Annika kirjoittaa

Pyhäkki

Khallpj. Kirjoittaa pyhätunturin päivähoidosta ihan soopaa. Tämän nykyisen istuvan luottamushenkilökaartin tietotaito ei ole riittänyt hoitamaan aikanaan sivistysltk.n tekemään päätöstä asiallisesti loppuun.
Asian pallottelun aloitti hyvinvointilautakunta täysin perehtymättä asiaan ja tekemällä typerän päätöksen. Tahtotila oli ja on että pyhän alueelle ei kehitetä nykyisin mitään sehän on ihan julkisesti kaikkien tiedossa.
Koulu päätös ei ole mitenkään sidonnainen päivähoidon järjestämiseen pyhällä sehän on lakisääteinen, että päivähoitoa on järjestettävä riittävässä mittakaavassa ja kirkonkylän päiväkoti on ollut jo pitkään täynnä ryhmäkoko on 24 ja enempää ei voi ottaa. Kunnan on pakko järjestää lisäresursseja ja se ei riitä että palkataan henkilökuntaa on myös oltava paikka missä hoito toteutetaan.
Annikalla ja muutamilla päättäjillä on nyt pallo karkaamassa käsistä ja Koti- Lapissa ollut kirjoitus on selkeä hätähuutoo...!,,äänestäjä älä jätä kun vaalit tulee!!!

13

1524

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • missiot

      Verratkaahan Annikan kirjoitusta kuntastrategiaan, jota annika ja kumppanit on hioneet.
      https://issuu.com/finland/docs/pniemi_kuntastrategia_2017-2021_200
      Kunnanhallituksen puheenjohtaja ja puolustaa päätöksiä, jotka ovat laaditun strategian vastaisia, on omaksunut Swot-analyysin laatikon; ulkoiset uhkatekijät ja alkanut ajamaan laatikkoa kunnan sisäisesti. Mutta eihänhän osallistunut Pyhätunturilla toukokuussakaan kehittämisseminaariin, samoin hän ei osallistunut syksyllä Pyhätunturilla kolmen kunnan seminaariin. Näin omissa pienissä piireissä vahvistuu oman piirin ajatukset ja näin muodostuu pienessä mittakaavassa kokonaisuus, jossa tulevaisuuden kuvat ja strategian missiot tuntuvat suureellisilta jopa uhkaavilta.

    • Holkkitupakki

      Kyllä asenne jota käytetään päätöksentekoon niemessä alkaa pikkuhiljaa näkyä. Yhtään ei tarvitse ihmetellä jos Avi kyselee vastineita ja toiminta on suurennuslasin alaisena.

      • Anonyymi

        Palataan taas samaan asiaan .


    • Höpsäntuusa

      Eihän tämä nyt mitään uutta ole, samanlaista touhua ollut jo pitkään siis edellistenkin hallitusten, valtuustojen ja kunnanjohtaijen yms. aikana... eihän muuten olisi tällaiseen tilanteeseen edes tultu... ja väittäisin, että vaikka päätösvalta kunnassa onkin valtuustolla, on virkamiehet vahvasti vaikuttavassa asemassa pyörittelemässä asioita omalla tavallaan eikä valtuutetut pysty tekemään asialle yhtään mitään!
      Annika ja kumppanit ovat kuitenkin valittuja ja täällä kirjoittelijat ja muut valittajat pääasiassa tappiolla olevia luottamusmiehiä, koska miten muuten kokoustiedot tänne päätyvät niin nopeasti?
      Ihan hyvä vaan, jos joku uskaltaisi enemmäkin kannella AVI:lle ja muualle tehdyistä päätöksistä, mutta huomatkaa tässä, että virkamiehiä ei tietenkään saa tilille mistään tekemisistään, koska eivät tee päätöksiä..
      Taitaa muutenkin suurin osa päivähoitoa tarvitsevista lapsista olla ohikulkijoita, sesongin täällä ja kesän muualla, eihän siinä mitään, mutta mites veronmaksajien mielipiteet, missä ne on? Sen tiedän, että muutama lapsi täällä on oikeasti päivähoidon tarpeessa ja siten tämä uusi järjestely on äärimmäisen tärkeä juttu, mutta nuo tekaistut lapsimäärät ja varsinkin vierailijoiden osalta on kyllä ihan humpuukia!
      Tekisitte nyt edes jotain kannustavampaa kuin tällaista naurettavaa nakerrustyötä..

    • Toppuroita.liikkeellä

      Jaa tekaistut lapsimäärät...no kylläpä sitä mutu tietoa tuntuu olevan. Kyllä olet muuten tavallisen tollo kirjoittelija jos kuvittelet että virkamiehet pyörittelee. Virkamiehiä sitoo valtuuston ja kunnanhallituksen sekä lautakuntien päätökset he toteuttavat operatiivisella toiminnalla päättäjien tekemät päätökset. Mihin kuvittelet luottamushenkilöitä tarvittavan jos ei päätöksentekoon.
      Lapsimäärät on päivähoidon hakemusten perusteella laskettu ja on kyllä tavattoman typerää laukoa märkien sahanpurujen tuottamia ajatuksia kun ei näköjään ole tietoa kunnan asioista.

    • Valitustapukkaa

      Taashan tuo näkyy hakevan hyväksyntää poliittisille mielihyveilleen nyt oikein on keränny koko juoksupoikaköörin taustatuekseen Koti Lappi lehden kirjoituksiin.
      Kunta menee kuulemman konkurssiin kun ei koulua rakenneta. Saman lässyn toistamista vuodesta toiseen kun ei parempaan kykene.

    • Ideanikkari

      Luin kirjoituksen ja mielestäni kirjoituksen laatijalla oli aikaperspektiivinä väärä vuosikymmen vertailussa. 1956 vuonna kunnan ja koko Suomen jälleenrakennus oli nousikauden aikaa. Tuon ajan ikäluokat, yhteiskunnan kehitys, opintojen ja yleissivistyksen jakaminen oli sodan jälkeisessä yhteiskunnallisessa tilanteessa aivan toinen kuin 2020- luvulla. Kunnan ikä- ja väestörakenne tulee laskemaa, hädin tuskin täyttää kirkonkylän tunnusmerkit. Vanhan kivikoulun kunnostus moderneilla teknisillä ratkaisuilla on ainut järkevä ratkaisu. Koulu tulee olla niin kauan kuin lapsimäärä on riittävä ja mikäli ei, niin naapurikuntaan kouluun ja viikoksi asuntolaan. Niin oli vielä 70- luvulla eikä heistäkään tullut kuin vain tohtoreita.

    • Turhanainen

      Oliko se niin et hän on turhautunut kun ei asiat mene eteenpäin

      • Villasukka

        Tekeekö näistä veljistä ja siskoista kukaan villasukkia tms.myyntiin? Onko saatavana ihastuttavia paikallisia käsitöitä? Onko alvinlisävero / vero matkassa että kirstuunkin jotaki kolahtaa? Onko ja mistä saa? ?


    • Anonyymi

      En voi käsittää pyhäläisten vinkumista.
      Koulut, päiväkodit kaikki pitää saada nenän eteen. Muut voi kulkea sen pidemmän matkan.
      Pyhä ei tule turismilla kasvamaan...eikä muullakaan. Täyttä harhakuvaa. Ulkolaiset ei sinne tule.
      Olisitte asuttaneet itsenne lähemmäksi keskustaa. Toisitte muksunne mukisematta kouluun ja hoitoon...joo...ei ole keskustassakaan paikkoja, mutta se on vain järjestely kysymys.
      Pyhäläiset vinkuu, valittaa ja vaatii.
      Entäpä jos irtaantuisittekin omaksi kunnaksi kokonaan ja alatte pyörittää sitä?
      Varmaan olis miljoonan asukkaan pyhä hetkessä ja turistia lappais joka suunnalta. Pyhän lentokenttä ottaisi ulkolaiset vieraan maankamaran kosketukseen.
      Herätkää todellisuuteen!

    • Anonyymi

      Voi hyvänen aika näitä pyhän porukkaa!
      Kuka teitä estää ottamasta ja hoitamasta asiaa itse? Palkatkaa porukalla lastenhoitaja/hoitajia jonkun kotiin hoitamaan ne lapset.
      Helppo se on valittaa ja huudella, mutta ei ole itsestä asiaa hoitamaan sen kummemmin.
      Joo...on kustannuksia, mutta jos on tarve hoidolle oikeasti siinä ei paljoa taloutta kohden sitä kustannusta tule. Tai kuka estää perheitä vuorottelemasta vaikka hoitaa itse?
      Jos itsellä olisi se tilanne ettei töihin pääse kun ei ole lapsilla hoitopaikkaa niin palkkaisin jonkun hoitamaan niitä kotiin, ennemmin kun keskittyisin valittamiseen ja odottelisin kotona että muut tekee asialle jotain.
      Julkisella sektorilla kun on aivan eri vaatimukset siihen minkälainen sen päiväkotirakennuksen tulee olla. Itse kun palkkaa hoitajan on aivan sama lain mukaan vaikka puolijoukkueteltassa olisi kaikki tarpeellinen järjestettynä hoitoa varten.

      • Anonyymi

        Sama homma kylällä! Ei kunnan järjestämää hoitoa, näin kunta säästää


      • Anonyymi

        Kyllä te saatte hoitoa kun vaan soitatte päivystykseen.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6579
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4243
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2647
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2040
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1111
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1066
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe