykeinot otettiin käyttöön. Minua ei hävetä kunta päättäjille se kuuluu ja siihen on nykyisin istuvienkin syytä. Entiset aloitti vaalin voiton valmistelulla ja uudet hyväksyi. Mistä nyt etuja jaetaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistat varmaan, että salaliittokeskusteluakin tähän ryhmään on mahtunut. Ei todellakaan olisi kuulunut selvitellä täällä moniakaan asioita myöskään sinun itse, mutta niin vain olet tehnyt. Tietyn suvun hakija oli syy meteliin ja senkin olet sinä sekä ystäväsi omalla tavallanne tehneet selväksi.

        Lopeta hyvä ihminen se suvun mainostaminen kyllä jo menee mahdottomiin. Onko tervettä tällainen syyttely suvusta ja suvusta minä en ole valittanut suvusta vaan kunnan päätöksen teosta. Mutta asia varmasti etenee. Kenen etua täältä käsin ajat vai oletko asian osainen se selviää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä salaisuus murtuu, onhan epäily joka on pöytäkirjassa. Asian ratkaisemiseksi se tarvitaan. Hiljeneekö sitten syyttely.

        Kyllä hallintojohtaja JH tämän Hyvinvointilautakunnan esittelijänä tietää. Laati Hyvinvointilautakunnan 15.6.2020 kokouksen pöytäkirjan lautakunnan pj:n MH johdolla. Rehtori MK:n epäily on siihen kirjattu selvästi. Käy lukemassa pykälä 45.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ennen niillä oli terävä kynä, nykyään ne on digimaneja. Joillakin on ollut joskus blogejakin, mutta eipä niitä kukaan viitsinyt lukea.

        Kato www.paskovaara.fi ja www.hikipedia.fi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistat varmaan, että salaliittokeskusteluakin tähän ryhmään on mahtunut. Ei todellakaan olisi kuulunut selvitellä täällä moniakaan asioita myöskään sinun itse, mutta niin vain olet tehnyt. Tietyn suvun hakija oli syy meteliin ja senkin olet sinä sekä ystäväsi omalla tavallanne tehneet selväksi.

        Nyt älä enää kertaakaan minuntekemään valitukseen vedä sukua .nyt voit lopettaa jankkaamisen .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä oli mielenkiintoinen juttu kokonaisuudessaan. Ensin täällä oikein porukalla jauhetaan asiaa ja tuodaan omia teorioita salaliitto epäilyjen kera ja sitten kun keskusteluun tuli muita henkilöitä mukaan, niin pitäisikin olla hiljaa. Toisten tulisi sietää mitä vain, mutta oma hipiä ei kestä pienintäkään säröä, vaan ollaan viemässä asioita milloin minnekin taholle KRP:tä myöten. En voi muuta kuin ihmetellä.

        Kuule viimein jos salaliittoteoriana pidät hyvinvointilautakunnan 15.6.2020 pöytäkirjan &45 on salaliitot muualla.Lukase ja mieti mitä siellä lukee,syyttele sitten toisia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt tulee loppumaan odottakaa vähän aikaa kohta soittaa toiset kuin kertomasi ukukeleen. Ei uskoisi miten sairasta voi olla. Mistään asiasta ei voi normaalisti keskustella. Osoittaa kyllä hyvin mitä on Rautavaaran päätöksenteko. Näkee päätöksistä jos samat siellä heiluu. Vai ne moneen kertaan mainutut trollit sielläkin on päättämässä.

        Jo on yövuoron trolli ollut kiukkuisella päällä. Ei sovi yötyö kaikille, unet jää vähäisiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt tulee loppumaan odottakaa vähän aikaa kohta soittaa toiset kuin kertomasi ukukeleen. Ei uskoisi miten sairasta voi olla. Mistään asiasta ei voi normaalisti keskustella. Osoittaa kyllä hyvin mitä on Rautavaaran päätöksenteko. Näkee päätöksistä jos samat siellä heiluu. Vai ne moneen kertaan mainutut trollit sielläkin on päättämässä.

        Normaalissa keskustelussa on useampia henkilöitä ja erilaisia mielipiteitä. Ne eivät ole yhden ihmisen keksityillä hahmoilla käymiä yksinpuheluita. Asiallisessa keskustelussa pysytään vielä myös asiassa, ne käydään yleensä asiallisesti käyttäytyvien keskustelijoiden välillä asiallisilla kanavilla. Asiallista keskustelua myös kuunnellaan ja sillä voi vaikuttaa.
        Pöytäkirjaspämmäys, omakehu ja poliittiseen jargoniin piilotettu puhdas kostonhalu eivät ole asiallista keskustelua. Se on vain puskajussin huutelua ja sellaisena siihen vastataankin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jo on yövuoron trolli ollut kiukkuisella päällä. Ei sovi yötyö kaikille, unet jää vähäisiksi.

        Niin mutta joku trolli onkin ilta torkku ja aamun virkku.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kato www.paskovaara.fi ja www.hikipedia.fi

        Hyvää satiiria, noita viitsitään lukeakin. Älä mene tuollaisille sivuille jos et niistä pidä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuule viimein jos salaliittoteoriana pidät hyvinvointilautakunnan 15.6.2020 pöytäkirjan &45 on salaliitot muualla.Lukase ja mieti mitä siellä lukee,syyttele sitten toisia

        Samaa mieltä, salaliitot on ihan muualla kuin tuossa pykälässä sanotuissa asioissa. Ne kukkivat tällä palstalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin mutta joku trolli onkin ilta torkku ja aamun virkku.

        Miten tämä liittyy lukion kehittämiseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lopeta hyvä ihminen se suvun mainostaminen kyllä jo menee mahdottomiin. Onko tervettä tällainen syyttely suvusta ja suvusta minä en ole valittanut suvusta vaan kunnan päätöksen teosta. Mutta asia varmasti etenee. Kenen etua täältä käsin ajat vai oletko asian osainen se selviää.

        Kenen etua sinä ajat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kenen etua sinä ajat?

        En kenenkään oikeuden mukaisia päätöksiä
        Joita on jokainen valittaja hakenut. Hallinto oikeus ratkaisee lakipuolen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa mieltä, salaliitot on ihan muualla kuin tuossa pykälässä sanotuissa asioissa. Ne kukkivat tällä palstalla.

        Kyllä ne selviää onko pykälissä vai teoriansa esittäjällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi kunnanjohtaja pelasti yhdessä 9 valtuutetun kanssa lukion vuonna 2017.

        Hieno teko.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuule viimein jos salaliittoteoriana pidät hyvinvointilautakunnan 15.6.2020 pöytäkirjan &45 on salaliitot muualla.Lukase ja mieti mitä siellä lukee,syyttele sitten toisia

        www.paskonvaara.fi ja www.hikipedia.fi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin mutta joku trolli onkin ilta torkku ja aamun virkku.

        Taitaa kärsiä myös unettomuudesta se trolli. Terveiset paskonvaarasta ja hikipediasta


    • Anonyymi

      Niin, se koira älähtää, jne...

      • Anonyymi

        "Julistetaan siis täten yleinen joulurauha kehottamalla kaikkia tätä juhlaa asiaankuuluvalla hartaudella viettämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään"


      • Anonyymi

        Pahasti menit lankaan, mutta ihanaa joulua sinulle ja kaikille läheisillesi joita ympärilläsi toivottavasti on.


      • Anonyymi

        Ne älähtäneet koirat ei kyllä asu enää Rautavaaralla
        Loistokasta joulua sinulle kuitenkin! Olkoon elämässäsi elo, iloa ja viimeinkin myös älyä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne älähtäneet koirat ei kyllä asu enää Rautavaaralla
        Loistokasta joulua sinulle kuitenkin! Olkoon elämässäsi elo, iloa ja viimeinkin myös älyä!

        Diagnoosissasi lukee : Atooppinen ekseema, epidermiksen stratum, akuutti ulcus vettriculi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Diagnoosissasi lukee : Atooppinen ekseema, epidermiksen stratum, akuutti ulcus vettriculi.

        Oliko tämä kenties jonkun oppisopimuksella lääkäriksi opiskelevan tekemä diagnoosi??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliko tämä kenties jonkun oppisopimuksella lääkäriksi opiskelevan tekemä diagnoosi??

        Ettekö, Rautavaaran pösilöt, osaa mennä omalle palstallenne?


      • Anonyymi

        Ja entistä onnellisempaa uutta vuotta sinulle myös!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ettekö, Rautavaaran pösilöt, osaa mennä omalle palstallenne?

        VeNtriculi on niin pahana ettei pysty


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ettekö, Rautavaaran pösilöt, osaa mennä omalle palstallenne?

        Mihinkäs sitä kotoaan lähtisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja entistä onnellisempaa uutta vuotta sinulle myös!

        Jäikö levy päälle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jäikö levy päälle?

        *copypaste*


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        *copypaste*

        VeNtriculi on tosi paha.


      • Anonyymi

        Nytkö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Julistetaan siis täten yleinen joulurauha kehottamalla kaikkia tätä juhlaa asiaankuuluvalla hartaudella viettämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään"

        Nyt rauha lopettakaa yksityisyyteen puuttuminen. Kehukaa omalla palstalla ne miten hyvin olette häpäisseet. Normaaliin päätöksentekoon kuuluvasta oikeudesta. Kiitos rähinöiysijille nyt riittää. Olen rauhaa pyytänyt jo heti kun tänne syyttelyt tuli. Asiat riitelee ei ihmiset näin täytyisi olla. Jatkakaa siellä minkä suomi 24 pyysitte 19.12 sille ei näytä olevan käyttöä. Kiitos.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        VeNtriculi on tosi paha.

        Löytyisikö siitä koirankorvalle selatusta lääkärikirjasta toinenkin sivistyssana?
        Tuota vetcuiluripulia taitaa ilmetä siellä Rannankyläntien mutkassa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Löytyisikö siitä koirankorvalle selatusta lääkärikirjasta toinenkin sivistyssana?
        Tuota vetcuiluripulia taitaa ilmetä siellä Rannankyläntien mutkassa...

        Pirkanmaalla se on jo luokiteltu epidemiaksi. Lie joku sikäläinen tuonut viruksen tullessaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pirkanmaalla se on jo luokiteltu epidemiaksi. Lie joku sikäläinen tuonut viruksen tullessaan.

        THL:lta juuri tulleen tiedon mukaan puskista käsin tapahtuva huutelu lisää ilmateitse tapahtuvan tartunnan mahdollisuutta huomattavasti. Osa tautia potevista on omaehtoisesti eristäytynyt omaan kuplaansa. Sen on kuitenkin vain todettu pahentavan oirekuvaa ja nopeuttavan tartuntojen leviämistä. THL suosittaa hyvää käsihygieniaa ja riittävää turvaväliä. Valmiuslain käyttöönottoa ja Pirkanmaan tautikeskuksen eristämistä muusta yhteiskunnasta pohditaan parhaillaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Löytyisikö siitä koirankorvalle selatusta lääkärikirjasta toinenkin sivistyssana?
        Tuota vetcuiluripulia taitaa ilmetä siellä Rannankyläntien mutkassa...

        Miten liittyy lukion kehittämiseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Diagnoosissasi lukee : Atooppinen ekseema, epidermiksen stratum, akuutti ulcus vettriculi.

        Miten tämä liittyy lukion kehittämiseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliko tämä kenties jonkun oppisopimuksella lääkäriksi opiskelevan tekemä diagnoosi??

        Oppisopimuksella lääkäriksi aikovan olisi kyllä syytä aloittaa uudelleen ihan päiväkodista, oppisi siellä perusteet hyvistä käytöstavoista, muiden ihmisten kunnioitusta ja leikkimään sopuisasti muiden kanssa samalla hiekkalaatikolla. Eli sikäli ei kyllä kuulu lukioon tämä kommentti.


    • Anonyymi

      Ei loppunut.

      • Anonyymi

        Kyllä oppisopimuslääkäri sinulle siihen vaivaan trollit antaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä oppisopimuslääkäri sinulle siihen vaivaan trollit antaa!

        Ettekö, Rautavaaran pösilöt, osaa jo mennä omalle palstallenne?
        Piti keskustella lukiosta.


      • Anonyymi

        Älä huoli kyllä täällä keksitään jos ette kuikuile ja vilahtelee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä huoli kyllä täällä keksitään jos ette kuikuile ja vilahtelee.

        Sepä se, kaikkeahan sitä keksitään. Vähän niin kuin pikkulapset tai muistisairaat vanhukset, tapaa tehdä, ei niitä voi keskenään jättää pitkäksi aikaa. Sen takiahan sitä just on erilaisia hoitopaikkoja olemassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä oppisopimuslääkäri sinulle siihen vaivaan trollit antaa!

        Mikä ahdistaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä ahdistaa?

        Sinähän niitä ventriculivaivoja podit, neuvoin vain mistä saat varmasti avun ongelmaasi.


      • Anonyymi

        Mietipä 2 kertaa juttusi oletko sitä Rautavaaran terävin tä tuotosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mietipä 2 kertaa juttusi oletko sitä Rautavaaran terävin tä tuotosta.

        Riippuu ihan siitä keneen vertaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinähän niitä ventriculivaivoja podit, neuvoin vain mistä saat varmasti avun ongelmaasi.

        Rannalta ja kylältä kysellään, entä ite lukio?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rannalta ja kylältä kysellään, entä ite lukio?

        Jäikö enter jumiin kun pitää samaa asiaa kysellä monessa kohdassa? Ihmettelee Pirkka maalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sepä se, kaikkeahan sitä keksitään. Vähän niin kuin pikkulapset tai muistisairaat vanhukset, tapaa tehdä, ei niitä voi keskenään jättää pitkäksi aikaa. Sen takiahan sitä just on erilaisia hoitopaikkoja olemassa.

        Rauhoittavaa poskeen tällaista vaivaa jos ilmenee. Turha teille hoitokotia rakentaa.


    • Anonyymi

      Hallitus ei halua selvittää mistä johtuu mahdoton kuluerä nuorten mielenterveys
      hoidoissa,siksi hyvinvointisotessa jatketaan
      trans ohjelmaa haavistolaisuuden ytimessä.
      Ikävää on paljon enemmän tulossa,kuin lukion loppuminen.

      • Anonyymi

        Helppoa kuin heinänteko. Laittavat vaan tänne kysymyksensä, kyllä täällä tiedetään kaiken maailman hallituksia tai valtuustoja paremmin kuinka asia kuuluu hoitaa.


    • Anonyymi

      Lukio säilyy ja sitä kehitetään Kehittämissuunnitelman mukaisesti.

      Lukion kohdalla kehitetään vuoden 2021 aikana verkko-opetusta. 1-2 opiskelijan valitsemat kurssit toteutetaan elokuusta 2021 alkaen lähtökohtaisesti verkkokurs-seina eri yhteistyötahojen kuten Digiluokka ja Isoverstas toimesta. Vuoden aikana arviolta kolmesta viiteen kurssia järjestetään verkko-opetuksena, säästö nettipohjai-sesti toteutettavien kurssien määrästä riippuen noin -6 000-8 000 euroa / lukuvuosi. Riippuen päätöksistä oppivelvollisuusiän nostamiseksi on varauduttava lukion kannettavien tietokoneiden uusimiseen, jolloin 17 tietokonetta tulisi uusia (edelliset ostettu v. 2016, noin 600e/kpl).

      • Anonyymi

        Taisi tulla kaikilla lukioilla otettua varsinainen digiloikka viimekeväisen koronalockdownin myötä, siinä siirtyi kaikki opetus verkkoon yhdessä pävässä ihan ilman mitään kehityssuunnitelmia. Ei oo sulla nyt tiedot ihan ajantasaiset. Ja mitenpä olisi kuin vanhoja mantroja toistelet.


      • Anonyymi

        Juuri näin. Lukio on Parasta kunnassa.


    • Anonyymi

      Olisiko nyt jos lopettaisi kokonaan tämän ketjun ja tehkää uuden ei tällainen palvele ketään. Loukataan jatkuvasti tarkoituksella.

      • Anonyymi

        Kyllä minäkin siitä niin mieleni pahoitin, kun rautavaaralaisia pösilöiksi haukutaan ja vielä noin moneen otteeseen!!!! Poistaa joutaisi koko ketju.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä minäkin siitä niin mieleni pahoitin, kun rautavaaralaisia pösilöiksi haukutaan ja vielä noin moneen otteeseen!!!! Poistaa joutaisi koko ketju.

        Kyllä ne Rautavaaralaisten tekemät syyttelyt ja toisten arvostelut antaa kuvan siitä kulttuurista mitä siellä edelleen on. Kyllä muutos on lähdettävä heistä itsestään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ne Rautavaaralaisten tekemät syyttelyt ja toisten arvostelut antaa kuvan siitä kulttuurista mitä siellä edelleen on. Kyllä muutos on lähdettävä heistä itsestään.

        Kyllä ne ulkopaikkakuntalaisten tekemät syyttelyt ja toisten arvostelut antaa kuvan siitä luonteesta mitä heillä edelleen, Rautavaaralta poismuutosta huolimatta on. Kyllä heidän muutoksensa on lähdettävä ihan heistä itsestään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ne ulkopaikkakuntalaisten tekemät syyttelyt ja toisten arvostelut antaa kuvan siitä luonteesta mitä heillä edelleen, Rautavaaralta poismuutosta huolimatta on. Kyllä heidän muutoksensa on lähdettävä ihan heistä itsestään.

        Miksi tänne toitte syyttelyt Rautavaaralaiset Toivotaan että vaivoihin e saatte lääkettä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi tänne toitte syyttelyt Rautavaaralaiset Toivotaan että vaivoihin e saatte lääkettä.

        Mene nyt ihmeessä jo tauolle, kuulostat niin äkäiselle. Kyllä se iltavuorolaisellekin kuuluu, vielä on pitkä yö edessä.


    • Anonyymi

      Monesti on ylläpitoon ilmoitettu hidasta on poistaa. Mutta antaa Rautavaaralaisten loistaa viisaudellaan täällä se näkyy.

      • Anonyymi

        Nyt minua huolettaa Rautavaaralla työssä oleva henkilö jonka asioihin täällä puututtiin, varmasti teidän soperoihin ei ole ottanut kantaa. Ruvetaanko häntäkin kiusaamaan. Minua saa haukkua niinpaljon kui jaksatte ja ilkeätte. Ihmettelen kun vaikuttaa että täällä on niitä hyvin koulutettuja näitä syytöksiä tekemässä. Tämä asia ei nyt jää tähän. Olen pyytänyt ylläpidolta ketjun poistamista mutta ei ole mitään tapahtunut. Tuon tässä julki että yksikään minun sukulainen ei täällä kirjoittele eikä ole puuttunut mitenkään rehtorin valintaan hyvä jos eivät tätä rähinää tulisi tietämään. Tarkastin tästä mitkä on omat kommentit. Joku löytyy 3.1.21.vastaus haukutaan ammatti valittajasta. En uskonut että tällaisiin syyttelyihin normaali kunnan päätöksestä tehty valitus johtaa. Vieläpä tällaiselle p. Sivustolle mutta antaa Rautavaaraa mainostaa. Minua on syytelty vuosikymmeniä niin luovuta en katsotaan lopputulos. Niinkuin sanoin minun sukulaisia älkää enää kertaakaan mainita täällä. Se on oltava viimeinen kerta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt minua huolettaa Rautavaaralla työssä oleva henkilö jonka asioihin täällä puututtiin, varmasti teidän soperoihin ei ole ottanut kantaa. Ruvetaanko häntäkin kiusaamaan. Minua saa haukkua niinpaljon kui jaksatte ja ilkeätte. Ihmettelen kun vaikuttaa että täällä on niitä hyvin koulutettuja näitä syytöksiä tekemässä. Tämä asia ei nyt jää tähän. Olen pyytänyt ylläpidolta ketjun poistamista mutta ei ole mitään tapahtunut. Tuon tässä julki että yksikään minun sukulainen ei täällä kirjoittele eikä ole puuttunut mitenkään rehtorin valintaan hyvä jos eivät tätä rähinää tulisi tietämään. Tarkastin tästä mitkä on omat kommentit. Joku löytyy 3.1.21.vastaus haukutaan ammatti valittajasta. En uskonut että tällaisiin syyttelyihin normaali kunnan päätöksestä tehty valitus johtaa. Vieläpä tällaiselle p. Sivustolle mutta antaa Rautavaaraa mainostaa. Minua on syytelty vuosikymmeniä niin luovuta en katsotaan lopputulos. Niinkuin sanoin minun sukulaisia älkää enää kertaakaan mainita täällä. Se on oltava viimeinen kerta.

        Vähänkö liioittelet. Eihän täällä ole mitenkään pahasti ilmaistu sukulaisistasi. Kumma kuinka herkästi reagoit vaikka ei oma ulosanti kovin fiksua ole toisista ihmisistä. Tarkoitan myös muita keskusteluketjuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vähänkö liioittelet. Eihän täällä ole mitenkään pahasti ilmaistu sukulaisistasi. Kumma kuinka herkästi reagoit vaikka ei oma ulosanti kovin fiksua ole toisista ihmisistä. Tarkoitan myös muita keskusteluketjuja.

        Kiitos että jaksat jatkaa. Ei kuin jatkakaa rähinää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt minua huolettaa Rautavaaralla työssä oleva henkilö jonka asioihin täällä puututtiin, varmasti teidän soperoihin ei ole ottanut kantaa. Ruvetaanko häntäkin kiusaamaan. Minua saa haukkua niinpaljon kui jaksatte ja ilkeätte. Ihmettelen kun vaikuttaa että täällä on niitä hyvin koulutettuja näitä syytöksiä tekemässä. Tämä asia ei nyt jää tähän. Olen pyytänyt ylläpidolta ketjun poistamista mutta ei ole mitään tapahtunut. Tuon tässä julki että yksikään minun sukulainen ei täällä kirjoittele eikä ole puuttunut mitenkään rehtorin valintaan hyvä jos eivät tätä rähinää tulisi tietämään. Tarkastin tästä mitkä on omat kommentit. Joku löytyy 3.1.21.vastaus haukutaan ammatti valittajasta. En uskonut että tällaisiin syyttelyihin normaali kunnan päätöksestä tehty valitus johtaa. Vieläpä tällaiselle p. Sivustolle mutta antaa Rautavaaraa mainostaa. Minua on syytelty vuosikymmeniä niin luovuta en katsotaan lopputulos. Niinkuin sanoin minun sukulaisia älkää enää kertaakaan mainita täällä. Se on oltava viimeinen kerta.

        Jopas sitä nyt ollaan huolissaan kun lukio keskustelussa mainitaan että lukion jatkumisen myötä jotkut muutti kirjat muualle kun eivät verojaan lukioon halunneet sijottaa. Sehän oli kunnalle ikävä seuraamus siitä ja sekö pitäis salassa pittee. Minä myös oon huolissani kunnan ihmisistä ja työntekijöistä ketä työ millon mistäkkiin syytätte. Hyvä jos pyssyyvät tiältä poissa kun niin ilikkeetä oottaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jopas sitä nyt ollaan huolissaan kun lukio keskustelussa mainitaan että lukion jatkumisen myötä jotkut muutti kirjat muualle kun eivät verojaan lukioon halunneet sijottaa. Sehän oli kunnalle ikävä seuraamus siitä ja sekö pitäis salassa pittee. Minä myös oon huolissani kunnan ihmisistä ja työntekijöistä ketä työ millon mistäkkiin syytätte. Hyvä jos pyssyyvät tiältä poissa kun niin ilikkeetä oottaa.

        Kuuluuko sinulle ulkopuolisten asiat mieti omiasi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuuluuko sinulle ulkopuolisten asiat mieti omiasi?

        No huh huh kun ethän sinä itse muuta teekään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No huh huh kun ethän sinä itse muuta teekään.

        Kunnan päätöksentekoa olen arvostellut ja arvostelen. Nyt rehtorin valinta valitus on pelkkä asiallinen johon on myös oikeus. Siitä jotkut on tehneet henkilö kysymyksen jota se ei ole. Mitään tekemistä sillä ei henkilöllä ole. Asiat on miksi se on tehty. Samaan on vedonneet toisetkin minusta tehtiin mustalammas, opitun tavan mukaan. Nyt olisi aiheellista olla levittämättä syytöksiä ja odottaa hallinto oikeuden ratkaisu. En halua nähdä enkä kuulla enää väitteitä että olisin joku häirikkö. Päätökset puhuu puolestaan mitä on kunnan toiminta ollut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunnan päätöksentekoa olen arvostellut ja arvostelen. Nyt rehtorin valinta valitus on pelkkä asiallinen johon on myös oikeus. Siitä jotkut on tehneet henkilö kysymyksen jota se ei ole. Mitään tekemistä sillä ei henkilöllä ole. Asiat on miksi se on tehty. Samaan on vedonneet toisetkin minusta tehtiin mustalammas, opitun tavan mukaan. Nyt olisi aiheellista olla levittämättä syytöksiä ja odottaa hallinto oikeuden ratkaisu. En halua nähdä enkä kuulla enää väitteitä että olisin joku häirikkö. Päätökset puhuu puolestaan mitä on kunnan toiminta ollut.

        Asiallinenko, taidat jo nukkua ja unta nähdä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asiallinenko, taidat jo nukkua ja unta nähdä.

        Asiat lähtee tarkastettavaksi. Lopetetaan nyt arvailut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asiallinenko, taidat jo nukkua ja unta nähdä.

        Nyt on ratkaisut tehty eiköhän ne herättele kaverinkin syyttelyt on näytettävä toteen. Jossakin on mitta täysi.


      • Anonyymi

        Kyllä tiedän 4 kpl oli Yhtäaika 3 oli pitkään valmistelussa, väitettiin loppuun käsitellyksi annettiin valitusosoitus valitin koska asia ei muuten olisi edennyt. Niistä hallinto oikeus poisti valitusosoituksen. Neljäs oli sovittu palkan korotus esitys. Kunnanjohtaja perusturva j. Ja liiton aluepäällikkö ja minä sovittiin tietty summa. Siihen kateelliset keräsi nimilistan ja kaatoi puheenjohtajan esityksestä kunnanhallitus esityksen. Näin kävi 2v oli pöydällä 2v edelleen valmistelussa ja sen kaatoi puheen johtajan esitys. Viimeisen 20v en korotuksia saanut kuin pakolliset. Kannattaako häpäistä minä en häpeä.


      • Anonyymi

        Olen valittanut ja kannellut työpaikkakiusaamisesta. Joka jatkui pitkään samoin asiasta valittanut mutta nyt nämä julkinen syyttely loppuu. Sitä kunnan päätöksen teossa harjoitettiin. Jos minulle ei maksettu 20v yhtään palkankorotusta vaikka tein hoitotyötä sain siivoojan palkan
        Toiset samalla nimikkeellä olevat sai 2 kertaa vuodessa ja ei pelkkää hoitotyötä tehnyt. Käy lukase kunnanhallituksen päätöksiä mistä syyttämäsi johti. Palkka oli valmistelussa 4v enkä saanut sittenkään.


      • Anonyymi

        Tässä mihin vetoat ei ole uutta jo ennen Untoa pöytäkirjat tehtiin mahdollisemman loukkaavaksi. Sitten kehuttiin Pitäjäläisessä kissan kokoisin kirjaimin. Vääryydellä voitettiin siinä Kosto kyti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen valittanut ja kannellut työpaikkakiusaamisesta. Joka jatkui pitkään samoin asiasta valittanut mutta nyt nämä julkinen syyttely loppuu. Sitä kunnan päätöksen teossa harjoitettiin. Jos minulle ei maksettu 20v yhtään palkankorotusta vaikka tein hoitotyötä sain siivoojan palkan
        Toiset samalla nimikkeellä olevat sai 2 kertaa vuodessa ja ei pelkkää hoitotyötä tehnyt. Käy lukase kunnanhallituksen päätöksiä mistä syyttämäsi johti. Palkka oli valmistelussa 4v enkä saanut sittenkään.

        Itse olet vaatinut kovaäänisesti faktoja esiin. Nyt kun se on tehty, tulee mollausta syyttelystä ja häpäisystä. Millä tavalla julkisesta pöytäkirjasta puhuminen on taas sinun kohdallasi niin paha asia, kun taas muiden kohdalla levittelet niitä estottomasti? Julkisiahan ne kaikki ovat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse olet vaatinut kovaäänisesti faktoja esiin. Nyt kun se on tehty, tulee mollausta syyttelystä ja häpäisystä. Millä tavalla julkisesta pöytäkirjasta puhuminen on taas sinun kohdallasi niin paha asia, kun taas muiden kohdalla levittelet niitä estottomasti? Julkisiahan ne kaikki ovat.

        Ketäs nyt syyttelet, kun en tiedä? Tiedätkö itsekään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse olet vaatinut kovaäänisesti faktoja esiin. Nyt kun se on tehty, tulee mollausta syyttelystä ja häpäisystä. Millä tavalla julkisesta pöytäkirjasta puhuminen on taas sinun kohdallasi niin paha asia, kun taas muiden kohdalla levittelet niitä estottomasti? Julkisiahan ne kaikki ovat.

        Kenen hän pöytäkirjoja olen levitellyt en kyllä ymmärrä. Yhtään en ole tänne tuonut mutta kopioitu on joka oli tuotu ennen juhannusta hävisi kun vastasin se on poliisilla häpäisytarkoituksessa niitä ei levitellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse olet vaatinut kovaäänisesti faktoja esiin. Nyt kun se on tehty, tulee mollausta syyttelystä ja häpäisystä. Millä tavalla julkisesta pöytäkirjasta puhuminen on taas sinun kohdallasi niin paha asia, kun taas muiden kohdalla levittelet niitä estottomasti? Julkisiahan ne kaikki ovat.

        Minä en häpeä mutta niiden on oltava totuuteen perustuvia. Mutta nyt asiat selviää koska pyysin kuntaa monesti kiusalla tekemisen ei kukaan lopettanut. Paras kehui että sinun asioita ei käsitellä lyödään nuija pöytään. Nyt tulee takaisin koska aloititte jo toukokuulla syyttelyt. Minä voin selventää teille niitä pöytäkirjoja jos sitä tarvitsette ettekö vieläkään ymmärrä mitään väärää kuin minussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketäs nyt syyttelet, kun en tiedä? Tiedätkö itsekään?

        Vastasin valituksiin ja kanteluihin jota kehuit Unton pöytäkirjassa olevan. En minäkään ymmärrä mitä pöytäkirjoja olisin levitellyt.


      • Anonyymi

        Lukiolainen kysyy: Arvoisa Kovapäinen räksyttäjä: Miten tämä kaikki liittyy lukiomme kehittämiseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketäs nyt syyttelet, kun en tiedä? Tiedätkö itsekään?

        Vähintäänkin outo on ihmismieli, jos saa jotain tyydytystä toisena esiintymisestä. Mikä se sana olikaan.... Ai niin, trollihan se oli!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lukiolainen kysyy: Arvoisa Kovapäinen räksyttäjä: Miten tämä kaikki liittyy lukiomme kehittämiseen?

        Toinen lukiolainen vastaa, että hyvinkin paljon vaikuttaa ymmärtämään näitä keskusteluja. Tämä tieto selittää paljon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lukiolainen kysyy: Arvoisa Kovapäinen räksyttäjä: Miten tämä kaikki liittyy lukiomme kehittämiseen?

        Miten sinä nyt noin ilkeästi puhut? Minähän olen sinun paras ystäväsi, sellainen alter ego.


      • Anonyymi

        Tietosuoja valtuutettu antoi Rautavaaralle huomautuksen pöytäkirjaan,aiheuttomista merkinnöistä. Sinne on kirjattava vaan sasiaan kuuluvat, se päätös kin löytyy. Häpäisyyn käytettiin kaikki keinot,onneksi on muuttunut muualla mutta täällä vain pullistellaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lukiolainen kysyy: Arvoisa Kovapäinen räksyttäjä: Miten tämä kaikki liittyy lukiomme kehittämiseen?

        Koska alkuperäinen, täysin julkista asiakirjaa koskeva viesti on poistettu, julkaistaan se seuraavan kerran ihan sellaisenaan kaikkine nimitietoineen. Julkinen tieto kun on julkista ja tämänkin palstan sääntöen mukaan täysin sallittavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tietosuoja valtuutettu antoi Rautavaaralle huomautuksen pöytäkirjaan,aiheuttomista merkinnöistä. Sinne on kirjattava vaan sasiaan kuuluvat, se päätös kin löytyy. Häpäisyyn käytettiin kaikki keinot,onneksi on muuttunut muualla mutta täällä vain pullistellaan.

        Tuliko tämä tietosuojavaltuuterun antama huomatus juuri tästä nimenomaisesta, silloisen kunnanjohtajan ja kh:n pöytäkirjanpitäjän Unto Murron tekemästä virallisesta ja niin ollen myös julkisesta pöytäkirjasta?


      • Anonyymi

        Voit tehdä niin jos häpäisyä kiinnostaa. Mutta tiedä minä en ole ilmoittanut ylläpitoon tiedä se. Kyllä sen on omatoimisesti poistaneet. Nyt toivon että lopetat.


      • Anonyymi

        Minulla on tallessa pitäjäläisen juttukin siitä käy luve kunnasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voit tehdä niin jos häpäisyä kiinnostaa. Mutta tiedä minä en ole ilmoittanut ylläpitoon tiedä se. Kyllä sen on omatoimisesti poistaneet. Nyt toivon että lopetat.

        Sama se minulle, nätisti yritin asian hoitaa, mutta se ei sopinut. Joku "kaveri" täällä pelaa koko ajan kaksinaamaista peliä ja vierittää syytä hyväuskoisen niskaan. Vain yhden nimi poistuu välittömästi vähänkin negatiivisista yhteyksistä ja vain omakehu jää voimaan.


    • Anonyymi

      Tämä ketju on alkanut 6.12.2017 klo 11.52. Ja tällainen määrä kommentteja minua ja entistä kJ. Täällä morkataan eikö kukaan toiset ole tänne kirjoitelleet. Ensimmäinen oma lyhyt toteaminen löytyi 3.1.2021. Nyt olisi aika muuttua pyytämään e ketjuun rähiskää siellä.

      • Anonyymi

        Niin tässä kuin useassa muussakin ketjussa on lähinnä morkattu kunnan virkamiehiä, heidän sukulaisisiaan ja ihan kaikkia rautavaaralaisiakin. Ilmeisesti se on mielestäsi oikein?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin tässä kuin useassa muussakin ketjussa on lähinnä morkattu kunnan virkamiehiä, heidän sukulaisisiaan ja ihan kaikkia rautavaaralaisiakin. Ilmeisesti se on mielestäsi oikein?

        Kiitos jatka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin tässä kuin useassa muussakin ketjussa on lähinnä morkattu kunnan virkamiehiä, heidän sukulaisisiaan ja ihan kaikkia rautavaaralaisiakin. Ilmeisesti se on mielestäsi oikein?

        Ee taija ihan tervettä tuo tuommonen olla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ee taija ihan tervettä tuo tuommonen olla.

        Asian tuntia nyt arvioipi ei täällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asian tuntia nyt arvioipi ei täällä.

        Ois kyllä hyvä jos kaikki nämä kirjoitukset vuosiin varrelta tutkittas. Niin paljon ilikkeetä oottaa olleet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ois kyllä hyvä jos kaikki nämä kirjoitukset vuosiin varrelta tutkittas. Niin paljon ilikkeetä oottaa olleet.

        2007 alkaen ainakin sama rähinä. Minä olen tämän olemassaolon tiennyt vasta toukokuulla 2020 kun tein valituksen rehtorin valinnasta? Ei ehtinyt oikaisu aika loppua kun ensimmäiset vihjailut tuli valituksesta. Seuraavana aamuna yksityis viestillä rähinä valituksista. Eikä näytä loppuvan jos joku ei lopeta. Parempi että joku ei olisi ilmiantanut minun syyttelyä. Minulle se on kymmeniä vuosia jatkuu minä en säikähdä. Huoli on jälkipolvista vaikka ei monta Rautavaaralla ole 1 töissä toinen Kuopiossa hankkii Rautavaaralaisille rähinä rahaa. Jos sinne tieto menee voivat olla entisiä Rautavaara laisia, sitä häpäisyä ja syyttelyä eivät kestä eikä tarvitse mitä minä olen saanut kestää. Minun asiaton syyttely loppuu. Voitte keskenänne nyt keskustella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        2007 alkaen ainakin sama rähinä. Minä olen tämän olemassaolon tiennyt vasta toukokuulla 2020 kun tein valituksen rehtorin valinnasta? Ei ehtinyt oikaisu aika loppua kun ensimmäiset vihjailut tuli valituksesta. Seuraavana aamuna yksityis viestillä rähinä valituksista. Eikä näytä loppuvan jos joku ei lopeta. Parempi että joku ei olisi ilmiantanut minun syyttelyä. Minulle se on kymmeniä vuosia jatkuu minä en säikähdä. Huoli on jälkipolvista vaikka ei monta Rautavaaralla ole 1 töissä toinen Kuopiossa hankkii Rautavaaralaisille rähinä rahaa. Jos sinne tieto menee voivat olla entisiä Rautavaara laisia, sitä häpäisyä ja syyttelyä eivät kestä eikä tarvitse mitä minä olen saanut kestää. Minun asiaton syyttely loppuu. Voitte keskenänne nyt keskustella.

        Mittee tuas toistat nuita samoja asioitas. Ite oot muitten kimpussa ihan aina etkä siäli kettään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mittee tuas toistat nuita samoja asioitas. Ite oot muitten kimpussa ihan aina etkä siäli kettään.

        Nyt selviää ja ketkä. Syyttele vaan edelleen nyt tiedät jatkot. 2007 lähtisin on joku syötävä näissä ketjuissa ollut ei ole uutta. Kiitos ja hyvää jatkoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin tässä kuin useassa muussakin ketjussa on lähinnä morkattu kunnan virkamiehiä, heidän sukulaisisiaan ja ihan kaikkia rautavaaralaisiakin. Ilmeisesti se on mielestäsi oikein?

        Hieman palautetta matematiikan lehtori-emeritus Seppo Toivasen kirjoitukseen Vieraalla kynällä 13.8.2020: Logiikan ihmeitä.
        Tässä on Rautavaaran lukiolle yksi kehittämisen mahdollisuus. Hallitusohjelmaan on kirjattu oppivelvollisuusiän nostaminen 18 ikävuoteen. Eduskunnan käsittelyyn lakimuutos oli syksyllä 2020. Tavoitteena on varmistaa, että jokainen peruskoulun päättävä nuori suorittaa toisen asteen koulutuksen. Lainmuutos edellyttää toisen asteen maksuttomuutta ja opiskelijalle ilmaisia oppivälineitä.
        Oppivelvollisuuden laajentaminen 18 ikävuoteen tiivistäen lukuihin: 40%, 15% ja 80%. Pelkän perusasteen tutkinnon suorittaneiden työllisyysaste on vain 40 prosenttia. 15 prosenttia kaikista ikäluokista jää nyt ilman toisen asteen tutkintoa. Ennusteiden mukaan 80 prosenttia tulevaisuuden työpaikoista vaaditaan korkeakoulutasoista osaamista.
        Todellakin lukion lakkauttamista puuhaavien logiikka on omanlaistaan.
        Lukio on viimeinen kunnassa oleva keskiasteen oppilaitos. Lukion matematiikan lehtori-emeritus Seppo Toivasen sanoin: ”Tämä on kunnalta vähän sama kuin koira söisi jalkansa, että nyt tässä taas pärjää pitkään.”
        Taisteluun Lukion kehittämisen puolesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hieman palautetta matematiikan lehtori-emeritus Seppo Toivasen kirjoitukseen Vieraalla kynällä 13.8.2020: Logiikan ihmeitä.
        Tässä on Rautavaaran lukiolle yksi kehittämisen mahdollisuus. Hallitusohjelmaan on kirjattu oppivelvollisuusiän nostaminen 18 ikävuoteen. Eduskunnan käsittelyyn lakimuutos oli syksyllä 2020. Tavoitteena on varmistaa, että jokainen peruskoulun päättävä nuori suorittaa toisen asteen koulutuksen. Lainmuutos edellyttää toisen asteen maksuttomuutta ja opiskelijalle ilmaisia oppivälineitä.
        Oppivelvollisuuden laajentaminen 18 ikävuoteen tiivistäen lukuihin: 40%, 15% ja 80%. Pelkän perusasteen tutkinnon suorittaneiden työllisyysaste on vain 40 prosenttia. 15 prosenttia kaikista ikäluokista jää nyt ilman toisen asteen tutkintoa. Ennusteiden mukaan 80 prosenttia tulevaisuuden työpaikoista vaaditaan korkeakoulutasoista osaamista.
        Todellakin lukion lakkauttamista puuhaavien logiikka on omanlaistaan.
        Lukio on viimeinen kunnassa oleva keskiasteen oppilaitos. Lukion matematiikan lehtori-emeritus Seppo Toivasen sanoin: ”Tämä on kunnalta vähän sama kuin koira söisi jalkansa, että nyt tässä taas pärjää pitkään.”
        Taisteluun Lukion kehittämisen puolesta.

        Mitä tekemistä tällä lainauksellasi on puheena olleeseen kunnan virkamiesten, heidän perheidensä ja rautavaaralaisten yleiseen haukkumiseen?

        Seppo Toivanen kirjoittaa mielipiteensä asiallisesti ja omalla nimellään, toisin kuin tämä täällä em. haukkumista harrastava puskajussi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä tekemistä tällä lainauksellasi on puheena olleeseen kunnan virkamiesten, heidän perheidensä ja rautavaaralaisten yleiseen haukkumiseen?

        Seppo Toivanen kirjoittaa mielipiteensä asiallisesti ja omalla nimellään, toisin kuin tämä täällä em. haukkumista harrastava puskajussi.

        Nimesi on siis mikä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimesi on siis mikä?

        Minä en haukukaan virkamiehiä. Sinut on kyllä tunnistettu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hieman palautetta matematiikan lehtori-emeritus Seppo Toivasen kirjoitukseen Vieraalla kynällä 13.8.2020: Logiikan ihmeitä.
        Tässä on Rautavaaran lukiolle yksi kehittämisen mahdollisuus. Hallitusohjelmaan on kirjattu oppivelvollisuusiän nostaminen 18 ikävuoteen. Eduskunnan käsittelyyn lakimuutos oli syksyllä 2020. Tavoitteena on varmistaa, että jokainen peruskoulun päättävä nuori suorittaa toisen asteen koulutuksen. Lainmuutos edellyttää toisen asteen maksuttomuutta ja opiskelijalle ilmaisia oppivälineitä.
        Oppivelvollisuuden laajentaminen 18 ikävuoteen tiivistäen lukuihin: 40%, 15% ja 80%. Pelkän perusasteen tutkinnon suorittaneiden työllisyysaste on vain 40 prosenttia. 15 prosenttia kaikista ikäluokista jää nyt ilman toisen asteen tutkintoa. Ennusteiden mukaan 80 prosenttia tulevaisuuden työpaikoista vaaditaan korkeakoulutasoista osaamista.
        Todellakin lukion lakkauttamista puuhaavien logiikka on omanlaistaan.
        Lukio on viimeinen kunnassa oleva keskiasteen oppilaitos. Lukion matematiikan lehtori-emeritus Seppo Toivasen sanoin: ”Tämä on kunnalta vähän sama kuin koira söisi jalkansa, että nyt tässä taas pärjää pitkään.”
        Taisteluun Lukion kehittämisen puolesta.

        Kiitokset Sepolle. Yksi lukion vahva puolustaja.


      • Anonyymi

        Tämä vielä enemmän. Ootko viime aikoina muuten käynyt siellä päin myrkkyjäsi ojan pientareille kylvämässä?


      • Anonyymi

        Eihän semmoista ole olemassakaan enää., eikös se ole ollut eläkeläinen jo kauan. Ja kyllä täällä kyseisen ihmisen nimeä ovat mainostaneet ihan muut tahot kuin minä. Yleensä hän itse,


      • Anonyymi

        Mutta jatkahan ihmeessä arvailuja. Samalla nähdään, keitä kaikkia sinä Rautavaaralla vihaat.


      • Anonyymi

        Meillä on eri kinkeripiiri


      • Anonyymi

        Hän on täällä tänään.
        Hän astuu koputtamatta huoneeseen
        Hän vaihtaa puheenaihetta ja puhuu itsestään
        Hän vastaa kysymyksillä ja kysyy vastauksilla
        Hän raivaa tiensä salin läpi ja istuu virkamiesten pöytään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta jatkahan ihmeessä arvailuja. Samalla nähdään, keitä kaikkia sinä Rautavaaralla vihaat.

        Ei näitä kirjoittajia tarvitse kauan arvailla.


      • Anonyymi

        Miten tämä liittyy lukion kehittämiseen??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hän on täällä tänään.
        Hän astuu koputtamatta huoneeseen
        Hän vaihtaa puheenaihetta ja puhuu itsestään
        Hän vastaa kysymyksillä ja kysyy vastauksilla
        Hän raivaa tiensä salin läpi ja istuu virkamiesten pöytään.

        Miten tämä liittyy lukion kehittämiseen?


    • Anonyymi

      Eipä loppunut lukio. Yritys hyvä kymmenen.

      • Anonyymi

        Kannatin lukion säilyttämistä saanen siitäkin haukut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannatin lukion säilyttämistä saanen siitäkin haukut.

        Se tahtoo tuo mielikuvitus olla immeesillä ussein hyvin vilikas. Ruvettaan jo eppäilemmään vaikka kukkaan ei oo moista vielä kirjottannu. Voihan sitä siitäin mekkalan nostoo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se tahtoo tuo mielikuvitus olla immeesillä ussein hyvin vilikas. Ruvettaan jo eppäilemmään vaikka kukkaan ei oo moista vielä kirjottannu. Voihan sitä siitäin mekkalan nostoo.

        Kiitos niin arvelin tokko huomaat, edes jotakin mainita Eipä kovin kummasta mielikuvitusta tarvinnut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos niin arvelin tokko huomaat, edes jotakin mainita Eipä kovin kummasta mielikuvitusta tarvinnut.

        Oliko kun vastasin niin kiusoomista vai räksyttämistä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliko kun vastasin niin kiusoomista vai räksyttämistä?

        Miten liittyy lukiomme kehittämiseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten liittyy lukiomme kehittämiseen?

        Oletko lukion opiskelija vai opettaja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten liittyy lukiomme kehittämiseen?

        Mielikuvitus asioille on hyvä aina vastata.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko lukion opiskelija vai opettaja?

        Maksan veroni kuntaan ja näin kehitän lukiota omalla panoksellani toisin kuin moni muu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maksan veroni kuntaan ja näin kehitän lukiota omalla panoksellani toisin kuin moni muu.

        Ainakin teet parhaasi lukion maineen pilataksesi. Verot taas jokainen maksaa kuntaan, kunnan nimi vain vaihtelee. Mikäpä lie sinun kuntasi nimi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten liittyy lukiomme kehittämiseen?

        Etkö saanut tarpeeksi nukuttua viime yönä, kun nyt noin äksyttää. Mene päikkäreille, se voisi helpottaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö saanut tarpeeksi nukuttua viime yönä, kun nyt noin äksyttää. Mene päikkäreille, se voisi helpottaa.

        Lue ihmeessä aloituskirjoitus. Kyse on lukiosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lue ihmeessä aloituskirjoitus. Kyse on lukiosta.

        Lue ite tuolta yläpuolelta, asiantuntijat hoitaa jatkossa nämä asiat, ei tarvitse amatöörien enää vaivautua. Hyvin joudat päikkäreille. Perusta vaikka Rautavaaran Lukion tukiyhdistys, ala kerätä rahaa niihin uusiin tietokoneisiin ja lahjoita ne lukiolle. Siitä ois enemmän hyötyä kuin tästä täällä mesomisesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin teet parhaasi lukion maineen pilataksesi. Verot taas jokainen maksaa kuntaan, kunnan nimi vain vaihtelee. Mikäpä lie sinun kuntasi nimi?

        En toki pilaa mitään, en edes ruokaa. Taitaa aktiiviset kunnan maineen pilaajat asua ihan muissa kunnissa. Lukion suhteen muualla asuvat ja sieltä ohjeita antavat eivät hyödytä yhtään, ei edes veroeurojen verran.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En toki pilaa mitään, en edes ruokaa. Taitaa aktiiviset kunnan maineen pilaajat asua ihan muissa kunnissa. Lukion suhteen muualla asuvat ja sieltä ohjeita antavat eivät hyödytä yhtään, ei edes veroeurojen verran.

        Jatkossa kehitämme lukiota Lukion kehittämissuunnitelman mukaisesti (hyväksytty hyvin-vointilautakunnassa 5.6.2019) ja esitetyt kehittämistoimenpiteet tulee kirjata KUNTA-STRATEGIA 2030-asiakirjaan ja toteuttaa ne kunnan talousarvion ja taloussuunnitelman kautta.


    • Anonyymi

      Näin kunnanvaltuusto joulukuussa 2020: Lukion toiminta jatkuu ja sen oppilasmäärän alarajaksi asetetaan 20 oppilasta. Jos määrä laskee 20 oppilaaseen tai sen alle kahtena vuotena peräkkäin, uusia lukiolaisia ei enää oteta opetukseen. Määrä tarkastetaan vuosittain 20. syyskuuta.

      Säästönä esitetään myös lukion kursseista 1–2 muuttamista verkkokursseiksi tai samanaikaisopetukseksi. Lisäksi lukion kirjat ja koneet laitettaisiin maksullisiksi

      • Anonyymi

        Päätös tehtiin yksimielisesti.


      • Anonyymi

        Hintalapun laskeminen tälle Lukion show’lle on hankalaa, mutta kuten tekstistä selviää ja kuten olemme ymmärtäneet, puhumme merkittävistä summista veronmaksajille. Olkaa siis äänestäjät tarkkoina kenen – koko Rautavaaran vai pienen lähipiirin etua ajavia äänestätte valtuustoon Kuntavaaleissa 18.4.2021.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hintalapun laskeminen tälle Lukion show’lle on hankalaa, mutta kuten tekstistä selviää ja kuten olemme ymmärtäneet, puhumme merkittävistä summista veronmaksajille. Olkaa siis äänestäjät tarkkoina kenen – koko Rautavaaran vai pienen lähipiirin etua ajavia äänestätte valtuustoon Kuntavaaleissa 18.4.2021.

        Jo alkoi tämäkin spämmäys!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jo alkoi tämäkin spämmäys!!

        Rautavaaran kunnanvaltuustoon valitaan 18.4.2021 vain 15 jäsentä.
        Nyt valtuutettuja on 17.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hintalapun laskeminen tälle Lukion show’lle on hankalaa, mutta kuten tekstistä selviää ja kuten olemme ymmärtäneet, puhumme merkittävistä summista veronmaksajille. Olkaa siis äänestäjät tarkkoina kenen – koko Rautavaaran vai pienen lähipiirin etua ajavia äänestätte valtuustoon Kuntavaaleissa 18.4.2021.

        Nytkö herää joku huomaamaan mitä on toiminta ollut aina. Toista mieltä olevat näkee myös täältä. Hyvä kommentti mutta on vaan äänten kalastelua. Turha uskoa käytännön toteutukseen. Miksipä vuosikymmenten toiminta muuttuu, kohteet vaan siirtyy oma etu paras etu näin se tulee jatkossakin toimimaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hintalapun laskeminen tälle Lukion show’lle on hankalaa, mutta kuten tekstistä selviää ja kuten olemme ymmärtäneet, puhumme merkittävistä summista veronmaksajille. Olkaa siis äänestäjät tarkkoina kenen – koko Rautavaaran vai pienen lähipiirin etua ajavia äänestätte valtuustoon Kuntavaaleissa 18.4.2021.

        Kyllä isi osaa laskea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hintalapun laskeminen tälle Lukion show’lle on hankalaa, mutta kuten tekstistä selviää ja kuten olemme ymmärtäneet, puhumme merkittävistä summista veronmaksajille. Olkaa siis äänestäjät tarkkoina kenen – koko Rautavaaran vai pienen lähipiirin etua ajavia äänestätte valtuustoon Kuntavaaleissa 18.4.2021.

        ”Pieni lähipiiri” juoni lukion lakkauttamiseksi ja sitten rehtorivalinnan. Tuota ei haluaisi nähdä uudelleen. Muistetaan kunnallisvaalissa,kuka kannatti lukion tuhoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Pieni lähipiiri” juoni lukion lakkauttamiseksi ja sitten rehtorivalinnan. Tuota ei haluaisi nähdä uudelleen. Muistetaan kunnallisvaalissa,kuka kannatti lukion tuhoa.

        Valinta ei ole lopullisesti ratkaistu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Pieni lähipiiri” juoni lukion lakkauttamiseksi ja sitten rehtorivalinnan. Tuota ei haluaisi nähdä uudelleen. Muistetaan kunnallisvaalissa,kuka kannatti lukion tuhoa.

        Kenenkäs etua tällä kommentilla nyt ajetaan? Ei ainakaan äänestäjien.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Pieni lähipiiri” juoni lukion lakkauttamiseksi ja sitten rehtorivalinnan. Tuota ei haluaisi nähdä uudelleen. Muistetaan kunnallisvaalissa,kuka kannatti lukion tuhoa.

        Muistetaan myös ketkä siirti kirjansa muualle, että veroeurot eivät mene lukion ylläpitämiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistetaan myös ketkä siirti kirjansa muualle, että veroeurot eivät mene lukion ylläpitämiseen.

        Eihän sellaiset pysty äänestämäänkään,miksi heistä huoltakannat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän sellaiset pysty äänestämäänkään,miksi heistä huoltakannat.

        Aina heitä voidaan muistella vaikkapa kaupassa käydessä, missä näkee kyläläisiä. Sukua sitä on heilläkin ja tuttavia, joten muistetaan vaaleissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aina heitä voidaan muistella vaikkapa kaupassa käydessä, missä näkee kyläläisiä. Sukua sitä on heilläkin ja tuttavia, joten muistetaan vaaleissa.

        Voi raukka vieläkö jatkat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi raukka vieläkö jatkat.

        Mitäs raukkamaista vastauksessa on? Mikäli et tykkää, niin ohita se. Kyllä se kunnan kannalta on merkittävä asia, kun vuodesta toiseen heiltä menee verot toiselle paikkakunnalle lukion jatkumisen vuoksi. Vai olisiko nämä tällaiset asiat pidettävä salassa jos lukiosta keskustellaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistetaan myös ketkä siirti kirjansa muualle, että veroeurot eivät mene lukion ylläpitämiseen.

        Oikeassa olet siinä, mutta, myös niitä jotka uho lähteä jos lukio lakkautuu.olisiko lähteneet kuitenkaan. Kova oli nytkin uho jos lukio säilyy. Taisi toistaiseksi hiljetä kun ei vero noussut ja säästöjä hakivat muualta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikeassa olet siinä, mutta, myös niitä jotka uho lähteä jos lukio lakkautuu.olisiko lähteneet kuitenkaan. Kova oli nytkin uho jos lukio säilyy. Taisi toistaiseksi hiljetä kun ei vero noussut ja säästöjä hakivat muualta.

        Ei nyt ole mikään lukiokiistely menossa, joten ei ole lähtijöitä. Kyse oli keskustelusta ja ajankohdasta, mikä koskettaa aloitusta. Silloisten lähtijöiden veroeurot menevät edelleen toiselle paikkakunnalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi raukka vieläkö jatkat.

        Miksi roikut täällä,kun et osaa kuin räkyttää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistetaan myös ketkä siirti kirjansa muualle, että veroeurot eivät mene lukion ylläpitämiseen.

        Joku horiseva mummo taisi uhitella,mutta mitenkäs rollaattorilla muutat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joku horiseva mummo taisi uhitella,mutta mitenkäs rollaattorilla muutat.

        Tämmöisinäkö sinä äänestäjät näet? Voiko väheksyvämpää kommenttia enää olla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämmöisinäkö sinä äänestäjät näet? Voiko väheksyvämpää kommenttia enää olla?

        Loppuuko äänestäjien törkeä väheksyntä? Mummo tai pappa, rollaattorilla tai ei. Kaikilla sama yhtäläinen äänioikeus. Mikä sinä oikein koet olevasi väheksyessäsi meitä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Loppuuko äänestäjien törkeä väheksyntä? Mummo tai pappa, rollaattorilla tai ei. Kaikilla sama yhtäläinen äänioikeus. Mikä sinä oikein koet olevasi väheksyessäsi meitä?

        Me väheksymme itse itseämme, jos lähdemme narrattavaksi tukemaan pienen klikin juonimaa tuhotyötä. Alhainen yritys yksityisen edun nimissä, valheisiin perustuen lakkauttaa lukio, on törkeää kuntalaisten aliarvioimista. Oma lukion käymättömyys ei voi olla syy vääryyden puolustamiseen. Piste.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Me väheksymme itse itseämme, jos lähdemme narrattavaksi tukemaan pienen klikin juonimaa tuhotyötä. Alhainen yritys yksityisen edun nimissä, valheisiin perustuen lakkauttaa lukio, on törkeää kuntalaisten aliarvioimista. Oma lukion käymättömyys ei voi olla syy vääryyden puolustamiseen. Piste.

        Törkeää kuntalaisten aliarvioimista on halventaa sen asukkaita ikään, sukupuoleen ja terveydentilaan liittyvällä kommentoinnilla. Se kertoo kyllä paljon kirjoittajansa alhaisesta luonteenlaadusta.


    • Anonyymi

      Kommari pitää huolen,että maaseudun
      koulut lopetetaan,koska seta tarttee rahaa
      trans ohjelman käynnistämiseen.Syitä nuorten pahoinvointiin ei voi tutkia ,koska
      syy on koronan .Vihreä Aalto tekee kaikkensa
      ,että mahdollisimman moni nuori pääsisi
      vaihtamaan vehkeensä haluamakseen ja
      se on lasten onneksi.

      • Anonyymi

        Todella säälittävä yritys saada riitaa aikaa. Eikö kukaan ole pitänyt sinua pienenä sylissä, kun pitää aikuisena yrittää saada huomiota häiriköimällä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella säälittävä yritys saada riitaa aikaa. Eikö kukaan ole pitänyt sinua pienenä sylissä, kun pitää aikuisena yrittää saada huomiota häiriköimällä?

        Olkaa siis äänestäjät tarkkoina kenen – koko Rautavaaran vai pienen lähipiirin etua ajavia äänestätte valtuustoon Kuntavaaleissa 18.4.2021.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olkaa siis äänestäjät tarkkoina kenen – koko Rautavaaran vai pienen lähipiirin etua ajavia äänestätte valtuustoon Kuntavaaleissa 18.4.2021.

        Loppuuko se lukio?


    • Anonyymi

      Ei se lopu.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 25 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    Aihe