Torvinen...

lexkittilä

Mitäs mieltä ollaan edustaja Torvisesta Rovaniemellä. Täällä Kittillässä hänen kannananottunsa tämän Majalan kanssa aiheuttavat ihmetystä?
He antavat tukensa Kittilän kunnanjohdolle? Mikähän heillä on motiivi? kumpiinkin on kuulemma joskus ollut lakitieteen kanssa tekemisissä? Ovatko oikeasti?
Onko kyseessä poliittinen vai taloudellinen ohjaus? Kumpaa rollossa veikataan?

22

264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • åpoiuygtyfrd

      Voi olla että molemmilla on dildo hukassa

    • tollotoiselle

      sininen persaus ja kepuli So Whats

      • NäinSuomessa

        Vielä kerran aktiivimalli

        17.12.2017 by Saku Timonen |

        FacebookTwitter

        Eduskunta päättää joko huomenna tai ylihuomenna lopullisesti työttömyysturvan aktiivimallista, jolla työttömyydestä rangaistaan. Jos äänestys on huomenna maanantaina, niin ajoitus takaa runsaan poissaolon. Monet kansanedustajat ovat myös oman kuntansa luottamushenkilöitä, ja valtuustojen ja kunnanhallitusten kokoukset pidetään yleensä maanantaisin. Näin joulun alla tarjolla on vielä jouluateria, jolta yksikään valtuutettu ei mielellään jää pois.

        Jos äänestys pidetään tiistaina, niin hallituksen esitys hyväksytään silti. Näin on hallituspuolueiden kesken sovittu siitäkin huolimatta, että työministeri Jari Lindström sanoi juuri tämän osan kokonaispaketista olevan kivi pullassa.

        Katsotaanpa vielä kerran aktiivimallin keskeiset kohdat.

        Jatkossa työttömyysturvaan tehdään 4,65 prosentin leikkaus, jos työtön ei kolmen kuukauden aikana ole ollut palkkatöissä, harjoittanut yritystoimintaa tai osallistunut työllistymistä edistäviin palveluihin. Jotta aktiivisuusehto täyttyisi, pitää olla töissä 18 tuntia kalenteriviikon aikana, ansaita yritystoiminnasta vähintään 240 euroa tai olla vähintään 5 päivää työllistymistä edistävissä palveluissa tarkastelujakson aikana. Malli koskee kaikkia työttömiä työnhakijoita, eli niin työmarkkinatuen, peruspäivärahan kuin ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan saajia.

        Malli ei siis palkitse millään tavalla aktiivisuudesta, vaan ainoastaan töiden saamisesta. Töitä saamattomia rangaistaan. Alueelliset erot töiden saamisessa ovat valtavat. Isoissa kaupungeissa se voi onnistua helpommin, mutta suurten työttömyyslukujen ja pitkien välimatkojen kunnissa palkallisen pätkätyön saaminen on mahdotonta. Aktiivinen työn hakeminen ei auta yhtään, kun töitä ei kerta kaikkiaan ole. Tämä asia ei kiinnosta hallitusta tippaakaan.

        Kaikkien työllistymismahdollisuudet pätkätöihin eivät ole yhtä hyvät. Parhaiten töitä saa nuori ja vain vähän aikaa työttömänä ollut ammattitaitoinen henkilö. Yli viisikymppisen, kauan työttömänä olleen mahdollisuudet ovat olemattomat. Tämäkään ei kiinnosta hallitusta.

        Aktiivisuutta voi osoittaa työssäolon lisäksi myös yritystoiminnalla tai osallistumisella työllistymistä edistäviin palveluihin. Yritystoiminnan aloittaminen tietää varmaa tukien lopettamista, sillä yrittäjästautuksen saaneen katsotaan automaattisesti elättävän itsensä yrittäjänä. Pahimmassa tapauksessa myös hänen työtön puolisonsa sekä aikuiset, työttömät lapsensa katsotaan myös työllistyneiksi tässä yrityksessä.

        Työllistymistä edistävät palvelut ovat olleet jo kauan iso vitsi, sikäli kun joku jaksaa niille enää nauraa. Ne ovat kursseja, joilla ihan oikeasti opetellaan sanomaan käsipäivää ja liimataan lehdistä leikeltyjä kuvia pahville. Tätäkään aktiviteettia ei riitä kaikille, vaikka Te-toimistot ostavat kursseja kiihtyvällä tahdilla.

        Myös palkattomat työkokeilu ja kuntouttava työtoiminta ovat työvoimapoliittisia toimenpiteitä eli näitä työllistymistä edistäviä palveluja. Niissä työtön tekee palkatonta työtä rinta rinnan työstään palkkaa saavan kanssa.

        Aktiivimalli perustuu siihen tehokkaasti markkinoituun harhakäsitykseen, että työtä kyllä on, mutta laiskat työttömät eivät sitä viitsi tehdä. Tätä on toitotettu monta kuukautta mediassa etsimällä työtä vieroksuvia työttömiä ja nimettöminä esiintyviä yrittäjiä, jotka eivät onnistu rekrytoimaan ketään. Yksi tehokkaimmista keinoista on ollut jatkuva valehteleminen avoimien työpaikkojen määrästä. Niitä on kuulemma satoja tuhansia, vaikka jokainen työvoimahallinnossa haettavina olevien paikkojen katsoja näkee, että avoimena on vain murto-osa tästä määrästä.

        Aktiivimalli on vain yksi uusi osa lisää tilastojen kaunistamiseen tähtäävään työttömien kiusaamiseen, jota hallitus sanoo työvoimapolitiikaksi. Karensseja jaetaan yhtä helposti kuin ennenkin, ja sähköiseen asiointiin siirtyminen on jo karsinut tehokkaasti tilastoista pois netin käyttöä osaamattomat.

        Olen kirjoittanut tästä aiheesta kyllästyttävän monta kertaa. Valitettavasti näitä juttuja eivät lue ne, joiden pitäisi. Erityisesti niiden pitäisi, jotka luulevat olevansa korvaamattomia omassa palkkatyössään. Heidät tullaan potkimaan ulos ja ottamaan takaisin huonosti palkattuina pätkätyöntekijöinä tai palkattomina työkokeilijoina.

        Vielä ennättää lähettää kansanedustajille postia.


    • Persjalka

      Höpöhöpö ukko, ei enää pääse eduskuntaan seuraavissa vaaleissa. Loikkari, poikkari, koikkari, soikkari, petturi, ketturi....jne

      • Rati-riti-ralla

      • Kittilän-vanhaa-sukua

        Kuuleppa Persjalka. Sie et taija osata muita , ko nimittelysanoja? Se osottaa aikamoista sivistymättömyyttä henkilöstä, joka tuomosta tekstiä lykkää. Mie olen palijon asunu Kittiläsä, eikä koskhan ole tuomosta kielenkäyttyä vasthan sattunu.


      • Persjalka

        Minua on kiusattu vuosikaudet koulussa ja sen takia en osaa muuta kuin haukkumasanoja. Kiittäkää tästä kiusaajiani. Oon sivistymätön kun kannan mieleni arpia yhä ja kiusaajat eivät edes muista kuinka häijyjä olivat. Itken.


    • pommari-torvinen

      Eikhän se ole io joutunu kolpenhelle, ko se on niitä kyynelkaasu pommeja salakulettanu
      jo puolenvuojen ajan lentokonheissa ainaki parikertaa viikossa.

    • HoidataPääsi

      Sieltäkö itsekin kirjoittelet? Voimia sinulle!

    • eivaloatunnelissa

      Kuuluu siihen Synkkä tulevaisuus ryhmään.

    • Paavp-Presitentiksi
    • TVvaalikeskustelu

      Niinistö Sauli, tuo Suomen virallinen metrin mitta lapsivaimoineen tärisee pelosta Väyrysen vieressä ja sekoilee sanoissaan.

    • Pylli-täti

      Tässähän keskustellaan Torvisesta. Miksi sie pökkö kiskaisit tähän istuvan presidentin pilkkaamisen.? Sauli valitaan jo eka kierroksella ja sekö sinua poloista pelottaa.

      Torvinen sitten pääsi vihreälle oksalle, kun valittiin Sintu:jen puoluesihteeriksi, eduskuntaanhan se ei pääse ensi vaalissa. Taitaa olla sintu kuoleva puolue.

    • Toveri_Torvinen

      Koska Torvinen onnistui raivaamaan Pekka Sinisalon pois tieltäänn niin ei hänellä
      toistaiseksi ole samaa pelkoa, kuin puoluetovereillaan, jotka joutuvat kohta
      loikkaamaan kortistoon .

      • Pysytään-asiassa

        Ei kai siellä mitään raivattu? Käsittääkseni aivan oikea henkilövaali käytiin ja voittaja tuli valituksi tehtävään. Sitä sanotaan demokratiaksi.


    • TVvaalikeskustelu

      Pienet on Pylli-tätilläkin murheet kun totuudesta suuttuu. Tosiasiassa meistä ei yksikään tule tietämään mikä on tilanne vaaleissa 2019, aikaa on paljon.

      Ihan sen vuoksi miten persut suhtautuvat Sinisiin toivon heille, Torvinen mukaanlukien, oikein hyvää vaalimenestystä jatkossa. On ilo nähdä nykypersujen naama siinä vaiheessa kun Sinisten kannatus on suurempi kuin persujen.

      Näyttää täällä joillekin ottavan lujille jo pelkästään se, että Torvinen valittiin puoluesihteeriksi. Ja Väyrynen on monessa asiassa ihan täysin oikeassa, ei siitä järki ihminen voi muuta mieltä edes olla, viimeisen päälle isänmaallinen tyyppi toisin kuin suomen EU:lle myynyt metrin mitta Sauli Niinistö.

      • Pylli-täti

        En minä ole mitään suuttunut, minua niin kovasti ihmetyttää, että kun keskustelun otsikko ja aihe on kansanedustaja Torvinen niin joku pökö vetaisee Niinistöä pilkkaavan, täysin Torviseen kuulumattoman asian saitille. Miksi ihmeessä? Näinkö koville todellakin ottaa tunnustaa se tosiasia, että kansalaiset luottavat Niinistöön ja kokevat Niinistön onnistuneen hyvin presidentin tehtävässä.

        Persut ja Sintut ovat molemmat tappion kokevia puolueita, kannatus seuraavissa vaaleissa parin prossan luokkaa. Presidentin vaali on henkilövaali ja Laura Huhtasaari kerää omalla henkilökohtaisella karismallaan ääniä enemmän kuin mitä puolueen kannatus näyttää.
        Sinisten kannatus ei tule koskaan nousemaan kovin korkealle, kansa vihaa pettureita.

        Ei minulla ota lujille Torvisen menestys puolueessa, sattumakansanedustaja jota henkilökohtaisesti pidän huuhaa ukkona. Paljon pitää jonkun minulle selittää, että mielikuva muuttuu.

        Väyrynen on viisas mies, en kiellä etteikö niin olisi, mutta kyllä aika on ajanut ohi tuosta politiikan ikiliikkujasta. Näin se vain on. Ensi kauden presidentin nimi on Niinistö!


    • onneksiollaaneussa

      Onneksi Niinistö menee jatkokaudelle, ei tämä maa tarvitse mitään EU-änkyröitä.

    • vaionko

      Torvinen on Kittilän nykyjohdon puolella. Samaa mieltä taitaa olla majalakin

    • Kypsä-jätkä

      Torvinen radikalisoitui persuissa ollessaan kun häntä ei valittu puoluevaltuuston-
      hallitukseen, eikä edes eduskuntaan, niin sen jälkeen tulivatkin jo Arvon pohjat
      häntä vastaan, eduskunnan hillotolpan muodossa, niin loinasi ja loikkasi !

      Jos Torvinen ei olisi jo etukäteen sopinut loikastaan Mäntylän paikalle, niin ei
      tämäkään olisi voinut erota sinisista ja lähteä Trasbourgiin !!

    • ollaankusessa

      Torvinen lupasit meille Kittilään apua, missä se viipyy? sama kysymys majalallekin?

    • Ajatusten.Molkoköngäs

      Torvinen kalastelee ääniä, koska on päättänyt pyrkiä Eduskuntaan, omin avuin.
      Nyt hän on siellä toisen (Mäntylän) äänillä, ja puoli ajalla .

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe